Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
- JThomas
#177 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
ali kako je smiješna ova priča, kao to je tolika rijetkost pa mi slavimo, a broj pobjeda u derbijima isti 
-
elSaik
#178 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Neke se stvari ne mogu kupiti novcem...

-
The 51st State
#179 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
za sve ostalo tu je partizan, zeljeznicar...elSaik wrote:Neke se stvari ne mogu kupiti novcem...
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#180 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Ima nam ko i reciFordas wrote:Ja vam fino rekoh da ne komentirate ovu temu bez veze jer im svake godine iznova nabijate postove. Ovo im je sve sto imaju, pardon, sto su imali i sto im je ostalo. Sve drugo je jad, cemer i tuga...ne moze se vise ni u intertoto
-
Fordas
#181 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Hajde mircerka raci iskreno - sta to bjese evropa?? 
-
mIRCerka
#182 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Evropa bjese diskoteka gdje je Mahir BEat House bio DJ. Kosevo nije vidjelo Evrope dok Zeljo nije doveo istu.Fordas wrote:Hajde mircerka raci iskreno - sta to bjese evropa??
Stoga, poklopi se
-
Como_Sarajevo
#183 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
testament wrote:Obrišeš li zid nakon SVRŠAVANJA ili ga ostaviš tako do iduće godineHollister wrote:evo kontranapada... evo velike prilike... stopostotna sansa... 1:0 VODI ZELJEZNICAR!!! DEVEDESETI MINUT SUSRETA... ZELJO VODI 1:0... EKSPLODIRAO JE SADA OLIMPIJSKI STADION KOSEVO...
![]()
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
-
cpt.picard
#185 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Sretan Zubandan!
Sta je cudno u tome sto slavimo i sjecamo se titule? Rade to i puno veci klubovi. Zar se nije lijepo sjetiti kako si sjebo do bola najmrzeg protivnika i osvojio titulu prvaka? Mozda nije lijepo kao sjecati se kako ti je cika celo sredio kljucne bodove i osvojio si titulu, otisao na koridu... but, what the hell skromni smo
Sjecanje na taj lijepi dogadjaj ulijepsavaju ovi pitarski komentari. Samo cekam kad ce neko od njih napisati: A mozda smo mi to sanjali. Nemoguce, nemoguce.. ne nemoj Zubane, neeee...
Sta je cudno u tome sto slavimo i sjecamo se titule? Rade to i puno veci klubovi. Zar se nije lijepo sjetiti kako si sjebo do bola najmrzeg protivnika i osvojio titulu prvaka? Mozda nije lijepo kao sjecati se kako ti je cika celo sredio kljucne bodove i osvojio si titulu, otisao na koridu... but, what the hell skromni smo
Sjecanje na taj lijepi dogadjaj ulijepsavaju ovi pitarski komentari. Samo cekam kad ce neko od njih napisati: A mozda smo mi to sanjali. Nemoguce, nemoguce.. ne nemoj Zubane, neeee...
-
Como_Sarajevo
-
cpt.picard
#187 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
@Nosferatu
Hz, jel to neko obaniste?
Mislim u svakom slucaju konkurent za najbolji kolaz, najbolju recitaciju... 
Hz, jel to neko obaniste?
-
mIRCerka
#188 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
a mozda su spremili i neku REKLAMUcpt.picard wrote:@Nosferatu
Hz, jel to neko obaniste?Mislim u svakom slucaju konkurent za najbolji kolaz, najbolju recitaciju...
- Nosferatu
#189 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Nikola Nikić, nekadašnji fudbaler Željezničara o kome se pisalo da je veliki majstor, ali i cirkusant
Bio sam opasan samo kada ne razmišljam
Posle jedne povrede, doktor rekao da šest meseci treba da pauziram. Ali naš fizioterapeut se nije složio: "Ma kakvi, taj će za mesec dana biti kao nov". Doktor ga je upitao: "Kako će tako brzo?", a ovaj odgovorio: "Ma, nema on mozga!" I fakat, za mesec dana ja zaigram
Legendarni fudbaler sarajevskog Železničara i svojevremeno miljenik publike od Vardara pa do Triglava, stariji se sećaju, Nikola Nikić, u intervjuu za jedan bosanski magazin ponovo zasmejeva do suza. Prenosimo vam deo teksta koji slavu već uveliko stiče putem Interneta, uz napomenu onim mlađima da je Nikola Nikić takođe bivši igrač Olimpijakosa, bio je trener Modriče i Žepča, a danas je selektor kadetske reprezentacije BiH. Nikić je autentična ličnost iz lige bivše Jugoslavije i veliki fudbaler koji je uvek bio spreman za šalu.
Tadašnji trener Željezničara Ivica Osim je na jednoj utakmici Nikića ostavio na klupi, i tada su navijači počeli skandirati: "Hoćemo Nikolu"...?
- Poslao je on mene na zagrevanje. I ja tako trčkaram 70 minuta. Prokuvao. Publika viče: "Nikola, NikolaÖ" Pozove me Osim do klupe, pet minuta pre kraja, i ja se počnem skidati. A on će: "Ne, ne, nećeš na teren". Ja kažem: "Šefe što neću", a on veli: "Ti ćeš gore". "Što ću gore?", pitam. Osim kaže: "Pa vidiš da te traže!". I ja se obučem i među navijače. Kad sam onda počeo da psujem.
Da li je istina da ste jednom prilikom, umesto prema protivničkom, krenuli ka golu Želje s namerom da postignete gol?
- Igrali smo protiv Partizana i Jusuf Hatunić me loptom snažno pogodi u glavu. Iznesu mene iza Partizanovog gola i doktor Hamo Hasanbegović mi pokaže prst i pita: "Vidiš li?" Ma, kako ne vidim prst?! Uđem u igru, neko mi doda loptu i pođem ja pravo ka svom golu. Sreća, moj saigrač Josip Ćilić, na šesnaest metara uleti mi klizeći. Sudija mu da žuti karton, a mene iznesu napolje.
Napad iz kletve
U vreme Željine slave sigurno je bilo i mnogo devojaka oko igrača. Kako ste rešavali probleme sa obožavateljkama?
- Jedna stvar koju vi novinari ne znate, dakle, zašto je Željo bio tako dobar, jeste u činjenici da smo mi bili najružniji lepotani. Pogledaj samo tadašnju odbranu: Komšić, Ćilić, Saračević, Starovlah, a navala: Bahtić, Nikić, Paprica i Baždarević... Kad ja budem pravio ekipu, uslov će biti nemoj mi lepe igrače, oni se samo ogledaju.
Nije valjda da su vas devojke izbegavale?
- Znaš ti onu kletvu iz tog vremena: Dabogda vam deca ličila na navalu Želje.
Zbog povrede glave?
- Pa, da. Doktor je posle rekao da šest meseci treba da pauziram. Ali naš fizioterapeut se nije složio: "Ma kakvi, taj će za mesec dana biti kao nov". Doktor ga je upitao: "Kako će tako brzo?", a ovaj odgovorio: "Ma, nema on mozga!" I fakat, za mesec dana ja zaigram, a fizioterapet pred svima kaže: "Jesam li vam ja rekao da nema mozga".
U karijeri ste dali mnogo golova. Koji je bio recept za tu efikasnost?
- Driblam, driblam, šut i gol. Švabo mi je rekao: "Tvoje je da daš gol, ako ga ne daš do osamdesetog minuta, izađi sam". A davno mi je rekao i ovo: "Nemoj se vraćati preko centra i nemoj da razmišljaš, kad razmišljaš, najopasniji si po naš gol!"
Da li ste ikada igrali nameštenu utakmicu?
- Sećam se jedne utakmice protiv Prištine. Šujica, koji je nekada branio u Želji, dogovorio bodove se Komšićem, Ćilićem, Šaračevićem i Vlaškim. Kada se dogovara, dogovara se s odbrambenim igračima. Ja to nisam znao. Vidim ja Taso (Komšić), pušta li, pušta. Ide lopta čista, on se skloni i 1:0 za Prištinu. Penal i 2:0. Meni nešto sumnjivo, ali ne razmišljam. Onda se ja razigram, 2:1, 2:2, 3:2, za nas. Oni 3:3, ja 4:3. Šuica poludeo i urla: "Doći ćete vi opet u Prištinu!". U svlačionici saigrači tužni, spustili glave. Kažem ja njima: "Što mi niste dali 100 maraka, pa bih se ja na početku uhvatio za ložu i izašao napolje".
Da li su sportisti bolji u krevetu od običnih ljudi?
- Ako gledaš prema mom iskustvu... ha, ha, ha, ha... Ne bih dao ruku u vatru za to... ha, ha, ha, ha, ha.
Bili ste jedan od najbržih igrača bivše države. Jeste li ikada saznali koliko ste u proseku pretrčali na jednoj utakmici?
- Bilo je bržih igrača od mene. Ali ja sam bio najbrži s loptom. Moj profesor Hazim Salihović, koji me tri godine obarao iz matematike, kazao mi je: "Ko nema u glavi ima u nogama". Eh, da sam to ranije shvatio, bio bih možda najbolji igrač na svetu.
Baš vas nije išla matematika?
- U prvoj godini gimnazije izvede me profesor pred tablu i nacrta krug. Kaže mi: "Nikola, daću ti dvojku ako pogodiš koliko ima stepeni ovaj krug?" Nisam ja bio na času kad se to učilo i okrenem se oko sebe, a moj drug na dlanu napisao 360. Kažem profesoru: "Dajte, profesore, pa 360 stepeni". Ali onda će on: "Dobro, Nidžo, nemoj da se okrećeš, a ako ti neko bude šapnuo, keca ćeš dobiti!". Joj, on onda unutar onog kruga nacrta još jedan i postavi pitanje: "Koliko ovaj ima stepeni?".
Kažem ja sebi, hajde da malo uključim logiku: Ako ovaj veliki ima 360, onda ovaj ima duplo manje. Rekoh: "Duplo manje!". Kad sam ja to rekao, u razredu nasta lom od smeha. Prošle godine, kad su veterani i novinari ovde igrali utakmicu, za večerom im ispričam ovaj slučaj. A šofer koji je dovukao novinare, kad sam to ispričao, mrtav ozbiljan me upita: "Pa, jesi li pogodio"?
Još imate problema s cipelama?
- Kako neću kad mi je leva 44, a desna 43...
Kako to rešavate?
- Kupim dva para cipela i onda to sparim.
Ko je bio najgrublji igrač koji vas je čuvao?
- Najteži su mi bili Hrstić iz Rijeke i Jovin iz Zvezde. Nekako mršavi, koščati, pa gde god te udare, Bože sačuvaj.
Koju biste utakmicu najradije zaboravili?
- Igrali smo protiv Spartaka u Moskvi. Švabo je pre početka utakmice rekao: "Ti čuvaj ovog, ti ovog..." A meni: "Ti čuvaj Prostor!" Kontam, kakav prostor? A tada je za "Spartak" igrao Protasov. Tri puta mi uzmu loptu i odmah posle toga primimo gol. Poluvreme 4:0 za Spartak. U svlačionici Švabo pita: "Nikola, šta sam tebi rekao?", "Rekli ste Prostor, ali niste rekli koji je broj". Osim se okrene pomoćniku i kaže: "Boro, vodi ga pod tuš, vidiš da je prolup'o!" A ja se taman navikao igrati pod reflektorima i bilo mi krivo.
Zanimljivo je i to da vam je u karijeri pomogla i krava po imenu Jagoda?
- Kad sam bio mali, ona je bila moj pokretni gol. Svežem joj zadnje noge i onda loptom pogađam zamišljeni gol između prednjih i zadnjih nogu. Možeš misliti kakav bih igrač bio da sam počeo igrati, recimo, u pionirima Želje.
Da li vam je taj zdrav život pomogao da budete brzi?
- Bio sam prirodno brz. Ali, tu su bile i određene okolnosti. Na putu od kuće do škole bilo je milion kerova lutalica. Kad god bi ker zalajao, ja sam za nekoliko sekundi već bio 200 metara daleko. Zamisli svaki dana tako, po ko zna koliko puta. A sada fitnes, teretane, a igrači ne mogu trčati pedeset minuta.
-
LSD
#190 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
evo kontranapada... evo velike prilike... stopostotna sansa... 1:0 VODI ZELJEZNICAR!!! DEVEDESETI MINUT SUSRETA... ZELJO VODI 1:0... EKSPLODIRAO JE SADA OLIMPIJSKI STADION KOSEVO...testament wrote:Jeste mi bilo krivo taj dan (kao i svaki drugi kad izgubimo od konduktera),ali sada nakon 10g mi je drago jer su svi napokon progledali i skontali da je za ložioničare tekma sa sarajevom,ko nama sa manchesterom,huelvi sa realom,hrvatskom dragovoljcu sa dinamom,a još mi je draže što će i 2108g se naći neki štrumfić da obilježi ovaj EPOHALNIuspjeh malog,kondukterskog kluba sa kraja grada!
Još jedanput čestitam,i sumnjam da ću vam čestitati za bilo šta drugo do kraja naših života osim za ovaj GIGANTSKI uspjeh
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#191 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
samo za komsije
http://www.youtube.com/watch?v=ilL-5Vi-kQE
jer devedeseta polako bas prolazi........
http://www.youtube.com/watch?v=ilL-5Vi-kQE
jer devedeseta polako bas prolazi........
-
The 51st State
#192 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
haj dobro zajebancija ovo ono, ali fakat zapitate li se koliko je kompleksaski slaviti nesto sto se desilo u sada vec relativno dalekoj proslosti, tim pokazujuci u stvari koji je red velicina.LSD wrote:evo kontranapada... evo velike prilike... stopostotna sansa... 1:0 VODI ZELJEZNICAR!!! DEVEDESETI MINUT SUSRETA... ZELJO VODI 1:0... EKSPLODIRAO JE SADA OLIMPIJSKI STADION KOSEVO...testament wrote:Jeste mi bilo krivo taj dan (kao i svaki drugi kad izgubimo od konduktera),ali sada nakon 10g mi je drago jer su svi napokon progledali i skontali da je za ložioničare tekma sa sarajevom,ko nama sa manchesterom,huelvi sa realom,hrvatskom dragovoljcu sa dinamom,a još mi je draže što će i 2108g se naći neki štrumfić da obilježi ovaj EPOHALNIuspjeh malog,kondukterskog kluba sa kraja grada!
Još jedanput čestitam,i sumnjam da ću vam čestitati za bilo šta drugo do kraja naših života osim za ovaj GIGANTSKI uspjeh
-
elSaik
#193 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Boli koliko ne znate sastaviti rečenicu s tom porukom...The 51st State wrote:za sve ostalo tu je partizan, zeljeznicar...elSaik wrote:Neke se stvari ne mogu kupiti novcem...
![]()
-
The 51st State
#194 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
i to je sve?elSaik wrote:Boli koliko ne znate sastaviti rečenicu s tom porukom...The 51st State wrote:za sve ostalo tu je partizan, zeljeznicar...elSaik wrote:Neke se stvari ne mogu kupiti novcem...
![]()
-
elSaik
#195 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Još uvijek, boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... još uvije, boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...The 51st State wrote:haj dobro zajebancija ovo ono, ali fakat zapitate li se koliko je kompleksaski slaviti nesto sto se desilo u sada vec relativno dalekoj proslosti, tim pokazujuci u stvari koji je red velicina.LSD wrote:evo kontranapada... evo velike prilike... stopostotna sansa... 1:0 VODI ZELJEZNICAR!!! DEVEDESETI MINUT SUSRETA... ZELJO VODI 1:0... EKSPLODIRAO JE SADA OLIMPIJSKI STADION KOSEVO...testament wrote:Jeste mi bilo krivo taj dan (kao i svaki drugi kad izgubimo od konduktera),ali sada nakon 10g mi je drago jer su svi napokon progledali i skontali da je za ložioničare tekma sa sarajevom,ko nama sa manchesterom,huelvi sa realom,hrvatskom dragovoljcu sa dinamom,a još mi je draže što će i 2108g se naći neki štrumfić da obilježi ovaj EPOHALNIuspjeh malog,kondukterskog kluba sa kraja grada!
-
Fordas
#196 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Strumfici, jeste li planirali kakav mimohod? Mislim red je tako obiljeziti historiju 
- Vaso
#197 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
fazon je sto smo pobijedili u 90 min. omrazenog protivnika. i zato ta utakmica ima posebnu draz. u slucaju da je bilo 2-0, 3-0, to ne bi bilo to.
a sad iskreno, da li bi navijaci sarajeva vise volili pobjedit u 90 min., protiv modrice, sirokog, zrinjskog, ili pak nekadasnjeg polufinalistu kupa uefa?
o mitomaniji- zasto jadovi stampaju majice iz pravakta, igranja sa Man-utd-om? slavite ispadanje?
zaista ste samo za sprdanja.
zeljo je klub sa evropskim uspjesima, dok je torpedo lokalni, manje popularni i priznati, sa. premierligash. cinjenice.
uostalom, koji je vas najveci uspjeh u evropi?
(pape, kljucaj, ili brisi provokatore, kao sto brises kad ti neko skrnavi temu o tvom klubu.)
PS.toliko smo mali, beznacajni, zeljeznicari, ustase, karine...ali jos... BOLI
a sad iskreno, da li bi navijaci sarajeva vise volili pobjedit u 90 min., protiv modrice, sirokog, zrinjskog, ili pak nekadasnjeg polufinalistu kupa uefa?
o mitomaniji- zasto jadovi stampaju majice iz pravakta, igranja sa Man-utd-om? slavite ispadanje?
zeljo je klub sa evropskim uspjesima, dok je torpedo lokalni, manje popularni i priznati, sa. premierligash. cinjenice.
uostalom, koji je vas najveci uspjeh u evropi?
(pape, kljucaj, ili brisi provokatore, kao sto brises kad ti neko skrnavi temu o tvom klubu.)
PS.toliko smo mali, beznacajni, zeljeznicari, ustase, karine...ali jos... BOLI
- Nosferatu
#198 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Ovog jadu slavite koji igra za tim koji ode u 2 ligu Poljske. Upropastili ste covjeka. Mjesto da mu je ko rekao da nije za njega fudbal, i da mu je bolje da kupi fakultet na nekom od Travnickih univerziteta, vi ga jos napalili - i covjek ode i uhelaci se.
De bolan nesto konstruktivno.
Evo da mi Zubanu jedan paket spremimo i posaljemo, kao znak paznje. Visocki sir, Kiseljacka voda, iz Jablanice janjetine, sa Sokoca ako ima kakve rakijesine za obloga i speka, onih par granata Sarajevske pive u plasticnoj flasi za gustanje i jedno barem 25 kg spice of bundeve, porijekom sa svim sela sirom nase domovine koje ce isprziti majstor za spicu Siftar Bajrami.
Od mene ima kupon za McDonalds u Katowicama, jer iza svakog uspjesnog sportiste je uspjesna krvna slika. I ako bude trebalo para za autobus, da cojk dodje u rodni kraj u posjetu - recite samo - nije problme. Imamo i mi dusu, nismo ko vi, samo na sebe mislite, a Zuban mora na trening pjeske sljedece sezone.
De bolan nesto konstruktivno.
Evo da mi Zubanu jedan paket spremimo i posaljemo, kao znak paznje. Visocki sir, Kiseljacka voda, iz Jablanice janjetine, sa Sokoca ako ima kakve rakijesine za obloga i speka, onih par granata Sarajevske pive u plasticnoj flasi za gustanje i jedno barem 25 kg spice of bundeve, porijekom sa svim sela sirom nase domovine koje ce isprziti majstor za spicu Siftar Bajrami.
Od mene ima kupon za McDonalds u Katowicama, jer iza svakog uspjesnog sportiste je uspjesna krvna slika. I ako bude trebalo para za autobus, da cojk dodje u rodni kraj u posjetu - recite samo - nije problme. Imamo i mi dusu, nismo ko vi, samo na sebe mislite, a Zuban mora na trening pjeske sljedece sezone.
- Vaso
#199 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
da zuban vise nikad u zivotu ne zabije gol, navijaci sarajeva ce do kraja zivota pamtiti njegovo ime. to treba zasluziti. 
-
elSaik
#200 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Nevjerovatno koliko se pale iako ih boli kurac što smo pobijedi. Šta bi tek bilo da ih ne boli kurac.