Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

odanamajka wrote:ma borim se godinama, nikad borbi kraja!

neprijatelj nikad ne spava :D
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

nikoliko..

ja uvjek mislim, ako treba bit' ce.
Prozor

Post by Prozor »

da kraj mene vile stoje, suho zlato da mi broooje, dusa nebi drugu htjela, jer tebeeee je zavoljelaaaaaa...

NECU NECU DIJAMANTE, SUHO ZLATO, BRILIJANTE, SAMO ONA DA LJUBI MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Prozor

Post by Prozor »

da mi zlatne kuce grade, po avliji cvijece sade, ja bih opet TEBE snio, i sa tobom sretan biooooo...
kolega

#180 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by kolega »

ja odustajem, ne mogu vise, idemo dalje ... :)
Suicidal Siberian

#181 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by Suicidal Siberian »

Cestitam :)

Ako obe strane nisu spremne da krvare, nema od toga vajde, da ti iskrvaris na kraju.

May the force be with you :D
_mandrak_

#182 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by _mandrak_ »

xyz2007 wrote:Vidim mi stalno pricamo o nekoj ljubavi. Po meni pravo pitanje je a koliko ste vi spremni da se borite za ljubav?

Na sta ste sve spremni da sacuvate, zadrzite, vratite ljubav svog zivota?

Koliko ste spremni i kako se borite za tu ljubav?

Da li se uopste borite?
Ako je ljubav borba,onda ja nisam nikakav ratnik.

Prekine li se jednom nit poverenja,strasti i potpune pripadnosti,nikad se vishe ne moze sastaviti.
Uvek ce postojati iskra sumnje koja ce vazda potajno tinjati negde duboko i dovoljna ce biti jedna varnica da rasplamsa vatru i pretvori je u pozar.

Nije vishe bitna borba,vec svrha iste,a kad se vec to pitanje postavi-svrhe nema.. :arrow:
kolega

#183 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by kolega »

_mandrak_ wrote:Nije vishe bitna borba,vec svrha iste,a kad se vec to pitanje postavi-svrhe nema.. :arrow:
sta se hoce reci :)
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#184 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by Šeherzada »

aminchev2 wrote: bila sam spremna dati sve...
ali on nije.
dan danas placem.
Tako je i samnom.Sinoc smo prekinuli,dok smo bili skupa davala sam sve od sebe.A ubuduce ni prstom mrdnuti necu da ga vratim.Bolje sjediti i plakati nego moliti za ljubav
Baby Jane

#185 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by Baby Jane »

aida05 wrote:
aminchev2 wrote: bila sam spremna dati sve...
ali on nije.
dan danas placem.
Tako je i samnom.Sinoc smo prekinuli,dok smo bili skupa davala sam sve od sebe.A ubuduce ni prstom mrdnuti necu da ga vratim.Bolje sjediti i plakati nego moliti za ljubav
Ma kakav plac?? Pa, da mu je stalo, pomakao bi on prst, pokusao bi nesto. Prodji se placa, nije vrijedan jedne suze.
Šeherzada

#186 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by Šeherzada »

Baby Jane wrote: Ma kakav plac?? Pa, da mu je stalo, pomakao bi on prst, pokusao bi nesto. Prodji se placa, nije vrijedan jedne suze.
Definitivno si u pravu....Da mu je stalo nazvao bi-svaki!A ako ije bolje sad nego poslije
fishtrija

#187 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by fishtrija »

A sta kada ste vi hladne na silne ambicije muske strane da vas vrati? Kada "nazove", pa cak i vise i mnogo ocitije stvari radi da bi pokazao koliko mu je stalo, koliko je spreman da se bori za vas?

Samo pitam...
d2

#188 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by d2 »

razmisljajuci logicno ne znas da li je to ljubav tvog zivota dok ne provedes zivot sa njom a i kad provedes nikad neces znati da li je neka druga mozda bila vise "ljubav tvog zivota" tako da je sama trema zapravo besmislena

borenje za ljubavi mog zivota me je naucilo samo jednom - to nisu bile ljubavi mog zivota
cotton's journey

#189 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by cotton's journey »

Ja najvise volim da se borim sama sa sobom,onako istiha...kad je ljubav u pitanju...hmm
Neke stvari sebi poslozim u glavi i to mi je najjaca borba,a kada su konkretne situacije u pitanju-instinkt me vodi. Svi se u biti borimo da bi bili voljeni,to je ta ljubav mog zivota.
Da rezimiram,najvise se borim onako psihicki( posljedice-ne jedem,ne spavam,ubijam se u pojam),a sad da li bih se zbog nekog bacila pod voz---ni u snu :run:
Šeherzada

#190 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by Šeherzada »

fishtrija wrote:A sta kada ste vi hladne na silne ambicije muske strane da vas vrati? Kada "nazove", pa cak i vise i mnogo ocitije stvari radi da bi pokazao koliko mu je stalo, koliko je spreman da se bori za vas?

Samo pitam...
A da li je muska ambicija kada kaze da te voli,da hoce da te zeni,ali nema da nazove prvi poslije svadje?Kao ponos jaci?
Mislim da nema ponosa koji je jaci od ljubavi i definitivno me to naucilo da se ne borim vise..... :(
Na zalost,jos uvjek placem ali ne vjerujem da je i bio "ljubav mog zivota" cim nece da nazove
selmap26

#191 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by selmap26 »

..ne placem ne vrijedi.borba - polako odustajem nema da nazove prvi poslije svadje a zasto ne bi nazvo?
e pa necu ni ja ...a nemoj ni ti i nemoj plakat :roll:
Šeherzada

#192 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by Šeherzada »

selmap26 wrote:..ne placem ne vrijedi.borba - polako odustajem nema da nazove prvi poslije svadje a zasto ne bi nazvo?
Navodno momak ima ponos.Jednom prekinemo-ja glupaca nazovem,opet prekinemo(i to bez zbogom samo jedno -njegovo naravno-spustanje slusalice)i nema ga.....Eto,njegove rijeci"Radije cu da ne spavam nocima ali ja prvi ne zovem.To je moj ponos".Ja licno ne mislim da je to ponos,to je vise tvrdoglavost i inat,ili sto je bolje-nedostatak ljubavi!
E pa ni ja vise necu....taman umrla ovako :|
selmap26

#193 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by selmap26 »

neces umrijeti :) imam slican slucaj ali (uvijek postoji ali) kad pogrijesim ja ok nazovem i izvini i onda je ok. a kao pogrijesi ona zaboga opet ja trebam nazvat.u pravu si kad kazes nije to ponos nego tvrdoglavost.
mada nisam ni za to da se inatimo ako nece on nazvati necu ni ja. to ne valja jer tako ne stizemo nigdje
nemoj se ti meni sikiriki :kiss:
Šeherzada

#194 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by Šeherzada »

selmap26 wrote:neces umrijeti :) imam slican slucaj ali (uvijek postoji ali) kad pogrijesim ja ok nazovem i izvini i onda je ok. a kao pogrijesi ona zaboga opet ja trebam nazvat.u pravu si kad kazes nije to ponos nego tvrdoglavost.
mada nisam ni za to da se inatimo ako nece on nazvati necu ni ja. to ne valja jer tako ne stizemo nigdje
nemoj se ti meni sikiriki :kiss:
Jednom smo se posvadjali,ja sam nazvala i bilo je ok....Ovaj put,on mi je spustio slusalicu.Mislim da je red na njega..... :sad:
Prozor

#195 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by Prozor »

progone me oci njene, plave oci jedne zene
Baby Jane

#196 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by Baby Jane »

aida05 wrote:
selmap26 wrote:..ne placem ne vrijedi.borba - polako odustajem nema da nazove prvi poslije svadje a zasto ne bi nazvo?
Navodno momak ima ponos.Jednom prekinemo-ja glupaca nazovem,opet prekinemo(i to bez zbogom samo jedno -njegovo naravno-spustanje slusalice)i nema ga.....Eto,njegove rijeci"Radije cu da ne spavam nocima ali ja prvi ne zovem.To je moj ponos".Ja licno ne mislim da je to ponos,to je vise tvrdoglavost i inat,ili sto je bolje-nedostatak ljubavi!
E pa ni ja vise necu....taman umrla ovako :|
e, moja ti, treba da si zahvalna Bogu sto si ga se trsila....gdje je ponos jaci, ljubavi tu nema, vjeruj mi
Šeherzada

#197 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by Šeherzada »

Prozor wrote:progone me oci njene, plave oci jedne zene
Crna kosa oci plave doci ce mi glaveeeeeeeeeee :lol:

bABY jANE-definitivno i sama mislim tako.I napisala sam negdje da nema ponosa koji je jaci od ljubavi!
A da sam sretna sto sam ga se rijesila-nisam.Do te mjere nemogu lagati!Nesretna sam,na zalost :sad:
dushmanka_sa

#198 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by dushmanka_sa »

Jednom davno, dok sam vjerovala u bajku zvanu "Ljubav" činila sam sve. Dozvolila sam da me zgaze, pogaze, ubiju mi ponos, oduzmu moje ja, šamaraju i pljuju. Ali to je bilo tada. Kada je Ljubav trebala stati uz mene i sa mnom podnijeti neke stvari ona je jednostavno okrenula leđa. I tada sam ja shvatila da je moja Ljubav bila slijepa. Borila sam se i poslije, mada, sa ove tačke gledanja, to je bilo samo zato jer mi je bilo žao pustiti dvije godine života i mnoge druge stvari samo zato što je On okrenuo leđa.
A sada shvatam da ljubav mog života i nije bio ON. Ljubav mog života sam sama sebi :D ma koliko to narcisoidno zvučalo. Više ne dam nikome da gazi ono što ja jesam. Bila sam naivna glupača, sada sam odrasla žena. Zahvaljujući jednom dragom liku u mom životu koji je sasvim slučajno ušetao dok sam po starim slikovnicama tražila svoju bajku. :) :-D
D4do

#199 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by D4do »

dushmanka_sa wrote:Jednom davno, dok sam vjerovala u bajku zvanu "Ljubav" činila sam sve. Dozvolila sam da me zgaze, pogaze, ubiju mi ponos, oduzmu moje ja, šamaraju i pljuju. Ali to je bilo tada. Kada je Ljubav trebala stati uz mene i sa mnom podnijeti neke stvari ona je jednostavno okrenula leđa. I tada sam ja shvatila da je moja Ljubav bila slijepa. Borila sam se i poslije, mada, sa ove tačke gledanja, to je bilo samo zato jer mi je bilo žao pustiti dvije godine života i mnoge druge stvari samo zato što je On okrenuo leđa.
A sada shvatam da ljubav mog života i nije bio ON. Ljubav mog života sam sama sebi :D ma koliko to narcisoidno zvučalo. Više ne dam nikome da gazi ono što ja jesam. Bila sam naivna glupača, sada sam odrasla žena. Zahvaljujući jednom dragom liku u mom životu koji je sasvim slučajno ušetao dok sam po starim slikovnicama tražila svoju bajku. :) :-D
Savrsen tekst, ja sam bio u slicnoj ovakvoj situaciji i za ljubav bio spreman ma sve na svijetu sto postoji i sto mogu i ne mogu da dam, i na kraju najveca budala ispadoh, sebi sam rekao da vise toga nema i nastojim puuuunooo puno da se promjenim prema zenama, djevojkama da ne budem ovakav kakav sam, jednostavno covjek sto se vise trudi i sto pokazuje svoju ljubav i sto nastoji da toj osobi pruzi sve na svijetu i emotivno i materijalno, veca budala ispada i manje je cijene.
X primjera imam i znam osoba koji su bas ono pokvarerni u vezi a njihovi partneri ne da lete za njima ma nema.... A ja blecak da je rekla na glavi stoj ja bih stao.... i sta na kraju nista i koji onda trud za koga za sta....????? I hajde opametio se ja lafo nesto i opet naletim..... ma sve divno krasno lijepo....i ja polako oprezno vidim ono normala sve ok pa sacekam malo kontam da nije opet nesto za sta se ne vrijedi truditi kad ono sve pokazuje, dogadjaji, ponasanje ma sve da je vrijedna truda i kontam eh to je to....i opet se ispostavi da sam ponovo magarac ispao i nisam mogao da vjerujem da neko moze da glumi godinu dana nesto i to bez ikakvog razloga.... I kako sad poslije toga da se boris za nesto i za nekoga, za koju ljubav....??????????
Ja kad volim volim svim srcem i dusom i predam se ma ne 100% vezi nego 10000000000% sam tu svakog trenutka, nema toga sto bi me sprijecilo da nesto ne uradim za tu osobu.... jednostavno idem srcem a ne razumom, ali rekao sam sebi vise nema toga od sada kao i svi ostali sve dobrooooo premjerim, odmjerim situaciju ispitam sve ako treba 100 puta i opet nakon toga biti normala ne truditi se toliko jer ljudi jednostavno ne znaju reci ni hvala bar na kraju....niti sam ikada nesto vise ni trazio osim tog j...og hvala...al eto...
Zato ljudi sve polako...oprezno pamet u glavu ;)
Šeherzada

#200 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Post by Šeherzada »

dushmanka_sa wrote:Jednom davno, dok sam vjerovala u bajku zvanu "Ljubav" činila sam sve. Dozvolila sam da me zgaze, pogaze, ubiju mi ponos, oduzmu moje ja, šamaraju i pljuju. Ali to je bilo tada. Kada je Ljubav trebala stati uz mene i sa mnom podnijeti neke stvari ona je jednostavno okrenula leđa. I tada sam ja shvatila da je moja Ljubav bila slijepa. Borila sam se i poslije, mada, sa ove tačke gledanja, to je bilo samo zato jer mi je bilo žao pustiti dvije godine života i mnoge druge stvari samo zato što je On okrenuo leđa.
Fantasticno receno!Svaka cast!
Post Reply