Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nokturno

Post by nokturno »

chinese_water wrote: Katanec,Klinsmann,Van Basten,Bilic... nisu bili dokazani strucnjaci kada su preuzeli reprezentacije!
Upravo tako, ali lahor nije skontao da je Katanec prvo morao dobiti priliku da vodi reprezentaciju da bi kasnije napravio sta je napravio.

Cici Kranjcar je imao uspjeha ali je isto tako iskompromitovan, a takvih nam je dosta. Deja vu, nagledali smo se Sliskovica u drustvu sa Pasalicem po sarajevskim kafanama. Jos jedan takav selektor....neka hvala
Santos

Post by Santos »

Cuj Kodro trener.Ja mislim da je to jos jedan u nizu lako davajucih trenera,tj kupljujucih,trener omladinaca ovakvu sansu nece propustit,vidjecemo njegov spisak igraca i taktiku,svasta je moguce ali Bilici se ne ponavaljaju tako cesto.
chinese_water

Post by chinese_water »

Santos wrote:Cuj Kodro trener.Ja mislim da je to jos jedan u nizu lako davajucih trenera,tj kupljujucih,trener omladinaca ovakvu sansu nece propustit,vidjecemo njegov spisak igraca i taktiku,svasta je moguce ali Bilici se ne ponavaljaju tako cesto.
Cemo da vidimo...
Ja sumnjam da ce postici ono sto je Bilic, al' eto...
Mozda je i naucio sta od Cruyff-a :)
tavijapi

Post by tavijapi »

i po meni je kodro najbolje rjesenj. prvo bosanac je,zeljan dokazivanja u novom poslu o novcu neovisan,sjajnu igracku karijeru ima.........loddar da je dobar vodio bi nekog u 1 ili 2 bundes ligi,vjerujte da ga niko u svabiji nece... cico mozda i nebi bio los al ne znam kazu da je dobar sa pasom.ne danke. ma meha je momcina i ljudina,mislim da bi sve pasalo.treba mu dati sansu.
grep

Post by grep »

lahor wrote:Zlatko Cico Kranjcar kao trener osvojio tri sampionske titule prvaka Hrvatske,dva hrvatska kupa.Vodio Hrvatsku reprezentaciju od 2004 do 2006.
Nazalost kod nas se uvijek gleda neki nacionalni kljuc,dovode se propali selektori penzioneri i oni neafirmisani koji iza sebe nemaju nista osvojeno i reprezentacija im treba da posluzi kako bi stekli neko trenersko medjunarodno iskustvo.San o odlasku nase reprezentacije na neku veliku nogometnu festu ostace pusti san.
A sta, to ti ko ocekujes da mi odemo u S. Afriku sa reprezentacijom koja kuci gubi od jedne Moldavije. Ma svaka nama cast kad smo ovakvi optimisti. Trebo si jos samo nadovezat da bi Gusin-Kruskov punac bio dobar kao Kranjcarov pomocnik ako bi ovog izabrali kao selektora. :roll:

Cico kao trener osvojio tri titule sa tada monopolistickim klubom u Hrvatskoj.
Prolazio je kvalifikacije sa onakvom hrvatskom reprezentacijom, vala bilo mu tesko. Mislim da ni Baka ne bi prosao nista losije od njega. Jos samo da naglasim i to da je taj covjek uvjek bio vezan sa nekakvim menadzerskim aferama...

Sto se Kodre tice, ima punu podrsku.
Mlad, ambiciozan i nezavisan od svakojakih menadzerchica.
Vratio bi potpisnike i ima dobar ugled u inostranstvu, sto bi se moglo iskoristiti kod igraca tipa Pjanic, Medunjanin, Kucukovic, Subotic i drugi mladi talenti koji su nam potrebni da stvaramo reprezentaciju za buducnost uz ove iskusne igrace.
Dvojica trenera prije njega su imali sjajnu generaciju igraca koje su zajedno sa savezom istorsili i haman izgubili.

Ja sam zadvoljan samim tim sto vise u savezu nema Jelica, Pashalica a akobogda i Ushanovica. Pa onda kad na to dodamo da tu nema Sliskovica, Muzurovica i Nikica, mislim da treba biti zadovoljan. Samo se sjetite njihovih izleta i prica kako oni prave reprezentaciju na duge staze poslije izgubljenih utakmica protiv Moldavije i Malte. :x
Ali_G

Post by Ali_G »

Lothar trazi da do maja bude savjetnik i 5000 evrica. Nakon toga 10 hiljada evrica plata, 5 milja za pobjedu, bonusi od nekih marketinskih folova, bonus ako nas odvede na prvenstvo :D
Hantraga

Post by Hantraga »

Sto ne kontaktiraju Bilica...

Cini mi se da njemu istice mandat poslije Eura 2008... :D
cyprus

Post by cyprus »

To što je Kodro bio veliki igrač, ne mora da bude nikakva referenca o tome kakav će on bit trener, mada i može. Dakle, postoje velika igračka imena koja postanu i velika trenerska imena, ali ima i velikih igrača koji nemaju balge veze sa trenerskim poslom. Dakle, ja mislim da se Kodro ne bi trebao uzet na mjesto selektora uzimajući u obzir samo igračku karijeru. A to što neki kaže da on ne bi bio podložan menadžerčićima, biće mi interesantno čut šta će ti isti govorit nakon jednog ili dva poraza.
cooly

Post by cooly »

ali ja opet mislim daje meho kodro dobar covijek i da ce se barem boriti za to da bude stobolji fudbal u nasoj zemlji

naravno se moze i desiti da nebude dobar strucnjak i da se nepokaze kao neki trener bas, sta se tice cistog sporta

ALI najvaznije je da ce on probati da ZDRAVI FUDBAL uvede, da barem kolko tolko NAPREDUJE nas fudbal, DA DOVEDE jos jednog velikana u savez, da se ide prema naprijed

to je naj vaznije, a drugo su rezultati, naravno, moze biti da nije dobar trener i da nebudu, MADA JA LICNO mislim da meho kodro ima klikere za to i da ce uspijeti ipak dobro ocijenuti protivnike i da prilagodi taktiku na protivnika i da izabere tako igrace da se ostvari neki uspijeh

ALI JEDNA stvar se jos mora reci: AKO NEKO poznaje spance, onda je to meho kodro hehehe

to ce on moci onda super ocijeniti, kako da igramo protiv spanaca.........;-)
in33sa

Post by in33sa »

Glupo je porediti Kodru sa Bilicem.

Kao prvo, iza Bilica stoje Asanovic, Prosinecki, Mrmic. Kao drugo, Bilic ima igrace koje Kodro ne moze imati, mislim, taj kvalitet.

Tako da je neposteno traziti od Kodre da ponovi Bilicev uspjeh. Ako dobije mjesto selektora, naravno.
lahor

Post by lahor »

grep wrote:
lahor wrote:Zlatko Cico Kranjcar kao trener osvojio tri sampionske titule prvaka Hrvatske,dva hrvatska kupa.Vodio Hrvatsku reprezentaciju od 2004 do 2006.
Nazalost kod nas se uvijek gleda neki nacionalni kljuc,dovode se propali selektori penzioneri i oni neafirmisani koji iza sebe nemaju nista osvojeno i reprezentacija im treba da posluzi kako bi stekli neko trenersko medjunarodno iskustvo.San o odlasku nase reprezentacije na neku veliku nogometnu festu ostace pusti san.
A sta, to ti ko ocekujes da mi odemo u S. Afriku sa reprezentacijom koja kuci gubi od jedne Moldavije. Ma svaka nama cast kad smo ovakvi optimisti. Trebo si jos samo nadovezat da bi Gusin-Kruskov punac bio dobar kao Kranjcarov pomocnik ako bi ovog izabrali kao selektora. :roll:

Cico kao trener osvojio tri titule sa tada monopolistickim klubom u Hrvatskoj.
Prolazio je kvalifikacije sa onakvom hrvatskom reprezentacijom, vala bilo mu tesko. Mislim da ni Baka ne bi prosao nista losije od njega. Jos samo da naglasim i to da je taj covjek uvjek bio vezan sa nekakvim menadzerskim aferama...

Sto se Kodre tice, ima punu podrsku.
Mlad, ambiciozan i nezavisan od svakojakih menadzerchica.
Vratio bi potpisnike i ima dobar ugled u inostranstvu, sto bi se moglo iskoristiti kod igraca tipa Pjanic, Medunjanin, Kucukovic, Subotic i drugi mladi talenti koji su nam potrebni da stvaramo reprezentaciju za buducnost uz ove iskusne igrace.
Dvojica trenera prije njega su imali sjajnu generaciju igraca koje su zajedno sa savezom istorsili i haman izgubili.

Ja sam zadvoljan samim tim sto vise u savezu nema Jelica, Pashalica a akobogda i Ushanovica. Pa onda kad na to dodamo da tu nema Sliskovica, Muzurovica i Nikica, mislim da treba biti zadovoljan. Samo se sjetite njihovih izleta i prica kako oni prave reprezentaciju na duge staze poslije izgubljenih utakmica protiv Moldavije i Malte. :x[/quote

Dobro jutro Kolumbo.Gdje sam ja to spomenuo da bi igrali oni sto su izgubili od Moldavije?Sta, zar mislis da Kranjcar nezna pozvati Pjanica,Kucukovica,Medunjanina i sve one potpisnike bojkota.I ja sam zadovoljan odlazkom lopova iz saveza i zato imam pravo da budem optimista i da vjerujem u dolazak pravog strucnjaka na mjesto selektora.Kazem strucnjaka a ne nekog ko ima dobru volju i ljubav prema svojoj zemlji,takvih ima napretek,pogotovo kad su pare i privilegije u pitanju.
tavijapi

Post by tavijapi »

ma meha treba biti selektor i tacka.ako ne on onda nek bude cico kranjcar. samo da ovaj arogantni lothar ne bude. a i trazi previse 20 tisuca eura ma previse je vala....
grep

Post by grep »

lahor wrote:
grep wrote:
lahor wrote: Dobro jutro Kolumbo.Gdje sam ja to spomenuo da bi igrali oni sto su izgubili od Moldavije?Sta, zar mislis da Kranjcar nezna pozvati Pjanica,Kucukovica,Medunjanina i sve one potpisnike bojkota.I ja sam zadovoljan odlazkom lopova iz saveza i zato imam pravo da budem optimista i da vjerujem u dolazak pravog strucnjaka na mjesto selektora.Kazem strucnjaka a ne nekog ko ima dobru volju i ljubav prema svojoj zemlji,takvih ima napretek,pogotovo kad su pare i privilegije u pitanju.
Pa strucnjace jedan, zar ti mislis da bi jedan Kranjcar mogao sastavit bojkotase i Muzurove gubitnike da izbore plasman na SP.
Ovo je tako slozen zadatak gdje ce i Kodro imati veliki problem ujediniti jednog izdajicu Berberovica i patriotu Barbareza. A mi bas neraspolazemo sa toliko igraca da bi se mogli odreci bilo koje strane.
Ako si imao uvid u Hrvatsku rep. za vrijeme Kranjcara, jedini podmladak kojeg je on gurao je njegov sin. Eto toliko o strucnjacima... :wink:
I da, imamo mi Kodri na pretek. :roll:
El_comadante

Post by El_comadante »

netrebaju nama početnici da se uče na reprezentaciji. a Kodri bi prvo trebali da daju ove do 19 godina da vodi pa onda nešta jer dosta nam je Slišković upozorenje da se neigramo sa tim stvarima. znaći u ovoj situaciji je najbolji Kranjčar jer ima najviše iskustva. kad več neče Vaha i ovi što su ostvarili kakav rezultat onda treba ovako
lahor

Post by lahor »

grep wrote:
lahor wrote:
grep wrote: Pa strucnjace jedan, zar ti mislis da bi jedan Kranjcar mogao sastavit bojkotase i Muzurove gubitnike da izbore plasman na SP.
Ovo je tako slozen zadatak gdje ce i Kodro imati veliki problem ujediniti jednog izdajicu Berberovica i patriotu Barbareza. A mi bas neraspolazemo sa toliko igraca da bi se mogli odreci bilo koje strane.
Ako si imao uvid u Hrvatsku rep. za vrijeme Kranjcara, jedini podmladak kojeg je on gurao je njegov sin. Eto toliko o strucnjacima... :wink:
I da, imamo mi Kodri na pretek. :roll:

Nisam ti ja nikakav strucnjak ja samo za razliku od tebe iznosim istinite cinjenice dakle pisem argumentovano.Kranjcar za razliku od Kodre (iako vise volim Mehu)ima iza sebe rezultate a to kako je osvojio i koga je guro to su obicne gluposti.Ovi igraci sto bojkotuju trazili su promjene u savezu odnosno smjenu celnih ljudi,to se desilo,kakve sad ima veze novi selektor sa time?Oni ako su pri svom obecanju vratice se na poziv novog selektora bio to ovaj ili onaj.
cyprus

Post by cyprus »

El_comadante wrote:netrebaju nama početnici da se uče na reprezentaciji. a Kodri bi prvo trebali da daju ove do 19 godina da vodi...
:thumbup:
bice_bice

Post by bice_bice »

jos nista zvanicno?
grep

Post by grep »

lahor wrote:
grep wrote:
lahor wrote:

Nisam ti ja nikakav strucnjak ja samo za razliku od tebe iznosim istinite cinjenice dakle pisem argumentovano.Kranjcar za razliku od Kodre (iako vise volim Mehu)ima iza sebe rezultate a to kako je osvojio i koga je guro to su obicne gluposti.Ovi igraci sto bojkotuju trazili su promjene u savezu odnosno smjenu celnih ljudi,to se desilo,kakve sad ima veze novi selektor sa time?Oni ako su pri svom obecanju vratice se na poziv novog selektora bio to ovaj ili onaj.
Dobro sad o tvojim argumentima bi se moglo raspravljat, sto se i da primjetit po ovom sto pisemo.
Kakve rezultate ima Kranjcar i gdje je to on sada?
Isto je vazilo i za Muzurovica, covjek sa rezultatima koji bi vjecno pricao kako stvara reprezentaciju za buducnost. Znaci istrosen trener kojeg vise nece ni drugoligas iz Tunisa.
Evo pitam te opet, jesili pratio Hrvatsku reprezentaciju dok je Kranjcar vodio?
Pa oni su se preporodili dolaskom neiskusnog Bilica. Mos mislit kakav je bio onda tvoj strucnjak Kranjcar.
Bojokotasi i selektor imaju dosta toga zajednickog, jer situacija u i oko reprezentacije je izvan kontrole. Prva stvar je da se ovi vrate i da se smire obadvije strane, a ocito je da tu jos uvjek postoje dvije strane.

Trener antitalenat Baka Sliskovic je bio blizu da se kvalifikuje na
EP i da je situacija oko reprezentacije bila imalo bolja, siguran sam da bi prosli dalje.
Cisto sumnjam da je jedan Kodro losiji od Bake, a i situacija se popravlja nakon par otkaza.
Meho Kodro

Post by Meho Kodro »

Kodro: Situacija zrela za napredak
Legenda bh. fudbala i mostarskog Veleža i nekadašnji kapiten reprezentacije Meho Kodro radostan je što ima podršku velikog dijela naše javnosti u predstojećem izboru za selektora BiH, koji će se obaviti 5. januara naredne godine na sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH.
Kako sada stvari stoje, u konkurenciji Lothara Matthausa i Zlatka Kranjčara, Kodro ima najveće šanse za preuzimanje bh. selekcije.

Ne znam da li sam najozbiljniji kandidat za selektora, ali je lijepo saznati da javnost podržava moj izbor. Veoma važno je raditi u sredini gdje te ljudi podržavaju. Prije nekoliko dana tražio sam direktan razgovor sa rukovodstvom Saveza što će se desiti između 2. i 4. januara. Još nije preciziran datum, ali je jasno da će se sastanak održati u BiH, rekao je za Oslobođenje 40-godišnji Kodro.

Imam dobar uvid
Proteklih dana pominjalo se da ste odustali od kandidature za kormilo državne selekcije.

Nisam se povukao iz kandidature ni u jednom trenutku, već sam izrazio želju za direktnim razgovorima sa rukovodstvom Nogometnog saveza BiH, a ne da pričamo na velikoj razdaljini. Reprezentaciju BiH vidim u budućnosti u boljem izdanju nego ranije. Sazrela je situacija za napredak.

Kodro naglašava da ne razmišlja o prijateljskoj utakmici protiv Japana u gostima 30. januara 2008.

O tome ćemo razgovarati ako budem izabran za selektora.

Nekadašnji reprezentativac BiH poznaje našu selekciju i igrače koji nastupaju u inostranstvu.

Imam dobar uvid u postojeći kadar, koji je kvalitetan. Mislim da će se u državni tim vratiti fudbaleri koji nisu igrali za BiH više od godinu dana iz poznatih razloga. U tom slučaju moći ćemo ozbiljno razmišljati da uradimo nešto značajnije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010.

Kodro je igrao sa proslavljenim bh. zvijezdama Hasanom Salihamidžićem i Sergejom Barbarezom u državnom timu.

Obojica su izvanredni igrači, imali su velike klupske karijere i dali su puno reprezentaciji. O njihovim namjerama oko bh. selekcije znam iz novina. Pročitao sam izjavu Salihamidžića da se neće vratiti u državni tim.

Naš sagovornik je analizirao protivnike u kvalifikacionoj grupi za SP 2010 u Južnoj Africi.

Španija favorit
Španija je prvi favorit, no to ne znači da je ne možemo pobijediti. Igrala je izvanredno u posljednje vrijeme i plasman na EP 2008 nije dolazio u pitanje. Njihov selektor Luis Aragones našao je ravnotežu u ekipi koja je tehnički potkovana te igra brzo i snažno. Protiv Turske se može igrati kod kuće i na strani. Nije na nivou Španije i ne treba je se plašiti. Belgija je podjednakog kvaliteta, kao i BiH, mada je bila rangirana u treću jakosnu grupu prilikom žrijeba za Mundijal. Ne poznajem Estoniju i Armeniju. Fudbal je napredovao i neizvjesnost bi trebala biti obilježje narednih kvalifikacija.
lahor

Post by lahor »

grep wrote:
lahor wrote:
grep wrote: Dobro sad o tvojim argumentima bi se moglo raspravljat, sto se i da primjetit po ovom sto pisemo.
Kakve rezultate ima Kranjcar i gdje je to on sada?
Isto je vazilo i za Muzurovica, covjek sa rezultatima koji bi vjecno pricao kako stvara reprezentaciju za buducnost. Znaci istrosen trener kojeg vise nece ni drugoligas iz Tunisa.
Evo pitam te opet, jesili pratio Hrvatsku reprezentaciju dok je Kranjcar vodio?
Pa oni su se preporodili dolaskom neiskusnog Bilica. Mos mislit kakav je bio onda tvoj strucnjak Kranjcar.
Bojokotasi i selektor imaju dosta toga zajednickog, jer situacija u i oko reprezentacije je izvan kontrole. Prva stvar je da se ovi vrate i da se smire obadvije strane, a ocito je da tu jos uvjek postoje dvije strane.

Trener antitalenat Baka Sliskovic je bio blizu da se kvalifikuje na
EP i da je situacija oko reprezentacije bila imalo bolja, siguran sam da bi prosli dalje.
Cisto sumnjam da je jedan Kodro losiji od Bake, a i situacija se popravlja nakon par otkaza.

Postajes stvarno naporan,jedino jos da ti nacrtam ako neznas citati.
Zlatko Kranjcar kao trener ima 3(tri)titule prvaka Hrvatske i 2 (dva) osvojena hrvatska kupa......sa Dinamom i Zagrebom.Odveo je Hrvatsku na svjetsko prvenstvo u Njemacku.....I nije nikakav moj Kranjcar nego kandidat za selektora.
Meho Kodro kao trener osvojio 0(NULA) prvenstava,0(NULA)kupova i nikad nije bio selektor u karijeri a kamoli odveo neku zemlju na svjetko prvenstvo.
Naravno Meho je nas i zelim mu sve najbolje ukoliko postane selektor nase reprezentacije.Ovim zavrsavam raspravu na ovu temu. :zzzz:
grep

Post by grep »

lahor wrote:
grep wrote:
lahor wrote:
Postajes stvarno naporan,jedino jos da ti nacrtam ako neznas citati.
Zlatko Kranjcar kao trener ima 3(tri)titule prvaka Hrvatske i 2 (dva) osvojena hrvatska kupa......sa Dinamom i Zagrebom.Odveo je Hrvatsku na svjetsko prvenstvo u Njemacku.....I nije nikakav moj Kranjcar nego kandidat za selektora.
Meho Kodro kao trener osvojio 0(NULA) prvenstava,0(NULA)kupova i nikad nije bio selektor u karijeri a kamoli odveo neku zemlju na svjetko prvenstvo.
Naravno Meho je nas i zelim mu sve najbolje ukoliko postane selektor nase reprezentacije.Ovim zavrsavam raspravu na ovu temu. :zzzz:
Strucnjak ufatio si se osvojenih titula sa Dinamom i kupova sa Zagrebom ko pjan plota. Vec sam ti rekao da te reference nepiju vode u danasnjem fudbalu. Boli jednog spanca ili engleza sto je Amar Osim osvajao titule i kupove sa tamo nekim Zeljom. Isto sam ti uporedio i Baku Sliskovica, da je bio nadomak SP jos sa nasom reprezentacijom, pa ga nogirase iz tamo nekog Zrinjskog. Ali ti si meni se cini kratkovidan ili se pravis lud, pa si se ufatio i toga da je Kranjcar odveo Hrvatsku na SP. I sta je uradio na SP, nista, jos imao na raspolaganju onakav tim.

Meho Kodro je kao fudbaler bio zvjezda Spanije i nase reprezentacije. Kao trener prosao je sve maldze selekcije Real Sociedada i sada je pomocnik trenera A tima tog istog kluba. Ambciozan je i ima najbolji uvid u sadasnju situaciju u reprezentaciji. S nekim reprezentativcima je cak i igrao u svoje vrijeme, sto ga cini jos boljim kandidatom za selektora.
Al ebiga nepratimo svi reprezentaciju samo kad pobjedzuje i kad se spominju neka zvucna imena poput Kranjcara. :roll:
I bogati popusti se tog ponizavanja kao da si me dotukao nekim argumentima i ti kao zavrsavas raspravu na ovoj temi...
jah i ja isto. :zzzz:
Last edited by grep on 03/01/2008 20:22, edited 1 time in total.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Nema veze sa selektorom, ali ima sa reprezentacijom:

Njemački portal sportal.de izabrao 10 najboljih napadača (po ocjenama) u prvom dijelu sezone Bundeslige, a ko je na prvom mjestu možete pogledati OVDJE

Također, glasali su i navijači Nirnberga za najboljeg njihovog igrača polusezone, a ko je pobijedio možete vidjeti OVDJE

:thumbup: :bih:
cyprus

Post by cyprus »

alphonse kauders wrote:Nema veze sa selektorom, ali ima sa reprezentacijom:

Njemački portal sportal.de izabrao 10 najboljih napadača (po ocjenama) u prvom dijelu sezone Bundeslige, a ko je na prvom mjestu možete pogledati OVDJE

Također, glasali su i navijači Nirnberga za najboljeg njihovog igrača polusezone, a ko je pobijedio možete vidjeti OVDJE

:thumbup: :bih:
Ma jebo njih, treba ih istjerat kad se vrate "potpisnici" :oops: :oops:
cheb

Post by cheb »

hayat veli da je kodro nezvanicno...
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Kodro prihvatio uslove N/FS BiH

Meho Kodro, bivši kapiten fudbalske "A" repreznetacije BiH, pristao je na sve uslove N/FS BiH oko imenovanja za selektora našeg nacionalnog tima.

Ovo je epilog jučerašnjeg razgovora u Sarajevu na kojima su prisustvovali Kodro, Sulejman Čolaković, Bogdan Čeko (potpredsjednici Saveza) te Munib Ušanović, generalni sekretar N/FS BiH, i Hamdija Avdić, član Izvršnog odbora N/FS BiH.

Iako će odluka o novom selektoru biti donesena u subotu na sjednici fudbalske vlade, sudeći prema jučerašnjem sastanku čini se da je Kodro u velikoj prednosti nad svojim protivkandidatima Lotarom Mateusom i Zlatko Kranjčarom.

"Poštujem Mateusa i Kranjčara. Dosta utakmica se rješava u produžecima, pa tako niko ne zna šta će se desiti u subotu. Drago mi je što imam podršku u svojoj kandidaturi ali još jednom ističem da će Izvršni odbor donijeti konačnu odluku" rekao je Kodro i dodao:

"Razgovori s čelnicima Saveza bili su konkretni i korektni. Pričali smo o mnogim stvarima i došli do zajedničkih zaključaka. Ono što sam ranije izjavljivao ponovio sam i njima. Novac neće biti problem jer volim ovu zemlju i osjećao sam se dužnim odazvati ovom pozivu. U svom poslu tražiću slobodu i nezavisnost a ako budem izabran za slektora, u stručnom štabu će biti četiri čovjeka koji će popratiti moju viziju."

U slučaju da bude izabran za selektora Kodro će ostati da živi u Španiji. Epilogom jučerašnjeg razgovora bili su zadovoljni i predstavnici N/FS BiH.

"Kodro je pristao na sve naše uslove, odnosno na ono što bi imali svi dosadašni selektori. Ne bih da prejudiciram stvari ali imenovanjem Kodre za nasljednika Fuada Muzurovića, biće ispoštovane želje svih ljudi u BiH", rekao je Čolaković.
Post Reply