Zapalili 72-godišnju staricu!!!
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
Jao ljudi,jeste vi dobro?Mislim da niste procitali moj post (prvi)kad sam napisala da su to bolesni mozgovi.E sada naravno da nije logicno nikoga zapaliti,samo sam rekla kako neko moze pomisliti(ako je vec dovoljno lud i opicen da zapali)da to uradi u zgradi.Mislim stvarno!
Uz to,ne drogiram se,za informaciju tipu koji me pitao na kojim sam drogama,ne pusim,ne pijem,ne ubijam....
A nisam ni mala.....za informaciju nekom koji je rekao da sam mozda mala.Visoka sam 170cm....
Jedina istina je da se vjerovatno nisam lijepo "odrazila"-mislim IZRAZILA da opet ne shvatite bukvalno pa pocnete voditi komentare oko rijeci odrazila(koja je bila sala)umjesto oko paljenja starice
Uz to,ne drogiram se,za informaciju tipu koji me pitao na kojim sam drogama,ne pusim,ne pijem,ne ubijam....
A nisam ni mala.....za informaciju nekom koji je rekao da sam mozda mala.Visoka sam 170cm....
Jedina istina je da se vjerovatno nisam lijepo "odrazila"-mislim IZRAZILA da opet ne shvatite bukvalno pa pocnete voditi komentare oko rijeci odrazila(koja je bila sala)umjesto oko paljenja starice
- Fiore
To se ne pusta iz ruku..iskasapis ga tako da ga ni sudski vjestak ne obradi..uvjek dobar gost wrote:Ja poznajem čovjeka koji je slomio lopova koji mu je htio obiti auto, zatekao ga u autu i slomio ga u onoj huji skroz, došla murija i uhapsila obojicu... čovjek bio na sudu i osudili ga na šest mjeseci zatvora a lopova pustilo.......??????
Ko je lud ovdje.....
Pa kad bi odlezao onda bih znao za sta lezim..
- Troll_Happens
evo bas sad slusam likove koji su ovo djelo pocinili pustice za par dana iz zatvora jer nemaju ustanove u kojoj mogu da ih drze...
Vjerovatno ce sad nastaviti sa paljevinom kao do sada...
Nesto slicno ce vjerovatno cekati i onu trojicu koja su izboli momka u tramvaja.. . daj boze da ne bude ali se bojim da hoce
Vjerovatno ce sad nastaviti sa paljevinom kao do sada...
Nesto slicno ce vjerovatno cekati i onu trojicu koja su izboli momka u tramvaja.. . daj boze da ne bude ali se bojim da hoce
- vjesticanametli
#182 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
evo jedan od njih opet napao neku zenu 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#183 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
dje?vjesticanametli wrote:evo jedan od njih opet napao neku zenu
- Corto Maltese
#184 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
Alipašino, prekjučer u p'o dana, strgao joj lanac sa vrata... dalje ne znam.
-
mIRCerka
#185 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
Je li bilo u novinama?Corto Maltese wrote:Alipašino, prekjučer u p'o dana, strgao joj lanac sa vrata... dalje ne znam.
- vjesticanametli
#186 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
evo ti na rsg-u
-
mIRCerka
#187 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
obzirom da mi zamjenik direktora broji rolne toalet papira, ne moRem slusat radijon na poslu.vjesticanametli wrote:evo ti na rsg-u
- slavkoimamodilera
#188 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
Eto ti ga na pojacani nadzor... fino treba saznati ime sudije koji ga je oslobodio i lagano, bez puno nervoze polomit mu noge...
- vjesticanametli
#189 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
i sudiju i njih 3
-
mIRCerka
#190 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
http://www.oss.ba ne mogu se snaci ovdje...Maloljetnici koji su zapalili i ubili staricu na slobodi uz pojačan nadzor
Sudija za maloljetnike sarajevskog Općinskog suda, po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva, izrekao je odgojne mjere pojačanog nadzora organa socijalne zaštite Robertu M. (1993), Robertu H. (1992) i Jetonu O. (1993), koji su sredinom januara ispred haustora zgrade u naselju Hrasno ubili staricu Ljubicu Spasojević (72), piše Oslobođenje.
- slavkoimamodilera
#191 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
Aaaaa neee... za njih trojicu imam poseban recept... al necu na forum, jerbo bi mog'o bit bonitaBANaniran...vjesticanametli wrote:i sudiju i njih 3
- uvjek dobar gost
#192 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
Tužilaštvo kantona Sarajevo... znači sjelokupno, kabinet premijera kantona Sarajevo skupa sa njim, predsjednikom skupštine i svim ministrima, kabinet gradonačelnice sa svim skupa savjetnicima... naravno svi oni skupa konačno trebaju da napuste pozicije... jer više je nego očigledana njihova nesposobnost...
Pitanje je naše odlučnosti..... kad su sljedeći protesti ,koliko nevladinih organizacija il neformalnih grupa ih organizuje...?
No najveće pitanje je ko je sljedeći.... ?

Pitanje je naše odlučnosti..... kad su sljedeći protesti ,koliko nevladinih organizacija il neformalnih grupa ih organizuje...?
No najveće pitanje je ko je sljedeći.... ?
- valterbranisarajevo
#193 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
Dana 14.05.2008.godine u 07,50 sati, službenici policije III PU lišili su slobode mldb. H.R., rođen 1992.godine u Milanu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. stav 1. tačke b. KZ F BiH (Teška krađa na naročito drzak ili naročito opasan način), na štetu T.R. iz Sarajeva. Istog dana u 13,00 sati mldb. H.R. je uz službeni izvještaj predat na nadležost tužiocu kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
To bi valjda trebalo biti to..Jedan od njih je rođen u Italiji...
Ne želim više komentarisati, nema svrhe. Neka nam je svevišnji na pomoći...
To bi valjda trebalo biti to..Jedan od njih je rođen u Italiji...
Ne želim više komentarisati, nema svrhe. Neka nam je svevišnji na pomoći...
-
luciferino
#194 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
I dobro, eto ima taj pojačani monitoring, ponovo je počinio kriminalno djelo...i šta sad? Ponovo ga fataju? Zatvaraju? Vraćaju na ulicu?
Ja im pojačanog nadzora i govana. Trebali su im još pokloniti po kanister benzina i šibice da im se nađe za potpale.
Ja im pojačanog nadzora i govana. Trebali su im još pokloniti po kanister benzina i šibice da im se nađe za potpale.
- zlatiborka
#195 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
Ja sam cula, jel jucer ili prekjucer na TV vijestima da je jedna zena napadnuta u Novom gradu. Napali su je 2 ili 3 maloljetnika metalnom sipkom, tesko su je izubijali po glavi i jedno rebro slomili. Oteli su joj torbicu u kojoj je bio pazar. Vjerovatno su je pratili jer je radila u Lutriji.
Spasilo ju je samo to sto je vikala i priletile su komsije, a ovi su pobjegli.
Zna li neko jos o ovome. Kazem, desilo se ovih dana.....
-
mIRCerka
#196 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
Dragi borci i borkinje za ljudska, gender i ostala klincheva prava, vi i dalje filozofirajte s mindera, ja cu od sad svakog maloljetnika koji mi pridje prvo spucat sakom pa onda reci RECI SINE STA TI TREBA 
- uvjek dobar gost
#197 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
zlatiborka wrote:Ja sam cula, jel jucer ili prekjucer na TV vijestima da je jedna zena napadnuta u Novom gradu. Napali su je 2 ili 3 maloljetnika metalnom sipkom, tesko su je izubijali po glavi i jedno rebro slomili. Oteli su joj torbicu u kojoj je bio pazar. Vjerovatno su je pratili jer je radila u Lutriji.
vedderedi wrote:
- zlatiborka
#198 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
Sinoc sam na kantonalnoj TV u 20,30 gledala intrevju sa nekim ...Silajdjicem, strucnjakom za maloljetnicki kriminal. Izmedju ostalog, kaze on, da jedan od ove trojice pustenih nema mjesto prebivalista, tj. u zadnjih nekoliko godina je njegova porodica promijenila desetak adresa. Znaci, ne mogu mu uci u trag.
I jos je receno da rodetilji i prestupnici trebaju suradjivati sa sluzbama koje ih nadziru, ali da isto i NE MORAJU, dakle ne postoji prisila. I ukoliko odbiju nadgledanje, socijalne sluzbe ce obavjestiti nadlezni sud! Pa ce onda sudski organi vec odluciti kako ce dalje djelovati.
Doslovno je ovako receno, ostala sam bez teksta......
I jos je receno da rodetilji i prestupnici trebaju suradjivati sa sluzbama koje ih nadziru, ali da isto i NE MORAJU, dakle ne postoji prisila. I ukoliko odbiju nadgledanje, socijalne sluzbe ce obavjestiti nadlezni sud! Pa ce onda sudski organi vec odluciti kako ce dalje djelovati.
-
mIRCerka
#199 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
Ja ti lijepo rekoh, prvo ga spucas sakom a onda saslusas.zlatiborka wrote:Sinoc sam na kantonalnoj TV u 20,30 gledala intrevju sa nekim ...Silajdjicem, strucnjakom za maloljetnicki kriminal. Izmedju ostalog, kaze on, da jedan od ove trojice pustenih nema mjesto prebivalista, tj. u zadnjih nekoliko godina je njegova porodica promijenila desetak adresa. Znaci, ne mogu mu uci u trag.
- Pasiflora
#200 Re: Zapalili 72-godišnju staricu!!!
I kao i svaka druga prica i ova ima nastavak:
*** SPAM *** - Jedan od trojice maloljetnika odgovornih za ubistvo starice Ljubice Spasojević-Đokić prije dva dana ponovo je počinio kriminalno djelo, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.
Direktorica Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo Mirsada Poturković je prije sedam dana izjavila da je počela realizacija programa pojačanog nadzora organa starateljstva nad ovom trojicom maloljetnika. Pojačani nadzor organa starateljstva predviđa aktivnosti koje uključuju psihologa, socijalnog radnika, te pedagoga, a radi resocijalizacije ovih maloljetnika.
Međutim, kako je tada rekla direktorica, nema načina da roditelji i maloljetnici budu prisiljeni na saradnju, ali svi pokazatelji potvrđuju njihovu spremnost da prođu program.
Kantonalni sud Sarajevo je 30. aprila maloljetnicima odgovornim za smrt Ljubice Spasojević-Đokić izrekao mjeru pojačanog nadzora organa starateljstva od jedne do tri godine.
(rtvfbih.ba)
*** SPAM *** - Jedan od trojice maloljetnika odgovornih za ubistvo starice Ljubice Spasojević-Đokić prije dva dana ponovo je počinio kriminalno djelo, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.
Direktorica Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo Mirsada Poturković je prije sedam dana izjavila da je počela realizacija programa pojačanog nadzora organa starateljstva nad ovom trojicom maloljetnika. Pojačani nadzor organa starateljstva predviđa aktivnosti koje uključuju psihologa, socijalnog radnika, te pedagoga, a radi resocijalizacije ovih maloljetnika.
Međutim, kako je tada rekla direktorica, nema načina da roditelji i maloljetnici budu prisiljeni na saradnju, ali svi pokazatelji potvrđuju njihovu spremnost da prođu program.
Kantonalni sud Sarajevo je 30. aprila maloljetnicima odgovornim za smrt Ljubice Spasojević-Đokić izrekao mjeru pojačanog nadzora organa starateljstva od jedne do tri godine.
(rtvfbih.ba)