Koalicija SDP-Naša stranka
- valterbranisarajevo
#176 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ovo mi je promaklo. Vijest je stara oko 2 mjeseca ali je rezon oK...
*** SPAM *** - Postoje odgovarajući temelji za buduću koaliciju "Našom strankom", izjavio je za RTM-portal Aner Žuljević, predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH za Hercegovačko - neretvanski kanton (HNK), reagujući na nedavno formiranje odbora "Naše stranke" u Mostaru.
Podsjetimo, "Naša stranka" nova je partija na bh. političkoj sceni, osnovana prije nešto više od mjesec dana u Sarajevu. Jedan od njenih osnivača je i bh. Oskarovac Danis Tanović.
Predstavnici "Naše stranke" tvrde da su oni "ni komunisti, ni nacionalisti", te da nude sasvim novi pristup u vođenju politike u BiH, odnosno da se ne žele baviti "visokom" politikom, nego stvarnim problemima građana.
"Drago mi je da se formiraju stranke koje nemaju nacionalnu politiku, kao prioritet u svom propagiranju. Pozdravljam formiranje "Naše stranke" i u Mostaru i želim im da u narednom periodu ostvare što bolji rezultat, jer prirodno, program te stranke je u suštini sličan stranci kojoj ja pripadam. Postoje i odgovarajući temelji za buduću koaliciju sa tom strankom", rekao je predsjednik KO SDP-a BiH za HNK, Aner Žuljević.
(rtvmo.ba)
*** SPAM *** - Postoje odgovarajući temelji za buduću koaliciju "Našom strankom", izjavio je za RTM-portal Aner Žuljević, predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH za Hercegovačko - neretvanski kanton (HNK), reagujući na nedavno formiranje odbora "Naše stranke" u Mostaru.
Podsjetimo, "Naša stranka" nova je partija na bh. političkoj sceni, osnovana prije nešto više od mjesec dana u Sarajevu. Jedan od njenih osnivača je i bh. Oskarovac Danis Tanović.
Predstavnici "Naše stranke" tvrde da su oni "ni komunisti, ni nacionalisti", te da nude sasvim novi pristup u vođenju politike u BiH, odnosno da se ne žele baviti "visokom" politikom, nego stvarnim problemima građana.
"Drago mi je da se formiraju stranke koje nemaju nacionalnu politiku, kao prioritet u svom propagiranju. Pozdravljam formiranje "Naše stranke" i u Mostaru i želim im da u narednom periodu ostvare što bolji rezultat, jer prirodno, program te stranke je u suštini sličan stranci kojoj ja pripadam. Postoje i odgovarajući temelji za buduću koaliciju sa tom strankom", rekao je predsjednik KO SDP-a BiH za HNK, Aner Žuljević.
(rtvmo.ba)
- valterbranisarajevo
#177 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Nažalost, predizborni medijski rat između SDP-a i Naše stranke se nastavlja nesmanjenom žestinom.
Umjesto da se zajedno bore protiv nacionalšovinizma i kriminala oni „otimaju“ glasače jedni drugima iznoseći „prljavi veš“ uz pomoć Dana i Slobodne Bosne. Da li u ovim strankama postoje ljudi koji mogu zaustaviti ovo.
Da li u ovoj državi uopšte postoje političari (kažu da ih se za predstojeće izbore prijavilo oko30.000) koje interesuju ova država i njezini građani, ili je cilj svih prijavljenih kandidata zauzeti fotelju u nekom općinskom vijeći zbog poslaničkog paušala.
Ako su građani „ovce“ kako ih se voli nazivati, šta su onda političari i stranke. Koja je svrha svih ovih tema o kandidatima stranaka na ovom forumu, osim lične promocije svih njih zbog zauzimanja fotelja...
Razlika između stranaka koje sada vladaju i koje također vode medijski rat i ovih stranaka sa početra teksta je ta što će ovi koji vladaju znati „stati na loptu“ kada za to dođe vrijeme a medijski rat između SDP-a i Naše stranke će im još samo dodatno pomoći da ostanu na vlasti, osim ako i ovi ne „stanu na loptu“. Ako su pametni i žele dobro ovom narodu to će i uraditi, a ako ne i oni će morati snositi dio odgovornosti za sve ovo što nam se dešava, jer nisu željeli pružiti građanima alternativu zbog poslaničkog paušala od nekih 500 KM i 3 KM koliko koštaju Dani i Slobodna Bosna..
Zato rajo iz SDP-a i Naše stranke, prestanite da se ponašate kao djeca iz obdaništa i shvatite ozbiljnost situacije. Ne morate nikada koalirati, ali nema svrhe ni da se međusobno "glođete". Nisu svi građani "ovce", mnogima se ne sviđa predizborna kamapanja vođena na ovaj način i to bi se moglo odraziti na vaše rezultate na izborima...
Sjedite i razgovarajte kao ljudi, licem u lice, a ne preko medija...
Umjesto da se zajedno bore protiv nacionalšovinizma i kriminala oni „otimaju“ glasače jedni drugima iznoseći „prljavi veš“ uz pomoć Dana i Slobodne Bosne. Da li u ovim strankama postoje ljudi koji mogu zaustaviti ovo.
Da li u ovoj državi uopšte postoje političari (kažu da ih se za predstojeće izbore prijavilo oko30.000) koje interesuju ova država i njezini građani, ili je cilj svih prijavljenih kandidata zauzeti fotelju u nekom općinskom vijeći zbog poslaničkog paušala.
Ako su građani „ovce“ kako ih se voli nazivati, šta su onda političari i stranke. Koja je svrha svih ovih tema o kandidatima stranaka na ovom forumu, osim lične promocije svih njih zbog zauzimanja fotelja...
Razlika između stranaka koje sada vladaju i koje također vode medijski rat i ovih stranaka sa početra teksta je ta što će ovi koji vladaju znati „stati na loptu“ kada za to dođe vrijeme a medijski rat između SDP-a i Naše stranke će im još samo dodatno pomoći da ostanu na vlasti, osim ako i ovi ne „stanu na loptu“. Ako su pametni i žele dobro ovom narodu to će i uraditi, a ako ne i oni će morati snositi dio odgovornosti za sve ovo što nam se dešava, jer nisu željeli pružiti građanima alternativu zbog poslaničkog paušala od nekih 500 KM i 3 KM koliko koštaju Dani i Slobodna Bosna..
Zato rajo iz SDP-a i Naše stranke, prestanite da se ponašate kao djeca iz obdaništa i shvatite ozbiljnost situacije. Ne morate nikada koalirati, ali nema svrhe ni da se međusobno "glođete". Nisu svi građani "ovce", mnogima se ne sviđa predizborna kamapanja vođena na ovaj način i to bi se moglo odraziti na vaše rezultate na izborima...
Sjedite i razgovarajte kao ljudi, licem u lice, a ne preko medija...
- Prpa.ba
#178 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ne znam sta si ocekivao. NS sigurno nece privuci mase koje apstiniraju na izborima (ili ce privuci ali beznacajan broj), nego ce udariti na SDP-ovo glasacko tijelo. Tako da ako je prije (karikiram) SDP dobijao 15% glasova, sada ce dobiti 12% a NS ce dobiti 3%. Optimalno po nacionaliste bi bilo 8% SDP i 7% NS, tako da se te dvije stranke mogu prikljuciti dobrom drustvu SDU-a, Liberala, Mirnesa, Ibre itd. Ovi izbori ce mnogim idealistima konacno dokazati da onih 40% ljudi koji ne izlaze na izbore nisu multi-kulti-socijalno osvijesteni nosioci boljitka za BiH, nego ljudi kojima je zahmetli glasati i koje ne interesuje politika. Jer da se tu masu i prisli da izadje na izbore, sumnjam da bi "gradjanske" opcije presle cenzusvalterbranisarajevo wrote:Nažalost, predizborni medijski rat između SDP-a i Naše stranke se nastavlja nesmanjenom žestinom.
- valterbranisarajevo
#179 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
ja ipak mislim da među apstinentima postoji jedan dio koji su razočarani "onim što se nudi". Međutim slažem se da postoji i jedan veliki broj koje glasanje i politika jednostavno ne interesuju. Nažalost mislim da će na ovim izborima biti puno više apstinenata nego što si ti predvidio (40 %) ali isto tako mislim da, kada bi se ljudima dala neka nada da se nešto može promijeniti, makar 15 % njih bi izašlo i dalo glas nekoj građanskoj multietničkoj platformi.Prpa.ba wrote:Ne znam sta si ocekivao. NS sigurno nece privuci mase koje apstiniraju na izborima (ili ce privuci ali beznacajan broj), nego ce udariti na SDP-ovo glasacko tijelo. Tako da ako je prije (karikiram) SDP dobijao 15% glasova, sada ce dobiti 12% a NS ce dobiti 3%. Optimalno po nacionaliste bi bilo 8% SDP i 7% NS, tako da se te dvije stranke mogu prikljuciti dobrom drustvu SDU-a, Liberala, Mirnesa, Ibre itd. Ovi izbori ce mnogim idealistima konacno dokazati da onih 40% ljudi koji ne izlaze na izbore nisu multi-kulti-socijalno osvijesteni nosioci boljitka za BiH, nego ljudi kojima je zahmetli glasati i koje ne interesuje politika. Jer da se tu masu i prisli da izadje na izbore, sumnjam da bi "gradjanske" opcije presle cenzusvalterbranisarajevo wrote:Nažalost, predizborni medijski rat između SDP-a i Naše stranke se nastavlja nesmanjenom žestinom.
Trebalo je pokušati - ništa ne bismo izgubili osim "okova" - kako je to govorio dobri stari Marx (valjda je on to izjavio
-
Barbarez
#180 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Super ideja. Mislim da je to jedini spas za BiH.
Ocekujem veliku pobjedu te koalicije u Banja Luci i Mostaru. Pogotovo se radujem da pobijede u Mostaru i vrate Velez pod BIjeli brijeg te napokon urade da od Aluminijuma citav Mostar ima nesto a ne samo oni sto su dosli u njega sa Sirokoga Brijega.
Nadam se nadam se, a i srce vjeruje.....
Ocekujem veliku pobjedu te koalicije u Banja Luci i Mostaru. Pogotovo se radujem da pobijede u Mostaru i vrate Velez pod BIjeli brijeg te napokon urade da od Aluminijuma citav Mostar ima nesto a ne samo oni sto su dosli u njega sa Sirokoga Brijega.
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#181 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Svadjajte se vi do izbora i raspravljajte kako i sta. Poslije izbora ce biti opet isto.
- valterbranisarajevo
#182 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Pošto ova koalicija neće biti oformljena ja očekujem da će probleme u Mostaru, uključujući i one sa Aluminijem i Veležom riješiti u sljedećem mandatu koalicija SDA-HDZ koja već tolike godine od Mostara pravi oazu prosperiteta.u svakom pogledu..Barbarez wrote:Super ideja. Mislim da je to jedini spas za BiH.
-
Barbarez
#183 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Samo da podsjetim ne "HDZ" nego sve hrvatske stranke. Oni naime izlaze na izbore u Mostaru zajedno,kojim cudom. Does that ring a bell?valterbranisarajevo wrote:Pošto ova koalicija neće biti oformljena ja očekujem da će probleme u Mostaru, uključujući i one sa Aluminijem i Veležom riješiti u sljedećem mandatu koalicija SDA-HDZ koja već tolike godine od Mostara pravi oazu prosperiteta.u svakom pogledu..Barbarez wrote:Super ideja. Mislim da je to jedini spas za BiH.
Ako mislis da je u Mostaru problem "Koalicija SDA-HDZ" onda veoma malo znas o Mostaru. Mostar je grad koji je vojnom silom (HV-a) podijeljen i nema te partije da ga opet sastavi.Mozda ako ja budem gradonacelnik a ti zamjenik
- valterbranisarajevo
#184 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Sada bih ja trebao podsjetiti šta se dešavalo prije nekoliko godina kada je pod pritiskom međunarodne zajedncice umjesto 6 opština od Mostara napravljena jedna jedinstvena administratitvna jedinica, odnosno opština, odnosno grad..
Međutim, neću jer je ovo tema koalicija SDP+ Naša stranka+ +
Međutim, neću jer je ovo tema koalicija SDP+ Naša stranka+ +
- valterbranisarajevo
#185 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Evo reaktiviram ovu temu, predizborna koalicija nije uspjela. Međutim ako postoji šansa za postizbornu koaliciju na nekom nivou vlasti, npr vijeću grada Sarajeva ili nekom općinskom vijeću da li bi ste podržali ovu koaliciju, zajedno sa svim građansko multietničkim strankama koje pređu izborni prag. Ja sam, bez obzira na glupe i bespotrebne trzavice pred izbore Z A 
- tranquil
#186 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
S jedne strane SDA, a s druge strane SDP-NS koalicija?
Stani da razmislim.
Hmmmm...
ZA!

Stani da razmislim.
Hmmmm...
ZA!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#187 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
..i Danis Tanovic gradonacelnik!!???
Jest' da nema egoTRIPERA u obadvije stranke....
Ma samo vici yes yes...sve se prihvata samo da se razbije koalicija SDA I ZAbih
Jest' da nema egoTRIPERA u obadvije stranke....
-
Kneesaa
#188 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
potpisujem!!!!!!!!!!-LIBERO- wrote:..i Danis Tanovic gradonacelnik!!??? :
- valterbranisarajevo
#189 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Jednima gradonačelnik, drugima mjesto Predsjednika gradskog vijeća. Šta fali...
- valterbranisarajevo
#190 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Da su SDP i NS npr izašli u kolaiciji na izbore u Novom Sarajevu sada bi njihov čovjek vjerovatno bio načelnik. 
- kicky
#191 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
ne mere...sdp ima veći broj glasova pa će vam uvalit nekog svoga đeturuma iz plejade prvoboraca iz 1971.-LIBERO- wrote:..i Danis Tanovic gradonacelnik!!???![]()
![]()
Jest' da nema egoTRIPERA u obadvije stranke....![]()
- bijelo_dugme
#192 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
A sto da ne? Samo da ovu gamad sto nas vodi sad maknemo sa fotelje ja sam zadovoljan...
- kicky
#193 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
nisam ništa reko...sve je bolje od ovih iz nacionalističkih blokova! samo kontam da bi se i SDP morao malo reformisat, a ne bazirati se na staroj gardi koja doživljava orgazme kada na skupovima opale po internacionali!
- valterbranisarajevo
#194 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Neka postave neku nestranačku ličnost, nekog arhitektu, urbanistu, da malo sredi ovaj grad.. Ali ipak mislim da bi u toj koaliciji SDP trebao dati prijedlog za gradonačelnika, a NS za predsjedavajućeg gradskog vijeća što uopše nije loša funkcija...Kako god bilo ovo je šansa koja se ne bi trebala propustiti, ako im je stalo do građana, a ne samo do njihovih fotelja,a oni koji su kuhali između njih neka onda lupaju glavom od zid...Saznaće se na kraju šta je stajalo iza ovoga, da li je to bila iskrena podrška ili razvaljivanje moguće koalicije.
- Prpa.ba
#195 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Cisto sumnjam da ce Nasa Stranka htjeti ikakve koalicije sa SDP-om. Njeni kreatori su joj namijenili ulogu koja se stvarno najbolje vidi u opcini Novo Sarajevo gdje je zbog Nase Stranke SDP izgubio utrku za nacelnika. 
- Topla voda
#196 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
ne zakuhavajPrpa.ba wrote:Cisto sumnjam da ce Nasa Stranka htjeti ikakve koalicije sa SDP-om. Njeni kreatori su joj namijenili ulogu koja se stvarno najbolje vidi u opcini Novo Sarajevo gdje je zbog Nase Stranke SDP izgubio utrku za nacelnika.
- Prpa.ba
#197 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Topla voda wrote:ne zakuhavaj
Samo cinjenice. Vidjecemo kako ce se sve odvijati
-
NKVD
#198 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ja kao glasač NS-a i SDP-a (kako? fino!) pozdravljam postizbornu koaliciju ove dvije stranke!
Ali na zdravim osnovama i na način koji neće kompromitovati buduću saradnju ove dvije partije a pogotovo kako se budemo približavali sljedećim izborima!
U Centru, Novom Gradu i, možda Starom Gradu, mogu eliminisati klero-kriminalnu sda-sbih vlast i to je odlično. Novi gradonačelnik je Lidija Korać, zakucano.
Ali na zdravim osnovama i na način koji neće kompromitovati buduću saradnju ove dvije partije a pogotovo kako se budemo približavali sljedećim izborima!
U Centru, Novom Gradu i, možda Starom Gradu, mogu eliminisati klero-kriminalnu sda-sbih vlast i to je odlično. Novi gradonačelnik je Lidija Korać, zakucano.
- don vito
#199 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ako se bude pitao ugledni demokrata i borac za ljudska prava Senad Pecanin Pecko - nista od koalicije.
- valterbranisarajevo
#200 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ma neka makar sjednu i direktno porazgovaraju kao ljudi, pa ako ne ide bože moj...