pa nije nikakvo cudo kad im ovakvi rade u " bezbednosti" kako rece Trifunovic sinoc na centralnom a i radi na fakultetu kao profesor, pa kakvu ce onda pricu pricati njegovi studenti, nego istu kao i on. Jos takvi ce imati priliku da slicne budalastinje poput toga da nije bilo genocida izvoze na skorasnjem skupu u Njemackoj fujjjspreca wrote:Drug Član wrote:Zato što da su Srbi željeli formirati tzv."Veliku Srbiju", formirali bi je. Imali su podosta prilika od 92-95 da proklamuju prisajedinjenje Republike Srpske tadašnjoj Jugoslaviji, odnosno Srbiji, ali nisu!(Ovo je usput budi rečeno i jedno od rijetkih pitanja oko koga su se slagali Slobo i Karadžić) Iako se vodeća stranka u RS zbog dnevne politike upinje da dokaže suprotno, ni dan danas ne vlada drugačije mišljenje. Naglasak je na riječi ne "vlada", što znači da naravno ima i zaluđenih, ali na silu (čitaj novcem) organizovani mitinzi prošle godine u Banjoj Luci pokazali su koliko ljudi zaista podržava takve gluposti u RS! Ne kažem dakle da ideja Velike Srbije u pojedinim glavama nije postojala ali je ona odavno mrtva.Regnum_Bosnae wrote:
Zasto se ne slazes sa tim da je izvedena agresija na BiH, naravno uz pomoc lokalnih srba koji su bili uz Karadzica, Milosevica,Seselja i drugih. Mozda za tebe projekat "Velika Srbija" nije stvaran i nesto preko cega ti rado preskaces kada govoris o ratu. Barem za mene nije i kada govoris kako ljudi nemaju pojma kako je biti pod bukvom na minus 25, nadam se da se to ne odnosi na one koji su bili protjerani, ubijani i na kraju krajeva koji su dozivjeli genocid zbog onih koji su htjeli stvarati svoje kvazidrzavice u planu uspostavljanja "velike Srbije", jer ti ljudi vrlo dobro znaju i ne samo kako je biti pod bukvom nego i puno gorih stvari.
Moje je mišljenje da polako ali sigurno nacionalističke ideje u BiH gube na snazi. One više nisu konfrontirane, već su prije u koaliciji, jer ove stranke ne mogu drugačije opstat na vlasti. Ovo je dobro jer na taj način protiv sebe formiraju front novih poltičkih snaga koje jačaju i koje na žalost još nisu u većini, ali ja živim za taj dan kad će biti! Mislim da će rješenje kosovskog problema biti početak kraja nacionalistima svih boja na Balkanu, a od iseljavanja Srba iz BiH, na veliku žalost nekih, nema ni govora.
Pa nemislis valjda ozbiljno .
raso i slobo nisu htjeli prisajedinjenja, pa nisu valjda samo onako od sale napravili genocid razaranje mnogih gradova u bih i ostale gluposti ,nemogu da povjerujem pa ovo je naj bolji vic koji sam cuo poslednjih godina.
Boze molim te pokloni nam svima naocale(jer smo slijepi kod ociju)i izvedi nas iz ove tame (samo neznam da li ti to mozes).
Iseljavanje BH Srba u Srbiju
-
bosanska rijec
- Drug Član
@Monolog
Ipak ni pored desetak postova niko mi nije odgovorio kako je moguće da "agresor" u svom sastavu ima više od 99 % građana zemlje na koju se vrši "agresija". Nakon ove premise zdrav razum nalaže zaključak da se radilo o unutrašnjem sukobu (potpomognutom sa više strana), ja kažem bratoubilačkom ratu.
Drugo, kako je moguće da danas 30 % sastava OS BiH čini sastav te "zločinačke" VRS. A možda je ipak odgovor da svi nisu ni bili zločinci? Kako god bilo sigurno će još nekima biti potreban "spiritualni preporod".
Što se tiče "Velike Srbije" rekao sam da su Srbi željeli formirati..., što znači većina Srba, nisam rekao da u radikalskim glavama ova budalasta ideja nije postojala. Ali naprosto niti u narodu, niti kod političara nije postojala kritična masa koja bi to realizovala.
Ajd sad nazad na temu...
Ipak ni pored desetak postova niko mi nije odgovorio kako je moguće da "agresor" u svom sastavu ima više od 99 % građana zemlje na koju se vrši "agresija". Nakon ove premise zdrav razum nalaže zaključak da se radilo o unutrašnjem sukobu (potpomognutom sa više strana), ja kažem bratoubilačkom ratu.
Drugo, kako je moguće da danas 30 % sastava OS BiH čini sastav te "zločinačke" VRS. A možda je ipak odgovor da svi nisu ni bili zločinci? Kako god bilo sigurno će još nekima biti potreban "spiritualni preporod".
Što se tiče "Velike Srbije" rekao sam da su Srbi željeli formirati..., što znači većina Srba, nisam rekao da u radikalskim glavama ova budalasta ideja nije postojala. Ali naprosto niti u narodu, niti kod političara nije postojala kritična masa koja bi to realizovala.
Ajd sad nazad na temu...
-
xon_sa
A kako je moguce da je tih "99%" (smanji cigo, smanjiDrug Član wrote:@Monolog
-
polara
Moja drugarica izbegla u Hrvatsku je nekim podzemnim tunelima obilazila tatu koji je ostao u Sarajevu.Svo vreme rata smo se redovno dopisivale,secam se da je neka markica na pismima bila i na njoj pisalo Šiško(iz Hrvatske).and wrote:prezivljavali su oni koji su ostali i koji su mogli otici jedino ispod zemlje.polara wrote:Naravno sad cu moci i tvoja saznanja upiti.Kako lepo zvuci kada mi kazes mogucnost izbora,ja bih pre rekla instikt za prezivljavanje.and wrote:
@polara
imala si mogucnost izbora,ostati ili otici.
otisla si na pravo mjesto gdje si puno toga mogla saznati
nismo imali izbora kao ti
- Drug Član
Mislim da ni sami srpski političari nisu znali šta hoće, a ponajmanje je to znao srpski narod. Lakše je reći šta Srpski narod nije htjeo. On sigurno nije želio BiH u kojoj će se pitanja od vitalnog nacionalnog interesa za srpski narod donostiti mimo njegove volje. Zar u ZAVNOBIH-u ne kaže da je BiH parafraziram, i muslimanska i srpska i hrvatska... Zar onda dešavanjima od 1992-1995.godine, nismo svi negdje izvršili agresiju na tu i takvu BiH kakvu je proklamovao ZAVNOBIH. Takva BiH jedino i ima šansu na uspjeh i ja se iskreno nadam da će to sve više i više ljudi da shvati. I da neće biti potrebe ni za kakvim odseljavanjem nikoga, jer ionako nas ima premalo...Prozor wrote:@Drug Clan
Pa sta su onda Srbi htjeli, nezavisnu Republiku Srpsku?
-
polara
Lepo si to rekao.Drug Član wrote:Mislim da ni sami srpski političari nisu znali šta hoće, a ponajmanje je to znao srpski narod. Lakše je reći šta Srpski narod nije htjeo. On sigurno nije želio BiH u kojoj će se pitanja od vitalnog nacionalnog interesa za srpski narod donostiti mimo njegove volje. Zar u ZAVNOBIH-u ne kaže da je BiH parafraziram, i muslimanska i srpska i hrvatska... Zar onda dešavanjima od 1992-1995.godine, nismo svi negdje izvršili agresiju na tu i takvu BiH kakvu je proklamovao ZAVNOBIH. Takva BiH jedino i ima šansu na uspjeh i ja se iskreno nadam da će to sve više i više ljudi da shvati. I da neće biti potrebe ni za kakvim odseljavanjem nikoga, jer ionako nas ima premalo...Prozor wrote:@Drug Clan
- SaraLe
Idi u Banja Luku, Bijeljinu itd. pa nasamaraj one majmune sto nose majice sa slikama dva smrada, pa mozda bude nade za BiHDrug Član wrote:Mislim da ni sami srpski političari nisu znali šta hoće, a ponajmanje je to znao srpski narod. Lakše je reći šta Srpski narod nije htjeo. On sigurno nije želio BiH u kojoj će se pitanja od vitalnog nacionalnog interesa za srpski narod donostiti mimo njegove volje. Zar u ZAVNOBIH-u ne kaže da je BiH parafraziram, i muslimanska i srpska i hrvatska... Zar onda dešavanjima od 1992-1995.godine, nismo svi negdje izvršili agresiju na tu i takvu BiH kakvu je proklamovao ZAVNOBIH. Takva BiH jedino i ima šansu na uspjeh i ja se iskreno nadam da će to sve više i više ljudi da shvati. I da neće biti potrebe ni za kakvim odseljavanjem nikoga, jer ionako nas ima premalo...Prozor wrote:@Drug Clan
-
elSaik
Da. I na koji način je referendum 92. bio suprotan BiH kao "i muslimanskoj, i hrvatskoj, srpskoj"? I Muslimani i Hrvati su tada htjeli da žive u zajedničkoj državi BiH, dok su se ovi treći, radije oprijedjelili za ostanak u zajednici sa Srbijom.Drug Član wrote:Mislim da ni sami srpski političari nisu znali šta hoće, a ponajmanje je to znao srpski narod. Lakše je reći šta Srpski narod nije htjeo. On sigurno nije želio BiH u kojoj će se pitanja od vitalnog nacionalnog interesa za srpski narod donostiti mimo njegove volje. Zar u ZAVNOBIH-u ne kaže da je BiH parafraziram, i muslimanska i srpska i hrvatska... Zar onda dešavanjima od 1992-1995.godine, nismo svi negdje izvršili agresiju na tu i takvu BiH kakvu je proklamovao ZAVNOBIH. Takva BiH jedino i ima šansu na uspjeh i ja se iskreno nadam da će to sve više i više ljudi da shvati. I da neće biti potrebe ni za kakvim odseljavanjem nikoga, jer ionako nas ima premalo...Prozor wrote:@Drug Clan
- Drug Član
Pogledaj u ZAVNOBIH pa ćeš vidjeti (opet parafraziram, ne da mi se sad gledati) da se u njegovim temeljima nalazi odluka da narodi BiH formiraju FNRJ. Zar referendum o nezavisnosti BiH u tom smislu nije direktan udarac u temelje ZAVNOBIH-a? Ne kažem da su Hrvati i Muslimani trebali biti žrtve srpske volje o ostanku u SFRJ, na kraju krajeva to više nije bila ta država, ali tvrdim da je to pitanje trebalo mnogo suptilnije rješavati. Tvrdim da se nije ni pokušalo djelovati u pravcu davanja nekakvih garancija trećoj strani da se važne odluke u toj državi više neće donositi preglasavanjem...Mislim da je Srbima ostavljen jako uzak prostor za djelovanje, zato sad uostalom imamo institut zaštite vitalnog nacionalnog interesa.elSaik wrote:Da. I na koji način je referendum 92. bio suprotan BiH kao "i muslimanskoj, i hrvatskoj, srpskoj"? I Muslimani i Hrvati su tada htjeli da žive u zajedničkoj državi BiH, dok su se ovi treći, radije oprijedjelili za ostanak u zajednici sa Srbijom.Drug Član wrote:Mislim da ni sami srpski političari nisu znali šta hoće, a ponajmanje je to znao srpski narod. Lakše je reći šta Srpski narod nije htjeo. On sigurno nije želio BiH u kojoj će se pitanja od vitalnog nacionalnog interesa za srpski narod donostiti mimo njegove volje. Zar u ZAVNOBIH-u ne kaže da je BiH parafraziram, i muslimanska i srpska i hrvatska... Zar onda dešavanjima od 1992-1995.godine, nismo svi negdje izvršili agresiju na tu i takvu BiH kakvu je proklamovao ZAVNOBIH. Takva BiH jedino i ima šansu na uspjeh i ja se iskreno nadam da će to sve više i više ljudi da shvati. I da neće biti potrebe ni za kakvim odseljavanjem nikoga, jer ionako nas ima premalo...Prozor wrote:@Drug Clan
-
voajer
Jezik mek, poruka falsifikat (jos jedan, poslje negiranja plana i pokusaja sprovedbe Velike Srbije).polara wrote:Lepo si to rekao.Drug Član wrote:Mislim da ni sami srpski političari nisu znali šta hoće, a ponajmanje je to znao srpski narod. Lakše je reći šta Srpski narod nije htjeo. On sigurno nije želio BiH u kojoj će se pitanja od vitalnog nacionalnog interesa za srpski narod donostiti mimo njegove volje. Zar u ZAVNOBIH-u ne kaže da je BiH parafraziram, i muslimanska i srpska i hrvatska... Zar onda dešavanjima od 1992-1995.godine, nismo svi negdje izvršili agresiju na tu i takvu BiH kakvu je proklamovao ZAVNOBIH. Takva BiH jedino i ima šansu na uspjeh i ja se iskreno nadam da će to sve više i više ljudi da shvati. I da neće biti potrebe ni za kakvim odseljavanjem nikoga, jer ionako nas ima premalo...Prozor wrote:@Drug Clan
Volja pojedinacnih naroda u BiH je nesto sto se 1992 nikakvim sredstvom nije moglo ustanoviti. Postojao je broj glasova, partije su dobijale skupstinska mjesta prema broju glasova i odluke su se donosile na osnovu rasporeda snaga u parlamentu.
Kao i u svakoj demokratiji neko ostane kratak za svoje zelje. Medjutim, NACIONALNA PARTIJA NIKAKO NE MOZE GOVORITI U IME NEKOG NARODA, TO NE POSTOJI.
Ako neko hoce da proda pricu o tome kako Srbi imaju potrebu da zive u srpskoj drzavi (a sve se oko toga vrti) onda ce taj neko morati da se sa sljedbenicima izseli iz BiH, jer BiH niti je sada, niti je ikada bila, nit ice ikada biti srpska drzava. Kazem sa sljedbenicima, jer ni jedan narod, pa ni srpski, nije monolitna masa, vec se sastoji od pojedinaca od kojih svaki ima neko svoje vidjenje svojih potreba. Ovaj dio price je vjerovatno povezan sa temom za razliku od ostatka o kojem ovdje pricamo.
A ako cemo legalisticki, sve i jedan potez koji je SDS povukla od onog famoznog referenduma “naroda” pa na dalje je bio nelegalan – do kriminalan.
I tekovina koja je ostala se zove RS, zasnovana na shovinizmu, lazima, istoriskim falsifikatima (koje i ti ovdje masovno promices), organizovanim masovnim ubistvima, mucenjima i protjerivanju.
Nije to nikakav produkt volje naroda, neki oblik legitimne zastite i budalastine.
Ja u srcu ne mogu da nadjem nikakve simpatije za nekoga ko taj entitet voli ili gaji bilo kakav topao osjecaj, medjutim mogu da imam strpljenja i da razgovaram, i slusam i objasnjavam, sve dok i onome s druge strane zice ne dodje iz guzice u glavu.
Znam ja da je zivot zaheban i da zna odvuc i tamo gdje covjek nikad nije htio ici, ali ako si vec zagazio u govna i vidis da smrde do neba, onda se okreni na drugu stranu i izadji odatle. Malo ces se cut, pa ces se oprat i za koji dan niko nece poznat sta ti se desilo. Ali ako nastavis u istom pravcu, onda ti niko drugi nije kriv sto ces se ugusiti u govnima. Ili mozda ocekujes d ate ja gledam zagovnatog i govorim ti kako lijepo mirises? Pa jos ako zivimo u istoj kuci, ma ne dolazi u obzir.
-
zavrzlama
komentar vrijedan pohvalevoajer wrote:Jezik mek, poruka falsifikat (jos jedan, poslje negiranja plana i pokusaja sprovedbe Velike Srbije).polara wrote:Lepo si to rekao.Drug Član wrote: Mislim da ni sami srpski političari nisu znali šta hoće, a ponajmanje je to znao srpski narod. Lakše je reći šta Srpski narod nije htjeo. On sigurno nije želio BiH u kojoj će se pitanja od vitalnog nacionalnog interesa za srpski narod donostiti mimo njegove volje. Zar u ZAVNOBIH-u ne kaže da je BiH parafraziram, i muslimanska i srpska i hrvatska... Zar onda dešavanjima od 1992-1995.godine, nismo svi negdje izvršili agresiju na tu i takvu BiH kakvu je proklamovao ZAVNOBIH. Takva BiH jedino i ima šansu na uspjeh i ja se iskreno nadam da će to sve više i više ljudi da shvati. I da neće biti potrebe ni za kakvim odseljavanjem nikoga, jer ionako nas ima premalo...
Volja pojedinacnih naroda u BiH je nesto sto se 1992 nikakvim sredstvom nije moglo ustanoviti. Postojao je broj glasova, partije su dobijale skupstinska mjesta prema broju glasova i odluke su se donosile na osnovu rasporeda snaga u parlamentu.
Kao i u svakoj demokratiji neko ostane kratak za svoje zelje. Medjutim, NACIONALNA PARTIJA NIKAKO NE MOZE GOVORITI U IME NEKOG NARODA, TO NE POSTOJI.
Ako neko hoce da proda pricu o tome kako Srbi imaju potrebu da zive u srpskoj drzavi (a sve se oko toga vrti) onda ce taj neko morati da se sa sljedbenicima izseli iz BiH, jer BiH niti je sada, niti je ikada bila, nit ice ikada biti srpska drzava. Kazem sa sljedbenicima, jer ni jedan narod, pa ni srpski, nije monolitna masa, vec se sastoji od pojedinaca od kojih svaki ima neko svoje vidjenje svojih potreba. Ovaj dio price je vjerovatno povezan sa temom za razliku od ostatka o kojem ovdje pricamo.
A ako cemo legalisticki, sve i jedan potez koji je SDS povukla od onog famoznog referenduma “naroda” pa na dalje je bio nelegalan – do kriminalan.
I tekovina koja je ostala se zove RS, zasnovana na shovinizmu, lazima, istoriskim falsifikatima (koje i ti ovdje masovno promices), organizovanim masovnim ubistvima, mucenjima i protjerivanju.
Nije to nikakav produkt volje naroda, neki oblik legitimne zastite i budalastine.
Ja u srcu ne mogu da nadjem nikakve simpatije za nekoga ko taj entitet voli ili gaji bilo kakav topao osjecaj, medjutim mogu da imam strpljenja i da razgovaram, i slusam i objasnjavam, sve dok i onome s druge strane zice ne dodje iz guzice u glavu.
Znam ja da je zivot zaheban i da zna odvuc i tamo gdje covjek nikad nije htio ici, ali ako si vec zagazio u govna i vidis da smrde do neba, onda se okreni na drugu stranu i izadji odatle. Malo ces se cut, pa ces se oprat i za koji dan niko nece poznat sta ti se desilo. Ali ako nastavis u istom pravcu, onda ti niko drugi nije kriv sto ces se ugusiti u govnima. Ili mozda ocekujes d ate ja gledam zagovnatog i govorim ti kako lijepo mirises? Pa jos ako zivimo u istoj kuci, ma ne dolazi u obzir.
- Drug Član
@Voajer
Prije nego odem (tek sad vidjeh koliko je sati) da te upitam za nešto što znam, za nešto što je iz mog kraja, iz Doline Neretve. Šta misliš da li je jama u Šurmancincima kod Čapljine fikcija i falsifikat i plod mitologije, i da li je fikcija i ružan san da su komšije/susjedi pobili i pobacali u pomenutu jamu 830 Prebilovčana u avgustu 1941.godine? Srušiše li komšije/susjedi i manastir Žitomislić i Prebilovce dva puta u istom vijeku i da li je logor u Dretelju bio falsifikat ili je suviše kasno pa mi se priviđa. I šta misliš da li je genocid koji se desio Srbima u WW2 na prostoru BiH koji počiniše, zašto to ne reći njihove komšije/susjedi, dovoljan razlog za strah nakon onakvog političkog razvoja situacije 1992.godine u BiH? I ja da znaš, ne branim zbog toga genocid koji su u ovom zadnjem ratu počinili moji sunarodnici nad Bošnjacima, ja ga se stidim i želim mir i spokoj svakoj nevinoj žrtvi u ovom i svim ratovima. Tu se mi razlikujemo, ali DEBELO razlikujemo.
I da, ja vidiš ne volim Republiku Srpsku jer ja je, i ovakvi kao ja, nismo ni željeli ni stvorili, stvorila ju je mržnja na svim stranama u BiH, zapamti. Stvarao si je i ti, možda više nego ja!
I Srbi vidiš, nemaju potrebu da žive u jednoj državi, ali imaju potrebu da ih ne mrze i ubijaju njihove komšije/susjedi.
Prije nego odem (tek sad vidjeh koliko je sati) da te upitam za nešto što znam, za nešto što je iz mog kraja, iz Doline Neretve. Šta misliš da li je jama u Šurmancincima kod Čapljine fikcija i falsifikat i plod mitologije, i da li je fikcija i ružan san da su komšije/susjedi pobili i pobacali u pomenutu jamu 830 Prebilovčana u avgustu 1941.godine? Srušiše li komšije/susjedi i manastir Žitomislić i Prebilovce dva puta u istom vijeku i da li je logor u Dretelju bio falsifikat ili je suviše kasno pa mi se priviđa. I šta misliš da li je genocid koji se desio Srbima u WW2 na prostoru BiH koji počiniše, zašto to ne reći njihove komšije/susjedi, dovoljan razlog za strah nakon onakvog političkog razvoja situacije 1992.godine u BiH? I ja da znaš, ne branim zbog toga genocid koji su u ovom zadnjem ratu počinili moji sunarodnici nad Bošnjacima, ja ga se stidim i želim mir i spokoj svakoj nevinoj žrtvi u ovom i svim ratovima. Tu se mi razlikujemo, ali DEBELO razlikujemo.
I da, ja vidiš ne volim Republiku Srpsku jer ja je, i ovakvi kao ja, nismo ni željeli ni stvorili, stvorila ju je mržnja na svim stranama u BiH, zapamti. Stvarao si je i ti, možda više nego ja!
I Srbi vidiš, nemaju potrebu da žive u jednoj državi, ali imaju potrebu da ih ne mrze i ubijaju njihove komšije/susjedi.
-
voajer
Ta potreba je svojstvena svim ljudima i nema bas neke veze sa pripadnoscu narodu.
Usput, pola porodice moje bake je zavrsilo u jamama od ustaske kame, s druge strane su mi predci bjezali iz Foce kad su cetnici klali sve sto e krece tamo.
Dakle ne udaraj mi po tim zicama kao da si ti excluzivni vlasnik patnje iz WW2 a ja potomak nekakvih tamo fashista pa jos njihovu ideologiju sirim.
Za ljubav prema RS, ja ozbiljno vjerujem i u tome nalazim veliku utjehu da vecina svjeta tamo to dozivljava kao neki garant opstanka, u mjesavini sa dobrodoslim izgovorom da se jos malo produzi vrijeme i nakupi snage prije suocenja sa sobom samim. U takvim okolnostima su nam naime sanse da brze i bezbolnije postignemo nacionalno pomirenje vece. Svaki se nesporazum pricom moze rjesit i za svaki strah se moze naci mehanizam da ga otkloni.
Al da i sa ove strane ima o cemu da se razmislja, ima.
Usput, pola porodice moje bake je zavrsilo u jamama od ustaske kame, s druge strane su mi predci bjezali iz Foce kad su cetnici klali sve sto e krece tamo.
Dakle ne udaraj mi po tim zicama kao da si ti excluzivni vlasnik patnje iz WW2 a ja potomak nekakvih tamo fashista pa jos njihovu ideologiju sirim.
Za ljubav prema RS, ja ozbiljno vjerujem i u tome nalazim veliku utjehu da vecina svjeta tamo to dozivljava kao neki garant opstanka, u mjesavini sa dobrodoslim izgovorom da se jos malo produzi vrijeme i nakupi snage prije suocenja sa sobom samim. U takvim okolnostima su nam naime sanse da brze i bezbolnije postignemo nacionalno pomirenje vece. Svaki se nesporazum pricom moze rjesit i za svaki strah se moze naci mehanizam da ga otkloni.
Al da i sa ove strane ima o cemu da se razmislja, ima.
- Prozor
To ti mozes misliti, ali srpski politicari su veoma, veoma, veoma dobro znali sta hoce. A to je velika Srbija. Ako ces reci da su se bh. Srbi pobunili onako iz cistog revolta, morat cu te razocarati jer o planskom djelovanju Srba svjedoci sve od formiranja raznih SAO vec 91´ do naurozavanja i premjestanja oruzja od TO u JNA, pa na dalje...Drug Član wrote:Mislim da ni sami srpski političari nisu znali šta hoće, a ponajmanje je to znao srpski narod. Lakše je reći šta Srpski narod nije htjeo. On sigurno nije želio BiH u kojoj će se pitanja od vitalnog nacionalnog interesa za srpski narod donostiti mimo njegove volje. Zar u ZAVNOBIH-u ne kaže da je BiH parafraziram, i muslimanska i srpska i hrvatska... Zar onda dešavanjima od 1992-1995.godine, nismo svi negdje izvršili agresiju na tu i takvu BiH kakvu je proklamovao ZAVNOBIH. Takva BiH jedino i ima šansu na uspjeh i ja se iskreno nadam da će to sve više i više ljudi da shvati. I da neće biti potrebe ni za kakvim odseljavanjem nikoga, jer ionako nas ima premalo...Prozor wrote:@Drug Clan
Srpski nacionalisti su od samog pocetka radili na jako spremljenom planu, po kom su se trebale stvoriti srpske drzave u BiH i HR, i zatim ujediniti sa Srbijom i Crnom Gorom. Jedini koji tad nisu znali sta zele bila je Vlada BiH...
-
jasa_mo_72
Ne bi tako laskao da ste ostali na pozicijama....Svak svoje slavi a drugo postuj....i zadrzi za sebe i medju svojima....Vjera je Individualna/Privatna i ne spominji je vise....
-
polara
Lepo receno!Drug Član wrote:@Voajer
-
testament
E NIJE "lepo" rečeno!!
Sve dok vi srbi potencirate zločine nad vašim narodom u drugom svjetskom ratu,a NEGIRATE zločine vašeg naroda nad bošnjacima u istom tom ratu mi ćemo se samo vrtiti u krug bez ikakave nade za normalan život na ovom prokletom balkanu.Po tvojoj logici(srbi su u strahu od pokolja 41` napravili republiku šumsku 92`)su i bošnjaci u strahu od pokolja 41` odlučili da glasaju za nezavisnu BiH,i znači po TEBI da su imali pravo da to urade jer su ih srbi klali i ubijali 50g prije toga?? Znači da referendum NIJE razlog za rat,već zločini srpskih,hrvatskih i muslimanskih fašista iz drugog svjetskog rata.Sve što si ti rekao o jamama, manastiru žitomislić je istina,ali zašto nisi spomenuo jame u istočnoj hercegovini,pokolje u istočnoj bosni,zapaljene i srušene džamije(ne u ovom ratu već u drugom svjetskom!).
Ne kaže se džaba:pometi ispred svog praga PRVO! I da znaš te zločine nad srbima u dolini neretve 41` su počinili očevi i djedovi VAŠIH HVO SAVEZNIKA U OVOM RATU!!!!!!!!!!!
Sve dok vi srbi potencirate zločine nad vašim narodom u drugom svjetskom ratu,a NEGIRATE zločine vašeg naroda nad bošnjacima u istom tom ratu mi ćemo se samo vrtiti u krug bez ikakave nade za normalan život na ovom prokletom balkanu.Po tvojoj logici(srbi su u strahu od pokolja 41` napravili republiku šumsku 92`)su i bošnjaci u strahu od pokolja 41` odlučili da glasaju za nezavisnu BiH,i znači po TEBI da su imali pravo da to urade jer su ih srbi klali i ubijali 50g prije toga?? Znači da referendum NIJE razlog za rat,već zločini srpskih,hrvatskih i muslimanskih fašista iz drugog svjetskog rata.Sve što si ti rekao o jamama, manastiru žitomislić je istina,ali zašto nisi spomenuo jame u istočnoj hercegovini,pokolje u istočnoj bosni,zapaljene i srušene džamije(ne u ovom ratu već u drugom svjetskom!).
Ne kaže se džaba:pometi ispred svog praga PRVO! I da znaš te zločine nad srbima u dolini neretve 41` su počinili očevi i djedovi VAŠIH HVO SAVEZNIKA U OVOM RATU!!!!!!!!!!!