Sta jedete na poslu?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#176 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Toto »

(ne)forumas wrote:blago vama... a ja ko zadnji levat jedem zivce na poslu
jesu li na leso ili res pecena
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#177 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Truba »

i dalje gulim sendvice :roll: od kuce nosam
maraska

#178 Re: Sta jedete na poslu?

Post by maraska »

U zadnje vrijeme za doručak jedem 2 naranče (ogulim dok čitam jutarnje vijesti i pojedem prije nego dođu radne kolege). Nemam vremena jesti doručak kod kuće.
U međuvremenu grickam nešto tipa grožđice, perece, bademe.
Za ručak sebi spakujem ostatke od ručka/večere, ili kupim jogurt i banane.

Odrekla sam se sendviča, pizza i pita na poslu. Prejedem se i onda mi se spava.
Toto

#179 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Toto »

maraska wrote:U zadnje vrijeme za doručak jedem 2 naranče (ogulim dok čitam jutarnje vijesti i pojedem prije nego dođu radne kolege). Nemam vremena jesti doručak kod kuće.
U međuvremenu grickam nešto tipa grožđice, perece, bademe.
Za ručak sebi spakujem ostatke od ručka/večere, ili kupim jogurt i banane.

Odrekla sam se sendviča, pizza i pita na poslu. Prejedem se i onda mi se spava.
ja sam moro radit na poslu
da ne bih spavo
poslije frustuka
Eborg

#180 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Eborg »

Što fino ne napravite termosicu supe i to drmate lagano? Em zdravo em jeftino. :D A imaju i one Fini Mini supe što se u šolji naprave za minutu kao neki napitak. :)
ultima_palabra

#181 Re: Sta jedete na poslu?

Post by ultima_palabra »

Ne mogu nešto preteško tipa grah, sitni ćevap, pače :D a ne mogu ni narandže i gržđice, to mi je opet premalo... Dakle, sendviči, omleti, mala pizza, pereci ili kifle sa dukatelom... to me može držati do popodne 8-)
jazzer

#182 Re: Sta jedete na poslu?

Post by jazzer »

Ja doruckovao klepe ;-) . Isprao me alkohol sinoc, kasno bilo da jedem pa sam morao pojacati dorucak :) .

Odrao sam se i jedva drzim oci otvorene a valja raditi :sad: .
Erzsebet

#183 Re:

Post by Erzsebet »

Amazonka27 wrote:Casper, Dandi, Popaj, Planet, Mahir...svi oni imaju besplatnu dostavu. Evo...Casper ima dobre telece snicle, dandi raznjice, popaj ima dobre pilece filete sa susamom, Planet ima dobar pileci sendvic u sosu od shampinjona...Mahir ima dobru maslenicu (sa telecom sniclom) itd itd...Ja imam od svih njih cjenovnike sa menijem...i laganini...imas ipaste i supice i corbice i paprike i ovo i ono. :Dmada nista od ovog ne lici na dorucak, al et :D
Jest da je post od prije tri godine, ali pitam se stvarno šta jedu ljudi u ovom gradu koji ne vole meso, meso, meso, eventualno s mesom?

Ima li igdje naručiti ribe, morskih plodova, povrća i sl., a da nije na fazon roštilja i hamburgera (recimo, lignje iz Caspera se ne razlikuju mnogo od ovih pobrojanih jela)?
Cholina_Lokica

#184 Re: Re:

Post by Cholina_Lokica »

Erzsebet wrote:Jest da je post od prije tri godine, ali pitam se stvarno šta jedu ljudi u ovom gradu koji ne vole meso, meso, meso, eventualno s mesom?

Ima li igdje naručiti ribe, morskih plodova, povrća i sl., a da nije na fazon roštilja i hamburgera (recimo, lignje iz Caspera se ne razlikuju mnogo od ovih pobrojanih jela)?
nema :mrgreen: ja godinama ni ne narucujem sebi skoro nikad... jer sta god se narucuje naprosto mora biti nest zivotinjskog porijekla u hrani :( tako da kad je sta da se narucuje ja uvijek gladna ostajem :D eventualno pizza margarita :D
Eborg

#185 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Eborg »

Ništa za vegetarijance. :-)
Erzsebet

#186 Re: Re:

Post by Erzsebet »

Dile wrote:
Erzsebet wrote:Jest da je post od prije tri godine, ali pitam se stvarno šta jedu ljudi u ovom gradu koji ne vole meso, meso, meso, eventualno s mesom?

nema :mrgreen: ja godinama ni ne narucujem sebi skoro nikad... jer sta god se narucuje naprosto mora biti nest zivotinjskog porijekla u hrani :( tako da kad je sta da se narucuje ja uvijek gladna ostajem :D eventualno pizza margarita :D
Ja nisam vegetarijanac, ali mi pravo ide na živce što je sve tako nezdravo... I još mi više ide na živce što ljudi uopšte ne razumiju šta pričam, i onda mi kažu kako u Casperu "ima sve što poželim", a meni se ne jede ništa od tamo.
Toto

#187 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Toto »

lepinja + namaz+ kefir

namaz: pesto od suhog paradajza, mladog kozjeg sira, maslina, svjez persun, suhi vrijesak, biber, ljuta papricica i kap dvije maslinova ulja
liberty02

#188 Re: Sta jedete na poslu?

Post by liberty02 »

obavezno ponesem od kuce domaceg hljeba i stavim koji paradajz i papriku.. ma merak 8-)
od kupovnog hljeba nikada se covjek da najede, sve imam osjecaj da zvacem spuzvu :lol:
Toto

#189 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Toto »

liberty02 wrote:obavezno ponesem od kuce domaceg hljeba i stavim koji paradajz i papriku.. ma merak 8-)
od kupovnog hljeba nikada se covjek da najede, sve imam osjecaj da zvacem spuzvu :lol:
bolje i spuzava vengo masan truleks
liberty02

#190 Re: Sta jedete na poslu?

Post by liberty02 »

Toto wrote:
liberty02 wrote:obavezno ponesem od kuce domaceg hljeba i stavim koji paradajz i papriku.. ma merak 8-)
bolje i spuzava vengo masan truleks
kako za koga :P
Toto

#191 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Toto »

necemo o ukusima :roll:
Eborg

#192 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Eborg »

Toto wrote:lepinja + namaz+ kefir

namaz: pesto od suhog paradajza, mladog kozjeg sira, maslina, svjez persun, suhi vrijesak, biber, ljuta papricica i kap dvije maslinova ulja
Super zvuči! :thumbup: Šteta što kod nas nema pesta.
Partizzanka

#193 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Partizzanka »

e vidis ovaj bi se namaz mogao napraviti
njami
ovaj sa paradajzom

ovdje nema bas narucivanja hrane ... tako da svak sebi nosi
sendvice vecinom eventualno ostatke rucka
ima samo kupiti salatu koja je ubij boze skupa za 2 lista salate malo paste i neki bljutavi preliv ... nigdje veze!

zavidim vam sto imate narucivanje hrane
iako to i nije uvijek zdravo
drekalica28

#194 Re: Sta jedete na poslu?

Post by drekalica28 »

Eborg wrote:

Pa napravi ga sam. :)
Toto

#195 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Toto »

Eborg wrote:

ako imas suhog paradajza nije golem problem napraviti
Eborg

#196 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Eborg »

Ma nemam sušenog paradajza tako da to otpada. Ono domaćeg (ali baš domaćeg, ne ove plastične grozote) što dobijem preko nekih veza pojedem u rekordnom roku. :)
žulijan asanž

#197 Re: Sta jedete na poslu?

Post by žulijan asanž »

Eborg wrote:Ma nemam sušenog paradajza tako da to otpada. Ono domaćeg (ali baš domaćeg, ne ove plastične grozote) što dobijem preko nekih veza pojedem u rekordnom roku. :)
pesto se i ne pravi sa sušenim paradajzom. ovo kod @Toto je izgleda varijacija recepta....
Eborg

#198 Re: Sta jedete na poslu?

Post by Eborg »

Da, no baš zato mi se i sviđa. Ma ništa, pogledat ću po supermarketima, možda negdje slučajno bude mada sumnjam.
wewa

#199 Re: Sta jedete na poslu?

Post by wewa »

Eborg wrote:Da, no baš zato mi se i sviđa. Ma ništa, pogledat ću po supermarketima, možda negdje slučajno bude mada sumnjam.
suseni paradajz u maslinovom ulju imas u malom delikatesu kod Peka na Ferhadiji, a zna ga biti i u Mercatoru u Alti.
drekalica28

#200 Re: Sta jedete na poslu?

Post by drekalica28 »

wewa wrote:
Eborg wrote:Da, no baš zato mi se i sviđa. Ma ništa, pogledat ću po supermarketima, možda negdje slučajno bude mada sumnjam.
suseni paradajz u maslinovom ulju imas u malom delikatesu kod Peka na Ferhadiji, a zna ga biti i u Mercatoru u Alti.
A nešto kvalitetniji sušeni paradajz bude u vrećicama u Mercatoru. ;-)
Post Reply