o zakonu atrakcije

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Šnježana

#176 Re: o zakonu atrakcije

Post by Šnježana »

:-D :-D
Last edited by Šnježana on 30/09/2011 20:48, edited 1 time in total.
Gaggy!i

#177 Re: o zakonu atrakcije

Post by Gaggy!i »

Zlata M. wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote: Dopustite mi da vas upitam: možete li se osloboditi uma kad god to poželite? Jeste li pronašli tipku za isključivanje?
:) Apsolutno.
... i uopste nije tesko za izvesti.
Da kazem ... ? :)
Gukni golubicu! :mrgreen:
Šnježana

#178 Re: o zakonu atrakcije

Post by Šnježana »

Last edited by Šnježana on 30/09/2011 20:49, edited 1 time in total.
Gaggy!i

#179 Re: o zakonu atrakcije

Post by Gaggy!i »

Sta podrazumjevas pod tim pojmovima? Odnosno, treba mi to malo konkretnije. :)
Šnježana

#180 Re: o zakonu atrakcije

Post by Šnježana »

Last edited by Šnježana on 30/09/2011 20:50, edited 1 time in total.
Gaggy!i

#181 Re: o zakonu atrakcije

Post by Gaggy!i »

Ouuuu yeaa!! :mrgreen:
Ima nekih pola godine prodrobnije se bavim introspekciom i reduciranjem misli kao i usredotocavanjem na trenutne radnje.
Imao sam obicaj slusati muziku dok bih hodao ulicom ( manje vise ne obracajuci paznju na okolinu).. no, sada uzivam u trenutku- posmatram ljude, ptice, uzivam u suncevim zrakama ( ukoliko nije oblacno :lol: ), osvjestavam vjetar dok bi me pomilovao po licu i sl. stvarcice. Uzivam vise u muzici- kad je slusam, onda iskljucivo osluskujem, bez ikakvih drugih radnji poput svrljanja net-om, kao i bilo kakve druge aktivnosti.
Dok jedem, uzivao bih u svakom zalogaju- ukusima; dok svoj jutranji caj pijem- pokusavam inhibirati sto vise misli, koncetrisuci se samo na pogled u nebo i tisinu.
Dok ucim, ucim ( manje vise :roll: ).
I naravno, meditacija kao i joga u svrhu usavrsavanja i postizanja dusevne ravnoteze. 8-)

Mada, sve ovo izgleda sjajno dok je na papiru, al kad je praksa u pitanju... uhhh... moram da priznam da je dug put do- pa eto, ne znam ni ja tacno cega.. recimo kulminacije nadzora nad samim sobom. U svakom slucaju se isplati.
Nisam citao nista od navedenog, mada se volim pozabaviti psihologiom, pomalo i filozofiom, te budizmom i jogom: tako da ti na isto dodje... sve u svemu, svaka vjera ( inhibicija misli), opcenito filozofija, psihologija ( osvrcuci se na introspekciju) govori o jedno te istoj stvari- "nauci se sutjeti, da bi spoznao istinu", "svrha zivota je sam zivot i ljubav ( naravno)", "nadji si svoje Ja".
Neka moja skromna razmiljanja. :D Mada, da budem iskren, otkako sam krenuo tim putem "samospoznaje" sve sam vise zbunjen- a ujedno i uravnotezen... cudno je... mada... dobro, tek sam krenuo.
Zlata M.

#182 Re: o zakonu atrakcije

Post by Zlata M. »

Gaggy!i wrote:
Zlata M. wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote: Dopustite mi da vas upitam: možete li se osloboditi uma kad god to poželite? Jeste li pronašli tipku za isključivanje?
:) Apsolutno.
... i uopste nije tesko za izvesti.
Da kazem ... ? :)
Gukni golubicu! :mrgreen:
... pa, fino zatvoris oci i ponavljas (bezglasno) : 'koja je moja slijedeca misao' ?
Eto.
Pokusaj. :) :wink:
Gaggy!i

#183 Re: o zakonu atrakcije

Post by Gaggy!i »

Nice, nice!! Siguran sam da moze tako... ukoliko se dovoljno cvrsto fokusiram na jednu misao- nece mi navirati druge. Ali, lako je izvesti kad je u pitanju koji minut il dva- dok kod duzeg zadrzavanja misli koncentracia opada... onda krene lutanje mislima :lol: , i dok skontas sta se zbilo- proslo pola sata ( ako ne i vise) u svijetu maste. :-)
Ljuska_u_BaklaFi

#184 Re: o zakonu atrakcije

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Odbijemo li dotaknuti srž tuge ili zbunjenosti sami u sebi ili u drugima, ne možemo razviti spospobnost da budemo potpuno prisutni u trenucima radosti i ekstaze. Ali, budemo li podjednako otvoreni i za tugu i za radost, moći ćemo proširiti svoje srce tako da u njega primimo i sebe i svijet..."
fatamorgana

#185 Re: o zakonu atrakcije

Post by fatamorgana »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Odbijemo li dotaknuti srž tuge ili zbunjenosti sami u sebi ili u drugima, ne možemo razviti spospobnost da budemo potpuno prisutni u trenucima radosti i ekstaze. Ali, budemo li podjednako otvoreni i za tugu i za radost, moći ćemo proširiti svoje srce tako da u njega primimo i sebe i svijet..."

:thumbup:

Upravo je ovako, spoznajući same sebe možemo bolje razumjeti i "druge", gledajući mirno i sabrano, "u oči" vlastitu tugu, možemo imati više razumijevanja za patnju, tugu, nelagodu onog "drugog". :)
Ljuska_u_BaklaFi

#186 Re: o zakonu atrakcije

Predlažem sledeća uputstva za sricanje sigurnosti u sopstvene sposobnosti.
1. Zamislite sebe u svojoj svetlosnoj auri sa kružnim zlatnim omotačem
što predstavlja vašu kosmičku auru. Zamišljajte sebe da ste
rođeni i da živite u svojoj kosmičkoj auri i kako postižete samo
uspehe i trajno ih utisnite u svoju emocionalnu svest. Ovu sliku
zadržite u svojim mislima svako jutro posle buđenja i svake večeri
pre odlaska na spavanje i u toku dana prilikom kratkog odmora i
opuštanja. Uvek zamišljajte sebe kako ste uspešni u svemu, bez
obzira na to kako vam se činilo da je trenutno stanje nepovoljno.
2. Svaki put kad vam kroz glavu prođe neka loša misao koja se tiče
vaših sposobnosti, svesno istog trenutka formulišite jednu optimističku
misao da poništite negativnu.
3. Ne gledajte druge ljude sa strahopoštovanjem i ne pokušavajte da ih
imitirate. Niko ne može da zameni vaše originalno razmišljanje. Vas
je priroda obdarila da razmišljate i stvarate jednako kao i svakog
drugog čoveka uključujući i najveće poznate genije. Mudrac vašeg
svetlosnog lika ugrađen je u svim ćelijama nervnog i tele-snog
sistema, vašoj svetlosnoj i gravitacionoj auri i on je vaš najveći
genije koji stoji na raspolaganju svakog trenutka da stvorite sve
što poželite.
4. Ne preuveličavajte teškoće pred kojima ste se našli. Umanjite zna
čaj svakog takozvanog problema. Svedite ga na manju meru i za
mislite da je nestao. Ne dozvolite da problemi u vašim mislima
dobiju velike razmere. Ako im ne pridajete značaj oni sami po sebi
iščezavaju.
5. Svakog dana ponovite više puta ovu rečenicu koja stvara energiju:
"Mudrost kosmosa je u meni, ja sam u njoj". Takođe u toku dana
više puta ponavljajte glasno:"Sve mogu da uradim u saradnji sa
7
svojim svetlosnim likom koji mi daje neograničenu moć". Ponovite
ove reci sada. Te čarobne reci najmoćniji su protivotrov za misli
prožete osećanjem niže vrednosti.

KOSTA MIROTIĆ (Zdravlje iz misaone apoteke)
vaca

#187 Re: o zakonu atrakcije

Post by vaca »

Nije smrt ono što je užasno, već životi koje ljudi žive ili ne žive do svoje smrti. Oni ne poštuju svoje živote, oni pišaju po njima....ružno izgledaju, ružno govore, ružno hodaju....pusti im veliku muziku oni je ne čuju...
Većina ljudskih smrti je obična prevara, ništa tu nije ostalo da umre.

by Bukowski

edit: pogrešna tema sa moje strane ali može se primjeniti i ovdje
vaca

#188 Re: o zakonu atrakcije

Post by vaca »

Trenutak Mira…
Koliko puta smo u svom životu, bili zbog nečega uznemireni, isprepadani, u zebnji, I u strahu?

Naravno, mnogo puta I što je najvažnije, nismo mogli da se snađemo u toj situaciji.
...
Pretvorili smo se u zrno pjeska; koliko je u tom trenutku nestalo našeg samopouzdanja I vjere u sebe, u svoju snagu I sposobnost.

Čudni su to trenutci, kada razum I usaglašenost sa svojim unutrašnjim bićem, preplavi stihija straha I mi se predamo toj situaciji, kao da je to kraj našeg postojanja.

Instiktivno djelujemo gomilom negativnih emocija, bjesom I osvetom objavljujemo rat, ali sami sebi.

E…tu treba stati, u stvari treba stati već onog trenutka, kada je nastala Izazovna situacija.

Treba stati, fizički I mentalno.Stop!
Ono što treba uraditi u ovog trenutka, treba otvoriti vrata za izlaz iz ove situacije.

Udahni duboko nekoliko puta, I reci:

Iz ove situacije će proizići samo dobro. Sve će se rješiti, brzo I lako u moju najveću korist, a na opšte zadovoljstvo svih. Sve je u redu, I ja sam bezbjedna.

trenutak mira

trenutak mira

To je trenutak u kome smo od svih zatvorenih vrata, otvorili jedna, koja će nas odvesti, baš tamo gde je za nas najbolje.

Nije važno, što u nekoj izazovnoj situaciji ne vidimo rješenje i cjelinu. Ono će se samo pokazati i ukazati, ako se na ovaj način smirimo, povežemo i uskladimo sa svojom unutrašnjom snagom, Izvorom; a sam Izvor će nam poslati jasnoću, šta i kako dalje!

Nikakvo nastojanje ne rešava izazovne situacije, već unutrašnji mir I sa njim se treba povezati, I usaglasiti.

To je put rješenja I razrješenja, svake životne…zavrzlame.
vaca

#189 Re: o zakonu atrakcije

Post by vaca »

Najbolje čuvana tajna svijeta, je da se na drugoj strani straha, nalazi nešto bezbjedno i dobrobitno za tebe. Ako poradiš čak i na malom strahu, povećaćeš svoje samopouzdanje sposobnosti da kreiraš sopstveni život.

General Džordž Peton ( George S. Patton) je rekao: “Strah ubija više ljudi nego sama smrt. Smrt nas ubije samo jednom, a to obično i ne osjetimo, ali strah nas ubija konstantno, iznova i iznova, ponekad iznenadno, a ponekad brutalno. ”

Polet koji dobijemo, nakon što smo protrčali kroz vodopad straha, je najenergičniji osećaj na svetu. Ako se ikad nadješ u nemotivisanom raspoloženju, samo pronadji neku stvar koja te plaši, i prevazidji je, učini to! A zatim posmatraj šta se dešava.
Stiv Cendler

Ovo je osnovna alhemija: posmatrajte, budite svjedoci ali bez osuđivanja. Nema potrebe da osuđujete. Ono što ne valja će nestati , ostavljajući ogromnu energiju za sobom.A ono što je dobro postaće još veće i počeće da upija energije koje su zaostale; samo trag ljubavi, svjetlosti i smijeha ostaje iza svega.
~OSHO~
Ljuska_u_BaklaFi

#190 Re: o zakonu atrakcije

Konacno da se neko sjeti ove teme :D
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#192 Re: o zakonu atrakcije

Post by Priorat »

.
Collector604

#193 Re: o zakonu atrakcije

Post by Collector604 »

Definicija tog zakona je...

"The Law of Attraction is a metaphysical New Thought belief that "like attracts like", that positive and negative thinking bring about positive and negative physical results, respectively""

Prije ce biti vjerovanje ili uvjerenje a ne zakon...

:D
Ljuska_u_BaklaFi

#194 Re: o zakonu atrakcije

Collector604 wrote:Definicija tog zakona je...

"The Law of Attraction is a metaphysical New Thought belief that "like attracts like", that positive and negative thinking bring about positive and negative physical results, respectively""

Koje u svakom slucaju nikom ne skodi, dapache.... :D
Collector604

#195 Re: o zakonu atrakcije

Post by Collector604 »

Pa nekad skodi nekad ne.

Ali vecinom motivacioni "zakoni" ili self-help "zakoni" nisu bas nesto vjerodostojni.Bar sa stanovista struke tipa psihologije.

Tako i "zakon atrakcije" spada pod self-help domen.

Veliki broj znanstvenih grana ima svoje pseudo grane (pseudoznanost).Pa tako ni psihologija,sociologija,psihijatrija nije nista posebna,te znanstvene grane imaju svoju zajednicku pseudo granu koja se zove self-help.
fatamorgana

#196 Re: o zakonu atrakcije

Post by fatamorgana »

Nego Collector604, privuče li se šta?
Collector604

#197 Re: o zakonu atrakcije

Post by Collector604 »

Nista,usamljeni sam vuk :-? 8-)
fatamorgana

#198 Re: o zakonu atrakcije

Post by fatamorgana »

Collector604 wrote:Nista,usamljeni sam vuk :-? 8-)
Aaaaaaaaa, sad znam ko zavija svaku noć, :wink:
illuminated

#199 Re: o zakonu atrakcije

Post by illuminated »

Collector604 wrote:Definicija tog zakona je...

pa jeste vjerovanje...i moze se posmatrati aksiomatski.

temelji se na tome, da covjek jednostavno sve svoje resurse usmjeri premo onome sto zeli..
jedan banalan primjer: decko x ima 20 godina i voli brze automobile. uvijek kad na ulici ugleda dobro auto okrene se..
zna sve vrste motora koje se ugradjuju u njegovo najdraze auto. poznaje sve vrste tockova/felni i legure od kojih se prave. cita casopis koji se bavi s tim...njegov mozak 24 sata radi (i nesvjesno sto je najvaznije..) u tom pravcu kako nabaviti takav automobil..dao bi sve za to ..

i na kraju i ostvari to..zato sto je zelio dovoljno jako. bilo bi naivno reci da je mislima privukao tako nesto,
ali u principu je ucinio sve sto je mogao da dosegne to sto zeli.

To je ono kad P.Coelho kaze: "kad nesto dovoljno jako zelis, cijeli svemir se ujedini da to ostvaris.."

i onda, najpogodnija formulacija za siroke mase je : privlacis mislima...
a u stvari su pripreme pocele mnogo ranije, i covjek je mislio na to cak i u snu..zelim biti/imati/postati...
i slazem se da na prvi pogled zvuci kao SF Film...
lol_sa

#200 Re: o zakonu atrakcije

Post by lol_sa »

http://vimeo.com/19664641

vrijedi pogledati :-D
Post Reply