sta vas najvise nervira kod policajaca?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vjesticanametli

#176 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by vjesticanametli »

e svasta :roll:
dushmanka_sa

#177 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by dushmanka_sa »

Jes' to opet imala tjelohranitelja?
sadeta

#178 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by sadeta »

najvise me nerviraju situacije kad vidim da su zaustavili neku curicu koja je tek uzela volan u ruke, vozi 30 na sat a cak i do 60 na autoputu a pored im proleti bijesno auto sa hrpom maloljetnika koji jos plus nazdravljaju dvolitarskim "sarajkama"!!! pa misa mu, jel barem ta policija moze biti malo manje ofirna?!!!! :x
ovakvu ili jaaako slicnu situaciju sam vidjela barem tri puta u zadnjih par godina... predsmijesna je ta nasa policija, nazalost :(
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#179 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Faruk »

najviše mrzim otimanje para i ono papansko iživljavanje sa ucjenama
ako ti ja napišem bla bla uzet' će ti vozačku itd uz to naravno smrde i sa dva zuba u glavi

kad me zaustave
nakon što im dam pare, kažem da Bog da negdje meso s brucelozom pojeli :D

obično prijete, psuju, vrijeđaju, izgovaraju rečenice tipa "sad ću te u stanicu i tebe i tu tvoju pa ćeš vidjeti"
međutim nikad ništa jer su korumpirani idioti kojima svaki minut na cesti znači novo pljačkanje građana
vrlo često po pravilu skoro uvijek, posebice saob.milicajci, pokažu da su zapravo isti kao zelenaši i kamatari
poenta je oteti pare i utjerati strah u kosti

nema razlike između milicije i kriminalaca
vjesticanametli

#180 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

:shock: pa veca sto nisi zapisao ime ili snimao mobitelom.................. na cemu li je on bio :x
vjesticanametli

#181 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

a jesi vidjeo li vidjeo ime konja
zandar

#182 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

kockica_kockica wrote:opcenito mislim da oni u stvari nisu krivi vec da je kriva majka priroda i otac slobodni umjetnik, ali da su glupi glupi su.. i ne rade svoj posao to stoji... i onu vece kad sam prijavila kradju imala sam utisak da mene lijepo krive sto je taj huligan lopov pokrao 4 golfa... naravno nisu se ni potrudili da odu u njegovom pravcu jer su cijelu noc drezdali pored tih ukradenih .. ne znam zasto... nece on njih ponovo obijati... :lol: :lol:

a to da nije njihova jurisdikcija... e to smijesno... mada se i to desava.. sudar i nailaze dva drota i kad smo ih zvali rekli su nam da nije njihova jurisdikcija... nego da cekamo odgovorna lica da dodju.. dodjose dva odgovorna lica i jos njih trojica da regluisu saobracaj... do tad nije bila guuzva... :roll: :roll: cim su krocili na cestu napravili su haos :? :-)

nemoj lupetati gluposti po forumu kad ne znas da ne moze svaki policajac obavljati sve poslove i zadatke...

npr. ako policajac cuva objekat neke ambasade, ne moze i ne smije trcati za lopovom kojem su debili dali telefon...

nece uviđaj saobr.nezgode vrsiti jedinica za podrsku, niti ce saobracajci ici na intervenciju u kafanu... :-)

i mene nerviraju ovi debilni komentari građana, pa sta cu...
zandar

#183 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

dushmanka_sa wrote:
Compos_Sui wrote:kako rekoh...poziv na broj 122 apsolutno ne shvacaju ozbiljno.... :x
A stvarno... za šta služi ovaj broj? :D

Meni se desilo prije koju godinu da sam se zaglavila u liftu. A pošto imam stvarno fobiju od lifta, i kad se nađem zatvorena dugo u malom prostoru dobijam napade. I dok sam se tako borila sa dahom, nekako jedva se sjetim broja policije. Nazovem. Kad kaže meni čiko: "Sine, ovo ti je policija. Nazovi vatrogasce. Tu Tu Tu Tu Tu". Ja nazovem opet (možeš misliti ne mogu da se sjetim broja vatrogasaca jer eto sasvim slučajno ili namjerno imam napad panike, pa mi samo malkice mozak ne radi.) I jedva ja njemu opet ispričam da ne mogu da se sjetim broja, da ih pošalju oni na adresu, a on meni opet: "Pa rekao sam da zoveš vatrogasce. Mi s njima nemamo veze. Tu Tu Tu Tu Tu".
Valjda je čiki bilo mrsko u 2 sata poslije ponoći pozvati vatrogasce i samo im reći: "Ima neka budala zaglavljena tu i tu u liftu."
A možda sam ga probudila? Ko će ti znati.
Spasile su mene komšije, nakon što sam jedno sat vremena vrištala i lupala rukama o staklo između spratova, pa se neko od njih sjetio broja tih vatrogasaca koji nemaju veze sa policijom.
I tako sam ja, nakon 4 sata provedenih u liftu izašla van.

i policija je kriva sto si se ti p'jana zaglavila u liftu i zaboravila broj vatrogasaca :-)
delightful

#184 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by delightful »

zandar, molim bez vrijedjanja ucesnika u diskusiji. hvala.
zandar

#185 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

vjesticanametli wrote::shock: pa veca sto nisi zapisao ime ili snimao mobitelom.................. na cemu li je on bio :x

sta ima snimao mobitelom

aj ti mene snimi mobitelom kad te zaustavim... :roll:
vjesticanametli

#186 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

pa daj saberi se covjece je li to normalno sto je uradio tvoj kolega.................ja bi snimala ili bi pokusala............ a sta bi se desilo u tom slucaju.............. mozda bi me premlatio ili :? pozz
zandar

#187 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

mahalas505 wrote:@zandar
Da li se provode testovi fizicke spremnosti kod policajaca(bilo da je rijec o uniformisanom ili civilnom)? Ako se provode, koliko puta godisnje se provode? Takoder, da li se provode testovi i obuka voznje automobilom?

provode se testovi fizicke spremnosti jednom godisnje, kao i dodatna edukacija.

testovi voznje automobilom se ne provode.
kockica_kockica

#188 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by kockica_kockica »

zandar wrote:
kockica_kockica wrote:opcenito mislim da oni u stvari nisu krivi vec da je kriva majka priroda i otac slobodni umjetnik, ali da su glupi glupi su.. i ne rade svoj posao to stoji... i onu vece kad sam prijavila kradju imala sam utisak da mene lijepo krive sto je taj huligan lopov pokrao 4 golfa... naravno nisu se ni potrudili da odu u njegovom pravcu jer su cijelu noc drezdali pored tih ukradenih .. ne znam zasto... nece on njih ponovo obijati... :lol: :lol:

a to da nije njihova jurisdikcija... e to smijesno... mada se i to desava.. sudar i nailaze dva drota i kad smo ih zvali rekli su nam da nije njihova jurisdikcija... nego da cekamo odgovorna lica da dodju.. dodjose dva odgovorna lica i jos njih trojica da regluisu saobracaj... do tad nije bila guuzva... :roll: :roll: cim su krocili na cestu napravili su haos :? :-)

nemoj lupetati gluposti po forumu kad ne znas da ne moze svaki policajac obavljati sve poslove i zadatke...

npr. ako policajac cuva objekat neke ambasade, ne moze i ne smije trcati za lopovom kojem su debili dali telefon...

nece uviđaj saobr.nezgode vrsiti jedinica za podrsku, niti ce saobracajci ici na intervenciju u kafanu... :-)

ja ne lupetam i nemoj me vrijedjati ...ako ne znas bez vrijedjanja komentirati bolje ti je da sutis... ja vrlo dobro znam sta govorim... i ne govorim o cuvarima ambasade niti o jedinici za podrsku u saobracajnooj nezgodi...
dushmanka_sa

#189 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by dushmanka_sa »

Drot ostaje drot.

Oličenje naših drotova su spori, tromi likovi od po stotinjak kila, koji ne mogu potrčati za svojom sjenom, a ne za lopovom. Pišu kazne kako stignu i gledaju samo neće li im uvaliti "CVAJU" da mogu taj dan ubiti dosadu na ćevapima ili kakvom dobrom pečenju.
Stidim se naše policije. Čast izuzetcima, kojih je jaaaaaaaaaaaaaako jako malo, čak su neprimjetni.
Ovo ostalo. Ja ne bih nazvala policijom, nego "Čuvarima guzonjinih odaja" ili nešta slično.

Da nas Bog dragi sačuva od naše priglupe policije.
zandar

#190 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

vjesticanametli wrote:pa daj saberi se covjece je li to normalno sto je uradio tvoj kolega.................ja bi snimala ili bi pokusala............ a sta bi se desilo u tom slucaju.............. mozda bi me premlatio ili :? pozz

saberi se ti, samo citam kakve nebuloze pises...

primijetio sam i dosta izmisljotina ovde od strane forumasa (valjda da bi bili interesantniji), pa necu da komentarisem taj incident u barama.

a ti, bujrum, samo izvadi tel. i snimaj... btw, volio bih da naletis na mene
zandar

#191 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

kockica_kockica wrote:
zandar wrote:

ja ne lupetam i nemoj me vrijedjati ...ako ne znas bez vrijedjanja komentirati bolje ti je da sutis... ja vrlo dobro znam sta govorim... i ne govorim o cuvarima ambasade niti o jedinici za podrsku u saobracajnooj nezgodi...

:roll:
vjesticanametli

#192 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

meni nije namjera bila vrijedati tebe ni bilo koga...............a to sto ti prijetis po forumu govori o tebi............nismo svi isti

ne rece ti meni sta ces u takvoj situaciji (a bila je i tema na forumu sa videom kada ih je momak snimao PU novi grad kod merkatora na dobrinji)
zandar

#193 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

dushmanka_sa wrote:Drot ostaje drot.

Oličenje naših drotova su spori, tromi likovi od po stotinjak kila, koji ne mogu potrčati za svojom sjenom, a ne za lopovom. Pišu kazne kako stignu i gledaju samo neće li im uvaliti "CVAJU" da mogu taj dan ubiti dosadu na ćevapima ili kakvom dobrom pečenju.
Stidim se naše policije. Čast izuzetcima, kojih je jaaaaaaaaaaaaaako jako malo, čak su neprimjetni.
Ovo ostalo. Ja ne bih nazvala policijom, nego "Čuvarima guzonjinih odaja" ili nešta slično.

Da nas Bog dragi sačuva od naše priglupe policije.

ti si ona sto histerise po stanici i sto ne zna izaci iz lifta... :D
zandar

#194 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

vjesticanametli wrote:meni nije namjera bila vrijedati tebe ni bilo koga...............a to sto ti prijetis po forumu govori o tebi............nismo svi isti

ne rece ti meni sta ces u takvoj situaciji (a bila je i tema na forumu sa videom kada ih je momak snimao PU novi grad kod merkatora na dobrinji)

ja ne prijetim na forumu, nego nisam imun na vase idiotske komentare.

a taj momak sto je snimao tel. nek ti kaze kako se sve zavrsilo :roll:
delightful

#195 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by delightful »

bez obzira na opomenu, nastavio si sa vrijedjanjem, a prijetnje se apsolutno nece tolerisati.
samo da napomenem dragim forumasima koji se zalazu za vece ovlasti policiji, da bi ovakvima dali te ovlasti.
vjesticanametli

#196 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

zandar wrote:
vjesticanametli wrote::shock: pa veca sto nisi zapisao ime ili snimao mobitelom.................. na cemu li je on bio :x

sta ima snimao mobitelom

aj ti mene snimi mobitelom kad te zaustavim... :roll:
vjesticanametli

#197 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

zandar wrote:
vjesticanametli wrote:pa daj saberi se covjece je li to normalno sto je uradio tvoj kolega.................ja bi snimala ili bi pokusala............ a sta bi se desilo u tom slucaju.............. mozda bi me premlatio ili :? pozz

saberi se ti, samo citam kakve nebuloze pises...

primijetio sam i dosta izmisljotina ovde od strane forumasa (valjda da bi bili interesantniji), pa necu da komentarisem taj incident u barama.

a ti, bujrum, samo izvadi tel. i snimaj... btw, volio bih da naletis na mene [/quote]
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#198 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by mIRCerka »

zandar wrote:

Ako te nerviraju, nemoj ih citati niti izazivati da komentarisu :D

ono sto MENE nervira je tvoja bahatost, a ruku bi mogla u vatru stavit da si obicni prashinar sa lizalom koji maltretira koke koje se ne svezu...
mani se gledanja CSI serijala i mani se vrijedjanja raje po forumu. To shvati kao savjet :D odmor shvati kao vrijeme dato za preispitivanje sebe samoga i nacina komunikacije sa GRADJANIMA koje ti treba kao da stitis...

lijep pozdrav

mIRCerka, zena koja voli i stiti policiju od nje same.
zandar

#199 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

delightful wrote:bez obzira na opomenu, nastavio si sa vrijedjanjem, a prijetnje se apsolutno nece tolerisati.
samo da napomenem dragim forumasima koji se zalazu za vece ovlasti policiji, da bi ovakvima dali te ovlasti.

toliko o tvojoj objektivnosti...

kad drugi pisu da su policajci glupi, lopovi, seljacine,... to nisu uvrede :roll:

a sad me fino banuj, jer komentarisem tvoj post :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#200 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by mIRCerka »

zandar wrote:
delightful wrote:bez obzira na opomenu, nastavio si sa vrijedjanjem, a prijetnje se apsolutno nece tolerisati.

toliko o tvojoj objektivnosti...

kad drugi pisu da su policajci glupi, lopovi, seljacine,... to nisu uvrede :roll:

a sad me fino banuj, jer komentarisem tvoj post :-)
Nece ona, ja cu, cisto zato sto onaj koji SERVE AND PROTECT i predstavlja ORGAN ZAKONA krsi PRAVILA OVOG FORUMA koja predstavljaju zakon.
Zandar, gledaj kako se sprovodi zakon.
PS Znaj, drag si mi pravo, al jarane ode ti predaleko.
pozz
Post Reply