Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- madner
#176 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
A jesi li ga prijavio?
- ranger
#177 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
moj stari je to ugradio, e sad kolko ga je izaslo slagat cu ti....300KM....tako nesto uglavnom su u pitanju par stoja! obratis se vodovodu i oni ti kazu sve kako i sta treba (po nekim njihovim propisima), kad napravis dodje ti komisija da vide jel kako treba i ako jeste puste u rad!vjesticanametli wrote:jos jednom off topic pa necu visenarode izvinjaJem se
e za taj sat2 vertikale 2 sata jel tako? kome se obratiti tacno i koliko kosta
to sam ionako vec naumila nekad na jesen odraditi
znam da je nesto bio belaj, navodno neki lik ima monopol na prodaju tih satova pa je moj stari (ekonomista) poludio zbog toga...
- testdriver
#178 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
joj ima i kod nas biseraja...ajme, evo i par stvari koje mene nerviraju
pošto vozim pick up i imam onu kutiju pozadi bez prozora, najgore mi je kada idem u rikverc i neka budala mi istrči pravo iza auta i onda se još viče na mene da kuda ja vozim??
isto tako vozači su jako nervozni, npr u par ulica u gradu baš ovisiš o tome da te pusti vozilo iz suprotnog smjera jer je tolika gužva da se nikada nemože skrenuti....samim time dok čekaš iza sebe praviš također ogromnu kolonu,pogotvo u kada ljudi idu s posla, i onda ne shvaćam vozače, vide gužvu i sve i nema šanse da ti netko stane i propusti te
ima jedna pekara u gradu, nema parking nego je tik uz ulicu, i sada svi stanu pored, na biciklističku stazu,odeš kupiš kruh i ideš napolje...ali fora je to kad se parkiraju i sa lijeve i desne strane i onda voziš slalom, a najžalosnije je to da i ljudi koji žive 10 metara dalje autom idu do te pekare,to mi je bolesno, isto ko dučani u naselju, umjesto da ode tih 10 metara pješice, biciklom..bilo kako, pališ auto da ideš u dućan,ajde da vučeš onda troje kolica robe..ali za kruh i mlijeko???
onda pješaci
pa zgazio bi ih sve redom, ajde ljudi koliko toliko paze kad vide grdosiju od 2 tone..ali ima i onih glupana koji ti se jednostavno baci pred vozilo jer na pješačkom "on ima prednost" a ti si metar do pješačkog, ma hoću vraga stat kad ima još bar 500-600 kg u autu, i hvala bogu što proizvode ove bull barove tako da si ne sjebem auto kad tresnem nekoga
isto tako pizdim na one koji ne znaju prometne propise i pravilo desne strane, onda vozači u kružnim tokovima koji se tamo zaljeću ko stoka umjesto da malo pripaze s gasom, u varaždinu je u zadnjih par godina napravljeno 6 kružnih tokova i stalno se tamo dešavaju nesreće,a najgore situacije žene..kada stoje na raskrižju i onda jedna skreće lijevo a druga desno pa kako da se mimoiđu...komedije
ona isto imamo jedno zabavno raskrižje, kada se iz sporedne ulice gdje nam se nalazi autopijaca, nije baš ulica široka previše ali mogu 2 auta se mimoići ako se malo pripazi, i sada se sa te ulice spajaš na glavnu ali ajde da je ova glavna samo pravac ravno..nego je dosta jaki zavoj, i kada izlete napolje sa prednjim krajem vozila i dum, a moja đevojka živi baš na tom raskrižju i svako malo čisti te ostatke od farova,žmigavaca, retrovizora i ostalih sitnica,hehe
pošto vozim pick up i imam onu kutiju pozadi bez prozora, najgore mi je kada idem u rikverc i neka budala mi istrči pravo iza auta i onda se još viče na mene da kuda ja vozim??
isto tako vozači su jako nervozni, npr u par ulica u gradu baš ovisiš o tome da te pusti vozilo iz suprotnog smjera jer je tolika gužva da se nikada nemože skrenuti....samim time dok čekaš iza sebe praviš također ogromnu kolonu,pogotvo u kada ljudi idu s posla, i onda ne shvaćam vozače, vide gužvu i sve i nema šanse da ti netko stane i propusti te
ima jedna pekara u gradu, nema parking nego je tik uz ulicu, i sada svi stanu pored, na biciklističku stazu,odeš kupiš kruh i ideš napolje...ali fora je to kad se parkiraju i sa lijeve i desne strane i onda voziš slalom, a najžalosnije je to da i ljudi koji žive 10 metara dalje autom idu do te pekare,to mi je bolesno, isto ko dučani u naselju, umjesto da ode tih 10 metara pješice, biciklom..bilo kako, pališ auto da ideš u dućan,ajde da vučeš onda troje kolica robe..ali za kruh i mlijeko???
onda pješaci
isto tako pizdim na one koji ne znaju prometne propise i pravilo desne strane, onda vozači u kružnim tokovima koji se tamo zaljeću ko stoka umjesto da malo pripaze s gasom, u varaždinu je u zadnjih par godina napravljeno 6 kružnih tokova i stalno se tamo dešavaju nesreće,a najgore situacije žene..kada stoje na raskrižju i onda jedna skreće lijevo a druga desno pa kako da se mimoiđu...komedije
ona isto imamo jedno zabavno raskrižje, kada se iz sporedne ulice gdje nam se nalazi autopijaca, nije baš ulica široka previše ali mogu 2 auta se mimoići ako se malo pripazi, i sada se sa te ulice spajaš na glavnu ali ajde da je ova glavna samo pravac ravno..nego je dosta jaki zavoj, i kada izlete napolje sa prednjim krajem vozila i dum, a moja đevojka živi baš na tom raskrižju i svako malo čisti te ostatke od farova,žmigavaca, retrovizora i ostalih sitnica,hehe
- Lady Saray
#179 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
ne znam jesam li te dobro razumjela ali u kruznom ne vazi pravilo desne strane, tj prednost ima onaj ko je vec u kruznom a ne onaj ko mu dolazi s desne strane s ulaza u kruznitestdriver wrote: isto tako pizdim na one koji ne znaju prometne propise i pravilo desne strane, onda vozači u kružnim tokovima koji se tamo zaljeću ko stoka umjesto da malo pripaze s gasom, u varaždinu je u zadnjih par godina napravljeno 6 kružnih tokova i stalno se tamo dešavaju nesreće,
- madner
#180 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Mene najvise nerviraju oni papci na autoputu sto voze suprotnom stranom.
Haj da je jedan ali SVI
Haj da je jedan ali SVI
- testdriver
#181 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
nisam tako mislio..nego sam samo nastavio pisati, dakle pravilo desne strane je jedno,a vožnja kružnim tokom drugoLady Saray wrote:ne znam jesam li te dobro razumjela ali u kruznom ne vazi pravilo desne strane, tj prednost ima onaj ko je vec u kruznom a ne onaj ko mu dolazi s desne strane s ulaza u kruznitestdriver wrote: isto tako pizdim na one koji ne znaju prometne propise i pravilo desne strane, onda vozači u kružnim tokovima koji se tamo zaljeću ko stoka umjesto da malo pripaze s gasom, u varaždinu je u zadnjih par godina napravljeno 6 kružnih tokova i stalno se tamo dešavaju nesreće,
- testdriver
#182 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
i jesu čuo obavjesti na radiu??madner wrote:Mene najvise nerviraju oni papci na autoputu sto voze suprotnom stranom.
Haj da je jedan ali SVI
- madner
#183 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Ne slusam radio, pustim do daske ride the lightning i izbjegavam idiote.testdriver wrote:i jesu čuo obavjesti na radiu??madner wrote:Mene najvise nerviraju oni papci na autoputu sto voze suprotnom stranom.
Haj da je jedan ali SVI![]()
Valjda upozaravaju druge, jer ne vidim ostale iza mene. Bar je to u redu.
- Control panel
#184 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
sad iz auta,vrucina, stojim na semaforu, tip ispred mene otvara vrata, kontam rashladjuje se, kad on baca opusak

dosdlo mi da izadjem i da mu ubacim onaj opusak. hajd sto nas ovi pusaci terorisu na svakom koraku moram jos da gledam kako bacaju opuske iz auta ili lagano na semaforu otvori vrata i pepeljaru istrese ispod auta i jos kucne od prag da se dobro istrese. ma fuj, fuj krajnje primitivno ponasanje.
ja papirice vozam u autu par dana dok ne naidjem na kontejner pa onda fino bacim. ne pada mi napamet da iz auta nesto bacam. posebno u voznji. a ima strucnjaka pa uopste ne pazi ide li neko iza i hoce li mu ostetiti auto.
dosdlo mi da izadjem i da mu ubacim onaj opusak. hajd sto nas ovi pusaci terorisu na svakom koraku moram jos da gledam kako bacaju opuske iz auta ili lagano na semaforu otvori vrata i pepeljaru istrese ispod auta i jos kucne od prag da se dobro istrese. ma fuj, fuj krajnje primitivno ponasanje.
ja papirice vozam u autu par dana dok ne naidjem na kontejner pa onda fino bacim. ne pada mi napamet da iz auta nesto bacam. posebno u voznji. a ima strucnjaka pa uopste ne pazi ide li neko iza i hoce li mu ostetiti auto.
- Control panel
#185 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
prvo procijenis situacijuveca_sa wrote:i meni dodje da izadjem iz auta i gurnem mu opusak u oko, al skontam bolje opusak na cesti nego metak u koljeno
- vjesticanametli
#186 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
ja umal ne dobih batina kad tipu rekoh da je zaboravio kesu sa smecem ispred zgrade. izasao iz auta i zakovitlo kesu na travnjak.
drugi put kod AS-a luĐŽačko ubacivanje i neke Ž trake..............sviram, blicam, spomenem mu porodicno stablo.........lik koci.......ja po gasu
bolje časno pobjec nego hrabro umrjet 
drugi put kod AS-a luĐŽačko ubacivanje i neke Ž trake..............sviram, blicam, spomenem mu porodicno stablo.........lik koci.......ja po gasu
- madner
#187 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
A to si bila tivjesticanametli wrote:ja umal ne dobih batina kad tipu rekoh da je zaboravio kesu sa smecem ispred zgrade. izasao iz auta i zakovitlo kesu na travnjak.
drugi put kod AS-a luĐŽačko ubacivanje i neke Ž trake..............sviram, blicam, spomenem mu porodicno stablo.........lik koci.......ja po gasubolje časno pobjec nego hrabro umrjet
- vjesticanametli
#188 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
a ti vozis golfa II 
- madner
#189 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
A ipak nisi, ali imao sam slican dozivljaj.
Mirno i krajnje kulturno sam se ukljucio u saobracaj, da bi mi neka blicala i svirnula. Kontam ja nes mi nije u redu sa svjetlima ili osto otvoren gepek i usporim, a ona po gasu.
Krajne zbunjujuce
Mirno i krajnje kulturno sam se ukljucio u saobracaj, da bi mi neka blicala i svirnula. Kontam ja nes mi nije u redu sa svjetlima ili osto otvoren gepek i usporim, a ona po gasu.
Krajne zbunjujuce
- vjesticanametli
#190 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
aha sad to nisi ti bio
reko si da jesi i nema ispravljanja. vozis golfa II 
- madner
#191 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Ukrao sam ga, nije moj. 
- vjesticanametli
#192 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
na stuBskoj petlji (onomad bRez semafora) pokusavam nekako da izaĐŽem i mic po mic al nece niko da stane. e prednji dio auta (onaj nos) viri i ovi moraju zaobici
nece niko da stane
lik iz pravca interxa dofura stade i ja kontam eh sad mogu fino na desno
al ne lezi vraze ............... ciko pokaza utoku i ja brze bolje u rikverc
i zahvalila se jos

- madner
#193 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Sta ti je kultura i suzivot
A i jest vala ruzno kad viri prednji dio.
A i jest vala ruzno kad viri prednji dio.
- vjesticanametli
#194 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
ma meni nije bilo smjesno odmah vec poslije
a ne valja da prednji trap viri sto jes jes
a ne valja da prednji trap viri sto jes jes
- madner
#195 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Ja nemam tih problema, ne dajem zmigavac i ne cekam da mi neko stane.
Na zadnjoj sofersajbi sam naljepio TEEEKBIIIR, pa da vidimo imal ko jaci.
Na zadnjoj sofersajbi sam naljepio TEEEKBIIIR, pa da vidimo imal ko jaci.
- accent
#196 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
**************************************testdriver wrote:joj ima i kod nas biseraja...ajme, evo i par stvari koje mene nerviraju
pošto vozim pick up i imam onu kutiju pozadi bez prozora, najgore mi je kada idem u rikverc i neka budala mi istrči pravo iza auta i onda se još viče na mene da kuda ja vozim??![]()
![]()
![]()
onda pješacipa zgazio bi ih sve redom, ajde ljudi koliko toliko paze kad vide grdosiju od 2 tone..ali ima i onih glupana koji ti se jednostavno baci pred vozilo jer na pješačkom "on ima prednost" a ti si metar do pješačkog, ma hoću vraga stat kad ima još bar 500-600 kg u autu, i hvala bogu što proizvode ove bull barove tako da si ne sjebem auto kad tresnem nekoga
ti si kralj
- Control panel
#197 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
i to su lose navike sto nose utoku, pa vise nisi siguran koga smijes namlatiti a koga ne. 
- madner
#198 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Podsjeca me kad sam bio na pijaci i neki lik htio probat lubenicu. Pito prodavac ima li noz i on mi kaze: kakav si ti Bosanac da nemas cakiju.veca_sa wrote:vjesticanametli wrote:na stuBskoj petlji (onomad bRez semafora) pokusavam nekako da izaĐŽem i mic po mic al nece niko da stane. e prednji dio auta (onaj nos) viri i ovi moraju zaobicinece niko da stane
lik iz pravca interxa dofura stade i ja kontam eh sad mogu fino na desno
al ne lezi vraze ............... ciko pokaza utoku i ja brze bolje u rikverc
i zahvalila se jos
![]()
![]()
znaci ne preostaje nam nista do da kupimo utoku
- Control panel
#199 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Mjesto radnje: Grbavica kod sopinga
Akter radnje: primitivac sa BMW-om
Razlog: Daleko mu parking koji je u to vrijeme bio prazan (udaljen 20-tak metara)
Komentar: bez komentara

Akter radnje: primitivac sa BMW-om
Razlog: Daleko mu parking koji je u to vrijeme bio prazan (udaljen 20-tak metara)
Komentar: bez komentara

- DoradO
#200 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
ja imam onaj pistolj-upaljac, sto praviveca_sa wrote:nasao sam ja u podrumu neki dan onaj plasticni pistolj sto je davno bio aktuelan na one male zute kuglice, nosam ga za svaki slucaj, jbg da prepadnem ako zatreba![]()
a murija ako te ufati, imam oruzani list , al na kineskom
![]()
![]()