N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
pravabubica

Post by pravabubica »

Meni je tako drago da ova akcija poprima oblik euforije, samo potvrda da vrijedi biti ono sto jesi i da se dobro uvijek dobrim vrati. Naravno u raznim oblicima i mozda nismo uvijek u stanju da to odmah prepoznamo.
Veliki pozdrav za sve one koji daju svoj doprinos da vratimo radost na lica djece :-D
Pearl

Post by Pearl »

uh.. imam puno novosti.. ne znam odakle da krenem :D:D:D

u akciju ce se ukljuciti i sarajevski taksisti, uz pomoc dvoje forumasa koji zele ostati anonimni (:kiss: vas ja 100x)... ponudili su usluge prevoza, koliki god broj taksista nam treba :D za prevoz paketica, djecu na i sa pripredbe....:) organizovat ce se i finansijski i sa stvarima, da nam pomognu u akciji...

sutra imamo intervju sa magazinom Gracija, objavit ce clanak o akciji...

@suncica24 je napravila plakate za akciju, pokusat cemo u nekoj stampariji dobiti donaciju za printanje.. tako da ko god zeli da odnese u neku skolu, posao, komsiluk da mi se javi, da vidim sta mozemo srediti finansijski...

emisija hayatovci za malu raju se snima u ponedeljak.. pozvani smo da ucestvujemo, i pricamo o akciji... posto su akciju prvi pokrenuli iz 3.osnovne skole Ilidza, pozvali smo i 2 njihova ucenika i pedagogicu da ucestvuju u emisiji i kazu kako oni provode akciju.. hvala nasem deda mrazu sto nas je povezao i sa 3. i 5. osnovnom skolom ilidza :D:D :kiss:

izgleda da se jos skola ukljucilo, mada nismo dobili nikakvu potvrdu od njih, niti su nas kontaktirali.. nermina je primila poziv od zabrinute mame, koja je htjela da pita da li i u ponedeljak moze donijeti stvari, posto joj je dijete bolesno danas:) tako da ocekujemo da nam se jave :D:D

hvala vam svima puno... uz vasu pomoc, ovo je zaista preraslo u nesto mnogo vise nego sto smo se uopste mogli i nadati

:kiss: ogromni...
Pearl

Post by Pearl »

thousands of voices wrote:OK onda traži još samo 6 patuljaka! 8)

treba nam jos 6, a mozda i 5 patuljaka :):)
Ivy

Post by Ivy »

DEDA MRAZ i PATULJCI (mali pomocnici)

ovako, zamisljeno je da Deda Mraz ima 10 patuljaka, po 5 sa svake strane. U obzir dolaze:

- djeca uzrasta 5-14
- koja se ne stide da pjevaju i recituju
- koja se ne boje Deda Mraza

i kao sto Pearl rece, jedini potrebni rekvizit je DUGACKA, PLETENA kapa! Zasad imamo 4 prijave (3 potvrdjene, thousand of voices potvrdi pliz) i treba nam jos 6 PATULJAKA!

Ivy
Deda Mrazova kcerka
Last edited by Ivy on 07/12/2007 20:03, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Ako još uvijek postoji problem dostave paketića za djecu koja ne žive u Sarajevu, ukoliko ne prođe ideja sa OSCE, ja predlažem da se uputi jedan dopis BH pošti i zamoli ih se za pomoć. Neće tu biti milion paketića. Možda upali.. :-)
obuca

Post by obuca »

joj mali nece :( sta cu. zao mi je. ali zato vozim :) i sutra uplacujem. eto pozz :)
Ivy

Post by Ivy »

obuca wrote:joj mali nece :( sta cu. zao mi je. ali zato vozim :) i sutra uplacujem. eto pozz :)
nema veze, ne sekiraj se! bice djece! :D
Pearl

Post by Pearl »

posto sam vec par izvinjenja za pakovanje sutra dobila, samo da vas podsjetim

pakovanje paketica NIJE sutra.. tek sljedece subote :D:D:D:D
Last edited by Pearl on 07/12/2007 20:18, edited 2 times in total.
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Racunajte i na mene....

Ja sam u Sarajevu oko 20.decembra...

:)
Pearl

Post by Pearl »

jos malo velikih slova, da svi vide

moze li neko da nam pomogne da dobijemo Dom mladih, Pozoriste mladih ili neki slican veci prostor za jedan veliki novogodisni djeciji party 30.12 (to je nedelja, pa mozemo svi doci)
amrica

Post by amrica »

od bhtelecoma tj poste tesko ce se ista dobiti dzabe, oni naplacaju 1 KM svojih troskova ako uplatis SOSKinderdorfu i jednu KM.
Sta bi sa skupljanjem pomoci po shoping centrima?
I ako moze objavite termine kad se mogu stvari odnijeti u tu igraonicu? I kome se javiti itd.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

amrica wrote:od bhtelecoma tj poste tesko ce se ista dobiti dzabe, oni naplacaju 1 KM svojih troskova ako uplatis SOSKinderdorfu i jednu KM.
Sta bi sa skupljanjem pomoci po shoping centrima?
I ako moze objavite termine kad se mogu stvari odnijeti u tu igraonicu? I kome se javiti itd.
Ja sam kontao ne bi li možda po nekoj povoljnoj cijeni distribuirali paketiće za djecu van Sarajeva Zna li ko nekoga u DHL-u, UPS-u FEDEX-u. Možda oni mogu pomoći??
daduli_sa

Post by daduli_sa »

I onda kazu da nismo sposobni mijenjati svijet oko sebe. Ma mozemo, samo smo nekad polijeni...

Sutra slijedi izvjestaj od tetke Zilhe.
thousands of voices

Post by thousands of voices »

Ivy wrote:DEDA MRAZ i PATULJCI (mali pomocnici)

ovako, zamisljeno je da Deda Mraz ima 10 patuljaka, po 5 sa svake strane. U obzir dolaze:

- djeca uzrasta 5-14

i kao sto Pearl rece, jedini potrebni rekvizit je DUGACKA, PLETENA kapa! Zasad imamo 4 prijave (3 potvrdjene, thousand of voices potvrdi pliz) i treba nam jos 6 PATULJAKA!

Ivy
Deda Mrazova kcerka
Budući da imamo obezbjeđen prevoz zahvaljujući taksistima samo nas viša sila može spriječiti da ne dođemo :-D
ukratko- imate patuljka, kćerka je oduševljena
potvrđeno
konyan

Post by konyan »

Pearl i ja smo jutros bili u igraonici La Luna :D. Igraonica je super mjesto za bilo kakvo desavanje. Ljudi su takodjer fenomenalni.

Ja se nazalost nisam mogao dugo zadrzati, ali Pearl ce vec podnijeti izvjestaj. Takodjer smo dobili donaciju od raje iz EUPM u stvarima i novcu. :D Ovo prerasta polako bilo sta cemu smo se nadali. :D
buba

#191 re

Post by buba »

konyan..Je li ti zivis na Breki? Onako pitam :)
Pearl

Post by Pearl »

thousands of voices wrote:
Ivy wrote:DEDA MRAZ i PATULJCI (mali pomocnici)

- djeca uzrasta 5-14

Ivy
Deda Mrazova kcerka
Budući da imamo obezbjeđen prevoz zahvaljujući taksistima samo nas viša sila može spriječiti da ne dođemo :-D
ukratko- imate patuljka, kćerka je oduševljena
potvrđeno
neko od forumasa ce vas dovesti, nis' se ne sekiraj :) taksiste cemo angazovati da prevezu djecu, na dan dodjele paketica..

ovim putem zelim da uputim jedno upozorenje, posto znam da nas mnogi citaju, pa mozda pokusaju ovo da iskoriste (za forumase sam sigurna da im nece pasti na pamet, a za goste foruma ne mogu garantovati, posto se slicno desavalo i na akciji za Viktora):

POKUSAJI VOZNJE BESPLATNO SARAJEVO TAKSIJEM NA RACUN AKCIJE NECE BITI DOZVOLJENO!

s obzirom da bi nekom moglo pasti na pamet da se predstavi kao da radi za akciju i sjedne u taksi da se vozi besplatno, danas je taksistima receno i upozoreni su da ovakve pokusaje ne tolerisu.. taksisti ce voziti samo porodice sa spiska kojeg dobiju od nas...
Pearl

Post by Pearl »

konyan wrote:Pearl i ja smo jutros bili u igraonici La Luna :D. Igraonica je super mjesto za bilo kakvo desavanje. Ljudi su takodjer fenomenalni.

Ja se nazalost nisam mogao dugo zadrzati, ali Pearl ce vec podnijeti izvjestaj. Takodjer smo dobili donaciju od raje iz EUPM u stvarima i novcu. :D Ovo prerasta polako bilo sta cemu smo se nadali. :D
djevojka koja nas je docekala u igraonici je extra! odusevljena sam.. oni imaju veliku ostavu, a imaju i podrum, tako da svi paketici mogu ostati kod njih, ima mjesta..prostora ima vise nego dovoljno (nadam se da nas nece doci 100 istovremeno) :)

u akciji ce ucestvovati i djeca koja tamo borave i igraju se, kao i njihovi roditelji.. danas smo nas dvije pravile jos neke planove, ali necu nista da govorim, dok ne sredimo (a nadam se da hocemo) :D

takodjer je dogovoreno da se stvari za paketice, osim novca, njima mogu donositi svaki dan, do 6 popodne.. tako da imate i ovu mogucnost.. oslobodili su prostor na ulazu igraone za stvari

adresa: Juraja Najtharta 19, Nova Breka
mob: 062 294 531

igraonica se nalazi u blizini Konzuma, preko puta videoteke Flash (u zgradama preko puta, na visem nivo, ne mozete fuliti)
obuca

Post by obuca »

:)
buba

#195 re

Post by buba »

Voziti se taxijem džaba na konto neke humanitarne akcije za bolesnu djecu ili slicno!! Pa ne bi se mogla ni dosjetiti tako necega..Boze sacuvaj naroda! Dno dna... :x :x
To je dobra preventiva imati spisak djece kod svakog taxiste tako da znaju tacno koga prevoze.
Pearl

#196 Re: re

Post by Pearl »

buba wrote:Voziti se taxijem džaba na konto neke humanitarne akcije za bolesnu djecu ili slicno!! Pa ne bi se mogla ni dosjetiti tako necega..Boze sacuvaj naroda! Dno dna... :x :x
To je dobra preventiva imati spisak djece kod svakog taxiste tako da znaju tacno koga prevoze.
nismo mogli vjerovati ni da ce nekom pasti na pamet da isprinta Viktorove nalaze (koje smo mi postavili) i ide gradom i trazi pare od ljudi predstavljajuci se kao Vikijeva tetka, da tu osobu nije srela njegova prava tetka :(:(
bolje sprijeciti nego lijeciti... to sto niko od forumasa ne bi to pokusao, ne znaci da nece neko sa strane ko zna za ukljucenje taksista u akciju.. i ovo je postirano radi takvih ljudi...
nenanana

#197 pomocnici za deda mraza

Post by nenanana »

Ivy, ja bih imala mozda 2 djece da doniram za patuljke :) Zapravo, za jednu sam sigurna ona hoce, djevojcica 8 godina, a druga je djevojcica od 6 godina, koja jos razmislja jel hoce ili nece. Javicu sutra. Podjela paketica sa deda mrazom i pomocnicima ostaje za 30.12 ili ce biti jos nekih termina? Pitam zbog skolskih obaveza jednog "pomocnika".
Drugo pitanje je koga da kontaktiram u vezi sa novcem? Ili da uplacujem?
Ivy

#198 Re: pomocnici za deda mraza

Post by Ivy »

nenanana wrote:Ivy, ja bih imala mozda 2 djece da doniram za patuljke :) Zapravo, za jednu sam sigurna ona hoce, djevojcica 8 godina, a druga je djevojcica od 6 godina, koja jos razmislja jel hoce ili nece. Javicu sutra. Podjela paketica sa deda mrazom i pomocnicima ostaje za 30.12 ili ce biti jos nekih termina? Pitam zbog skolskih obaveza jednog "pomocnika".
Drugo pitanje je koga da kontaktiram u vezi sa novcem? Ili da uplacujem?

Nena, odlicno...nadam se da ce i druga curica pristati...pa sad sa tvoje dvije imamo 6 patuljaka, fali nam jos 4! Plan je da imamo jednu veliku festu, Djeciji Novogodisnji Party 30. Dec sa prigodnim programom, mozda je tako najbolje :)

POZIV: FALE JOS 4 PATULJKA ZA DEDA MRAZA!
Pearl

Post by Pearl »

danas smo kupili i broj za potrebe akcije, na koji se moze zvati za bilo kakve informacije o akciji (da forumasi ne daju svoje privatne telefone u medije :) )

062 526 257
Pearl

#200 Re: pomocnici za deda mraza

Post by Pearl »

nenanana wrote: Drugo pitanje je koga da kontaktiram u vezi sa novcem? Ili da uplacujem?
mozes uplatiti, a ako ti je lakse, mozes se javiti nekome od nas (cnermina, konyan, meni... ) da preuzmemo jedan od ovih dana..
Post Reply