Aktuelno iz N/FSBiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DaysleepeR

#176 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

tebi je ghetto u glavi

koja nacija?

bošnjačka? nije niko drugi masovno osim bošnjaka izrazio nezadovoljstvo a bez svih nema promjena

Jelic je rekao "mene neće Saajevo smijeniti" tako i Iljo može reći kao i Čeko pa na kraju krajeva i Čolaković
cooly

#177 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cooly »

pa dobro daysleepere, rekao jelic, pa je sad umro, eto mu

hihi

i ovaj....

pa dobro daysleepere, sta sad??

hoces da ostane situacija takva?
da gledas kako sarajevo ili zeljo ili za koga vec navijas, protiv posusja u blatu nekom popusi........

hajd fino se provedi
Abacija

#178 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Abacija »

Onog dana kada se stane uz rudare i penzionere; tada ce krenuti nabolje i u futbalu.

Onog dana kada dijaspora izadje na glavne trgove sirom Evrope i postavi satore u po' turisticke sezone, u znak podrske Srebrenicanima i poljoprivrednicima ispred Skupstine; tada ce krenuti nabolje i u futbalu.

Onog dana kada pocnemo koristiti vrijeme za ucenje engleskog umjesto lupanja po forumu, i kada iskoristimo to znanje za lobiranje po svijetu; tada ce krenuti nabolje i u futbalu.

Onog dana kada sjednemo i razmislimo sta je to sto boli one u Savezu, koja im je mana, cega ih je strah i cega se stide...; tada ce krenuti nabolje i u futbalu.

Ima li ko pametniji da dopuni ovu listu?
DaysleepeR

#179 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

cooly wrote:pa dobro daysleepere, rekao jelic, pa je sad umro, eto mu

hihi

i ovaj....

pa dobro daysleepere, sta sad??

hoces da ostane situacija takva?
da gledas kako sarajevo ili zeljo ili za koga vec navijas, protiv posusja u blatu nekom popusi........

hajd fino se provedi
tvoj nacin je u startu osudjen na propast

nista sad ja sam rekao prije tekme, sve se pretvorilo u protest bosnjacke strane a na taj nacin nikad promjena nece biti

treba dugo dugo lobirati kod svih strana kako bi se desila promjena

naravno u tom procesu treba nesto ljudima i ponuditi

sa jednostranim protestima se nista nemoze uraditi bez obzira koliko nasilni bili

-------------------------------

a da ti kažem nešto lično

ja imam tu sreću pa radim u internacionalnoj firmi ovdje u Sarajevu i svako malo sam u EU i mojne meni te priče kao da si ti sad neku mudrost pokupio što živiš na zapadu

gori ste gore nego ljudi ovdje, družite se samo bošnjaci sa bošnjacima, srbi sa srbima, hrvati sa hrvatima, zatucaniji ste nego raja ovdje
svi listom izlazite samo u turbo folk kafane, nemate prijatelje među tim zapadnjacima tako da svejedno živite u ghetto-u

da ne pričam kako gro vas radi najgore poslove jer ste opet previše zatucani i previše okrenuti sami sebi da bi našli iole bolji posao od rada u prodavnici i to ne za kasom

haj sad odjebaus
mire - ložač

#180 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by mire - ložač »

Ne mogu ovdje da šutim, izvinjavam se unaprijed onima koji mogu još da trpe,....

Takav pristup kakav ste istakli mislim da nas sve i dovodi do ovakve opšte pasivnosti ( mislim na post kijamete ).
To nije ljubav prema BiH niti prema reprezentaciji, već podrška Ušanoviću i ostalima, jer oni i računaju da će se sve ko balon smiriti, ali pritisak ne smije da stane na jednoj utakmici bojkota već na cijeloj paleti aktivnosti, pa ako hoćete i slanju mail-ova, i pisanju po forumima na kraju.

Ne smije se desiti ponašanje rimskih robova :" poslije Cezara je potop", zato što to nije tako.
Meni, a znam i ostalima koji su ikada na stadionu pratili reprezentativce u bilo čemu je stalo do ljudi koji imaju referencu ( pa makar u pišanju u i oko stadiona konkretno ).

Promjena je jedina opcija i to sa sportskim radnicima ( fudbalskim sa međunarodne scene) da se popune mjesta na kojima sjede prasici danas.
Ja sam svjestan da je cilj svih iz RS-a da se sve raspadne i da ništa ne fercera, ali koliko god ulagali napora oni koji ruše, mi moramo uložiti duplo da bi opstalo.
Iljo&Co pošalju za Hrvatsku i Srbiju ljude sa ovih prostora, a samim tim se daje prostora za priču na puno drugačijim osnovama po pitanju ozbiljnijih tema od jednog Saveza.

Zato ne smije biti uopšte razmišljanja "da li bi trebalo ili da li je moguće " - Naravno da treba i jeste moguće i moraju se smijeniti bagra barem iz FBiH jer rade na ruku rušenja svega što je BiH, pa makar i kroz sport, jer su kurve koje sve prodaju za sitne pare.

" Bože svega ali pameti najviše!" :bih:
AbU_JamaL_MovE

#181 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by AbU_JamaL_MovE »

cooly wrote:haaaaaaaaaa joooooooooooj ja cu ovdije stvarno poluditi

pa kijamita ili kako se vec zoves, TI AMA BAS IMAS TAJ POGRESNI STAV

covijece, otidji vani, izadji iz tog ghetta, zivi samo dvije godine u americi, njemackoj, francuskoj, i vidi GDIJE JE RAZLIKA

Jedina razlika izmedju BIH i ostalih zemalja je u tome sto tamo kad se protestuje digne se cijala drzava dok se kod nas dizu samo oni kojima se BIH u srcu a tih je malo. Srbe i Hrvate zaboli veliki prst na desnoj nozi za reprezentaciom BIH. Ne trebam spominjati koje su im reprezentacije u srcu. A i njima ovo odgovara jer ce na najgori nacin uzimati talente i igrace. Iljo je namjestio da klubovi sa hrvatskim predznakom idu u Europu i njima dobro. Srbi u RSu ionako svi navijaju ili za Partizan ili Zvezdu tako da njih BH klupski nogomet uopste ne zanima a tako je i u dijelu sa vecinski hrvatskim stanovnistvom. Tamo ili navijaju za Dinamo ili za Hajduk. Tako da BH nogomet nikoga ne interesuje osim ono malo Bosanaca i Hercegovaca.
AbU_JamaL_MovE

#182 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by AbU_JamaL_MovE »

I BTW,

da li je iko ikad cuo onog naseg debila Colakovica (koji bi trebao navodno da stiti interese "bosanskih" klubova) da je donijeo odluku
ili da je ikad i jednu adekvatnu progovorio? Pa da su postavili jednu biljku u saksiji da tamo stoji bolje bi odradila njegov posao...
mire - ložač

#183 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by mire - ložač »

Samo da dodam,

Najmanji je problem sa onim ljudima koji se bave fudbalom, a zašto možda se neki i pitaju ?

Odgovor je jednostavan, čovjek koji je proveo život u sportu dosta je imun na bolesti tipa nacionalizam, glavni interesi su takvim ljudima uspjesi u sportu.

Dakle, ljudi sa međunarodnim referencama na čelnim pozicijama su problem političarima, a ovi sad im naravno gode, jer meni kao običnom čovjeku je jako smetalo što je jedan npr.Boris Živković iz Živinica morao tražiti ( zbog Ilje i sličnih ) angažman u Hrv. rep.ili Modrič, ili..ili...ili...,

Oni su do sada u svojim misijama bili jako uspješni jer su na sva zvona kukali, a radili sve na tome da ništa ne funkcioniše.

A dodatni dokaz da sve nije uzalud je činjenica da je zakazana sjednica koja bi trebala da da neke konkretnije rezultate, što treba da je podstrek svima da se još više uključe u ovaj problem.

Jer ne može biti veće gluposti na svijetu, a to je da u Savezu sjede ljudi koji loptu šutnuli nisu a imamo tolike stručnjake po bijelom svijetu.
cooly

#184 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cooly »

daysleeper-e, necu da ulazim u off topic

ali jedna stvar: ono sto si naveo o dijaspori, i jesu "predrasudi" koju raja u bosni ima

sigurno je tacno da ih ima dosta takvi......ali ja bi sad ovako rekao: svi koji su +30

neznam koliko godina imas, ali ja nisam u toj grupi, ja sam mladji

ja pripadam "studentskoj grupi" i ja se ama bas druzim sa svakavim internacionalcima, a upravo imas tooooliiikooo dijece hrvatske bosnjaske srpske, dijece iz mijesani brakova, od koji neki ni neznaju da pricaju nas jezik kako treba, KOJI NEMAJU VISE TE seperacije u sebi.......
na jednu stranu je dobro, ali cijena toga je da se i inace sve manje interesuju za bih, ali nije ni cudo vala, i ja se pitam ponekad sto sam tolika budala da se zivciram zbog situacije dole, pa sami su krivi ljudi dole, nek se oni bore, sta mene briga......, pa odrastao sam ovdije, pricam bez akcenta, studentam sam (znaci nisam u toj, kako kazes, radnickoj klasi na kasi u trgovini ili u ciscenju), po izgledu mi niko nevidi da sam stranac, (tamnoplav sam sa plavim ocima, pravi arijer :-) :D )

ALI JA JEDNOSTAVNO NEMOGU AKCEPTIRATI DA SE ONI LJUDI U ONOM SAVEZU ONAKO PONASAJU, BEZ DA AMA NIKO NISTA NEURADI
mi smo se ovdije tako naucili, da se moramo boriti za ono sto hocemo, nije socijalizam da ces "ovako i onako dobiti"

TAKO DA JA JEDNOSTAVNO NAVIJAM ZA BIH, porijeklo mi je odatle, I NEMOGU AKCEPTIRATI STA SE RADI

malo mi smeta bas kod takvih kao tebe daysleeper-e, koji rade po dobrim firmama (znaci nema onog kukanja joj nemam para tamo vamo) SMETA MI sto ste vi fakticki sad "uspijeli" u onakvom sistemu i mislite "ma hajd boli me q*rac za fudbal, ako bude dobro ok, navijati cu, ako ne, nikom nista, najvaznije je da je meni dobro"

ali TI BI TREBAO, mozda za koju godinu, kad moras za firmu otici vani mozda malo cesce, pa kad kazes da si iz bosne, DA OSIJETIS TO OMALOZAVANJE sa druge strane

kad kazes "from bosnia" da vidis u ocima drugoga da odma pomisli "a joj u onom smecu"

EH, tek kad to osijetis, onda ces dobiti huju i pitati se : pa u p**cku materinu, STO JE DRUGIMA TOLIKO BOLJE, STO IMAJU TOLIKO BOLJU ZEMLJU, TOLIKO BOLJU REPREZENTACIJU

drzavu je tesko promijeniti, manje vise nemoguce; ALI TO U FUDBALU JE MOGUCE, I PORED SVIH TIH fundamenata drzave poput daytonskog sporazuma i tako dalje

mire-lozac.....mogu ti samo dati 10 za post, jer upravo tako i razmisljam

a da, daysleepere, jos nesto
ako te interesuje, ja sam inace iz mijesanog braka, ali se osijecam BOSANCEM, ne bosnjacem muslimanom ili sta ja znam, vec BOSANCEM

I imam dosta familije i u BanjaLuci, i TO BI ISTO VOLIO RECI: nemojte misliti da su SVI SRBI ili 90 posto PROTIV repke bosne
ima ih oni radikalni, koji su PROTIV, mozda 10-20 %
IMA IH JAKO MALO KOJI SU ZA, mozda 2%

ALI VECINI JE TO SVEDNO KAO da se radi o kineskom fudbalskom savezu, jednostavno nisu ni protiv a niti za

a vijerujte mi, TO IZ POLITIKE (kao doddikove i hdz-a) dolazi.....ALI OBICNI NAROD BIH-hrvata i bih-srba, bi cak i navijao (barem vecina) ako bi bosna bila na svijetskom prvenstvu, NARAVNO NE AKO BI IGRALA PROTIV hrvatske, srbije, rusije grcke :D
ali protiv spanije ili nigerije ili sta ja znam, dosta ih bi bilo ZA, mozda dosta i neutralni, ALI MANJINA BI BILA BAS SVIJESTNO protiv

a pogotovo bih-hrvati i bih-srbi koji su u dijaspori, OPET MORAM RECI: pricam o mojoj generaciji, drugacije je kod stariji koji su dozivijeli rat, ali od generacije 86 pa mladje, TU ima tog druzenja

SAMO LJUDI; NASTAVITE SA PRITISKOM!!!!!!
olduser

#185 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by olduser »

http://www.startbih.info/Default.asp?broj=247&ID=296
Policija u odbrani nogometne mafije

Piše: Ekrem Tinjak

Ekrem tinjakSpecijalne i obične policijske postrojbe MUP-a Kantona Sarajevo, izuzetno brzo i efikasno, rastjerale su demonstrante okupljene ispred zgrade Nogometnog saveza BiH! Demonstranti su zbog smjene selektora Mehe Kodre tražili ostavku čelnih ljudi krovne nogometne asocijacije u državi. U samo deset minuta policija je, štiteći javnu imovinu, po prvi put u posljednjih petnaest godina, bez značajnijih grešaka obavila posao za koji je plaćena.

Policijske snage, kojima upravlja vlast, nažalost, nisu bile tako revnosne kada je trebalo štititi javnu imovinu prilikom privatizacije u državi. Prema posljednjem izvještaju Transparency Internationala o prodaji državnog kapitala, privatizacija je u Bosni i Hercegovini pojela nevjerovatnih pola milijarde maraka!

Policijske snage, na čijem čelu su ministri koji uglavnom dolaze iz vladajućih stranaka, nisu, nažalost, bile tako efikasne u razračunavanju sa kriminalom i kriminalcima. Koliko su samo puta uhapšeni pa pušteni Muhamed Ali Gaši, Amir Pašić Fačo, Naser Keljmendi, Đorđe Ždralo, Darko Elez... Policajci, također, nikada nisu (a ne zna se kada će) otkrili počinioce ubistva Taiba Torlakovića, Ramiza Delalića Ćele, Milana Vukeljića, Borisa Govedarice...

Policijske snage, za čije akcije su potrebne političke odluke, nikada nisu uhapsile nijednog političara bez obzira na mnogobrojne medijske napise o raznim malverzacijama, utajama, nenamjenskom trošenju budžeta, katastrofalnim ugovorima, nesavjesnim poslovanjima... U više navrata u tom kontekstu spominjani su čak i visoki funkcioneri poput Milorada Dodika i Nedžada Brankovića. Treba se sjetiti i Sadika Bahtića Sade i njegovog nasrtaja na novinara FTV-a Avdu Avdića, kada su policijske snage, oličene u dva policajca, sasvim mlako reagirale na bahatost krajiškog siledžije.

Policijske snage, zbog čije se reforme troše ogromni novci i živci građana nakon političkih prepucavanja vođa i lidera, nikada javnosti nisu pokušale objasniti kako je moguće da pored kamera ispred ulaza i zaštitara, u pola noći, u najprometnijoj sarajevskoj ulici, iz prostorija Nogometnog saveza nestane kasa teška pola tone! Policajci, ni danas, tri godine poslije, ne znaju šta je sa tako velikom kasom, niti ko je potencijalni osumnjičeni.

Policijske snage, čiji je zadatak da štite građane, na dan protesta ispred Nogometnog saveza pomele su skupinu od 500-tinjak navijača čija je prosječna starosna dob iznosila 17 godina. Policajci su ih snimali kamerama, pa ih kasnije prepoznavali po ulicama i trpali u marice, vozeći ih kroz Ferhadiju punu šetača. U isto vrijeme generalni sekretar NS BiH Munib Ušanović i finansijski stručnjak u NS BiH Predrag Kureš, obojica optuženi za pronevjeru novca (sudski proces je u toku op.a.), vjerovatno su negdje dalje, u nekoj od bašta sarajevskih kafića, ispijali piće i čekali da se stvar raščisti. Njih policija nije hapsila.

Policijske snage će, preko svojih glasnogovornika, argumentirano tvrditi da su uhapšeni demonstranti odranije poznati policiji kao izgrednici i huligani, pa shodno tome, uvjeravat će javnost, trebali su i da završe iza rešetaka. Uvjeravat će javnost i da nije bilo prekoračenja u korištenju sile.

Policijske snage, bilo kojeg nivoa, svi se slažu, trebaju biti efikasne i sposobne da odgovore bilo kojem zadatku, pa i rastjerivanju demonstranata. Međutim, pokazalo se u posljednjih petnaest godina da su najefikasniji u razbijanju demonstracija i protesta.

Ako policija nastavi raditi brzo i efikasno kao ispred zgrade NS BiH i to u svim segmentima kršenja zakona, onda nam se smiješe bolji dani. Ali, nakon svega viđenog u posljednjih petnaest godina, nema mjesta optimizmu. I nakon svega, ostaje gorak okus zbog činjenice da su policajci, kao produžena ruka vlasti, braneći javnu imovinu, odbranili duboko korumpirane članove NS BiH.
campa_xxx

#186 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

Nema mi nista gore nego kad cujem "protest Bosnjacke strane" :x Pa ko to jos navija za ovu reprezentaciju ????????
Topla voda

#187 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Topla voda »

cooly..mozes li ti biti malo konkretniji...skrati malo jarane...samo osnovno napisi...sta si razvuko stranicu citavu.
reci sta imas i vozi.
ha ya :D
DaysleepeR

#188 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

ono što sam ja pisao ovdje nakon 4 juna je isto juče rekao Bolić za avaz

dakle totalni pesimizam bez izlaza na duge staze

toliko od mene
Edin H.

#189 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Edin H. »

Sutra Iljo pali baklje protiv Austrije :oops:
cooly

#190 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cooly »

ali ja opet mislim: kad su pare u pitanju, onda bi sigurno dosta organizatora prihvatili to

OBICNA RAJA: docice samo zbog muzike, i ako se neko neinteresuje za sve oko fudbala, DOCICE ZBOG LJETA; pijevaca, izlazka i tako dalje

BHFanaticos-i i njihovi simpatizanti: docice zbog svrhe toga

pijevaci: docice zbog para koje ce im se dati, i mozda koji i zbog patriotizma

fudbaleri: zbog svrhe (dosta je i neka samo barbarez kodro i bolic budu tu)

ORGANIZATORI: i ako nemaju NULA patriotizma....ako bi mogli zaraditi...oni ce to organizovati

znas, trebamo sad sa modernon marketing kampanjom SRUSITI savez

neka i oni organizatori, znaci "polu-lopovi" SAMO ORGANIZUJU zbog para....a sve druge nek im bude svedno.......OPET CE BITI DOBRO

i to sve treba dobiti ZNAK da ko fol pijevaci "pozivaju" fudbalere, a ne naopako

kao da su se i "oni koji nemaju nista sa fudbalom, ali koji imaju moc" sijetili da urade nesto

do ce biti fasada

i iza fasade neka bude cisti komercijalizam, tako najbolje uspijeva

I na kraju krajeva, za pijevace poput done ares i tako dalje je to dobar marketing

I sigurno ima firma koja bi htijela te majice da stampa, vazno je samo da SE CUJE POSLJE TOG KONCERTA sto vise opet protiv saveza, da bude taj DUH PRISUTAN I PREKO LJETA

I NEKA BUDE KARTA I 20-50 maraka...docice ljudi sigurno.....cim se kaze "dino merlin, halid beslic, barbarez" eto mase ljudi

samo nek je muzika i tako to, I MOZDA MOSTAR SEVDAH REUNIONA PITATI

ma ima hiljadu kombinacija

AKO IKO OD VAS.....samo da prenese ovu ideju, mozda se nadje neko ko ce imati konkretne ideje ko bi se mogao zainteresovati od organizatora za tako nesto..........bilo bi super!!!

cao ljudi moji :D
DaysleepeR

#191 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

super bi to bilo ali nebi opet nista promijenilo u NSBIH
Republic of Bosnia

#192 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Republic of Bosnia »

Evo jednog vrlo jednostavnog prijedloga:
Posto smo mi veoma specifican narod, sa nama je tesko bilo sta organizovati(npr. svi pricamo kako politicari nevaljaju a onda odemo i glasamo za iste ili ustvari uopste ne glasamo , a da ne govorim o tome da se neko od obicne raje ukljuci u politiku - ko ce taj napor ulagati?, pa onda 15 umjesto 45 hiljada ljudi na kosevu itd.). Zato mislim da je najbolje organizovati akciju u kojoj se nece trebati puno "raditi" - bas naprotiv. Treba bojkotovati sve utakmice reprezentacije dok kompletan vrh NSBIH ne podnese ostavke. I jos treba pozvati sve igrace da urade isto. Marketing ovih poteza bi mogli uraditi npr BH Fanatikosi. I to je rjesenje. Nakon trece takve utakmice bi svi podnijeli ostavke. Nikakvi protesti pred savezom od par stotina ljudi nece nista promijeniti ali ovakav bojkot bi zaista mogao upaliti. Da bi protesti donijeli rezultate potreban je veliki broj ljudi a ovakva vrsta protesta bi upravo to omogucila jer ljudi nebi morali raditi nista(a to je ono sto je nama najvise odgovara - samo ostanes kuci i eto ucestvijes u protestu). 8-)
ProbuseniDolar

#193 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by ProbuseniDolar »

To jeste jedno od dobrih rjesenje, ali bojm se da bi pocetkom kvalifikacija raja bojkotovala BiH, ali ne i Spaniju ...
max_power

#194 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by max_power »

ProbuseniDolar wrote:To jeste jedno od dobrih rjesenje, ali bojm se da bi pocetkom kvalifikacija raja bojkotovala BiH, ali ne i Spaniju ...
Ako se ne varam, spanci nam dolaze tek u zadnjoj utakmici, tako da nam to ide na ruku.
Evo provjerio sam, raspored je sljedeci

6. September 2008
Spain – Bosnia-Herzegovina

10. September 2008
Bosnia-Herzegovina – Estonia

11. October 2008
Turkey – Bosnia-Herzegovina

15. October 2008
Bosnia-Herzegovina – Armenia

28. März 2009
Belgium – Bosnia-Herzegovina

1. April 2009
Bosnia-Herzegovina – Belgium

5. September 2009
Armenia – Bosnia-Herzegovina

9. September 2009
Bosnia-Herzegovina – Turkey

10. October 2009
Estonia – Bosnia-Herzegovina

14. October 2009
Bosnia-Herzegovina – Spain
ProbuseniDolar

#195 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by ProbuseniDolar »

Ja sam za tu ideju ... ali mislim da ne bi bilo dovoljno da samo Fanatikosi bojkotiju repku, vec i da se udruze sve navijacke skupine u BiH i da bojkotuju Ligu dog ovi gore ne sjasu sa funkcija ... Svi privatni mediji bi takodje trebali bojkotovati repku tako da je ignorisu ... Mozes misliti na vijestima umjesto rezultat iz Spanije, TV stanice izvjestavaju o Bosninom sahovskom turniru ili Novom uspjehu aviomodelara ... :D :lol: :lol: ... Ali bojim se da su to sve pusti snovi ...
cooly

#196 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cooly »

"super bi to bilo ali nebi opet nista promijenilo u NSBIH"

jaaaaoo daylsleeper-e, vidim jos uvijek nisi onaj pesimisticki mentalitet promijenio, ono unaprijed "nema od toga nista"

hahaha

covijece, neznas kakav ce to PSIHOLOSKI booom biti

BOOOOM

znas sta je to?? to je POKRET

na taj koncert bi uglavnom mladji ljudi dosli, nek se uspije da bude pravo dobar i efikastan, i sa tom prodajom majci i tako dalje, odma ce poletiti

znas nase mladje ljude, previse su glupi da sami razmisljaju (cast izucecima kao BHF-u!!) ...nego samo idu kao ovce za masom, ono sto je COOL i sto SVI RADE, to i oni onda hoce

EH, i ako to postane "COOL" onda ce svako svojim prijateljima pricati, rodbini etc.....

I SAMO TIME SMO VEC NESTO DOBILI
kako nerazumijes daysleeper-e, pa nisi glup covijece, DA NEZNACI SAMO kad ubijemo usanovica da smo "nesto uspijeli" NEGO I TAKVE STVARI su vec koraci prema naprijed!!
to bi i malo PATRIOTIZAM probudio kod ljudi, da nebude sve sto je sa bosnom da bude samo lose majice sa pijace, koje kad se obuku, budu izderena, i koje kad se obuku, bosna svaki put izgubi.........
NE, TREBA SE MALO VECI NIVEAU IMATI!!!

malo boli kvalitet, malo bolje stvari na majicama, ne samo "bosna and herZegoWina" ili tako nesto, i jos uz to slab grb gdije bosna izgleda kao italija (mislim onako "tanka i dugacka").........

VIDITE STA JE BHF RADIO, kvalitetne majice, kvalitetno ime, IMAGE DOBAR, i odma se AMA BAS SVUGDIJE ZA NJIH ZNA, na svakoj pijaci sad mozes naci falsifikovane bhf- stvari
zasto? zato sto ljudi radije kupuju tako nesto nego te lose majice sa pogresnim grbom i tako dalje, radije kupe gdije pise "BHFANATICOS"

ETO, u glavnom.......covijece, mi nebi OTIJERALI stime odma savez, ali bi bio opet KORAK PREMA NAPRIJED

i recimo (utopicno) da svi dadnu otkaze, da dodje barbarez kao menadzer u savez i kodro i bolic da se vrate

OPET BI SE TREBAO NAPRAVITI KONCERT TAJ

neko ce reci "pa sto, iztijerali smo ih vec"

ALI TREBAO BI SE NAPRAVITI CISTO ZBOG TOG BUDJENJA PATRITIZMA, ZBOG GRADNJE BOLJEG IMAGE-a U NARODU, zbog KULTURELNE IDENTIFIKACIJE

DA OMLADINE ima mogucnosit cuti sevdah, pa bosansku "narodnu" (kao "poljem se siri miris liljana") i koja od dine (bosnom behar probeharao)

A NE ONE CICE MICE CECE SEKE i tako dalje, onaj PFUJ-turbofolk, to je bas SMECE i narod se stime pretvara u smece

razumijes........trebale MAJICE ZA MASU PRAVITI
mene zaboli dusa kad vidimsta navijaci neki nose, one neke NAJLOSIJE kape gdije jos pisu gramaticke greske, gdije pise "bosna and hercegowina" ili takve stvari

treba malo tog "fazisma", ali u pozitivnom smislu, znaci da LJUDI POCNU CIJENITI svoje

kvalitetna majica sa dobrom mustrom, kao zlatnim liljanom, a oko liljana onaj krug, kao sto je marka "fred perry" ima......
i jos crna majica sa zlatnom mustrom

JOJ kako bi haos izgledalo

a ne onako kao neki ukrajnski klovnovi neki izgledaju, i kad masa tako izgleda, vrlo LOS image daje od sebe

razumijete!!!
cooly

#197 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cooly »

i jos nesto:

to sa bojkotom jeste lako receno, ali kako znam nas narod, nace se opet budale koje ce ici u spaniju i navijati za bosnu, i reci "pa to mi je zemlja, ja patriota, zato navijam za bosnu, bla bla bla"

NAROD JE PREVISE NEINFORMISAN

ALI NIJE TOLIKO NI NAROD KRIV, KOLIKO SU MEDIJE

TEK SAD JE PRAVO POCELO PROTIV SAVEZA DA SE PISE, to bi trebalo jos od utakmice protiv belgije tako, SVAKI DAN PRITISAK, SVAKI DAN, SVAKI CAS, DA DONJI KLOSAR SKONTA SITUACIJU!!!

kako amerika za terrorizmom?? SVAKI DAN TRUBI LJUDIMA u glavu, i one koji se neinteresuju za to, JEDNOSTAVNO CUJU i "nesvijesno" to ukapiraju

ZNACI VECA PROPAGANDA SE TREBA PRAVITI
campa_xxx

#198 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

cooly wrote: ...one neke NAJLOSIJE kape gdije jos pisu gramaticke greske...

Pa i ti si mi posvadjan sa gramatikom i pravopisom..."gdije, covijece, iztijerali " sta ce ti ovo IJE u svakoj drugoj rijeci...bez ljutnje, samo mi fakat smeta kad vidim da ovako pisete...
DaysleepeR

#199 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

ti cooly trebas stvarno malo doci ovdje da zivis pa da vidis sa kakvim ljudima mi ovdje imamo posla

njih da danas puskom istjeras iz saveza oni bi sutra pod pratnjom policije ili privatnih zastitara opet nastavili radit bez obzira da li ih iko podrzava

jednostavno oni su tu legalno po statutu (kakav god on bio) kojeg je verifikovala fifa i uefa

dok sami ne odu ili ne pomru nema nacina da ih se istjera

jebe se njih za pokrete i za koncerte, utakmice i sl.
nikad_izvini

#200 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by nikad_izvini »

DaysleepeR wrote:ti cooly trebas stvarno malo doci ovdje da zivis pa da vidis sa kakvim ljudima mi ovdje imamo posla

njih da danas puskom istjeras iz saveza oni bi sutra pod pratnjom policije ili privatnih zastitara opet nastavili radit bez obzira da li ih iko podrzava

jednostavno oni su tu legalno po statutu (kakav god on bio) kojeg je verifikovala fifa i uefa

dok sami ne odu ili ne pomru nema nacina da ih se istjera

jebe se njih za pokrete i za koncerte, utakmice i sl.
Oteta su mi slova iz tastature :D Nemam ništa protiv dijaspore, al imam protiv ovakvih pametnjakovića.Ima način,ali, ovaj, baš i nije legalan i vrijedi jedno 200 godina robije :D Naglašavam, 200 godina robije.Šta moraš da napraviš da bi to fasovao.Valja je jasno :D CNN bi poslao ekipu, garantujem :D Pošto se to neće desiti :skoljka: Jebiga, gricko :run:
Post Reply