Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
alica.k wrote:ima neka zena dila nutellu iz njemacke ovdje kod nas...imala sam negdje broj
Hahaha, pa zar je dotle doslo da dila nutelu?
NNA - Sarajevo, 09. 05. 2011. godine
U dobro organiziranoj akciji svih policijsko-bezbjedonosnih agencija u BiH, jutros je u više gradova u oba entiteta izvršena akcija hapšenja dobro organizirane i na sve spremne međunarodne krijumčarske bande i tom prilikom je oduzeto više vozila, veća količina novca u raznim valutama i apoenima, veća količina oružja, municije i minskoeksplozivnih sredstava i 12 tona kremaste materije koja asocira na Nutelu. Uhapšeni su prilikom akcije pružali snažan otpor i policiju su gađali teglama Nutele od 900 grama.
Nutella --- najbolja..
al ne ova Bosanska sto se pravi u poljskoj, vec ona iz Njemacke a moze proci i iz Austrije..
meni ima ogromne razlike.
nasa koja se ima kupiti u BiH je preškrobasta..
Naravno da ima razlika medju nutellom, e sad to je stvar ukusa, meni je ova "nasa" iz Poljske najbolja, Njemacka nije losa, al' Svicarska ili originalna iz Italije... ma ni blizu. Nema one siline u ustima... Ne mogu se sjetiti, jos sam jednu probao... Njemacka nutella za "domace" trziste i za izvoz su takodjer razlicite.
Ko ne vjeruje, neka proba
Nutellu nikad vise nakon sto sam u dva dana pojela onu (cini mi se) najvecu teglu po principu - teglu u krilo, kasiku u teglu i opleti
Eurokreme ne jedem, ali mislim da je dobar onaj Takovo Swislion, sudeci po njihovim slatkisima.
alica.k wrote:ima neka zena dila nutellu iz njemacke ovdje kod nas...imala sam negdje broj
Hahaha, pa zar je dotle doslo da dila nutelu?
jasta, to je pomama bila i dvajes cura mi je dalo taj broj.
ja bi radje narucila s neta posto bog zna jel se osilila i sad to naplacuje 20KM (ne znam kolko naplacuje, al poznavajuci nase ljude...)
Alica mani se te dilerke,valja vam losu robu ! ozbiljno ima Njemacka na Heci da se kupi,cini mi se za pola marke jeftinija neg ova Poljska al je zato i bolja ! a ako ne nadjes tamo, mogu ti i ja biti diler ,direkt iz Deutschelanda svake sedmice Nutella stize
ima´l_zime_Marinko wrote:Alica mani se te dilerke,valja vam losu robu ! ozbiljno ima Njemacka na Heci da se kupi,cini mi se za pola marke jeftinija neg ova Poljska al je zato i bolja ! a ako ne nadjes tamo, mogu ti i ja biti diler ,direkt iz Deutschelanda svake sedmice Nutella stize
Ko ne zna sta je dobro, zna sta je skupo, znaci poljska rules
Eurokrem je do unazad par godina bio dobar, sad se stvarno pokvario. Zadnji put kad sam Eurokrem kupio jedva cekao da ga se rjesim. Kud mi se više puta desilo da mi dodje cca 60% crnog a 40% bijelog Eurokrema. Ne mozes mi to raditi, ba!
Nutella je zakon. San snova bi bio da pocnu praviti i crno-bijelu Nutellu
A, velika je razlika izmedju njemacke i poljske Nutelle. Cuo sam i ja da na Heci ima ove njemacke, valja nekad otici provjeriti.
Samo da javim da sam zadnjih mjesec dana mazao famoznu njemačku Nutellu, a da to nisam uopće skontao dok mi maloprije nije rečeno... I time sam, barem za sebe, opovrgnuo onu teoriju o nekoj drastičnoj razlici.
Ovdje ima mali historijat kinderlade, i na kraju rečenica vezana za bijelu nutellu:
I jos jedna mala zanimljivost na kraju...farbika Ferrera na jugu Italije ima "neformalan sporazum" sa brojnim malim prodavacima (uglavnom sto prave i prodaju palacinke) na italijanskoj i francuskoj rivijeri, da im isporucuje taj beli krem koji je nekada bio u Kinder Ladi a danas je u Kinder Buenu, u velikim pakovanjima od po 5kg ili 10kg, koji onda oni prerucuju u prazne tegle Nutelle (od 400g ili 750g) i drze ih izlozene sa pravom Nutellom, pa onda ko zeli palacinku sa "belom Nutellom" moze da naruci i proba...
Vjerovatna se neka od tih pakovanja nađu i na tržnicama u Italiji.
Ajatolah_ wrote:Samo da javim da sam zadnjih mjesec dana mazao famoznu njemačku Nutellu, a da to nisam uopće skontao dok mi maloprije nije rečeno... I time sam, barem za sebe, opovrgnuo onu teoriju o nekoj drastičnoj razlici.
To je zato sto je mazes
Ima Njemacke nutelle kupiti haman u svim prodavnicama, jeftinija je a vise je dodje. I ima razlike u ukusu to smo apsolvirali.