grep wrote:lahor wrote:Zlatko Cico Kranjcar kao trener osvojio tri sampionske titule prvaka Hrvatske,dva hrvatska kupa.Vodio Hrvatsku reprezentaciju od 2004 do 2006.
Nazalost kod nas se uvijek gleda neki nacionalni kljuc,dovode se propali selektori penzioneri i oni neafirmisani koji iza sebe nemaju nista osvojeno i reprezentacija im treba da posluzi kako bi stekli neko trenersko medjunarodno iskustvo.San o odlasku nase reprezentacije na neku veliku nogometnu festu ostace pusti san.
A sta, to ti ko ocekujes da mi odemo u S. Afriku sa reprezentacijom koja kuci gubi od jedne Moldavije. Ma svaka nama cast kad smo ovakvi optimisti. Trebo si jos samo nadovezat da bi Gusin-Kruskov punac bio dobar kao Kranjcarov pomocnik ako bi ovog izabrali kao selektora.
Cico kao trener osvojio tri titule sa tada monopolistickim klubom u Hrvatskoj.
Prolazio je kvalifikacije sa onakvom hrvatskom reprezentacijom, vala bilo mu tesko. Mislim da ni Baka ne bi prosao nista losije od njega. Jos samo da naglasim i to da je taj covjek uvjek bio vezan sa nekakvim menadzerskim aferama...
Sto se Kodre tice, ima punu podrsku.
Mlad, ambiciozan i nezavisan od svakojakih menadzerchica.
Vratio bi potpisnike i ima dobar ugled u inostranstvu, sto bi se moglo iskoristiti kod igraca tipa Pjanic, Medunjanin, Kucukovic, Subotic i drugi mladi talenti koji su nam potrebni da stvaramo reprezentaciju za buducnost uz ove iskusne igrace.
Dvojica trenera prije njega su imali sjajnu generaciju igraca koje su zajedno sa savezom istorsili i haman izgubili.
Ja sam zadvoljan samim tim sto vise u savezu nema Jelica, Pashalica a akobogda i Ushanovica. Pa onda kad na to dodamo da tu nema Sliskovica, Muzurovica i Nikica, mislim da treba biti zadovoljan. Samo se sjetite njihovih izleta i prica kako oni prave reprezentaciju na duge staze poslije izgubljenih utakmica protiv Moldavije i Malte.

[/quote
Dobro jutro Kolumbo.Gdje sam ja to spomenuo da bi igrali oni sto su izgubili od Moldavije?Sta, zar mislis da Kranjcar nezna pozvati Pjanica,Kucukovica,Medunjanina i sve one potpisnike bojkota.I ja sam zadovoljan odlazkom lopova iz saveza i zato imam pravo da budem optimista i da vjerujem u dolazak pravog strucnjaka na mjesto selektora.Kazem strucnjaka a ne nekog ko ima dobru volju i ljubav prema svojoj zemlji,takvih ima napretek,pogotovo kad su pare i privilegije u pitanju.