jesu li na leso ili res pecena(ne)forumas wrote:blago vama... a ja ko zadnji levat jedem zivce na poslu
Sta jedete na poslu?
Moderator: anex
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#176 Re: Sta jedete na poslu?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#177 Re: Sta jedete na poslu?
i dalje gulim sendvice
od kuce nosam
-
maraska
#178 Re: Sta jedete na poslu?
U zadnje vrijeme za doručak jedem 2 naranče (ogulim dok čitam jutarnje vijesti i pojedem prije nego dođu radne kolege). Nemam vremena jesti doručak kod kuće.
U međuvremenu grickam nešto tipa grožđice, perece, bademe.
Za ručak sebi spakujem ostatke od ručka/večere, ili kupim jogurt i banane.
Odrekla sam se sendviča, pizza i pita na poslu. Prejedem se i onda mi se spava.
- Toto
#179 Re: Sta jedete na poslu?
ja sam moro radit na poslumaraska wrote:U zadnje vrijeme za doručak jedem 2 naranče (ogulim dok čitam jutarnje vijesti i pojedem prije nego dođu radne kolege). Nemam vremena jesti doručak kod kuće.
da ne bih spavo
poslije frustuka
-
Eborg
#180 Re: Sta jedete na poslu?
Što fino ne napravite termosicu supe i to drmate lagano? Em zdravo em jeftino.
A imaju i one Fini Mini supe što se u šolji naprave za minutu kao neki napitak. 
- ultima_palabra
#181 Re: Sta jedete na poslu?
Ne mogu nešto preteško tipa grah, sitni ćevap, pače
a ne mogu ni narandže i gržđice, to mi je opet premalo... Dakle, sendviči, omleti, mala pizza, pereci ili kifle sa dukatelom... to me može držati do popodne 
- jazzer
#182 Re: Sta jedete na poslu?
Ja doruckovao klepe
. Isprao me alkohol sinoc, kasno bilo da jedem pa sam morao pojacati dorucak
.
Odrao sam se i jedva drzim oci otvorene a valja raditi
.
Odrao sam se i jedva drzim oci otvorene a valja raditi
- Erzsebet
#183 Re:
Jest da je post od prije tri godine, ali pitam se stvarno šta jedu ljudi u ovom gradu koji ne vole meso, meso, meso, eventualno s mesom?Amazonka27 wrote:Casper, Dandi, Popaj, Planet, Mahir...svi oni imaju besplatnu dostavu. Evo...Casper ima dobre telece snicle, dandi raznjice, popaj ima dobre pilece filete sa susamom, Planet ima dobar pileci sendvic u sosu od shampinjona...Mahir ima dobru maslenicu (sa telecom sniclom) itd itd...Ja imam od svih njih cjenovnike sa menijem...i laganini...imas ipaste i supice i corbice i paprike i ovo i ono. :Dmada nista od ovog ne lici na dorucak, al et
Ima li igdje naručiti ribe, morskih plodova, povrća i sl., a da nije na fazon roštilja i hamburgera (recimo, lignje iz Caspera se ne razlikuju mnogo od ovih pobrojanih jela)?
- Cholina_Lokica
#184 Re: Re:
nemaErzsebet wrote:Jest da je post od prije tri godine, ali pitam se stvarno šta jedu ljudi u ovom gradu koji ne vole meso, meso, meso, eventualno s mesom?
Ima li igdje naručiti ribe, morskih plodova, povrća i sl., a da nije na fazon roštilja i hamburgera (recimo, lignje iz Caspera se ne razlikuju mnogo od ovih pobrojanih jela)?
-
Eborg
#185 Re: Sta jedete na poslu?
Ništa za vegetarijance. 
- Erzsebet
#186 Re: Re:
Ja nisam vegetarijanac, ali mi pravo ide na živce što je sve tako nezdravo... I još mi više ide na živce što ljudi uopšte ne razumiju šta pričam, i onda mi kažu kako u Casperu "ima sve što poželim", a meni se ne jede ništa od tamo.Dile wrote:nemaErzsebet wrote:Jest da je post od prije tri godine, ali pitam se stvarno šta jedu ljudi u ovom gradu koji ne vole meso, meso, meso, eventualno s mesom?
Ima li igdje naručiti ribe, morskih plodova, povrća i sl., a da nije na fazon roštilja i hamburgera (recimo, lignje iz Caspera se ne razlikuju mnogo od ovih pobrojanih jela)?ja godinama ni ne narucujem sebi skoro nikad... jer sta god se narucuje naprosto mora biti nest zivotinjskog porijekla u hrani
tako da kad je sta da se narucuje ja uvijek gladna ostajem
eventualno pizza margarita
- Toto
#187 Re: Sta jedete na poslu?
lepinja + namaz+ kefir
namaz: pesto od suhog paradajza, mladog kozjeg sira, maslina, svjez persun, suhi vrijesak, biber, ljuta papricica i kap dvije maslinova ulja
namaz: pesto od suhog paradajza, mladog kozjeg sira, maslina, svjez persun, suhi vrijesak, biber, ljuta papricica i kap dvije maslinova ulja
-
liberty02
#188 Re: Sta jedete na poslu?
obavezno ponesem od kuce domaceg hljeba i stavim koji paradajz i papriku.. ma merak
od kupovnog hljeba nikada se covjek da najede, sve imam osjecaj da zvacem spuzvu
od kupovnog hljeba nikada se covjek da najede, sve imam osjecaj da zvacem spuzvu
- Toto
#189 Re: Sta jedete na poslu?
bolje i spuzava vengo masan truleksliberty02 wrote:obavezno ponesem od kuce domaceg hljeba i stavim koji paradajz i papriku.. ma merak![]()
-
liberty02
#190 Re: Sta jedete na poslu?
kako za kogaToto wrote:bolje i spuzava vengo masan truleksliberty02 wrote:obavezno ponesem od kuce domaceg hljeba i stavim koji paradajz i papriku.. ma merak![]()
- Toto
#191 Re: Sta jedete na poslu?
necemo o ukusima 
-
Eborg
#192 Re: Sta jedete na poslu?
Super zvuči!Toto wrote:lepinja + namaz+ kefir
- Partizzanka
#193 Re: Sta jedete na poslu?
e vidis ovaj bi se namaz mogao napraviti
njami
ovaj sa paradajzom
ovdje nema bas narucivanja hrane ... tako da svak sebi nosi
sendvice vecinom eventualno ostatke rucka
ima samo kupiti salatu koja je ubij boze skupa za 2 lista salate malo paste i neki bljutavi preliv ... nigdje veze!
zavidim vam sto imate narucivanje hrane
iako to i nije uvijek zdravo
njami
ovaj sa paradajzom
ovdje nema bas narucivanja hrane ... tako da svak sebi nosi
sendvice vecinom eventualno ostatke rucka
ima samo kupiti salatu koja je ubij boze skupa za 2 lista salate malo paste i neki bljutavi preliv ... nigdje veze!
zavidim vam sto imate narucivanje hrane
iako to i nije uvijek zdravo
-
drekalica28
#194 Re: Sta jedete na poslu?
Pa napravi ga sam.Eborg wrote:Super zvuči!Toto wrote:lepinja + namaz+ kefir
namaz: pesto od suhog paradajza, mladog kozjeg sira, maslina, svjez persun, suhi vrijesak, biber, ljuta papricica i kap dvije maslinova uljaŠteta što kod nas nema pesta.
- Toto
#195 Re: Sta jedete na poslu?
ako imas suhog paradajza nije golem problem napravitiEborg wrote:Super zvuči!Toto wrote:lepinja + namaz+ kefir
namaz: pesto od suhog paradajza, mladog kozjeg sira, maslina, svjez persun, suhi vrijesak, biber, ljuta papricica i kap dvije maslinova uljaŠteta što kod nas nema pesta.
-
Eborg
#196 Re: Sta jedete na poslu?
Ma nemam sušenog paradajza tako da to otpada. Ono domaćeg (ali baš domaćeg, ne ove plastične grozote) što dobijem preko nekih veza pojedem u rekordnom roku. 
- žulijan asanž
#197 Re: Sta jedete na poslu?
pesto se i ne pravi sa sušenim paradajzom. ovo kod @Toto je izgleda varijacija recepta....Eborg wrote:Ma nemam sušenog paradajza tako da to otpada. Ono domaćeg (ali baš domaćeg, ne ove plastične grozote) što dobijem preko nekih veza pojedem u rekordnom roku.
-
Eborg
#198 Re: Sta jedete na poslu?
Da, no baš zato mi se i sviđa. Ma ništa, pogledat ću po supermarketima, možda negdje slučajno bude mada sumnjam.
- wewa
#199 Re: Sta jedete na poslu?
suseni paradajz u maslinovom ulju imas u malom delikatesu kod Peka na Ferhadiji, a zna ga biti i u Mercatoru u Alti.Eborg wrote:Da, no baš zato mi se i sviđa. Ma ništa, pogledat ću po supermarketima, možda negdje slučajno bude mada sumnjam.
-
drekalica28
#200 Re: Sta jedete na poslu?
A nešto kvalitetniji sušeni paradajz bude u vrećicama u Mercatoru.wewa wrote:suseni paradajz u maslinovom ulju imas u malom delikatesu kod Peka na Ferhadiji, a zna ga biti i u Mercatoru u Alti.Eborg wrote:Da, no baš zato mi se i sviđa. Ma ništa, pogledat ću po supermarketima, možda negdje slučajno bude mada sumnjam.