Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
madner

#176 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

A jesi li ga prijavio?
ranger

#177 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by ranger »

vjesticanametli wrote:jos jednom off topic pa necu vise :D narode izvinjaJem se

e za taj sat :) 2 vertikale 2 sata jel tako? kome se obratiti tacno i koliko kosta :) to sam ionako vec naumila nekad na jesen odraditi :D
moj stari je to ugradio, e sad kolko ga je izaslo slagat cu ti....300KM....tako nesto uglavnom su u pitanju par stoja! obratis se vodovodu i oni ti kazu sve kako i sta treba (po nekim njihovim propisima), kad napravis dodje ti komisija da vide jel kako treba i ako jeste puste u rad!
znam da je nesto bio belaj, navodno neki lik ima monopol na prodaju tih satova pa je moj stari (ekonomista) poludio zbog toga... :-)
testdriver

#178 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by testdriver »

joj ima i kod nas biseraja...ajme, evo i par stvari koje mene nerviraju

pošto vozim pick up i imam onu kutiju pozadi bez prozora, najgore mi je kada idem u rikverc i neka budala mi istrči pravo iza auta i onda se još viče na mene da kuda ja vozim?? :x :x :x

isto tako vozači su jako nervozni, npr u par ulica u gradu baš ovisiš o tome da te pusti vozilo iz suprotnog smjera jer je tolika gužva da se nikada nemože skrenuti....samim time dok čekaš iza sebe praviš također ogromnu kolonu,pogotvo u kada ljudi idu s posla, i onda ne shvaćam vozače, vide gužvu i sve i nema šanse da ti netko stane i propusti te

ima jedna pekara u gradu, nema parking nego je tik uz ulicu, i sada svi stanu pored, na biciklističku stazu,odeš kupiš kruh i ideš napolje...ali fora je to kad se parkiraju i sa lijeve i desne strane i onda voziš slalom, a najžalosnije je to da i ljudi koji žive 10 metara dalje autom idu do te pekare,to mi je bolesno, isto ko dučani u naselju, umjesto da ode tih 10 metara pješice, biciklom..bilo kako, pališ auto da ideš u dućan,ajde da vučeš onda troje kolica robe..ali za kruh i mlijeko???

onda pješaci :twisted: pa zgazio bi ih sve redom, ajde ljudi koliko toliko paze kad vide grdosiju od 2 tone..ali ima i onih glupana koji ti se jednostavno baci pred vozilo jer na pješačkom "on ima prednost" a ti si metar do pješačkog, ma hoću vraga stat kad ima još bar 500-600 kg u autu, i hvala bogu što proizvode ove bull barove tako da si ne sjebem auto kad tresnem nekoga

isto tako pizdim na one koji ne znaju prometne propise i pravilo desne strane, onda vozači u kružnim tokovima koji se tamo zaljeću ko stoka umjesto da malo pripaze s gasom, u varaždinu je u zadnjih par godina napravljeno 6 kružnih tokova i stalno se tamo dešavaju nesreće,a najgore situacije žene..kada stoje na raskrižju i onda jedna skreće lijevo a druga desno pa kako da se mimoiđu...komedije

ona isto imamo jedno zabavno raskrižje, kada se iz sporedne ulice gdje nam se nalazi autopijaca, nije baš ulica široka previše ali mogu 2 auta se mimoići ako se malo pripazi, i sada se sa te ulice spajaš na glavnu ali ajde da je ova glavna samo pravac ravno..nego je dosta jaki zavoj, i kada izlete napolje sa prednjim krajem vozila i dum, a moja đevojka živi baš na tom raskrižju i svako malo čisti te ostatke od farova,žmigavaca, retrovizora i ostalih sitnica,hehe
Lady Saray

#179 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Lady Saray »

testdriver wrote: isto tako pizdim na one koji ne znaju prometne propise i pravilo desne strane, onda vozači u kružnim tokovima koji se tamo zaljeću ko stoka umjesto da malo pripaze s gasom, u varaždinu je u zadnjih par godina napravljeno 6 kružnih tokova i stalno se tamo dešavaju nesreće,
ne znam jesam li te dobro razumjela ali u kruznom ne vazi pravilo desne strane, tj prednost ima onaj ko je vec u kruznom a ne onaj ko mu dolazi s desne strane s ulaza u kruzni
madner

#180 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

Mene najvise nerviraju oni papci na autoputu sto voze suprotnom stranom.

Haj da je jedan ali SVI :D
testdriver

#181 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by testdriver »

Lady Saray wrote:
testdriver wrote: isto tako pizdim na one koji ne znaju prometne propise i pravilo desne strane, onda vozači u kružnim tokovima koji se tamo zaljeću ko stoka umjesto da malo pripaze s gasom, u varaždinu je u zadnjih par godina napravljeno 6 kružnih tokova i stalno se tamo dešavaju nesreće,
ne znam jesam li te dobro razumjela ali u kruznom ne vazi pravilo desne strane, tj prednost ima onaj ko je vec u kruznom a ne onaj ko mu dolazi s desne strane s ulaza u kruzni
nisam tako mislio..nego sam samo nastavio pisati, dakle pravilo desne strane je jedno,a vožnja kružnim tokom drugo :-)
testdriver

#182 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by testdriver »

madner wrote:Mene najvise nerviraju oni papci na autoputu sto voze suprotnom stranom.

i jesu čuo obavjesti na radiu?? :D :D
madner

#183 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

testdriver wrote:
madner wrote:Mene najvise nerviraju oni papci na autoputu sto voze suprotnom stranom.

i jesu čuo obavjesti na radiu?? :D :D
Ne slusam radio, pustim do daske ride the lightning i izbjegavam idiote. :D

Valjda upozaravaju druge, jer ne vidim ostale iza mene. Bar je to u redu. :lol:
Control panel

#184 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

sad iz auta,vrucina, stojim na semaforu, tip ispred mene otvara vrata, kontam rashladjuje se, kad on baca opusak :x :x :x :x
dosdlo mi da izadjem i da mu ubacim onaj opusak. hajd sto nas ovi pusaci terorisu na svakom koraku moram jos da gledam kako bacaju opuske iz auta ili lagano na semaforu otvori vrata i pepeljaru istrese ispod auta i jos kucne od prag da se dobro istrese. ma fuj, fuj krajnje primitivno ponasanje.
ja papirice vozam u autu par dana dok ne naidjem na kontejner pa onda fino bacim. ne pada mi napamet da iz auta nesto bacam. posebno u voznji. a ima strucnjaka pa uopste ne pazi ide li neko iza i hoce li mu ostetiti auto.
Control panel

#185 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

veca_sa wrote:i meni dodje da izadjem iz auta i gurnem mu opusak u oko, al skontam bolje opusak na cesti nego metak u koljeno
prvo procijenis situaciju :-D
vjesticanametli

#186 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by vjesticanametli »

ja umal ne dobih batina kad tipu rekoh da je zaboravio kesu sa smecem ispred zgrade. izasao iz auta i zakovitlo kesu na travnjak.
drugi put kod AS-a luĐŽačko ubacivanje i neke Ž trake..............sviram, blicam, spomenem mu porodicno stablo.........lik koci.......ja po gasu :lol: bolje časno pobjec nego hrabro umrjet :D
madner

#187 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

vjesticanametli wrote:ja umal ne dobih batina kad tipu rekoh da je zaboravio kesu sa smecem ispred zgrade. izasao iz auta i zakovitlo kesu na travnjak.
drugi put kod AS-a luĐŽačko ubacivanje i neke Ž trake..............sviram, blicam, spomenem mu porodicno stablo.........lik koci.......ja po gasu :lol: bolje časno pobjec nego hrabro umrjet :D
A to si bila ti :x

:D
vjesticanametli

#188 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

a ti vozis golfa II :D
madner

#189 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

A ipak nisi, ali imao sam slican dozivljaj.
Mirno i krajnje kulturno sam se ukljucio u saobracaj, da bi mi neka blicala i svirnula. Kontam ja nes mi nije u redu sa svjetlima ili osto otvoren gepek i usporim, a ona po gasu.

Krajne zbunjujuce :D
vjesticanametli

#190 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

aha sad to nisi ti bio :D reko si da jesi i nema ispravljanja. vozis golfa II :D
madner

#191 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

Ukrao sam ga, nije moj. :D
vjesticanametli

#192 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

na stuBskoj petlji (onomad bRez semafora) pokusavam nekako da izaĐŽem i mic po mic al nece niko da stane. e prednji dio auta (onaj nos) viri i ovi moraju zaobici :lol: nece niko da stane :D lik iz pravca interxa dofura stade i ja kontam eh sad mogu fino na desno :D al ne lezi vraze ............... ciko pokaza utoku i ja brze bolje u rikverc :roll: i zahvalila se jos :lol: :lol: :lol:
madner

#193 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

Sta ti je kultura i suzivot :D
A i jest vala ruzno kad viri prednji dio.
vjesticanametli

#194 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

ma meni nije bilo smjesno odmah vec poslije :lol: :lol: :lol:
a ne valja da prednji trap viri sto jes jes :D
madner

#195 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

Ja nemam tih problema, ne dajem zmigavac i ne cekam da mi neko stane.

Na zadnjoj sofersajbi sam naljepio TEEEKBIIIR, pa da vidimo imal ko jaci. :D
accent

#196 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by accent »

testdriver wrote:joj ima i kod nas biseraja...ajme, evo i par stvari koje mene nerviraju

pošto vozim pick up i imam onu kutiju pozadi bez prozora, najgore mi je kada idem u rikverc i neka budala mi istrči pravo iza auta i onda se još viče na mene da kuda ja vozim?? :x :x :x

isto tako vozači su jako nervozni, npr u par ulica u gradu baš ovisiš o tome da te pusti vozilo iz suprotnog smjera jer je tolika gužva da se nikada nemože skrenuti....samim time dok čekaš iza sebe praviš također ogromnu kolonu,pogotvo u kada ljudi idu s posla, i onda ne shvaćam vozače, vide gužvu i sve i nema šanse da ti netko stane i propusti te

ima jedna pekara u gradu, nema parking nego je tik uz ulicu, i sada svi stanu pored, na biciklističku stazu,odeš kupiš kruh i ideš napolje...ali fora je to kad se parkiraju i sa lijeve i desne strane i onda voziš slalom, a najžalosnije je to da i ljudi koji žive 10 metara dalje autom idu do te pekare,to mi je bolesno, isto ko dučani u naselju, umjesto da ode tih 10 metara pješice, biciklom..bilo kako, pališ auto da ideš u dućan,ajde da vučeš onda troje kolica robe..ali za kruh i mlijeko???

onda pješaci :twisted: pa zgazio bi ih sve redom, ajde ljudi koliko toliko paze kad vide grdosiju od 2 tone..ali ima i onih glupana koji ti se jednostavno baci pred vozilo jer na pješačkom "on ima prednost" a ti si metar do pješačkog, ma hoću vraga stat kad ima još bar 500-600 kg u autu, i hvala bogu što proizvode ove bull barove tako da si ne sjebem auto kad tresnem nekoga

isto tako pizdim na one koji ne znaju prometne propise i pravilo desne strane, onda vozači u kružnim tokovima koji se tamo zaljeću ko stoka umjesto da malo pripaze s gasom, u varaždinu je u zadnjih par godina napravljeno 6 kružnih tokova i stalno se tamo dešavaju nesreće,a najgore situacije žene..kada stoje na raskrižju i onda jedna skreće lijevo a druga desno pa kako da se mimoiđu...komedije

ona isto imamo jedno zabavno raskrižje, kada se iz sporedne ulice gdje nam se nalazi autopijaca, nije baš ulica široka previše ali mogu 2 auta se mimoići ako se malo pripazi, i sada se sa te ulice spajaš na glavnu ali ajde da je ova glavna samo pravac ravno..nego je dosta jaki zavoj, i kada izlete napolje sa prednjim krajem vozila i dum, a moja đevojka živi baš na tom raskrižju i svako malo čisti te ostatke od farova,žmigavaca, retrovizora i ostalih sitnica,hehe
ti si kralj :lol: cuj neka budala ti iskoci iza auta kad ti rikvercas, kako ih nije stid i jos na pjesackom da im stanef pa fakat nisu normalni :lol: :lol: :lol: samo ih gazi kralju :lol: :lol:
Control panel

#197 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

i to su lose navike sto nose utoku, pa vise nisi siguran koga smijes namlatiti a koga ne. :lol:
madner

#198 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

veca_sa wrote:
vjesticanametli wrote:na stuBskoj petlji (onomad bRez semafora) pokusavam nekako da izaĐŽem i mic po mic al nece niko da stane. e prednji dio auta (onaj nos) viri i ovi moraju zaobici :lol: nece niko da stane :D lik iz pravca interxa dofura stade i ja kontam eh sad mogu fino na desno :D al ne lezi vraze ............... ciko pokaza utoku i ja brze bolje u rikverc :roll: i zahvalila se jos :lol: :lol: :lol:

znaci ne preostaje nam nista do da kupimo utoku :D
Podsjeca me kad sam bio na pijaci i neki lik htio probat lubenicu. Pito prodavac ima li noz i on mi kaze: kakav si ti Bosanac da nemas cakiju.
Control panel

#199 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

Mjesto radnje: Grbavica kod sopinga
Akter radnje: primitivac sa BMW-om
Razlog: Daleko mu parking koji je u to vrijeme bio prazan (udaljen 20-tak metara)
Komentar: bez komentara

Image
DoradO

#200 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by DoradO »

veca_sa wrote:nasao sam ja u podrumu neki dan onaj plasticni pistolj sto je davno bio aktuelan na one male zute kuglice, nosam ga za svaki slucaj, jbg da prepadnem ako zatreba :lol: :lol: a murija ako te ufati, imam oruzani list , al na kineskom :D :D :D
ja imam onaj pistolj-upaljac, sto pravi :lol: onaj sto je izet jednom koristio u lud-zbunjen-normalan :D valjda mi ne mogu nista da mi to nadju :-D a ko god vide kazi aaa skloni to ba sta ce ti to :skoljka: :run:
Post Reply