SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Mikado

Post by Mikado »

Svi pred katedralu da izrazimo protest protiv vlasti naseg grada i drzave koje svojim ponasanjem omogucavaju maloljetnim delikventima da rade sta god zele. Vecina nasih sudija su saucesnici u zlocinima koji se svakodnevno desavaju nad gradjanima Sarajeva i nase zemlje, jer oslobadjaju pocinioce.

Potrebno je svakodnevno vrsiti pritisak na sudstvo da donose drasticne kazne za pocinioce svih KD, a posebno maloljetnike.
anakadabra

Post by anakadabra »

Mikado wrote:Svi pred katedralu da izrazimo protest protiv vlasti naseg grada i drzave koje svojim ponasanjem omogucavaju maloljetnim delikventima da rade sta god zele. Vecina nasih sudija su saucesnici u zlocinima koji se svakodnevno desavaju nad gradjanima Sarajeva i nase zemlje, jer oslobadjaju pocinioce.

Potrebno je svakodnevno vrsiti pritisak na sudstvo da donose drasticne kazne za pocinioce svih KD, a posebno maloljetnike.
Nadam se da ćemo danas doći u velikom broju i da će to izgledati ovako:

ImageImageImageImage

FORUMAŠKI PROTEST!!! :thumbup:
mala-i

Post by mala-i »

Dragi moji, ja sam se jako razboljela i nisam bila u mogućnosti doći danas. S vama sam u mislima.

:(

sestra mi je javila da ima mnogo ljudi pred Katedralom. ponosna sam na sve sa foruma, ma koliko različiti bili, ujedinili ste ovaj grad makar na dan i zbog toga vam hvala u moje ime.
Azrim

Post by Azrim »

Pozdrav,
imal li neko informacija kako je pred katedralom?
Nažalost morao sam ostati s malim kući, ali je zato supruga tamo, a ona će da napravi lom. :x
lunci

Post by lunci »

svaka cast ljudi to je prava bosna i solidarnost..
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

neshto wrote:samo da dodam jos jedan razlog više da se danas izađe masovno na prosvjede!

inormacija je 100% tačna,
sinoć je u nekom od sarajevskih ugostiteljskih objekata hladnokrvno hitcem u glavu upucan mlađi muškarac. na žalost trenutno nemam više informacija ali ovo šta sam čuo je dovoljno, informacija je procurila od naših "organa"...
ako još šta saznam pišem na ovo temi, ne da mi se otvarati...
ovu tugu koja je ovih dana obuzela naš grad treba pretvoriti u bijes i konačno napraviti nešto veće!!!
Prica 1 Nasilje postaje svakodnevnica, a i ovoga puta medju akterima su maloljetnici. sinoc je u kaficu Marsal u sredistu Kaknja doslo do opce tuce u kojoj je povrijedjeno 7 osoba medju kojima je troje tesko povrijedjeno i zivotno su ugrozeni. Medju povrijedjenima su i maloljetnje osobe. Kako se saznaje nakon verbalnog sukoba djece dvije porodice dosolo je i do fizickog obracuna uz upotrebu nozeva a u sta su se ukljucili i roditelji djece..
Prica 2 Sinoc 53 min iza ponoci ispred SA kluba upucan 21 godisnjak Armin Alikadic. Prostrijelna rana glave i mozak mu je ostecen...
Toliko o sigurnosti u glavnom gradu a i ostalim mjestima. :x
mala-i

Post by mala-i »

Sestra kaže da su držani i govori...trenutno su kod suda...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Ja nisam mogla otic u strci sam sa ispitima al otisli su moji...bas cu vidjet kad se vrate kako je bilo
pudlica

Post by pudlica »

napravio sam krug do katedrale i svaka cast na odazivu gradjana
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Vratio se i ja...

Bilo je puno ljudi, čuo sam da je čitava Denisova prodica bila u katedrali.Poslije okupljanja pred katedralom protestna šetnja je počela oko 13:30. Povorka je prošla pored suda,pa obalom i onda su svi stali pred Predsjedništvom.

Saobraćaj je bio obustavljen, ali nisam čuo da se iko bunio..

Da, bilo je pokoje jaje u fasadu, da li je to trebalo? Nije. Jaja nisu padala po guzonjama nego po građanima i policajcima.. Ali tako je to, hiljadu ljudi, hiljadu čudi. Pred predsjedništvom su izvikivane parole: Ubice i Izlazite napolje..

Mislim da pred Predsjedništvom ima još ljudi..

Sve u svemu.. :thumbup:
amrica

Post by amrica »

bila sam pred katedralom, pravo je puno bilo ljudi, mada nisam bas najbolje vidjela koliko. Bilo je tuzno, pretuzno, toliko ljudi, a tisina. Neki ljudi su drzali govore, u pocetku bez razglasa, nista se nije culo, predstavnik demobilisanih boraca i neka zena, kasnije se pojavio razglas, bar se culo.
Bilo je ljudi svih generacija, od mama sa bebama u kolicima do bakica koje su zgrozene, nekih poznatih faca sarajevskih itd
kilam

Post by kilam »

Image
Image
Image
Lincoln-Burrows

Post by Lincoln-Burrows »

Image
fixer

Post by fixer »

sarajevo svaka cast. nisam ni u ludilu ocekivao da smo sposobni za ovo. svim organizatorima se treba zahvaliti, od valtera do onog prvog i drugog sto su postirali ovdej. i milion drugih ljudi koji su pomogli. sarajevo skidam kapu. ovako treba svaki put i kad nam bilo sta poskupe napolje svi pa nek se vidi da se ne smiju irat sa nama. imal tko da moze snimiti veceras dnevnik i na youtube da stavi?
klixober

Post by klixober »

Evo sad dodoh kuci.Po mojoj slobodnoj procjeni mislim da je bilo oko 50 000 ljudi u povorci kroz Sarajevo.Citav put od predsjednistva do katedrale,Ferhadija i ulica pored Markala,je bio pun ljudi.Zapravo se tacan broj ljudi ne moze ni reci jer se pocetak i kraj kolone uopste nisu mogli vidjeti.Svaka cast svim ljudima koji su se odazvali na protest!

I da..ono gadanje predsjednistva je bilo nepotrebno,ali to prebacujem na neznanje mlade raje.

Sve u svemu svaka cast dobrim ljudima!
Hendrix

Post by Hendrix »

Ma ljudi su ba na ivici suzdržavanja više , malo nam svima fali da se sastanemo i jajima oderemo sve i jednu državnu instituciju , Denis je bio upaljač i to najgori mogući ali je pokrenuo makar ljude da kažu šta misle o sranju u kojem smo.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Svaka cast Sarajevo zaista nisam se nadala ovome...
Brat je snimao pred predsjednistvom pa cu vidjet da u toku dana uploadujem snimak za one koji nisu bili.

Svaka cast svima nama na forumu koji smo pokrenuli ovo.
Napokon reagujemo!!!!
klixober

Post by klixober »

Zapravo mislim da u istoriji Sarajeva,osim onih protesta pred sami rat,nikada vise ljudi nije izaslo na protest.
Ovo mi je vratilo nadu u grad.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Hendrix wrote:Ma ljudi su ba na ivici suzdržavanja više , malo nam svima fali da se sastanemo i jajima oderemo sve i jednu državnu instituciju , Denis je bio upaljač i to najgori mogući ali je pokrenuo makar ljude da kažu šta misle o sranju u kojem smo.
ja sam samo čekao prvi kamen da razbije prozor na predjedništvu i mislim da ništa više ne bi moglo zaustaviti paljevine i prevrtanje auta

ali smirila se situacija

moja kritika

predsjedništvo nije mjesto za okupljanje...

parlamenti su ti gdje se trebalo okupljati

dodatak i prijednog...

slicne prosvjede organitirati priliko izricanja presuda ako ih bude :(
fixer

Post by fixer »

ladyblue18 wrote:Svaka cast Sarajevo zaista nisam se nadala ovome...
Brat je snimao pred predsjednistvom pa cu vidjet da u toku dana uploadujem snimak za one koji nisu bili.

Svaka cast svima nama na forumu koji smo pokrenuli ovo.
Napokon reagujemo!!!!
haj pls to sto prije. nestrpljiv sam da vidim kako je bilo. hvala :-)
SundanceKid

Post by SundanceKid »

Svaka cast!! E ima ovo Sarajevo jos dusu svoju...
I usput, drago mi je sto nije Tose jedini radi kojeg ce se narod ovdje okupit...
Last edited by SundanceKid on 09/02/2008 15:57, edited 1 time in total.
Piranesi

Post by Piranesi »

Daleko sam bio da bih prisustvovao ovom protestu.Velteru i ostalim Valterima sa foruma veliko hvala za organizaciju protesta i ucestvovanju u istom. Vi ste moji heroji danas. Hvala VAM!!
Sretno Biće

Post by Sretno Biće »

svaka čast ljudi... žao mi je što nisam mogla biti na protestu jer nisam u sarajevu... lijepo je vidjet da su se ljudi napokon probudili :)
sizif

Post by sizif »

danas su raja pokazala lice. A vlast svoje
palestinka

#200 SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE

Post by palestinka »

I slažem se, potpuno, proteste treba ponovo organizovati kada bude izricana presuda. Obavezno!
Locked