SARAJEVO JE...
- uvjek dobar gost
#176 Re: SARAJEVO JE...
Ovo nije moj demanti salihh-u ili bilo kome drugom ko se slaže ili ne slaže sa mojim nekim promišljanjima i stavovima... niti ovo pišem da bi se pravdao ili opravdao kod nekoga ili nečega...
Bijes je to Salihh, bijes koji na neki način ja u slobodno vrijeme artikulišem na razne načine, bijes je to zbog kojeg bi najrađe upao u neke kancelarije i svega se nagovorio nenadležnim, nekompetentnim ,nezainteresovanim i zlonamjernim koji sjede u foteljama samo zbog lične koristi i promocije, a nikako nisu tamo radi posla koji znaju raditi ili nisu tamo sigurno radi grada prema kojem osjećaju obavezu.... poslije govorenja svega najrađe bi ih izbacio na ulicu..
Bijes je to jer kad sam gledao neke arhivske snimke uoči olimpijade, mislim na snimke grada, planina, olimpijskih objekata, kad sam vidio lica ljudi onako nasmijana, zdrava, rumena u krajnjem slučaju, kad vidio sam pune planine i olimpijske objekte u izgradnji i u upotrebi razbjesnio sam se.. jer meni lično sve to izgledalo je kao da se nikad, ponavljam NIKAD desilo nije ! Bijes je to jer pregledao sam i čitao knjigu zaboravljeno Sarajevo...
Kad kažem nikad mislim na ovo danas što me okružuje, mislim na prnapucane cijene ski karata, mislim na malverzacije oko topova za snijeg, mislim na apartmane na Bjelašnici, mislim na bob stazu, mislim na mali milion stvari koje meni lično smetaju.Mislim i na lažnu majku ovog grada, mislim i na taju.. ma mislim na sve marifetluke oko fasada, spomenika, cesta i svega ostalog....
Mada to što meni nešto smeta ili para oči ne mora značiti da kod Vas izaziva istu reakciju šetnja uništenom bob stazom danas, ili spoznaja da za trebevićku žičaru treba samo 16 000 000.. , a da se čekaju koncesije koje trebaju da se daju istaknutim ratnim profiterima kako bi se krenulo sa mrtve tačke... ja sam bijesan jer znam da se život Sarajeva promijenio i to ne na bolje.. nego se promijenio u korijenu i ne liči skoro pa ni mrvicu na onaj nekadašnji...
Ne idealiziram, bilo je smeća prije, bilo je bacanja svega i svačega sa prozora i balkona, bilo je papaka, bilo je provincijalizma, bijelih čarapa... ali nikad kao danas. bilo je taksista koji nisu znali ulicu u koju nas moraju odvesti..... nekad je grad vikendom bio pust, a pune bile su planine, Trebević je bio krcat ljudima koji nisu bilo ovako nasilni, prosti, bahati, neuljudni i ako baš hoćete smrdljivi dok danas puni su tržni centri i uži centar grada !Ne mogu da se ne sjetim uranaka za prvi maj na Vrelu Bosne i Stojčevcu.. malog jezerceta onog na Stojčevcu.... koliko to košta.. ko je bacio oko na njega.. koji istaknuti lopov i malverzator... zbog čega se mi još uvijek vadimo na opsadu i agresiju... zbog čega su nam usadili kompleks žrtve -.-... kad mislimo preuzeti inicijativu i pokazati svima da mi nismo tolike budale kako nas smatraju i gledaju na nas.. pa do kada ćemo primati udarce i gledati kako zbog dekadentnih sila u našem gradu i društvu mi punimo strane magazine i novine negativnostima, do kada tolerisati ćemo da nas smatraju za furdu svi koji dolaze da uživaju u našem fol meraku...dok mi životarimo ne idemo na planine jer nemamo para, do kada ćemo samo biti predmeti i objekti malverzacija .... nemojte misliti da neke stvari nisu povezane i ne izgubite iz vida odnos uzroka i posljedice....
Da ne duljim više krivo mi je što je grad na gubitku... ebo mene, ebo moj bijes... ebo me i stranci ebo me i sarajlije i došljaci i dunđer majstori... jer svi smo mi krivi na svoj način... !
Bijes je to od kojeg se ja praznim... jedan samo od tih kanala je ovaj forum...
Bijes je to Salihh, bijes koji na neki način ja u slobodno vrijeme artikulišem na razne načine, bijes je to zbog kojeg bi najrađe upao u neke kancelarije i svega se nagovorio nenadležnim, nekompetentnim ,nezainteresovanim i zlonamjernim koji sjede u foteljama samo zbog lične koristi i promocije, a nikako nisu tamo radi posla koji znaju raditi ili nisu tamo sigurno radi grada prema kojem osjećaju obavezu.... poslije govorenja svega najrađe bi ih izbacio na ulicu..
Bijes je to jer kad sam gledao neke arhivske snimke uoči olimpijade, mislim na snimke grada, planina, olimpijskih objekata, kad sam vidio lica ljudi onako nasmijana, zdrava, rumena u krajnjem slučaju, kad vidio sam pune planine i olimpijske objekte u izgradnji i u upotrebi razbjesnio sam se.. jer meni lično sve to izgledalo je kao da se nikad, ponavljam NIKAD desilo nije ! Bijes je to jer pregledao sam i čitao knjigu zaboravljeno Sarajevo...
Kad kažem nikad mislim na ovo danas što me okružuje, mislim na prnapucane cijene ski karata, mislim na malverzacije oko topova za snijeg, mislim na apartmane na Bjelašnici, mislim na bob stazu, mislim na mali milion stvari koje meni lično smetaju.Mislim i na lažnu majku ovog grada, mislim i na taju.. ma mislim na sve marifetluke oko fasada, spomenika, cesta i svega ostalog....
Mada to što meni nešto smeta ili para oči ne mora značiti da kod Vas izaziva istu reakciju šetnja uništenom bob stazom danas, ili spoznaja da za trebevićku žičaru treba samo 16 000 000.. , a da se čekaju koncesije koje trebaju da se daju istaknutim ratnim profiterima kako bi se krenulo sa mrtve tačke... ja sam bijesan jer znam da se život Sarajeva promijenio i to ne na bolje.. nego se promijenio u korijenu i ne liči skoro pa ni mrvicu na onaj nekadašnji...
Ne idealiziram, bilo je smeća prije, bilo je bacanja svega i svačega sa prozora i balkona, bilo je papaka, bilo je provincijalizma, bijelih čarapa... ali nikad kao danas. bilo je taksista koji nisu znali ulicu u koju nas moraju odvesti..... nekad je grad vikendom bio pust, a pune bile su planine, Trebević je bio krcat ljudima koji nisu bilo ovako nasilni, prosti, bahati, neuljudni i ako baš hoćete smrdljivi dok danas puni su tržni centri i uži centar grada !Ne mogu da se ne sjetim uranaka za prvi maj na Vrelu Bosne i Stojčevcu.. malog jezerceta onog na Stojčevcu.... koliko to košta.. ko je bacio oko na njega.. koji istaknuti lopov i malverzator... zbog čega se mi još uvijek vadimo na opsadu i agresiju... zbog čega su nam usadili kompleks žrtve -.-... kad mislimo preuzeti inicijativu i pokazati svima da mi nismo tolike budale kako nas smatraju i gledaju na nas.. pa do kada ćemo primati udarce i gledati kako zbog dekadentnih sila u našem gradu i društvu mi punimo strane magazine i novine negativnostima, do kada tolerisati ćemo da nas smatraju za furdu svi koji dolaze da uživaju u našem fol meraku...dok mi životarimo ne idemo na planine jer nemamo para, do kada ćemo samo biti predmeti i objekti malverzacija .... nemojte misliti da neke stvari nisu povezane i ne izgubite iz vida odnos uzroka i posljedice....
Da ne duljim više krivo mi je što je grad na gubitku... ebo mene, ebo moj bijes... ebo me i stranci ebo me i sarajlije i došljaci i dunđer majstori... jer svi smo mi krivi na svoj način... !
-
salihh
#177 Re: SARAJEVO JE...
drug, nemoj misliti da te ne razumijem niti da ne dijelim vecinu tvojih "frustracija"... ipak, ponekad mi se cini da se vrtis u nekoj nevidljivoj petlji zarobljen ideliziranjem necega sto je bilo, a sto nikada nije bilo idealno, daleko od toga... ja ti samo zelim reci da meni, a zivim u ovome gradu vec dovoljno dugo da si mogu uzeti za pravo da dam nekakav komentar o njemu, sarajevo danas izgleda bolje od sarajeva prije 20 godina... a tako i treba da bude, pa bilo bi grozno da smo 20 godina vozili unazad, bez obzira na rat i sve sto nam je rat unistio i donio ili odnio...uvjek dobar gost wrote:Ovo nije moj demanti salihh-u ili bilo kome drugom ko se slaže ili ne slaže sa mojim nekim promišljanjima i stavovima... niti ovo pišem da bi se pravdao ili opravdao kod nekoga ili nečega...
ono sto nama treba jesu ljudi kao ti koji ce izaci iz te petlje zaljenja za imaginarnim (ponekad mi se cini da je to pojava vezana s osjecajem bespomocnosti i nemoci...), ljudi koji ce imati jasnu viziju gdje zele da idu i kako i koliko brzo tamo mogu stici... pokusaj svoju energiju usmeriti u tom pravcu
-
sarajevo63
-
popajic
#179 Re: SARAJEVO JE...
ja,taj preostali duh nas pomalo spasava.
Zar ti "gospodin" na drugoj fotografiji ne lici na A. Linkolna ?
-
sarajevo63
#180 Re: SARAJEVO JE...
Drugi si, nisi prvi koji to kaže....popajic wrote:![]()
ja,taj preostali duh nas pomalo spasava.
Zar ti "gospodin" na drugoj fotografiji ne lici na A. Linkolna ?
-
popajic
#181 Re: SARAJEVO JE...
Sarajevo je postalo i ovo:
Tugo moja...
Nema zabrane, zakona...mole se ljudi da se suzdrze od upotrebe oruzjaTarik Sadović
'Sigurniji praznici bez oružja, petardi i previše alkohola'
Ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović pozvao je danas građane BiH da se tokom novogodišnjeg slavlja suzdrže od upotrebe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, posebno na mjestima masovnog okupljanja.
-Pozivam vas da slavite na način koji neće ugrožavati ni vas ni druge, poručio je ministar Sadović na pres-konferenciji u Sarajevu, istaknuvši da novogodišnji praznici bez oružja i petardi te pretjerane upotrebe alkohola mogu biti svečani i sigurniji.
-
sarajevo63
#182 Re: SARAJEVO JE...
Sarajevo je miris baruthane večeras, sretna Nova.......
- Topla voda
#183 Re: SARAJEVO JE...
ima i baruthane ima i budalastina
al ja bi umro da nocas nisam u sarajevu..
sretna nova svima
al ja bi umro da nocas nisam u sarajevu..
sretna nova svima
- Topla voda
#185 Re: SARAJEVO JE...
sta je ovo nidje ziva roba na forumu ,sve se bosnje ponapijale
ja otiso i vratio se..
stuke dobre,laka dobar
uglavnom sve neki klinci oko mene i bilo mi je pravo dobro..poslije granatiranje po ferhadiji
,malo barhana i kuci na spavanje
nema halida ni dine da napuni titovu,nema enesa begovica i erata...bas kako treba....sto nas ima ,bilo nas je u gradu
ja otiso i vratio se..
stuke dobre,laka dobar
uglavnom sve neki klinci oko mene i bilo mi je pravo dobro..poslije granatiranje po ferhadiji
nema halida ni dine da napuni titovu,nema enesa begovica i erata...bas kako treba....sto nas ima ,bilo nas je u gradu
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#186 Re: SARAJEVO JE...
Nije valjda da si bio(bila )ispred vjecne sinoc na onoj zimi?Uh.........
- Skyfox
#187 Re: SARAJEVO JE...
SARAJEVO JE... zaboravljeno od zakona i od...
- uvjek dobar gost
#188 Re: SARAJEVO JE...
Sarajevo je danas daleko od idealnog stanja, svako ima svoje parametre po kojima vidi šta je ono danas.. svako ima svoje parametre po kojima mjeri njegovu veličinu il njegov sjaj... naravno je da samim tim svako ima svoje viđenje grada i njegovih ulica... jer Sarajevo ima 1000 lica, grad ima 1000 boja.. i ima i dan danas ono nešto u havi što se osjeti... a to nešto nije miris ćevapa i dim roštilja.. niti je miris kupusa kiselog...
No grad ima (kao i svaki drugi) svoje naličje i svoje lice, ima svoju tamu i svoje blještavilo, ima svoju kulturu i svoj bahatluk..
Kad rekoh kao i svaki drugi grad, smatram da to je normalno... no po meni lično nije normalno da u ovolikoj mjeri u njemu ima provincijalizma i bezdušnosti ljudi koji sjede na pozicijama (ovdje mislim na načelnike opština, premijera kantona, gradonačelnicu i sve ostale činovnike koji su slika i prilika nemara, nesposobnosti i nedobronamjernosti), ne mogu da pojmim kako ti ljudi nisu svjesni da će ostati u istoriji zapamćeni kao mračna sila i mračan period u istoriji samog grada....
Kada govorim o naličiju mislim naravno na smeće, na divlju gradnju , na odnos "građana" prema samom gradu, mislim na sve ono što će za koju godinu biti omča oko vrata ovog grada.... mislim na sve ono što smo mogli imati ili smo imali a danas nemamo u tragovima !
Moja mjerila nisu velike piljare, nisu trotoari u boji, nije to lažan sjaj velegrada, moja mjerila nisu štilke i nafurane kafane u kojima drma turbo muzika, nisu moja mjerila privatne televizije bez sadržaja niti je to veliko crno auto... jer moj stav je da ima nešto vrijednije i od toga... da ima nešto potrebnije i bitnije od svega toga...
Ko mi nevjeruje neka malo obiđe opštine, nadležna ministarstva, inspekcijske i druge službe, javna presuzeća i neka se sam uvjeri svako onaj ko sumnja u njihovu sposobnost ...!
Sarajevo je po meni zaslužilo bolje jer grad (ponavljam ) nije ništa kriv, nije grad kriv što je usljed demografskih promijena u tri navrata izgubio svoje stanovnike.... ja sam bijesan jer donekle poznajem istoriju grada, bijesan sam jer znam da su momci i djevoke ginuli za ovaj grad, bijesan sam jer znam da su naši sugrađani ginuli na ulicama Sarajeva... znam da su se mnogi obogatili na račun toga svega a isto tako znam da je grad danas manje grad nego prije dvadeset godina... da je manje grad nego prije 100. godina... jer moja mjerila nisu velike piljare i stakleni neboderi.... nekad su ljudi ostavljali vakufe, česme, vjerske objekte, biblioteke, škole i šta sve ne gradu... a danas... bi mu najradije uzeli dušu.(oni kojima su usta puna grada i nas samih)...!
No grad ima (kao i svaki drugi) svoje naličje i svoje lice, ima svoju tamu i svoje blještavilo, ima svoju kulturu i svoj bahatluk..
Kad rekoh kao i svaki drugi grad, smatram da to je normalno... no po meni lično nije normalno da u ovolikoj mjeri u njemu ima provincijalizma i bezdušnosti ljudi koji sjede na pozicijama (ovdje mislim na načelnike opština, premijera kantona, gradonačelnicu i sve ostale činovnike koji su slika i prilika nemara, nesposobnosti i nedobronamjernosti), ne mogu da pojmim kako ti ljudi nisu svjesni da će ostati u istoriji zapamćeni kao mračna sila i mračan period u istoriji samog grada....
Kada govorim o naličiju mislim naravno na smeće, na divlju gradnju , na odnos "građana" prema samom gradu, mislim na sve ono što će za koju godinu biti omča oko vrata ovog grada.... mislim na sve ono što smo mogli imati ili smo imali a danas nemamo u tragovima !
Moja mjerila nisu velike piljare, nisu trotoari u boji, nije to lažan sjaj velegrada, moja mjerila nisu štilke i nafurane kafane u kojima drma turbo muzika, nisu moja mjerila privatne televizije bez sadržaja niti je to veliko crno auto... jer moj stav je da ima nešto vrijednije i od toga... da ima nešto potrebnije i bitnije od svega toga...
Ko mi nevjeruje neka malo obiđe opštine, nadležna ministarstva, inspekcijske i druge službe, javna presuzeća i neka se sam uvjeri svako onaj ko sumnja u njihovu sposobnost ...!
Sarajevo je po meni zaslužilo bolje jer grad (ponavljam ) nije ništa kriv, nije grad kriv što je usljed demografskih promijena u tri navrata izgubio svoje stanovnike.... ja sam bijesan jer donekle poznajem istoriju grada, bijesan sam jer znam da su momci i djevoke ginuli za ovaj grad, bijesan sam jer znam da su naši sugrađani ginuli na ulicama Sarajeva... znam da su se mnogi obogatili na račun toga svega a isto tako znam da je grad danas manje grad nego prije dvadeset godina... da je manje grad nego prije 100. godina... jer moja mjerila nisu velike piljare i stakleni neboderi.... nekad su ljudi ostavljali vakufe, česme, vjerske objekte, biblioteke, škole i šta sve ne gradu... a danas... bi mu najradije uzeli dušu.(oni kojima su usta puna grada i nas samih)...!
- Divlja_Djevojka
#189 Re: SARAJEVO JE...
... jedan od najljepsih gradova. Jedva cekam da opet odem u taj grad. 
-
popajic
#190 Re: SARAJEVO JE...
E,moja djevojko,Sarajevo je lijepo...prelijepo...ali oni koji su birani da tu ljepotu ocuvaju i popularisu,sve rade da je uniste.Divlja_Djevojka wrote:... jedan od najljepsih gradova. Jedva cekam da opet odem u taj grad.
Kad dodjes na kratko,ne vidis sav ovaj jad i bijedu duha koji opasno prijete da uniste sarajevski duh.
Cesto mislim da je vec unisten
- uvjek dobar gost
#191 Re: SARAJEVO JE...
Najzagađeniji grad u Europi... imamo toliko aero zagađenje da se često nivo ne smije ni objaviti... a nema nikakve ponavljam NIKAKVE reakcije nadležnih.... da ne mislite da sam opet banalni utopista navesti ću samo dva alata za smanjenje... par nepar korištenje auta i provjera šta ljudi lože po domaćinstvima... da ne navodim sada filtera na toplanama i neke stvari koje su za sada na nivou naučne fantastike...
Sarajevo .........
Sarajevo .........
- Banksy
#192 Re: SARAJEVO JE...
Što slaga na brzinu.uvjek dobar gost wrote: Najzagađeniji grad u Europi... imamo toliko aero zagađenje da se često nivo ne smije ni objaviti... a nema nikakve ponavljam NIKAKVE reakcije nadležnih....
Nakon ogromnog i skupog projekta gasifikacije, krajem sedamdesetih, sarajevski zrak je postao sasvim čist.
http://www.bh-gas.ba/bos/istorijat.htm
'Kotlinski' položaj Sarajeva primorao je tadašnje vlasti da se okrenu ovom energentu, stoga danas smrzavanjam plaćamo danak tom čistom zraku koji imamo.
Ako izuzmemo povećan broj automobila, što je planetarna katastrofa, problem zagađenog zraka izražen je u Sarajevu tek posljednjih dana, nakon što je pojačana upotreba mazuta, ćumura i sl.
Koga baš zanima problematika zagađenih evropskih gradova
- uvjek dobar gost
#193 Re: SARAJEVO JE...
Nisam kako ti reče slafio već parafrazirao čiku iz hidro-meteorološkog zavoda .. koji je rekao da je tako u zadnjih nešto više od deset dana... a ako ti kažeš da mi nemamo problem sa onim što sam ja gore naveo.... mislim da imaš nešto lično protiv mene i da zbog toga osporavaš rečeno.... ja sam jučer poslom išao na Bjelašnicu... i kad sam ugledao onaj ćilim od smoga ... podsjetio sam se osamdesetih....Banksy wrote:Što slaga na brzinu.uvjek dobar gost wrote: Najzagađeniji grad u Europi... imamo toliko aero zagađenje da se često nivo ne smije ni objaviti... a nema nikakve ponavljam NIKAKVE reakcije nadležnih....![]()
Nakon ogromnog i skupog projekta gasifikacije, krajem sedamdesetih, sarajevski zrak je postao sasvim čist.
http://www.bh-gas.ba/bos/istorijat.htm
'Kotlinski' položaj Sarajeva primorao je tadašnje vlasti da se okrenu ovom energentu, stoga danas smrzavanjam plaćamo danak tom čistom zraku koji imamo.
Ako izuzmemo povećan broj automobila, što je planetarna katastrofa, problem zagađenog zraka izražen je u Sarajevu tek posljednjih dana, nakon što je pojačana upotreba mazuta, ćumura i sl.
Koga baš zanima problematika zagađenih evropskih gradova, lako će proguglati Most Polluted Cities of Europe ...
oko 120 000 automobila, nepregledna divlja naselja, nepostojanje filtera na postrojenjima toplana, siječa šume po okolnim brdima i planinama, sipanje lož ulja u automobile, divlje deponije i njhovo poljenje... samo neki od problema.. koji su ostali bez reakcije nadležnih...
Sve u svemu mi umjesto naprijed grabimo krupnim koracima u rikverc... priznajmo to sebi jer vrijeme je krajnje..
mene ne zanima zagađenje Pariza il Budimpešte jer živim u Sarajevu.... a svuda postoje mjere za rješavanje ovakvih situacija samo kod nas.... trt Milojka...
Dok ovo boldirano veze sa životom nema, mi danas plaćamo danak zbog gluposti nadležnih jer nisu razmišljali o alternativi, jer nisu prstom makli da se iskoriste termalni potencijali da se iskoriste ili pronađu alternative.... nadležnim je dovoljno ono što pokradu i nisu zainteresovani da se angažuju na bilo koji način.... za rad koristi "građana"---...---...---...---...
- Banksy
#194 Re: SARAJEVO JE...
Niti je 'čiko' to rekao, niti si ti u postu ispod pominjao 'zadnjih deset dana'.uvjek dobar gost wrote: Nisam kako ti reče slafio već parafrazirao čiku iz hidro-meteorološkog zavoda .. koji je rekao da je tako u zadnjih nešto više od deset dana... ...
Nemam 'nešto lično protiv tebe', samo protiv laži, to je sve.uvjek dobar gost wrote: Najzagađeniji grad u Europi... imamo toliko aero zagađenje da se često nivo ne smije ni objaviti... a nema nikakve ponavljam NIKAKVE reakcije nadležnih.... da ne mislite da sam opet banalni utopista navesti ću samo dva alata za smanjenje... par nepar korištenje auta i provjera šta ljudi lože po domaćinstvima... da ne navodim sada filtera na toplanama i neke stvari koje su za sada na nivou naučne fantastike...
- uvjek dobar gost
#195 Re: SARAJEVO JE...
Onda se bori na drugom mjestu...... jer šatru prosipati ovdje baš i ne možeš, možeš samo onako piskarati... ko god hoda gradom zna o čemu govorim...Banksy wrote:Niti je 'čiko' to rekao, niti si ti u postu ispod pominjao 'zadnjih deset dana'.uvjek dobar gost wrote: Nisam kako ti reče slafio već parafrazirao čiku iz hidro-meteorološkog zavoda .. koji je rekao da je tako u zadnjih nešto više od deset dana... ...![]()
Nemam 'nešto lično protiv tebe', samo protiv laži, to je sve.uvjek dobar gost wrote: Najzagađeniji grad u Europi... imamo toliko aero zagađenje da se često nivo ne smije ni objaviti... a nema nikakve ponavljam NIKAKVE reakcije nadležnih.... da ne mislite da sam opet banalni utopista navesti ću samo dva alata za smanjenje... par nepar korištenje auta i provjera šta ljudi lože po domaćinstvima... da ne navodim sada filtera na toplanama i neke stvari koje su za sada na nivou naučne fantastike...
- Banksy
#196 Re: SARAJEVO JE...
Sasvim neprimjereno 'šamaranje' zbog laži - Najzagađeniji grad u Europi... imamo toliko aero zagađenje da se često nivo ne smije ni objaviti... - u kojoj sam te uhvatila.uvjek dobar gost wrote:Onda se bori na drugom mjestu...... jer šatru prosipati ovdje baš i ne možeš, možeš samo onako piskarati... ko god hoda gradom zna o čemu govorim...Banksy wrote:Niti je 'čiko' to rekao, niti si ti u postu ispod pominjao 'zadnjih deset dana'.uvjek dobar gost wrote: Nisam kako ti reče slafio već parafrazirao čiku iz hidro-meteorološkog zavoda .. koji je rekao da je tako u zadnjih nešto više od deset dana... ...![]()
Opusti se.
Tjerati me možeš samo kad ti ovo postane babovina.
- uvjek dobar gost
#197 Re: SARAJEVO JE...
http://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/zrak.php
Prouči malo i ne budi toliko tvrdoglava, ja ne lažem nego samo nekad banaliziram ili pretjerujem.....
Tjeram te samo da sagledaš i neke druge stvari....
Živili
Prouči malo i ne budi toliko tvrdoglava, ja ne lažem nego samo nekad banaliziram ili pretjerujem.....
Živili
- chuchumbamayumbe
#198 Re: SARAJEVO JE...
@salihh,salihh wrote:drug, nemoj misliti da te ne razumijem niti da ne dijelim vecinu tvojih "frustracija"... ipak, ponekad mi se cini da se vrtis u nekoj nevidljivoj petlji zarobljen ideliziranjem necega sto je bilo, a sto nikada nije bilo idealno, daleko od toga... ja ti samo zelim reci da meni, a zivim u ovome gradu vec dovoljno dugo da si mogu uzeti za pravo da dam nekakav komentar o njemu, sarajevo danas izgleda bolje od sarajeva prije 20 godina... a tako i treba da bude, pa bilo bi grozno da smo 20 godina vozili unazad, bez obzira na rat i sve sto nam je rat unistio i donio ili odnio...uvjek dobar gost wrote:Ovo nije moj demanti salihh-u ili bilo kome drugom ko se slaže ili ne slaže sa mojim nekim promišljanjima i stavovima... niti ovo pišem da bi se pravdao ili opravdao kod nekoga ili nečega...
ono sto nama treba jesu ljudi kao ti koji ce izaci iz te petlje zaljenja za imaginarnim (ponekad mi se cini da je to pojava vezana s osjecajem bespomocnosti i nemoci...), ljudi koji ce imati jasnu viziju gdje zele da idu i kako i koliko brzo tamo mogu stici... pokusaj svoju energiju usmeriti u tom pravcu
Samo jedno pitanje, a moze i za ostale...
Da li bi danas radije zivio u Sarajevu "iz osamdesetih" ili u Sarajevu kakvo je danas?!
Ja bih uvijek prije birao Sarajevo iz osamdesetih nego ovo danasnje.
- nosara
#199 Re: SARAJEVO JE...
Meni je najdraze Sarajevo iz 70-tih. Lijepa dekada, svasta se izgradilo, udarili se temelji za 80-te, koje su Sarajevu dale epitet metropole.
Sad mi je Sarajevo na slikama iz tih godina... Ovo mi nije Sarajevo...
Sad mi je Sarajevo na slikama iz tih godina... Ovo mi nije Sarajevo...
- uvjek dobar gost
#200 Re: SARAJEVO JE...
Samo da ne pobjegne... jer su me nazvali lažovom...uvjek dobar gost wrote:http://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/zrak.php
Živili
A ja bih radije živio u Sarajevu iz 80.tih.. jer ovo danas i nije neko Sarajevo... (ovo je moj stav i mišljenje a ne stav bilo koje baze ili grupe...) ukoliko trebam elaborirati zbog čega nije sporno...