Kalifornija legalizirala gay brakove

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
madner

#176 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by madner »

anais_nin wrote: zakon je tu (barem u teoriji) da stiti posebno one koji se ne mogu sami zastiti....nelegalnim se smatra svaki oblik seksa u kojem jedan od ucesnika nije u mogucnosti ili ne da saglasnost na tu radnju....djeca, odrasle osobe s posebnim potrebama (neke), zivotinje nisu u stanju da daju tu saglasnost....znaci nije pitanje bola ili mucenja nego nemogucnosti davanja saglasnosti....isto vrijedi za nekrofiliju....ljudi koji imaju seksualne odnose sa mrtvacima "niko ne povrijedjuju", ali s obzirom da mrtva osoba nije u stanju dati saglasnost na taj cin taj cin je nelegalan....

sto se tice ljudi koji to rade u javnosti, ukoliko ne grijesim imaju i oni mogucnosti za to u odredjenim okvirima....sve vise gradova ima seks klubove u kojima ljudi imaju mogucnost da imaju seksualne odnose "pred drugima" :) sve dok seksualne aktivnosti izmedju odraslih osoba koja se u stanju i u mogucnosti da daju saglasnost na te aktivnosti ne povrijedjuju nikoga u cemu je problem :) da, seks nije dozvoljen na javnim mjestima da ne bi djeca vidjela....ali zato djeca upale TV u po dana pa vide ciku i tetu kako rade "ono" :) i to je vec danas dopustivo :D i eto kao "normalno" :-)
Naravno, zakoni su isto tako i odraz moralnih vrijednosti društva. Životinje nisu u stanju da daju saglasnost i zato nije dozvoljeno? Imam pravo da uspavam životinju, čisto sumnjam da imam saglasnost za tu radnju. :D
Jednostavno, taj zakon predstavlja odraz moralnih vrijednosti, seks sa životinjama je amoralan i ne poželjan.
Risto Kuglarić

#177 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Risto Kuglarić »

madner wrote: Naravno, zakoni su isto tako i odraz moralnih vrijednosti društva. Životinje nisu u stanju da daju saglasnost i zato nije dozvoljeno? Imam pravo da uspavam životinju, čisto sumnjam da imam saglasnost za tu radnju. :D
Jednostavno, taj zakon predstavlja odraz moralnih vrijednosti, seks sa životinjama je amoralan i ne poželjan.
Nemaš pravo da uspavaš životinju bez dobrog razloga. A moral je, kako rekosmo rastezljiv pojam. Pogotovo dio koji je u sferi privatnog.
madner

#178 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by madner »

Risto Kuglarić wrote:
madner wrote: Naravno, zakoni su isto tako i odraz moralnih vrijednosti društva. Životinje nisu u stanju da daju saglasnost i zato nije dozvoljeno? Imam pravo da uspavam životinju, čisto sumnjam da imam saglasnost za tu radnju. :D
Nemaš pravo da uspavaš životinju bez dobrog razloga. A moral je, kako rekosmo rastezljiv pojam. Pogotovo dio koji je u sferi privatnog.
Agresivna je i strah me je za...
Nisam rekao da je moral fiksna vrijednost, samo ispade da nikad i nigdje zakoni nisu bili odraz moralnih vrijednosti. To jednostavno ne stoji.
kijameta

#179 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by kijameta »

Teskom mukom sam prosao kroz ovih 8 strana pederluka i zakljucak na kraju je; da su branioci prava pedera i borci protiv homofoba,potpuno izgubili smisao za orijentaciju i zalutali u svom virtualnom svijetu.
Mi smo tu;Sarajevo,Bosna 2008, Homoseksualizam je nepozeljan,neprihvatljiv za ogromnu vecinu ljudi a ta vecina ljudi je ona koja odredzuje norme javnog ponasanja.Po postavljenim normama vecine,homoseksualizam je sramota gora od smrti. Ljudi koji prihvacaju norme bosanskoga nacina zivota,nisu homeseksualci.Stopa homoseksualizma u Bosni je smijesno mala,smislenije je pricati o zastiti kisnih glista kao ribickog mamca,nego o homoseksualcima,jer jednostavno nemamo kriticnu masu istih. Nemamo koga stititi.
Moze se kod nas donijeti zakon o istospolnim brakovima kao i o pravu da istospolni brakovi usvajaju djecu.Ti zakoni nista ne bi promijenili u stvanom nacinu zivljenja.Ja bih ih prvi uvijek prihvatiojer znam da bi oba zakona ostala mrtvo slovo na papiru i nikad ne zazivjeli.Ne odredzuju zakoni nase zivote,nego nepisane forme ponasanja,koje mi svi dobro znamo.
Neko je negdje na ovih 8 strana pomenuo kao ;prihvacanje je da neko svog istospolnog partnera dovede na rostiljadu sa rajom.Oplakao sam,zamislio bi kako bi izgledalo kako bi na redovna rostiljska okupljanja moje raje izgledalo,kada bi neko doveo svog istospolnog partnera.Ne bi ga tukli,maltretirali i slicno,ni u snu ali bi ga toliko zajebavali i ismijavali,da bi se pravo zamislio vrijedi li mu 'opredeljenje' svega.I zvali bi ga da obavezno dodze opet,da se smijemo. :D :D :D

P.S. Jako LeBron :? :?
chuchumbamayumbe

#180 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by chuchumbamayumbe »

Joj, ja citam i sutim, necu nista vise da napisem.
Vec sam proglasen za homofoba, fasistu, nacistu, rasistu, i ne znam sta vec sve ne...samo zato sto mislim da nije normalno niti moralno da se brko i brko drpaju na ulici i tome slicni pederluci, a da ih moje dijete gleda i da smatra da je to sasvim normalno, prirodno i prihvatljivo.
Haj zdra'o!
SaraLe

#181 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by SaraLe »

"OBRAZ" (http://www.obraz.org.yu/)
Vas zove u svoje redove i divi vam se 8) :oops: :-)
Cast izuzecima:kiss:
Risto Kuglarić

#182 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Risto Kuglarić »

kijameta wrote:Teskom mukom sam prosao kroz ovih 8 strana pederluka i zakljucak na kraju je; da su branioci prava pedera i borci protiv homofoba,potpuno izgubili smisao za orijentaciju i zalutali u svom virtualnom svijetu.
Mi smo tu;Sarajevo,Bosna 2008, Homoseksualizam je nepozeljan,neprihvatljiv za ogromnu vecinu ljudi a ta vecina ljudi je ona koja odredzuje norme javnog ponasanja.Po postavljenim normama vecine,homoseksualizam je sramota gora od smrti. Ljudi koji prihvacaju norme bosanskoga nacina zivota,nisu homeseksualci.Stopa homoseksualizma u Bosni je smijesno mala,smislenije je pricati o zastiti kisnih glista kao ribickog mamca,nego o homoseksualcima,jer jednostavno nemamo kriticnu masu istih. Nemamo koga stititi.
Nakon simpatičnog komentara o pederluku, pederskim pravobraniocima i gubitku orjentacije, većina zaključaka je tačna. Homoseksualnost ovdje jeste sramota gora od smrti. Ono o čemu ja govorim je da to treba da se promijeni. Što se tiče tvoje procjene stope homoseksualnosti... :D Bio bi iznenađen. Samo s obzirom da je kako si slikovito (i tačno) dijagnosticirao, sramota gora od smrti, malo ih je teže uočiti.
kijameta wrote: Moze se kod nas donijeti zakon o istospolnim brakovima kao i o pravu da istospolni brakovi usvajaju djecu.Ti zakoni nista ne bi promijenili u stvanom nacinu zivljenja.Ja bih ih prvi uvijek prihvatiojer znam da bi oba zakona ostala mrtvo slovo na papiru i nikad ne zazivjeli.Ne odredzuju zakoni nase zivote,nego nepisane forme ponasanja,koje mi svi dobro znamo.
Neko je negdje na ovih 8 strana pomenuo kao ;prihvacanje je da neko svog istospolnog partnera dovede na rostiljadu sa rajom.Oplakao sam,zamislio bi kako bi izgledalo kako bi na redovna rostiljska okupljanja moje raje izgledalo,kada bi neko doveo svog istospolnog partnera.Ne bi ga tukli,maltretirali i slicno,ni u snu ali bi ga toliko zajebavali i ismijavali,da bi se pravo zamislio vrijedi li mu 'opredeljenje' svega.I zvali bi ga da obavezno dodze opet,da se smijemo. :D :D :D
Pa, tvoja raja bi možda ostala na ismijavanju. Ali treba prvo ubijediti nečiju drugu raju da ih ne pokušava "prevaspitavati" na druge načine. Recimo zakonskim mjerama. A nekad na ovih 8 strana smo utvrdili da to nije 'opredjeljenje'. Tako da vaše zajebavanje i ismijavanje niukom slučaju ne bi bila neka destimulativna mjera.
kijameta wrote: P.S. Jako LeBron :? :?
Ma nebitno, vjeruj mi na riječ. BESMISLICA!
madner

#183 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by madner »

SaraLe wrote:"OBRAZ" (http://www.obraz.org.yu/)
Nego jel postoji neki razlog zašto je većina lezbjeki ružna? I pri tome ne mislim ono malo ružna, nego ono baš pravo?
pitt

#184 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by pitt »

madner wrote:
Nego jel postoji neki razlog zašto je većina lezbjeki ružna? I pri tome ne mislim ono malo ružna, nego ono baš pravo?
ja znam dosta koje nisu sekunde.......a ima i jedna jako slatka :D :D
madner

#185 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by madner »

pitt wrote:
madner wrote:
Jesi probo šta, ono 2 + 1? :D
pitt

#186 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by pitt »

gluho bilo kakva ti je to prica :D meni vjera to ne dozvoljava :D :D : D
madner

#187 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by madner »

pitt wrote:gluho bilo kakva ti je to prica :D meni vjera to ne dozvoljava :D :D : D
Pa neš ih ženit. :D
Risto Kuglarić

#188 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Risto Kuglarić »

madner wrote:
pitt wrote:gluho bilo kakva ti je to prica :D meni vjera to ne dozvoljava :D :D : D
Pa neš ih ženit. :D
Pa u principu, to mu vjera dozvoljava.
pitt

#189 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by pitt »

cccccc jeste munafici :D pravi dzihadlija poput mene se ne bavi sejtanskom rabotom :D :D
Op3r4t0r

#190 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Op3r4t0r »

anais_nin wrote:
Op3r4t0r wrote:Pitanje za ove koji podrzavaju pedere i lezbejke: Da li cete isto tako za 5-10 godina podrzavati ljude koji zele sex sa zivotinjama, jer pobogu ako ih ne budete podrzavali bice to diskriminacija?

U odgovoru ne zelim pricu kako je sex sa zivotinjama mucenje zivotinja jer vi to ne znate, mozda te zivotinje bas uzivaju, mozda neki seljak ima kobilu a nema konja, pa je on odradi ponekad, mozda coban ima puno ovaca a premalo ovnova pa im prileti u pomoc.

Sta ako se pojave ljudi koji to zele raditi samo u javnosti jer ih samo to uzbudjuje, pa onako vi setate sa dvoje male djece a pored vas se nekoliko parova ili nekoliko grupa odradjuje? Da li cete i njih podrzati? Vama ne rade nista lose, samo ispunjavaju svoje zelje i strasti, nije posteno da i njih ne podrzite ;)

Gdje su granice ljudske gluposti?
zakon je tu (barem u teoriji) da stiti posebno one koji se ne mogu sami zastiti....nelegalnim se smatra svaki oblik seksa u kojem jedan od ucesnika nije u mogucnosti ili ne da saglasnost na tu radnju....djeca, odrasle osobe s posebnim potrebama (neke), zivotinje nisu u stanju da daju tu saglasnost....znaci nije pitanje bola ili mucenja nego nemogucnosti davanja saglasnosti....isto vrijedi za nekrofiliju....ljudi koji imaju seksualne odnose sa mrtvacima "niko ne povrijedjuju", ali s obzirom da mrtva osoba nije u stanju dati saglasnost na taj cin taj cin je nelegalan....

sto se tice ljudi koji to rade u javnosti, ukoliko ne grijesim imaju i oni mogucnosti za to u odredjenim okvirima....sve vise gradova ima seks klubove u kojima ljudi imaju mogucnost da imaju seksualne odnose "pred drugima" :) sve dok seksualne aktivnosti izmedju odraslih osoba koja se u stanju i u mogucnosti da daju saglasnost na te aktivnosti ne povrijedjuju nikoga u cemu je problem :) da, seks nije dozvoljen na javnim mjestima da ne bi djeca vidjela....ali zato djeca upale TV u po dana pa vide ciku i tetu kako rade "ono" :) i to je vec danas dopustivo :D i eto kao "normalno" :-)
Jako lijep post ali to sto ti pises o zakonu je tacno samo u ovom trenutku, a svi znamo da je zakon vrlo lako promjenljiv i da se mjenja jako cesto, u zemljama u kojima je pederluk sad dozvoljen, nekad je bio zabranjen, znaci zakon napravio promjenu, dakle da se ponovo vratim na svoje pitanje, ako se pojavi veca grupa ljudi koja zeli sex sa zivotinjama ili sex u javnosti ili neki drugi sex koji moj mozak ne moze zamisliti i zakon to odobri kao sto je u pojedinim zemljama odobrio pederluk iako je to prije 40-50 godina bilo nezamislivo, da li cete vi koji idete za zakonom tada prihvatiti i takve, za koje sad kazemo da su nenormalni, kao sto smo nekad za pedere govorili da su nenormalni, medjutim ako sad kazemo da su nenormalni ili bolesni onda smo diskriminatori, homofobi i sta vec sve ne?
black

#191 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by black »

pitt wrote:
slazem se kolega :mrgreen:
pitt

#192 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by pitt »

black wrote:
pitt wrote:
i voli cuke sto je najvaznije :D :D :D
madner

#193 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by madner »

pitt wrote:cccccc jeste munafici :D pravi dzihadlija poput mene se ne bavi sejtanskom rabotom :D :D
Kako onda znaš da je lizliz? :D :mrgreen:
SaraLe

#194 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by SaraLe »

madner wrote:
A koliko ti to znas lezbejki, i znas li razliku izmedju homo i bi-sex
:?
Ja mislila da sam lijepa, kad ono ruzna (smrc)
Ili su tebi sve koje ti "ne daju" ruzne :? :razz:
max_power

#195 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by max_power »

Kako ide ona stara sevdalinka... :)
Snijeg pade na behar na voce
Neka ljubi ko god koga hoce

Problem je sto mnoge vise interesuje sta se desava u komsijinom krevetu nego ono sto se desava u svom. :-?
SaraLe

#196 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by SaraLe »

max_power wrote:Kako ide ona stara sevdalinka... :)

Problem je sto mnoge vise interesuje sta se desava u komsijinom krevetu nego ono sto se desava u svom. :-?
Zato sto se u njihovom nista ne desava :D
SaraLe

#197 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by SaraLe »

black wrote:
pitt wrote:
Sto se vas dvojica lijepo slazete :D
max_power

#198 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by max_power »

suncica24 wrote:
Ali da bi doslo do sveopsteg prihvatanja, moramo prvo proci kroz fazu gore opisane tolerancije.
tu vec sam u nedoumici?!

da li nas tolerisanje uljuljkuje?
Da li, kda zagrme puske, prestajemo tolerisati?
Da li kad ono sto tolerisemo postane neprihvatiljivo, ostavljamo toleranciju po strani i stajemo u prve redove?
Kako nauciti nesto o drugima ako ih samo tolerisemo ne znajuci nista o njima, ne uceci nista o njima?

S druge strane, tolerancije ipak jeste prvi stupanj prihvatanja...
Tolerancija je dobra stvar za pocetak. Upravo nam tolerancija stvara mogucnost da naucimo nesto vise o onima od kojih se razlikujemo. Kad vecina bude tolerantna onda mozemo govoriti o sljedecem koraku, a bojim se da kod nas jos uvijek preovladava misljenje da su pederi bolesnici i da ih treba lijeciti (ili nesto jos gore)...
SaraLe

#199 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by SaraLe »

max_power wrote:
suncica24 wrote:
Ali da bi doslo do sveopsteg prihvatanja, moramo prvo proci kroz fazu gore opisane tolerancije.
tu vec sam u nedoumici?!

da li nas tolerisanje uljuljkuje?
Da li, kda zagrme puske, prestajemo tolerisati?
Da li kad ono sto tolerisemo postane neprihvatiljivo, ostavljamo toleranciju po strani i stajemo u prve redove?
Kako nauciti nesto o drugima ako ih samo tolerisemo ne znajuci nista o njima, ne uceci nista o njima?

S druge strane, tolerancije ipak jeste prvi stupanj prihvatanja...
Tolerancija je dobra stvar za pocetak. Upravo nam tolerancija stvara mogucnost da naucimo nesto vise o onima od kojih se razlikujemo. Kad vecina bude tolerantna onda mozemo govoriti o sljedecem koraku, a bojim se da kod nas jos uvijek preovladava misljenje da su pederi bolesnici i da ih treba lijeciti (ili nesto jos gore)...
To je jos i najmanji problem, isto se oni tako ponasaju i prema djeci zaostaloj u razvoju, sa mentalnim ili fizickim problemima :(
Sve bi "ONI" to nekako sklonili sa ulice :-?
Po starom Bosanskom obicaju "naguraj ispod tepiha" da komsija ne vidi :shock:
max_power

#200 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by max_power »

SaraLe wrote:
max_power wrote:Kako ide ona stara sevdalinka... :)

Zato sto se u njihovom nista ne desava :D
Zato ja kraj kreveta vazda imam neku knjigu, i kad se nista ne desava odbijam da razmisljam o komsiji i njegovom krevetu :oops: :D
Post Reply