BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
amir_zg

#176 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by amir_zg »

komeba wrote:
belissima wrote:Mnogi su ukradeni,mnogi su imali ultimatum od Hrvatskog ili Srpskog saveza,bilo da je rijec o fudbalu,kosarci,rukometu...obecavana im je ta neka reprezentacija...mnogi nisu vidjeli te neke reprezentacije :D ,pa samim tim nisu mogli niti kod nas...ima izuzetaka koji bas nisu htjeli...ali vecina je "kulturno" primorana!
Ma nek igraju tamo gdje im srce kuca,meni je samo zao omladine kojima srce kuca za BiH i koji bi igrali za nas,ali ih gubimo jer je savez kriminaliziran i nesposoban.

Doduse ima jedna kvaka u vezi nastupa igraca iz BiH za Hrvatsku i Srbiju.Statu UEFE i FIFE nalaze da se za neku drzavu moze igrati ukoliko si stekao drzavljanstvo ziveci u njoj ili ako su ti roditelji ili baka/djed rodeni u toj drzavi.Obzirom da npr. jedan Klasnic nikada nije zivio u Hrvatskoj,a roditelji i njihovi roditelji su mu iz BiH,on prakticno nelegalno igra za Hrvatsku.Ne znam kakav je slucaj sa Petricem,Rakiticem,Simunicem,je li iko od njihovih predaka zadnja dva koljena iz Hrvatske ili samo iz BiH,ali ima sigurno takvih slucajeva da igraju mimo pravila FIFE.
Nevjerojatno koliko gluposti u toliko malo teksta. Rakitićev otac je iz Sikirevaca, Slavonija. Majka mu je Hrvatica iz Žepča. Da... zbilja čudno što igra za Hrvatsku. Petrić, Ćorluka, Šimunić su svi Hrvati i opet ne vidim u čemu je problem što oni igraju za zemlju za koju žele i gdje im je srce. Ćorluka i Petrić bi trebali igrati za istu tu državu koja ih je i prisilila da napuste svoje domove i prema kojoj apsolutno ništa ne osjećaju? (RS je dio BiH preba tome...) Da sam ja poznati nogometaš (propali talenat :lol: :P ) kao rođeni purger (etnički nemam nikakve veze sa Hrvatskom) nebi ni trena dvojio o tome dal bi igrao za BiH ili ne. Vjerujem da bi vi kao navijači BiH repke to prihvatili kao normalnu stvar i kao pravo svakog pojedinca da igra za repku koju voli i normalno bi vam bilo da bi odabrao BiH. Zašto onda dvostruka pravila i teorije o "krađama"?
Josip

#177 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Josip »

pa državljanstvo se može dobiti kao što je gore navedeno ali i ako si po nacionalnosti npr. Njemac-Njemačko, Hrvat-Hrvatsko, Bugar-Bugarsko. dakle Klasnić ne igra ne legalno za Hrvatsku. a i da nije Hrvat opet mu je majka iz Hercegovine a otac iz Hrvatske (mislim Zagreb)
klixober

#178 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

amir_zg wrote: Nevjerojatno koliko gluposti u toliko malo teksta. Rakitićev otac je iz Sikirevaca, Slavonija. Majka mu je Hrvatica iz Žepča. Da... zbilja čudno što igra za Hrvatsku. Petrić, Ćorluka, Šimunić su svi Hrvati i opet ne vidim u čemu je problem što oni igraju za zemlju za koju žele i gdje im je srce. Ćorluka i Petrić bi trebali igrati za istu tu državu koja ih je i prisilila da napuste svoje domove i prema kojoj apsolutno ništa ne osjećaju? (RS je dio BiH preba tome...) Da sam ja poznati nogometaš (propali talenat :lol: :P ) kao rođeni purger (etnički nemam nikakve veze sa Hrvatskom) nebi ni trena dvojio o tome dal bi igrao za BiH ili ne. Vjerujem da bi vi kao navijači BiH repke to prihvatili kao normalnu stvar i kao pravo svakog pojedinca da igra za repku koju voli i normalno bi vam bilo da bi odabrao BiH. Zašto onda dvostruka pravila i teorije o "krađama"?
Sta je glupost od onoga sto sam napisao? Prema pravilima FIFE,da bi igrao za neku drzavu,mora da si u njoj roden,ili da su ti roditelji ili njihovi roditelji rodeni u njoj.Mozes sto puta biti etnicki Hrvat,ali ako nisi roden u Hrvatskoj,nisi zivio u Hrvatskoj,zadnja dva koljena su svi redom rodeni u drugim drzavama,nemas pravo igrati za Hrvatsku.To su pravila FIFE,a ne moje gluposti.Mozda tako nije bilo kada su se mnogi odlucili igrati za Hrvatsku kao braca Kovac,Klasnic,Simunic itd. I nisam rekao da Rakiticev niko nije iz Hrvatske,nego sam se pitao da li jeste i rekao da vjerovatno ima takvih slucajeva u hrvatskoj reprezentaciji,da im niko nikada nije roden u hrvatskoj zadnja dva koljena,a igraju za Hrvatsku.
Nikakve teorije zavjere,samo pravila FIFE.
Isto tako moze neko biti sto puta etnicki Bosnjak u Sandzaku,ali po pravilima FIFE nema pravo nastupati za BiH,sve da i ima drzavljanstvo.
Abacija

#179 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Abacija »

komeba wrote:
amir_zg wrote: Nevjerojatno koliko gluposti u toliko malo teksta. Rakitićev otac je iz Sikirevaca, Slavonija. Majka mu je Hrvatica iz Žepča. Da... zbilja čudno što igra za Hrvatsku. Petrić, Ćorluka, Šimunić su svi Hrvati i opet ne vidim u čemu je problem što oni igraju za zemlju za koju žele i gdje im je srce. Ćorluka i Petrić bi trebali igrati za istu tu državu koja ih je i prisilila da napuste svoje domove i prema kojoj apsolutno ništa ne osjećaju? (RS je dio BiH preba tome...) Da sam ja poznati nogometaš (propali talenat :lol: :P ) kao rođeni purger (etnički nemam nikakve veze sa Hrvatskom) nebi ni trena dvojio o tome dal bi igrao za BiH ili ne. Vjerujem da bi vi kao navijači BiH repke to prihvatili kao normalnu stvar i kao pravo svakog pojedinca da igra za repku koju voli i normalno bi vam bilo da bi odabrao BiH. Zašto onda dvostruka pravila i teorije o "krađama"?
Sta je glupost od onoga sto sam napisao? Prema pravilima FIFE,da bi igrao za neku drzavu,mora da si u njoj roden,ili da su ti roditelji ili njihovi roditelji rodeni u njoj.Mozes sto puta biti etnicki Hrvat,ali ako nisi roden u Hrvatskoj,nisi zivio u Hrvatskoj,zadnja dva koljena su svi redom rodeni u drugim drzavama,nemas pravo igrati za Hrvatsku.To su pravila FIFE,a ne moje gluposti.Mozda tako nije bilo kada su se mnogi odlucili igrati za Hrvatsku kao braca Kovac,Klasnic,Simunic itd. I nisam rekao da Rakiticev niko nije iz Hrvatske,nego sam se pitao da li jeste i rekao da vjerovatno ima takvih slucajeva u hrvatskoj reprezentaciji,da im niko nikada nije roden u hrvatskoj zadnja dva koljena,a igraju za Hrvatsku.
Isto tako moze neko biti sto puta etnicki Bosnjak u Sandzaku,ali po pravilima FIFE nema pravo nastupati za BiH,sve da i ima drzavljanstvo.
Ja mislim da braca Kovac nemaju nikakve veze sa Hrvatskom. Treba to provjeriti.

P.S. Da li to znaci i da Dialiba ne moze igrati za BiH?
in33sa

#180 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by in33sa »

Ma da, Hrvatska krsi pravila FIFA-e i FIFA glupa pa ne konta.

Nemoj gluposti pisati. Svaki igrac koji zeli nastupiti za odredjenu reprezentaciju prolazi proceduru provjere u UEFA-i i FIFA-i.

Cvitanich, recimo, najnoviji primjer :wink:
klixober

#181 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Abacija wrote:
komeba wrote:
Ja mislim da braca Kovac nemaju nikakve veze sa Hrvatskom. Treba to provjeriti.

P.S. Da li to znaci i da Dialiba ne moze igrati za BiH?
Ne,Dialiba se smatra kao naturalizovani Bosanac/Hercegovac.To je druga stvar i svaka reprezentacija ima pravo mislim da samo jedan igra naturalizovani,nisam siguran.
klixober

#182 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

in33sa wrote:Ma da, Hrvatska krsi pravila FIFA-e i FIFA glupa pa ne konta.

Nemoj gluposti pisati. Svaki igrac koji zeli nastupiti za odredjenu reprezentaciju prolazi proceduru provjere u UEFA-i i FIFA-i.

Cvitanich, recimo, najnoviji primjer :wink:
Eh kako sam znao ko ce se javiti :D Nema covjek nista da kaze na bh fudbalske talente,ali cim se spomene Hrvatska odmah se javlja.Eh da,ima reci...da Subotic ne zeli igrati za nas...

I Ne znaci da oni igraju ilegalno,nego mozda takva pravila nisu vazila kada su poceli igrati za Hrvatsku.Fifina pravila se mijenjaju.Danas igrac iz BiH,Hrvat,nema pravo nastupati za Hrvatsku ako mu neko od zadnje dvije generacije nije roden u Hrvatskoj.Jedino moze da igra kao naturalizovani kao Eduardo.
Josip

#183 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Josip »

Eduardo da Silva da bi igrao za Hrvatsku morao je dobiti državljanstvo Hrvatske koje se dobija po tim i tim zakonima. To opet ne znači da automatski može igrati za Hrvatsku jer to mu mora dozvoliti i UEFA. Ona je to dozvolila jer je zadovoljio te i te zakone. Mislim da je riječ bila o tome što je ovdje od 15-e godine.

Isto je i sa Kovačima. Dobili su državljanstvo ali na osnovu drugih zakona. I isto tako im je UEFA dozvolila da igraju samo radi drugih zakona, zapravo odredba. Jer svaki Brazilac može igrati za Brazil ako nije prethodno nastupao za neku drugu reprezentaciju. Tako i svaki Hrvat (pa bio on podrijetlom iz Rumunjske) može igrati za Hrvatsku. Nema veze što mu roditelji ili dede nisu rođeni u Hrvatskoj.
in33sa

#184 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by in33sa »

Ni Cvitanichu roditelji nisu rodjeni u Hrvatskoj, niti je on ikada zivio u Hrvatskoj, pa je vec dobio dozvolu FIFA-e i UEFA-e.

Baci pogled na pravila opet :wink: a ona su jednostavna da jednostavnija ne mogu biti, ako imas drzavljanstvo zemlje za koju zelis nastupati, jedino sto te moze sprijeciti je eventalni vec upisani nastup za neku drugu drzavu. I to je to.

Subotic i slicni koji posjeduju po tri drzavljanstva i hipter nekih peripetija u zivotopisu, to je neka druga prica.
Last edited by in33sa on 14/09/2008 16:33, edited 1 time in total.
Josip

#185 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Josip »

in33sa wrote:Ni Cvitanichu roditelji nisu rodjeni u Hrvatskoj, niti je on ikada zivio u Hrvatskoj, pa je vec dobio dozvolu FIFA-e i UEFA-e.

Baci pogled na pravila opet :wink: a ona su jednostavna da jednostavnija ne mogu biti, ako imas drzavljanstvo zemlje za koju zelis nastupati, jedino sto te moze sprijeciti je eventalni nastup za neku drugu drzavu. I to je to.

i davati novce za igranje strancima. tako je Katar pokušao dovesti Ailtona i još tri-četiri igrača. dali im državljanstvo, misli i platiti kada je FIFA čula za ovo nije dozvolila.
in33sa

#186 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by in33sa »

Josip wrote:
in33sa wrote:Ni Cvitanichu roditelji nisu rodjeni u Hrvatskoj, niti je on ikada zivio u Hrvatskoj, pa je vec dobio dozvolu FIFA-e i UEFA-e.

Baci pogled na pravila opet :wink: a ona su jednostavna da jednostavnija ne mogu biti, ako imas drzavljanstvo zemlje za koju zelis nastupati, jedino sto te moze sprijeciti je eventalni nastup za neku drugu drzavu. I to je to.

i davati novce za igranje strancima. tako je Katar pokušao dovesti Ailtona i još tri-četiri igrača. dali im državljanstvo, misli i platiti kada je FIFA čula za ovo nije dozvolila.
Da, FIFA se osigurala po tom pitanju, i hvala bogu da jeste, jer bi inace citav smisao reprezentativnog fudbala izgubio svaku logiku.

Hipotetski receno, Abramovic bi mogao kupiti cijelu drzavu, neku banana republiku, kupiti desetak najvecih talenata svjetskog fudbala i za cetiri-pet godina ta banana republika, United States of Abramovic, bila bi jedna od najjacih fudbalskih reprezentacija na svijetu.
A onda bi i arapski seici pozeljeli to isto... i sve bi otislo u pm.
klixober

#187 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Sad sam procitao pravila i ovo sto sam rekao odnosi se na igrace koji su igrali za drugu u-21 reprezentaciju.Obzirom da braca Kovac nisu igrala,a Rakiticu je kako rekoste neko roden u Hrvatskoj,nije potrebno da vise vodimo diskusiju o tome,nego o bh fudbalskim talentima.Suboticu je baka rodena u Srbiji i zato ima pravo igrati za njih,inace ne bi imao pravo.
papacja

#188 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by papacja »

Baci pogled na pravila opet :wink: a ona su jednostavna da jednostavnija ne mogu biti, ako imas drzavljanstvo zemlje za koju zelis nastupati, jedino sto te moze sprijeciti je eventalni vec upisani nastup za neku drugu drzavu. I to je to.

Subotic i slicni koji posjeduju po tri drzavljanstva i hipter nekih peripetija u zivotopisu, to je neka druga prica.
Ako Subotić zaigra za neku drugu repku osim za USA ili eventualno za nas, ja ću potpisati za Real :mrgreen:
Sociolog

#189 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Sociolog »

Informacija iz prve ruke, ali bas samo takve.!

Mario Stanic, je bio izrazio zelju 1994, kad je igrao za spanski Gijon, da nastupi za BIH. Medjutim tad je Ciro ucinio svoje, ti si Hrvat, tvoja osobna duznost, vrseci pritisak, i vjerovatno uticuci o njegovoj buducoj karijeri, pristao da nastupi za njih. Za ostale Hrvate iz Bih, ne znam
Topla voda

#190 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Topla voda »

evo bezveze gledam nesto po usa selekcijama.
ko je ovaj mali kemo djedovic sto igra za usa u18,a ko je ovaj mali perica marosevic,koji igra za u20?
za obojicu negdje nadjoh da su bosnian born
cyprus

#191 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by cyprus »

Ja sam konto službeno da bi zaigro za neku reprezentaciju, dovoljno ti je da imaš državljanstvo. Međutim, onda se sjetih slučaja od prije nekoliko godina kada je Katar htio pohvatat brazilaca (npr. Ailton) i ostalih koji veze nisu imali sa ovom državom, dati im državljanstva i ovi bi zaigrali za njih. Međutim, ako se nevaram FIFA je to stopirala. Tako da moram priznat da to nije baš tako jednostavno.
klixober

#192 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Topla voda wrote:evo bezveze gledam nesto po usa selekcijama.
ko je ovaj mali kemo djedovic sto igra za usa u18,a ko je ovaj mali perica marosevic,koji igra za u20?
za obojicu negdje nadjoh da su bosnian born
Evo sta sam nasao o Kemi djedovicu:

http://www.jorgovan.net/print.php?sid=5 ... 1a686987bf

Ovo je iz 2006. godine tako da sad momak ima 17 godina.Ako ima kvalitet da igra za Ameriku,sigurno ima i za nas.Sjetimo se Ibisevica koji je imao poziv od americkog selektora,ali tek nakon pritiska bh medija je pozvan za BiH.Nazalost izgleda da nas savez nista ne radi na kontaktu sa mladim igracima u dijaspori i da trebamo mi navijaci urgirati da bi ih se pozvalo u reprezentaciju,barem mladu.
Vlatko und jaranen

#193 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Vlatko und jaranen »

Pericu Marasovića su prije 2g tjekom lipnja kad se u ZG igra turnir Hrvata iz dijaspore preporučili HNS-u američki Hrvati i mali bi igrao za Hrvatsku
shalaedin

#194 Re:

Post by shalaedin »

campa_xxx wrote:
BosRoker wrote:
campa_xxx wrote:Ubjedjen sam da bi bio 10 puta bolji od Rascica...
Ali Rascic je dobio samo jedan poziv za A-reprezentaciju, i to u termin kada Tahirovic i ostali igraci u Evropskim ligama nisu mogli doci. Da li si takodjer ubjedjen da bi Tahirovic bio 10 puta bolji od Dzeke? Muslimovica? Custovica? Ako da, na osnovu cegu.
Od Dzeke ne bi sigurno ali od Muslimovica mislim da bi jer ne grije klupu u svom klubu kao Muslim...to je moje misljenje
Ma daj ba Muslimovic je bolji spic od Dzeke... Muslimovic je ubica. Pa gledaj te kako igra u Paoku, svako kolo goldzija. Dzeko jos nije kompletan igrac...Mlad je. Igra dosta dobro. Nema tu agresivnost koju Zlatan ima. Sklon je povredama.
Zlatan nije dobijao prave prilike u Italiji. Jedino za koga je igrao u kontinuitetu je bila Parma. Tu je davao golove. Davao je i u Mesini pa cak i za Atalantu. Ali onakav igrac je zeljan utakmica. Mislim da bi se vec sljedece godine mogao vratiti u neki zvucniji evropski klub. Dobro je startao u grckoj. I za tvoju informaciju Muslim je standardan u Paoku.
shalaedin

#195 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by shalaedin »

Ma ukljucite fm 2008 i stavite ukljucenu opciju real player i dodajte BiH-a kao zemlju iz koje cete da imate sve registrovane igrace iz Bosne u nasoj ligi i ostalim evropskim zemljama. I onda kada kreirate ligu otidjite na find player i vidjecete da nase djece ima svugdje u evropi.Bitno je samo da sve to obavite prije nego sto pocnete igrati sezonu jer kako kasnije odmice igra mnogi igraci zavrse u klubovima petice. Ljudi koji su proizveli Segin FM 2008 rade svake godine skuting igraca i vrse njihovu realnu procijenu vrijednosti i uvrstavaju ih u bazu podataka.
Evo da se uvijerite o cemu ja govorim. ... nesto o novome fm-u i njegovome nastanku.

http://uk.youtube.com/watch?v=GnBNlzQdXwU
(malo ce potrajati da bi culi ono o cemu ja govorim).

Puno je jos Pjanica tamo... od brace Dzombica u Baselu, Emre Tahirovica u Zurich, Sinanovica u Arau do Denisa Pozdera u Metzu, Causevica u Sentetijenu, Kodre u R.Sosjedadu, Dine Fazlica u Werderu, Subotica u Dortmundu, Vrsajevica u Sparti iz praga, Mahmutovic , Merzic i Ljevakovic u Teplicama... i jos mnostvo drugih. Evo sto o njima ima na youtubu...

http://www.youtube.com/watch?v=H-dxjk-Bq3o

A za jos detalja dobra je i stranica http://www.transfermarket.de ili http://www.football-talents.co.uk/...

Dobro je pogledati i nas FM resarch ...http://www.fmbosnia.com

Pokusao sam ovdje da ozivim ideju o navijackom skautingu tj. kako mi mozemo da pomognemo da neki igrac bude otkriven i predstavljen nasoj javnosti sve u svrhu promocije i poboljsanja naseg fudbala . Medjutim ljudi su me ismijali... :)
shalaedin

#196 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by shalaedin »

amir_zg wrote:
komeba wrote:
belissima wrote:Mnogi su ukradeni,mnogi su imali ultimatum od Hrvatskog ili Srpskog saveza,bilo da je rijec o fudbalu,kosarci,rukometu...obecavana im je ta neka reprezentacija...mnogi nisu vidjeli te neke reprezentacije :D ,pa samim tim nisu mogli niti kod nas...ima izuzetaka koji bas nisu htjeli...ali vecina je "kulturno" primorana!
Ma nek igraju tamo gdje im srce kuca,meni je samo zao omladine kojima srce kuca za BiH i koji bi igrali za nas,ali ih gubimo jer je savez kriminaliziran i nesposoban.

Doduse ima jedna kvaka u vezi nastupa igraca iz BiH za Hrvatsku i Srbiju.Statu UEFE i FIFE nalaze da se za neku drzavu moze igrati ukoliko si stekao drzavljanstvo ziveci u njoj ili ako su ti roditelji ili baka/djed rodeni u toj drzavi.Obzirom da npr. jedan Klasnic nikada nije zivio u Hrvatskoj,a roditelji i njihovi roditelji su mu iz BiH,on prakticno nelegalno igra za Hrvatsku.Ne znam kakav je slucaj sa Petricem,Rakiticem,Simunicem,je li iko od njihovih predaka zadnja dva koljena iz Hrvatske ili samo iz BiH,ali ima sigurno takvih slucajeva da igraju mimo pravila FIFE.
Nevjerojatno koliko gluposti u toliko malo teksta. Rakitićev otac je iz Sikirevaca, Slavonija. Majka mu je Hrvatica iz Žepča. Da... zbilja čudno što igra za Hrvatsku. Petrić, Ćorluka, Šimunić su svi Hrvati i opet ne vidim u čemu je problem što oni igraju za zemlju za koju žele i gdje im je srce. Ćorluka i Petrić bi trebali igrati za istu tu državu koja ih je i prisilila da napuste svoje domove i prema kojoj apsolutno ništa ne osjećaju? (RS je dio BiH preba tome...) Da sam ja poznati nogometaš (propali talenat :lol: :P ) kao rođeni purger (etnički nemam nikakve veze sa Hrvatskom) nebi ni trena dvojio o tome dal bi igrao za BiH ili ne. Vjerujem da bi vi kao navijači BiH repke to prihvatili kao normalnu stvar i kao pravo svakog pojedinca da igra za repku koju voli i normalno bi vam bilo da bi odabrao BiH. Zašto onda dvostruka pravila i teorije o "krađama"?
Ostavimo politiku na stranu... Boris Zivkovic i Stanic su Sarajlije, Corluka, Petric, braca Kovac Simunic i jos par njih su rodjeni u Bosni ili vuku Bosansko porijeklo. Sto bi mi rekli Bosanski hrvati, a ne Hrvatski Bosanci. Da ne brojim druge slavne licnosti koji su otisli pod susjednu zastavu Hrvatske. Pod zastavu Srbije otisli su Koroman, Milosevic, Kezman, Krstajic i drugi. Ali niko od njih nece biti upola vrijedni jednog Barbareza... On nikada nije govorio kako je Hrvat vec Bosanac, kada su mu u hrvatskom dijelu Mostara prijetili ocu i majci, on je govorio izbavite ih iz toga dijela grada i ja cu zaigrati za BiH-a pod Hrvatsku zastavu necu. On je rodjen ovdje i Bosnu smatra svojom zemljom. Mi smo ponosni njime on nama. On ce za nas biti legenda, a ovi drugi nikada. Kao sto je vama Suker i Boban nama ce to uvijek biti Barbarez i Bolic. Pustimo se mi suplje... kad bi te Hrvatska zvala ili BiH-a igrao bi za Hrvatsku. Ako si imalo domoljub. E takav nije slucaj i sa ovim igracima... oni misle da je bolje igrati pod tudjim zastavama nego pod svojom. Oni koji su rodjeni ovdje a igraju za drugu zemlju su nasa sramota. Mene kad bi pitali da igram za BiH-a repku igrao bi i da me 11 gladnih lavova ceka na terenu. Zato sto sam rodjen ovdje. Mada najvecu krivicu za sve te igrace koji nisu proigrali u nasoj selekciji a igraju za druge snosi nas savez. Po njima nije dobar ni Ibrahimovic, ni Meduljanin, ni Haznadar, ni Kucukovic... ni mnogi drugi tako da me necudi nista to sto neko drugi igra za HR ili SR a ne za BIH.
cyprus

#197 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by cyprus »

shalaedin wrote:Puno je jos Pjanica tamo... od brace Dzombica u Baselu, Emre Tahirovica u Zurich, Sinanovica u Arau do Denisa Pozdera u Metzu, Causevica u Sentetijenu, Kodre u R.Sosjedadu, Dine Fazlica u Werderu, Subotica u Dortmundu, Vrsajevica u Sparti iz praga, Mahmutovic , Merzic i Ljevakovic u Teplicama... i jos mnostvo drugih. Evo sto o njima ima na youtubu...
Ne bih baš reko da su ovi i približan rang Pjanića, al daBogda :)
klixober

#198 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

cyprus wrote:
shalaedin wrote:Puno je jos Pjanica tamo... od brace Dzombica u Baselu, Emre Tahirovica u Zurich, Sinanovica u Arau do Denisa Pozdera u Metzu, Causevica u Sentetijenu, Kodre u R.Sosjedadu, Dine Fazlica u Werderu, Subotica u Dortmundu, Vrsajevica u Sparti iz praga, Mahmutovic , Merzic i Ljevakovic u Teplicama... i jos mnostvo drugih. Evo sto o njima ima na youtubu...
Ne bih baš reko da su ovi i približan rang Pjanića, al daBogda :)
Sto moraju da budu bas u rangu Pjanica.Neka budu u rangu Ibisevica i Salihovica za par godina i ja cu biti prezadovoljan.Ali izgleda da cemo opet mi morati pisati peticije,pisma Komsicu,da se mladici s ove teme zovnu u reprezentaciju.
shalaedin

#199 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by shalaedin »

shalaedin wrote:Ma ukljucite fm 2008 i stavite ukljucenu opciju real player i dodajte BiH-a kao zemlju iz koje cete da imate sve registrovane igrace iz Bosne u nasoj ligi i ostalim evropskim zemljama. I onda kada kreirate ligu otidjite na find player i vidjecete da nase djece ima svugdje u evropi.Bitno je samo da sve to obavite prije nego sto pocnete igrati sezonu jer kako kasnije odmice igra mnogi igraci zavrse u klubovima petice. Ljudi koji su proizveli Segin FM 2008 rade svake godine skuting igraca i vrse njihovu realnu procijenu vrijednosti i uvrstavaju ih u bazu podataka.
Evo da se uvijerite o cemu ja govorim. ... nesto o novome fm-u i njegovome nastanku.

Puno je jos Pjanica tamo... od brace Dzombica u Baselu, Emre Tahirovica u Zurich, Sinanovica u Arau do Denisa Pozdera u Metzu, Causevica u Sentetijenu, Kodre u R.Sosjedadu, Dine Fazlica u Werderu, Subotica u Dortmundu, Vrsajevica u Sparti iz praga, Mahmutovic , Merzic i Ljevakovic u Teplicama... i jos mnostvo drugih. Evo sto o njima ima na youtubu...

A za jos detalja dobra je i stranica http://www.transfermarket.de ili http://www.football-talents.co.uk/...

Pokusao sam ovdje da ozivim ideju o navijackom skautingu tj. kako mi mozemo da pomognemo da neki igrac bude otkriven i predstavljen nasoj javnosti sve u svrhu promocije i poboljsanja naseg fudbala . Medjutim ljudi su me ismijali... :)
Obratite na ovo paznju i imace te sta da vidite... pogotovo na ovu britansku stranicu o talentima... dovoljno je ukucati Bosnia u polje search i vidjecete mnostvo igraca koji bi sutra mogli igrati za repku.
shalaedin

#200 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by shalaedin »

shalaedin wrote:Ma ukljucite fm 2008 i stavite ukljucenu opciju real player i dodajte BiH-a kao zemlju iz koje cete da imate sve registrovane igrace iz Bosne u nasoj ligi i ostalim evropskim zemljama. I onda kada kreirate ligu otidjite na find player i vidjecete da nase djece ima svugdje u evropi.Bitno je samo da sve to obavite prije nego sto pocnete igrati sezonu jer kako kasnije odmice igra mnogi igraci zavrse u klubovima petice. Ljudi koji su proizveli Segin FM 2008 rade svake godine skuting igraca i vrse njihovu realnu procijenu vrijednosti i uvrstavaju ih u bazu podataka.

Obratite na ovo paznju i imace te sta da vidite... pogotovo na ovu britansku stranicu o talentima... dovoljno je ukucati Bosnia u polje search i vidjecete mnostvo igraca koji bi sutra mogli igrati za repku.
Post Reply