PEUGEOT servis u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen

#176 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by citroen »

shlauf wrote:Hajde francuzi:
Jaranica treba da uradi veliki servis na 307 1,6 HDI pa je interesuje koliko je to love i gdje je najpovoljnije uraditi ???
Pametnice da čujem komentare i prijedloge: :-D

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
ja radio u servisu 206 na stupu,evo dvije godine vec kako je to uradjeno i kostalo 400KM sa rukama, :D i josh garancija uz to. ;-) :thumbup: Kod mene je 1.6 HDI 16V 66KW.
shlauf

#177 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by shlauf »

citroen wrote:
Jaranica treba da uradi veliki servis na 307 1,6 HDI pa je interesuje koliko je to love i gdje je najpovoljnije uraditi ???

ja radio u servisu 206 na stupu,evo dvije godine vec kako je to uradjeno i kostalo 400KM sa rukama, :D i josh garancija uz to. ;-) :thumbup: Kod mene je 1.6 HDI 16V 66KW.
HVALA haveru :thumbup: Imaš li broj telefona da se zakaže termin ???

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
gurabija78

#178 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by gurabija78 »

shlauf wrote:
citroen wrote:

HVALA haveru :thumbup: Imaš li broj telefona da se zakaže termin ???

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
033638053
061132305
shlauf

#179 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by shlauf »

Hvala :thumbup:

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Zvek

#180 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Zvek »

Kako se pokazao 2.0 HDI 110 KS motor u 406?

Znam da je 307 lose prosla sa ovim motorom.
citroen

#181 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by citroen »

Zvek wrote:Kako se pokazao 2.0 HDI 110 KS motor u 406?

Ja znam da su ti motori prelazili preko 500 oookm,i josh uvijek prelaze. :wink:
Comrad

#182 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Comrad »

Znaci ovi na Stupu nisu losi, to je ondje kod heco pijace?

Koliko kosta dijagnoza za 307?

I jedno pitanje, svakako cu provjeriti i u servisu, ali da vidim i ovdje mozda neko zna. Prilikom kocenja se cuje skripanje, cvilenje. Jesu li u pitanju disk plocice i koliko bi otprilike kosta zamjena istih?
madner

#183 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by madner »

Imas jako puno taksista koji su u UK s tim modelom prelazili jako duge relacije.
bax

#184 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by bax »

Comrad wrote:Znaci ovi na Stupu nisu losi, to je ondje kod heco pijace?

I jedno pitanje, svakako cu provjeriti i u servisu, ali da vidim i ovdje mozda neko zna. Prilikom kocenja se cuje skripanje, cvilenje. Jesu li u pitanju disk plocice i koliko bi otprilike kosta zamjena istih?

U Servisu P206 dijagnostika kosta 15km....

...skripanje,cvilenje i slično, vjerovatno su u pitanju disk pločice, zamjena prednjih je cca 100km sa rukama.
gurabija78

#185 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by gurabija78 »

ne moraju biti plocice, moze biti da su se diskovi malo izvitoperili, a ne mora biti ni to... meni se to desava duze vrijeme, i sa novim plocicama, najcesce kad vozim po mokroj cesti, a u servisima nisu nista znacajno uocili.....
Optimist

#186 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Optimist »

Rodjak je imao 406 sa tim motorom, zadnja serija, 2004 god. Presao sa njim oko 160 000km. Mijenjao FAP filter na oko 110 000 ako se dobro sjecam. Inace je imao sve pohvale za taj motor.
condy

#187 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by condy »

Ukoliko treska volan pri kocenju kada vozis oko 100km/h, a pritisak u gumama je ok., tada su disk plocice.

Ukoliko volan ne trza, a cuje se skripanje prilikom kocenja, tada je do pakni. One su pretvrde, grube, odnosno nisu njegove original, pa se ne troše normalno, pa kada pritisnu pločicu zbog svoje tvrdoće, grubog materijala one se čuju. One ti mogu ubrzati potrosnju disk pločica, sve ostalo ostaje u normali.
semson

#188 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by semson »

_ado_ wrote:
semson wrote:Moze li neko tacno opisati gdje se nalazi ovaj servis "206" na stupu.

Hvala.
kad ides iz grada prema ilidzi, stotinjak metara prije semafora na Energoinvestu skreces desno. znaci, odmah kod DP marketa. i kad skrenes desno, ides nekih 500m tim putem, i onda skrenes desno. vidjet ces, ima plava tabla sa natpisom. eto valjda si nesto skontao/la :)
Malo sam zakasnio da ti se zahvalim :)
Hvala:)
MyCore

#189 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by MyCore »

Puno puno bolje nego onaj 1.6 HDI...
irconbih

#190 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by irconbih »

Promijenjeno ulje, filteri ulja, goriva i zraka na Pugu 307 1,6 HDI 66 KW, sve skupa kostalo 182 KM. Od toga je 20 KM za ruke, 80 KM filter goriva (mijenja se svakih 40 hiljada), 48 KM 4 litre ulja Total 10W40.

Veliki servis košta oko 400 KM (sa rukama).

Majstori ljubazni, brzi.

Servis 206 je u pitanju. Me gusta! :D
Ateista

#191 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ateista »

Ja nisam bas pretjerano zadovoljan sa servisom 206, bio sam vise puta i dosta su ljubazni, ali zadnji put sam bio da mi srede auto pred put (P206), zamijenili mi lezaj na poluosovini jer se pravo ruzno cuo, medjutim nakon nekih 300-400km se ponovo poceo isto cuti, ili su ugradili pravo los lezaj ili standardno kao i vecina majstora, nisu pokusali da otkriju sta je uzrok kvara da odmah sve rijese.

Da ne govorim o tome sto sam za malo kupio polovan mjenjac jer su prvo mislili da je do mjenjaca, sreca pa je bio skup i vise mi se isplatilo da mi ga poprave, medjutim kad sam dosao da to urade ipak su skontali da je lezaj, a mogao sam izletiti dzaba za mjenjac. :-)
party_zan

#192 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by party_zan »

sta je sa tim famoznim FAP filtrom? jel jos glavna tema kod PUG-ova?
Ateista

#193 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ateista »

party_zan wrote:sta je sa tim famoznim FAP filtrom? jel jos glavna tema kod PUG-ova?
I mene to zanima, znam da su raja uglavnom izbjegavala ona auta koja ih imaju zbog odrzavanja.
Kod mene ga nema pa ne znam. :D
Grga07

#194 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Grga07 »

jel se na p 307 mogu mjenjati gumice balans stange, da li je potreba presa ili nesto sl? koliko odprilike kostaju..
hvala
Optimist

#195 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Optimist »

Jaguar84 wrote:Imam pitanje u vezi citroen saxo 1.1i, automobil je 2000 godiste.Naime automobil stvarno previse trosi 10l na 100 km mislim da je to previse za ovaj motor iako su zimski uslovi.Napominjem da sam promijenio ulje,filter ulja,zračni filter te svjećice.Što bi mogao biti uzrok?
Unaprijed hvala!

Nacin voznje? Da li zivis u padinskom dijelu grada? Palis li klimu?
motorola01

#196 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by motorola01 »

Ateista wrote:
party_zan wrote:sta je sa tim famoznim FAP filtrom? jel jos glavna tema kod PUG-ova?
I mene to zanima, znam da su raja uglavnom izbjegavala ona auta koja ih imaju zbog odrzavanja.
Kod mene ga nema pa ne znam. :D
Nedavno sam pricao sa majstorom koji radi francuska vozila i kaze da to vise ne predstavlja neki problem.Jednostavno se iskljuci i to je to.Pitam ga hoce li to stvoriti neki problem,on kaze da nakon toga ne bude nikakvih problema sa radom motora.Kaze cak da bude i poboljsanja nekih :shock: .Dalje vise nisam ni ispitivao....
vnm

#197 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by vnm »

od kuce do posla kratka relacija. ako ga u tih 100km upalis i ugasis 20 puta, ako se izmedju tih paljenja svaki put ohladi i ako cesto stojis u guzvi onda 10l i nije neki podatak koji bi me pretjerano cudio.
alcho

#198 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by alcho »

Ateista wrote:Ja nisam bas pretjerano zadovoljan sa servisom 206, bio sam vise puta i dosta su ljubazni, ali zadnji put sam bio da mi srede auto pred put (P206), zamijenili mi lezaj na poluosovini jer se pravo ruzno cuo, medjutim nakon nekih 300-400km se ponovo poceo isto cuti, ili su ugradili pravo los lezaj ili standardno kao i vecina majstora, nisu pokusali da otkriju sta je uzrok kvara da odmah sve rijese.

Da ne govorim o tome sto sam za malo kupio polovan mjenjac jer su prvo mislili da je do mjenjaca, sreca pa je bio skup i vise mi se isplatilo da mi ga poprave, medjutim kad sam dosao da to urade ipak su skontali da je lezaj, a mogao sam izletiti dzaba za mjenjac. :-)
I ja sam zbog njih uzeo dio koji je kostao 150 KM i za koji se uspostavilo prije montaze da uopste ni ne treba mijenjati. I znas sta mi rece vlasnik ovog bajnog servisa? "Jebiga jarane, sta sad ja da radim..."
Toliko o strucnosti i profesionalnosti u 207 servisu.
Ateista

#199 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ateista »

alcho wrote:
Ateista wrote:Ja nisam bas pretjerano zadovoljan sa servisom 206, bio sam vise puta i dosta su ljubazni, ali zadnji put sam bio da mi srede auto pred put (P206), zamijenili mi lezaj na poluosovini jer se pravo ruzno cuo, medjutim nakon nekih 300-400km se ponovo poceo isto cuti, ili su ugradili pravo los lezaj ili standardno kao i vecina majstora, nisu pokusali da otkriju sta je uzrok kvara da odmah sve rijese.

I ja sam zbog njih uzeo dio koji je kostao 150 KM i za koji se uspostavilo prije montaze da uopste ni ne treba mijenjati. I znas sta mi rece vlasnik ovog bajnog servisa? "Jebiga jarane, sta sad ja da radim..."
Toliko o strucnosti i profesionalnosti u 207 servisu.
Ma ja, sreca pa se meni isplatilo vise da mi oni proprave nego zamjena, inace bi se i meni isto desilo, samo sto bih platio bar 300-400KM...
hare_mne

#200 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by hare_mne »

poz za sve, :bih: ,isčitao sam sve što ste pisali pa bih sad postavio par pitanja
planiram kupiti auto (inace to ce biti moje prvo auto aBd) planiram neki PEUGEOT 307 sa dizeliskim motorom....intresuje me pošto sam neiskusan jeli pametno kupiti ovaj automobil? kad kupujem ovaj auto našta da obratim pažnju? kako da provjerim najbitnije?d a li u tim srvisima mogu provjeriti stvarno stanje automobila i istinu onog što mi priča prodavac8ako da koji su to servisi?)??imateli vi neki prijednog i savjet koji ja neznam prilikom kupovine auta,unaprejed hvala za svaki savjet!!!
Post Reply