A zašto ih ima u Njemačkoj, (sjeverna) Italijia ili Sloveniji?FFK as Lucy01 wrote: Jel' one iste policije koja je druga na listi po korumpiranosti u BiH?
Ili ti pises o nekoj tajnoj i javnosti nepoznatoj policiji, koja postuje zakone drzave i naroda kojem sluzi?
Upravo su konfuzni i nedefinisani zakoni, koji se niti sprovode kako treba niti postuju, razlog da ima ovoliko prosjaka. A ko donosi i sprovodi zakone?
Slazem se da svaka akcija treba da krene od pojedinca i da svako od nas treba da napravi neki korak, ali dijeljenje samaraprotjerivanje
...il' je to ono po devizi "neka samo mene ne zayebavaju"
![]()
I ako politicka situacija ne ide pod ruku sa ekonomskom, socijalnom i svim ostalim...zasto onda nema djece-prosjaka u Svedskoj...ili USA...ili u Kini po tom pitanju?
Možda je odgovor da nije tolko do države, nego do Romske kulture, koja se već 10 stolječa opire asimilaciji i veliča upravo ovakav način života? Broj Roma nije neogračinen, i ne mogu svugdje biti jednako jaki.
To su države koju su znatno bolje organizovane, sa jakim državnim organima. Lićno sam vidio kako Njemačka policija riješava takav problem u Frankfurtu. Romi su imali nedeljno skupljanje u jednom parku, i počeli su pravit probleme (ono masa se osilila).
Došla su 4 policijska kola, sa njemačkim ovčarima i ubili boga u njima. Nakon toga su ih pohapsili, legitimisali i deportavali one bez urednih papira.
Ne znam kakva ti iskustva imaš sa policijiom, ali nisu nefikasni, kad hoće.
Opet, to što nam imamo šuplje prozore ne znaći da nema smisla zatvarat vrata.