odanamajka wrote:ma borim se godinama, nikad borbi kraja!
neprijatelj nikad ne spava
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Ako je ljubav borba,onda ja nisam nikakav ratnik.xyz2007 wrote:Vidim mi stalno pricamo o nekoj ljubavi. Po meni pravo pitanje je a koliko ste vi spremni da se borite za ljubav?
Na sta ste sve spremni da sacuvate, zadrzite, vratite ljubav svog zivota?
Koliko ste spremni i kako se borite za tu ljubav?
Da li se uopste borite?
sta se hoce reci_mandrak_ wrote:Nije vishe bitna borba,vec svrha iste,a kad se vec to pitanje postavi-svrhe nema..
Tako je i samnom.Sinoc smo prekinuli,dok smo bili skupa davala sam sve od sebe.A ubuduce ni prstom mrdnuti necu da ga vratim.Bolje sjediti i plakati nego moliti za ljubavaminchev2 wrote: bila sam spremna dati sve...
ali on nije.
dan danas placem.
Ma kakav plac?? Pa, da mu je stalo, pomakao bi on prst, pokusao bi nesto. Prodji se placa, nije vrijedan jedne suze.aida05 wrote:Tako je i samnom.Sinoc smo prekinuli,dok smo bili skupa davala sam sve od sebe.A ubuduce ni prstom mrdnuti necu da ga vratim.Bolje sjediti i plakati nego moliti za ljubavaminchev2 wrote: bila sam spremna dati sve...
ali on nije.
dan danas placem.
Definitivno si u pravu....Da mu je stalo nazvao bi-svaki!A ako ije bolje sad nego poslijeBaby Jane wrote: Ma kakav plac?? Pa, da mu je stalo, pomakao bi on prst, pokusao bi nesto. Prodji se placa, nije vrijedan jedne suze.
A da li je muska ambicija kada kaze da te voli,da hoce da te zeni,ali nema da nazove prvi poslije svadje?Kao ponos jaci?fishtrija wrote:A sta kada ste vi hladne na silne ambicije muske strane da vas vrati? Kada "nazove", pa cak i vise i mnogo ocitije stvari radi da bi pokazao koliko mu je stalo, koliko je spreman da se bori za vas?
Samo pitam...
Navodno momak ima ponos.Jednom prekinemo-ja glupaca nazovem,opet prekinemo(i to bez zbogom samo jedno -njegovo naravno-spustanje slusalice)i nema ga.....Eto,njegove rijeci"Radije cu da ne spavam nocima ali ja prvi ne zovem.To je moj ponos".Ja licno ne mislim da je to ponos,to je vise tvrdoglavost i inat,ili sto je bolje-nedostatak ljubavi!selmap26 wrote:..ne placem ne vrijedi.borba - polako odustajem nema da nazove prvi poslije svadje a zasto ne bi nazvo?
e pa necu ni ja ...a nemoj ni ti i nemoj plakat
Jednom smo se posvadjali,ja sam nazvala i bilo je ok....Ovaj put,on mi je spustio slusalicu.Mislim da je red na njega.....selmap26 wrote:neces umrijetiimam slican slucaj ali (uvijek postoji ali) kad pogrijesim ja ok nazovem i izvini i onda je ok. a kao pogrijesi ona zaboga opet ja trebam nazvat.u pravu si kad kazes nije to ponos nego tvrdoglavost.
mada nisam ni za to da se inatimo ako nece on nazvati necu ni ja. to ne valja jer tako ne stizemo nigdje
nemoj se ti meni sikiriki
e, moja ti, treba da si zahvalna Bogu sto si ga se trsila....gdje je ponos jaci, ljubavi tu nema, vjeruj miaida05 wrote:Navodno momak ima ponos.Jednom prekinemo-ja glupaca nazovem,opet prekinemo(i to bez zbogom samo jedno -njegovo naravno-spustanje slusalice)i nema ga.....Eto,njegove rijeci"Radije cu da ne spavam nocima ali ja prvi ne zovem.To je moj ponos".Ja licno ne mislim da je to ponos,to je vise tvrdoglavost i inat,ili sto je bolje-nedostatak ljubavi!selmap26 wrote:..ne placem ne vrijedi.borba - polako odustajem nema da nazove prvi poslije svadje a zasto ne bi nazvo?
e pa necu ni ja ...a nemoj ni ti i nemoj plakat
E pa ni ja vise necu....taman umrla ovako
Crna kosa oci plave doci ce mi glaveeeeeeeeeeeProzor wrote:progone me oci njene, plave oci jedne zene
Savrsen tekst, ja sam bio u slicnoj ovakvoj situaciji i za ljubav bio spreman ma sve na svijetu sto postoji i sto mogu i ne mogu da dam, i na kraju najveca budala ispadoh, sebi sam rekao da vise toga nema i nastojim puuuunooo puno da se promjenim prema zenama, djevojkama da ne budem ovakav kakav sam, jednostavno covjek sto se vise trudi i sto pokazuje svoju ljubav i sto nastoji da toj osobi pruzi sve na svijetu i emotivno i materijalno, veca budala ispada i manje je cijene.dushmanka_sa wrote:Jednom davno, dok sam vjerovala u bajku zvanu "Ljubav" činila sam sve. Dozvolila sam da me zgaze, pogaze, ubiju mi ponos, oduzmu moje ja, šamaraju i pljuju. Ali to je bilo tada. Kada je Ljubav trebala stati uz mene i sa mnom podnijeti neke stvari ona je jednostavno okrenula leđa. I tada sam ja shvatila da je moja Ljubav bila slijepa. Borila sam se i poslije, mada, sa ove tačke gledanja, to je bilo samo zato jer mi je bilo žao pustiti dvije godine života i mnoge druge stvari samo zato što je On okrenuo leđa.
A sada shvatam da ljubav mog života i nije bio ON. Ljubav mog života sam sama sebima koliko to narcisoidno zvučalo. Više ne dam nikome da gazi ono što ja jesam. Bila sam naivna glupača, sada sam odrasla žena. Zahvaljujući jednom dragom liku u mom životu koji je sasvim slučajno ušetao dok sam po starim slikovnicama tražila svoju bajku.
![]()
Fantasticno receno!Svaka cast!dushmanka_sa wrote:Jednom davno, dok sam vjerovala u bajku zvanu "Ljubav" činila sam sve. Dozvolila sam da me zgaze, pogaze, ubiju mi ponos, oduzmu moje ja, šamaraju i pljuju. Ali to je bilo tada. Kada je Ljubav trebala stati uz mene i sa mnom podnijeti neke stvari ona je jednostavno okrenula leđa. I tada sam ja shvatila da je moja Ljubav bila slijepa. Borila sam se i poslije, mada, sa ove tačke gledanja, to je bilo samo zato jer mi je bilo žao pustiti dvije godine života i mnoge druge stvari samo zato što je On okrenuo leđa.
A sada shvatam da ljubav mog života i nije bio ON. Ljubav mog života sam sama sebima koliko to narcisoidno zvučalo. Više ne dam nikome da gazi ono što ja jesam. Bila sam naivna glupača, sada sam odrasla žena. Zahvaljujući jednom dragom liku u mom životu koji je sasvim slučajno ušetao dok sam po starim slikovnicama tražila svoju bajku.
![]()