EP3 ... Austrija - Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
osa

#176 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by osa »

o umjetničkom dojmu se razgovara a tri boda se pišu, teška utakmica, ali treba biti realan plasman na euro je za ekipe iz država kao što je hrvatska već uspjeh, ako bude šta više super, a šta očekivati od medija iz matične države da pišu o svojoj repki, pa naravno sve najbolje.
ploska

#177 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by ploska »

Mikado wrote:Sta mislite o prilogu FTV-a o atmosferi u Mostaru ?

Najjaca mi je baba, sto je krenula u crkvu. :D
Sta je bilo,pojasni?? :D
in33sa

#178 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by in33sa »

osa wrote:o umjetničkom dojmu se razgovara a tri boda se pišu, teška utakmica, ali treba biti realan plasman na euro je za ekipe iz država kao što je hrvatska već uspjeh, ako bude šta više super, a šta očekivati od medija iz matične države da pišu o svojoj repki, pa naravno sve najbolje.
Naravno da ce pisati afirmativno o svojoj reprezentaciji.

A uostalom, kome ti objasnjavas, pa tu likovi koji nekakvog Pjanica proglase najboljim mladim igracem svemira na osnovu nijedne odgledane utakmice doticnog igraca, zamjeraju hrvatskim medijima da su malo suvise digli u nebesa svoju reprezentaciju :lol:

Sad sam ja, nakon sto primjetim nebule koje pisu, za iste ustasa, naravno :D
karanana

#179 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by karanana »

ma bolji su od poljaka tako da mislim da su imali srece sa lakocom/tezinom grupe. ja ne znam kako ovi poljaci vazda budu prvi u kvalifikacionim grupama a kad dodju na prvenstvo ne znaju loptu sutnut.

onaj prilog u mostaru.....nekako te ostavi bez nekog komentara ni vako ni nako. kao da sam gledo prenos hrvatske televizije iz neke selendre u slavoniji. najbolja mi je ona voditeljica danijela ili kako vec....nazvo neki dobitnik iz mostara dzemail ili tako nesto, iz mostara, i ona ga pita, dzemaile kakva je atmosfera danas u mostaru s obzirom da je igrala hrvatska. decko se zbunio, ne znam ni sta je promrmljo.
JohnnyS

#180 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by JohnnyS »

JohnnyS wrote: Ja mislim da ćemo jako teško s Austrijom, Njemačku ćemo razbucat (jer samo znamo igrat protiv velikih ekipa :D) i popušit od Poljaka...

Da sebe quotam što rekoh danas u rane poslijepodnevne sate... Ovo je prva "mala" utakmica da ju je Hrvatska dobila na nekom velikom natjecanju od Francuske '98 i pobjede nad Japanom, i tada 1:0. Uopće ne sumnjam da će utakmica protiv Njemačke bit s lakoćom odradjena jer Hrvatska samo zna igrat protiv, ajmo ih nazvati tako, velikih ekipa. Pa i ona najgora reprezentacija Hrvatske svih vremena je dobila Talijane u Japanu 2002....
b@tto

#181 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by b@tto »

karanana wrote:ma bolji su od poljaka tako da mislim da su imali srece sa lakocom/tezinom grupe. ja ne znam kako ovi poljaci vazda budu prvi u kvalifikacionim grupama a kad dodju na prvenstvo ne znaju loptu sutnut.

onaj prilog u mostaru.....nekako te ostavi bez nekog komentara ni vako ni nako. kao da sam gledo prenos hrvatske televizije iz neke selendre u slavoniji. najbolja mi je ona voditeljica danijela ili kako vec....nazvo neki dobitnik iz mostara dzemail ili tako nesto, iz mostara, i ona ga pita, dzemaile kakva je atmosfera danas u mostaru s obzirom da je igrala hrvatska. decko se zbunio, ne znam ni sta je promrmljo.

nešto je rekao,u smislu da se slavilo na jednoj strani,toliko sam shvatio
osa

#182 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by osa »

karanana wrote:ma bolji su od poljaka tako da mislim da su imali srece sa lakocom/tezinom grupe. ja ne znam kako ovi poljaci vazda budu prvi u kvalifikacionim grupama a kad dodju na prvenstvo ne znaju loptu sutnut.

što se zbunio, čim je nazvao znači da je i gledao.
iverson75

#183 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by iverson75 »

in33sa wrote:
osa wrote:o umjetničkom dojmu se razgovara a tri boda se pišu, teška utakmica, ali treba biti realan plasman na euro je za ekipe iz država kao što je hrvatska već uspjeh, ako bude šta više super, a šta očekivati od medija iz matične države da pišu o svojoj repki, pa naravno sve najbolje.

A uostalom, kome ti objasnjavas, pa tu likovi koji nekakvog Pjanica proglase najboljim mladim igracem svemira na osnovu nijedne odgledane utakmice doticnog igraca, zamjeraju hrvatskim medijima da su malo suvise digli u nebesa svoju reprezentaciju :lol:

tog pjanica ces ti htio ne htio gledati narednih pet sest godina svaku ligu prvaka...
dok ce "najbolji igrac" hrvatske reprezentacije modric gore navedenu ligu prvaka i tamo nekog pjanica moci gledati samo na sky sport
b@tto

#184 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by b@tto »

osa wrote:

što se zbunio, čim je nazvao znači da je i gledao.
pa vjerovatno se zbunio jer je jedan dio mostara slavio,a drugi nije,i rekao je nešto u tom smislu,i nije ni rekao da nije gledao
JohnnyS

#185 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by JohnnyS »

Nije valjda opet bilo sranja u Mostaru (oprostite što ovako neupućen upadam :D)
Mikado

#186 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by Mikado »

ploska wrote:
Mikado wrote:Sta mislite o prilogu FTV-a o atmosferi u Mostaru ?

Najjaca mi je baba, sto je krenula u crkvu. :D
Sta je bilo,pojasni?? :D
Nista neocekivano u zapadnom dijelu Mostara, al od FTV-a izgleda mozemo ocekivati slicne priloge i nakon narednih utakmica Hrvatske.

Ja se nadam da stanovnici iz istocnog dijela nece placat posljedice tog slavlja i da nece bit novih nereda u Mostaru. Svi se sjecamo sta se desavalo u vrijeme prethodnih prvenstava, sto Svjetskih, sto Europskih.
Last edited by Mikado on 08/06/2008 23:18, edited 1 time in total.
b@tto

#187 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by b@tto »

JohnnyS wrote:Nije valjda opet bilo sranja u Mostaru (oprostite što ovako neupućen upadam :D)
nije
karanana

#188 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by karanana »

nije ga pitala jeli gledao ili nije, nego u smislu jeli slavio i navijao po gradu za vrijeme i nakon utakmice.
max_power

#189 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by max_power »

in33sa wrote:

ja bih prije rekao da ti jedva cekas da te neko proglasi ustasom, zato i provociras
ali nisi zanimljiv, vidis da te vecina ignorise :zzzz:
osa

#190 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by osa »

igra hrvatske me danas kao i većinu navijača hrvatske nije oduševila ali jedan detalj mi je upao u oko i s njim sam stvarno zadovoljan, nitko niti jednu riječ nije rekao na ni jednu sudačku odluku, prije nekog vremena bi sudcu zbog toga što nije pokazao crveni austrijskoj četvorci (a bio je) oči iskopali i u prigovorima dobili bar jedan žuti, pomalo izgleda i hrvati postaju profesionalni. i građani bih ne pljujte po hrvatskoj reprezentaciji to je na neki način i vaša ekipa, pa pola igrača su bosanci, ne znam ima li koji hercegovac.
JohnnyS

#191 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by JohnnyS »

b@tto wrote:
JohnnyS wrote:Nije valjda opet bilo sranja u Mostaru (oprostite što ovako neupućen upadam :D)
nije
Aj hvala Bogu dragome... Ono protiv Brazila je bilo nešto najgluplje što se moglo dogodit... Može se sasvim lijepo slavit bez ikakvih provokacija...
ploska

#192 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by ploska »

in33sa wrote:

Ti ocigledno tog nekog kao sto ti kazes Pjanica nisi gledao nikada,pa budi spreman iducu ligu sampiona,mislim da ces imati priliku da ga gledas..
in33sa

#193 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by in33sa »

Evo malo atmosfere iz Mostara

http://www.youtube.com/watch?v=uvmLG9hBTu4

ustase :D

Jeste da bi vjerovatno jednako bilo i u Novom Pazaru kad bi BiH pobijedila nekoga na EP, ali u to se na zalost do daljenjega (ili nikada) necemo uvjeriti.
ero_sa_onog_svijeta

#194 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by ero_sa_onog_svijeta »

JohnnyS wrote:
b@tto wrote:
nije
Aj hvala Bogu dragome... Ono protiv Brazila je bilo nešto najgluplje što se moglo dogodit... Može se sasvim lijepo slavit bez ikakvih provokacija...
http://www.youtube.com/watch?v=uvmLG9hBTu4
LSD

#195 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by LSD »

osa wrote:igra hrvatske me danas kao i većinu navijača hrvatske nije oduševila ali jedan detalj mi je upao u oko i s njim sam stvarno zadovoljan, nitko niti jednu riječ nije rekao na ni jednu sudačku odluku, prije nekog vremena bi sudcu zbog toga što nije pokazao crveni austrijskoj četvorci (a bio je) oči iskopali i u prigovorima dobili bar jedan žuti, pomalo izgleda i hrvati postaju profesionalni. i građani bih ne pljujte po hrvatskoj reprezentaciji to je na neki način i vaša ekipa, pa pola igrača su bosanci, ne znam ima li koji hercegovac.
Ti Bogami poceo da djeluješ kao prosvijetitelj preko foruma,k'o Dositej Obradovic...ova zadnja recenica kojoj pominješ gradjane BiH ti je ofirna do bola...ti igraci da su bosanci igrali bi za svoju državu BiH,ovako su se davno deklarisali za koga im srce kuca i to je sasvim OK i to mi ne smeta...vec mi smetaju ovakvi komentari i kvazi-apeli na gradjansku svijest...previše se toga izdešavalo u zadnjih 15 godina da bi ti imao pravo da pozivaš na gradjansku svijest.
_tulumba_

#196 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by _tulumba_ »

igra hrvatske me danas nije oduševila
kako koga, naravno....mogli su i gore i dobro su prosli.... :D :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
osa

#197 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by osa »

LSD wrote:
osa wrote:igra hrvatske me danas kao i većinu navijača hrvatske nije oduševila ali jedan detalj mi je upao u oko i s njim sam stvarno zadovoljan, nitko niti jednu riječ nije rekao na ni jednu sudačku odluku, prije nekog vremena bi sudcu zbog toga što nije pokazao crveni austrijskoj četvorci (a bio je) oči iskopali i u prigovorima dobili bar jedan žuti, pomalo izgleda i hrvati postaju profesionalni. i građani bih ne pljujte po hrvatskoj reprezentaciji to je na neki način i vaša ekipa, pa pola igrača su bosanci, ne znam ima li koji hercegovac.
Ti Bogami poceo da djeluješ kao prosvijetitelj preko foruma,k'o Dositej Obradovic...ova zadnja recenica kojoj pominješ gradjane BiH ti je ofirna do bola...ti igraci da su bosanci igrali bi za svoju državu BiH,ovako su se davno deklarisali za koga im srce kuca i to je sasvim OK i to mi ne smeta...vec mi smetaju ovakvi komentari i kvazi-apeli na gradjansku svijest...previše se toga izdešavalo u zadnjih 15 godina da bi ti imao pravo da pozivaš na gradjansku svijest.
što jel i irfan smailagić ili mirza džomba ustaše, a zlatan saračević, oni jesu bosanci i igraju za svoju državu bez obzira koliko to tebe boljelo.
JohnnyS

#198 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by JohnnyS »

Vatrenije nego u Dubrovniku večeras... Samo da se Španski trg ne prijeđe :D Ja sam protiv Brazila gledao gdje je ona Jami pekara sada, netko me je umalo bengalkom pogodio, svega sam mu se nahebao...

Vengo, ne znam tko je službeno proglašen igračem utakmice, ali u Hrv. je najbolji bio Olić. Ove Austrijance (osim Vastića :D) i ne znam :lol:
b@tto

#199 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by b@tto »

LSD wrote:
ti igrači su ili kao mala djeca otišli iz bih ili su im roditelji rođeni u bih a ne oni,tako da je njihova veza sa bih upitna,a i većina je igrala za klubove u hrvatskoj i dobila državljnastva hrvatske i normalno je da igraju za hrvatsku,za koga bi trebao igrati ćorluka koji je kao 6-godišnjak otišao iz bih i čitavu karijeru ostvario u hrvatskoj,srnin otac je iz bosne ali je igrao u hrvatskoj
Last edited by b@tto on 08/06/2008 23:35, edited 2 times in total.
JohnnyS

#200 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by JohnnyS »

osa wrote:
LSD wrote:
što jel i irfan smailagić ili mirza džomba ustaše, a zlatan saračević, oni jesu bosanci i igraju za svoju državu bez obzira koliko to tebe boljelo.

Ajmo izbjeć da nam pape zaključa temu... Ima materijala za raspravu i bez politiziranja. Npr, kako se Kranjčar nije vidio, da je Petrić u teškoj banani, da je Modrić zabio penal (svaka mu čast), ali inače jako blijed...
Locked