Puh, ja dok dodjoh 80mailova i xyz postova na temi.
Ovako, oko cega smo se do sad slozili?
Oko crvenih i zutih kartona!
Oko sastanka u srijedu!
Oko oglasa i letaka.
Nabavljanja pista i razglasa.
Nismo se slozili oko boje, znaka i imena (znate sta, ako mi budemo trazili slogan koji ne lici ni na koju politicku partiju...tesko da cemo ga, s obzirom na broj partija, nivoa vlasti i izbora, i naci

)
Nismo se slozili oko bilborda
Posto nismo, ovo dvoje za sada otpada i o tome vise ne diskutujemo.
Sad se moramo fokusirati na sadrzaj (ne znam je li to Bea rekla ili Lady, ali hvala im objema na sadrzajnim postovima).
Tu opet dolazimo do mog prijedloga: Pozovimo NVO. One imaju pravnike, one imaju novinare, one imaju infrastrukturu. Mi s njima moramo dogovoriti sta zelimo a sta ne. Tako cemo i uspjeti izbjeci ovo sto se danas desilo, da pojedinac prisvaja duh valtera. Ako su svi ukljuceni, niko ne moze manipulisati s tim!
Drugo, mislim da je ovo preraslo samo temu sigurnosti (ako ste pricali s ljudima pred Katedralom, mogli ste to cuti). Ovdje je rijec o svim problemima s kojima vlasti nece da se pozabave. NAS OSNOVNI CILJ TREBA BITI DA KAZEMO VLADAMA DA UKOLIKO NE RADE SVOJ POSAO, DA MI IMAMO MEHANIZME DA IH NATJERAMO DA RADE. UKOLIKO NI TADA TO NE UCINE, NEKA ODSTUPE I PUSTE DRUGE DA RADE! Ovo nam daje mogucnost da ovdje ukljucimo i druge teme, a samim tim i druge skupine, clanove drustva.
Sad, sigurnost je nesto na cemu smo poceli raditi, sta je slijedece...? mi moramo se dogovoriti!
Eto, toliko za pocetak