Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Eweleen

#176 Re: Real Madrid C.F.

Post by Eweleen »

CybeR-ShoT wrote:Ono na Bernabeu je bilo ponizavajuce protiv Barce. Ali izgleda da to nije bilo ni s od srece jer smo osvojili i ligu prvaka.. :-D
nisam znao da imamo i forumaša koji je osvojio ligu prvaka

GG!
fixer

#177 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

c. ronaldo u real madridu!
jeah :) :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
ja.neron

#178 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja.neron »

fixer wrote:c. ronaldo u real madridu!
jeah :) :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

80 miliona funti

ispravka potvrđeno na oficijelnoj web stranici
Last edited by ja.neron on 11/06/2009 11:23, edited 1 time in total.
video

#179 Re: Real Madrid C.F.

Post by video »

Josh da dodje ribery, te da se pojacaju al ono pravo i to sa Dzekom :D u paru sa Misketom :D :thumbup:
fixer

#180 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

video wrote:Josh da dodje ribery, te da se pojacaju al ono pravo i to sa Dzekom :D u paru sa Misketom :D :thumbup:
ma kakav ribery... sad treba jedan jak u odbrani, i mozda neko nov na lijevom boku. i gotova ekipa.
p.. robben je jaci igrac od ribery-a
belafonte

#181 Re: Real Madrid C.F.

Post by belafonte »

I kad mi neko dodje i postavi temu Zasto se navija za Celsi? :-) :-)

Sjaaajan potez Manua, mada ga je sir bezze molio ove godine, trebali su ga i ranije pustit, jedino ih doveo do finala i to je sve, znaci njegovom zaslugom nista nisu osvojili, sad ce se lagano povrijedit u REalu i kiselit se tamo, beton

80 miliona funti

30 mil funti - Dzeko
30 mil funti - Ribery
20 mil funti - A. Young

oo drame kakva se ekipa moze napravit, svaka cast Manuu na odlicno poslu
damirm

#182 Re: Real Madrid C.F.

Post by damirm »

http://www.manutd.com/default.sps?pageg ... id=6634291

Manchester United have received a world-record, unconditional offer of £80million for Cristiano Ronaldo from Real Madrid.

At Cristiano's request - who has again expressed his desire to leave - and after discussion with the player's representatives, United have agreed to give Real Madrid permission to talk to the player.

Matters are expected to be concluded by 30 June. The club will not comment until further notice.

Vec se pokazalo da zvijezde nece spasiti Madrid od deranja guzova...
ja.neron

#183 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja.neron »

belafonte wrote:I kad mi neko dodje i postavi temu Zasto se navija za Celsi? :-) :-)

Sjaaajan potez Manua, mada ga je sir bezze molio ove godine, trebali su ga i ranije pustit, jedino ih doveo do finala i to je sve, znaci njegovom zaslugom nista nisu osvojili, sad ce se lagano povrijedit u REalu i kiselit se tamo, beton

80 miliona funti

30 mil funti - Dzeko
30 mil funti - Ribery
20 mil funti - A. Young

oo drame kakva se ekipa moze napravit, svaka cast Manuu na odlicno poslu
Zna dobro Ferguson kad će prodati igrača to se može vidjeti i na primjerima Yorka, Cole, Beckham-a,Heinze-a i Nistelrooy-a i ostalih igrača nijedan koji se prodao iz Man Utd. nije napredovao dalje osim Forlan-a i donekle Rossi-a.
sada Ronaldo mora na operaciju bruha tama će se oporavljati mjesec dana i mjesec dana dok dođe u formu uz ovo još ima problema sa zglobovima obje noge ..
Art-Vandaley

#184 Re: Real Madrid C.F.

Post by Art-Vandaley »

neka sad neko dodje i kaze da se engleski klubovi razbacuju parama i da kupuju uspjeh hahaha a najveci transferi su dijela spanaca i italijana...evo ronaldo predje u real za 90-ak miliona eura pa toliko arsenal u historiji kluba nijie potrosio
hepek071

#185 Re: Real Madrid C.F.

Post by hepek071 »

evo šta kaže BBC Sport danas
Manchester United accept a world record offer of £80m from Real Madrid for Cristiano Ronaldo.
leo karan

#186 Re: Real Madrid C.F.

Post by leo karan »

Art-Vandaley wrote:evo ronaldo predje u real za 90-ak miliona eura pa toliko arsenal u historiji kluba nijie potrosio
pa zato je i u rangu shahtar donjecka, galatsaraya, feyenorda...
kvaziklub kako volite reci
8-)
Eweleen

#187 Re: Real Madrid C.F.

Post by Eweleen »

sveukupno 300 miliona eura je budžet za ovaj ljetni prelaz

znači biće toga još :thumbup:

mada mislim da bi sad trebao preći na odbranu

nazivanje kvaziklubom najtrofejniji klub svih vremena? :lol:
Sharam

#188 Re: Real Madrid C.F.

Post by Sharam »

sve je super samo nesto mi fali postova od aprila pa do juna....nesto mi fali komentarisanje o klubu ne samo kad pobjedjuje i trosi pare, gdje su navijaci kad tim gubi....sad ce svi postati navijaci reala odjednom.....pravi navijaci reala nikad nece zaboraviti 3.maj 2:6 u tome ni amnezija ne pomaze :D :D :D :D rane lijece trosenjem 155 miliona eura na 2 igraca.....ja samo molim Boga da ostane Hainze jos jednu sezonu da ima Messi igracku za zajebanciju hahahahahahaha
ja.neron

#189 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja.neron »

Sharam wrote:sve je super samo nesto mi fali postova od aprila pa do juna....nesto mi fali komentarisanje o klubu ne samo kad pobjedjuje i trosi pare, gdje su navijaci kad tim gubi....sad ce svi postati navijaci reala odjednom.....pravi navijaci reala nikad nece zaboraviti 3.maj 2:6 u tome ni amnezija ne pomaze :D :D :D :D rane lijece trosenjem 155 miliona eura na 2 igraca.....ja samo molim Boga da ostane Hainze jos jednu sezonu da ima Messi igracku za zajebanciju hahahahahahaha
neće ostati ode u PSG odakle je došao u Man Utd pa poslije u Real Madrid :D
ecstase

#190 Re: Real Madrid C.F.

Post by ecstase »

Ako ima neko da mi objasni sta jedan igrac mora da uradi da bi bio isplativ tj da opravda ovoliku svotu ulozenog novca?

Da postigne 80 golova i da igra na svim pozicijama,odlicno je ovo manchester uradio.Mogu se sada nadati nekom genijalnom potezu fergusona i dovodjenju nekog omladinca iz Portugala,Spanije ili Juzne Amerike.
leo karan

#191 Re: Real Madrid C.F.

Post by leo karan »

ecstase wrote:Ako ima neko da mi objasni sta jedan igrac mora da uradi da bi bio isplativ tj da opravda ovoliku svotu ulozenog novca?

Da postigne 80 golova i da igra na svim pozicijama,odlicno je ovo manchester uradio.Mogu se sada nadati nekom genijalnom potezu fergusona i dovodjenju nekog omladinca iz Portugala,Spanije ili Juzne Amerike.
da se proda 5 miliona dresova s njegovim imenom ko s pjesmom po cijeni od 70 eura za pocetak, a prodat ce ih i 10miliona
a onda idu ostale zajebanciije
oni ce na njemu zaraditi duplo od ulozenog
Art-Vandaley

#192 Re: Real Madrid C.F.

Post by Art-Vandaley »

leo karan wrote:
Art-Vandaley wrote:evo ronaldo predje u real za 90-ak miliona eura pa toliko arsenal u historiji kluba nijie potrosio
pa zato je i u rangu shahtar donjecka, galatsaraya, feyenorda...
kvaziklub kako volite reci
8-)
karani leo...jes zato arsenal uz malo love igra zavrsnicu lige sampiona a real i ostali giganti godinama ne mogu da prodju osminu finala
leo karan

#193 Re: Real Madrid C.F.

Post by leo karan »

ne moze real jadan meda, samo je 9 puta bio prvak evrope
a arsenal gigant, kad broj titula pomnozis sa 0, koliko dobijes?
n*0=0
evo ti matematicka formula, pa samo uvrsti brojeve
hepek071

#194 Re: Real Madrid C.F.

Post by hepek071 »

ma džaba vam sve te pare, Kaka i Ronaldo, 2:6 je 2:6 po svakoj matematici i biće opet dogodine :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 09:12, edited 2 times in total.
fixer

#196 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

dzemmo wrote:La Liga Champions

Real Madrid 31
Barcelona 19

:D
sad ces dobiti red franca, red koksa, par slojeva zeljezne rude... :roll:
Bušman

#197 Re: Real Madrid C.F.

Post by Bušman »

Samo nek kupuju u napadu. Taman kad ih pocnu napadati sljedece sezone, a u odbrani Metzelder i Garray. Ne zna se ko je sporiji. Bice golova :D :D

A odbrane u Spaniji su puno brze od onih u engleskoj, tako da C.Ronaldo nece bas toliko dolaziti do izrazaja :)

Kaka je opet druga prica, on bi mogao biti kljucni za napad.
Baltazar_khan

#198 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baltazar_khan »

Platiti jednog jedinog fudbalera za 94 miliona eura je ravno idiotizmu. Ode ovaj sport u lijepi i krasni...

Al džaba im i kaka i ronaldo, kad neće ništa uraditi pored močne barse :oops:
zecko_kupuz

#199 Re: Real Madrid C.F.

Post by zecko_kupuz »

Doista, zaista, ovo je otišlo predaleko :D . A šta bi se desilo sa igrom tima da se recimo bilo ko od ove dvojice
(ne daj Bože) povrijedi?
The Realist

#200 Re: Real Madrid C.F.

Post by The Realist »

leo karan wrote:
ecstase wrote:Ako ima neko da mi objasni sta jedan igrac mora da uradi da bi bio isplativ tj da opravda ovoliku svotu ulozenog novca?

da se proda 5 miliona dresova s njegovim imenom ko s pjesmom po cijeni od 70 eura za pocetak, a prodat ce ih i 10miliona
a onda idu ostale zajebanciije
oni ce na njemu zaraditi duplo od ulozenog

Ovo sa dresovima se uvijek predstavlja malo krupnije, nego ustvari jeste. Oni računaju, prodano je milion dresova sa natpisom Ronalda na dresu, znači zarada od njega je tolika i tolika.

Sada naravno, dosta novca ide njemu, jer on će imati veliki dio u marketinškim pravima, tako da se tu odmah umanji dio novca koji su dobili. A onda dalje, oni idu od toga da recimo Ronalda nije bilo, ti se dresovi ne bi ni prodali, bar se tako predstavlja javnosti. Ali nema onoga da bi vjerovatno velika većina tih ljudi, svejedno kupila taj dres, samo sa nekim drugim imenom, ili bez imena, tako da sigurno se zarada ne može računati PRODATI BROJ DRESOVA SA NJEGOVIM IMENOM x CIJENA DRESA - POREZ (koji je velika stavka u ovakvim slučajevima, negdje i preko 25%), nego bi se to moralo drugačije računati, da bi se realna primanja dobila. Da to tako lako ide, onda bi svaki klub još skuplje prodavao igrače, ali znaju i oni koliko se može od koga dobiti.

Da, vjerujem da će dosta zaraditi na njemu, ali nikada to nije toliko, koliko se predstavlja javnosti.
Post Reply