Unicredit - prva prava evropska sramota

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bascelik

#176 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by bascelik »

Tek sada sam upratio temu.Svaka cast autoru za naslov.Ovo sto rade perjanice euro-bankarstva je,zaista,sramota.Mogu misliti kako ce ovi novce opuhati ako se ponovo zakuha.Sto bi reko Johnny "Uvijek,uvijek ista prica".
tahoma

#177 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by tahoma »

Klodovik wrote: Odeš u banku, prijaviš svoju e-mail adresu i dobijaš izvod u Inbox. Nemam pritužbi, sve dolazi na vrijeme, odvojeno za KM i EUR račune.
Meni za mart nije dosao izvod na mail, jel se i drugima to desilo ili da im idem sutra haos napravit...
sigicalo

#178 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by sigicalo »

Ni ja nisam dobila izvod jos...ni za tekuci ni za kreditnu
b@tto

#179 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by b@tto »

pitanje,predao sam u srijedu ispunjen i uvjeren formular za yes paket,za koliko dana će mi biti odobren,zna li iko.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#180 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Mislim da to ovisi od broja Fatiha odnosno Očenaša (kako ko preferira) izrečenih u toku predavanja formulara. :-?
fijubriju

#181 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by fijubriju »

sigicalo wrote:Ni ja nisam dobila izvod jos...ni za tekuci ni za kreditnu
Ima li sta novo za izvode ? Ni ja ga jos nisam dobio :?
sigicalo

#182 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by sigicalo »

Jutros teta u banci kaze da im je taj dio poslovanja jos u defektu...Za sada nista od izvoda, ali doci ce...Kad...ne pitaj jer ne znaju
sabanss

#183 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by sabanss »

Stigo izvod. Na mail maloprije.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#184 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by hrasno38 »

Meni je dans stigao izvod i iskreno da vam kazem kao da mi je neko zveknuo samar kada sam procitao da stize sa adrese:
UniCredit Bank
Kardinala Stepinca bb
88000 Mostar
Oni meni salju izvod na kojem stoji ime osvjedocenog ratnog zlocinca, svestenika koji je blagosiljo ustaske kame koje su harale po Jasenovcu i pobile na hiljade ljudi. Kardinala koji je uzivajuci i rasirenih ruku docekao fasiste u 2 svjetskom ratu u sred Zagreba. Neko ce reci to nije bitno ili to nije tacno ali meni je to isto kao da je stiglo sa adrese Radovana Karadzica ili Ratka Mladica. Zbog toga cu im sutra poslati mail sa zestokim prigovorom.
U odnosu na stare izvode ovi izgledaju tako jadno i neprofesionalno da sam zaista sve blizi odluci da se razidjem sa ovom bankom jer od integracije su napravili toliko fula da to nije normalno.
abdulazizsarajevo

#185 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by abdulazizsarajevo »

To je posebna prica o Kardinalu Stepincu..
Ali nisam sve postove ove opsirne teme procitao ali da li se vama desila mozda kradja novca??
naime prijetelju je nestalo 500KM odnosno nije prikazana ta uplata vec par sedmica..ahjde reko omaklo se..

Ali..mojoj supruzi isto tako..nismo mogli da vjerujemo..kako su drski an salteru..ugalvnom nema nigdje extra uplate od 300KM..tako da smo u proceduri i cekamo da vrate taj novac ..kazu potrajat ce dan dva...
nevjerovatno..jos poceli da i kradu..

Da i ne spominjem koliko je sigurno internet bankarstvo kod njih..i na koji nacin je uradjena kripcija odnosno ne uradjena..ako ih neko ne provali onda su sigurno vec polgon za treniranje..barem HVB
zgembo_sa

#186 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by zgembo_sa »

Nidje veze ovo za internet bankarstvo. Dobijes token i sifra ti se mijenja svakih 40 sekundi. Pa je ti probij :D
bascelik

#187 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by bascelik »

hrasno38 wrote:Meni je dans stigao izvod i iskreno da vam kazem kao da mi je neko zveknuo samar kada sam procitao da stize sa adrese:
UniCredit Bank
Kardinala Stepinca bb
88000 Mostar
Oni meni salju izvod na kojem stoji ime osvjedocenog ratnog zlocinca, svestenika koji je blagosiljo ustaske kame koje su harale po Jasenovcu i pobile na hiljade ljudi. Kardinala koji je uzivajuci i rasirenih ruku docekao fasiste u 2 svjetskom ratu u sred Zagreba. Neko ce reci to nije bitno ili to nije tacno ali meni je to isto kao da je stiglo sa adrese Radovana Karadzica ili Ratka Mladica. Zbog toga cu im sutra poslati mail sa zestokim prigovorom.
U odnosu na stare izvode ovi izgledaju tako jadno i neprofesionalno da sam zaista sve blizi odluci da se razidjem sa ovom bankom jer od integracije su napravili toliko fula da to nije normalno.
Dobro si se sjetio da "zestoko prigovoris". Dok se prosjecan sarajlijica probudi iz sna bratstva i jedinstva dotle ce "stepinci" zaposjesti gradske trgove, a nadat se i "karadzicima".
"Stepinci" su vec zaposjeli banke, glavni server Unicredit je izmjesten u Mostar,novac,takodjer,putuje u tom smjeru,tako da se mozete komotno pripremiti da hamalite stepincima dugi niz godina.
Sa Almom Cardzic u boljitak,to je pravi putokaz.
abdulazizsarajevo

#188 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

zgembo_sa wrote:Nidje veze ovo za internet bankarstvo. Dobijes token i sifra ti se mijenja svakih 40 sekundi. Pa je ti probij :D
I sifra je zastita..:) ali kanal nije zasticen..probiti sifru a pogotovo administrator Xp sifru i nije neki posao.
Ali to nije tema..sta cemo sa ovom kradjom od 300KM..ko bi nazvao i rekao..e gospodine..ukrali smo vam prosli mjesec 300KM..evo vam ih sada..sve se bojim..
Lopovska (privatna banka) ...eto radi se o privatnoj firmi dosli stranci sa kapitalom pa nam i ono sto je ostalo uzimaju...tako ce i satelecom operaterima biti..ko te pita.
zgembo_sa

#189 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by zgembo_sa »

abdulazizsarajevo wrote:
zgembo_sa wrote:Nidje veze ovo za internet bankarstvo. Dobijes token i sifra ti se mijenja svakih 40 sekundi. Pa je ti probij :D
I sifra je zastita..:) ali kanal nije zasticen..probiti sifru a pogotovo administrator Xp sifru i nije neki posao.
Ali to nije tema..sta cemo sa ovom kradjom od 300KM..ko bi nazvao i rekao..e gospodine..ukrali smo vam prosli mjesec 300KM..evo vam ih sada..sve se bojim..
Lopovska (privatna banka) ...eto radi se o privatnoj firmi dosli stranci sa kapitalom pa nam i ono sto je ostalo uzimaju...tako ce i satelecom operaterima biti..ko te pita.
Ne kontas ti to bas najbolje cini mi se. Token mijenja sifru svakih 40 sekundi. Sifru dobijes kad ukucas pin u token. Jedna je sifra samo za pregled transakcija, a druga za pravljenje transakcija, koja se isto tako mijenja svakih 40 sekundi.

Kakav xp, o cemu ti pricas?! Sve i da probijes ovu sifru sta ti vrijedi kad ti je beskorisna vec nakon nekoliko sekundi...
abdulazizsarajevo

#190 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Razumijem taj koncept tokena..ok super
Da ti ne bi objasnjavao detalje računarske sigurnosti..konsultuj nekoga ili se raspitaj da li je samo dovoljan password, a opet kazem sa racuna fali 300KM kako?
I to ne samo meni ima jos ljudi..oni se polomise trazeci a upata je izvrsena..vjerovatno zato jer polazu dovoljno paznje da ne bi bilo problematicnih neuspjesnih / uspjesnih transakcija.

Samo da oni meni vrate pare pa selit iz te banke.
UNICREDIT je shit!
semmy

#191 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by semmy »

abdulazizsarajevo wrote:Razumijem taj koncept tokena..ok super
Da ti ne bi objasnjavao detalje računarske sigurnosti..konsultuj nekoga ili se raspitaj da li je samo dovoljan password, a opet kazem sa racuna fali 300KM kako?
I to ne samo meni ima jos ljudi..oni se polomise trazeci a upata je izvrsena..vjerovatno zato jer polazu dovoljno paznje da ne bi bilo problematicnih neuspjesnih / uspjesnih transakcija.

UNICREDIT je shit!
ako imas uplatnicu javi se njima u banku i rijesi problem, ha ja

i meni je falila mjesec dana plata, uzeli cak i kamatu na to jer sam po njihovom bila u minusu...otisla fino zalila se i nakon 2 sata mi nasli platu, zalutala negdje :lol: :lol: :lol:
vracen mi cak i iznos klamate jer sam njihovom greskom bila u minusu...
zgembo_sa

#192 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by zgembo_sa »

abdulazizsarajevo wrote:Razumijem taj koncept tokena..ok super

UNICREDIT je shit!
Za tih 300 nemam pojma, na forumu ti niko nece dat odgovor na to niti moze. Sto se tice sigurnosti njihovog internet bankarstva valjda ti slijedeci logo nesto znaci :)
Image
d2

#193 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by d2 »

abdulazizsarajevo wrote:Lopovska (privatna banka) ...eto radi se o privatnoj firmi dosli stranci sa kapitalom pa nam i ono sto je ostalo uzimaju...tako ce i satelecom operaterima biti..ko te pita.
:lol: :lol: :lol: :lol:
ja bih ti savjetovao da odmah pare prebacis u privrednu banku sarajevo, ona je drzavna.
zgembo_sa

#194 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by zgembo_sa »

d2 wrote:
abdulazizsarajevo wrote:Lopovska (privatna banka) ...eto radi se o privatnoj firmi dosli stranci sa kapitalom pa nam i ono sto je ostalo uzimaju...tako ce i satelecom operaterima biti..ko te pita.
:lol: :lol: :lol: :lol:
ja bih ti savjetovao da odmah pare prebacis u privrednu banku sarajevo, ona je drzavna.
Ma nije ni ona :D
Privredna banka Sarajevo DD Sarajevo privatizirana je od strane SPV-a Sarajevo Privatizacio Venture. Eksteritrijalne kompanije čije je sjedište u uredu M&C Corporate Services Limited, Uglande House, Cayman Islands.
http://www.pbs.ba/o_banci.htm
d2

#195 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by d2 »

auuuuu pa koja nam onda ostaje postena drzavna banka, sve ovi privatni lopovi :D
zgembo_sa

#196 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by zgembo_sa »

Jastuk maajka :D
d2

#197 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by d2 »

jel onaj anatomski ili obicni ? bojim se ako ima magnete da boja ne otpadne sa para pa ostade samo papir :mrgreen:
zgembo_sa

#198 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by zgembo_sa »

Ja predlazem pernati. Sto je sigurno, sigurno je :D
nady

#199 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by nady »

Sa uslugama Unicredit banke sam prezadovoljan godinama i ne vidim razlog zašto bih je mjenjao.Da ne bih slučajno prešao na Raiffeisen banku, pa da plaćam članarinu i reizdavanje na debitnu karticu ili ne daj bože da vadim ljekarsko uvjerenje da bih dobio MasterCard ili plaćao reizdavanje VISE 50KM nakon godinu dana, jok ja.
b@tto

#200 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by b@tto »

ima li ko da ima yes paket,ja evo čekam od srijede 1.4. kada sam predao formular,niti me zovu,niti bilo šta znam,koliko se čeka na taj paket,ima li bilo kakva iskustva sa ovom uslugom.
Post Reply