Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post Reply
turban

#176 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by turban »

gospodar kuglastih munja wrote:Evo skoro procitah da je Nova SAtranka "otvorena za sve nacije...itd ".

Ovo ce ih upropastiti jer sve te pismene glave ne razlikuju identitete, ne znaju ko su, ali izgleda iz pisanja Area 51, da znaju sta hoce, budzetsku lovu na mala vrata.
Ja sam razocaran totalno jer sam ocekivao iskrenost i barem elementarno poznavanje terminologije u politici i sociologiji, kad corak, nas Oskarovac ne zna sta je po nacionalnosti...pih
:lol: :lol: :lol: :lol:
Dobro juro Kolumbo... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S
Kazem ja tebi da meni Nana Hana ogleda u grah,pogadja uvjek... :D
omar little

#177 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by omar little »

Vidim spominju ljudi sajt NS. Ima li neko link? Hvala unaprijed :)
winabike

#178 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by winabike »

omar little wrote:Vidim spominju ljudi sajt NS. Ima li neko link? Hvala unaprijed :)
???

http://www.nasastranka.ba
Mikado

#179 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Mikado »

bihmak wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ma nema od toga nista, samo se ide na ruku vladajucim azdajama cjepkajuci glasacko tijelo strankama ne-nacionalistickog opredjeljenja, kakva ce pretpostavljam biti i ova.
Umjesto da se pametni ljudi udruzuju u jednu stranku, pametni ljudi prave svako svoju stranku, svaki uzme mali dio kolaca i tako na kraju dobiju samo mrvice, a nacionalisti pokupe kajmak.
Ja mislim da nigdje nema manje naroda a vise stranaka kod kod nas, pa neka mi neko kaze da je to normalno?!

mislim isto i ponavljam nonstop da trebaju koalirati:LDS-NS-SDU-...
ako nece bas u jednu stranku nek koaliraju-drugacije nema fajde!!!!!!!!!!
SDU ce sigurno ici sa BH slobodnim demokratima, a koaliranja su moguća još samo sa pro-bosanskim stranka poput LDS, pa možda i BPS-a.
Koaliranje sa nacionalističkim strankama nije opcija.
LadyBear

#180 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by LadyBear »

gospodar kuglastih munja wrote:Evo skoro procitah da je Nova SAtranka "otvorena za sve nacije...itd ".

Ovo ce ih upropastiti jer sve te pismene glave ne razlikuju identitete, ne znaju ko su, ali izgleda iz pisanja Area 51, da znaju sta hoce, budzetsku lovu na mala vrata.
Ja sam razocaran totalno jer sam ocekivao iskrenost i barem elementarno poznavanje terminologije u politici i sociologiji, kad corak, nas Oskarovac ne zna sta je po nacionalnosti...pih
To su ja mislim obicne izmisljotine i mahalske price. Pogledaj prije svega koliko Danis lobira za BIH. On je vise ucinio za BIH od svih sadasnjih politicara, da nepricam o tome koliko je bitno da razni svjetski umjetnici imaju razumjevanja prema jednoj maloj drzavi poput BIH.

http://news.yahoo.com/s/nm/20080406/en_ ... WpUYlb.nQA

http://uk.youtube.com/watch?v=SweR6TL9npM
LadyBear

#181 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by LadyBear »

Sto se tice "Nase stranke", misljenja sam da je svaka gradanska demokratska stranka dobrodosla, ali je jos rano davati komentare o njohovom ucescu u politici.
gospodar kuglastih munja

#182 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by gospodar kuglastih munja »

LadyBear wrote:

To su ja mislim obicne izmisljotine i mahalske price. Pogledaj prije svega koliko Danis lobira za BIH. On je vise ucinio za BIH od svih sadasnjih politicara, da nepricam o tome koliko je bitno da razni svjetski umjetnici imaju razumjevanja prema jednoj maloj drzavi poput BIH.

Pa i RS je pronasla privatnu americku advokatsku kancelariju da lobira za njen interes pa sta ? Tako i Danis lobira za BiH i predstavlja je, ali u pozivu za prikljucenje njegovoj stranci stoji ono sto sam komentarisao, da poziva sve nacije ??? i tu moramo stati. sta misli pod tim ? da u Bih zivi vise nacija ? i da poziva, naprimjer, srbijance kao naciju da mu se prikljuce, ...jel to?
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#183 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Dado dijasporitus »

Da nemlatimo praznu slamu, je li ima neko statut i program ove stranke da moze nalijepiti na ovaj forum.
LadyBear

#184 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by LadyBear »

gospodar kuglastih munja wrote:
LadyBear wrote:

Pa i RS je pronasla privatnu americku advokatsku kancelariju da lobira za njen interes pa sta ? Tako i Danis lobira za BiH i predstavlja je, ali u pozivu za prikljucenje njegovoj stranci stoji ono sto sam komentarisao, da poziva sve nacije ??? i tu moramo stati. sta misli pod tim ? da u Bih zivi vise nacija ? i da poziva, naprimjer, srbijance kao naciju da mu se prikljuce, ...jel to?
Pa budimo realni u BIH zivi vise nacija, pa valjda je pozvao sve nacije odnosno gradane u BIH da se prikljuce.
gospodar kuglastih munja

#185 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

LadyBear wrote:
Pa budimo realni u BIH zivi vise nacija, pa valjda je pozvao sve nacije odnosno gradane u BIH da se prikljuce.
koje su to nacije, americka, njemacka, srpska, kineska ?

....ne zelim skretati sa teme jer o nacijama bijemo bitku na 2-3 teme upravo sad, i samo sam htio skrenuti paznj na jednu katastrofalnu gresku, jedno neznanje sto se nebi smjelo desiti jednom akademcu... ( sljedece karikiram ) stati pred 4 miliona ljudi sa Oskarom u ruci i izvaliti da u BiH zivi vise nacija ??? :shock:
Klodovik

#186 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Klodovik »

Dado dijasporitus wrote:Da nemlatimo praznu slamu, je li ima neko statut i program ove stranke da moze nalijepiti na ovaj forum.
Ovo je sa stranice http://www.nasastranka.ba:

1. Teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine je neupitan u okviru postojećih međunoradno priznatih granica, a njen suverenitet može biti ograničen samo odlukom Parlamenta BiH u skladu sa opredjeljenjem njenih stanovnika (naroda i građana preko svojih izabranih zastupnika);
2. Naša stranka prihvata postojeće ustavno uređenje, te polazi od stanovišta da se ono može mijenjati isključivo u Parlamentu Bosne i Hercegovine, u skladu sa postojećim Ustavom BiH, na način da svaka promjena obezbjeđuje najviši nivo međunarodno priznatih ljudskih prava i da rezultira stvaranjem funkcionalnih organa i institucija države na svim razinama vlasti;
3. Naša stranka će se boriti za potpunu ravnopravnost svih građana, svih naroda i svih nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine u svakom dijelu države, a naročito za punu ravnopravnost Srba u Federaciji BiH, Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj, te za punu ravnopravnost svih nacionalnih manjina;
4. Obaveza države Bosne i Hercegovine je da svakom svom građaninu omogući najviši nivo međunarodno priznatih ljudskih prava i osnovnih sloboda u oblasti jednakosti polova, dječijih prava, prava na obrazovanje, radnih prava - posebno prava na rad, prava na pravične i zadovoljavajuće uslove rada, prava na zaštitu od nezaposlenosti, te prava na naknadu za rad koja radniku i njegovoj porodici obezbjeđuje egzistenciju koja odgovara ljudskom dostojanstvu, prava na socijalnu sigurnost i socijalnu zaštitu - posebno prava starijih ljudi na soijalnu sigurnost i prava osoba sa onesposobljenjem te zdravstvenih prava;
5. Nijedan građanin Bosne i Hercegovine ne smije biti diskriminiran na osnovu rase, pola, jezika, vjere, političkog ili drugog mišljenja, nacionalnog ili socijalnog porjekla, zdravlja, pripadnosti nacionalnoj manjini, rođenja ili bilo kojeg drugog individualnog i kolektivnog identiteta.
6. Naša stranka će se zalagati za deideologizaciju i debirokratizaciju institucija vlasti, te njihovu standardizaciju u skladu sa načelima koja vladaju u zemljama Evropske unije s ciljem da vlast postane servis građana i da građani u institucijama državnog sistema na lagan i jednostavan način ostvaruju sva svoja prava pod jednakim uslovima;
7. Postojeći ustavni sistem Bosne i Hercegovine je neadekvatan zahtjevima integriranja države u Evropsku uniju, ali to ne može i ne smije biti razlog da se u organima vlasti na funkcijama nalaze nesposobni političari koji prvenstveno brinu o vlastitim interesima različitih pa i kriminalnih grupa kojima pripadaju, a ne o općemo dobru svih njenih stanovnika;
8. Naša stranka će se zalagati da u što kraćem vremenskom roku naša zemlja uskladi sve zakonske procedure sa onima u Evropskoj uniji kako bi se stvorio povoljan ambijent za ekonomski, kulturni, socijalni, privredni i svaki drugi napredak BiH;
9. Otvorena za sve nacije, nacionalne manjine i sve građane BiH, stranka će podržati sve oblike demokratskih građananskih akcija, da bi se što prije pokrenula kreativna društvena energija i efikasno iskoristili svi ljudski potencijali u cilju brzog ukupnog napretka BiH i njenog priključenja Evropskoj uniji;
10. Kao svenacionalna i građanska bosanskohercegovačka politička partija, Naša stranka će zakonskim procedurama, a ne političkim i ideološkim parolama, obezbijediti zaštitu svih kolektivnih i individualnih identiteta, rasnog, nacionalnog, religijskog, polnog, rodnog, političkog, kulturološkog i drugih prava, da bi smo iz sadašnjeg stanja antagonizacije što prije došli do harmonizacije i pluralnosti bosanskohercegovačkog društva.
turban

#187 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by turban »

LadyBear wrote:

....ne zelim skretati sa teme jer o nacijama bijemo bitku na 2-3 teme upravo sad, i samo sam htio skrenuti paznj na jednu katastrofalnu gresku, jedno neznanje sto se nebi smjelo desiti jednom akademcu... ( sljedece karikiram ) stati pred 4 miliona ljudi sa Oskarom u ruci i izvaliti da u BiH zivi vise nacija ??? :shock:
Munjo munja te ne ubila.
Sasavim si u pravu,ovo sam jedva proguto al je tako :thumbup:
gospodar kuglastih munja

#188 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Klodovik wrote:
Dado dijasporitus wrote:Da nemlatimo praznu slamu, je li ima neko statut i program ove stranke da moze nalijepiti na ovaj forum.
Ovo je sa stranice http://www.nasastranka.ba:

1. Teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine je neupitan u okviru postojećih međunoradno priznatih granica, a njen suverenitet može biti ograničen samo odlukom Parlamenta BiH u skladu sa opredjeljenjem njenih stanovnika (naroda i građana preko svojih izabranih zastupnika);
2. Nankaša stra prihvata postojeće ustavno uređenje, te polazi od stanovišta da se ono može mijenjati isključivo u Parlamentu Bosne i Hercegovine, u skladu sa postojećim Ustavom BiH, na način da svaka promjena o; bezbjeđuje najviši nivo međunarodno priznatih ljudskih prava i da rezultira stvaranjem funkcionalnih organa i institucija države na svim razinama vlasti
3. Naša stranka će se boriti za potpunu ravnopravnost svih građana, svih naroda i svih nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine u svakom dijelu države, a naročito za punu ravnopravnost Srba u Federaciji BiH, Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj, te za punu ravnopravnost svih nacionalnih manjina;
4. Obaveza države Bosne i Hercegovine je da svakom svom građaninu omogući najviši nivo međunarodno priznatih ljudskih prava i osnovnih sloboda u oblasti jednakosti polova, dječijih prava, prava na obrazovanje, radnih prava - posebno prava na rad, prava na pravične i zadovoljavajuće uslove rada, prava na zaštitu od nezaposlenosti, te prava na naknadu za rad koja radniku i njegovoj porodici obezbjeđuje egzistenciju koja odgovara ljudskom dostojanstvu, prava na socijalnu sigurnost i socijalnu zaštitu - posebno prava starijih ljudi na soijalnu sigurnost i prava osoba sa onesposobljenjem te zdravstvenih prava;
5. Nijedan građanin Bosne i Hercegovine ne smije biti diskriminiran na osnovu rase, pola, jezika, vjere, političkog ili drugog mišljenja, nacionalnog ili socijalnog porjekla, zdravlja, pripadnosti nacionalnoj manjini, rođenja ili bilo kojeg drugog individualnog i kolektivnog identiteta.
6. Naša stranka će se zalagati za deideologizaciju i debirokratizaciju institucija vlasti, te njihovu standardizaciju u skladu sa načelima koja vladaju u zemljama Evropske unije s ciljem da vlast postane servis građana i da građani u institucijama državnog sistema na lagan i jednostavan način ostvaruju sva svoja prava pod jednakim uslovima;
7. Postojeći ustavni sistem Bosne i Hercegovine je neadekvatan zahtjevima integriranja države u Evropsku uniju, ali to ne može i ne smije biti razlog da se u organima vlasti na funkcijama nalaze nesposobni političari koji prvenstveno brinu o vlastitim interesima različitih pa i kriminalnih grupa kojima pripadaju, a ne o općemo dobru svih njenih stanovnika;
8. Naša stranka će se zalagati da u što kraćem vremenskom roku naša zemlja uskladi sve zakonske procedure sa onima u Evropskoj uniji kako bi se stvorio povoljan ambijent za ekonomski, kulturni, socijalni, privredni i svaki drugi napredak BiH;
9. Otvorena za sve nacije, nacionalne manjine i sve građane BiH, stranka će podržati sve oblike demokratskih građananskih akcija, da bi se što prije pokrenula kreativna društvena energija i efikasno iskoristili svi ljudski potencijali u cilju brzog ukupnog napretka BiH i njenog priključenja Evropskoj uniji;
10. Kao svenacionalna i građanska bosanskohercegovačka politička partija, Naša stranka će zakonskim procedurama, a ne političkim i ideološkim parolama, obezbijediti zaštitu svih kolektivnih i individualnih identiteta, rasnog, nacionalnog, religijskog, polnog, rodnog, političkog, kulturološkog i drugih prava, da bi smo iz sadašnjeg stanja antagonizacije što prije došli do harmonizacije i pluralnosti bosanskohercegovačkog društva.

Pod br 2 (boldirano), Ovo znaci da se Dejton mora ponistiti jer nije prosao Paralmentarnu proceduru, i da je vazeci samo Ustav R BiH :thumbup: :thumbup:
doktor30

#189 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by doktor30 »

ovakav program nema ni na filmovima :mrgreen: :run:
Spliff.Master

#190 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Spliff.Master »

pitt wrote:Sid the Kid, Malikin, Big Ben, Bradshaw, Marino, Franco Harris, Swann, The Bus, cak i Mr. Rodgers sa ahireta .....svi su obecali enoresments :D :D
A gdje je 'Super' Mario?
Nista bez njega!

PS
Bill Cower je promjenio broj mobitela
ljubav_aha

#191 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by ljubav_aha »

LadyBear wrote:

tip je jednostavno shvatio snagu lobija,lobizma=novac ;-)
LadyBear

#192 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by LadyBear »

LadyBear wrote:

Pa eto Hrvati, Bosnjaci i Srbi sebe smatraju za nacije.
LadyBear

#193 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by LadyBear »

ljubav_aha wrote:
LadyBear wrote:

tip je jednostavno shvatio snagu lobija,lobizma=novac ;-)
Lupetas. Uostalom svaka lobija, naravno u pravom smislu je dobro dosla.
turban

#194 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by turban »

Ledy,
To su emocionalna osjecanja.Nacionalnost odredjuje pasos u djepu.
Reci mi kako se moze recimo Bosanski pravoslavac sa BosanskoHercegovackim pasosom deklarisati???
ljubav_aha

#195 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by ljubav_aha »

[quote="LadyBear]

Lupetas. Uostalom svaka lobija, naravno u pravom smislu je dobro dosla.[/quote]

NE lupam niti luptam :D

politika i lobizam su usko vezani

hm,zahvaljujuci lobizmu nasih emigranata nakon II sv.rata,imamo Bih,drzave u drzavi ;-)
LadyBear

#196 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by LadyBear »

turban wrote:Ledy,
Reci mi kako se moze recimo Bosanski pravoslavac sa BosanskoHercegovackim pasosom deklarisati???
Razumijem ja sta ti hoces da kazes, ali realnost je sasvim druga. Uostalom ja mislim da nama svima treba da bude jasno da je Danis mislio na nacije unutar BIH.
ljubav_aha

#197 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by ljubav_aha »

LadyBear wrote:
Razumijem ja sta ti hoces da kazes, ali realnost je sasvim druga. Uostalom ja mislim da nama svima treba da bude jasno da je Danis mislio na nacije unutar BIH.

jesmo bogata drzava :lol:
gospodar kuglastih munja

#198 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

LadyBear wrote:
Jel mislis na onih 300 000 kineza sto prodaju dzindze-mindze ? Oni nemaju pravo glasa na drzavnom nivou dok ne dobiju nacionalni status Bosanci. Za sada su samo na privremenom radu kod nas. Tako im je i u Americi, kad dobiju stalni boravak i kad postanu nacionalni amerikanci imaju pravo da biraju nacionalnu Vladu. ...ma sve ti je povezano sa nacijom i samo je jedna nacija u jednoj drzavi kako god se zvala i tacka. :mrgreen:
voajer

#199 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by voajer »

LadyBear wrote:
Slusaj lutko, postoji izvjesna sitna razlika izmedju pojmova nacija i narod. Sto ti o tom pojma nemas nije neka velika steta, ali neko ko se zeli baviti politikom u BiH ovo mora znati, u suprotnom pokazuje da je pao s neba ovdje. I hajde da jedan od njih s pojmovima ne barata, ali citavo to rukovodstvo stranke je ovaj program pisalo, pregledalo i aminovalo da se objavi- znaci niko od njih ne barata pojmovima. E ovdje vec nastaje jaci zijev sa moje strane.
Sitnije pravopisne greske u programu takodje bodu oci. To sve prilicno izgleda na z brda z dola posao.

Lijepo je imati plemenite zelje i bla, bla, ali neki minimum uspjeha u pisanju politickog programa stranke mora postojati inace cu biti sklon misljenju da oni ovako misle i ozbiljnijim poslovima da se bave. Ovo je jako lose i slampavo na startu. Ko djeca kad se okupe pa se igraju prodavacica.

edit: povlacim ovo oko sitnijih pravopisnih greski, doslo je do nesporazuma jer je pasta u forumu od prije nekoliko postova nesto zabrljala.
Gagel

#200 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Gagel »

Koliko vidim po ovim postovima ima dosta pisulja sto su uplovile u politicke vode. :lol: Neka je Nasoj stranci Bog na pomoci.
Post Reply