OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

ja dosad nisam srela covjeka koji misli, sam od sebe, da su protestanti iciji instrument.

to potenciraju ne toliko ni mediji, koliko politicari i pojedini nickovi na ovoj temi.

mislim da smo to apsolvirali.

ako nesto ponovimo hiljadu puta, kao ozbiljni gradjani ove zemlje, ocekujemo da se to postuje. svako ima pravo da misli sta hoce, ali mi smo se o tome izjasnili.

meni ova prica zaista razvodnjava temu.
zemljotres

Post by zemljotres »

zeko2008 wrote:Eh ovako naravno bio na protstima, svaka nam cast :)

Eh sad za naredne:
Mislim da bi bilo dobro da uputimo pozive nekim organizacijama, kao sto je recimo: udruzenje filmskih radnika ili neke slicne institucije, da pridobijemo i vidzenije intelektualce uz sebe. spoj mladosti i iskustva :)
Jer ce onda i obicna raja biti ohrabrena da dolazi na proteste.

I ovo moramo predstaviti kao iskljucivo narodni gradzanski pokret.
Pokret za bolje sutra, jer je osnovni cilj da pozovemo politicare sadasnje i buduce na vise odgovornosti, vise paznje za gradzane, sto znaci BOLJE SUTRA.
Ako hocemo masovnost treba kontaktirat' Selmu Bajrami, definitivno! :D
I de se tita ti zadaj sa građani ili gradjani.. bode oči :roll:
shuriken

Post by shuriken »

suncica24 wrote:Evo protiv cega se mi borimo...

Ukinut pritvor dilerima

Vijeæe sarajevskog kantonalnog suda je, po prijedlogu odbrane ukinulo pritvor braæi Ensaru i Elsadatu Zijadiæu, osumnjièenima za dilanje droge, potvrdio na je njihov advokat Izet Ba¾dareviæ.

Braæa su uhap¹ena sredinom januara u akciji pripadnika Odjela za borbu protiv narkomanije MUP KS zbog sumnje da su sa tuzlacima Alenom S. i Selverom S. preprodavali drogu. Policija je prilikom pretresa vozila i kuæe koje koriste Zijadiæi prona¹la 55 grama kokaina, dva pi¹tolja sa municijom, falsifikovanu dokumentaciju, mobitele i novac...

Osloboðenje 24.2.2008.

...iz cega se da vidjeti ko smo i na cijoj smo strani!
ljudi, preskacete bitne postove a hvatate se za sporedne stvari
ovo je katastrofa!
zbog ovog smo se digli!
ne moze vise ovako!
hajmo u radni dan pred zgradu suda!
pravnici, ko imenuje ta Vijeca?
zemljotres

Post by zemljotres »

Od glave krenuti, pa dalje... nemoguće je sve obuhvatiti u jednom navratu, previse su okorjeli u sebi samima
thedude

Post by thedude »

madner wrote:
thedude wrote: ako samo malo izanalizirate zadnji broj dana moze se doci do nekih zakljucaka.

dani podrzavaju proteste (nekoliko stranica).

onda rubrika bosanski barometar (ono odlican/katastrofalan potez):
60 minuta (odlican potez) sto su objavili da ovi u vlasti jedu bez da placaju pdv, te napinju bakira da opali i po lagumdzijinom kriminalu
silajdzic (katastrofalan potez) poseravanje tesko
i na kraju dino mustafic (odlican potez) hvalospjev dini za predstavu koju je postavio u zagrebackom pozoristu mladih, ali ne zaboravlja napomenuti da "Mustafic nije samo iznimno dobar reziser, nego i vrlo savjestan aktivista, covjek kojem je briga o svome drustvu potpuno prirodna, sto pokazuje i njegova podrska novoj stranci ciji je osnivac Danis Tanovic.", te poentira sa "Samo naprijed, Dino! Hocemo jos!"

mislim da nas se pokusava izmanipulisati i to je JAKO OPASNO po nas i nase proteste.
Mislim da ne znas sta znaci izmanipulisati. Da li su se zahtijevi promijenili zbog podrske Dana?
Nisu.
Da li smo dobili dodatni publicitet?
Jesmo.
Da li su clanci koji su izasli u Danima manje viee korektni?
Jesu.

Znaci moglo bi se reci da smo mi izmanipulisali Dane, jer dobili smo ono sto mi htjeli bez da smo napravili kompromise.

Sa druge strane Dani su se profilirali preko nasih leda, i mozda postoji ta agenda da se ta nova stranka pozicijonira na ovu bazu.
Ukoliko se to uradi na taj nacin da se kaze da doticna podrzava nase stavove, (tj dok ne bude da ih oni vode) sve je u redu.

Naivno je ocekivati da ce neko raditi nesto iz cistog altruizma. Ne samo da je
naivno, nego je opasno. To je kriterij koji malo ko moze ispuniti. Na kraju krajeva sami demonstranti imaju cilj da poboljsaju situaciju sami sebi.

Sto se tice medija, navedi mi jedan koji je 100% nezavisan i apolitican. I onda mi reci zasto bi mi njima bili interesantni, jer mi se bavimo istom. :D
nijedan nije nezavisan!
clanak o protestima je korektan, ali kad to stavis u kontekst cijelog magazina ispada ovako kako sam ja rekao.
da sutra danis ili bilo ko bude predsjednik i on treba da zna da se ne smije ponasati nonsalantno na vlasti vec odgovorno.

i ne znam zasto me napadate da sam spijun, jer ja nikada nisam rekao da treba mrsnuti pecanina vec da treba biti oprezan jer bi nam se moglo o glavu razbiti
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

ne znam po koji put kazem da razvodnjavate ovu temu glupostima a promicu bitne stvari.
[Matrix]

Post by [Matrix] »

madner wrote:
thedude wrote: ako samo malo izanalizirate zadnji broj dana moze se doci do nekih zakljucaka.

dani podrzavaju proteste (nekoliko stranica).

onda rubrika bosanski barometar (ono odlican/katastrofalan potez):
60 minuta (odlican potez) sto su objavili da ovi u vlasti jedu bez da placaju pdv, te napinju bakira da opali i po lagumdzijinom kriminalu
silajdzic (katastrofalan potez) poseravanje tesko
i na kraju dino mustafic (odlican potez) hvalospjev dini za predstavu koju je postavio u zagrebackom pozoristu mladih, ali ne zaboravlja napomenuti da "Mustafic nije samo iznimno dobar reziser, nego i vrlo savjestan aktivista, covjek kojem je briga o svome drustvu potpuno prirodna, sto pokazuje i njegova podrska novoj stranci ciji je osnivac Danis Tanovic.", te poentira sa "Samo naprijed, Dino! Hocemo jos!"

mislim da nas se pokusava izmanipulisati i to je JAKO OPASNO po nas i nase proteste.
Mislim da ne znas sta znaci izmanipulisati. Da li su se zahtijevi promijenili zbog podrske Dana?
Nisu.
Da li smo dobili dodatni publicitet?
Jesmo.
Da li su clanci koji su izasli u Danima manje viee korektni?
Jesu.

Znaci moglo bi se reci da smo mi izmanipulisali Dane, jer dobili smo ono sto mi htjeli bez da smo napravili kompromise.

Sa druge strane Dani su se profilirali preko nasih leda, i mozda postoji ta agenda da se ta nova stranka pozicijonira na ovu bazu.
Ukoliko se to uradi na taj nacin da se kaze da doticna podrzava nase stavove, (tj dok ne bude da ih oni vode) sve je u redu.

Naivno je ocekivati da ce neko raditi nesto iz cistog altruizma. Ne samo da je
naivno, nego je opasno. To je kriterij koji malo ko moze ispuniti. Na kraju krajeva sami demonstranti imaju cilj da poboljsaju situaciju sami sebi.

Sto se tice medija, navedi mi jedan koji je 100% nezavisan i apolitican. I onda mi reci zasto bi mi njima bili interesantni, jer mi se bavimo istom. :D
Ma nema potrebe da se opravdavamo .Svaki drustveni angazman je politicki angazman.Nevazno je da li je on instruiran politickom partijom ili je organizivani gradjanski bunt.Mi djelujemo politicki i imamo politicki cilj a on se sumira u povrtaku odgovornosti u institucije vlasti kroz ostavke premijera i gradonacenlinice.Moram vam jos nesta reci,ali samo ovlas.U kantonu vam je pravi haos oko svega ovoga.Napisao bih ja i detaljnije ali morao bih pomenuti neke ljude a to ne smijem jer si blizu "vatre".Ugalvnom samo naprijed.Formula uspjeha je javno mnijenje,sto vise ljudi to veci pritisak i ostavenje cilja.Nepotrebna je birokratizacija kroz nake peticije i sta ti ja znam.Javno mnijenje obara s nogu i s vlasti !

Pozovite sve koga znate.ja sam i majku angazovao da lijepi plakate ! :D
thedude

Post by thedude »

Bea_Trix wrote:ne znam po koji put kazem da razvodnjavate ovu temu glupostima a promicu bitne stvari.
oprosti.

predlozio bih zastave BiH za sljedeci put i minut sutnje svim zrtvama rata.
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

shuriken wrote:

Ukinut pritvor dilerima

Vijeće sarajevskog kantonalnog suda je, po prijedlogu odbrane ukinulo pritvor braći Ensaru i Elsadatu Zijadiću, osumnjičenima za dilanje droge, potvrdio na je njihov advokat Izet Baždarević.

Braća su uhapšena sredinom januara u akciji pripadnika Odjela za borbu protiv narkomanije MUP KS zbog sumnje da su sa tuzlacima Alenom S. i Selverom S. preprodavali drogu. Policija je prilikom pretresa vozila i kuće koje koriste Zijadići pronašla 55 grama kokaina, dva pištolja sa municijom, falsifikovanu dokumentaciju, mobitele i novac...

Oslobođenje 24.2.2008.

ovo je katastrofa!
zbog ovog smo se digli!
ne moze vise ovako!
slažem se, ovakve propuste treba sakupljati.
I zatim ne napasti odgovorne, već samo jednostavno pitati da objasne zašto?
Last edited by Martian_Kyo on 25/02/2008 00:39, edited 1 time in total.
damirm

Post by damirm »

Martian_Kyo wrote:
damirm wrote:Takodjer o peticiji nema nista bitno ni u Zakonu o principima lokalne samouprave u FBiH. Peticijom mozemo traziti samo da se o nekom pitanju raspravlja. Od toga nema nista :).

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /34bos.htm
Ništa efektivno, ali ako se preko toga može natjerat ih da zvanično raspravljaju naše zahtjeve i da ih zvanično odbiju ili prihvate. To bi bilo već nešto.

Ovako se meni čini on ih mogu samo 'iskulirat', dok se mi ne umorimo.
Dok se peticija ispotpisuje, pa dok se oni izjasne...

Dajte ljudi ko poznaje ove vijecnike da prekosutra naprave haos tj. traze referendum? Ako postoje vijecnici koji bi bili za to :-)...
Last edited by damirm on 25/02/2008 00:39, edited 1 time in total.
zeko2008

Post by zeko2008 »

zemljotres wrote:
zeko2008 wrote:Eh ovako naravno bio na protstima, svaka nam cast :)

Eh sad za naredne:
Mislim da bi bilo dobro da uputimo pozive nekim organizacijama, kao sto je recimo: udruzenje filmskih radnika ili neke slicne institucije, da pridobijemo i vidzenije intelektualce uz sebe. spoj mladosti i iskustva :)
Jer ce onda i obicna raja biti ohrabrena da dolazi na proteste.

I ovo moramo predstaviti kao iskljucivo narodni gradzanski pokret.
Pokret za bolje sutra, jer je osnovni cilj da pozovemo politicare sadasnje i buduce na vise odgovornosti, vise paznje za gradzane, sto znaci BOLJE SUTRA.
Ako hocemo masovnost treba kontaktirat' Selmu Bajrami, definitivno! :D
I de se tita ti zadaj sa građani ili gradjani.. bode oči :roll:
Izvini ispraviću, bitno je da se razumije, greške nisu problem, i namjerno sam naglasio intelektualce, ako je ona za tebe intelektualac, onda :)

Kazem kad ljude vide osobe poput Zdravka Grebe i ostalih viđenijih intelektualaca, prelomice sebi u glavi da nije ispolitizirano,da i oni mogu nesto promjeniti. Ovdje je isto cilj buđenje svijesti kod naroda.
Neznam, nekako ja tako mislim pa sad.. :roll:
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

damirm wrote: Dok se peticija ispotpisuje, pa dok se oni izjasne...

Dajte ljudi ko poznaje ove vijecnike da prekosutra naprave haos tj. traze referendum? Ako postoje vijecnici koji bi bili za to :-)...
Upravu si za peticiju jest kasno za to i to je dug proces.
Ali ako neki i nisu treba ih što taktičnije natjerat da odgovore javnosti zašto neće, po ćemu su naši argumenti nevažeći.
Last edited by Martian_Kyo on 25/02/2008 00:43, edited 1 time in total.
damirm

Post by damirm »

Martian_Kyo wrote:
damirm wrote: Dok se peticija ispotpisuje, pa dok se oni izjasne...

Upravu si za peticiju jest kasno za to i to je dug proces.
Ali ako neki i nisu treba ih što taktičnije natjerat da odgovore javnosti zašto neće, po ćemu su naši argumenti nevažeći.
Upravo! Za referendum je potrebna trecina.
don vito

Post by don vito »

[Matrix] wrote:Ma nema potrebe da se opravdavamo .Svaki drustveni angazman je politicki angazman.Nevazno je da li je on instruiran politickom partijom ili je organizivani gradjanski bunt.Mi djelujemo politicki i imamo politicki cilj a on se sumira u povrtaku odgovornosti u institucije vlasti kroz ostavke premijera i gradonacenlinice.
:thumbup: Ovdje je sve receno. Prestanite se baviti nebitnim stvarima, urotama kako nas neko iskoristava. Ne valja Avaz kad malo napise o protestgima, ne valjaju Dani kada puno pisu jer se iza toga, navodno, krije neka "namjera". Nakaradni jaransko-rodjacki sistem "nije moja nadleznost" je dobrano nacet, nemojte da zbog trivijalnih stvari aktuelizujemo pricu o kravi koja daje dosta mlijeka i onda ga prospe.
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

http://www.pescanik.net/index.php?&p=28 ... =1423&nd=1
Neki analitičari i novinari uzbudili su se skoro pubertetski pred prizorom par hiljada ljudi na ulici i počeli prizivati novu šezdesetosmu. Teško je razumjeti takvu naivnost. U regionalnom kontekstu, proglašenje nezavisnosti Kosova demonstriralo je zapravo da ništa hic et nunc nije jeftinije od demonstracija, sve sa jajima i kamenicama.
Oni koji danas gradsku skupštinu gađaju jajima želeći tako promijeniti vlast na izborima prije godinu i po nisu imali jaja!
iz pera velikana bh novinarstva (i knjizevnosti) Muharema Wunderkind Bazdulja... :-)

ooo Muhareme, pokazi nam put hic et nunc....
Last edited by silence_is_sexy on 25/02/2008 00:57, edited 1 time in total.
amrica

Post by amrica »

Martian_Kyo wrote:
shuriken wrote:

Ukinut pritvor dilerima

Vijeće sarajevskog kantonalnog suda je, po prijedlogu odbrane ukinulo pritvor braći Ensaru i Elsadatu Zijadiću, osumnjičenima za dilanje droge, potvrdio na je njihov advokat Izet Baždarević.

Braća su uhapšena sredinom januara u akciji pripadnika Odjela za borbu protiv narkomanije MUP KS zbog sumnje da su sa tuzlacima Alenom S. i Selverom S. preprodavali drogu. Policija je prilikom pretresa vozila i kuće koje koriste Zijadići pronašla 55 grama kokaina, dva pištolja sa municijom, falsifikovanu dokumentaciju, mobitele i novac...

Oslobođenje 24.2.2008.

ovo je katastrofa!
zbog ovog smo se digli!
ne moze vise ovako!
slažem se, ovakve propuste treba sakupljati.
I zatim ne napasti odgovorne, već samo jednostavno pitati da objasne zašto?

55 gr kokaina? za to se u nekim zemljama koje brinu o svojim gradjanima gubi glava, ili dugogodisnji zatvor, a i za oruzje bez dozvole i falsifikovane zvanicne dokumente se ide u zatvor.
Nisam bas sigurna koliko vrijedi tih 55 gr na trzistu i koliko je to suteva, ali za licnu upotrebu nije i dokazano je da su prodavali, sta jos treba?
zemljotres

Post by zemljotres »

amrica wrote:55 gr kokaina? za to se u nekim zemljama koje brinu o svojim gradjanima gubi glava, ili dugogodisnji zatvor, a i za oruzje bez dozvole i falsifikovane zvanicne dokumente se ide u zatvor.
Nisam bas sigurna koliko vrijedi tih 55 gr na trzistu i koliko je to suteva, ali za licnu upotrebu nije i dokazano je da su prodavali, sta jos treba?
Mozda su ih pustili da šmekaju... Možda je Vlada konačno odlučila da stane u kraj problemu narkomanije.... svašta može bit', k'o i proljeće u februaru
shuriken

Post by shuriken »

thedude wrote:
Bea_Trix wrote:ne znam po koji put kazem da razvodnjavate ovu temu glupostima a promicu bitne stvari.
oprosti.

predlozio bih zastave BiH za sljedeci put i minut sutnje svim zrtvama rata.
to se mora uraditi
viva_castro

Post by viva_castro »

Slazem se za policiju, trebamo ih cak i podrzati transparentom tipa:

"I policija vam okrece leđa"

"Vratite policiji pendreke"

"Smanjite svoje, povećajte policijske plate"

Znam neke ljude koji rade u policiji, i oni su željni zaustavljanja kriminala ali se žale na prijetnje od strane kriminalaca i pun im je k***c hapšenja istih ljudi svaki mjesec. Imaju i oni djecu, i oni bi sigurniji život.

Još neki prijedlozi za transparente, nevezano za policiju:

Neću žvake, hoću kusur! OSTAVKE!

DEMOKRATIJA JE VLADAVINA NARODA-to bi bili MI! OSTAVKE!

Eto mačke, nema više kola MIŠEVI!

SJAŠITE VIŠE!

Tajo, mama nudimo vam da provodite vise vremena sa djecom!

FEEL THE WIND OF CHANGE!

RISE BOSNIANS, RISE!

Ne trpimo više ni trun NEPRAVDE! OSTAVKE!

Građanska neposlušnost je urođeno pravo svakog građanina. Ako je se on odrekne, prestaje biti čovjek. Mahatma Gandhi

Vox populi, vox Dei! OSTAVKE!

Ne obara se svako drvo prvim udarcem!

NIJE MAJKA MUJU KARALA STO JE KOCKAO, VEC STO SE VADIO

Dvostruko daje ko brzo daje! OSTAVKE, BRZO!
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

Vi ste ludi, a mi više zbunjeni nismo :P
thedude

Post by thedude »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080225001

Sarajevo: Osmero ljudi umrlo od upotrebe droge u posljednjih 45 dana!
shuriken

Post by shuriken »

amrica wrote:
Martian_Kyo wrote:
shuriken wrote: ljudi, preskacete bitne postove a hvatate se za sporedne stvari
ovo je katastrofa!
zbog ovog smo se digli!
ne moze vise ovako!
sla¾em se, ovakve propuste treba sakupljati.
I zatim ne napasti odgovorne, veæ samo jednostavno pitati da objasne za¹to?

55 gr kokaina? za to se u nekim zemljama koje brinu o svojim gradjanima gubi glava, ili dugogodisnji zatvor, a i za oruzje bez dozvole i falsifikovane zvanicne dokumente se ide u zatvor.
u isto vrijeme dok oni pustaju dilere evo sta se desava:

Kako saznaju Nezavisne novine, osmero ljudi je umrlo od upotrebe droge u posljednjih mjesec i po na podruèju Sarajeva, ¹to je vi¹e nego u protekle dvije godine zajedno, upozoravaju u MUP-u Kantona Sarajevo.

:( :( :(

mozda im je to strategija za smanjivanje broja narkomana? :x
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

lady midnight wrote:risto,
nisi pazhljivo prochitao cijeli post, pa chak ni ovo shto je u tvom citatu ostalo od njega.
nisam ja trazhila promjenu zahtjeva, niposhto. (koja bi to ironija bila, ali nejse :D)

nisam ni mislila da se ovo spomene kao zahtjev, izrichito rekoh da to ne predlazhem, kao i da se izraz solidarnosti sa zemljom u njenim postojecim granicama ne bi trebao stavljati u prvi plan. no praznik nezavisnosti je kao i svi praznici ove vrste stvar simbolike, a simbolichni su i chinovi kojima se obiljezhava. i ja smatram da bi ta simbolika slijedece subote trebala dobiti i svoj verbalni izraz -- iz razloga koje navedoh.
Ma pročitao sam, samo sam citirao dio sa kojim se ne slažem. Još uvijek mislim da ta simbolika NE bi trebala dobiti verbalni izraz na OVOM protestu iz razloga koje navedoh, al da rezimiram, ili da pojasnim, jer kako znamo, jutro je pametnije od večeri :) to je miješanje krušaka i jabuka, razvodnjavanje, i početak pretvaranja protesta usmjerenih ka konkretnom cilju u Hyde Park.
lady midnight wrote: i ne, ne smatram da nas ovaj put ujedinjuje neka druga ideja. ideja koja nas ujedinjuje je bolja buducnost, ne samo gradjana kantona sarajeva, nego i zemlje do koje nam je stalo...
to shto se zasada trazhe promjene na nivou kantona SA je jedna stvar.
ali ne mislim da bi se na dan nezavisnosti ove zemlje sarajlije koji su dosad stali iza ovih protesta i koji artikulirashe frustracije i gnjev mnogih ostalih zbog ugrozhene vlastite sigurnosti, smjele oglushiti na chinjenicu da se istovremeno u njihovoj zemlji nechija zhivotna sigurnost ugrozhava na mnogo gori nachin - direktno, ciljano, i iz najnizhih, nacionalistichkih pobuda.
Možda sam se pogrešno izrazio kad sam rekao "ujedinjuje nas druga ideja", možda je adekvatnije ujedinjuje nas drugi cilj. To što se za sada traže promjene na nivou KS je upravo ta stvar. Ne kažem da se treba oglušiti o činjenice koje navodiš, već samo da ne treba koristiti ove proteste se diže glas za bilo šta drugo osim onoga za šta se do sada dizao. Da izvineš.
lady midnight wrote: na kraju krajeva, sve protiv chega protestiramo je samo refleksija problema chiji su uzroci puno dublji. naravno da mi je jasno da ne mozhemo krenuti protiv tih problema, ovakav duboko zaglibljen sistem se ne mozhe mijenjati na ulici, nego se mora mijenjati institucionalnim putem, ukoliko institucije funkcioniraju (a za to se zalazhemo), uz podrshku (i korekture :D) politichki osvjeshtenog gradjanstva.
Apsolutno.
lady midnight wrote: ali mozhemo dati podrshku onima chija je sigurnost trenutno dovedena u pitanje na mnogo gori nachin nego shto je to trenutno situacija u sarajevu, a chiji je nesigurni status cementiran upravo tim sistemom koji i nama smeta.

ja mislim da mi, koji trazhimo semihinu ostavku izmedju ostalog iz MORALNIH razloga, ne bi smjeli zaboraviti da i mi snosimo moralnu odgovornost da osudimo shta se deshava.

ima nachina da se to uradi, a da se ne izazivaju konflikti i da se sprijechi bilo kakva eskalacija. :)
Pa možemo. A možemo pružiti podršku i penzionerima. I rudarima koji za 300 maraka rizikuju život da bi se mi mogli grijati. I RVI koji žive na rubu egzistencije. I da moralno osudimo nasilje u Darfuru, da iskarikiram sad. Mislim, gledaj, nemam ja ništa protiv iskazivanja solidarnosti sa žrtvama nasilja, štaviše, slažem se, ali mislim korištenje ovih protesta u te svrhe vodi samo u razvodnjavanje i da će za sljedeću subotu neko novi nabaciti neki novi predlog za podršku nekom drugom ili nečem novom što se uklapa u tu opštu ideju "bolje budućnosti", i da ćemo na kraju imati gomilu ljudi koji više ne znaju šta tačno hoće. Ili još gore nekolicinu ljudi koji ne znaju šta hoće.
fixer

Post by fixer »

uspio sam preko svojih kanala da zbavim dane u inozemstvu. ja ne razumijem zasto od vas neki misle da je senad svojim uplitanjem smanjio broj prosvjednika. ja smatram, kad sam vidio sta sve ima u danima o protestima pa i onaj poziv na dvije strane, da je on u mnogome pomogao promidjbi protesta. svjesan sam da je senad pokusao da gurne danisa u ovo. kad mu nije uspjelo on je ipak ucinio veliki posao. senade skidam ti kapu. pokazo si se.
suncica24

Post by suncica24 »

Jos jednom (u iscekivanju bilo kakve reakcije):

Ukinut pritvor dilerima

Oslobođenje 24.2.2008.
Locked