James Blunt u Sarajevu!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
BHG

#176 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by BHG »

neshto wrote: vidiš, "nama" alternativcima je MTV nešto poput PINK-a, gomila šunda i isfurane i većinom pokradene muzike i Blunt je samo jedan iz mase takvih. sladak je, neobičan i vjerujem zna napravit atmosferu al brate za godinu/dvije će ga se slabo ko sjetit vjeruj mi. MTV nije nikakav trendseter ima dobrih 15-20 godina, ni muzički ni stilski. 90% sadržaja je ništa drugo do turbo sranje na malo drugačiji način, sisa i rima prodaju a ne kvalitet...

sarajevo ne osvjetljava obraz na nekim velikim koncertima gdje je gomila love u opticaju nego na malim svirkama bendova iz cijelog svijeta koje su skoro pa sedmično u kinu bosna, fisu, acessu, AG-u... al večina većina nas i ne zna za te svirke pa se onda pitam da li je za koridu onaj koji se obrazuje putem MTV-ija i jumbo plakata ili onaj koji skromno prosurfa par stranica, pročita koji fanzin il pokupi crno bijeli flajer negdje u gradu...

da se razumijemo za blunta bih dao cvancigu i otišao bih, preko mi je jednostavno previše...
a ti me automatski svrstavas u tu grupu odraslih na MTV zbog toga sto sam ja bio na koncertu????...i odkud znas da ja ne dolazim sedmicno na sve te koncerte? ako recimo volim poslusati neki hc ili cak hop automatski nisam za koncert blunt-a? ako finansiski mogu podnijet kartu od 30-40 maraka zasto nebi otisao da vidim i to?...ako nista vidim finu raju i poslusam dobru svirku...

a ako je moj komentar za koridu, nekog ko nije bio na konceru, uvrijedio...jebiga....il plitko razmisljate il se pravite glupi al taj komentar nema veze sa vama nego sa okruzenjem u kojem svi nazalost zivimo i gdje svi padaju u extazu kad nas posjete zvijezde tipa seke, natase, dragane, selme i ostalih govana u kojim smo do grla....
bloncaric10040

#177 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by bloncaric10040 »

Better Man wrote:[quote="bloncaric10040
45 km je koliko 23 eur?
Karta za Radar fest u Varazdinu, gdje je bio i Bob Dylan, prodavala se za 290-400 kn, znaci max cijena je bila cca 55 eur! I to u Varazdinu, cak niti ne u Zagrebu. Bob Dylan je profesionalno odradio koncert, al svejedno sam bila razocarana, jer to nije bio onay Dylan kojeg smo dosli slusat... gitaru nijednom nije primio u ruke.. koncert je proveo na klavijaturama.... ali vidjet Dylana u zivo, it's once in a lifetime for most people..... i nije mi zao sto sam dala tolike novce za sebe i kcer....
Ili , Mark Knopfler u pretprodaji, kad sam ja kupila bila je 260 kn, ili cca 22 eur, 44 km.
Za usporedbu cijena karte koncerta Joan Baez bit ce "samo" 100 kn, znaci cca 13 eur, ili 26 km! U Zagrebu se karte za koncert moraju kupiti, za njen sarajevski koncert, karte se ne prodaju, to grad sponzorira...
Pa sad kad tako gledas, sta je 45 km? Ako te interesira, kupis kartu i ides, a ako ne, ne kupis i neides. Ne vidim u cemu je problem? Ako ti je skupo a ti neidi.....
Po kojoj računici ti 260 KN dođe 22 EURA, tj. 44 KM? 260 KN ti dođe oko 70 KM.[/quote]

ha, ha ja to samo da vidim dal me iko prati..... ostalo je matematika i semantika..... al smisao je valjda svima jasan..
bloncaric10040

#178 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by bloncaric10040 »

Better Man wrote:[quote="bloncaric10040
45 km je koliko 23 eur?
Karta za Radar fest u Varazdinu, gdje je bio i Bob Dylan, prodavala se za 290-400 kn, znaci max cijena je bila cca 55 eur! I to u Varazdinu, cak niti ne u Zagrebu. Bob Dylan je profesionalno odradio koncert, al svejedno sam bila razocarana, jer to nije bio onay Dylan kojeg smo dosli slusat... gitaru nijednom nije primio u ruke.. koncert je proveo na klavijaturama.... ali vidjet Dylana u zivo, it's once in a lifetime for most people..... i nije mi zao sto sam dala tolike novce za sebe i kcer....
Ili , Mark Knopfler u pretprodaji, kad sam ja kupila bila je 260 kn, ili cca 22 eur, 44 km.
Za usporedbu cijena karte koncerta Joan Baez bit ce "samo" 100 kn, znaci cca 13 eur, ili 26 km! U Zagrebu se karte za koncert moraju kupiti, za njen sarajevski koncert, karte se ne prodaju, to grad sponzorira...
Pa sad kad tako gledas, sta je 45 km? Ako te interesira, kupis kartu i ides, a ako ne, ne kupis i neides. Ne vidim u cemu je problem? Ako ti je skupo a ti neidi.....
Po kojoj računici ti 260 KN dođe 22 EURA, tj. 44 KM? 260 KN ti dođe oko 70 KM.[/quote]

hahha ja to samo da vidim dal me iko prati..... sve ostalo je matematika i semantika,.... a smisao je isti...
brucos7

#179 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by brucos7 »

Koncert je bio vise nego odlican, jedan od boljih koje sam gledao. I svaka cast Saneli Jenkins koja je dovela Blunta i Cavalia!
fantom slobode

#180 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by fantom slobode »

Nina20 wrote:Ja sam isto bila i odusevljena sam :) Kakvu je atmosferu napravio. Drago mi je da je napunio Zetru i dokazao da nije Seka i njoj slicne jedina koja puni sale. I drago mi je sto su ga raja tako dobro primili i sto ima jos "normalne" raje koja slusa kvalitetnu muziku. Ma spektakl je napravio. Ko nije bio ne zna sta je propustio :D I uopste mi nije zao sto sam dala toliko para za kartu :)
Stalno se lijepi etiketa da je Seka napunila salu u Sarajevu, a zna se dobro da nije. Ali eto odgovara, jer bi bilo razocaravajuce za pricu o turbo-folk gradu, da je Seka ispusila za koncert, a karte su bile bagatela.
A "Art zoni" cestitke na organizaciji, nadajmo se da nam uskoro dovode jos dobre muzike i svega u nase lijepi seher Sarajevo.Bravo i samo naprijed...
Better Man

#181 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Better Man »

Vrijeme je da se u Sarajevo krenu dovoditi bendovi iz prve lige kao što su RHCP, Pearl Jam, R.E.M., Manic Street Preachers itd. Ali da bi se oni doveli trebaju debeli novci i ne može karta biti jeftina. Ni U2 neće više doći i svirati za 20 KM, već za 80-100 koliko košta vani karta za njihov koncert.
Meshtar

#182 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Meshtar »

Better Man wrote:Vrijeme je da se u Sarajevo krenu dovoditi bendovi iz prve lige kao što su RHCP, Pearl Jam, R.E.M., Manic Street Preachers itd. Ali da bi se oni doveli trebaju debeli novci i ne može karta biti jeftina. Ni U2 neće više doći i svirati za 20 KM, već za 80-100 koliko košta vani karta za njihov koncert.

Dao bih pare svijetla obraza za bilo koji od nabrojanih bendova. Prva liga zahtjeva i više ulaganja, a trenutno nema agencije u Sarajevu ili bilo gdje drugo u BIH koja bi mogla izdati finansijske garancije. s velikim bendovima ulaganja su velika, ali i profit može biti takav. Opet ko se kod nas ima hrabrosti "uvaliti" tako veliku lovu a rizikovati da ima poluprazan/polupun stadion. Do tada ćemo slušati neke muzičare iz "srednje" lige, a i to nažalost rijetko. Opet, svaka čast organizatorima koncerta Jamesa Blunta (iako ga ne gotivim sekunde), treba imati hrabrosti pa dovesti bilo kakvog pjevača s vana, pa kakav god on bio. Mislim da je ista agencija radila i Jamiroquai-a, i konc je bio odličan. Proći će još vremena prije nego mi budemo u stanju dovoditi neke prvoligaše.
Tisina

#183 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Tisina »

Meshtar wrote:
Better Man wrote:Vrijeme je da se u Sarajevo krenu dovoditi bendovi iz prve lige kao što su RHCP, Pearl Jam, R.E.M., Manic Street Preachers itd. Ali da bi se oni doveli trebaju debeli novci i ne može karta biti jeftina. Ni U2 neće više doći i svirati za 20 KM, već za 80-100 koliko košta vani karta za njihov koncert.

Dao bih pare svijetla obraza za bilo koji od nabrojanih bendova. Prva liga zahtjeva i više ulaganja, a trenutno nema agencije u Sarajevu ili bilo gdje drugo u BIH koja bi mogla izdati finansijske garancije. s velikim bendovima ulaganja su velika, ali i profit može biti takav. Opet ko se kod nas ima hrabrosti "uvaliti" tako veliku lovu a rizikovati da ima poluprazan/polupun stadion. Do tada ćemo slušati neke muzičare iz "srednje" lige, a i to nažalost rijetko. Opet, svaka čast organizatorima koncerta Jamesa Blunta (iako ga ne gotivim sekunde), treba imati hrabrosti pa dovesti bilo kakvog pjevača s vana, pa kakav god on bio. Mislim da je ista agencija radila i Jamiroquai-a, i konc je bio odličan. Proći će još vremena prije nego mi budemo u stanju dovoditi neke prvoligaše.

da ono sto smo do sada radili je : Jamrioquai , MTV Exit ( Asian Dub Foundation, Dubioza Kolektiv, Sikter), Maksim Mrvica, Lord Of The Dance i sada James Blunt
Neelix

#184 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Neelix »

mozes li nam otkriti buduce planove? :) ako nisu tajna naravno, pregovaratel' sa nekim, i to :)

ideja: Rizzo na Koshevu :-D :D
Meshtar

#185 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Meshtar »

Tisina wrote:
Meshtar wrote:

da ono sto smo do sada radili je : Jamrioquai , MTV Exit ( Asian Dub Foundation, Dubioza Kolektiv, Sikter), Maksim Mrvica, Lord Of The Dance i sada James Blunt
Savjet. Fatboy Slim. Možete napuniti Zetru svijetla obraza, a on ne bi trebao biti previše skup. Malo ga je problem bookirati, ali snaći ćete se. :)
Post Reply