Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
- Atrus
#176 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Zeljini navijaci nisu ga slijedili, pa prema tome karizmaticnost nije u nogama.
-
delightful
#177 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
atrus, nadam se da si ovim postom iznad zavrsio s ovom temom. nisam raspolozena za zachatavanja uopste. ako nemas nesto pametno i konstruktivno da kazes, nemoj uopste nista govoriti. ili otvori posebnu temu za svoje umotvorine. hvala.
- Corto Maltese
#178 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Pošto je prijedlog ostao na prethodnoj stranici, da ponovim:
Ima li dobrovoljaca da, uz mene i ovu dvojicu sa zadnjeg sjedišta moga auta, narednoga vikenda posjete Zenicu i/ili Goražde?
Treba nam najmanje još jedan auto i 6 osoba oba pola. Idealno bi bilo dva automobila i 10 do 12 aktivista.
P.S. U međuvremenu smo se snabdjeli još jednim automobilom i četvero dobrovoljaca. Pojavila se i Tuzla kao jedna od mogućih lokacija.

http://plamenko.blogger.ba
Ima li dobrovoljaca da, uz mene i ovu dvojicu sa zadnjeg sjedišta moga auta, narednoga vikenda posjete Zenicu i/ili Goražde?
Treba nam najmanje još jedan auto i 6 osoba oba pola. Idealno bi bilo dva automobila i 10 do 12 aktivista.
P.S. U međuvremenu smo se snabdjeli još jednim automobilom i četvero dobrovoljaca. Pojavila se i Tuzla kao jedna od mogućih lokacija.

http://plamenko.blogger.ba
- sunčan dan
#179 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
U koliko sati bi se išlo ?
- Corto Maltese
#180 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Dan i sat ćemo naknadno dogovoriti. Prvo da, recimo do utorka, saznamo koliko ima zainteresovanih, i sa koliko automobila raspolažemo
http://plamenko.blogger.ba/
-
nikad_izvini
#181 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Ja na žalost radim za vikendCorto Maltese wrote:Dan i sat ćemo naknadno dogovoriti. Prvo da, recimo do utorka, saznamo koliko ima zainteresovanih, i sa koliko automobila raspolažemo
-
nikad_izvini
#182 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Čekaj malo.Čovjek lupa gluposti.On bi učestvovao al da nije "jebivjetrenje" po njegovom.Trenutno, šta god uradio, efekta nema niti će ga biti.Masa te podržava ali ostaje na tome.Većina neće prstom mrdnuti bilo šta da uradi.Da bi se bilo šta uradilo treba animirati ljude da se pokrenu i pridruže.Prva ta @energična pahuljica nije uradila apsolutno ništa do palamudila po čemu se ne razlikuje od te većine.Kad se pahuljice budu priključile ill osnovale kakve grupe koje imaju cilj da promijene stanje u državi onda možda bude efekta.Ovakoshuriken wrote:vidi, 1111. post a svjez kao da je 1.nikad_izvini wrote:Če, jesi to tiEnergični leptir wrote: Ti sastanci su sastanci "Nacionalnog fronta Judeje" iz Monty Pythona. To me ne zanima. Ako ćete uraditi nešto što nije bezmudno, prikriveno, "nenasilno", jebivjetrenje doći ću. Ako ćete nastaviti sa "abecedama" i drugim blesavštinama s kojima NISTE postigli svoje ciljeve - a to su ostavke - ako dakle i dalje namjeravate raditi tako da psotavljate uslove i ultimatume, a kad oni isteknu ne uradite ništa osim što nacrtate neku karikaturu - ja to neću. Ako će biti akcija koje će biti drugačije i privući pažnju medija i samim time motivirati stanovništvo i samim time zaista prepasti pokvarene garniture, to hoću. Performans i to milion puta bolji ću gledati kada počnu MESS i Sarajevska zima.
Haj zdrao.![]()
Priča se da nije mrtav.Damn, znao sam
Pusti mi šupljaka, gledam ih i slušam ih svakodnevno.Samo mi još jedan fali
Do tada, đe si Če, nisam te prepoznao
- amrica
#183 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
A gdje cemo?
Koliko ima km do Gorazda, koliko vremena treba... ?
Koliko ima km do Gorazda, koliko vremena treba... ?
- Corto Maltese
#184 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Ugrubo:
Zenica 77 Km, 1h
Goražde 102 Km, 1,5h
Tuzla 128 Km, 2h
Do srijede se sakupljamo, a poslije toga sastanak gdje ćemo dogovarati vrijeme, mjesto i ostale detalje, u skladu sa mogućnostima i kontaktima u navedenim mjestima.
Zenica 77 Km, 1h
Goražde 102 Km, 1,5h
Tuzla 128 Km, 2h
Do srijede se sakupljamo, a poslije toga sastanak gdje ćemo dogovarati vrijeme, mjesto i ostale detalje, u skladu sa mogućnostima i kontaktima u navedenim mjestima.
-
sarajevo63
#185 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Amrice ne bi trebalo biti snijega...zapravo trebalo bi biti lijepo vrijeme.
- amrica
#186 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Your 7-Day Forecast
For Gorazde, Bosnia and Herzegovina
Change Location
Monday
Rain
Hi: 10°
Lo: 5°
Rain
More
Tuesday
Cloudy
Hi: 12°
Lo: 3°
Cloudy
More
Wednesday
Scattered Showers
Hi: 14°
Lo: 4°
Scattered Showers
More
Thursday
Scattered Showers
Scattered Showers
More
Friday
Scattered Showers
Lo: 7°
Scattered Showers
More
Saturday
Rain Showers
Hi: 16°
Rain Showers
More
Sunday
Partly Cloudy
Hi: 21°
Partly Cloudy
za subotu:
Sprinkles early. More sun than clouds. Cool. Temperature of 16°C. Winds 9km NW. Humidity will be 87% with a dewpoint of 5° and comfort level of 16°C. There is a 30% chance of precipitation.
For Gorazde, Bosnia and Herzegovina
Change Location
Monday
Rain
Rain
More
Tuesday
Cloudy
Lo: 3°
Cloudy
More
Wednesday
Scattered Showers
Hi: 14°
Scattered Showers
More
Thursday
Scattered Showers
Scattered Showers
More
Friday
Scattered Showers
Scattered Showers
More
Saturday
Rain Showers
Hi: 16°
Rain Showers
More
Sunday
Partly Cloudy
Hi: 21°
Partly Cloudy
za subotu:
Sprinkles early. More sun than clouds. Cool. Temperature of 16°C. Winds 9km NW. Humidity will be 87% with a dewpoint of 5° and comfort level of 16°C. There is a 30% chance of precipitation.
- sunčan dan
#187 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Prijava i od mene 90% - jedino u slučaju više sile...
Pun mjesec ide, ali radi do 11 h, tako da ako se može uklopiti ok.
Pun mjesec ide, ali radi do 11 h, tako da ako se može uklopiti ok.
- uvjek dobar gost
#188 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Ja ne mogu.... nit u Goražde nit u Tuzlu... ali ideja mi se sviđa ... (mada bi se o njoj naravno dalo diskutovati).
Pored toga poruka svim ostalima koij još uvijek vagaju šta i kako.. gdje i zašto... svima onima koji ne nalaze opravdanost u ovakvom načinu djelovanja, u ovim i ovakvim akcijama...
Raditi Vi nešto, skidajte im plakate, šaljite saopštenja, sarađujte sa nezavisnim sindikatima, studentskim udruženjima... razrađujte akcije i izvodite ih.. bile one noćne il dnevne.. apsolutno je svejedno.. postoji mnogo načina da se razdrma ova letargična masa amorfnih likova, koliko zaista metoda ima da bi se nešto promijenilo....?
Trenutno se oko akcija i svega ostalog mota oko dvadeset ljudi... kad taj broj se poveća ... biće svakakvih akcija.. biće svega... evo i u drugim gradovima...., ali ponavljam novi ljudi sa sobom donose nove ideje, novu energiju, nove načine... donose na neki način masovnost.. ali (ne napadam nikog lično već pišem iz ličnog iskustva) uvijek se nađe izgovor za nedolazak na skciju, uvijek ima prečih stvari za raditi vikendom il kad već.. nekad je kiša nekad sunce, nekad snijeg... ali izgovor je uvijek spreman...
P.S
Ja nemam problema sa ličnom sujetom i ego tripovima... spreman sam čuti savjet, saslušati.. razmisliti...
Od sjedenja i kukanja nema ništa....
Evo na primjer što studenti trenutno sjede kao trutovi... a imaju jedinstvenu priliku kada su u fokusu medija profesori i asistenti lopovi.... toliko toga ima a tako malo energije se oslobađa...
http://www.youtube.com/watch?v=fSQRWBmFU-8
Pored toga poruka svim ostalima koij još uvijek vagaju šta i kako.. gdje i zašto... svima onima koji ne nalaze opravdanost u ovakvom načinu djelovanja, u ovim i ovakvim akcijama...
Raditi Vi nešto, skidajte im plakate, šaljite saopštenja, sarađujte sa nezavisnim sindikatima, studentskim udruženjima... razrađujte akcije i izvodite ih.. bile one noćne il dnevne.. apsolutno je svejedno.. postoji mnogo načina da se razdrma ova letargična masa amorfnih likova, koliko zaista metoda ima da bi se nešto promijenilo....?
Trenutno se oko akcija i svega ostalog mota oko dvadeset ljudi... kad taj broj se poveća ... biće svakakvih akcija.. biće svega... evo i u drugim gradovima...., ali ponavljam novi ljudi sa sobom donose nove ideje, novu energiju, nove načine... donose na neki način masovnost.. ali (ne napadam nikog lično već pišem iz ličnog iskustva) uvijek se nađe izgovor za nedolazak na skciju, uvijek ima prečih stvari za raditi vikendom il kad već.. nekad je kiša nekad sunce, nekad snijeg... ali izgovor je uvijek spreman...
P.S
Ja nemam problema sa ličnom sujetom i ego tripovima... spreman sam čuti savjet, saslušati.. razmisliti...
Od sjedenja i kukanja nema ništa....
Evo na primjer što studenti trenutno sjede kao trutovi... a imaju jedinstvenu priliku kada su u fokusu medija profesori i asistenti lopovi.... toliko toga ima a tako malo energije se oslobađa...
http://www.youtube.com/watch?v=fSQRWBmFU-8
-
konyan
#189 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Corto, prijavljujem se za nedjelju, gdje god da se ide.
- cleo
#190 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
ja bih išla jedan od ova 2 dana
-
45cents
#191 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Ja imam problem sa trunjenjem, stalnim ubacivanjem loptica i strelica sa strane.... Ali sada je puno lakše, jer.....uvjek dobar gost wrote: Ja nemam problema sa ličnom sujetom i ego tripovima... spreman sam čuti savjet, saslušati.. razmisliti...
a) riješili smo da NIJE NUŽNO da imamo jednu, jedinu i jedinstvenu, neformalno-formalnu organizaciju građana (dakle, ako ih je više, ne škodi)
b) riješili smo kako će i šta će biti pravac djelovanja (svaka ameba se pomalo profilirala, još će to trajati... ali nema dijametralnih razlika)
c) jako je bitno da čujemo "glas naroda"...
d) jako je bitno da ne moramo rasformirati amebu ako se neko suštinski ne slaže - dovoljno je da napravi svoju organizaciju
Dakle (ovo se ne odnosi na Gosta, već generalno), Che, Rambo, Šarafciger - svi koji hoće izigravati Mirka i Slavka, Otpisane, Valtera itd... eto poljane, napraviš udruženje i udri agresivne metode jarane....
Ha-ja, valja'l ova
- Corto Maltese
#192 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Do sada 7 dobrovoljaca i tri automobila na raspolaganju. Čini se da ćemo do srijede imati kritičnu masu.
U isto vrijeme naša ekipa dobro plaćenih slikara, vajara, dizajnera, satiričara, ekonomista... radi na otklanjanju nedostataka od prošle subote tako da, gdje god išli, poruka će biti mnogo jasnija.
U isto vrijeme naša ekipa dobro plaćenih slikara, vajara, dizajnera, satiričara, ekonomista... radi na otklanjanju nedostataka od prošle subote tako da, gdje god išli, poruka će biti mnogo jasnija.
-
sarajevo63
#193 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Sastanak zainteresovanih/zainteresiranih za akciju - vikend, bilo to van kantona il u kantonu u 17.30, kod Solde, M.dvor.
- uvjek dobar gost
#194 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Sarajevu je sinoć opaljen šamar da meni skoro pa zuji u ušima,no mislim da davno prestali smo ih i brojati li još uvijek imamo pamćenje i razuma makar mrvu.
Mislili smo da nikad neće doći u Sarajevo da smo mi specijalna sredina pa i opsadu smo pregurali, odbranili se agresiji, smijali se nazivima nekih gradova, imenima firmi koje se brinu o šumama a iz drugog su entiteta, bilo nam smiješno gledati neke zastave i slušati parole neke izlizane i nekad izrazito zlonamjerne, podrugivali smo se onima koji su bili radiklalni, hvalili se svojim multi-kulti faktorom, na kraju krajeva mislili smo da smo se okončanjem opsade odbranili od zla i jednog od oblika fašizma.
No nekako kad bolje pogledamo i bez emocija i onako objektivno sad je već preočigledno da došlo je i u Sarajevo, da stiglo sve oni je što smo nekad mislili da nikad neće, uvukla se ksenofobija, uvukla se mržnja prema drugom i drugačijem, uvuklo se jednoumlje, nasilje kao oblik komunikacije uvuklo se ono sve protiv čega smo mi ili naši očevi borili na prvim linijama odbrane grada i republike Bosne i Hercegovine.
SInoć se to manifestovalo u fizičkom napadu na pripanike q populacije, mada živa istina je da su fasovali novinari i naši sugrađani jedan gost festivala te jedan policajac. Dešavalo se skoro sve to pred očima ambasadora i gostiju te su naravno inostrani mediji uredno prenijeli priču a neki čak i video-zapise. Mogao sam fasovati ja, Vi, moji poznanici i prijatelji su fasovali, a ja nisam bio sa njima tamo. Nisam sinoć bio suborac ljudima koji su stali na put nečemu što nam svima nama nije na čast, to se nešto ne zove lijepo niti se lijepo odaziva.
Neki će reći da pretjerujem i da nema potrebe za dizanjem alarma, no ukoliko danas ovolike godine poslije agresije taj neko ne vidi da je sve ovo oko nas u Sarajevu posljedica podijele zemlje po nacionalnoj osnovi i da je u stvari posljedica bolesnih ideja i pogrešnih politika.. šta ja mogu, taj neko onda ima problema sa percepcijom.
Ja mislim da je poslije sinošnjeg fizičkog napada na naše sugrađane prva linija odbrane univerzalnih civilizacijskih vrijednosti i ljudskih , samim tim i normalnog života u ovom gradu i državi ako hoćete pravo blizu svakom onom pojedincu koji misli svojom glavom. Opet je ta linija u Sarajevu no naravno i u svakom drugom gradu u BiH, svakom onome ko se ne uklapa u zadate okvire i norme lažnog ponašanja koje kroje lažni branitelji naroda i narodnosti u ovoj zemlji, gradu.. ill gdje ko već misli da živi može biti sljedeći na meti za fasovanje. Pored svog jada koji nas je zadesio nismo izgleda skontali u čemu i kako živimo, nismo ni primjetili opasnost onako omamljeni od opsade, agresije i svega što se u bliskoj nam prošlosti desilo.
Ukoliko još bilo ko ovdje ima zablude da recimo izostanak smijene mame i taje nemaju veze sa Brankovićevim po zakonu, Dodikovim cestama i zgradi vlade, a to sa podjelom prešutnom Stoca il napadima na povratnike vara se, sve to i još milion stvari ima veze sa sinošnjim napadom na naše sugrađane koji su sinoć fasovali. Dvije škole pod jednim krovom imaju veze sa pokvarenim namjernicama u robnim rezervama sve to ima veze sa rafinerijom, romingom tri operatera, vikendicama na Poljinama, lažnim diplomama na fakultetima i korupcijom u tužilaštvu.. sve je to povezano... Mi se pretvaramo u malu zatucanu zemlju, samim tim i grad na rubu galaksije, postajemo siromašniji i neobrazovaniji.. dok živimo u zabludi, živimo svi neke svoje lažne živote i tješimo se i lažemo stalno, nekad čak i u isto vrijeme.. kako je moguće da smo pristali na sve to, građani Sarajeva su pristali na vjeronauku u obdaništima, prije njih na to su pristali građani Mostara i Banja Luke navodno, onda su roditelji pristali slati djecu u dvije škole po tri krova u stvari to je bilo prije , studenti su pristali plaćati ispite i davati sexualne usluge asistentima i profesorima... radnici su pristali ne primati platu i štrajkati glađu.. dok se lažemo staklenim monolitnim objektima prodajmo olako budućnost svoje djece pod parolom gospodara i u ime naciona.. naravno samo pod jednom našom zastavom.. kako je to moguće.. i onda nas odjednom zapanje posljedice u vidu tabanja naših sugrađana od strane određenih elemenata društva koji se u Sarajevu drugačije zovu nego u Trebinju il Mostaru il Čapljini, Bijeljini.. no svi oni imaju svoje skoro identične argumente koji su isti dok su samo parole malo drugačije... a sve sa ciljom do njihovi navodni zaštitnici ostanu na vlasti a mi ostali da budemo taoci njihovih pogrešnih politika... do kada ?
Kako se boriti protiv ovoga svega što postajemo i čemu teže vladari ove zemlje i njihovi barjaktari i junoše, zar mi fakat ne kontamo da je budućnost nas i naše djece ugrožena , našeg grada ma kako se on zvao u pitanju je, kako se boriti protiv jednoumlja koje nam se nameće, ili to je to što želimo sebi, svojoj djeci i svima nama..
U stvari ako je to to, žao mi je svih onih momaka, svih onih nedužnih civila koji su ubijeni ili koji su poginuli za nešto drugo, oni su tada davali sebe za univerzalne civilizacijske vrijednosti i ljudska prava, borili su se protiv podjela, nacionalnih ili ilo kojih drugih, borili su se za sve ono što mi danas nismo., bili su na strani dobra a protiv zla na koje smo mi izgleda šutke i bez mnogo borbe pristali.... kako se to desilo ne znam u stvari može se naslutiti, sklanjali smo se i sklanjali, uzmicali dok se naš životi prostor nije skroz smanjio, prvo nismo išli u neke gradove, krajeve, na neka mjesta, na određene manifestacije događaje.. sad sve manje pričamo sa nekim nepoznatim ljudima ako baš i ne moramo, onda su nam neki prijatelji otišli vani il gdje već.. na kraju i sami vagamo otići il ostati dok ni na ulicama sopstvenog grada nismo više sigurni i dok nas svakodnevno pokušavaju uvjeriti da sve je ok, samo još auto put i ko zmaj smo..
Znači boriti se i kako protiv svega il put pod noge pa ko preživi pisaće.
Treba zadati duboko oranje i to prilično brzo ili ne činiti ništa te brabonjati o posljedicama !
Mislili smo da nikad neće doći u Sarajevo da smo mi specijalna sredina pa i opsadu smo pregurali, odbranili se agresiji, smijali se nazivima nekih gradova, imenima firmi koje se brinu o šumama a iz drugog su entiteta, bilo nam smiješno gledati neke zastave i slušati parole neke izlizane i nekad izrazito zlonamjerne, podrugivali smo se onima koji su bili radiklalni, hvalili se svojim multi-kulti faktorom, na kraju krajeva mislili smo da smo se okončanjem opsade odbranili od zla i jednog od oblika fašizma.
No nekako kad bolje pogledamo i bez emocija i onako objektivno sad je već preočigledno da došlo je i u Sarajevo, da stiglo sve oni je što smo nekad mislili da nikad neće, uvukla se ksenofobija, uvukla se mržnja prema drugom i drugačijem, uvuklo se jednoumlje, nasilje kao oblik komunikacije uvuklo se ono sve protiv čega smo mi ili naši očevi borili na prvim linijama odbrane grada i republike Bosne i Hercegovine.
SInoć se to manifestovalo u fizičkom napadu na pripanike q populacije, mada živa istina je da su fasovali novinari i naši sugrađani jedan gost festivala te jedan policajac. Dešavalo se skoro sve to pred očima ambasadora i gostiju te su naravno inostrani mediji uredno prenijeli priču a neki čak i video-zapise. Mogao sam fasovati ja, Vi, moji poznanici i prijatelji su fasovali, a ja nisam bio sa njima tamo. Nisam sinoć bio suborac ljudima koji su stali na put nečemu što nam svima nama nije na čast, to se nešto ne zove lijepo niti se lijepo odaziva.
Neki će reći da pretjerujem i da nema potrebe za dizanjem alarma, no ukoliko danas ovolike godine poslije agresije taj neko ne vidi da je sve ovo oko nas u Sarajevu posljedica podijele zemlje po nacionalnoj osnovi i da je u stvari posljedica bolesnih ideja i pogrešnih politika.. šta ja mogu, taj neko onda ima problema sa percepcijom.
Ja mislim da je poslije sinošnjeg fizičkog napada na naše sugrađane prva linija odbrane univerzalnih civilizacijskih vrijednosti i ljudskih , samim tim i normalnog života u ovom gradu i državi ako hoćete pravo blizu svakom onom pojedincu koji misli svojom glavom. Opet je ta linija u Sarajevu no naravno i u svakom drugom gradu u BiH, svakom onome ko se ne uklapa u zadate okvire i norme lažnog ponašanja koje kroje lažni branitelji naroda i narodnosti u ovoj zemlji, gradu.. ill gdje ko već misli da živi može biti sljedeći na meti za fasovanje. Pored svog jada koji nas je zadesio nismo izgleda skontali u čemu i kako živimo, nismo ni primjetili opasnost onako omamljeni od opsade, agresije i svega što se u bliskoj nam prošlosti desilo.
Ukoliko još bilo ko ovdje ima zablude da recimo izostanak smijene mame i taje nemaju veze sa Brankovićevim po zakonu, Dodikovim cestama i zgradi vlade, a to sa podjelom prešutnom Stoca il napadima na povratnike vara se, sve to i još milion stvari ima veze sa sinošnjim napadom na naše sugrađane koji su sinoć fasovali. Dvije škole pod jednim krovom imaju veze sa pokvarenim namjernicama u robnim rezervama sve to ima veze sa rafinerijom, romingom tri operatera, vikendicama na Poljinama, lažnim diplomama na fakultetima i korupcijom u tužilaštvu.. sve je to povezano... Mi se pretvaramo u malu zatucanu zemlju, samim tim i grad na rubu galaksije, postajemo siromašniji i neobrazovaniji.. dok živimo u zabludi, živimo svi neke svoje lažne živote i tješimo se i lažemo stalno, nekad čak i u isto vrijeme.. kako je moguće da smo pristali na sve to, građani Sarajeva su pristali na vjeronauku u obdaništima, prije njih na to su pristali građani Mostara i Banja Luke navodno, onda su roditelji pristali slati djecu u dvije škole po tri krova u stvari to je bilo prije , studenti su pristali plaćati ispite i davati sexualne usluge asistentima i profesorima... radnici su pristali ne primati platu i štrajkati glađu.. dok se lažemo staklenim monolitnim objektima prodajmo olako budućnost svoje djece pod parolom gospodara i u ime naciona.. naravno samo pod jednom našom zastavom.. kako je to moguće.. i onda nas odjednom zapanje posljedice u vidu tabanja naših sugrađana od strane određenih elemenata društva koji se u Sarajevu drugačije zovu nego u Trebinju il Mostaru il Čapljini, Bijeljini.. no svi oni imaju svoje skoro identične argumente koji su isti dok su samo parole malo drugačije... a sve sa ciljom do njihovi navodni zaštitnici ostanu na vlasti a mi ostali da budemo taoci njihovih pogrešnih politika... do kada ?
Kako se boriti protiv ovoga svega što postajemo i čemu teže vladari ove zemlje i njihovi barjaktari i junoše, zar mi fakat ne kontamo da je budućnost nas i naše djece ugrožena , našeg grada ma kako se on zvao u pitanju je, kako se boriti protiv jednoumlja koje nam se nameće, ili to je to što želimo sebi, svojoj djeci i svima nama..
U stvari ako je to to, žao mi je svih onih momaka, svih onih nedužnih civila koji su ubijeni ili koji su poginuli za nešto drugo, oni su tada davali sebe za univerzalne civilizacijske vrijednosti i ljudska prava, borili su se protiv podjela, nacionalnih ili ilo kojih drugih, borili su se za sve ono što mi danas nismo., bili su na strani dobra a protiv zla na koje smo mi izgleda šutke i bez mnogo borbe pristali.... kako se to desilo ne znam u stvari može se naslutiti, sklanjali smo se i sklanjali, uzmicali dok se naš životi prostor nije skroz smanjio, prvo nismo išli u neke gradove, krajeve, na neka mjesta, na određene manifestacije događaje.. sad sve manje pričamo sa nekim nepoznatim ljudima ako baš i ne moramo, onda su nam neki prijatelji otišli vani il gdje već.. na kraju i sami vagamo otići il ostati dok ni na ulicama sopstvenog grada nismo više sigurni i dok nas svakodnevno pokušavaju uvjeriti da sve je ok, samo još auto put i ko zmaj smo..
Treba zadati duboko oranje i to prilično brzo ili ne činiti ništa te brabonjati o posljedicama !
-
kosmos
#195 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
@uvjek dobar gost "Znači boriti se i kako protiv svega il put pod noge pa ko preživi pisaće."
Tvoja recenica je posljedica kulturne revolucije koja je pocela negdje 96. ili 97.
Najednom se ispostavilo da diploma fakulteta nije ujedno i diploma kulture niti diploma tradicije. Kao u proslom sistemu vecernja skola. I sta sad raditi, sve visokoobrazovan kadar, sva radna mjesta zauzeta, ljudi imaju prava iz radnog odnosa, a nasa BiH a Sarajevo posebno, posljednje u Evropi i na Balkanu.
Kod mene je jako taman vilajet, a kod vas?
Tvoja recenica je posljedica kulturne revolucije koja je pocela negdje 96. ili 97.
Najednom se ispostavilo da diploma fakulteta nije ujedno i diploma kulture niti diploma tradicije. Kao u proslom sistemu vecernja skola. I sta sad raditi, sve visokoobrazovan kadar, sva radna mjesta zauzeta, ljudi imaju prava iz radnog odnosa, a nasa BiH a Sarajevo posebno, posljednje u Evropi i na Balkanu.
Kod mene je jako taman vilajet, a kod vas?
- lopta
#196 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Nastavljamo, politicke ili gradjanske proteste?
-
sarajevo63
#197 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Idi se malo odmori. Kiša rominja. Dobro za spavanje. Laku noć.
- zlatiborka
#198 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Goste moj uvijek dobri,uvjek dobar gost wrote:Sarajevu je sinoć opaljen šamar da meni skoro pa zuji u ušima,no mislim da davno prestali smo ih i brojati li još uvijek imamo pamćenje i razuma makar mrvu.
sta da kazem drugo nego da sam ostala bez daha citajuci tvoj post, strasnu si istinu rekao koju ja odavno naslucujem. Nemam kasike i nisam vidovita DZEMILA, ja gledam, slusam i pratim sta se oko mene dogadja i razmisljam. Sto vise razmisljam vise se bojim, bojim se da cu skontati istinu.
Sve je povezano i nista nije slucajno. Nije ovo teorija zavjere, pogledajmo ljudi oko sebe sta nam vlast radi, vlast koju smo mi sami izabrali. Kako smo je izabrali? Tako sto su nas oni ubijedili i nagovorili da ih izaberemo.
Kada smo ih izabrali, je li nedavno ili prije rata, zajahali su i misle ostati koliko hoce. Ustvari dok ne poharaju cijelu RBiH, dok ne izvuku i zadnju kantu uglja iz rudnika, sve dotle nemaju namjeru otici.
Sve sto u zadnje vrijeme intenzivno rade i javno govore i ovi iz fedaracije i oni iz rs, sve to Izgleda da se spremaju da podijele RBiH na 3 dijela, ovaj nas dio ce se zvati Bosnjakistan ili Bosanska Muslimanija, Bakir Izetbegovic ce biti babo ili kalif, bice i nacionalnih manjina za dekoraciju (kao sto kuhari stave persun na krompir), znaci u malim kolicinama tek da pred svijetom izgledamo multi-kulti kao i do sada.
Treba nauciti citati znakove na putu da dok putujemo i ne zalutamo.....
Namjerno sam ovo sto je dolje napisano ostavila u postu na uvid foruskoj javnosti...
P.S:
Ovo je psmo gospodinu Lajcaku, ja na forumu nikog ne persiram, pa necu ni njega, dakle:
Lajcak covjece, obracam ti se ja anonimac preko foruma, mozda i dodje do tebe, nikad se ne zna. Internet je cudo....
Cuj ovako Lajci, ti si visoki predstavnik ispred MZ imas velika ovlastenja koja do sada nisi iskoristio da zaustavis barem ova 2 glavna ublehasa: Hareta i Dodu. Ova dvojica dokazanao ruse i razvaljuju moju domovinu. Ja necu da im to dozvolim, necu i ne dam da lopovi uniste moju zemlju.
Lajci, lijepo bi bilo da organizujes veliku medjunarodnu revizorsku komisiju da dodju i procesljaju sve privatizacije, dokapitalizacije, ove certifikate, dionicarska drustva sve finansijske transakcije u periodu barem 15 godina unazad, i sve gdje se mogla maznuti lova. Sigurna sam da bi cijeli narod bio spreman da plati troskove revizije.
Parelelno sa tim, molim te lijepo pomozi nam da izgradimo zatvore, puno zatvora nam fali, trebace nam donacije, trebace nam promjene zakona u vezi toga. Nema dovoljno zatvora da se osudjeni tamo smjeste. Ni nakon 8 mjeseci se ne nazire izgradnja zatvora za maloljetnike, oni se slobodno setaju po gradu i vrse nova kriminalna djela.
Da te ne zamaram Lajci evo ukratko koji su prioriteti za BiH:
- skini ovu DVOJICU, Dodu i Hareta (ti si covjek od znanja i integriteta, spucaj im kriminalnu istragu a mozes i bez toga jer imas Bonska ovlastenja)
. medjunarodna revizorska komisija opisana gore da odradi i pohvata lopove narocito velike LOPINE
- promijeniti zakone u skladu sa trenutnom situacijom
- sudstvo i policija su korumpirani, trebace se puno smeca tu pomesti, imaju ogromne plate a leglo su korupcije, pod hitno tu uletiti i razvaliti ih...
- javna rasprava o USTAVu RBiH, da se pokrene i sto prije izglasa
- sve ovo gore da se radi sinhronizovano, ali ti to znas i onako
Vidi Lajci, ovo je mnogo zapustena zemlja, pokradena je od vladajucih "patriota" koji misle da imaju tapiju na posjedovanje RBiH, treba puno odlucnih stvari uraditi u sto kracem vremenu, ja bih voljela da dozivim napredak moje domovine, ne znam hocu li, ali nema veze, napisala sam ti i poslala. Nadam se da neces zamjeriti.
pozdrav od mene i mojih drugara forumasa portala Sarajevo-x
edit: slovo
Last edited by zlatiborka on 27/09/2008 19:20, edited 1 time in total.
- uvjek dobar gost
#199 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
.... Građanske ali protiv ovakve politike koja je na sceni al i iza nje.. kako dalje rođaci.. trebali smo već danas ispuniti ulice naših gradova da poručimo lažnim patriotama na vlasti u stvari kleptomanima da je dosta nasilje na našim ulicama i pogrešnih politika da ih upozorimo pred izbore ove lokalne... ovo ću sada reći prvi put možda čak i bojkotovati izbore, pozvati ljude da učine isto...lopta wrote:Nastavljamo, politicke ili gradjanske proteste?
No sve je povezano nije zavjera već samo lopovluk zamazan u nacionalne boje.. a mi se protiv njega i toga moramo boriti dok nije skroz kasno !
- Mogly
#200 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Hoće li sloboda umeti da peva...
Zlatiborka pogrešnom se bogu moliš, "Lajči" je s njima u talu, a kokošarske folove visokih predstavnika neću da nabrajam, samo se sjeti Petrića i Rajfajzen banke. Prema tome ne uzdaj se u te trećerazredne diplomate već u se i u svoje kljuse. Konkretno Lajčaku treba dati kilo paradajza i reći da ne galami na plaži.
Sarajevo odavno nije grad za koji sam se borio, ja ću razguliti najvjerovatnije u Brčko a dalje gdje me nanese, sad mi je sasvim svejedno.
Zlatiborka pogrešnom se bogu moliš, "Lajči" je s njima u talu, a kokošarske folove visokih predstavnika neću da nabrajam, samo se sjeti Petrića i Rajfajzen banke. Prema tome ne uzdaj se u te trećerazredne diplomate već u se i u svoje kljuse. Konkretno Lajčaku treba dati kilo paradajza i reći da ne galami na plaži.
Sarajevo odavno nije grad za koji sam se borio, ja ću razguliti najvjerovatnije u Brčko a dalje gdje me nanese, sad mi je sasvim svejedno.