Alija je bio agent KOS-a

Locked
JBT

#176 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by JBT »

Fgr, prema nacinu izrazavanja moze se zakljuciti da ni ti nisi bas neka moralna vertikala koja bi trebala nekome drzati predavanja o moralnim nacelima. :-?
Better Man

#177 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Better Man »

FGr, napisano je čista istina i otvori oči i pogledaj na sve četiri strane, a nemoj gledati samo na jednu, odnosno nemoj gledati samo pravo kao da se sa strana i iza leđa ništa nedešava.
fgr

#178 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by fgr »

Better Man wrote:FGr, napisano je čista istina i otvori oči i pogledaj na sve četiri strane, a nemoj gledati samo na jednu, odnosno nemoj gledati samo pravo kao da se sa strana i iza leđa ništa nedešava.
kakva istina?
vi upravo pricate jednostrano i iznosite bljuvotine tipa: "izdajnik", "djubre", ili mahalske price: "cula sam varao je zenu" itd..
gdje je tu objektivnost?
ili ovaj post gdje @zlatiborka kaze da je radio u firmi IPSA (prije 20 godina) i ta firma danas dobila da radi most izmedju radiceve i akademije, pa se pita slucajno ili ne????
20 godina poslije????
strasno!!!!
ovdje je na sceni samo mrznja prema aliji i nista drugo..
pozdrav
10101010101

#179 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by 10101010101 »

fgr wrote:
Better Man wrote:FGr, napisano je čista istina i otvori oči i pogledaj na sve četiri strane, a nemoj gledati samo na jednu, odnosno nemoj gledati samo pravo kao da se sa strana i iza leđa ništa nedešava.
kakva istina?
vi upravo pricate jednostrano i iznosite bljuvotine tipa: "izdajnik", "djubre", ili mahalske price: "cula sam varao je zenu" itd..
gdje je tu objektivnost?
pozdrav
Pa, dozvolio je Srebrenicu, kreiranje RS i nije htio poslije rata da Ameri ukinu SDS. Znam, ne nagadjam, da je bio sa drugim zenama, ali to, zaista, nema veze.
palermo

#180 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by palermo »

A gdje dobri stari argument da je Alija bio peder,...........aaaaaaaaa, zaboravili na njega.......
zlatiborka

#181 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by zlatiborka »

fgr wrote:
kakva istina?
gdje je tu objektivnost?
ili ovaj post gdje @zlatiborka kaze da je radio u firmi IPSA (prije 20 godina) i ta firma danas dobila da radi most izmedju radiceve i akademije, pa se pita slucajno ili ne????
20 godina poslije????
strasno!!!!
pozdrav
Vidi @fgr, da ti kazem nesto. Nema veze sto je Alija onomad radio u toj firmi i bio vrlo uvazen i strucan pravnik. Ne osporavam ni danasnji kredibilitet firme. Ali me zanima, neka rekne ko zna, ko su sada vlasnici ili dionicari te firme, ko njome upravlja. Eto toliko, nista vise.....
Klodovik

#183 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Klodovik »

Fair Life wrote:Pricinilo ti se signature, pricinilo...

Image
Hajde, nema veze. Nije ni Josipu Brozu američki predsjednik došao na sahranu.
Ponekad s'proljeca

#184 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Ponekad s'proljeca »

Kako mi volimo kritikovati, ali nesto uraditi malo tesko.

Volio bi da vidim koliko ce vas biti spremno ponovo ratovati sada kada radikali dodju na vlast u Srbiji, oni ce napasti Kosovo htjeli mi to vjerovati ili ne, a to ce se odraziti i na BiH.

Mozda cemo se opet pola godine cuditi, ma ko to puca, ma nece to doci do Sarajeva itd.
zlatiborka

#185 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by zlatiborka »

Ponekad s'proljeca wrote:Kako mi volimo kritikovati, ali nesto uraditi malo tesko.

Volio bi da vidim koliko ce vas biti spremno ponovo ratovati sada kada radikali dodju na vlast u Srbiji, oni ce napasti Kosovo htjeli mi to vjerovati ili ne, a to ce se odraziti i na BiH.

Mozda cemo se opet pola godine cuditi, ma ko to puca, ma nece to doci do Sarajeva itd.
Haj, na cemu si, daj i meni malo?

Kakav rat, kakvi bakraci i kakvi radikali u Srbiji?

I za koga ratovati, za ovu nacionalisticku klerikalnu lopovsku bagru svih boja i fela! Nikada!
10101010101

#186 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by 10101010101 »

Ponekad s'proljeca wrote:Kako mi volimo kritikovati, ali nesto uraditi malo tesko.

Ratuj ti. Meni je ratova dosta do kraja zivota. Radikalima mozda nije, ali Kosovo je i tako najveca NATO baza u ovom dijelu Evrope, prema tome, mogu se samo poklopiti usima ili dobiti preko zuba, k'o kad udara Koko Bil.
Ponekad s'proljeca

#187 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Ponekad s'proljeca »

Srbi dok ne dobiju po usima nece se nikada smiriti, nece vas niko ni pitati hoce li se braniti, nego ces biti primoran!!!!
10101010101

#188 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by 10101010101 »

Ne bih ja generalizovao na cijeli narod. Rata nece biti, jer je postignut cilj, Jugoslavija je razbijena, nastale su male drzave - buduce kolonije EU, jeftina radna snaga i skoro pa dzabe ostrva (vidjeti pod rasprodaja Hrvatskog primorja). Nema, u skoroj buducnosti, vise ratova.
Real Khan

#189 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Real Khan »

Ponekad s'proljeca wrote:Srbi dok ne dobiju po usima nece se nikada smiriti, nece vas niko ni pitati hoce li se braniti, nego ces biti primoran!!!!
:thumbup: Neko neće ni nakon 10-tak "popravnih ispita" (čitaj: genocida) naučiti lekciju... zato je PRIMORAN da ponovo polaže ispite. Historija je majka... a nama je maćeha. Odmah da "obradujem" one koji se nadaju da će ih (opet) zapasti "Frankfurtska motorizovana brigada" - od toga slabo da će biti išta ovaj put, jer nakon stanovitih događaja iz septembra 2001. slabo koja država želi da primi "strance"...
Fiore

#190 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Fiore »

10101010101 wrote:Ne bih ja generalizovao na cijeli narod. Rata nece biti, jer je postignut cilj, Jugoslavija je razbijena, nastale su male drzave - buduce kolonije EU, jeftina radna snaga i skoro pa dzabe ostrva (vidjeti pod rasprodaja Hrvatskog primorja). Nema, u skoroj buducnosti, vise ratova.
Ali pored svega ovog sto je jasno i 100% tacno., srbija ce nastojati da preuzme vodecu ulogu u regionu.. jer to su lisice oduvijek bile i zastupale interese rusije...

Stoga pamet u glavu i pricaj svojima sta se desilo u proteklom vremenu.. :wink:
Real Khan

#191 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Real Khan »

10101010101 wrote:Ne bih ja generalizovao na cijeli narod. Rata nece biti, jer je postignut cilj, Jugoslavija je razbijena, nastale su male drzave - buduce kolonije EU, jeftina radna snaga i skoro pa dzabe ostrva (vidjeti pod rasprodaja Hrvatskog primorja). Nema, u skoroj buducnosti, vise ratova.
U pravu si ako pod "skorijom budućnošću" smatraš period od par godina. Međutim, u Bosni je rezultat "neriješen" a svima trebaju novi "bodovi"... nekima da uđu u Premijer ligu, a neki da opstanu u ovoj našoj nižerazrednoj "fildžan" ligi...
10101010101

#192 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by 10101010101 »

Pa Evropa ce zajedno sa Rusijom i da dadne Srbiji vodecu ulogu u regionu. Talijani su prvi na strani Srba (hoce reviziju Pariskog ugovora iz 1947, Osimsku potvrdu istog iz 1975 i povratak dijela Dalmacije Italiji). Da nije bilo Evrope, ne bi nam se ni desio genocid (a, UN sa EU donijeli veto i embargo na uvoz oruzja), a Alija klanja i selami.
zavrzlama

#193 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by zavrzlama »

Srbija ne moze postati regionalna sila i neki vodeci balkanski ekonomski i politicki faktor...razlog...Srbija ima oko 36% manjina u Srbiji...prema kojim se odnosi onako kako se odnosi a znamo kako...drugo Srbija ima veoma los natalitet oko 60 000 ljudi svake godine je Srbija u minusu zbog moratliteta...trece i najvaznije mitologija i velikosrpski ciljevi su ti koji Srbiju svakih 50 godina srozaju ratovima..'neznamo radit-znamo ratovat"

Srbija moze samo postati vazan faktor nestabilnosti(sto i jest svih ovih godina i dan danas)...a nikako faktor ekonomskog napredka i demokratije...a taj vazan faktor nestabilnosti se u prevodu nepismenoj masi prevodi kao "srbija je vazan faktor na Balkanu"..Tadic i jase i muze MZ bas iz razloga sto plasi MZ ludom srpskom mitomanijom i lakim potezanjem obaraca,sto primorava MZ da im podilazi..dokle....ne zadugo...ja iskreno zelim Srbiji demokratizaciju i svako dobro...ali srbija nije prosla katarzu i odmakla se od pretenzija na susjedne drzave...srbija mora proci gradjanski rat i rijesiti se srednjeg vijeka i velikosrpstva...
Better Man

#194 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Better Man »

fgr wrote:
kakva istina?
gdje je tu objektivnost?
20 godina poslije????
strasno!!!!
pozdrav
Nisu mahalske priče. već čista istina. Postoje ljudi i svjedoci koji itekako znaju ovdje napisane stvari o Aliji.
Fiore

#195 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Fiore »

ja stvarno ne razumijemo nikoga.,koji govori lose o Aliji.. samo jedno pitanje upuceno takvima.. jel vi poznajte ili ste znali nekoga ko bi se uhvatio u takve probleme kao sto je rahmetli Alija?
Ja ne vidjeh takvog.. puno je nekih sminkera.. i filozofa.. Jedan je Alija., ne zaboravite.. :thumbup:
madner

#196 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by madner »

A zašto je Alija morao biti agent KOSa, a ne samo pijun KOS-a?

To agent implicira da je on svjesno radio što je radio, dok je puno vjerovatnije da su ga gurali da bi radio što je radio.

Sefer se htjeo upustit u te probleme ali mu Alija nije dao. :D
popajic

#197 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by popajic »

@Fiore
Jedan je Alija., ne zaboravite.
Alije dolaze i prolaze,kao i svi mi.Jedino Bosna i Hercegovina opstaje i ostaje.
Ona bi trebala biti vaznija od bilo kojeg politicara.
Sve ostalo je stvar nekih licnih opredjeljenja,sirine shvatanja ove nase bosanske situacije,iskrenosti,raznih vrsta indoktrinacije...malo vise fleksibilnosti ne bi nikome skodilo.I onog :"We agree to desagree"
omar little

#198 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by omar little »

Shoba wrote:Nemojte pretjerivati. Alija nije bio izdajnik. On je ipak imao dobre namjere,doduse iskljucivo samo za svoj narod,Bosnjake. Da je malo vise igrao na BiH u cjelini, bilo bi drugacije. Mogao je i Dejton drugacije postaviti da je htio...

(mogao je i izbjeci mudzahedine koje su mu podvalili, ovako je malo nasjeo i preplasio zapad koji je reagovao negativno prema nama)
Shoba kako pretjerujemo? Kako nije bio izdajnik? Ako se "borio" samo za Bosnjake to znaci da je izdao gradjane BiH. Ja sam Bosanka, za mene se on nije zalagao, nego je moj zemlji zabio noz u ledja, ma sta u ledja u sred prsa.
Sve sto si i sam nabrojao kao greske on je svjesno cinio, znaci da on o BiH nije mislio. Znaci ako je on svjesno radio protiv zemlje, kako ga drukcije opisati nego kao izdajnika? I ne mogu se nikom mudzahedini podvaliti. Da on njih nije odobrio, ne bi oni prismrdit' BiH mogli, a da ne govorimo o podrsci koju su uzivali. A da su mudzahedini bili dio neke igre svjetskih sila, pametan, pronicljiv i patriota politicar bi to u sekundi skuzio i, isto tako, u sekundi odbio jer bio znao sta to znaci u dugorocnom smislu. On je njih odobrio i sve svjesno i planski radio.
Meshtar

#199 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Meshtar »

Vozdra raja wrote:Izdajnik je sto je ostao u Sarajevu sa svojim narodom, i sto je bio na celu drzave u najtezem veremenu, i sto je izvojevao vojnu i moralnu pobjedu nad visestruko jacim neprijateljem, ...da bi danas u rahatluku i bez granata svakakvi supci mogli pljuvati po svemu sto stignu.

Image
Mora da je sav ovaj svijet pobenavio...

P.S. Oni koji Aliju pljuju i optuzuju ga za koje sta, nisu nista bolji od onih koji Tita izjednacavaju sa cetnicima i o njemu pricaju samo negativno. I jedni i drugi su supci koji falsifikuju historiju!
E baš smo pobjedili. Svaka nam čast.
zlatiborka

#200 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by zlatiborka »

Nego da pustimo suplju pricu, pofatase li bombase koji su mu minirali mezar? Nesto nisam o tome nista cula, mozda mi je promaklo.
Locked