SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE
- Mikado
Svi pred katedralu da izrazimo protest protiv vlasti naseg grada i drzave koje svojim ponasanjem omogucavaju maloljetnim delikventima da rade sta god zele. Vecina nasih sudija su saucesnici u zlocinima koji se svakodnevno desavaju nad gradjanima Sarajeva i nase zemlje, jer oslobadjaju pocinioce.
Potrebno je svakodnevno vrsiti pritisak na sudstvo da donose drasticne kazne za pocinioce svih KD, a posebno maloljetnike.
Potrebno je svakodnevno vrsiti pritisak na sudstvo da donose drasticne kazne za pocinioce svih KD, a posebno maloljetnike.
- anakadabra
Nadam se da ćemo danas doći u velikom broju i da će to izgledati ovako:Mikado wrote:Svi pred katedralu da izrazimo protest protiv vlasti naseg grada i drzave koje svojim ponasanjem omogucavaju maloljetnim delikventima da rade sta god zele. Vecina nasih sudija su saucesnici u zlocinima koji se svakodnevno desavaju nad gradjanima Sarajeva i nase zemlje, jer oslobadjaju pocinioce.

FORUMAŠKI PROTEST!!!
-
mala-i
Dragi moji, ja sam se jako razboljela i nisam bila u mogućnosti doći danas. S vama sam u mislima.

sestra mi je javila da ima mnogo ljudi pred Katedralom. ponosna sam na sve sa foruma, ma koliko različiti bili, ujedinili ste ovaj grad makar na dan i zbog toga vam hvala u moje ime.
sestra mi je javila da ima mnogo ljudi pred Katedralom. ponosna sam na sve sa foruma, ma koliko različiti bili, ujedinili ste ovaj grad makar na dan i zbog toga vam hvala u moje ime.
- Troll_Happens
Prica 1 Nasilje postaje svakodnevnica, a i ovoga puta medju akterima su maloljetnici. sinoc je u kaficu Marsal u sredistu Kaknja doslo do opce tuce u kojoj je povrijedjeno 7 osoba medju kojima je troje tesko povrijedjeno i zivotno su ugrozeni. Medju povrijedjenima su i maloljetnje osobe. Kako se saznaje nakon verbalnog sukoba djece dvije porodice dosolo je i do fizickog obracuna uz upotrebu nozeva a u sta su se ukljucili i roditelji djece..neshto wrote:samo da dodam jos jedan razlog više da se danas izađe masovno na prosvjede!
inormacija je 100% tačna,
sinoć je u nekom od sarajevskih ugostiteljskih objekata hladnokrvno hitcem u glavu upucan mlađi muškarac. na žalost trenutno nemam više informacija ali ovo šta sam čuo je dovoljno, informacija je procurila od naših "organa"...
ako još šta saznam pišem na ovo temi, ne da mi se otvarati...
ovu tugu koja je ovih dana obuzela naš grad treba pretvoriti u bijes i konačno napraviti nešto veće!!!
Prica 2 Sinoc 53 min iza ponoci ispred SA kluba upucan 21 godisnjak Armin Alikadic. Prostrijelna rana glave i mozak mu je ostecen...
Toliko o sigurnosti u glavnom gradu a i ostalim mjestima.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Ja nisam mogla otic u strci sam sa ispitima al otisli su moji...bas cu vidjet kad se vrate kako je bilo
- valterbranisarajevo
Vratio se i ja...
Bilo je puno ljudi, čuo sam da je čitava Denisova prodica bila u katedrali.Poslije okupljanja pred katedralom protestna šetnja je počela oko 13:30. Povorka je prošla pored suda,pa obalom i onda su svi stali pred Predsjedništvom.
Saobraćaj je bio obustavljen, ali nisam čuo da se iko bunio..
Da, bilo je pokoje jaje u fasadu, da li je to trebalo? Nije. Jaja nisu padala po guzonjama nego po građanima i policajcima.. Ali tako je to, hiljadu ljudi, hiljadu čudi. Pred predsjedništvom su izvikivane parole: Ubice i Izlazite napolje..
Mislim da pred Predsjedništvom ima još ljudi..
Sve u svemu..
Bilo je puno ljudi, čuo sam da je čitava Denisova prodica bila u katedrali.Poslije okupljanja pred katedralom protestna šetnja je počela oko 13:30. Povorka je prošla pored suda,pa obalom i onda su svi stali pred Predsjedništvom.
Saobraćaj je bio obustavljen, ali nisam čuo da se iko bunio..
Da, bilo je pokoje jaje u fasadu, da li je to trebalo? Nije. Jaja nisu padala po guzonjama nego po građanima i policajcima.. Ali tako je to, hiljadu ljudi, hiljadu čudi. Pred predsjedništvom su izvikivane parole: Ubice i Izlazite napolje..
Mislim da pred Predsjedništvom ima još ljudi..
Sve u svemu..
- amrica
bila sam pred katedralom, pravo je puno bilo ljudi, mada nisam bas najbolje vidjela koliko. Bilo je tuzno, pretuzno, toliko ljudi, a tisina. Neki ljudi su drzali govore, u pocetku bez razglasa, nista se nije culo, predstavnik demobilisanih boraca i neka zena, kasnije se pojavio razglas, bar se culo.
Bilo je ljudi svih generacija, od mama sa bebama u kolicima do bakica koje su zgrozene, nekih poznatih faca sarajevskih itd
Bilo je ljudi svih generacija, od mama sa bebama u kolicima do bakica koje su zgrozene, nekih poznatih faca sarajevskih itd
-
fixer
sarajevo svaka cast. nisam ni u ludilu ocekivao da smo sposobni za ovo. svim organizatorima se treba zahvaliti, od valtera do onog prvog i drugog sto su postirali ovdej. i milion drugih ljudi koji su pomogli. sarajevo skidam kapu. ovako treba svaki put i kad nam bilo sta poskupe napolje svi pa nek se vidi da se ne smiju irat sa nama. imal tko da moze snimiti veceras dnevnik i na youtube da stavi?
-
klixober
Evo sad dodoh kuci.Po mojoj slobodnoj procjeni mislim da je bilo oko 50 000 ljudi u povorci kroz Sarajevo.Citav put od predsjednistva do katedrale,Ferhadija i ulica pored Markala,je bio pun ljudi.Zapravo se tacan broj ljudi ne moze ni reci jer se pocetak i kraj kolone uopste nisu mogli vidjeti.Svaka cast svim ljudima koji su se odazvali na protest!
I da..ono gadanje predsjednistva je bilo nepotrebno,ali to prebacujem na neznanje mlade raje.
Sve u svemu svaka cast dobrim ljudima!
I da..ono gadanje predsjednistva je bilo nepotrebno,ali to prebacujem na neznanje mlade raje.
Sve u svemu svaka cast dobrim ljudima!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Svaka cast Sarajevo zaista nisam se nadala ovome...
Brat je snimao pred predsjednistvom pa cu vidjet da u toku dana uploadujem snimak za one koji nisu bili.
Svaka cast svima nama na forumu koji smo pokrenuli ovo.
Napokon reagujemo!!!!
Brat je snimao pred predsjednistvom pa cu vidjet da u toku dana uploadujem snimak za one koji nisu bili.
Napokon reagujemo!!!!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ja sam samo čekao prvi kamen da razbije prozor na predjedništvu i mislim da ništa više ne bi moglo zaustaviti paljevine i prevrtanje autaHendrix wrote:Ma ljudi su ba na ivici suzdržavanja više , malo nam svima fali da se sastanemo i jajima oderemo sve i jednu državnu instituciju , Denis je bio upaljač i to najgori mogući ali je pokrenuo makar ljude da kažu šta misle o sranju u kojem smo.
ali smirila se situacija
moja kritika
predsjedništvo nije mjesto za okupljanje...
parlamenti su ti gdje se trebalo okupljati
dodatak i prijednog...
slicne prosvjede organitirati priliko izricanja presuda ako ih bude
-
fixer
haj pls to sto prije. nestrpljiv sam da vidim kako je bilo. hvalaladyblue18 wrote:Svaka cast Sarajevo zaista nisam se nadala ovome...
Napokon reagujemo!!!!
-
SundanceKid
Svaka cast!! E ima ovo Sarajevo jos dusu svoju...
I usput, drago mi je sto nije Tose jedini radi kojeg ce se narod ovdje okupit...
I usput, drago mi je sto nije Tose jedini radi kojeg ce se narod ovdje okupit...
Last edited by SundanceKid on 09/02/2008 15:57, edited 1 time in total.
- Sretno Biće
svaka čast ljudi... žao mi je što nisam mogla biti na protestu jer nisam u sarajevu... lijepo je vidjet da su se ljudi napokon probudili 
-
palestinka
#200 SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE
I slažem se, potpuno, proteste treba ponovo organizovati kada bude izricana presuda. Obavezno!