nova provokacija

Locked
ld

#176 Re: nova provokacija

Post by ld »

Svjedok istorije wrote:
ld wrote:svaka cast :thumbup:

nije da kritikujem sarajlije,ali je sramota kako to da su uopste u pocetku rata dopustili JNA da se ukopaju oko sarajeva
pa ce sad neko reci,pa to je bila JNA
probala je JNA da se ukopa i oko zenice,samo sto smo mi zajebani pa smo ih momentalno vratili u kasarnu
pa smo im poslije tenkove i sve oruzije zaplijenili
pa smo od tog oruzija naoruzali oko 20 000 vojnika i poslali brigade na maglaj,visoko i vlasic i odbranili ta mjesta

a kakve su sarajlije,kad su dopustili da im cete ukopaju oko sarajeva svo ono naoruzanje,nebi me cudilo ni da krst postave na trebevicu

Nemojmo grijesiti dusu. Sarajlije su opkolili kasarne isto kao i Tuzlaci, Biscani, Zenicani. Medjutim, sjetimo se da su Alija i Lagumdjija sletili cetnicima u ruke i da su tako cetnici dobili pregovaracke adute te je doslo do te razmjene, pa su cetnici otisli na okolna brda, umjesto da budu razoruzani, a nama su ostavili Aliju u Sarajevu.

Osim toga, Alija nije Sarajlija, nego je iz Bosanskog Samca. Osim toga, svi poslanci iz citave BiH su ucestovali u raznim usvajanjima zakona kao sto su npr. Izborni zakon, Zakon o drzavljasntvu i evo predstojeci polcijski zakoni, kojima se legalizuju institucije RS. Ti zakoni daju moc Republci srpskoj, a ne ovakve provokacije kao ovaj krst.

Svugdje ima i patriota i izdajnika, kao sto npr. u Krajini imamo i prave BH patriote kao sto su npr Pozderci, ili Dudakovicevi heroji, a onda imamo i Abdiceve izdanike.
svaka cast :thumbup:

zgembo nece da kaze gdje je problem

dragi zgembo,sva bosna i hercegovina je bila u govnima do guse,JNA i cetnici su bukvalno u svako selo postavili svoje ljude
uzmi proporcionalno broj stanovnika zenice i sarajeva i drugih mjesta,pa zatim pogledaj kolicinu naoruzanja i tehnike

srbi su oko sarajeva postavili oko 200 tenkova
koliko je sarajevo,4,5 puta vece od zenice
a u zenici 70 tenkova

tako je bilo i u drugim mjestima
kada se pocela JNA povlaciti iz slovenije i hrvatske,cetnicki generali iz JNA su poceli strategijski da rasporedjuju JNA sirom BiH
tako su razradili planove S1 i S2 i par jos drugih planova i to su sve objedinili u jedan gekeralni plan,koji se zvao ,,RAM,,
pa su vrli cetnici skontali po tom planu da nas povale u nekih 30tak dana

tako da je u svim dijelovima BiH bila manje vise ista situacija
ali sta je prevagnulo
na mjestima gdje su se ljudi organizovali i imali dobro vodjstvo,najmanje su stradali
na zalost,bilo je malo sarajlija koji su skontali da se treba boriti

trebali da te napominjem da je u martu 1992 grantiran bosanski brod i to pravo zestoko,na bajram bio pokolj muslimana u bijeljini,a za to vrijeme su u sarajajevu stotine hiljada ljudi marsiralo sa jugoslovenskim zastavama i slikama tite i trazilo mir
dok su oni marsirali,bosnjaci u podrinju su vec poceli da se kolju masovno

pa tek kad su snajperisti poceli da ubijaju demostrante,tad su ljudi skontali da je rat

da ne spominjem faletice i pretis

da ste imali sposobne ljude na celu,vjerovatno bi ste bolje prosli
ali ste imali delimustafica i poslije bakira alispahica ikoji su otvoreno sa cetnicima trgovali
juka vam je bio general
da ne spominjem aliju i njegove zasluge za odbranu
ali da ostanemo u duhu teme
kao sto rece krajisnik,u krajini bi bilo teze da se postavi krst,a isto tako i u zenici
ja se nadam da ce biti teze i na trebevicu i da ga cetnici ikad ne postave,ali za to treba se organizovati

protesti,protesti,protesti
tuzbe,masoven tuzbe za svaki prozor,za svaku kucu,pa srbi su napravili milijarde stete u sarajevu,pa na sudu u hagu je galic osudjen
zasto niko ne podnosi tuzbe
zar ne vidite kakvi su cetici,hoce dusu da nam uzmu kad im to dopustimo
ako smo u ratu se odbranili,danas se branimo mirnim putem,a to su preventivno tuzbe za svu stetu u sarajevu
pa bar cemo se ganjati po strazburu,ali zato ce cetnici kontati,daj da ne talasamo,vidis kako su bosnjaci zajebani

a mi nista,samo se par ljudi oglasilo do sad
sta ima

#177 Re: nova provokacija

Post by sta ima »

DE BA RAJA SMANJITE MALO TENZIJE OKO TOGA STA JE BILO VAZNO JE DA SE NE DESI ONO STO SE DESILO 92 pa da umjesto

cementa na trebevic ne prenesu granate kao sto su te 92 umjesto BANANA (starija raja ce se sjetit) PREVUKLI SAV UBILACKI ARSENAL KOJIM JE UBIJANO SARAJEVO I NJEGOVA DUSA 4 god.

ld otkad je to lisac juzno od Zenice pojasni mi

VOLIMMMM SARAJVO,ZENICU,BANJA LUKU;TUZLU VOLIMMMMM :bih:
Ekonom-bih

#178 Re: nova provokacija

Post by Ekonom-bih »

Ljudi, od tog krsta nece biti nista, to je kao sto i svi vec znate jedan od vjestackih poblema koji nam se namecu kako be se skrenula paznja sa civilizacijskih tema (napretka, suzivota, rada,...).
To je vjerovatno jedan od produkata njihovih kreativnih kafanskih okupljanja (mislim na nase svima nam drage politicare), koje organizuju sa ciljem zadrzavanja vlasti.
Na takve stvari i ne treba obracati paznju, jer ima vaznih stvari, a uostalom neka o tome brinu oni sto ste glasali za njih, neka pokazu svoju moc i mudrost, da takve stvari osujete, bez velikih politickih emocija.
Takve teme se rjesavaju jednim telefonski pozivom izmedju politickih lidera, naravno, ako postoji obostrana volja i iskrenost. :thumbup:

Toliko od mene,
Pozdrav iz Banja Luke
saviola

#179 Re: nova provokacija

Post by saviola »

ld wrote:
zgembo_sa wrote:
ld wrote:svaka cast :thumbup:

nije da kritikujem sarajlije,ali je sramota kako to da su uopste u pocetku rata dopustili JNA da se ukopaju oko sarajeva
pa ce sad neko reci,pa to je bila JNA
probala je JNA da se ukopa i oko zenice,samo sto smo mi zajebani pa smo ih momentalno vratili u kasarnu
pa smo im poslije tenkove i sve oruzije zaplijenili
pa smo od tog oruzija naoruzali oko 20 000 vojnika i poslali brigade na maglaj,visoko i vlasic i odbranili ta mjesta

a kakve su sarajlije,kad su dopustili da im cete ukopaju oko sarajeva svo ono naoruzanje,nebi me cudilo ni da krst postave na trebevicu
Nemoj sad tu pricu, prebanalno nastupas. Razmisli koliko je kasarni JNA bilo u i oko grada, o kojem broju vojnika i kojoj kolicini oruzja i artiljerije se radi...
jarane u zenicu je doslo oko 50 tenkova T55 cim se zaratilo u sloveniji
imali su T34 oko 20 komada
bilo je par hiljada JNA vojnika u kasarnoj
1990 sve oruzije TOa iz zeljezare je prebaceno u kasarnu
sva srpska sela oko zenice su naoruzana,samo da napomenem,kada smo delozirali JNA iz kasarne,i kad smo ocistili cetnike iz tih sela,zarobili smo u tim selima par baterija minobacaca,transporter,i oruzija za citavu brigadu ljudi
ne racunam naoruzanje sto je bilo podjeljeno srbima iz sds u zenici

nije bilo samo jebeno u sarajevu,a vlasic se vidi iz zenice,izmadju vlasica i zenice ima par sela i Lisac,to ti je povece brdo odmah povis zenice
da mi nismo poslali brigade na vlasic,cetnici bi nam lagano dosli na lisac i onda su mogli da pljuju po zenici

ne zelim da vrijedjam
ali bihac,zenica,tuzla,travnik i svi veci gradovi su se uspjeli dobro organizovati,a vi ste totalno zatajili

i to sve oruzije i ljudstvo sto su cetnici i JNA stacionirali u zenici i srpskim selima juzno od zenice,ruku na srce to je bila sila,s obzirom sa cim smo mi raspolagali
ali se nismo dali i preventivno smo djelovali,bez obzira sto nismo imali niti zolje za tenkove,vec smo blokirali kasarnu sa kamionima napunjenim pijeskom,i sa molotovljevim koktelima
pa zamisli 70 tenkova,na grad velicine zenice
pa zenicu svu obidjes sa autom u 10 minuta,kad nema guzve

:lol: :lol: :lol:

vala svega u bozijoj basci :D
ld

#180 Re: nova provokacija

Post by ld »

sta ima wrote:DE BA RAJA SMANJITE MALO TENZIJE OKO TOGA STA JE BILO VAZNO JE DA SE NE DESI ONO STO SE DESILO 92 pa da umjesto

cementa na trebevic ne prenesu granate kao sto su te 92 umjesto BANANA (starija raja ce se sjetit) PREVUKLI SAV UBILACKI ARSENAL KOJIM JE UBIJANO SARAJEVO I NJEGOVA DUSA 4 god.

ld otkad je to lisac juzno od Zenice pojasni mi

VOLIMMMM SARAJVO,ZENICU,BANJA LUKU;TUZLU VOLIMMMMM :bih:
drug de ti opet pazljivo procitaj sta sam napisao
napisao sam da je lisac povis zenice,i da se nalazi izmedju zenice i vlasica

a juzno od zenice se nalaze srpska sela
drivusa,perin han,vraca i sta ti ga ja znam koja su jos tamo sela na tom potezu bila srpska

a lisac ti fakat na sjeverozapadnoj strani zenice
to ja sad ono od oko,mozda malo pretegne,mrzi me da sad trazim mapu,pa da ti dadnem tacan pravac
uzmimo otprilike da je sjeverozapad :-D
saviola

#181 Re: nova provokacija

Post by saviola »

i ja mislim da su zenicani zajebaniji od sarajlija, pa vidi se to po navijacima. oni "robijasi" kad god dodju u SA naprave sranje samo takvo. inace, oni su mi najgotivniji navijaci od svih iz federacije... vidio sam ih kad su dolazili u lukavicu i sjedili u kafani sa "sokolovima" 8-) prava raja su :thumbup:
Cendre

#182 Re: nova provokacija

Post by Cendre »

... Na Kozari,vrhu zvanom "KOZARACKI KAMEN" pokrenuta inicijativa da se podigne Spomen-obiljezje svim neduznim zrtvama koji su stradali pod srpskom agresijom muckim ubijanjima i masakrom. Spomen-obiljezje ce biti Polumjesec i zvijezda koju cemo moci vidjeti od Prijedora do Banjaluke a i sire! U ime svih zrtava KERATERMA,TRNOPOLJA,MANJACE I OMARSKE.
ld

#183 Re: nova provokacija

Post by ld »

@saviola

tako smo se i mi smijali kad smo to oruzije zaplijenili i nabili cetnike nogum u dupe iz zenice

steta sto nije bila obrnuta situacija,pa da smo mi spremno docekali rat,kao sto ste vi ga docekali
pa da vas lagano potovarimo na traktore
vec smo morali to otimati od vas
ajd da jos nesto napisem kad si me povukao za jezik

kad smo blokirali kasarnu sa tim kamionma,jer polozaj same kasarne je bio nezahvalan,dobrim bijelom kasarne je bila na rijeci bosni
pa smo mi na most na bilmistu postavili kamione,oko 15 kamiona sa rudnika su bili na mostu i ispod podvoznjaka je bilo oko 10tak kamiona
a u lukovom polju smo postavili jezeve,sto smo fakat preko noci napravili u zeljezari
i policija i lovci su opkoliki kasarnu
bili smo naoruzani tandjarama i dobosarima
i rezervna policija je imala automatske puske
sve u svemu tuga golema sta smo imali od oruzija

ali zato je bilo par srba u kasarnoj,pa su za lovu prebacivali oruzije
znam licno par zenickih kriminalaca sto su u tome ucestvovali,jebe vas to sto volite lovu,pa prodate sunarodnike brzo
doduse masno smo placali automatske puske,oko milju maraka

ali sve u svemu :lol: :lol: :lol: :lol: :bih:
steta sto nema smajlija sa zastavom sa ljiljanima
Ja_Ja

#184 Re: nova provokacija

Post by Ja_Ja »

Nepotrebno je uopste komentarisati sta je bilo. Ono o cemu trebamo pricati jeste pamcenje, da se to isto nebi ponovilo. Treba uzeti u obzir da smo mi 1992 zivili u iluziji bratstva i jedinstva dok su se drugi ukopavali i prevlacili naoruzanje. Zbog toga treba budan biti non stop i ne iznenaditi se ukoliko se neko zaleti na nas ponovo.

Krst sam po sebi nebi bio sporan da nije nacina i razloga zbog kojeg se postavlja. Zbog toga treba govnima dati do znanja da ce biti srusen iste sekunde kada se temelj ukopa....

P.S: Lisac je na Sjevernom izlazu iz Zenice na putu M17 prema Doboju.
ld

#185 Re: nova provokacija

Post by ld »

saviola wrote:i ja mislim da su zenicani zajebaniji od sarajlija, pa vidi se to po navijacima. oni "robijasi" kad god dodju u SA naprave sranje samo takvo. inace, oni su mi najgotivniji navijaci od svih iz federacije... vidio sam ih kad su dolazili u lukavicu i sjedili u kafani sa "sokolovima" 8-) prava raja su :thumbup:

samo jarane da mi nismo istjerali cetnike na vrijeme,mi bi u zenici pravo naj....
ostalo je dosta srba u zenici,cak dobar broj njih se borio i u armiji bih

uglavnom seselj se licno kleo da ce poklat i pobiti zenicane
a jel ti poznato zbog cega???
svaki stariji robijas se dobro sjeca seselja u KPD zenica

samo sto su ga tada zvali seseljuga
on im je bio glavna treba u KPDomu
ima par onih starih robijasa,sad su na slobodi,pa pricaju,ajd sad im vjeruj,uglavnom to pricaju i stari strazari iz KPDoma,a kad cujes seseljeve izjave o zenici,mislim da je i vrlo moguce da je seselj izgubio nevinost u zenici :lol: :lol: :lol:
ld

#186 Re: nova provokacija

Post by ld »

Ja_Ja wrote:Nepotrebno je uopste komentarisati sta je bilo. Ono o cemu trebamo pricati jeste pamcenje, da se to isto nebi ponovilo. Treba uzeti u obzir da smo mi 1992 zivili u iluziji bratstva i jedinstva dok su se drugi ukopavali i prevlacili naoruzanje. Zbog toga treba budan biti non stop i ne iznenaditi se ukoliko se neko zaleti na nas ponovo.

Krst sam po sebi nebi bio sporan da nije nacina i razloga zbog kojeg se postavlja. Zbog toga treba govnima dati do znanja da ce biti srusen iste sekunde kada se temelj ukopa....

grijesis,to ti je vepar :)

lisac fakat dodje izmedju zenice i vlasica,sjeverozapad,e stvarno me sad tjeras da nadjem kartu zenice i to topgrafsku pa da ti je postavim da vidis,doduse mozda se i varam,ajd sad cu ti je postaviti
ld

#187 Re: nova provokacija

Post by ld »

http://www.armijabih.com/karte/Zenica_V ... sovaca.jpg

to ti je topografska,sam lisac se na zalost ne vidi,ali ako si iz zenice mozes skontati gdje je
i vertikalne linije oznacavaju pravac sjevera

evo dobar tekst od fatmira alispahica

Dželatova krstača

Bošnjaci su silom svikli da sebe vide kao podstanare u Bosni i slučajne povijesne prolaznike.Ta preoblikovana svijest mogla bi pojavu krstače iznad Sarajeva tumačiti kao još jednu potvrdu multietničnosti i evropske opredijeljenosti glavnog grada BiH. Dovoljan bi bio samo jedan mali medijski zahvat pa da se ova inicijativa iz Republike Srpske počne u malograđanskom i kvazidemokratskom Sarajevu tumačiti kao simbol multikulturalnog

Izgradnja mamutske krstače iznad Sarajeva, pod Trebevićem, u spomen na navodne srpske žrtve, posve se uklapa u dramaturški obrazac bošnjačke sudbine. Čemu se boljem može nadati narod koji je za desetak godina pozaboravljao svoje žrtve i duhovno se predao prerađevinama i izlučevinama te iste krstače koja sada dolazi da uzjaše nebo iznad Sarajeva?!
Bošnjaci nisu nikad prešli granicu pristojnosti u manifestaciji svojih vjerskih običaja, i to je lijepo, ali je van svake pameti to što se zaborav žrtava genocida nametnuo kao izraz pristojnosti i nastojanja da se ne uvrijede, u suštini, četnici i ustaše. Jer, čestiti ljudi u srpskom i hrvatskom narodu ne mogu biti protiv izgradnje Muzeja genocida nad Bošnjacima, kao što ni jedan čestit čovjek ne može braniti srpsko sjećanje na Jasenovac ili hrvatsko sjećanje na Vukovar.

Maloumno dodvoravanje bošnjačke politike četničkim i ustaškim agentima u dejtonskom sistemu, rezultiralo je da Bošnjaci nemaju instituciju koja kreativno i aktuelno pamti genocid nad Bošnjacima, te su se takvi raspušteni pripili za medijski servirane tokove razvrata i otuđenja. A četnički i ustaški agenti uopće ne kane cijeniti bošnjački obrazac tolerancije, već nastoje i dalje, do iznemoglosti, uzjahavati bošnjačko moralno i mentalno dostojanstvo, koje će svoje dno osjetiti kad se bude nepopravljivo šigicalo pod sjenama mamutskih križača i krstača, uzdignutih iznad naših zaboravljenih munara i potgrnutih svjetionika.

Slučajni povijesni prolaznik

Sve bi bilo drugačije da su Bošnjaci uspostavili ljudski odnos prema svojoj žrtvi, namjesto što im je bošnjačka politika - nečinjenjem - poručila kako Bošnjak od svoje žrtve treba bježati, kao od sramote, poniženja, depresije. ...

Kao da se od sebe može pobjeći! Lično sam slušao nekoliko bošnjačkih intelektualaca kako zastupaju tezu da Bošnjake treba otrgnuti od osjećajnosti žrtve, i nisam mogao vjerovati da ti ljudi, koji slove kao pametni, valjaju tako monstruozne gluposti. Jednog od njih upitao sam: “Pa, dobro, ako je štetno da se žrtva koja je bila žrtva osjeća kao žrtva,
zašto se Jevreji i danas osjećaju kao žrtve i ne žele živjeti ikakav drukčiji život osim života žrtve?’’ - “Eh, al’ Jevreji su - rekao mi je taj bošnjački intelektualac, a zapravo mi nije rekao ništa, jer je hlupio budalaštinu. Zbog ugursuznog odnosa bošnjačke politike, ali i dijela inteligencije, prema bošnjačkoj žrtvi, mi danas imamo stanje učmalosti koje pogoduje raznim infekcijama. Primjerice, ekipa sarajevskog Instituta za ratne zločine više radi na kreativnom pamćenju holokausta nad Jevrejima nego genocida nad Bošnjacima, a prvi čovjek ove ustanove sam sebe predstavlja ovom rečenicom:

“Poznat kao Bosanski Wiesenthal’’ (vidi: bosnjaci. net), reklamirajući svoju estradnu turneju po bosanskim klubovima u Americi, poput Šerifa Konjevića. Ona nekakva druga ustanova što prebrojava ubijene Bošnjake, a što je posvađana s ovom prvom univerzitetskom mašinom za brojanje, također ne kani izaći iz jalovog kruga u kome je lijepo živjeti, brojeći mrtve. Pošto se bošnjačko egzistencijalno pitanje - odnos prema genocidu - svelo, što na estradu i profit, što na pupu&havu, logičan je razmah krstaške perverzije. Jer, da su Bošnjaci uspostavili granicu prema bošnjačkoj žrtvi, i drugi bi se prilagođavali toj granici, htjeli ili ne. Ovako, pošto granice nema, pošto žrtva nije zaštićena institucionalnom uspomenom, njeno vrijeđanje je stvar izbora: ko voli nek izvoli.

Bošnjačka je svijest svakako preformulirana pod udarima medijske agresije, tako da danas ni Bošnjaci koji su preživjeli agresiju, a kamoli tek mladi, uglavnom ne osjećaju ništa prema žrtvama naroda kome, kao, pripadaju. Šta takvim Bošnjacima znači pravoslavna krstača iznad Sarajeva? Zašto bi im smetala ta nakarada, ako im ne smetaju krstići oko vratova njihovih estradnih idola, čija podrigivanja svake noći konzumiraju putem DM televizije, TV Pink i drugih medijskih simbola okupacije? Bošnjaci su prevaspitani i naviknuti da žive pod križačama i krstačama, u svakodnevnim manifestacijama socijalne običajnosti. Jedno je živjeti u prirodnom ambijentu bosanske tolerancije, uz poštivanje i krsta i križa, i petokrake i šestokrake, a drugo je kao građanin drugog reda uživati u kolonijalnim specijalitetima. Daru Bubamaru slušaju i Janko i Marko, ali samo Bošnjak živi u getu i sanja vizu. Od naroda se ne može tražiti da misli svojom glavom, jer se narodna glava oblikuje, šiša, farba i filuje. Bošnjačka je glava raspuštena i prepuštena, a kroz bošnjačke krvne sudove sad protiče ritam Dare Bubamare.

Uz višegodišnje strateško nametanje kompleksa zbog pripadnosti islamu, uz galop satanizacije i kretenizacije, Bošnjaci su svikli da sebe vide kao podstanare u Bosni i slučajne povijesne prolaznike. Ta preoblikovana svijest mogla bi pojavu
krstače iznad Sarajeva tumačiti kao još jednu potvrdu multietničnosti i evropske opredijeljenosti glavnog grada BiH. Dovoljan bi bio samo jedan mali medijski zahvat pa da se ova inicijativa iz Republike Srpske počne u malograđanskom i kvazidemokratskom Sarajevu tumačiti kao simbol multikulturalnosti. Dovoljno je da izađe neki brada-filozof iz tzv. demokratskih medija, koji herojski brane Sarajevo od islamskog ekstremizma, i da kaže kako je ‘’Sarajevo postalo muslimanski grad’’, pa da se sav narod obraduje što će iznad Sarajeva niknuti krstača da demantira tu neistinu.

Pseća običajnost i psetarenje vjere

Medijska manipulacija je čudo, pogotovo u totalitarnim, boljševičkim uvjetima, kakvi vladaju kada su u pitanju javni radio-televizijski sistemi BiH, koji su poluga srpske&hrvatske diktature nad Bošnjacima. Evo, već četiri-pet puta marionetske organizacije SDP-a prave demonstracije kojima traže smjenu gradske i kantonalne vlasti u Sarajevu, a državni mediji, umjesto da kritički prospu ovu siledžijsku i prostačku pojavu, oni hajcaju ubijanje demokratije i kulture dijaloga. Kad se zna da je sve, navodno, počelo kao protest zbog ubistva Denisa Mrnjavca, a da ovog jadnog mladića protestanti više i ne spominju, onda se tačno vidi kakav je moralni profil kreatora ovog hajvanluka u Sarajevu. No, obični građanin o tome ništa ne može znati, jer će posrkati čorbu što mu je serviraju paradržavni, dakle okupatorski mediji, koji kreiraju sliku da su gradske i kantonalne vlasti krive za oblast bezbjednosti, a za koju nisu nadležne.

Teško je naći državu u kojoj tzv. državni mediji ovako razaraju državu i hajcaju njenu nestabilnost! Morbidne manipulacije javnih radiotelevizijskih servisa sa smrću Denisa Mrnjavca ukazuju dokle je moguće manipulirati javnošću, pa nas ne bi iznenadiloi da se pojava krstače iznad Sarajeva čudom protumači kao korak naprijed u razvoju multikulturnog identiteta. Predavanje na tu temu mogli bi održati Ugo Vlahisavljević ili Enver Kazaz, jer su oni majstori za takve nebuloze. Iza inicijative da se na Zlatištu podigne mamutska krstača stoje profanisane žrtava u opkoljenom Sarajevu. No, to ne mora značiti ništa, jer vremena su takva pa se podrška izmišljotinama smatra kao izraz demokratske lojalnosti. Smije li ijedan novinar Oslobođenja zamjeriti svome uredništvu što podržava anarhiju na ulicama Sarajeva? Smije li to učiniti ijedan novinar FTV-a ili BHTa?

Vraga, novinari ovih zatvorenih medija samo su soldati jednopartijske volje. Otud je izmišljanje srpskih žrtava u Sarajevu
biva stvar kompromisa sa lažima i lažovima, sa zločinima i zločincima, pa se ove profanisane organizacije u dejtonskoj konstelaciji imaju uzimati zaozbiljno. Nepostojanje kritičkog dijaloga i njegovo svođenje na totalitarni monolog vlasnika javnosti ostavlja nas bez mogućnosti da se na širem medijskom planu ispravno istretira inicijativa za postavljanje krstače iznad Sarajeva. Ideološko ‘’istraživačko novinarstvo’’ u BiH bavi se progonom tzv. vehabija, ali se neće baviti istraživanjem veoma bitnog pitanja: koliko su i kako su zapadna i istočna crkva u BiH doprinijele blasfemiji vlastitih simbola, time što su dopustile da se križ i krst unize kao sredstva inata, nasilja, mržnje, seljakluka i podrivanja dejtonskog mira? Ekstremni katolici su neprevaziđeni majstori psećeg običaja da se smradom mokraće obilježava teritorija, a križače koje ubadaju oko zajedničkih naselja nemaju ničeg zajedničkog ni sa katoličanstvom, ni sa križem, jer šire smrad nacionalizma, šovinizma
i zločina.

Žalosno je čuti tišinu koja svjedoči da Katoličkoj crkvi ne smeta prljanje časnih simbola vjere, a križača iznad Mostara i nije ništa drugo do prljavština nadnesena na višestoljetnu običajnost zajedničkog života i nesmetanja u vjerskom i duhovnom prostoru. Ta križača truje tradiciju zajedništva koja je, ispade, bitna samo Bošnjacima. Ekstremni pravoslavci također su majstori pseće običajnosti, s tim što oni vole graditi crkve na mjestu porušenih džamija. U tom razvratu oni doživljavaju ekstaze, što im i nije teško s obzirom da su stalno pijani. Šteta je, velimo, što državni radio-televizijski kanali ne istraže koliko je ovakvih zloupotreba vjere pričinjeno od rata naovamo, pa da vidimo kako se radi o bratskoj kršćanskoj pojavi koja je usmjerena protiv imperativa tolerancije. No, ima tu jedan problem. Šta ćemo sa Islamskom zajednicom? Islam nigdje u Bosni nije prešao ni zajedničke, ni tuđe granice. Kako tretirati ovu temu, ako nisu svi jednako krivi, i, kad već ne mogu muslimani biti krivi za sve?! Zato će priča o pojavi psetarenja vjere ostati pred ćelijom uhapšene javnosti.

Kako posjeći ambroziju

Inicijatori podizanja krstače iznad Sarajeva vele da ova oblast nije definirana zakonom. Kako nije? Zar se išta smije graditi bez dozvole? Krstače i križače smiju, jer se pogrešno misli da se radi o simbolima vjere, o krstu i križu, a ne o izrazima mržnje i bezakonja. Vlasti su svukud, od Stoca do Viteza, od Diviča do avlije Fate Orlović, trebale dosad porušiti ove prikaze&nakaze. Barbari bi sada da se donese zakon o podizanju vjerskih simbola. A šta i ako se donese? Da li će taj zakon porušiti stotine simbola mržnje koji su, poput sotone, odjenuli znakove križa i krsta, poslatih ljudima i ljudovanju? Otud je pitanje podizanja nakazu, najdrastičnije nastojanje da se suština ove zemlje stavi pod noge jednoj divljačkoj budalaštini, kakva je ta mokraća Radovana Karadžića. Teško je predvidjeti kako će se stvari odvijati. Rahmetli Alija Izetbegović, koji je bio pravnik, svojevremeno je rekao: ‘’Baška je pravo, baška je pravda.’’ Mi znamo da je krstača iznad Sarajeva gnusna nepravda i morbidna zamisao sljedbenika Radovana Karadžića da podignu spomenik ubijanju Sarajeva.

Zlatište je bilo jedna vrsta dželatske sobe, odakle se sijala smrt po Sarajevu, a navodne srpske žrtve s tim nemaju nikakvog doticaja, one su samo pokriće za ovu umobolnu zamisao. Pravo je, pak, na drugoj strani. Pogotovo ovo dejtonsko, koje omogućava da zločinačke bljuvotine dobiju zakonsku zaštitu. Ako nikne ambrozija iznad Sarajeva, mnogi će ljudi dobiti strašne alergijske napade što će ih dovesti do teške depresije. Kao u Mostaru. Prividno zaštićeni bit će samo oni koji će se prepustiti medijskoj vakcinaciji i ubrizgavanju gena ambrozije u svoju genetsku strukturu. Zalud im ta injekcija, kad će im pasoš ostati isti. Najbolje bi bilo preventivno djelovati pa ambroziju posjeći čim nikne. Ali, Bošnjaci su se toliko razoružali
da više u kućama ne drže ni kose, ni kosice. Malo fali pa da drva počnu cijepat’ zubima.

Piše: Fatmir Alispahić
Šandor

#188 Re: nova provokacija

Post by Šandor »

ld wrote:Piše: Fatmir Alispahić
Vidiš, ovo je najtužnije. :cry:
saviola

#189 Re: nova provokacija

Post by saviola »

Ja_Ja wrote:Nepotrebno je uopste komentarisati sta je bilo. Ono o cemu trebamo pricati jeste pamcenje, da se to isto nebi ponovilo. Treba uzeti u obzir da smo mi 1992 zivili u iluziji bratstva i jedinstva dok su se drugi ukopavali i prevlacili naoruzanje. Zbog toga treba budan biti non stop i ne iznenaditi se ukoliko se neko zaleti na nas ponovo.

e treba imati m... pa doci gore i srusiti ga :D

ja sam siguran da tebi to ne pada napamet, ali ti navijas da neko drugi to obavi :lol:
Timscho

#190 Re: nova provokacija

Post by Timscho »

Pa dobro ljudi, jel vise dosta objasnjavanja kako je i sta je bilo. To svako zna (zna i saviola ali vas samo provocira) i nema se tu vise sta reci. Normalni ljudi se po tom pitanju svi slazu.
Nego hajmo konstruktivno (odnosno destruktivno). Podjimo od toga da ce se taj spomenik podici, jer ako RS to odluci , vlast u Federaciji to nece sprijeciti. Pa svi znamo da je to bagra bez dostojanstva, morala, hrabrosti i pameti koja nije bila u stanju organizirati ni da se napise pristojna tuzba protiv Srbije za agresiju na BiH, a da ne govorimo o zastiti gradjana BiH na teritoriji RS itd.
Nego ako se to napravi, zna li neko ovdje stvarno kako se to moze srusiti? Molio bih sviju da se suzdrze "duhovitih" komentara i uputa iz filmova. A treba imati u vidu da ce gradjevina biti dimenzija jednog manjeg nebodera i da ce vjerovatno biti pod danonocnim nadzorom naoruzanih lica.
ld

#191 Re: nova provokacija

Post by ld »

Timscho wrote:Pa dobro ljudi, jel vise dosta objasnjavanja kako je i sta je bilo. To svako zna (zna i saviola ali vas samo provocira) i nema se tu vise sta reci. Normalni ljudi se po tom pitanju svi slazu.
Nego hajmo konstruktivno (odnosno destruktivno). Podjimo od toga da ce se taj spomenik podici, jer ako RS to odluci , vlast u Federaciji to nece sprijeciti. Pa svi znamo da je to bagra bez dostojanstva, morala, hrabrosti i pameti koja nije bila u stanju organizirati ni da se napise pristojna tuzba protiv Srbije za agresiju na BiH, a da ne govorimo o zastiti gradjana BiH na teritoriji RS itd.
Nego ako se to napravi, zna li neko ovdje stvarno kako se to moze srusiti? Molio bih sviju da se suzdrze "duhovitih" komentara i uputa iz filmova. A treba imati u vidu da ce gradjevina biti dimenzija jednog manjeg nebodera i da ce vjerovatno biti pod danonocnim nadzorom naoruzanih lica.

prijatelju sta treba da se odradi sada ovog momenta

sve sarajlije sto su ranjeni u toku agresije,sto su izgubili clanove porodica,zatim sto im je unistena pokreta ili nepokretna imovina,da se ti ljudi okupe i zatim da angazuju par jakih advokata i da lagano podnesu tuzbu sudu za ljudska prava u strazburu
posto je ves galic i vojska rs-a,osudjena za genocid i granatiranje sarajeva i ubijanje civila,utom ce biti olaksano da sud donese presudu u korist sarajlija
i to je nelih 10-15 milijardi maraka koje ce dodik morati da plati
posto on nema tu lovu,ali ima sto ima,pa da lagano se racuni u inostransvu blokiraju i zaplijene,takodje i u samoj bosni i da se lova isplacuje zrtvama cetnickog divljanja
pa da rs lagano bankrotira i da se sami ukinu,nebili prezivjeli kako
na zalost,rs i dodik samo ovo razumije

jer ja mislim da dodik stoji iza ovog projekta na trebevicu,da dize tenzije i da ucjenjuje nas na svaki nacin
harisl

#192 Re: nova provokacija

Post by harisl »

saviola wrote:

e treba imati m... pa doci gore i srusiti ga :D

ja sam siguran da tebi to ne pada napamet, ali ti navijas da neko drugi to obavi :lol:

Nisi mi odgovorio zasto drugi narodi sirom svijeta, od kojih su neki stradali vise od Srba, hriscani su kao i Srbi, pa podignu spomenik- a nije krst. Kome podizete taj spomenik? Sebi ili nama?
U trenutku kada svima postane jasno da je taj krst postavljen iz inata, da je postavljen samo da provocira i kada vise ne bude 'spomenik stradalim Srbima', nego samo provokacija ( e treba imati m... pa doci gore i srusiti ga :D , dodji ako smijes...) onda ce i biti srusen, ili ce prerasti u spomenik fasizmu, koji u svakom slucaju ustvari i pretstavlja...
MUNAFIK

#193 Re: nova provokacija

Post by MUNAFIK »

ljudi ne kontam Vas, svaka budala zna da je ovo PROVOKACIJA a i ovaj ovdje Saviola je isto provokator na kojeg ne vrijedi potrositi ni minutu vremena.... Sve njegove recenice su toliko suplje i glupe i nenormalno PREDVIDIVE, jednostavno ne mogu da skontam da se jedan dio forumasa radi toga nervira i ta pokusava provokatoru objasniti stvari.....

Taj krst nije provokacija..... taj krst je skrnavljenje religije, ljudskosti, svega bozanskog.... taj krst se dize u ime zlocina, taj krst je uvreda svakom vijerniku svakoj zrtvi i svakom normalnom covjeku na kugli zemaljskoj, to svi znaju, to znaju i srbi to znaju i hrvati to znaju i bosnjaci to znaju i ljudi iz evrope i ljudi iz svijeta... i ONI GA NECE IZGRADITI.... ako ga pocu graditi nece ga zavrsiti, nas uvjek ima vise nego njih, jednostavno im necemo dozvoliti...

Nema potrebe se raspravljati sa provokatorima a pogotovo ne treba se spustati na njihov nivo i dokazivati im tako SVETE ISTINE o stradanju Bosne i Hercegovine i njenih naroda.....

:run: na spavanje
xyz2007

#194 Re: nova provokacija

Post by xyz2007 »

Po Dejtonskom ko prvi pocne taj nece biti zasticen od strane Internacionalne zajednice.Srbi preispitivaju situaciju sta bi Bosance moglo dobro isprovocirati da prvi napadnu genocidnu tvorevinu pa da mogu reci Rusiji i svijetu - eh sad imamo razlog!

Stoga prica o krstu.

Ocigledno da idu na varijantu da to bude napad nekim oruzjem, zolje fazoni ( da kazu gadjani smo i pobijeno je 400 srpskih familija, rat, mi se moramo "braniti" prijeti nam nestanak ) i da se otcijepe.

Gradjanima u genocidnom entitetu bi onda stavili propagandu na TV : napad, oruzje, dizite se, opkoljeni smo sa svih strana ( znate i sami kojim lazima se sluze )

Sto se tice mene nek grade 1000 krsteva jednog dana .... na tom brdu i na svakom brdu vijorice se BH zastava i nijedna druga. :)

Genocidni entitet nema nikakvu moc, a fasisticki grbovi, kokarde, nacionalizam, podijele, izdijeljene zastave, okupacija , cetnicke vojvode koje odlucuju o bosanskoj djeci i drzavi i sve ovo ce jednog dana biti jedna apsurdna proslost.

Preporucujem pod hitno da svi Bosanci masovno pisu pisma Klintonu i buducoj Predsjednici Hilari Klinton, eto mozete i Obami i traziti pod hitno da se uvodi Bosanska Nacija i da se svi politicari koji rade i koji su radili u Bosni na podijeli nase drzave da se smjene. Svi redom, bez ozbira na ime i prezime i religiju, nemojte stiti nikoga.

Krst je nebitan! Bitna je cijela drzava!
saviola

#195 Re: nova provokacija

Post by saviola »

MUNAFIK wrote:ljudi ne kontam Vas, svaka budala zna da je ovo PROVOKACIJA a i ovaj ovdje Saviola je isto provokator na kojeg ne vrijedi potrositi ni minutu vremena.... Sve njegove recenice su toliko suplje i glupe i nenormalno PREDVIDIVE, jednostavno ne mogu da skontam da se jedan dio forumasa radi toga nervira i ta pokusava provokatoru objasniti stvari.....

Taj krst nije provokacija..... taj krst je skrnavljenje religije, ljudskosti, svega bozanskog.... taj krst se dize u ime zlocina, taj krst je uvreda svakom vijerniku svakoj zrtvi i svakom normalnom covjeku na kugli zemaljskoj, to svi znaju, to znaju i srbi to znaju i hrvati to znaju i bosnjaci to znaju i ljudi iz evrope i ljudi iz svijeta... i ONI GA NECE IZGRADITI.... ako ga pocu graditi nece ga zavrsiti, nas uvjek ima vise nego njih, jednostavno im necemo dozvoliti...

Nema potrebe se raspravljati sa provokatorima a pogotovo ne treba se spustati na njihov nivo i dokazivati im tako SVETE ISTINE o stradanju Bosne i Hercegovine i njenih naroda.....

:run: na spavanje

ti si blago receno zaluđen. :-)

da, krst ce biti podignut u ime zlocina koje su pocinili pripadnici armije BiH i nekih paravojnih formacija u sarajevu.
ljudi, stvarno mi niste jasni... pa je li to fakat mislite da srbi nisu odvođeni i ubijani u gradu... pa eto niko od vas to jos nije ni spomenuo niti zeli to da prizna... ja osuđujem granatiranje sarajeva (civilnih ciljeva), ali da li je neko od vas osudio ubijanje neduznih srpskih civila, kazane, "viktor bubanj", dobrovoljacku,...

a to da necete dozvoliti, pa stvarno ne vidim kako :roll:
xyz2007

#196 Re: nova provokacija

Post by xyz2007 »

Emisija o srpskoj provokaciji planiranog na Zlatistu:

http://video.google.com/videoplay?docid ... 4182&hl=en

Ova gospodja je strasna!!! Sve mu je rekla! A najbolja je bila kad je rekla "Dame imaju prednost". :)

Prava Bosanka i upotrebljava odlican bosanski jezik, upotrebljava katolici, pravoslavci, muslimani a ne Hrvati, Srbi, Bosnjaci.

:thumbup:
popajic

#197 Re: nova provokacija

Post by popajic »

@saviola

da, krst ce biti podignut u ime zlocina koje su pocinili pripadnici armije BiH i nekih paravojnih formacija u sarajevu.
ljudi, stvarno mi niste jasni... pa je li to fakat mislite da srbi nisu odvođeni i ubijani u gradu... pa eto niko od vas to jos nije ni spomenuo niti zeli to da prizna... ja osuđujem granatiranje sarajeva (civilnih ciljeva), ali da li je neko od vas osudio ubijanje neduznih srpskih civila, kazane, "viktor bubanj", dobrovoljacku,...

Uhhh,ti bas uprska!
Kad se Sarajevo granatiralo (sto ti ne osudjujes) NISU se mogle izbjeci civilne zrtve(koje ti KAO osudjujes).Od tih istih granata su stradali I Srbi,naravno,kao i svi ostali.
Izjednacavas uzroke i posljedice.Da nije bilo agresije ne bi ni bilo ubijanja neduznih ni Srba,ni Hrvata,ni Bosnjaka.
Kad se probudis vidjet ces da je tvoja (i ne samo tvoja)arogancija puno gora od izgradnje jednog krsta.Kojeg,uzgred budi receno,nece biti.
saviola

#198 Re: nova provokacija

Post by saviola »

xyz2007 wrote:Emisija o srpskoj provokaciji planiranog na Zlatistu:

http://video.google.com/videoplay?docid ... 4182&hl=en

Ova gospodja je strasna!!! Sve mu je rekla! A najbolja je bila kad je rekla "Dame imaju prednost". :)

Prava Bosanka i upotrebljava odlican bosanski jezik, upotrebljava katolici, pravoslavci, muslimani a ne Hrvati, Srbi, Bosnjaci.

:thumbup:

e bas mi je drago sto si postavio ovu emisiju :thumbup:

gledao sam ovo vec i preporucujem svima da odgledaju.

a stvarno mi nije jasno sto ti je gospođa ispala strasna... prije bi se reklo nekulturna i priglupa :roll: dukic je ispreskakao ko malog majmuna :dance: :D
saviola

#199 Re: nova provokacija

Post by saviola »

popajic wrote:@saviola

Uhhh,ti bas uprska!
Kad se Sarajevo granatiralo (sto ti ne osudjujes) NISU se mogle izbjeci civilne zrtve(koje ti KAO osudjujes).Od tih istih granata su stradali I Srbi,naravno,kao i svi ostali.
Izjednacavas uzroke i posljedice.Da nije bilo agresije ne bi ni bilo ubijanja neduznih ni Srba,ni Hrvata,ni Bosnjaka.
Kad se probudis vidjet ces da je tvoja (i ne samo tvoja)arogancija puno gora od izgradnje jednog krsta.Kojeg,uzgred budi receno,nece biti.

samo mi kazi odakle su snajperisti ubijali djecu po grbavici, da nisu mozda sa vraca? :roll:

a sto se krsta tice, zivi bili pa vidjeli :D
xyz2007

#200 Re: nova provokacija

Post by xyz2007 »

a sta je sa ubijenim pravoslavcima u Sarajevu od strane Srba sa okolnih brda?

Da li su i oni zrtve?

i sta ako oni imau pravoslavna imena a nisu Srbi, vec Bosanci i ne bi zeljeli da budu upisani na srpski krst?

Sta ako oni ne zele da budu koristeni u svrhu provokacije i ne zele da ista imaju sa Srbima?

Srbi kad su pucali nije nikome pisalo na celu koje je vjere. Da li bi ti ubijeni koji su odlucili da ostanu u svom gradu zeljeli uopste da budu na krstu?

a sta ako nisu religiozni i nemaju nista sa religijom? Ko o tome odlucuje? Ha!

Nakon njihove smrti! Ko to moze za njih reci?
Last edited by xyz2007 on 17/03/2008 10:00, edited 1 time in total.
Locked