Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
-
lamija_SA
#176 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
Ma više mi je Dodik na vrh glave! Šta treba da se desi pa da se on ukloni iz politike?
- vee-jay
#177 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
Da Cedo popijedi na Srbijanskim izborimalamija_SA wrote:Ma više mi je Dodik na vrh glave! Šta treba da se desi pa da se on ukloni iz politike?
- moa
#178 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
dobro ce biti ako ovaj Glavonja iz laktasa ne zarati, jer se on najbolje snalazio dok je sverco cigare...ronhil boy 
- vee-jay
#179 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran
Budimo iskreni i priznajmo, nismo nista vise ni ocekivali od Lajcaka i Co.Maraschino wrote:
ja reagovanja i s...nja
-
Mobile_Disco
#180 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran
Nemoj biti tako siguran da ce oni opet pokusati Agresiju.. Sada nemaju JNA.. Nemaju sve ono sto su imali 92' Da nisu sve imali ono sto su imali.. Nikad ne bi napali ni jedno selo.. O gradu da ne pricam.. Znaju i oni da ako napadnu da su sto bi reko Dr. Arsla DOWNFrankyee wrote:Problem je sto Dodik moze da ovo kaze i nikom nista. Lajcak opet prica da je zabrinut ali nikom nista. Iza Dodika stoji sila i on to zna, on se prakticno smije svima u lice i kaze "sta mi mozete"
Haris je Dodikov igrac isto kao i HDZ -BiH. SDA je nesposobna i tako da Dodik je jedini koji radi sta hoce jer moze.
Ovde ne postoji granica bola koju Dodik moze da prekoraci. Sve mu je dozvoljeno a Bosnjacki politicki lideri su obicni nesposobnjakovici koje Dodik jede za dorucak. Dodo razvaljuje drzavu i priprema Srbe za novu agresiju. To su isti oni ljudi koji su pravili genocid. NE smije niko zaboraviti da Srbi i dalje imaju mentalni potencijal da ponovo idu u cetnike i da ponove Srebrenicu.
Dokle vise
To sto laju.. pa jedino to i mogu.. Obicni kerovi
-
zico
#181 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
Pjo što si se uvatio Mesića..razvalio si temu...
inače što se tiče Mesićeve "prevrtljivosti" malo si zastranio...
Mesić je dugi niz godina bio u političkoj nemilosti zbog svojih stavova
i dugi niz godina politički gledano pozicija mu se nije isplatila...
početne godine njegovog angažmana su bile uz HDZ no ta je stranka tada tek počela djelovati
a ako se desi razmimoilaženje u stavovima i djelima ne ideš odmah napuštati politički život
već pokušavaš nešto napraviti...
ne slažem se često s Mesićom ali njemu spočitavati nekakvo ustašofilsvto zbog par izjava je smiješno...
uostalo on se od te izjavio ogradio i ispričao...
ja pretpostavljam da se radilo o dodvoravanju jednom djelu ustašofilskih iseljenika koji su imali novac
koji je bio potreban a koji je naposljetku isti dolazio od ustašofila ili od nekog drugog
to već ulazi u sferu političkog pragmatizma koji u slučaju Mesića se naon te epizode više nije manifestirao...
inače Stipe Mesić dolazi iz izrazito antifašističek obitelji...otac i stric su mu bili organizatori
ustanka u svom kraju a obitelj mu je nastradala od strane ustaša
inače što se tiče Mesićeve "prevrtljivosti" malo si zastranio...
Mesić je dugi niz godina bio u političkoj nemilosti zbog svojih stavova
i dugi niz godina politički gledano pozicija mu se nije isplatila...
početne godine njegovog angažmana su bile uz HDZ no ta je stranka tada tek počela djelovati
a ako se desi razmimoilaženje u stavovima i djelima ne ideš odmah napuštati politički život
već pokušavaš nešto napraviti...
ne slažem se često s Mesićom ali njemu spočitavati nekakvo ustašofilsvto zbog par izjava je smiješno...
ja pretpostavljam da se radilo o dodvoravanju jednom djelu ustašofilskih iseljenika koji su imali novac
koji je bio potreban a koji je naposljetku isti dolazio od ustašofila ili od nekog drugog
to već ulazi u sferu političkog pragmatizma koji u slučaju Mesića se naon te epizode više nije manifestirao...
inače Stipe Mesić dolazi iz izrazito antifašističek obitelji...otac i stric su mu bili organizatori
ustanka u svom kraju a obitelj mu je nastradala od strane ustaša
-
pjo
#182 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
Ne znam, ja sam procitao da je Mesic zapoceo polemiku. To mu nebi bilo prvi put.vee-jay wrote:Pa pjo, to je stvarno nonsense. Nije Mesic dosao tek sam od sebe da govori o Bosni vec je odgovarao na izjave Dodika.pjo wrote:To znaci da i neki drugi predsjednik ima pravo mijesanja u unutarnje stvari BiH.fantom slobode wrote:Evo da i ja koju napisem, da za trenutak budem zadnji.Stipe samo naprid!!!!
I na kraju krajeva velika je razlika izmedju toga kad predsjednik jedne drzave govori o mogucem cijepanju susjedne drzave govori i kad drugi o susjednoj drzavi govori u najmoguce pozitivnijem smislu...
Stvarno ne kontam, sta hoces da kazes. Izgleda stvarno hoces da mu nesto poturis, ali sta?
Ne poturavam nista. Jasno je da Mesic nije predsjednik BiH. Da li se slazemo oko toga ?
Da li slazemo oko toga da je i RS, predsjednik RS, Srbi dijelovi te iste BiH ?
Ako se slazemo oko obadvoje onda je jasno da nema sta Mesic ulaziti u polemike sa odredjenim dijelovima te BiH bez obzira sto ga jedan drugi dio BiH podrzavao. Po mome tako samo produbljuje tu podijeljenost unutar BiH i vrlo je upitno sto moze postici takvim angazmanom.
Mislim da je Hrvatskoj prije svega u interesu da u BiH vlada mir a kako ce se odvijati polemike unutar BiH oko unutarnjeg uredjenja zivota BiH - to se Mesica ne tice.
Shvacam tesku situaciju u kojoj se nalaze Bosnjaci ali i u teskoj situaciji treba ostati dosljedan. A dosljednost u ovom slucaju znaci Mesicu reci "odjebi oko pitanja BiH" jer ste to isto govorili Tudjmanu te cete na taj nacin mozda steci i malo vise povjerenja od Srba.
- bogoljub
#183 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran
Ovo mi sve lici na dogovoreno!
medjunarodna zajednica je ovdje neki Uccitelj.koji treba da odrzaje red i mir u razredu.
Dodiku je dopusteno da prica sta hoce, to se vidilo milion puta. Na njegove izjave koje su brutalne i koje su u ratu rijetko se mogle ccuti iz usta ratnih zloccinaca, od Dodika smo se naslussali ovo poslije rata. Ali sta je medjunarodna zajednica uradila na ccuvanju BiH sto joj je i duznost!? Nista samo malo zaruzi ucenika iz "zadnje klupe" i kaze: "Ti mali iz zadnje klupe,;e' haj'd jos jednom?! i tako prolaze dani, uccenik(dodik) i dalje po svome a medjunarodna zajednica po svome. BiH treba kazu u Evropu, kakvu evropu? ovakvu koja ima dvojake nekad i trojake standarde za Ljude? Medjunarodna zajednica ukoliko nebude osstrije reagirala na ovakve izjave, narodi u BiH cce zaista dobiti "ohrabrujuccu" poruku uvezi opstanka svoje drzave? ili je ustvari i cilj da se ova drzava i raspadne. ja takav dojam sjeccem! Njihova pasivnost uvezi ovakvih izjava mi daje za pravo ovako nesto!
medjunarodna zajednica je ovdje neki Uccitelj.koji treba da odrzaje red i mir u razredu.
Dodiku je dopusteno da prica sta hoce, to se vidilo milion puta. Na njegove izjave koje su brutalne i koje su u ratu rijetko se mogle ccuti iz usta ratnih zloccinaca, od Dodika smo se naslussali ovo poslije rata. Ali sta je medjunarodna zajednica uradila na ccuvanju BiH sto joj je i duznost!? Nista samo malo zaruzi ucenika iz "zadnje klupe" i kaze: "Ti mali iz zadnje klupe,;e' haj'd jos jednom?! i tako prolaze dani, uccenik(dodik) i dalje po svome a medjunarodna zajednica po svome. BiH treba kazu u Evropu, kakvu evropu? ovakvu koja ima dvojake nekad i trojake standarde za Ljude? Medjunarodna zajednica ukoliko nebude osstrije reagirala na ovakve izjave, narodi u BiH cce zaista dobiti "ohrabrujuccu" poruku uvezi opstanka svoje drzave? ili je ustvari i cilj da se ova drzava i raspadne. ja takav dojam sjeccem! Njihova pasivnost uvezi ovakvih izjava mi daje za pravo ovako nesto!
-
pjo
#184 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
zico wrote: ne slažem se često s Mesićom ali njemu spočitavati nekakvo ustašofilsvto zbog par izjava je smiješno...
Pitam se kakav je to covjek koji zagovara navodno zlocinacki pokret da bi to eto "opravdao" rijecima kako su to od njega drugi ocekivali ?
Da li bi ti u nekom ustaskom drustvu u Hrvatskoj palio prisutne rijecima o granici na Drini i slicno ?
Oprosti, uz svo postovanje, niste mi jasni ni ti ni on.
-
JMJ
#185 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
Pjo, o'ladi,bre, malo
Jesu li bosnjacki, bosanski politicari obavjesteni o Izborima u oktobru, ili cekaju da im to neko sredi, ili da mi svi bojkotujemo izbore, pa onda pobjedi najjaca stranka iz tzv RS na nivou drzave, da bi onda mogli reci da nismo glasali, eto vam sad, i tako kako samo mufljuzi umiju,ne 49%, nego 100% lagano cetnicima u ruke.Vuk sit' a sve Ovce na broju!
Halo, ima li Lajcak sefa,ili im je svima isti sef?
Jesu li bosnjacki, bosanski politicari obavjesteni o Izborima u oktobru, ili cekaju da im to neko sredi, ili da mi svi bojkotujemo izbore, pa onda pobjedi najjaca stranka iz tzv RS na nivou drzave, da bi onda mogli reci da nismo glasali, eto vam sad, i tako kako samo mufljuzi umiju,ne 49%, nego 100% lagano cetnicima u ruke.Vuk sit' a sve Ovce na broju!
Halo, ima li Lajcak sefa,ili im je svima isti sef?
- vee-jay
#186 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
Pjo, ja (a vidim da nisam u manjini) sam izgleda tu situaciju dakle sasvim drugacije shvatio kao ti.
Al' sad nesto drugo: a zasto ti mislis je Tadic otkazao svoj dolazak u Zagreb?
Al' sad nesto drugo: a zasto ti mislis je Tadic otkazao svoj dolazak u Zagreb?
- Sensei
#187 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 17:45, edited 1 time in total.
- Corvus
#188 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
pa znate sta ja mislim, sto se tice ovog "ispada" ili cega vec.. Hrvate iz Hrvatske (da prostite) boli Q*ac za BiH.. samo da plasiraju svoje proizvode, jer gdje ce drugo oni izvoziti stvari nego u BiH i sad na Kosovo..
Ali to nije poenta.. Poenta je da je njima zasmetalo to sto je Dodik rekao da je i Hrvatska nastala na najvecem etnickom ciscenju u Evropi nakon II svj. rata... Sto je istina i sto oni znaju i za sta im sad i sude.. Ne svima naravno.. Jer sta je drugo nego kad od Srba koji su prije rata u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i cinili 12% stanovnistva, sad nakon rata ih u Hrvatskoj, nadasve liberalnoj, demokratskoj bla bla
ima od tih 12% ima oko 2% !!
Mora da su sami svi otisli, onako.. skupili se pa ajmo..
Mislim da je to ono sto je na prvom mjestu zasmetalo i Mesicu i cijeloj javnosti, jer im se polako u glavi rusi kula od karata koju su u glavi smislili da su samo oni ti koji su nastradali, kako oni nisu vrsili nikakve zlocine u ratu .. A sad kad se sudi gotovo svim ratnim generalima u Hagu i kad je pojacan pritisak EU na pravosudje da procesuira sve postupke, ovakve izjave im ne idu na ruku..
Eto.. to ja mislim
nemojte me sad rastrgati komentarima ..
Ali to nije poenta.. Poenta je da je njima zasmetalo to sto je Dodik rekao da je i Hrvatska nastala na najvecem etnickom ciscenju u Evropi nakon II svj. rata... Sto je istina i sto oni znaju i za sta im sad i sude.. Ne svima naravno.. Jer sta je drugo nego kad od Srba koji su prije rata u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i cinili 12% stanovnistva, sad nakon rata ih u Hrvatskoj, nadasve liberalnoj, demokratskoj bla bla
Mislim da je to ono sto je na prvom mjestu zasmetalo i Mesicu i cijeloj javnosti, jer im se polako u glavi rusi kula od karata koju su u glavi smislili da su samo oni ti koji su nastradali, kako oni nisu vrsili nikakve zlocine u ratu .. A sad kad se sudi gotovo svim ratnim generalima u Hagu i kad je pojacan pritisak EU na pravosudje da procesuira sve postupke, ovakve izjave im ne idu na ruku..
Eto.. to ja mislim
-
Frankyee
#189 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran
Sustina ove izjave je i da budale prihvate koliko je OHR nezainteresovan da nesto uradi. Ova poruka glasi "trpite Dodika jer morate" i takodje je poruka Bosnjacima "ko vas j**e mi smo uz Dodika". Pa zar poslije genocida unutar UN zasticenje zone jos iko ima povjerenja u medunarodni faktor.Maraschino wrote:stulic wrote:Trla baba lan da joj prodje dan. Sta to BiH ima jos od ovih saopstenja? Nista.Miroslav Lajčak: "Posljednji istupi Milorada Dodika su potvrda njegovog nerazumijevanja evropskih vrijednosti"
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije (EU) u BiH Miroslav Lajčak smatra da posljednji istupi premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika u Zagrebu predstavljaju direktnu potvrdu njegovog suštinskog nerazumijevanja evropskih vrijednosti kao što su dobrosusjedski odnosi i međunacionalna tolerancija, saopštio je OHR.
"Nije slučajno da su njegove izjave naišle na vrlo negativnu reakciju druga dva konstitutivna naroda u BiH i da stvaraju atmosferu nepovjerenja u regionu. To je destruktivan, a ne konstruktivan način vođenja predizborne kampanje. Iskorištavanje nacionalističke platforme za svoju promociju je kontraproduktivno stvaranju zdrave političke atmosfere. Stabilnost i prosperitet čitave zemlje, što uključuje i oba entiteta ovisi o pozitivnoj političkoj atmosferi. Napeta situacija odgovara samo onima koji su zainteresirani za nered", smatra Lajčak.
"Izjave koje dižu tenzije često čujemo od visokih funkcionera političkih stranaka, među kojima prednjači izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) Rajko Vasić. Kao čovjek koji obavlja javnu dužnost mora biti svjestan svoje odgovornosti i mogućih posljedica njegovih javnih stavova. Takođe mora biti svjestan da je BiH multinacionalna zemlja, i da nikom neće biti tolerisano korištenje rječnika međunacionalne mržnje", naveo je Lajčak.
Visoki predstavnik smatra i da je jedna od posljedica zatrovane atmosfere to da neki političari u ovoj zemlji nisu spremni da surađuju sa svojim sugrađanima, odnosno da sugrađane druge nacionalnosti ne smatraju svojim, i preuzmu punu odgovornost za upravljanje ovom zemljom.
"Visoki predstavnik želi posebno istaći da je huškačka retorika, čak i uz jasan izostanak potencijala provođenja iste u djelo, najveća prepreka ostvarivanju jednog od dva politička uslova za zatvaranje OHR-a i prelazak u Ured specijalnog predstavnika EU, tj. davanje pozitivnog mišljenja o situaciji u BiH od Vijeća za implementaciju mira (PIC), što ljudi koji vode ovu zemlju ne bi smjeli smatrati kao tek neko formalno pitanje. Visoki predstavnik stalno ponavlja da je BiH međunarodno priznata i neupitna, i da je to pitanje uzalud potezati", dodaje se u saopštenju.
Lajčak očekuje da građani BiH neće dozvoliti da budu uvučeni u ovu manipulaciju, čiji je jedini cilj skrenuti pažnju sa pitanja koja su od vitalnog značaja za njih i ovu zemlju, kao što su evropska budućnost, otvaranje novih radnih mjesta, borba protiv korupcije i siromaštva, te povećanje odgovornosti izabranih političara.
"OHR ne želi vidjeti predizbornu kampanju punu neprimjerenih izjava neodgovornih političara i stalnih reakcija na njih, ali se neće ustručavati da reaguje u pojedinim situacijama, ukoliko smatra da je granica podnošljivosti pređena", dodaje se u saopštenju.
(onasa.com.ba)
ja reagovanja i s...nja
Lajcak hoce da zajedno sa Dodikom svim Bosnjacima ogadi ovu nasu drzavu, oni hoce da mi dignemo ruke od svega pa da onda kazu "pokusali smo ne ide". To je sve direktiva iz Moskve koja i stoji iza Dodika.
- Sensei
#190 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 17:46, edited 1 time in total.
-
ObiVan
#191 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran
Po mom misljenju je najveci promasaj Miroslav Lajcak u cijeloj prici. Podsjeca me na nekog talenta u fudbalu, koji se pokaze u jednoj dvije akcije, pa potone totalno, da nakon izvjesnog vremena ne zna lopte sastaviti, malo se vrti po terenu, ceka da ga se zaboravi, da od ono para sto je zaradio eventualno otvori neku kafanu, koja ce propasti za pola godine. Kroz sva prepucavanja i sva dosadasnja desavanja je Dodik na nevjerovatan nacin samo jacao. Svojim bezobrazlukom , seljaklukom i tvrdoglavoscu je samo nastavio koracati putem kojim mu se ide, dosao je do tacke kada vecina u BiH misle da mu niko nista ne moze, da je nezaustavljiv, da on ima pravo da prica sta hoce i kada hoce. To nema nigdje na planeti, a pomalo dobijam utisak da u BiH u svim segmentima vladaju ekstraplanetarni zakoni. Medjutim i komarcima je jasno da Lajcak sprovodi "konzistentnu" i "pravednu" politiku medjunarodne zajednice, koja kao da BiH zeli da drzi za pokusnog kunica za svaki politicki, ekonomski, pa cak i korupcijski eksperiment. BiH kao da treba da bude savrsena tema za doktorate, predavanja i supljiranja po svijetu, a nikome, bas nikome nije stalo do te zemlje. Gdje u svijetu se moze tolerisati takva kontradrzavna ponasanja jednog vladajuceg politicara. Moram li ja ovdje na forumu govoriti o ustavu, o Dejtonu. Vecu iritaciju Dodikovstine od emisije Nedjeljom u 2 nisam dozivio, sto je zalosno. U emisiji je umjesto spajanja sa Bakirom trebalo spojiti Mr. Lajcaka pa da odmah na licu mjesta kaze "Mile sto si srao , srao si, vise neces...kupi prnje i brisi sa scene!" A sad dolazi alter ego "probosanske" ili "za BiH" struje, nadasve neuracunljivi Hare Pare Sila, koji kao iz onog vica kada posalju Muju u svemir sa dva kera, po principu "Hare nahrani kerove i nista ne diraj" siri rupe na Titaniku zvani BiH, a sve nas ubjedjuje da je to jedini spas. Ne smijem da zaboravim ni Komsica, koji kao naivni mladi bokser preforsirano udje u mec, pa nakon 3 runde nema kondicije da stoji sam na svojim nogama, sposoban eventualno da brani po neki udarac, moli Boga da sve prodje, nada se simpatiji sudija i nekoj buducoj pobjedi. Cini se vise kao da je Lajcak ili neko treci Komsica stisao, a Dodiku dao dolby surround sisteme da truje do tacke gdje se vise nece mjeriti koncentracija otrova u krvi, nego koncentracija krvi u otrovu, tj. ne koliko RS-a ima u BiH, nego koliko je Bosne ostalo. Ali Hare Pare ce to sve da spasi, predlozio bih mu da napravi od svoje stranke oficijelnu sektu, tako da svi oni koji i dalje u njega vjeruju, uvijek mogu da se ograde DOGMOM, po principu "mi vjerujemo" , "ne mora to nista biti jasno vidljivo" , "da bi za nas bilo tu." Mr. Lajcak ce da izgura ovu svoju sezonu, da upise u karijeri da je igrao tu i tu, da je dao ove i ove golove, nece nigdje u CV-u pomenuti da ga je Mile Selo prcnuo kad , kako i gdje je htio. Kada bude cekao sina ili unuka dobiti ce kratki telefonski poziv od Mile Republikosrpskovicha , koji ce mu otpjevati pjesmu od Gibonnija "Nek se dijete zove kao ja" , a Miroslav Lajcak ce da sretno prihvati tu opciju , jer znate dijete ce tako imati iste inicijale kao i on, to i nije nesto lose. U daljoj prici ga je mozda i najbolje zvati Mile Lajcak. Ali u sportu nema samo propalih talenata, postoje i stari majstori, koji su u stanju predriblati ama bas svakoga bez pardona. Mesic je tu Zidane i Beckenbauer. On je beton i u odbrani, i u napadu. Nije poenta samo nemati dlake na jeziku , tipa Komsiceve replike da bi neko iz Srbije mogao dobiti po prstima. Bitno je da politicki protivnik 24 sata zna da ti defakto ne moze nista. Ima li iko u BiH koga se Dodik 24 sekunde boji. Prica ide dalje. Iz dana u dan ce Dodik da uci citav svijet kako se drzava "gradi" , kako da bih jacao drzavu koju zelis unistiti, gdje ce on svakoga ubijediti da tu nema kontradikcije, treba da izvrsis totalnu decentralizaciju, pa mozda ne bi bilo lose uvedes i pasos kontrolu unutar te drzave, nacrtas debele crvene grancie na karti, promjenis sve nazive, sve zajednicko podijelis, i na kraju kazes "Bosna koju ja zelim i volim, je Bosna koje nema!"
- turban
#192 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran
Jasno je ko dan.
Bosna je za zapad zadnja rupa,ali mozda i ne toliko zadnja koliko se nama cini?!Srpski lobi i njihovi prijatelji kao i medjunarodna mrznja prema muslimanima daje rezultate.
Sta ce biti,bice cerecenje jos dugo?!
p.s
Sud u Haagu raspravlja o Turskim vezirima za vrjeme Osmanlija.Seselj se fokusirao na janicare i ostale epske pjesme.
Kakve veze imaju Turci i njihovo vrjeme sa srpskim zlocincima?!Eto to je svjet danas?!
Nadam se DA SU BOSNJACIMA JOS RUKE MIRNE I OCI DOBRO VIDE,TREBACE MOZDA DA SE OPET ZAZMIRI NA JEDNO OKO.AKO ZATREBA,NIKAD SE NE ZNA?!
Bosna je za zapad zadnja rupa,ali mozda i ne toliko zadnja koliko se nama cini?!Srpski lobi i njihovi prijatelji kao i medjunarodna mrznja prema muslimanima daje rezultate.
Sta ce biti,bice cerecenje jos dugo?!
p.s
Sud u Haagu raspravlja o Turskim vezirima za vrjeme Osmanlija.Seselj se fokusirao na janicare i ostale epske pjesme.
Kakve veze imaju Turci i njihovo vrjeme sa srpskim zlocincima?!Eto to je svjet danas?!
Nadam se DA SU BOSNJACIMA JOS RUKE MIRNE I OCI DOBRO VIDE,TREBACE MOZDA DA SE OPET ZAZMIRI NA JEDNO OKO.AKO ZATREBA,NIKAD SE NE ZNA?!
-
sl@ven
#193 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran
pa gdjee god pogledas u ovoj zemlji dodik ...
a vi i dalje razglabate o njegovim recenicama kao da ih i ne govori iz tog razloga... jer u ovoj zemlji se samo prica i prica i prica... pa pustite ga neka prica...
kako vam jedan krkan toliko moze bit interesantan vec evo ovoliko vremen, a cini se vjecnost...
a vi i dalje razglabate o njegovim recenicama kao da ih i ne govori iz tog razloga... jer u ovoj zemlji se samo prica i prica i prica... pa pustite ga neka prica...
kako vam jedan krkan toliko moze bit interesantan vec evo ovoliko vremen, a cini se vjecnost...
- vee-jay
#194 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran
Hmmm slavene, tvoj post je pun istine, samo ovdje nije rijec o nekom obicnom krkanu, nego o najvaznijoj politickoj licnosti u nasoj drzavi. Znaci o covjeku koji izravno kreira danasnjost i buducnost BiH...sl@ven wrote:pa gdjee god pogledas u ovoj zemlji dodik ...
-
zrikavac48
#195 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
moa wrote:dobro ce biti ako ovaj Glavonja iz laktasa ne zarati, jer se on najbolje snalazio dok je sverco cigare...ronhil boy
Zato mu ratna situacija najbolje i odgovara pa se trudi svim silama da je stvori. Za sicardjije njegovog tipa kaos je ambijent u kojem se najbolje snalaze.
-
zavrzlama
#196 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran
Dodik je igrac Beograda..zadatak je da razvalci pamet MZ i kupuje dragocjeno vrijeme za Srbiju..jer velikosrpski ideolozi kontaju da u situaciji 'sto gore to bolje" se mozda izrodi neki novi Berlinski Kongres i nova podjela na Balkanu..Dodik ce zavrsiti neslavno..jer nema mjesta za povlacenje...rukavica je bacena u lice i BIH i MZ-i....Dodik samo ubrzava kraj agonije u kojoj se nalazi BIH.....njegova smjena je jedino moguca uz podrsku Beograda...medjutim Srbija je na ivici gradjanskih nemira,tako da cemo jos izvjesno vrijeme trpiti baljezganje krkana iz laktasa...nema veze vrijeme radi za BIH..pretrpjeli smo rat i ubijanja,pretrpjet cemo i ove posljednje velikosrpske trzaje i odumirajucu zvijer zvanu 'velika srbija" 
-
kijameta
#197 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
Ma dobar ti je komentar ali ti procenti nisu realni i potpuno iskrivljuju situaciju.Corvus wrote:pa znate sta ja mislim, sto se tice ovog "ispada" ili cega vec.. Hrvate iz Hrvatske (da prostite) boli Q*ac za BiH.. samo da plasiraju svoje proizvode, jer gdje ce drugo oni izvoziti stvari nego u BiH i sad na Kosovo..
Ali to nije poenta.. Poenta je da je njima zasmetalo to sto je Dodik rekao da je i Hrvatska nastala na najvecem etnickom ciscenju u Evropi nakon II svj. rata... Sto je istina i sto oni znaju i za sta im sad i sude.. Ne svima naravno.. Jer sta je drugo nego kad od Srba koji su prije rata u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i cinili 12% stanovnistva, sad nakon rata ih u Hrvatskoj, nadasve liberalnoj, demokratskoj bla blaima od tih 12% ima oko 2% !!
Eto.. to ja mislim![]()
- Epitop
#198 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran
Znaš da zvijer uvijek na samrti zadaje zadnji udarac koji je možda i najgori, a još je iznenadan. Moramo se mi paziti dok ne kročimo nogom u EU.zavrzlama wrote:Dodik je igrac Beograda..zadatak je da razvalci pamet MZ i kupuje dragocjeno vrijeme za Srbiju..jer velikosrpski ideolozi kontaju da u situaciji 'sto gore to bolje" se mozda izrodi neki novi Berlinski Kongres i nova podjela na Balkanu..Dodik ce zavrsiti neslavno..jer nema mjesta za povlacenje...rukavica je bacena u lice i BIH i MZ-i....Dodik samo ubrzava kraj agonije u kojoj se nalazi BIH.....njegova smjena je jedino moguca uz podrsku Beograda...medjutim Srbija je na ivici gradjanskih nemira,tako da cemo jos izvjesno vrijeme trpiti baljezganje krkana iz laktasa...nema veze vrijeme radi za BIH..pretrpjeli smo rat i ubijanja,pretrpjet cemo i ove posljednje velikosrpske trzaje i odumirajucu zvijer zvanu 'velika srbija"
-
Patriota_TZ
#199 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran
U čuvenom razgovoru sa Turskim beglerbegom, kada mu je Turski beglerbeg rekao: "Nema više Bosne, a neće biti ni Bošnjaka, Huseine... Gineš za državu koja nikad nije postojala niti će."
Husein Kapetan Gradaščević mu je odgovorio sljedećim riječima: " Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!
evo ova recenica je dovoljna..........
ZIVJELA BOSNA i HERCEGOVINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Husein Kapetan Gradaščević mu je odgovorio sljedećim riječima: " Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!
evo ova recenica je dovoljna..........
ZIVJELA BOSNA i HERCEGOVINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
zico
#200 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik
ne treba te nitko rastrgati...sam si se rastrgao...Corvus wrote:pa znate sta ja mislim, sto se tice ovog "ispada" ili cega vec.. Hrvate iz Hrvatske (da prostite) boli Q*ac za BiH.. samo da plasiraju svoje proizvode, jer gdje ce drugo oni izvoziti stvari nego u BiH i sad na Kosovo..
Ali to nije poenta.. Poenta je da je njima zasmetalo to sto je Dodik rekao da je i Hrvatska nastala na najvecem etnickom ciscenju u Evropi nakon II svj. rata... Sto je istina i sto oni znaju i za sta im sad i sude.. Ne svima naravno.. Jer sta je drugo nego kad od Srba koji su prije rata u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i cinili 12% stanovnistva, sad nakon rata ih u Hrvatskoj, nadasve liberalnoj, demokratskoj bla blaima od tih 12% ima oko 2% !!
Eto.. to ja mislim![]()
i ti uopće ne misliš jer da misliš ne bi pisao ono što si napisao
etničko čišćenje veliš..
niti je etničko niti je čišćenje...
a bogami nije niti najveće(štogod bilo) nakon WWII...
etničko je jedino ako pobunjenike smatraš etnicitetom
samo sa područja tzv. RS nestalo je 180 000 Hrvata
i ne znam koliko još Bošnjaka,no znam da je Bošnjaka
na teritoriju tzv.RS bilo dosta više nego Hrvata...
znači brojka onih koji su pobijeni,protjerani(biraj)
je veća nego u slučaju Hrvatske...
dakle radi se o otvorenoj laži...i to s najvišeg vrha
da ne govorim da su se ti pogromi nada Hrvatima i Bošnjacima desili prije 1995...
Dodik bi imao nekog moralnog prava
moralizirati o onome što se događalo u Hrvatskoj
da je barem jednom riječju ,barem jednom
spomenuo ono što se događalo u Hrvatskoj od 1991 do 1995
a pogotovo u BiH od 1992 do 1995
Isto vrijedi i za Tadića i on balavog Jeremića
da ne govorim o Koštunjavom...
Dodik govori da se u RSu nije desilo nikakvo etničko čišćenje
a ne daj bože da bi slično ustvrdio i za nekadašnju RSKa...
u slučaju BiH i u slučaju nekadašnje Krajine protjerani
Bošnjaci i Hrvati ničim nisu izazazvali pogrome koji su ih
snašli dok dragi naši Srbi koji su btw. otišli sami
(što god neki drugi pričali o tome) nisu bili nevinašca...
čak štoviše... s područje nekadašnje RSK su protjerali(ono što
nisu pobili..i to doslovno)
sve Hrvate koji činili negdje između 30 i 40 %
stanovništva umjetno stvorene RSK...
za razliku od Dodika ,Stipe Mesić itekako ima pravo
moralizirati nad dešavanjima u BiH i u cijeloj regiji u ratno vrijeme
Stipe Mesić je jedan od najznačajnijih osoba zbog kojih je RH
ispunila svoje obaveze prema haškom tribunalu
Stipe Mesić je kroz svoje javno djelovanje djelovao na osvješćivanju javnosti
o potrebi procesuiranja ratnih zločina bez obzira tko ih je počinio...
i pazi sada pajdo...
Republika Hrvatska je svoje obaveze prema Haagu ispunila za razliku od nekih
koji moraliziraju a još nisu domaću zadaću napravili...
meni se čini da Dodonja još uvijek ne može zaboraviti emisiju sa Acom Stankovićem
i da liječi komplekse no kada se sjetim da je njegov napad usklađen sa napadom
onog Jeremića mislim da su se uskladili u svojoj odlučnosti da pokažu Hrvatima
usred Zagreba...jako hrabar čin s obzirom da se kukavički skrivaju iza diplomatskih
pozicija...malo me podsjećaju na onu budaletinu što se slikao ispod Jelačićevog
repa sa Dražinom slikom...
sada će ispasti face doma