"Prosjaci"?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
madner

Post by madner »

FFK as Lucy01 wrote: Jel' one iste policije koja je druga na listi po korumpiranosti u BiH?
Ili ti pises o nekoj tajnoj i javnosti nepoznatoj policiji, koja postuje zakone drzave i naroda kojem sluzi?

Upravo su konfuzni i nedefinisani zakoni, koji se niti sprovode kako treba niti postuju, razlog da ima ovoliko prosjaka. A ko donosi i sprovodi zakone?
Slazem se da svaka akcija treba da krene od pojedinca i da svako od nas treba da napravi neki korak, ali dijeljenje samara :? protjerivanje :? ...il' je to ono po devizi "neka samo mene ne zayebavaju" :roll:

I ako politicka situacija ne ide pod ruku sa ekonomskom, socijalnom i svim ostalim...zasto onda nema djece-prosjaka u Svedskoj...ili USA...ili u Kini po tom pitanju?
A zašto ih ima u Njemačkoj, (sjeverna) Italijia ili Sloveniji?
Možda je odgovor da nije tolko do države, nego do Romske kulture, koja se već 10 stolječa opire asimilaciji i veliča upravo ovakav način života? Broj Roma nije neogračinen, i ne mogu svugdje biti jednako jaki.

To su države koju su znatno bolje organizovane, sa jakim državnim organima. Lićno sam vidio kako Njemačka policija riješava takav problem u Frankfurtu. Romi su imali nedeljno skupljanje u jednom parku, i počeli su pravit probleme (ono masa se osilila).
Došla su 4 policijska kola, sa njemačkim ovčarima i ubili boga u njima. Nakon toga su ih pohapsili, legitimisali i deportavali one bez urednih papira.

Ne znam kakva ti iskustva imaš sa policijiom, ali nisu nefikasni, kad hoće.

Opet, to što nam imamo šuplje prozore ne znaći da nema smisla zatvarat vrata.
Neelix

Post by Neelix »

ja nesto ne bih rekao da je naziv "Cigan" uvredljiv za Rome :roll: drugo je sto se neRomi ( :D ) vrijedjaju medjusobno tom rijeci...
ulpinian

Post by ulpinian »

Ma treba kakav policijski kombi uzeti i pokupiti svu onu dječurliju što prosijači, pere stakla, svira harmoniku na -15 ... i odvući ih u kakav dom za tu namjenu, okupati, obući, nahraniti... poslati u školu... i držati pod "budnim okom" 24h. (Valjda ova federacija ima tol'ko novca da udomi 50ak djece... )Čisto sumnjam da bi se vratili "svojima" i na ulicu. A te njihove roditelje sve pozatvarati i deportovati u neku Keniju :oops:
ja nesto ne bih rekao da je naziv "Cigan" uvredljiv za Rome drugo je sto se neRomi ( ) vrijedjaju medjusobno tom rijeci...
čuj uvredljiv... znaš onu pjesmu... Ciganin sam al' najljepšiiiiii... juče cig'o pjeva u busu... ponosan čoj'k :D

btw.. mircerka, i ovi ostali kvazi -moralisti... ovo što sam ranije postirao... nema veze sa etikom već sa estetikom
žena zmaj

Post by žena zmaj »

Ciko, ciko, daj mi onu marku sto na njoj pise dva!! :lol: :lol: :lol:
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

ulpinian wrote:Ma treba kakav policijski kombi uzeti i pokupiti svu onu dječurliju što prosijači, pere stakla, svira harmoniku na -15 ... i odvući ih u kakav dom za tu namjenu, okupati, obući, nahraniti... poslati u školu... i držati pod "budnim okom" 24h. (Valjda ova federacija ima tol'ko novca da udomi 50ak djece... )Čisto sumnjam da bi se vratili "svojima" i na ulicu. A te njihove roditelje sve pozatvarati i deportovati u neku Keniju :oops:
ja nesto ne bih rekao da je naziv "Cigan" uvredljiv za Rome drugo je sto se neRomi ( ) vrijedjaju medjusobno tom rijeci...
čuj uvredljiv... znaš onu pjesmu... Ciganin sam al' najljepšiiiiii... juče cig'o pjeva u busu... ponosan čoj'k :D

btw.. mircerka, i ovi ostali kvazi -moralisti... ovo što sam ranije postirao... nema veze sa etikom već sa estetikom
"Hajde da se drogiramo,nek se oči sjaje". Ti si na nekim teškim drogama il živiš na Islandu.......ne vidim drugo objašnjenje :D
Država je trenutno dužna privrednicima 42 miliona cca............il se zajebavaš,to je treće.Nadams e da se zajebavaš :D Ako je tako,izvinjavam se :-D
luciferino

Post by luciferino »

Kada sam postavila temu, više sam mislila na one fino obučene koji išću, ali hajde sad kada se već zakuhalo. Nego da se ne koljemo više.

Možete li zamisliti kakav neko treba biti društveni parazit da natjera ženu i čopor djece da se smucaju po ulicama i prose, a onda dođe i pokupi im lovu i još našamara ako nisu sakupili dovoljno? Danas je na CNN-u bio prilog, mislim da se radilo o Londonu, gdje je policija provalila u kuću i odvela djecu koja su krala za svoje "šefove". Prikazani su policajci koji nose momčiće od nekih 5-6 godina, ne više sigurno. E zamislite samo kolike su p***e osobe koji su u stanju iskorištavati tako malu djecu. Ja stvarno nemam boljeg izraza za takve gnjide.
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

luciferino wrote:Kada sam postavila temu, više sam mislila na one fino obučene koji išću, ali hajde sad kada se već zakuhalo. Nego da se ne koljemo više.

Možete li zamisliti kakav neko treba biti društveni parazit da natjera ženu i čopor djece da se smucaju po ulicama i prose, a onda dođe i pokupi im lovu i još našamara ako nisu sakupili dovoljno? Danas je na CNN-u bio prilog, mislim da se radilo o Londonu, gdje je policija provalila u kuću i odvela djecu koja su krala za svoje "šefove". Prikazani su policajci koji nose momčiće od nekih 5-6 godina, ne više sigurno. E zamislite samo kolike su p***e osobe koji su u stanju iskorištavati tako malu djecu. Ja stvarno nemam boljeg izraza za takve gnjide.
bila je i (relativno nedavno) na novoj jako dobra mini serija o zrtvama trgovine ljudima..
mislim da je ovo tjeranje na prosjacenje uvertira u trgovinu ljudima
prijedlog za rjesenje ovog problema : kao sto je vec neko pomenuo pokupiti djecu sa ulice
tacno drzava nam je u financijkom veeelikom minusu ali ovo nije ulaganje vec vid prevencije,pokusaj da se problem na neki nacin minimizira i vodi postepenom rjesenju
samo bih jos dodala : ako nista policija bi trebala kupit djecu...i tako NON STOP..dok ovima ne dojadi dolazit po njih u dom...
kad bi svako dijete zavrsilo u domu cim stane na neku od ulica i pocne prosit..pa skontali bi valjda da nema fajde i da im se ne isplati vozikat ih tamo-vamo
Better Man

Post by Better Man »

ladyblue18 wrote:fakat sta je ovo i ja sam primjetila da ih je previse :x
al najvise me iritira ona mrsava sto hoda po saracima i stalno trazi marku za cigare :x :x :x
A inace vezano za temu ima jedna nana stalno hoda saracima bosonoga povijena i trazi bar 10 feninga od nekog :( to me bas pogodi...pocesto je vidim...znam kad je bila ona jaka zima i snijeg ona bosa hoda po onim kockama a mene nesto ufatila tuga reko jadna majko :(
Stvarno ima ljudi kojima je pomoc potrebna al ovo prerasta u organizovani kriminal pa vise ne znas kome je stvarno potrebno
Ako je to ta osoba na koju mislim, radi se o djevojci Irmi Bećar, koju je pojela droga!
danas

Post by danas »

lady midnight wrote: hebo ti to drushtvo u kojem puni stomaci razmishljaju na ovakav nachin.
da.
ovo je realnost bosne... ono sto me uzasava nisu vise otvoreni fasisti, hard-core nacionalisti, sovinisti -- sa njima makar znas sta 'dobijas', pa se nicemu i ne nadas... kad oni skoce da kolju sve pedere, muslimane, vlahe -- ne iznenadjujem se... jer to je dio njihove nestrane ideologije...

danas me ipak daleko vise uzasavaju samodeklarisani 'demokrati', 'gradjani', oni 'neoptereceni vjerom i nacijom', 'obrazovani', 'humanisti' i 'srednja klasa' na kojoj ko biva treba da pociva gradjansko drustvo za koje se oni toliko svesrdno zalazu... i koje -- eto saznah iz par threadova -- treba da bude zasnovano na istrebljenju roma i sterilizaciji siromaha...

ledi mi se krv u zilama... ali sta ja balinkura znam sta je cigo koji ti pere auto... :roll:
amrica

Post by amrica »

poslije duzeg vremena sam danas hodala po gradu, vec sam procitala na netu informacije o ogromnom broju prosjaka, ali sam se ipak sokirala, kao da ih je geometar postavljao na svakih 30m, u svakoj ulicici, na svakom ulazu, i jos se deru daj pola marke. Grozno. Bio jedan stari dedo sto je prodavao priglavke na ulazu u Stakleni grad, njemu sam uvijek davala markicu kad izadjem iz banke, nema ga odavno, htjela sam i od onog slijepog sto prodaje upaljace i zvake nesto kupiti, ali ne ide, slabo cuje, dala sam nesto para, ali nije me shvatio, pa sam se osjecala bas glupo.
A sto se tice profesionalnih prosjaka, neko rece ne shvata kako moze muz natjerati zenu i djecu da prose. Lako, lakse je sjediti na ulici i traziti marku i zaraditi moju (tesko zaradjenu) platu nego prati stepenice, mesti, cistiti... Uostalom, ne salju malu djecu da prose na raskrscima da nesto zarade nego da se nauce da jje lakse zaraditi tako nego ici u skolu i cucati u kancelariji 8-9 sati dnevno i trpiti sefa sa losim IQ itd... i zaraditi manje.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

danas wrote:
lady midnight wrote: hebo ti to drushtvo u kojem puni stomaci razmishljaju na ovakav nachin.
da.
ovo je realnost bosne... ono sto me uzasava nisu vise otvoreni fasisti, hard-core nacionalisti, sovinisti -- sa njima makar znas sta 'dobijas', pa se nicemu i ne nadas... kad oni skoce da kolju sve pedere, muslimane, vlahe -- ne iznenadjujem se... jer to je dio njihove nestrane ideologije...

danas me ipak daleko vise uzasavaju samodeklarisani 'demokrati', 'gradjani', oni 'neoptereceni vjerom i nacijom', 'obrazovani', 'humanisti' i 'srednja klasa' na kojoj ko biva treba da pociva gradjansko drustvo za koje se oni toliko svesrdno zalazu... i koje -- eto saznah iz par threadova -- treba da bude zasnovano na istrebljenju roma i sterilizaciji siromaha...

ledi mi se krv u zilama... ali sta ja balinkura znam sta je cigo koji ti pere auto... :roll:
i opet sve u jedan kosh...
danas

Post by danas »

mIRCerka wrote:
danas wrote:
da.

ajde? nije valjda -- u jedan kosh?

jedini koje ja vidjeh da se strpase u jedan kos ovdje bijahu romi... i to -- kos za istrebljivanje... tad malo ko skoci da kaze -- pa kako majku mu sve u isti kos...

ja napisah ko me uzasava, a koliko je je tih, i ko su oni, i jesu li 'svi' takvi -- nigdje ne spomenuh... nadovezala sam se na post od lady midnight koji govori u punim stomacima kao odredjenoj drustvenoj kategoriji -- da li je ona mislila haman na svakoga ko nije gladan?

docim, svakako je fascinirajuce da si ti odgovorila :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

danas wrote:
mIRCerka wrote:
danas wrote: da.

ajde? nije valjda -- u jedan kosh?

jedini koje ja vidjeh da se strpase u jedan kos ovdje bijahu romi... i to -- kos za istrebljivanje... tad malo ko skoci da kaze -- pa kako majku mu sve u isti kos...

ja napisah ko me uzasava, a koliko je je tih, i ko su oni, i jesu li 'svi' takvi -- nigdje ne spomenuh... nadovezala sam se na post od lady midnight koji govori u punim stomacima kao odredjenoj drustvenoj kategoriji -- da li je ona mislila haman na svakoga ko nije gladan?

docim, svakako je fascinirajuce da si ti odgovorila :)
dapace dapile :D
Probaj ti zaspat sa ovakvim krdom koje je u goste primilio jednog sejtana...
onda ti umjesto traviana forum padne na pamet...
al vidim nista se ne mijenja iz stranice u stranicu, pa ta monotonija tuShi pravo :D

a moram odgovorit jer ONI svoje rekoshe i ne podebljavaju svoju pricu dok VI nalazite sve bolje i bolje fraze da ih proglasite najgorim oloshem na planeti...
a JA... ja i dalje hodam kroz mrak, i dalje strecam od onih koji mi disu za vratom, i dalje tvrdim da cu svakog onog koji nasrne na mene u bilo kakvoj namjeri, da je bog otac sisao sa nebesa, sastavit sa zemljom ako sam fizicki sposobna...ako je veci i jaci od mene, poslat jak udarac u genitalije i dati petama vjetra dok se ne nadjem na sigurnom... pa bio on Rom, Sandzaklija, Sarajlija, PRAAAAVI sarajlija, Hercegovac, Kinez, Crnac ili ne-daj-mi-Boze neki od Ugrozenih...
Ja makar imam hrabrosti reci da je meni moj problem najveci i da je meni moja patnja najveca u momentu kad sam sama i napadnuta...

mali Moto se upravo uneredio gdje ne treba...BBL...
d2

Post by d2 »

amrica wrote:poslije duzeg vremena sam danas hodala po gradu, vec sam procitala na netu informacije o ogromnom broju prosjaka, ali sam se ipak sokirala, kao da ih je geometar postavljao na svakih 30m, u svakoj ulicici, na svakom ulazu, i jos se deru daj pola marke. Grozno. Bio jedan stari dedo sto je prodavao priglavke na ulazu u Stakleni grad, njemu sam uvijek davala markicu kad izadjem iz banke, nema ga odavno, htjela sam i od onog slijepog sto prodaje upaljace i zvake nesto kupiti, ali ne ide, slabo cuje, dala sam nesto para, ali nije me shvatio, pa sam se osjecala bas glupo.
ja od tog covjeka sto prodaje upaljace i zvake uvijek kupim a i od zene koja prodaje bombone navece dole kod traznice iako ne jedem ni bombone a niti pusim da mi treba upaljac. Ima i jedna teta sto ispred katedrale prodaje cvijece iz baste (ljubicice i visibabe).
lady midnight

Post by lady midnight »

danas wrote:
eh vidish, pa to je, ja mislim, ustvari i najveca opasnost. ako cemo prichati o nekakvoj demokratizaciji, onda bi bash takvi trebali da prednjache... al hebo ti to kad su totalitaristichki obrasci razmishljanja ostali, i samo ispunjeni novim sadrzhajima.

pricha o kriminalu i javnom 'neredu" koja se zavrshava pozivima za ovdje navedene mjere prema onima koji su ipak najslabiji segment drushtva je klasichna ksenofobichna pricha srednje klase kojoj je, ipak, daleko bolje od onih na koje se verbalno ( a bogami i fizichki) obasipa.

i, just for the record - ne, ne trpam sve pripadnike spomenute klase u isti kosh. ali one koji misle da im je na osnovu punih stomaka dato pravo da odredjuju shta bi se i kako trebalo raditi sa onim koji im nisu po ceifu (odnosno koji mi prichaju priche kako su to sve u stvari milioneri u dronjcima), da - takve trpam u isti kosh.
lady midnight

Post by lady midnight »

mIRCerka wrote: a moram odgovorit jer ONI svoje rekoshe i ne podebljavaju svoju pricu dok VI nalazite sve bolje i bolje fraze da ih proglasite najgorim oloshem na planeti...
miRcerka,
nisi u pravu. podebljavaju svoju prichu na drugim temama i preko pp-a...

i zaboli mene hoce li se neko uvrijediti - onaj ko pozove na ubijanje i spaljivanje jeste olosh. najgori na planeti. za mene o tome nema nikakve diskusije.

nego samo da priupitam je li iko od ovih koji se obruchishe na Rome najgorim mogucim rijechima poslat u banovice?
amrica

Post by amrica »

d2 wrote:
amrica wrote:poslije duzeg vremena sam danas hodala po gradu, vec sam procitala na netu informacije o ogromnom broju prosjaka, ali sam se ipak sokirala, kao da ih je geometar postavljao na svakih 30m, u svakoj ulicici, na svakom ulazu, i jos se deru daj pola marke. Grozno. Bio jedan stari dedo sto je prodavao priglavke na ulazu u Stakleni grad, njemu sam uvijek davala markicu kad izadjem iz banke, nema ga odavno, htjela sam i od onog slijepog sto prodaje upaljace i zvake nesto kupiti, ali ne ide, slabo cuje, dala sam nesto para, ali nije me shvatio, pa sam se osjecala bas glupo.
ja od tog covjeka sto prodaje upaljace i zvake uvijek kupim a i od zene koja prodaje bombone navece dole kod traznice iako ne jedem ni bombone a niti pusim da mi treba upaljac. Ima i jedna teta sto ispred katedrale prodaje cvijece iz baste (ljubicice i visibabe).

Za mene ovi stari, bolesni i jadni ljudi koji nesto prodaju za sitne parice (i ne dozivaju te, ne vuku za rukav...) nisu prosjaci u smislu pojma o kojem se vodi ova rasprava, svi ostali su uglavnom zdravi, mladi i sposobni, samo nece da rade, nekad sam procitala da imaju 30 do 40 KM dnevne zarade, ja sam zavrsila neki fax, pa sam tu negdje cak i ispod po mjesecnim primanjima.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

lady midnight wrote:
mIRCerka wrote: a moram odgovorit jer ONI svoje rekoshe i ne podebljavaju svoju pricu dok VI nalazite sve bolje i bolje fraze da ih proglasite najgorim oloshem na planeti...
miRcerka,

i zaboli mene hoce li se neko uvrijediti - onaj ko pozove na ubijanje i spaljivanje jeste olosh. najgori na planeti. za mene o tome nema nikakve diskusije.

nego samo da priupitam je li iko od ovih koji se obruchishe na Rome najgorim mogucim rijechima poslat u banovice?
pa kad diranje tudje majke nije bilo za bana, nakon prvog upozorenja svi koji su stali sa salvama i pozivima na linc nisu dobili bana...
ni na ovoj ni na drugim temama...
sto se tice PPova, to je dio komunikacije u koji ne ulazimo...

tefteri se tefteri, nema vise 3dnevnih banova...

Nego, posto meni valja zaradit moju platu, ja idem laganini na pocinak, vama svima sretno nocas :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

mIRCerka wrote: a JA... ja i dalje hodam kroz mrak, i dalje strecam od onih koji mi disu za vratom, i dalje tvrdim da cu svakog onog koji nasrne na mene u bilo kakvoj namjeri, da je bog otac sisao sa nebesa, sastavit sa zemljom ako sam fizicki sposobna...ako je veci i jaci od mene, poslat jak udarac u genitalije i dati petama vjetra dok se ne nadjem na sigurnom... pa bio on Rom, Sandzaklija, Sarajlija, PRAAAAVI sarajlija, Hercegovac, Kinez, Crnac ili ne-daj-mi-Boze neki od Ugrozenih...
ebi ga mirci, ako vec govorimo o threadu, ne cini li ti se cudno da smo od malog roma koji pere auto dosli do velikog manijaka koji napada u mraku? :D iskreno, ne znam ko ti spori pravo da zveknes bilo koga u samoodbrani i kakve to veze ima sa udaranjem peraca prozora? ili sa onim sto sviraju harmonike po ferhadiji, sto ih hocemo deportirati?
Jara

Post by Jara »

luciferino wrote:
Danas je na CNN-u bio prilog, mislim da se radilo o Londonu, gdje je policija provalila u kuću i odvela djecu koja su krala za svoje "šefove". Prikazani su policajci koji nose momčiće od nekih 5-6 godina, ne više sigurno. E zamislite samo kolike su p***e osobe koji su u stanju iskorištavati tako malu djecu. .
Kao u Dickensovim romanima ... :D
lady midnight

Post by lady midnight »

mIRCerka wrote:
lady midnight wrote:
miRcerka,

pa kad diranje tudje majke nije bilo za bana, nakon prvog upozorenja svi koji su stali sa salvama i pozivima na linc nisu dobili bana...
ni na ovoj ni na drugim temama...
sto se tice PPova, to je dio komunikacije u koji ne ulazimo...

tefteri se tefteri, nema vise 3dnevnih banova...

Nego, posto meni valja zaradit moju platu, ja idem laganini na pocinak, vama svima sretno nocas :D
poshto vidim da tebe ovdje ochigledno zhuljaju sasvim druge stvari od ovoga o chemu se razgovara, ne mogu a da se ne dotaknem i toga.

dakle, zashto bi diranje tudje majke bilo za bana, kad nije bio poziv na sterilizaciju siromashnih? i to sterilizaciju ljudi koji su malo prije toga navedeni imenom, prezimenom i sa mjestom prebivalishta :)
meni je forumash u pitanju inache okay osoba, nemam nikakvih rachuna s njim niti znam zashto bih trebala, i nadala sam se da je ona glupost bila obichni lapsus linguae, ali on se za to nije izvinuo. a ti, umjesto da upozorish na tu fashistoidnu glupost, ti si mu predlozhila da o tome otvorite posebnu temu. onako jaranski, ispade.
time si, usput, izgubila svaki kredibilitet, ustvari ono malo kredibiliteta shto je ostalo nakon shto si pokushala da nekoc odbranish jednu bivshu moderatoricu krivotvorenjem rijechi svih forumasha koji su se zabezeknuli njenim stavovima, a samim tim i ochiglednim pravljenjem budala od istih po principu "nije ona rekla ono shto jeste rekla, nije tako jer vam ja to kazhem". to sam smatrala propustom, odnosno sluchajnoshcu... ovo sada vishe ne smatram.
ovo sa kredibilitetom govorim, naravno, u svoje ime. (a ti ako mislish da sam jedina, slobodno... za to i postoji sloboda mishljenja.)

a sad evo ispade da je isto kad neko kazhe da treba pobiti cigansku bagru, i kad neko na glupu izjavu poput one o sterilizaciji davaocu te izjave spochita da bi trebao pocheti od sebe?
ne mozhe biti isto. osim po logici koja se namjerno pravi slijepa za neke stvari. a toga sam se ja zadnjih dana od tebe nagledala da glava boli.

nadalje,
upornim ponavljanjem svojih dozhivljaja na ovoj temi pokushavash da nas ubijedish kontra svakoj logici da su ovi koji komentiraju fenomen otvorenog ili latentnog rasizma ti koji diskriminiraju i pozivaju na netrpeljivost, dok se ostali bore za svoja prava, svoju imovinu, svoju fizichku nepovredljivost. jeste....malo sutra. voljela bih da znam gdje raste ta logika koju slijedish, jer sa logikom to vishe nema veze.

shto se mene tiche, jako ce mi teshko odsada pasti da te uzmem za ozbiljno.
toliko od mene & laku noc.
planina

Post by planina »

ovo je fotografisano augusta 2007 na grbavici... posto mIRCerka insistira na pozivima policiji... eto i to sam radila...zvala ih.. dosli..vidjeli... skinuli jedan sa jednog stuba...bilo im smijesno sto zovem zbog toga... zvala redakciju dana.. nije im bila interesantna prica.... 10 dana rasisticki pamfleti su uporno stajali na gotovo svakom stubu... (ispod se vidi plakat sarajevo film festivala-kakva ironija)... rijeke ljudi..mladih, starih... su prolazile.. neko je znao engleski, neko ne... nisam htjela potrgati ... da vidim koliko ljudi ce se barem zgroziti... pored ovog stuba je nakon 10 dana prosao deckic od nekih dvadesetak ..mozda i manje godina... potrgao..opsovao i nastavio svojim putem..

koliko brzo bi reagovala policija, a nakon toga i mediji, pa onda i politicari da je na plakatu umjesto gipsys pisalo bosniaks, serbs, croats, jews...

poanta moje price da se tema o prosjacenju svela na verbalno iskaljivanje bijesa prema romima od strane onih koji su "samarali", preko onih koji bi sterilisali, onih koji bi protjerali, do onih koji bi pobili... ljudi gdje mi to zivimo... od koga ce nasa djeca nauciti da se ljudi ne treba plasiti nego ih voljeti...

Image

jbg..ne znam postavit vecu sliku... pise "do not feed the gipsys"
becu

Post by becu »

''De administratores et moderatores non disputando est''
:D ode voz u kukuruz
HiBreeD

Post by HiBreeD »

mogu li ja da zakljucim temu :D

Lucy je opsovala tita na komunjarskom forumu :D

mircerka kao i obicno (a to su vidim primjetili i ostali) u svaku temu uvodi svoje price i likove, ocekiv'o sam jos i pomen tako drage sestricne :D ...nekad pomislim da je ona zena macka :D ,i da je dosad imala 9 zivota, jer je prepuna dozivljaja i prica iz svih zivotnih situacija :-) (no offense please)

bea, smisleno i odmjereno :thumbup:

danaske, nemoj se nervirat plaho, skodi ljepoti i negdje sam procitao utice na zdravlje koze, kose i noktiju :-)

odo ja sad :run:
madner

Post by madner »

Neka da ja probam sumirat: za problem prosjaka, ogromnom većinom Romske etničke skupine, krivi su, poredani po značaju:

7. Haris Silajdžić
6. Globalno zagrijavanje
5. Šamar, zato što je izašao iz mode
4. Država općenito, naša posebno
3. Policija zato što u skladu sa ljudskim pravima oštro i odlučno ne upozori prestupnike, te im udjeli ukor.
2. Socijalane službe, koje ne zbrinjavaju djecu ekonomski dobro stojećih Roma.
1. Netolerantni gadovi koji ne uvažavaju romsko pravo na različitost i time stvaraju jaz između građana i divne djece.

Za problem prosjaka ni u kojem slučaju nisu krivi:

1. Sami prosjaci

Dakle hajmo se zgražavat što je ljudima dosta.
Post Reply