Zašto ne napišeš kakvih su problema imali, gdje i s kim? Ova priča o "nekome negdje" zaista nije nikakav argument. I nije Priština isto što i Suva Reka, Prizren što i Mitrovica. Situacija tvog prijatelja je identična onoj kosovskih Albanaca, roditelji žive na Kosovu, djeca u inostranstvu iz razloga koje sam navela u prethodnom postu. Nezaposlenost 80%, bezizglednost, korumpiranost ... pogađa jednako i Albance i Bošnjake i sve ostale. Djeca koja rade vani izdržavaju roditelje i na taj način se preživljava. Ja govorim samo basics, ali uvijek pozdravim na albanskom i onaj neki small talk a kad se pojavi prva nepoznata riječ prelazim na bosanski. Ne mogu izvlačiti induktivni zaključak i reći svi Kosovari Albanci su takvi, svugdje i uvijek, ali moje iskustvo je pozitivno. Jedino mi se nije dopalo da idem u Jašarijev muzej u Drenicu jer ne volim ratne priče, ali sam to učinila zbog svojih prijatelja, jer mislim da bi mi zamjerili da nisam tamo išla. Kompromis je stvar bez koje život u multi-kulti društvu nije moguć.fa84 wrote:moj prijatelj je bosnjak sa kosova,tj tako se izjasnjava... napustili su kosovo on i sestre roditelji su dole ostaliLoreley wrote:Je li ovo pišeš iz vlastitog iskustva? Onda molim da navedeš kada i gdje se to desilo, odnosno gdje na Kosovu si imao neugodnosti zbog bilo čega vezanog za bosanski jezik odnosno upotrebu navedenog. Ukoliko nemaš nikakav argument već pišeš iz "glave" o nečemu o čemu nemaš direktnog uvida molila bih moderatore da pobrišu tvoj post jer podstiče albanofobiju.Alfa159 wrote:Samo tjeraj bagru!!!
U Sarajevu slave shiptarske "uspjehe" kao svoje a na Kosovu ne smijes progovoriti Bosanski odmah noz pod grlo kao i srbinu.
Znaci svaka cast shiptari a Vi-Mi BosanskoHercegovacki muslimani pamet u glavu!!!
sam je rekao da su imali problema sa albancima sto se tice svega pa tako i jezika.. ne razumijem radi cega
sada zivi ovdje u sarajevu dok su mu roditelji jos uvijek dole
sto se tice mene ja stvarno nemam nista protiv albanaca
redovno idem u pekare koji oni drze ebiga kada ljudi prave dobre pekarske proizvode heheh
samo mi nije jasno ako si vec dugii niz godina u bosni kako da vecina njih tako slabo prica bosanski hehe
ali sve u svemu pravo su ljubazni i usluzni
pozdrav
Što se tiče pekarskih proizvoda, u Sarajevu je sve soft verzija, na Kosovu imaju bolji okus