Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#176 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

elSaik wrote:Džaba, tek kada se na drugom - trećem predavanju iz Historije na upit "ko je bio prvi kralj Bosne" od 200+ studenata javi 5 kojih zna odgovor, shvatiš ko je sve primljen na fucks. :mrgreen:

edit: Inače ne patim od mržnje prema "došljama", ali kada je svih tih 5 studenata učenika sarajevskih gimnazija, a nijedan opet nije uletio u redovne, vidiš kakvi su kriteriji. Prijemni bi se trebao uvesti na Pravo pod hitno.
:thumbup: upravo to.
Nemam fakat nista protiv "doslja", ali nesto ne shvatam sto dolaze da studiraju ne samo pravo, vec opcenito na Sa uni. ako imaju te fakultete u svojim gradovima i neuporedivo su laksi od ovih na Sa.uni-u.
I cula sam kakve su gimnazije u drugim gradovima, a kakve nase, narocito 1.,2.,3. nebo i zemlja, i opcenito bilo koja laksa skola.
Dodje neko iz Gorazda npr. sa nekom sklj skolom u kojoj je bio odlican, a kod nas neko iz KSC-a npr. jer je bio vrlodobar ne moze upasti iako je ovaj iz KSC-a daleko obrazovaniji i daleko se vise pomucio.
Prijemni treba i to sto prije uvesti, pa da se pocnu upisivati ljudi koji zasluzuju tu biti, a ne svako ko ima pare.
Vrijeme je da se pocne obracati paznja na kvalitet a ne kvantitet. :x
Chmoljo wrote:
normalno da se obrušava kad nema para. to je kad su nam profe radije ganjali djevojčice po fakultetu umjesto da im ispite sređuju za pare. i sad se fakultet ruši. :D nema para. :D
:lol: :lol: :thumbup: ovo treba uklesati na zgradu faxa :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#177 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Chmoljo »

elSaik wrote:Džaba, tek kada se na drugom - trećem predavanju iz Historije na upit "ko je bio prvi kralj Bosne" od 200+ studenata javi 5 kojih zna odgovor, shvatiš ko je sve primljen na fucks. :mrgreen:

edit: Inače ne patim od mržnje prema "došljama", ali kada je svih tih 5 studenata učenika sarajevskih gimnazija, a nijedan opet nije uletio u redovne, vidiš kakvi su kriteriji. Prijemni bi se trebao uvesti na Pravo pod hitno.
ma to je zato što ovi idu u srednje po bolonji pa niš ne znaju :evil: :D :lol: :lol: :lol:
harač

#178 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by harač »

Irm@ wrote:evo danas izadjose rezultati ko je primljen za buduce brucose... cini mi se da je isti sistem... samo sto me jedna poznanica neki dan (nakon sto je vec predala papire) uhvatila na ulici da me pita... naime djevojka je imala neki prosjek u srednjoj 4.5 (moram napomenuti u KSC-u) i kad je otisla na studentsku jedna od zmija koje rade tamo joj je rekla da nije bash sigurno da ce je primiti u redovne pa da se ona upishe u paralelne... radio je na studentskoj jedan divan momak bash ljubazan ali su ga valjda sklonili dok su se djeca prijavljivala da mogu sto vishe para namaknuti...
rekla sam poznanici da je pogrijesila... i da ce joj uzeti 1000 km a mogla je dati samo 100 (a Boga mi danas hiljadarka nisu male pare)... danas sam vidjela da su i puno slabiji ucenici "upali" u redovne...
moram jos napomenuti da je v.d. dekana Petrovic odbio da joj bude stela (samo sam si potvrdila koliko je posten covjek)

u vezi s tim kriterijima... po meni su totalno nefer... spomenula sam da je djevojka isla u KSC... oni u toj skoli imaju od 15-18 predmeta svake godine skolovanja... a dok sam ja u Prvoj gimnaziji u 3 i 4 razredu imala 9 predmeta... naravno da ce meni biti lakse postici dobar prosjek... dalje niko me ne moze ubijediti da je fer da se isto tretira neko ko je bio odlican u "Branko Lazic" (izvinite ne znam tacan naziv) i u bilo kojoj Gimnaziji...

u vezi sa samim fakultetom... dijelim misljenje s LadyXY da fax nije lagan... medjutim ja u odnosu na svoj fax skidam kapu i klanjam se ljudima sto zavrse medicinu i srodne fakulteta, elektrotehniku i arhitekturu...sve ostalo se moze nauciti ;-)
ja nisam natprosjecno inteligentna ali sam hvala Bogu dosad uspjela sve dati u roku... i kampanjac sam cijeli zivot (ili sto bi moji prijatelji rekli: sto bih "nezivio" kad mogu sjesti 15-10-5 dana ovisi koliko treba i nauciti)
ocjene su mi znali povecati prof na osnovu imena (tj jer sam bila aktivna na predavanjima i vjezbama pa te zapamte) srecom ja sam druga smjena pa nisam morala u 8 ustajati :-D :D ali mene toga nije sramota na tim predavanjima sam dosta naucila ali Bogme za ispit iz knjige najvishe i sto me neko ne bi nagradio ako sam to zasluzila...

na ovom fakultetu je najvishe nepravde nazalost (to NIKO AMA BASH NIKO ne moze negirati) i najvishe se ceka.. po cijele dane nesto ili nekog cekas :D
fakat... ja sam prošle sedmice čekao 7 sati da dođem na red na ispitu (usmeni..., na nekim fakultetima misaona imenica). helem, da je najlaški fakultet na svijetu, nakon toliko čekanja i stojanja ne sjećaš se ni ko te rodio. ja bih prije rekao da je to najlakši fakultet za upisat na svijetu (dokle god imaš para možeš u paralelne i vanredne, ne vraćaju nikoga... baš su merhametli), ali nije lahko. sjećam se na prvoj godini tri mjeseca nisam imao gdje sjesti... na drugoj se uveliko raščisti... do četvrte se možeš opružit na klupi :D
Chmoljo

#179 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Chmoljo »

Image

bolonjci :mrgreen:
bez_ideje

#180 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by bez_ideje »

Ja bi samo da se poFalim da dado 5 ispita za mjesec dana :mrgreen: ,ima se uslov,u septembru ocistit jos ova 2 i :dance: :dance: :dance: :dance:
Mene ne zanima ni korupcija,ni kriminal,ni losi profesori.......sto se mene tice ne trebaju nikako dolazit na fax(ni ja ne dolazim :lol: )......al brate nek ZABRANE PUSENJE ,bar u kabinetima i onom hodniku pred salom,boca s kisikom mi zatreba svaki put kad se moradnem pojaviti :-?
elSaik

#181 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Samo 5? Pffff... :mrgreen: :dance:
ladyblue18

#182 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Chmoljo wrote:Image

bolonjci :mrgreen:
Ijaoooooo :lol: :lol: :lol:

@bez_ideje-ooo pa djes kolegice :mrgreen: Sto se tice pusenja ne brini, nista se ne moze uraditi :x :x :mrgreen:
Smanjit ce se malo kad predjes na drugu ali i dalje ja zafrkano.
Ja znam da meni kao nepusacu i kao nekome ko ima skoro pa alergiju na cigare je jako tesko, ali sta cu. :roll:
Samo ne znam gdje je kultura i civilizovanost, pa majka mu stara idi pusi koliko hoces, ali nemoj u kabinetu :shock: a ni ispred njega.
bez_ideje

#183 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by bez_ideje »

znam............ :( :( lijepo mi zao kosu oprat pa otic na fax......
A sto se kulture tice...ne brini kolegice neJma toga u nas na fakultetu :mrgreen:
Al ubjedljivo mi je najjace kad il cekas upis,ispit, il seminarski pred vratima u guzvari onoj pa se loli pripusi.....ma ne moze on ruku pomac al izvuce cigaru i pripali ,mal se ne potuko tako par puta (da nije onolike guzve vjerovatno i bi :oops: ) ....pa za 15 minuta samo iznose pale i nejake......poljevaj vodom,pusi,mlati....
Al primjetila sam ja to,kako napredujes sve su prozracniji i prozracniji spratovi......na 4 toj godini i biljke imaju mescini :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JThomas

#184 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by JThomas »

i ako ništa što profesori rade ili ne rade ne može izazvati veće proteste kod nas, mislim ponekad se poneko pobuni, ali samo oni koji su direktno pogođeni...kad bi zabranili pušenje zgrada bi se tresla :lol:
ladyblue18

#185 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

bez_ideje wrote:znam............ :( :( lijepo mi zao kosu oprat pa otic na fax......
A sto se kulture tice...ne brini kolegice neJma toga u nas na fakultetu :mrgreen:
Al ubjedljivo mi je najjace kad il cekas upis,ispit, il seminarski pred vratima u guzvari onoj pa se loli pripusi.....ma ne moze on ruku pomac al izvuce cigaru i pripali ,mal se ne potuko tako par puta (da nije onolike guzve vjerovatno i bi :oops: ) ....pa za 15 minuta samo iznose pale i nejake......poljevaj vodom,pusi,mlati....
Al primjetila sam ja to,kako napredujes sve su prozracniji i prozracniji spratovi......na 4 toj godini i biljke imaju mescini :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ih kako je ta prva godina bila kul. :mrgreen: Meni je najjace bilo upis ocjena na predroku iz kriminologije, ass. pokupila indexe sabahile i rekla dodjite u 1 meni se cini. Dosli mi, indexi samo baceni na klupu ispred krimi.instituta. :roll:
A jedno 1000 ljudi, indexi lete preko glava, po betonu pobacani, prozori otvoreni ja samo gledam kad ce koji zavrsiti vani, gazaju se, udaraju, ja sam jedno 5 udaraca u bubrege tada zaprimila, i noge su mi izgazali...ma ljepota. :mrgreen:
A psovke da ne spominjem, da ti ovo, da ti ono, pa svete knjige, pa Bogove, kakvi Hollywoodski filmovi. :mrgreen:
Jedva nadjoh negdje index i zbrisah dok sam jos imala glavu na ramenima. :run:
A da, i ja se moram sloziti da nema nista odvratnije kada u svoj toj guzvi neko zapali, u guJicu mu bi je nabila. :x

3. sprat je milina, jest da ces ispocetka ako nisi u kondiciji uvijek dolaziti gore kao da si pjesacio do Himalaja. :mrgreen:

A cekam te ja iduce godine na drugoj svakako, pa ces vidjeti o cemu ti pricam. :mrgreen:

@JT- :lol: :lol: :lol: :x :x da nije smijesno bilo bi tuzno
elSaik

#186 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

A zar se to mora ići na predavanja? :zoka:
JThomas

#187 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by JThomas »

podsjeti me na predrok iz sociologije u moje vrijeme, zadnja generacija starog sistema. ah, uspomene :D :lol:

kondenz se bukvalno sljevao s zidova hodnika ispred sale prve godine kolika je gužva bila, ja NIKAD u životu nigdje nisam vidio tako nešto :lol: :roll: ljudi se guraju, tuku, psuju da uđu prije...a tek kad uđeš :lol: svi sa onim smanjenim skriptama na stolovima, i ni ne pokušavaju da ih sakriju od šaltage i tomića :lol: počne ispit, šaltaga izdiktira pitanja i ode, tomić čita novine, ili puši cigaru i bleji kroz prozor :lol: raja sve po četvero u redu, cirkus, radi ko šta hoće, on povremeno opomene i vikne, al ništa od toga :lol:

i onda rezultati, ofrlje podijelio ocjene, k'o kad zna da je 80% raje prepisivalo :lol: tad sam govorio da je trebalo reality show snimiti, da ljudi ne bi povjerovali da to može da se dešava na jednoj visokoškolskoj ustanovi.
Chmoljo

#188 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:podsjeti me na predrok iz sociologije u moje vrijeme, zadnja generacija starog sistema. ah, uspomene :D :lol:

kondenz se bukvalno sljevao s zidova hodnika ispred sale prve godine kolika je gužva bila, ja NIKAD u životu nigdje nisam vidio tako nešto :lol: :roll: ljudi se guraju, tuku, psuju da uđu prije...a tek kad uđeš :lol: svi sa onim smanjenim skriptama na stolovima, i ni ne pokušavaju da ih sakriju od šaltage i tomića :lol: počne ispit, šaltaga izdiktira pitanja i ode, tomić čita novine, ili puši cigaru i bleji kroz prozor :lol: raja sve po četvero u redu, cirkus, radi ko šta hoće, on povremeno opomene i vikne, al ništa od toga :lol:

i onda rezultati, ofrlje podijelio ocjene, k'o kad zna da je 80% raje prepisivalo :lol: tad sam govorio da je trebalo reality show snimiti, da ljudi ne bi povjerovali da to može da se dešava na jednoj visokoškolskoj ustanovi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sjooo ja položio sociologiju kod Tomića nekead davno. bio mortus pijan, al ga neka dobriva opalila, em' što mi dade laka pitanja, em' što me upita "jel malo 8?" :shock: :D :D :lol: anbilivbl

al' opet, bilo je nezaboravno kod Durmiševića kad mi postavi pitanje Sarajevo u NOB-u. ja samo reko: "eto profesore ako se sjećate Valter brani Sarajevo, to je to.". odgovor je bio: "jebem i tebe i Valtera!" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D e to je tek bio materijal za riJaliti :mrgreen:
iceman ze

#189 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by iceman ze »

a jel predaje vise Tomic, ja sam nekad davno kod njega polozio sociologiju, Saltaga me obarao nemilice............ :-)
JThomas

#190 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by JThomas »

ah, predavanja kod durmiša :lol: :lol:

došla neka napucana "koka" da uzme potpis, i on nju onako ispod oka gleda, i pita: "maco, jesi li ti dolazila na predavanja?"
ona trepće okicama i kaže: "jesam profesore."
a on će na to: "lažeš maco, šta misliš da ja nemam oči, da ne vidim ko mi dolazi? pa što me lažeš, lijepo sam rekao da će svako dobiti potpis" :lol: :lol: :lol: :lol: :evil:
bez_ideje

#191 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by bez_ideje »

Jojjjj ne spominjite sociologiju......meni je od svega najteza sociologija bila,glupo brat eono,ne mozes se nakanit ucit.......evo polozih je prije 3 dana iz 3 ceg puta :lol:
Chmoljo

#192 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Chmoljo »

ih, ja sam je pjevo: Zombarta, Gurwitcha, Bodena, Webera... jedino nisam učio nikad Marksa i onog Amera, Ross čini mi se... ne sjećam se više, znam samo da sam ih znao preko 50 :D :D :D

ustvari, preciznije bi bilo reći da sam znao nešto što nisam znao :D :D :D :D :D kad sam položio, odmah zaboravio :lol:
ladyblue18

#193 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

I ja sam 3 puta izlazila soc., na kraju jedina na roku dobila 8. :mrgreen:
Skripta iz HSK se vise raspala jadna bila. :mrgreen: Al mi je mrska bila pravo.
I metodologija, ali to je jedini ispit na koji sam izasla a da stvarno blage nisam imala, i polozila iz prve na supljiranje. :shock: :lol: :lol:
A Tomic predaje jos uvijek, bar je nama prosle godine predavao. :mrgreen:
Dodje i pocne se derati na nas kako smo stoka, a ja u prvih nekoliko redova sjedila i nikada nista nisam cula sta diktira, nakon 2,3 puta sam prestala dolaziti. :mrgreen:
A Durmis...Durmis je legenda najveca. :mrgreen: Nedavno sam tek skontala da mi je komsija, reko kud prije nisam znala. :lol: :lol:
Jest da me pokrao iz DPR-a ali sta cu. :roll:
Chmoljo

#194 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Chmoljo »

ladyblue18 wrote:I ja sam 3 puta izlazila soc., na kraju jedina na roku dobila 8. :mrgreen:
I metodologija, ali to je jedini ispit na koji sam izasla a da stvarno blage nisam imala, i polozila iz prve na supljiranje. :shock: :lol: :lol:
Dodje i pocne se derati na nas kako smo stoka, a ja u prvih nekoliko redova sjedila i nikada nista nisam cula sta diktira, nakon 2,3 puta sam prestala dolaziti. :mrgreen:
A Durmis...Durmis je legenda najveca. :mrgreen: Nedavno sam tek skontala da mi je komsija, reko kud prije nisam znala. :lol: :lol:
DPR kao država i pravo?
elSaik

#195 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Sociologija. 9. Iz prve. Idemo dalje... :dance:
elSaik

#196 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Chmoljo wrote:
ladyblue18 wrote:I ja sam 3 puta izlazila soc., na kraju jedina na roku dobila 8. :mrgreen:
DPR kao država i pravo?
Državnopravni razvitak. Prvi od dva njegova. Uz Bosansko komparativno pravo.
Chmoljo

#197 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Chmoljo »

elSaik wrote:
:-) :-) :-) :-) i ja budala pitam :D
elSaik

#198 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Chmoljo wrote:
elSaik wrote:
Ko pita, ne skita. :kravata:
Chmoljo

#199 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Chmoljo »

elSaik wrote:
Chmoljo wrote:
elSaik wrote:
Ko pita, ne skita. :kravata:
ko ne pita ispa'ne pametan :D
bez_ideje

#200 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by bez_ideje »

Dobro rece jedan momak kod mene,na raspravu o opravdanosti predmeta logika sa metodologiom prava....." Nisam upis'o pravo da razmisljam nego da strebam " :lol: :lol:
Post Reply