Veliki pozdrav za sve one koji daju svoj doprinos da vratimo radost na lica djece
N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2
-
pravabubica
Meni je tako drago da ova akcija poprima oblik euforije, samo potvrda da vrijedi biti ono sto jesi i da se dobro uvijek dobrim vrati. Naravno u raznim oblicima i mozda nismo uvijek u stanju da to odmah prepoznamo.
Veliki pozdrav za sve one koji daju svoj doprinos da vratimo radost na lica djece
-
Pearl
uh.. imam puno novosti.. ne znam odakle da krenem
:D:D
u akciju ce se ukljuciti i sarajevski taksisti, uz pomoc dvoje forumasa koji zele ostati anonimni (
vas ja 100x)... ponudili su usluge prevoza, koliki god broj taksista nam treba
za prevoz paketica, djecu na i sa pripredbe....
organizovat ce se i finansijski i sa stvarima, da nam pomognu u akciji...
sutra imamo intervju sa magazinom Gracija, objavit ce clanak o akciji...
@suncica24 je napravila plakate za akciju, pokusat cemo u nekoj stampariji dobiti donaciju za printanje.. tako da ko god zeli da odnese u neku skolu, posao, komsiluk da mi se javi, da vidim sta mozemo srediti finansijski...
emisija hayatovci za malu raju se snima u ponedeljak.. pozvani smo da ucestvujemo, i pricamo o akciji... posto su akciju prvi pokrenuli iz 3.osnovne skole Ilidza, pozvali smo i 2 njihova ucenika i pedagogicu da ucestvuju u emisiji i kazu kako oni provode akciju.. hvala nasem deda mrazu sto nas je povezao i sa 3. i 5. osnovnom skolom ilidza
:D 
izgleda da se jos skola ukljucilo, mada nismo dobili nikakvu potvrdu od njih, niti su nas kontaktirali.. nermina je primila poziv od zabrinute mame, koja je htjela da pita da li i u ponedeljak moze donijeti stvari, posto joj je dijete bolesno danas:) tako da ocekujemo da nam se jave
:D
hvala vam svima puno... uz vasu pomoc, ovo je zaista preraslo u nesto mnogo vise nego sto smo se uopste mogli i nadati
ogromni...
u akciju ce se ukljuciti i sarajevski taksisti, uz pomoc dvoje forumasa koji zele ostati anonimni (
sutra imamo intervju sa magazinom Gracija, objavit ce clanak o akciji...
@suncica24 je napravila plakate za akciju, pokusat cemo u nekoj stampariji dobiti donaciju za printanje.. tako da ko god zeli da odnese u neku skolu, posao, komsiluk da mi se javi, da vidim sta mozemo srediti finansijski...
emisija hayatovci za malu raju se snima u ponedeljak.. pozvani smo da ucestvujemo, i pricamo o akciji... posto su akciju prvi pokrenuli iz 3.osnovne skole Ilidza, pozvali smo i 2 njihova ucenika i pedagogicu da ucestvuju u emisiji i kazu kako oni provode akciju.. hvala nasem deda mrazu sto nas je povezao i sa 3. i 5. osnovnom skolom ilidza
izgleda da se jos skola ukljucilo, mada nismo dobili nikakvu potvrdu od njih, niti su nas kontaktirali.. nermina je primila poziv od zabrinute mame, koja je htjela da pita da li i u ponedeljak moze donijeti stvari, posto joj je dijete bolesno danas:) tako da ocekujemo da nam se jave
hvala vam svima puno... uz vasu pomoc, ovo je zaista preraslo u nesto mnogo vise nego sto smo se uopste mogli i nadati
-
Pearl
thousands of voices wrote:OK onda traži još samo 6 patuljaka!
treba nam jos 6, a mozda i 5 patuljaka
- Ivy
DEDA MRAZ i PATULJCI (mali pomocnici)
ovako, zamisljeno je da Deda Mraz ima 10 patuljaka, po 5 sa svake strane. U obzir dolaze:
- djeca uzrasta 5-14
- koja se ne stide da pjevaju i recituju
- koja se ne boje Deda Mraza
i kao sto Pearl rece, jedini potrebni rekvizit je DUGACKA, PLETENA kapa! Zasad imamo 4 prijave (3 potvrdjene, thousand of voices potvrdi pliz) i treba nam jos 6 PATULJAKA!
Ivy
Deda Mrazova kcerka
ovako, zamisljeno je da Deda Mraz ima 10 patuljaka, po 5 sa svake strane. U obzir dolaze:
- djeca uzrasta 5-14
i kao sto Pearl rece, jedini potrebni rekvizit je DUGACKA, PLETENA kapa! Zasad imamo 4 prijave (3 potvrdjene, thousand of voices potvrdi pliz) i treba nam jos 6 PATULJAKA!
Ivy
Deda Mrazova kcerka
Last edited by Ivy on 07/12/2007 20:03, edited 1 time in total.
- valterbranisarajevo
Ako još uvijek postoji problem dostave paketića za djecu koja ne žive u Sarajevu, ukoliko ne prođe ideja sa OSCE, ja predlažem da se uputi jedan dopis BH pošti i zamoli ih se za pomoć. Neće tu biti milion paketića. Možda upali.. 
-
Pearl
- Suicidal Siberian
Racunajte i na mene....
Ja sam u Sarajevu oko 20.decembra...

Ja sam u Sarajevu oko 20.decembra...
-
Pearl
jos malo velikih slova, da svi vide
moze li neko da nam pomogne da dobijemo Dom mladih, Pozoriste mladih ili neki slican veci prostor za jedan veliki novogodisni djeciji party 30.12 (to je nedelja, pa mozemo svi doci)
moze li neko da nam pomogne da dobijemo Dom mladih, Pozoriste mladih ili neki slican veci prostor za jedan veliki novogodisni djeciji party 30.12 (to je nedelja, pa mozemo svi doci)
- amrica
od bhtelecoma tj poste tesko ce se ista dobiti dzabe, oni naplacaju 1 KM svojih troskova ako uplatis SOSKinderdorfu i jednu KM.
Sta bi sa skupljanjem pomoci po shoping centrima?
I ako moze objavite termine kad se mogu stvari odnijeti u tu igraonicu? I kome se javiti itd.
I ako moze objavite termine kad se mogu stvari odnijeti u tu igraonicu? I kome se javiti itd.
- valterbranisarajevo
Ja sam kontao ne bi li možda po nekoj povoljnoj cijeni distribuirali paketiće za djecu van Sarajeva Zna li ko nekoga u DHL-u, UPS-u FEDEX-u. Možda oni mogu pomoći??amrica wrote:od bhtelecoma tj poste tesko ce se ista dobiti dzabe, oni naplacaju 1 KM svojih troskova ako uplatis SOSKinderdorfu i jednu KM.
- thousands of voices
Budući da imamo obezbjeđen prevoz zahvaljujući taksistima samo nas viša sila može spriječiti da ne dođemoIvy wrote:DEDA MRAZ i PATULJCI (mali pomocnici)
- djeca uzrasta 5-14
Ivy
Deda Mrazova kcerka
ukratko- imate patuljka, kćerka je oduševljena
potvrđeno
-
konyan
Pearl i ja smo jutros bili u igraonici La Luna
. Igraonica je super mjesto za bilo kakvo desavanje. Ljudi su takodjer fenomenalni.
Ja se nazalost nisam mogao dugo zadrzati, ali Pearl ce vec podnijeti izvjestaj. Takodjer smo dobili donaciju od raje iz EUPM u stvarima i novcu.
Ovo prerasta polako bilo sta cemu smo se nadali. 
Ja se nazalost nisam mogao dugo zadrzati, ali Pearl ce vec podnijeti izvjestaj. Takodjer smo dobili donaciju od raje iz EUPM u stvarima i novcu.
-
Pearl
neko od forumasa ce vas dovesti, nis' se ne sekirajthousands of voices wrote:Budući da imamo obezbjeđen prevoz zahvaljujući taksistima samo nas viša sila može spriječiti da ne dođemoIvy wrote:DEDA MRAZ i PATULJCI (mali pomocnici)
- djeca uzrasta 5-14
Ivy
Deda Mrazova kcerka![]()
ukratko- imate patuljka, kćerka je oduševljena
potvrđeno
ovim putem zelim da uputim jedno upozorenje, posto znam da nas mnogi citaju, pa mozda pokusaju ovo da iskoriste (za forumase sam sigurna da im nece pasti na pamet, a za goste foruma ne mogu garantovati, posto se slicno desavalo i na akciji za Viktora):
POKUSAJI VOZNJE BESPLATNO SARAJEVO TAKSIJEM NA RACUN AKCIJE NECE BITI DOZVOLJENO!
s obzirom da bi nekom moglo pasti na pamet da se predstavi kao da radi za akciju i sjedne u taksi da se vozi besplatno, danas je taksistima receno i upozoreni su da ovakve pokusaje ne tolerisu.. taksisti ce voziti samo porodice sa spiska kojeg dobiju od nas...
-
Pearl
djevojka koja nas je docekala u igraonici je extra! odusevljena sam.. oni imaju veliku ostavu, a imaju i podrum, tako da svi paketici mogu ostati kod njih, ima mjesta..prostora ima vise nego dovoljno (nadam se da nas nece doci 100 istovremeno)konyan wrote:Pearl i ja smo jutros bili u igraonici La Luna. Igraonica je super mjesto za bilo kakvo desavanje. Ljudi su takodjer fenomenalni.
Ja se nazalost nisam mogao dugo zadrzati, ali Pearl ce vec podnijeti izvjestaj. Takodjer smo dobili donaciju od raje iz EUPM u stvarima i novcu.Ovo prerasta polako bilo sta cemu smo se nadali.
u akciji ce ucestvovati i djeca koja tamo borave i igraju se, kao i njihovi roditelji.. danas smo nas dvije pravile jos neke planove, ali necu nista da govorim, dok ne sredimo (a nadam se da hocemo)
takodjer je dogovoreno da se stvari za paketice, osim novca, njima mogu donositi svaki dan, do 6 popodne.. tako da imate i ovu mogucnost.. oslobodili su prostor na ulazu igraone za stvari
adresa: Juraja Najtharta 19, Nova Breka
mob: 062 294 531
igraonica se nalazi u blizini Konzuma, preko puta videoteke Flash (u zgradama preko puta, na visem nivo, ne mozete fuliti)
- buba
#195 re
Voziti se taxijem džaba na konto neke humanitarne akcije za bolesnu djecu ili slicno!! Pa ne bi se mogla ni dosjetiti tako necega..Boze sacuvaj naroda! Dno dna...
To je dobra preventiva imati spisak djece kod svakog taxiste tako da znaju tacno koga prevoze.
To je dobra preventiva imati spisak djece kod svakog taxiste tako da znaju tacno koga prevoze.
-
Pearl
#196 Re: re
nismo mogli vjerovati ni da ce nekom pasti na pamet da isprinta Viktorove nalaze (koje smo mi postavili) i ide gradom i trazi pare od ljudi predstavljajuci se kao Vikijeva tetka, da tu osobu nije srela njegova prava tetkabuba wrote:Voziti se taxijem džaba na konto neke humanitarne akcije za bolesnu djecu ili slicno!! Pa ne bi se mogla ni dosjetiti tako necega..Boze sacuvaj naroda! Dno dna...![]()
![]()
bolje sprijeciti nego lijeciti... to sto niko od forumasa ne bi to pokusao, ne znaci da nece neko sa strane ko zna za ukljucenje taksista u akciju.. i ovo je postirano radi takvih ljudi...
-
nenanana
#197 pomocnici za deda mraza
Ivy, ja bih imala mozda 2 djece da doniram za patuljke
Zapravo, za jednu sam sigurna ona hoce, djevojcica 8 godina, a druga je djevojcica od 6 godina, koja jos razmislja jel hoce ili nece. Javicu sutra. Podjela paketica sa deda mrazom i pomocnicima ostaje za 30.12 ili ce biti jos nekih termina? Pitam zbog skolskih obaveza jednog "pomocnika".
Drugo pitanje je koga da kontaktiram u vezi sa novcem? Ili da uplacujem?
- Ivy
#198 Re: pomocnici za deda mraza
nenanana wrote:Ivy, ja bih imala mozda 2 djece da doniram za patuljkeZapravo, za jednu sam sigurna ona hoce, djevojcica 8 godina, a druga je djevojcica od 6 godina, koja jos razmislja jel hoce ili nece. Javicu sutra. Podjela paketica sa deda mrazom i pomocnicima ostaje za 30.12 ili ce biti jos nekih termina? Pitam zbog skolskih obaveza jednog "pomocnika".
Nena, odlicno...nadam se da ce i druga curica pristati...pa sad sa tvoje dvije imamo 6 patuljaka, fali nam jos 4! Plan je da imamo jednu veliku festu, Djeciji Novogodisnji Party 30. Dec sa prigodnim programom, mozda je tako najbolje
POZIV: FALE JOS 4 PATULJKA ZA DEDA MRAZA!
-
Pearl
danas smo kupili i broj za potrebe akcije, na koji se moze zvati za bilo kakve informacije o akciji (da forumasi ne daju svoje privatne telefone u medije
)
062 526 257
062 526 257
-
Pearl
#200 Re: pomocnici za deda mraza
mozes uplatiti, a ako ti je lakse, mozes se javiti nekome od nas (cnermina, konyan, meni... ) da preuzmemo jedan od ovih dana..nenanana wrote: Drugo pitanje je koga da kontaktiram u vezi sa novcem? Ili da uplacujem?