Za oženjene

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sabinaM

#176 Re: Za oženjene

Post by sabinaM »

Pa sigurno da ljudi u braku imaju manje vremena...pogotovo ako imaju djecu, veci dio ode na brigu o djeci, skoli, slobodnim aktivnostima, zatim je tu briga o kuci (stanu), financijama i sl.svakodnevnim glupostima, koje nam oduzimaju vrijeme...ipak je brak zajednica u koju treba ulagati...prvenstveno vrijeme
accent

#177 Re: Za oženjene

Post by accent »

prije se je znalo sta je znak muskosti i ko su muskarci
a danas jedima muskost koja je mani ostala je daljinski
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#178 Re: Za oženjene

Post by pici »

sabinaM wrote:Pa sigurno da ljudi u braku imaju manje vremena...pogotovo ako imaju djecu, veci dio ode na brigu o djeci, skoli, slobodnim aktivnostima, zatim je tu briga o kuci (stanu), financijama i sl.svakodnevnim glupostima, koje nam oduzimaju vrijeme...ipak je brak zajednica u koju treba ulagati...prvenstveno vrijeme
i živce,moja ti i živce-nerve :D
sanjex

#179 Re: Za oženjene

Post by sanjex »

Samo da kažem da nisam imala živaca da se natežem s njim da bi se on malo promjenio, pa sam se promjenila ja ( lakše je), boli me briga. Kad je njemu nešto zatrebalo ponašala sam se kao i on, pa je vidio kako to izgleda. Sada je situacija mnoooogo bolja, a za nekoliko mjeseci doći će nam i novi član of famili :D , tako da se sve mjenja valjda polako na bolje :-) .
mamica papucarka

#180 Re: Za oženjene

Post by mamica papucarka »

sanjex wrote:Samo da kažem da nisam imala živaca da se natežem s njim da bi se on malo promjenio, pa sam se promjenila ja ( lakše je), boli me briga. Kad je njemu nešto zatrebalo ponašala sam se kao i on, pa je vidio kako to izgleda. Sada je situacija mnoooogo bolja, a za nekoliko mjeseci doći će nam i novi član of famili :D , tako da se sve mjenja valjda polako na bolje :-) .
sad tek necete imati vremena :lol:
Photoman

#181 Re: Za oženjene

Post by Photoman »

Terovicka wrote:Ja sam sretno udata vec 2.5 godine .... prije braka se i hodalo i dernecilo i ludovalo ali uopste ne zalim za tim danima.... posto je sve u braku u kompromisu i dogovoru ja imam vremena za sve.... ako hocemo da izadjemo na kafu , izadjemo ono sudje u kuhinji moze sacekati, nece nigdje pobjeci.... ako treba da se sisam ja odem frizeru a on uradi ako sta treba uraditi.... a isto tako ako njemu sta treba ja uletim ... ja imam vremena za sve :) love my huby
Frizer te sisa i uradi sto treba uraditi? I ti frizeru uletis ako mu nesto treba, kao recimo, obostrano sisanje? Ne kontam; sisa sise ili sisa kosu? Izvini, nemam slovo S na tastaturi...

Cuj "sretno" udata? Zvuci nekako smjesno... Koja je alternativa?

Ima li neutralnih, ili pak nesretno razvedenih... Neznam, nesto sretno kontam dok ovo sretno pisem da jos nisam sretno upozn'o cojeka koji se sretno ud'o.

Sretno vam bilo srecnici!
sanjex

#182 Re: Za oženjene

Post by sanjex »

mamica papucarka wrote:
sanjex wrote:Samo da kažem da nisam imala živaca da se natežem s njim da bi se on malo promjenio, pa sam se promjenila ja ( lakše je), boli me briga. Kad je njemu nešto zatrebalo ponašala sam se kao i on, pa je vidio kako to izgleda. Sada je situacija mnoooogo bolja, a za nekoliko mjeseci doći će nam i novi član of famili :D , tako da se sve mjenja valjda polako na bolje :-) .

Al sam naivna a?
Ma nema veze važno je da mi beba bude dobro :) .
Photoman

#183 Re: Za oženjene

Post by Photoman »

sanjex wrote:
mamica papucarka wrote:

Al sam naivna a?
Ma nema veze važno je da mi beba bude dobro :) .
Moja ti, govoreci kao otac 3-mjesecnog sina, nemaz pojma sta ce te snaci sa dolaskom bebe (u obziru da ti je to prva), pogotovo kao zenu. Nije easy vjerum mi. :)
sanjex

#184 Re: Za oženjene

Post by sanjex »

Dajte ba ljudi pa nemojte me prepadati :shock: Ima ovdje ko sa kakvom utiješnom pričom?
vjesticanametli

#185 Re: Za oženjene

Post by vjesticanametli »

pa cinjenica je da beba trazi max. paznju a tu se malo suprug i ti "razvodnite" (nema vremena za vas jer ima drekavac :) ustajanje po noci, grcevi itd.) ali sve proĐŽe i nekako brzo odrastu :sad: :-) uzivaj :) nije strasno

jesi li isla drugom doktoru
sanjex

#186 Re: Za oženjene

Post by sanjex »

Baksuz sam ti ja, kod koje god da krenem sve otišle na godišnji :-) . Idem poslje 12. kod Azre Blitvić ako Bog da.
beka_mo

#187 Re:

Post by beka_mo »

chuchumbamayumbe wrote:Sto se tice mene i moje zene, stvari su ovakve...
Budjenje u 07:00, jutarnja higijena, pa zatim uglavnom popijemo kafu "smirom". Otprilike tada se budi i mala beba (1 mjesec) i zena ga presvuce, podoji, folovi-golovi...Ja nahranim ribice u akvarijum. :D
Tada nesto prezalogajimo.
Zatim izmedju 0830-0900 odlazak u kupovinu, pijaca, placanje racuna (ako treba) - to je moj posao.
Dok to obavim probudi se drugo dijete, negdje oko 0900. Ja sam zaduzen za malu (17 mjeseci), presvucem je, napravim nesto za klopu, nahranim je ako stignem, jer vec u 10 zurim na posao.
Ostatak dana pripada zeni jer se ja vracam doma tek oko 2000.
Znaci, zena kuha, brine se o djeci, njeno je i peglanje.
Ja ponekad ukljucim masinu za ves, malo cesce masinu za sudje, a sto se tice usisavanja, to je striktno moja odgovornost.
Za pranje prozora platimo zeni da nam to odradi za cvaju, dobro nama a dobro i njoj.
Moje je i kupanje starijeg djeteta, zena kupa mladje.
Sta ja znam, shvatam da sam poprilicno lijen, ali daleko od toga da nista ne radim kako ovdje neke djuvegije rekose... :)

DOBAR SI TI TATICA I MUŽ,TO JE SASVIM OK. BIT ĆE BOLA VREMENA I ZA TAJ SEX,STO KAZEŠ DA TI FALI.BEBA TI JE MALA JOŠ. PORODICU I KUĆNU HARMONIJU ŠTO SI OPISAO(KUPANJE DJECE,JUTARNJA KAHVA SA ŽENOM) NE MOŽE ZAMIJENITI NIKAKAV MUŠKI NOĆNI ŽIVOT,ZA ČIM VEĆINA OŽENJENIH ČEZNE I UPROPASTI BRAK. SRETNO.
beka_mo

#188 Re: Re:

Post by beka_mo »

Latinica wrote:
pici wrote:kod mene je situacija pod stalnom kontrolom,eve vako....
ustanem se kada namirušim kahvu,jedno oko se polako diže dok drugo se oporavlja od sna.Higijena na nivou,uzmem koji casopis i do 12:00 sam u ćenifi.Djeca su vec,valjda tu negdje il u školi il po sobama.Ja polahko dolazim do kompa,koji teškom mukom palim.Dorucak je u kuhinji pa ide ona "Ako nece brdo muhamedu,muhamed ce brdetu".Poslije dorucka ubrzo sleduje rucak,pa se usesredujem na cekanje da žena dojde s posla i prihvati se bracne obaveze.Kada smo svi na rucku zajedno,pricamo dogadaje i viceve.Slijedi poslije podnevni odmor,koji mi žena prekine zveckanjem u kuhinji,suđe se samo nece oprat.Od 19:00 do 21:00 gledamo omiljene sapunice.Djeca su opet tu negdje,motaju.Supruzi oko 23:00 pozelim lahku noc,a onda se posvetim pregledu interneta.Jedva cekam miris jutarnje kahve.
Koji kralj...:lol: :lol: :lol:

MA KOJI KRALJ? OVO JE NEKA LIJENČINA 100%. SVE ŠTO MU TREBA U ŽIVOTU JE BRAK OVOG TIPA:JA LEŽIM,SPAVAM,JEDEM,... A TI ŽENO SVE OSTALO. FUJ....
chuchumbamayumbe

#189 Re: Re:

Post by chuchumbamayumbe »

beka_mo wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Sto se tice mene i moje zene, stvari su ovakve...
Budjenje u 07:00, jutarnja higijena, pa zatim uglavnom popijemo kafu "smirom". Otprilike tada se budi i mala beba (1 mjesec) i zena ga presvuce, podoji, folovi-golovi...Ja nahranim ribice u akvarijum. :D
Tada nesto prezalogajimo.
Zatim izmedju 0830-0900 odlazak u kupovinu, pijaca, placanje racuna (ako treba) - to je moj posao.
Dok to obavim probudi se drugo dijete, negdje oko 0900. Ja sam zaduzen za malu (17 mjeseci), presvucem je, napravim nesto za klopu, nahranim je ako stignem, jer vec u 10 zurim na posao.
Ostatak dana pripada zeni jer se ja vracam doma tek oko 2000.
Znaci, zena kuha, brine se o djeci, njeno je i peglanje.
Ja ponekad ukljucim masinu za ves, malo cesce masinu za sudje, a sto se tice usisavanja, to je striktno moja odgovornost.
Za pranje prozora platimo zeni da nam to odradi za cvaju, dobro nama a dobro i njoj.
Moje je i kupanje starijeg djeteta, zena kupa mladje.
Sta ja znam, shvatam da sam poprilicno lijen, ali daleko od toga da nista ne radim kako ovdje neke djuvegije rekose... :)

DOBAR SI TI TATICA I MUŽ,TO JE SASVIM OK. BIT ĆE BOLA VREMENA I ZA TAJ SEX,STO KAZEŠ DA TI FALI.BEBA TI JE MALA JOŠ. PORODICU I KUĆNU HARMONIJU ŠTO SI OPISAO(KUPANJE DJECE,JUTARNJA KAHVA SA ŽENOM) NE MOŽE ZAMIJENITI NIKAKAV MUŠKI NOĆNI ŽIVOT,ZA ČIM VEĆINA OŽENJENIH ČEZNE I UPROPASTI BRAK. SRETNO.
HVALA! :)
Bumbar

#190 Re: Re:

Post by Bumbar »

beka_mo wrote:[

MA KOJI KRALJ? OVO JE NEKA LIJENČINA 100%. SVE ŠTO MU TREBA U ŽIVOTU JE BRAK OVOG TIPA:JA LEŽIM,SPAVAM,JEDEM,... A TI ŽENO SVE OSTALO. FUJ....
Iskljuci caps :)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#191 Re: Za oženjene

Post by dr.gog »

koja galama u gluha doba :D
d2

#192 Re: Za oženjene

Post by d2 »

nesto se ne mogu sjetiti da li vam vec pitao pa evo opet - ima li života nakon vjenčanja ? :mrgreen:
beka_mo

#193 Re: bas tako

Post by beka_mo »

[/b][quote="callmethebreeeze"]moje uvjerenje da je dobro zivjeti "grijehu" prije zenidbe se samo pojacalo citajuci pojedine postove.

mislim da je razlog sto neki nasi muskarci ne zele nista da rade po kuci jako jednostavan: nisu zivjeli sami.

sjecam se kad sam bio mladji i kad smo buraz i ja zivjeli kod mame, uvijek je ona radila vecinu poslova iako je znala reci "ako ne zelite prati sudje onda pretpostavljam da ne zelite jesti". jednostavno, cesto smo se izvlacili, ali smo se ipak stigli nauciti raditi te neke osnovne stvari.

medjutim, preseljenje u vlastiti stan mi je bila najbolja skola. tada sam se jednostavno naucio da de sudje mora oprati (iako sam ga ja znao slagati po sudoperu pa ga zaliti serpom kipuce vode samo da ono najodvratnije maknem), naucices se da se rucak ne kuha sam, da se kosulja ne pegla sama i tako dalje... najvaznije od svega je sto skontas da su ti poslovi zahtjevni, dosadni i da nikome nije merak to raditi.

Svaka cast.Muskarac sjedi/lezi s daljinskim u ruci citav dan,dok zena koja je dosla s posla poslije njega obavlja sve ostale poslove, jos vikne/gdje su mi carape i one farmerke,jos nisu oprane. I onda se cude sto nema sexa u takvoj zajednici.Kako ce ga biti,to ti ka dodje ko silovanje i robija.
Da neduzim,kod mene je ispocetka bila ova situacija koju opisah,pa sam doticnog morala bukvalno preodgajati.sad je ok,podjela poslova,briga oko djece,I dobar sex na kraju dana. Nadam se da ce pojedine lijecine nesto naucit iz ovih postova,ne radi zena nego radi poboljsanja svog zivota.
beka_mo

#194 Re: Za oženjene

Post by beka_mo »

d2 wrote:nesto se ne mogu sjetiti da li vam vec pitao pa evo opet - ima li života nakon vjenčanja ? :mrgreen:
Mostarac? Ima zivota ite kako,moj muz kaze da nam je bolje u braku,mnego dok smo bili u vezi,i ja sam se slozila s tim. Sve je do dobre organizacije,podjele svih poslova u kuci,razgovora,postovanja. Ma ugodi zeni,ugodit ce i ona tebi...To ti je brak,kompromis,pokoja carobna rijec "molim te","volim te" i to je to.....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#195 Re: Za oženjene

Post by pici »

eve za nas ozenjene malo rekreacije jes skupo al isplati se :D :thumbup:

http://www.infobar.co.ba/2005/html/baro ... tucija.htm

Prostitucija u Sarajevu je više nego raširena. Ukoliko želite sex za novac možete ga imati bez problema. Na vama je izbor koju kvalitetu prostitutke želite i na kraju krajeva koju vrstu i kvalitet usluge želite.

Ukoliko želite sex sa nogu ili brzo oralno zadovoljavanje najjeftinije možete proci ukoliko posjetite naselje Stup, kod Poslovno-trgovačkog centra WISA. Tu zaista cvjeta jeftin sex namijenjen kamiondžijama i osobama bez imalo ukusa. Prostitutke su večinom Romkinje, koje su primorane na prostituisanje zbog slabog materijalnog stanja i tu su uglavnom samostalno bez makro-a.

Takvog najnižeg oblika prostituisanja ima na još nekim sarajevskim pozicijama, tj. ulicama grada Sarajeva.

No, tu nije kraj. To je samo početak, tj. početak najnižeg stepenika u ljestvici koji se zove prostitucija. Sistem je više nego uhodan. Ukoliko ste raspoloženi za ovu vrstu usluge, u kasnim večernjim satima, dovoljno je da sjednete u taxi i kažete kako nemate odredište nego želite dobar provod. Veoma brzo će po vas doći drugi taxi, koji će prozvati "Tatu".

Vi trebate obezbjediti lokaciju, tj. stan za sex sa "Tatinim" prostitutkama u kojem će vam "taxista" praviti društvo dok ne dođe "Tata" sa svojim "djevojčicama" od 16 do 25 godina.

Sat sexa sa Tatinim djevojkama je 100 KM, a svu noć možete dobiti za 250 KM. Ipak za tu cijenu sa Tatinim djevojkama nema grupnjaka.
Da, zaboravih napomenuti da su "Tatine" djevojke obične djevojke iz Sarajeva koje veoma često susrecete u prolazu, shopingu ili na kafici!

Tu su i razni objekti u Sarajevu i oko Sarajeva koji su znani kao "noćni klubovi". Naravno, to i jesu noćni klubovi u kojima djevojke, koje su obično iz susjednih nam država (Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Rumunija,...) plešu izazovno obučene. Ulaz se obično ne naplaćuje, no piva iznosi minimalno 5 KM. Osim toga djevojke su uvijek u društvu, a na vaš zahtijev konobar će vam dovesti djevojku sa kojom želite da se upoznate. Djevojke uvijek piju neki bezalkoholni sokic koji kosta minimum 10 KM.

Dok sjedi sa vama možete je pitati da li želi sa vama u sobu. Pa naravno da želi. To zadovoljstvo će vas koštati 100 KM. Možete uživati za svoj novac do orgazma, a maximalno 1h.

I još jedan dio koji necemo zaboraviti u ovoj infoBAR recenziji o najstarijoj vrsti usluge su profinjene, odnosno prostitutke za visoko društvo. One su zgodne, savršene, pametne, pričaju nekoliko jezika, njihovo vladanje materijom sex je na nivou svake savršene ljubavnice. Uvijek su elegantne i poželjne. Dolaze u hotel ili vašu vilu po telefonskom pozivu, a njihov krupije vjerovatno zarađuje mnogo više nego bilo koji direktor ili privatnik u državi Bosni i Hercegovini.
d2

#196 Re: Za oženjene

Post by d2 »

beka_mo wrote:
d2 wrote:nesto se ne mogu sjetiti da li vam vec pitao pa evo opet - ima li života nakon vjenčanja ? :mrgreen:
Mostarac? Ima zivota ite kako,moj muz kaze da nam je bolje u braku,mnego dok smo bili u vezi,i ja sam se slozila s tim. Sve je do dobre organizacije,podjele svih poslova u kuci,razgovora,postovanja. Ma ugodi zeni,ugodit ce i ona tebi...To ti je brak,kompromis,pokoja carobna rijec "molim te","volim te" i to je to.....
ama ja sam pitao za zivot a ne za "zivot" :lol:
nisam mostarac ali volim jako mostar ako se to pika :)
vjesticanametli

#197 Re: Za oženjene

Post by vjesticanametli »

nemaaaaaaaaaaaaaa :D
d2

#198 Re: Za oženjene

Post by d2 »

eto, posteno, hvala :)
sanjex

#199 Re: Za oženjene

Post by sanjex »

Jest vala kad nema za nas što bi za vas bilo. :evil: