Jehovini svjedoci

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
vorkiking

#176 Re: Jehovini svjedoci

Post by vorkiking »

beautyfool wrote:Nisam procitala sve postove na ovu temu nego nesto mi naum pade pa s obzirom da vidim da ima osoba koje brane Jehovine svijedoke znaci vjerovatno su malo upuceniji u njihove propise, imam jedno pitanje za vas, kakav je propis kod Jehovinih svijedoka sto se tice cistoce ? Ciscenje tjela tj kupanje, ciscenje svog zivotnog prostora itd, moze li malo detaljnije o tome, jer osobe koje ja poznajem i znam da pripadaju Jehovinim svijedocima i nisu bas osobe kojim je vrlina cistoca, pa hajde malo mi samo pojasnite taj propis, bas me interesuje :)
Nepostoji neki određeni propis koji govori o čistoći osobe koja je Jehovin Svjedok, no postoji dosta biblijskih citata, koja se koriste kao načela. Normalno da osoba koja je kršćanin bi trebala da pazi na svoju čistoću i čistoću svojeg okruženja, no ako postoje one koje to nerade, to ide samo njima na štetu, pošto su očigledno na niskom duhovnom stadiju. Ako je osoba nemarna u velikoj mjeri, a Jehovin Svjedok je, ona bi imala razgovor sa starješinama o tome problemu, na načid da se utvrdi uzrok problema i postoječeg stanja osobe. Ako ni poslije nekoliko dobronamjernih razgovora ne bih promjenila svoju lošu naviku, na taj način bi namjerno odbijala pomoć, te bi čak došlo do razmišljanja o isključenju. Normalno, bilo bi potrebno jedno izvjesno vrijeme da se ustanovi problem kod osobe, te ako je to stvar njene bivše navike, onda bi se pričekalo jedno vrijeme, i zajednički bi joj se pomagalo, ali ako i poslije toga bi bilo isto ili i gore, tada bi usljedile sankcije. :)
vorkiking

#177 Re: Jehovini svjedoci

Post by vorkiking »

Ponekad s'proljeca wrote:
Ponekad s'proljeca wrote:Ja, ali ste zadnjih godina nasli rupu u zakonu, pa ste ipak rijesili koristiti lijekove koji se prave od krvi, a izgovor je taj da su braca ustanovila dokle je krv, krv a kada prestaje biti krv nakon hemijskih obrada i izbacivanja eritrocita isl.

Znaci oni sto su umrli ranijih godina koji nisu ni to htjeli uzeti su ispali levati, a sda ovi koji uzimaju njima ce biti oprosteno.

Najvjerovatnije je nekim guzonjama bio potreban lijek pa su nasli rupu u zakonu.

Na ovo nisam dobio odgovor!!!!
Nije to rupa u zakonu, nego jednostavno STAV svake pojedine osobe, što smatra pod krv. Ako osoba zaključi da neki preparati, koji sadrže elemente od kojih se krv sastoji, ne narušavaju zabranu konzumiranja, tada ih oni uzimaju, dok drugi ne. Znači, stvar je principa i stava svakoga pojedinca i njegovog prava slobodne volje izbora.
vorkiking

#178 Re: Jehovini svjedoci

Post by vorkiking »

Bosanac sa dna kace wrote:
vorkiking wrote:Normalno da osoba koja primi krv, ili dozvoli svome djetetu, poslije toga ako se iskreno pokaje Bogu za kršenje njegovog zakona, biva i dalje sestra ili brat. Mi znamo da je tada ta osoba pokleknula pod velikim pritiskom, i da joj vjera nije bila na visokom stupnju. No, ako osoba to učini, a poslje toga se ne pokaje, ona biva isključena, pošto s time pokazuje da nemari za Boga i njegove zakone. Biblija nas uči da nam Bog mora biti na prvom mjestu u svome životu, što znači da prvo njega moramo voljeti, a onda svoju obitelj i sebe. Ako radimo obrnuto, tada pokazujemo nepoštovanje, i malu ili nikakvu vjeru. :)
Na koji se nacin isklljuci ta osoba iz zajednice???? Postoji neki poseban chin? :?
Ne, nema posebnih rituala. Prvenstveno, osoba koja namjerno prekrši Božji zakon sama otpadne, no ako se pokaje, onda i dalje ostaje u zajednici. Kad kažem da sama otpadne, to onda znači da samovoljno prestaje da ide na predavanja, u propovjedanje ili druženje sa braćom. S tim činom se sama postepeno izolira, i kroz nekoliko razgovora sa starješinama, ako odluči da ne namjerava više biti Jehovin Svjedok, jednostavno se izbriše iz evidencije. No, ako se kroz razgovore pokaje, tada ju se dočekuje kao ravnopravnog brata ili sestru.
Bosanac sa dna kace

#179 Re: Jehovini svjedoci

Post by Bosanac sa dna kace »

jel mozes pojasniti stav JS da ce samo 150 000 ljudi biti ponovo prozivljeno i da ce samo oni zaraditi vjecno spasenje, sta ce biti sa ostalima????
vorkiking

#180 Re: Jehovini svjedoci

Post by vorkiking »

Bosanac sa dna kace wrote:jel mozes pojasniti stav JS da ce samo 150 000 ljudi biti ponovo prozivljeno i da ce samo oni zaraditi vjecno spasenje, sta ce biti sa ostalima????
Ne, to očito imaš pogrešnu informaciju, ili si krivo shvatio. Biblija govori da će postojati određeni broj ljudi koji će dobiti duhovno tijelo, i koji će vladati zajedno sa Kristom u Božjem nebeskom kraljevstvu. Taj broj je utvrđen i iznosi 144 000 tisuće sukraljeva, no postoji i veliko mnoštvo koje nema utvrđeni broj, te koje će preživjeti veliku nevolju koja se mora dogoditi u skoroj budućnosti. Veliko mnoštvo će preživjeti kataklizmu, te će ostati na zemlji da je pripremi za veliko pretstojeće uskrsavanje ljudi od strane Krista. :)
vorkiking

#181 Re: Jehovini svjedoci

Post by vorkiking »

BOŽJI NAROD NIJE DIO OVOGA SVIJETA :
==================================
Upravo je to bilo jedno od OBILJEŽJA pravog Jehovinog naroda, da nisu dio svijeta u kojemu se trenutno nalaze, te da su ODVOJENI u političkom, moralnom, kulturološkom i svjetonazorskom OBLIKU ŽIVLJENJA. Kroz cijelu povijest su se razlikovali u sva četiri aspekta. U POLITIČKOM su obliku pokazivali, još od Izraela, PRIVRŽENOST jedino Jehovinim zakonima i njegovoj volji postavljanja kraljeva, za razliku od ostalog dijela tadašnjeg svijeta koji je bio oblikovan po ljudskim zahtjevima. Za vrijeme Krista, Jehovin narod prestaje biti ODREĐENA nacija, nego se pretvara u PREPOZNATLJIVU SKUPINU, koja je sastavljena od naroda različitih nacionalnosti, pod Isusovim učenjem. Povijest pruža mnoštvo dokaza da su prvi kršćani bili POLITIČKI NEUTRALNI i da nisu sudjelovali u ratovima. Utemeljitelji kršćanstva strogo su pazili da se među njima ne bi pojavila SKLONOST da se IZRAVNO UPLIĆU u postojeći politički poredak. U MORALNOM smislu življenja PRAVI BOŽJI NAROD je POSEBNO bio DRUGAČIJI od ostalih naroda. Izraelci su prilagodili svoj STIL ŽIVOTA po Mojsijevom zakonu koji je bio dat od samog Jehove, a kršćani prvoga stoljeća, svoju prilagodbu su TEMELJILI NA KRISTOVOM UČENJU. Oni su bili različiti po načinu života, komunikaciji sa drugima, kulturi ponašanja i govora, osjećajima prema bližnjima i ostalim plodovima duha, za razliku od TADAŠNJEG VEČINSKOG SVIJETA, koji je bio u NEGATIVNOM načinu ponašanja, govora, i razmišljanja. U KULTUROLOŠKOM življenju imali su isto tako razliku, upravo zato što su se ODJELJIVALI od loših NAVIKA i ljudskih predaja, za razliku od večine, koja je bila ZASLJEPLJENA Farizejskim i opčeprihvaćenim narodnim PREDAJAMA. SVJETONAZOR je bio čist od trenutka skidanja stare osobnosti i oblačenja nove, do ponašanja UNUTAR OBITELJI. Tako da OVE SVE NAVEDENE ZNAČAJKE pravog Božjeg naroda kroz cijelu povijest, OSLIKAVAJU se i u današnjem vremenu na Jehovinim Svjedocima, koji se TRUDE, u što većoj mjeri kopirati, kršćane prvoga stoljeća i živjeti po Jehovinim načelima. Naprimjer, Jehovin narod je UVIJEK bio ISKREN u svojem DOKAZIVANJU VRŠENJA BOŽJE VOLJE, tako da je zapisivao i PRIZNAVAO pogreške i nerazumjevanja mnogih stvari. Nikada nije tajio i lagao, nego je PONIZNO PRIZNAVAO svoja pogrešna tumačenja ili nagle istupe. To je vidljivo kroz proučavanje Biblije, još od doba Abrahama, Mojsija, Davida, koji su u mnogočemu griješili, ali uvijek priznavali, do kršćana prvoga stoljeća. Mnogi Isusovi učenici su POGREŠNO TUMAČILI I PREDPOSTAVLJALI spoznaju o istini, što se NIJE ODRAZILO na Jehovino PRIHVAĆANJE tih ljudi, tako je i u današnjim posljednjim danima. Upravo je to RAZLIKA IZMEĐU PRAVOGA I LAŽNOGA naroda koji zastupa Jehovu Boga, što priznaje pogreške i svoje nesavršenstvo, ZA RAZLIKU OD OSTALIH RELIGIJSKIH SKUPINA, bilo većih ili manjih. One jednostavno ostaju pri početno utvrđenom stavu, kao i mnoge religije Mojsijevog vremena okolnih naroda, ili skupine Kristovog doba, koje NISU NIKADA PRIZNAVALE GREŠKE, nego su same za sebe bile savršene.
================================================== ==========================================

Efežanima 4:17-19 - Ovo, dakle, kažem i opominjem vas u Gospodinu: nemojte više živjeti kao što žive neznabošci U SVOJEM ISPRAZNOM RAZMIŠLJANJU, zamračena uma i otuđeni od života koji daje Bog, ZBOG NEZNANJA koje je u njima, zbog neosjetljivosti njihova srca. IzgubivŠi svaki osjećaj za ono što je čestito, PREDALI SU SE besramnim djelima da bi pohlepno činili svakojake nečistoće.

Ivan 17:15,16 - Ne molim te da ih uzmeš iz svijeta, NEGO DA IH SAČUVAŠ od Zloga. ONI NISU DIO SVIJETA, kao što ni ja nisam dio svijeta.

Jakov 4:4 - Preljubnici, ne znate li da je PRIJATELJSTVO SA SVIJETOM NEPRIJATELJSTVO S BOGOM ? Tko god, dakle, želi biti prijatelj svijetu POSTAJE neprijatelj Bogu.

Filipljanima 3:19,20 - Svršetak im je propast, BOG SU IM ŽELJE TIJELA, slava im je u sramoti njihovoj I MISLE NA ONO ŠTO JE ZEMALJSKO. A naše GRAĐENSTVO na nebesima, odakle željno očekujemo spasitelja, Gospodina Isusa Krista...

1. Korinćanima 2:12-14 - A mi NISMO PRIMILI DUH SVIJETA, nego duh koji je od Boga, da spoznamo ono što nam je Bog podario. O tome i govorimo, NE RIJEČIMA KOJIMA GOVORI LJUDSKA MUDROST, nego onima kojima uči duh, dok se SLUŽIMO DUHOVNIM RIJEČIMA da objasnimo ono što je duhovno. A tjelesni čovjek NE PRIHVAĆA ono što je od Božjega duha, jer je to ZA NJEGA LUDOST, i ne može to spoznati, jer se to treba PROSUĐIVATI na duhovan način.

1. Ivanova 2:15-17 - NEMOJTE LJUBITI NI SVIJET NI ONO ŠTO JE U SVIJETU ! Ako tko ljubi svijet, ljubav prema Ocu NIJE U NJEMU, jer ništa što je u svijetu - želja tijela i želja očiju i isticanje svog imetka - NE POTJEČE OD OCA, nego potječe od svijeta. A SVIJET PROLAZI i želja njegova, no onaj tko vrši volju Božju OSTAJE ZAUVJEK. :) :skoljka: :)
Bosanac sa dna kace

#182 Re: Jehovini svjedoci

vorkiking wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:jel mozes pojasniti stav JS da ce samo 150 000 ljudi biti ponovo prozivljeno i da ce samo oni zaraditi vjecno spasenje, sta ce biti sa ostalima????
Ne, to očito imaš pogrešnu informaciju, ili si krivo shvatio. Biblija govori da će postojati određeni broj ljudi koji će dobiti duhovno tijelo, i koji će vladati zajedno sa Kristom u Božjem nebeskom kraljevstvu. Taj broj je utvrđen i iznosi 144 000 tisuće sukraljeva, no postoji i veliko mnoštvo koje nema utvrđeni broj, te koje će preživjeti veliku nevolju koja se mora dogoditi u skoroj budućnosti. Veliko mnoštvo će preživjeti kataklizmu, te će ostati na zemlji da je pripremi za veliko pretstojeće uskrsavanje ljudi od strane Krista. :)
ok, hvala na ispravci
mozes li mi reci na osnovu cega je utvrdjen broj od 140 000 Hristovih sukraljeva? Zasto nije 140 000 000 ili milijardi? ili samo 140?
dakle svi ce biti prozivljeni i i gresni i pravovjerni od strane Hrista i sukraljeva?
lord-executioner

#183 Re: Jehovini svjedoci

Post by lord-executioner »

U Isusovo vrijeme bio je 14, ali je zbog inflacije sad 140000 :lol:
beautyfool

#184 Re: Jehovini svjedoci

Post by beautyfool »

vorkiking wrote:
vorkiking wrote:Normalno da osoba koja primi krv, ili dozvoli svome djetetu, poslije toga ako se iskreno pokaje Bogu za kršenje njegovog zakona, biva i dalje sestra ili brat. Mi znamo da je tada ta osoba pokleknula pod velikim pritiskom, i da joj vjera nije bila na visokom stupnju. No, ako osoba to učini, a poslje toga se ne pokaje, ona biva isključena, pošto s time pokazuje da nemari za Boga i njegove zakone. Biblija nas uči da nam Bog mora biti na prvom mjestu u svome životu, što znači da prvo njega moramo voljeti, a onda svoju obitelj i sebe. Ako radimo obrnuto, tada pokazujemo nepoštovanje, i malu ili nikakvu vjeru. :)
Na koji se nacin isklljuci ta osoba iz zajednice???? Postoji neki poseban chin? :?
Ne, nema posebnih rituala. Prvenstveno, osoba koja namjerno prekrši Božji zakon sama otpadne, no ako se pokaje, onda i dalje ostaje u zajednici. Kad kažem da sama otpadne, to onda znači da samovoljno prestaje da ide na predavanja, u propovjedanje ili druženje sa braćom. S tim činom se sama postepeno izolira, i kroz nekoliko razgovora sa starješinama, ako odluči da ne namjerava više biti Jehovin Svjedok, jednostavno se izbriše iz evidencije. No, ako se kroz razgovore pokaje, tada ju se dočekuje kao ravnopravnog brata ili sestru.
Ko su Starjesine koje odlucuju o iskljucenju i vjerujem o mnogim pitanjima ? Sta moras posjedovati i ko moras biti da bi dosao na level starjesine ? Jeli u pitanju neka obrazovana osoba ili neka samouka osoba, jeli se dolazi do polozaja starjesine sa nekim testovima ili kako ???
vorkiking

#185 Re: Jehovini svjedoci

Post by vorkiking »

vorkiking wrote:
ok, hvala na ispravci
mozes li mi reci na osnovu cega je utvrdjen broj od 140 000 Hristovih sukraljeva? Zasto nije 140 000 000 ili milijardi? ili samo 140?
dakle svi ce biti prozivljeni i i gresni i pravovjerni od strane Hrista i sukraljeva?
Otkrivenje 5:9,10 - I pjevali su Janjetu novu pjesmu: Dostojan si uzeti svitak i otvoriti pečate njegove, jer si bio zaklan i krvlju si svojom kupio Bogu ljude iz svakog plemena i jezika i puka i naroda, i učinio si ih kraljevstvom i svećenicima Bogu našemu i kraljevat će nad zemljom.

Otkrivenje 9:4 - I čuo sam broj pečatom obilježenih, sto četrdeset i četiri tisuće pečatom obilježenih iz svakog plemena sinova Izraelovih.

Otkrivenje 14:1 - I pogledao sam, i gle, Janje stoji na gori Sionu i s njim sto četrdeset i četiri tisuće onih koji imaju ime njegovo i ime Oca njegova napisano na čelima svojim.

Ovo je opis ODREĐENOG broja ljudi koji će kraljevati sa Kristom u nebeskom kraljevstvu, no postoji i veliko mnoštvo koje NEMA ODREĐENI broj, a oni pretstavljaju ljude koji će izaći živi iz velike nevolje ili kataklizme. No, za detaljno shvaćanje treba se proučavati, pošto je ovo teže učenje, ili kako je apostol Pavao rekao, čvrsta hrana. Kada djete uči u školi np. matematiku, ono prvo mora da savlada zbrajanje, djeljenje, i ostale osnovne sisteme, tako je isto i sa proučavanjem Svetog Pisma. :)
vorkiking

#186 Re: Jehovini svjedoci

Post by vorkiking »

Ne, nema posebnih rituala. Prvenstveno, osoba koja namjerno prekrši Božji zakon sama otpadne, no ako se pokaje, onda i dalje ostaje u zajednici. Kad kažem da sama otpadne, to onda znači da samovoljno prestaje da ide na predavanja, u propovjedanje ili druženje sa braćom. S tim činom se sama postepeno izolira, i kroz nekoliko razgovora sa starješinama, ako odluči da ne namjerava više biti Jehovin Svjedok, jednostavno se izbriše iz evidencije. No, ako se kroz razgovore pokaje, tada ju se dočekuje kao ravnopravnog brata ili sestru.[/quote]
========================================================================================================================================
Ko su Starjesine koje odlucuju o iskljucenju i vjerujem o mnogim pitanjima ? Sta moras posjedovati i ko moras biti da bi dosao na level starjesine ? Jeli u pitanju neka obrazovana osoba ili neka samouka osoba, jeli se dolazi do polozaja starjesine sa nekim testovima ili kako ???[/quote]
========================================================================================================================================
Kod nas nema rangova, pošto smo svi isti. Međutim, kao i kod prvih kršćana trebaju da budu oni koji će poučavati Božju riječ, i koji će u praksi učeno i pokazivati svojim primjerom. Normalno, osoba mora da ima spoznaju, no ta spoznaja se ne dobiva učenjem nekih velikih škola, ili nekom filozofskom naobrazbom, nogo marljivim i strpljivim proučavanjem. Najbitnije je da osoba ima određeno iskustvo u smislu zrelosti, te da posjeduje plodove duha, a to su: LJubav, blagost, dobrota, strpljivost, samosavladavanje, vjera, pravda, i sl. Isus Krist je rekao: Tko hoće biti velik, on vam mora biti sluga. Prema tome, ako osoba ima kršćansku osobnost i vjeru na visokom iskustvu, te ako je zrela, ona tada može biti starješina u skupštini. Za razmatranje delikatnih problema i pitanja, kao što je isključenje osobe, postoji pravni odbor, koji je sačinjen od nekoliko duhovnih i zrelih muževa. Oni, poslije više razgovora i pomoći, odlučuju dali se osobu treba odstraniti iz zajednice, tako da više ne bude na sramotu, i nama i Bogu. :)
vorkiking

#187 Re: Jehovini svjedoci

Post by vorkiking »

babilon wrote:Tesko ih se trsiti. Jedno vrijeme su stalno dolazili kod mene. Lijepo sam im objasnjavala da me ne interesuju, ali dzaba.
Jedno jutro pozvoni neki dedo na vrata. Kroz prozor vidjeh da je jehovin svjedok jer je imao brosure u ruci. Ja samiju na glanu i otvorim vrata. On zanijemio.
Rekao je samo:" izvinite, pogrijesio sam vrata" :lol:
Da doživiš nekakav napad, infarkt, ili da padneš u nesvjest zbog np. ispuštanja plina, i upravo tada naiđe Jehovin Svjedok, bi li ih tada zavoljela ???

Jehovini Svjedoci propovjedaju dobru vijest o Božjem kraljevstvu i prenose spoznaje iz Božje riječi, to im je Isus Krist zapovjedio. Na isti način su i kršćani prvoga stoljeća funkcionirali, no kada su se pomješali sa politikom, i postali državna religija rimskoga carstva, promjenio se i sistem funkcioniranja. Počeli su raditi cekve, i dočekivati u njima ljude. Mi smo vratili prvobitni oblik propovjedanja. Druga stvar je ta što Jehovini Svjedoci vole ljude, i ne žele da itko izgine, nego da se svi spase. Biblija nam govori da će se ubrzo desiti kataklizma, u kojoj će Jehova Bog uništiti sve one koji će biti protiv njega.

Da izbije požar u zgradi u kojoj živiš, i ti prva ga primjetiš, dali bi obavjestila i susjede, ili bi samo otišla ???

:)
Bosanac sa dna kace

#188 Re: Jehovini svjedoci

vorkiking wrote:Jehovini Svjedoci propovjedaju dobru vijest o Božjem kraljevstvu i prenose spoznaje iz Božje riječi, to im je Isus Krist zapovjedio. Druga stvar je ta što Jehovini Svjedoci vole ljude, i ne žele da itko izgine, nego da se svi spase. Biblija nam govori da će se ubrzo desiti kataklizma, u kojoj će Jehova Bog uništiti sve one koji će biti protiv njega.

Da izbije požar u zgradi u kojoj živiš, i ti prva ga primjetiš, dali bi obavjestila i susjede, ili bi samo otišla ???
:)
Ja, ja, ja, i mi, mi, mi, svi mi moji drugovi i drugarice propovijedamo mir i zivoto u Vjecitom orgazmu ljubavi i postovanja, mi zato sto volimo ljude, mi idemo od vrata do vrata i propovijedamo vijest o zivotu u Vjecitom orgazmu koji ce imati samo oni koji se nama pridruzi i vise niko. Samo smo mi Orgazmovci ispravni i niko nas vise ne interesuje.
Sta misle i vjeruju Jevreji, Hindusi, muslimani sa velikim i malim 'm', Mandjeci i ostali...to nas ni najmanje ne zanima nas jedini cilj je da mi njima propovijedamo o Vjecitom orgazmu i to je to !!!!
vorkiking

#189 Re: Jehovini svjedoci / PROMJENA mOJSIJEVOG ZAKONA U KRISTOV

Post by vorkiking »

PROMJENA STAROGA U NOVI ZAVJET KROZ OTKUPNINU :
================================================ :)
Zašto je došlo do promjene staroga zavjeta ( saveza ) u novi ? Mnogi misle da su knjige staroga zavjeta ZASTARJELE pa je bio potreban novi, no to nije tako, ovdje se radi o PROMJENI SAVEZA IZMEĐU IZRAELA I NOVOIZABRANOG NARODA, koji je sastavljen od ljudi IZ SVIH NACIJA. Izraelska nacija je PROKOCKALA svoju priliku da ostane u BOŽJOJ MILOSTI kao JEDINI narod za Jehovu, tako što je kroz cijelu povijest IGNORIRALA Božju volju, te na kraju čak i UBILA JEHOVINOG SINA. U Mateju 23:38, se jasno govori da Bog NAPUŠTA Izraelski dom i ostavlja ga NJIMA SAMIMA, a Luka 22:20, pojašnjava da Jehova STVARA NOVI SAVEZ NA TEMELJU ISUSOVE KRVI. Znači, svi oni koji će željeti SLUŠATI BOGA, na način KRISTOVOG UČENJA, biti će SPAŠENI i USKRSNUTI. Upravo zato se neke ODREDBE I PRAVILA iz Mojsijevog zakona UKIDAJU, te se NADOPUNJUJU ili MJENJAJU sa novima, koje je Isus Krist DAO NA ZNANJE i preko Svetoga Duha namjenio učenicima da ZAPIŠU u Evanđeljima i ostalim spisima. :skoljka:

Jeremija 31:31-34 - Evo, dolaze dani, kaže Jehova, kada ću s domom Izraelovim i s domom Judinim SKLOPITI NOVI SAVEZ, ne kao onaj savez koji sam sklopio s ocima njihovim u dan kad sam ih uzeo u ruku da ih izvedem iz zemlje egipatske, savez moj KOJI SU ONI RASKINULI, iako sam ja bio muž njihov, kaže Jehova. Jer ovo je savez koji ću sklopiti s domom Izraelovim NAKON TIH DANA, kaže Jehova. Stavit ću zakon svoj u njih i UPISAT ĆU GA U SRCA NJIHOVA. I bit ću Bog njihov, a oni će biti narod moj. I nitko više neće učiti drugoga svojega ni brata svojega, govoreći: Upoznajte Jehovu ! JER ĆE ME SVI POZNAVATI, od najmanjega do najvećega, kaže Jehova. I oprostit ću im prijestup njihov i GRIJEHA SE NJIHOVA VIŠE NEĆU SJEĆATI. :skoljka:

Hebrejima 8:6,7,9:15-17 - A sada je Isus dobio službu koja je uzvišenija od one prijašnje te je postao POSREDNIK SAVEZA koji je isto tako BOLJI OD ONOG PRETHODNOG, saveza koji je zakonski utemeljen na BOLJIM OBEĆANJIMA. JER DA JE ONAJ PRVI SAVEZ BIO BEZ MANE, NE BI TREBAO DRUGI. Zato je Krist posrednik novog saveza, kako bi oni KOJI SU POZVANI dobili obećanje VJEČNOG NASLJEDSTVA, jer je on umro da bi oni OTKUPNINOM BILI OSLOBOĐENI od prijestupa počinjenih pod prijašnjim savezom. Jer gdje je posrijedi savez s Bogom, mora se dogoditi smrt onoga koji je posredovao u sklapanju saveza. Naime, savez je pravomoćan TEK NAKON SMRTI, jer on ne vrijedi sve dok je živ onaj koji je posredovao u sklapanju saveza. :skoljka:
================================================== ==========================================

Međutim, postije neki citati koji ZBUNJUJU mnoge, tako da stvaraju PARADOKS, kao što je Matej 5:17-19. No zapazi da se odmah POSLIJE TIH CITATA, poćinju MJENJATI mnoga pravila iz Mojsijevog zakona, ili staroga zavjeta. Naprimjer, u Mojsijevom zakonu, kada je netko UČINIO PRELJUB, učinio je grijeh, a kazna je bila SMRT ( kamenovanje ), no Isus MJENJA PRAVILO na naćin, da kada netko POŽUDNO GLEDA ( u umu stvara sliku ), VEĆ TADA RADI GRIJEH, Matej 5:27,28. Kasnije se u poglavlju MNOGE stvari iz Mojsijevog zakona nadopunjuju ili mjenjaju. Zapazi, riječ TORA, u PRIJEVODU ZNAČI ZAKON, tako kada Isus govori o tome da nije došao ukinuti zakon nego ispuniti ga, on tada NE MISLI NA PRAVILA iz Mojsijevog zakona, nego na PET MOJSIJEVIH KNJIGA, koje će se U POTPUNOSTI ISPUNITI NA NJEMU, vezano za proročanstva i usporedbe. :skoljka:

Luka 24:44 - Zatim im je rekao: To je ono o čemu sam vam govorio dok sam još bio s vama, DA SE MORA ISPUNITI SVE ŠTO JE O MENI NAPISANO u Mojsijevom zakonu, u Prorocima i Psalmima. :-D

Rimljanima 6:14,15 - Jer grijeh ne smije vladati vama, BUDUĆI DA NISTE POD ZAKONOM nego pod nezasluženom dobrotom. Dakle, što sada ? Zar da griješimo ZATO ŠTO NISMO POD ZAKONOM nego pod nezasluženom dobrotom ? Nipošto ! :-D

Kološanima 2:13,14 - Vas, koji ste bili mrtvi zbog svojih prijestupa i zbog neobrezanosti svojega tijela, Bog je oživio i ujedinio s njim. Dobrostivo nam je oprostio naše prijestupe, i IZBRISAO NAŠU PISANU ISPRAVU koja je SVOJIM ODREDBAMA bila protiv nas, koja nam se protivila. :-D
Borg-Resistence is FUTILE

#190 Re:

Post by Borg-Resistence is FUTILE »

"valajbeg" - Zao mi je sto ovo nije prevedeno.. znam da bi mnogo voljeli pogledati ovo da razumiju...

Sheikh Ahmed Deedat : Debate With American Soldiers

"Muhammed in the bible - Ahmed Deedat 1 of 11"
Ajd molim te popusti se Dedata.
Već je nekoliko puta dokazano da je samo, i samo najobičniji senzacionalista. Te da su njegovi argumenti više nego li isprazni.
On je lično i koristio izvore JS za barem jednu debatu, ako ne iveše, i tvrdio da su podatci "tačni". A ti sada nešto protiv ..... daj se skontaj šta govoriš i ispitaj ko je šat koristio, pa onda iznesi neki argument. Ali neka to bude na osnovu sveopšte prihvačenih pravila debata i rasuđivanja, te zakona logike i tekstualnog kriticizma.

Nema ništa loše dijeliti mišljenje sa nekim, ali ponavljati i pri tome ne razmišljati uopšte o onome što govoriš, to samo tebi škodi, nikome drugom.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#191 Re: Jehovini svjedoci

Post by dr.gog »

Uzmite u obzir sitnicu da korisnik @valajbeg više ne učestvuje u forumskim diskusijama(vidim da se pominje u citatu).
Tvrtko II Kotromanić

#192 Re: Jehovini svjedoci

Post by Tvrtko II Kotromanić »

[/quote]

:)[/quote]

Kakve to veze ima sa js i njihovim prenapadnim misionarstvom?
Ponekad s'proljeca

#193 Re: Jehovini svjedoci / PROMJENA mOJSIJEVOG ZAKONA U KRISTOV

Post by Ponekad s'proljeca »

Ovo dole sto vi tumacite ne poklapa se sa drugim tumacenjima kao sto su sljedeca:

Vi tvrdite da Biblija kaze da je Bog jos nakon grijeha A+E obecao poslati Isusa koji ce pokazati sostoni i ostalim duhovnim stvorenjima da ipak postoji neko ko ce izdrzati sve zapovijedi do kraja.

E, ako je onda to tako, onda su Izraelci samo jedna karika u tom lancu koji se trebao dogoditi i nisu uopste krivi za Isusovu smrt, jer ako je Bog poslao sina da ga zrtvuje kako bi dokazao nekome da je on sposoban da se zrtvuje i po cijenu zivota.

Znaci nesto ne stima u svoj prici o toj zrtvi.

Na kraju krajeva zasto bi Bog nesto morao dokazivato sotoni.

Po meni je ovo isto dogma kao i dogma o trojstvu.

JS su dosta toga promijenili u svojim vjerovanjima odkako su poceli da se tako zovu, nadam se da ce i ovu dogmu uspjeti do kraja objelodaniti.

Ako je Bog htio da njegov sin bude ubijen, onda Izraelci uopste ne snose krivicu zbog toga osim sto ga nisu priznali kao mesiju?

Ako je Bog htio da Isus bude ubijen, zasto se onda usljed njegove srdzbe pomracilo nebo usred bijela dana kada je Isus izdahnuo i zasto se poderala zavjesa u hramu?

Na kraju krajeva ispade da je Bogu potrebno da zrtvuje vlastitog sina kako bi poslije toga smirio srdzbu i oprostio pragrijeh covjecanstvu sto su mu ostavili E+A.

Nesto puno ne stima u vezi smrti Isusove.

>>Izraelska nacija je PROKOCKALA svoju priliku da ostane u BOŽJOJ MILOSTI kao JEDINI narod za Jehovu, tako što je kroz cijelu povijest IGNORIRALA Božju volju, te na kraju čak i UBILA JEHOVINOG SINA. <<
U Mateju 23:38, se jasno govori da Bog NAPUŠTA Izraelski dom i ostavlja ga NJIMA SAMIMA, a Luka 22:20, pojašnjava da Jehova STVARA NOVI SAVEZ NA TEMELJU ISUSOVE KRVI. Znači, svi oni koji će željeti SLUŠATI BOGA, na način KRISTOVOG UČENJA, biti će SPAŠENI i USKRSNUTI. Upravo zato se neke ODREDBE I PRAVILA iz Mojsijevog zakona UKIDAJU, te se NADOPUNJUJU ili MJENJAJU sa novima, koje je Isus Krist DAO NA ZNANJE i preko Svetoga Duha namjenio učenicima da ZAPIŠU u Evanđeljima i ostalim spisima.
IceQueen

#194 Re:

Post by IceQueen »

valajbeg wrote:Evo vam jedan kombat kit.. mala knjizica od 30-tak strana
napisao/sastavio Ahmed Deedat
p.s. sa ovim ako dobro poznajete materiju mozete RAZVALITI sve od jehovih svjedoka do pape!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Title: Combat Kit
Author: Ahmed Deedat

Description: This all in one Combat Kit removes supercilious, contemptuous and disdainful Christians from your homes and puts back the sunshine in your doorway. A must have for all Muslims who encounter Bible Thumpers.

http://www.ahmed-deedat.co.za/Books/Boo ... nicode.pdf
Ti bi bas ucinio veliku uslugu suzivotu i miru u Bosni da se jednostavno izbrises s lica zemlje!

Ne znam samo od kud ti ta toliko velika potreba "da poderes" svakog ko ikakve veze s krizom. Ili vas to uce ti radikalisti koji vam ispiraju mozak?
vorkiking

#195 Re: Jehovini svjedoci

Post by vorkiking »

TROJSTVO - IZMIŠLJENA NAUKA :skoljka:
===================================

AKO je nauka o Trojstvu istinita, onda bi trebala biti jasno i dosljedno razložena u Bibliji. Zašto? Jer se, kako to posvjedočuju apostoli, Bog otkrio čovječanstvu u Bibliji. A budući da moramo poznavati Boga da bismo ga obožavali na njemu dopadljiv način, Biblija bi nam trebala jasno reći tko je on.

Za vjernike prvog stoljeća Sveto pismo je bilo vjerodostojno Božje otkrivenje. Ono je bilo temelj njihova vjerovanja, najviši autoritet. Kad je, naprimjer, apostol Pavao propovijedao ljudima u gradu Bereji, ”oni primiše riječ sa svim srcem, i svaki dan istraživahu po pismu je li to tako” (Djela apostolska 17:10, 11).

Što su istaknuti Božji ljudi onog vremena smatrali svojom autoritetom? Djela apostolska 17:2, 3 nam to kažu: ”Tako je Pavao po svom običaju... raspravljao s njima na temelju Pisma, tumačeći i navodima [iz Pisma] dokazujući.”

Sam Isus je prednjačio dobrim primjerom, koristeći Pismo kao temelj svog naučavanja. Uvijek iznova je govorio: ”Stoji napisano.” On im i ”kazivaše što je za njega u svemu pismu” (Matej 4:4, 7; Luka 24:27).

Dakle, Isusu, Pavlu i vjernicima prvog stoljeća Pismo je služilo kao temelj njihovog naučavanja. Oni su znali da je ”sve... Pismo od Boga nadahnuto i korisno za poučavanje, za ukoravanje, za ispravno postavljanje stvari, za odgajanje u pravednosti, da bi čovjek Božji bio posve sposoban, potpuno opremljen za svako dobro djelo” (2. Timoteju 3:16, 17.).

Budući je Biblija u stanju ’ispravno postavljati stvari’, trebala bi sadržavati jasno razjašnjenje o tako temeljnoj nauci kakvom se smatra nauka o Trojstvu. No, da li teolozi i povjesničari kažu da je to jasna biblijska nauka?

U JEDNOM protestantskom djelu stoji: ”Riječ Trojstvo ne može se naći u Bibliji... Do 4. stoljeća to nije bila službena nauka crkvene teologije” (The Illustrated Bible Dictionary). A jedan katolički autoritet kaže da se kod Trojstva ne radi ”izravno i neposredno o Riječi Božjoj” (New Catholic Encyclopedia).

I Catholic Encyclopedia komentira: ”U Pismu nema niti jednog izraza koji bi označavao tri božanske osobe zajedno. Riječ τρίας [trías] (odgovarajuća latinska riječ je trinitas) nalazimo prvi put kod Teofila Antiohijskog, oko godine 180. n. e. ... Ubrzo nakon toga pojavljuje se u svom latinskom obliku trinitas kod Tertulijana.”

Međutim, to samo po sebi još nije dokaz da je Tertulijan naučavao Trojstvo. Katoličko djelo Trinitas — A Theological Encyclopedia of the Holy Trinity (Teološka enciklopedija Svetog Trojstva), primjerice, piše da su neki kasnije upotrebljavali neke Tertulijanove riječi za opisivanje Trojstva. Ali, onda se čitaoca upozorava ovako: ”No, to ne bi trebao biti povod za brzoplete zaključke, jer on ne primjenjuje te riječi na trinitarijansku teologiju.”
Bosanac sa dna kace

#196 Re: Jehovini svjedoci

bilo bi interesantno cuti odgovor strane koja zastupa trojstvo :-)
Atzzo

#197 Re: Jehovini svjedoci

Post by Atzzo »

Rado prelistam Probudite se od Jehovinih svjedoka.
vorkiking

#198 Re: Jehovini svjedoci

Post by vorkiking »

Svjedočanstvo Hebrejskih i Grckih spisa
--------------------------------------
AKO već riječ ”Trojstvo” ne nalazimo u Bibliji, može li se onda u njoj barem naći misao o Trojstvu? Što, naprimjer, otkrivaju Hebrejski spisi (”Stari zavjet”)?

The Encyclopedia of Religion (Enciklopedija religije) priznaje: ”Današnji teolozi se slažu u tome da se nauka o Trojstvu ne može naći u hebrejskoj Bibliji.” A New Catholic Encyclopedia također kaže: ”Nauka o Svetom Trojstvu ne naučava se u S[tarom] Z[avjetu].”

I jezuit Edmund Fortman u svojoj knjizi The Triune God (Trojedni Bog) priznaje: ”Stari zavjet... niti jasno kaže niti sadrži potreban zaključak da postoji trojedan Bog koji je Otac, Sin i Sveti Duh... Ništa ne ukazuje na to da je bilo koji biblijski pisac čak samo naslućivao [Trojstvo] u Bogu... Tko u [”Starom zavjetu”] vidi nagovještaje ili ukaze ili ’maglovite naznake’ o trojednoj osobi ide iznad riječi i namjere biblijskih pisaca.”

Istraživanje Hebrejskih spisa potvrđuje ove komentare. U prvih 39 knjiga Biblije, koje tvore pravi kanon nadahnutih Hebrejskih spisa, ne naučava se Trojstvo.

GOVORE li onda barem Kršćanski grčki spisi (”Novi zavjet”) jasno o nekom Trojstvu?

The Encyclopedia of Religion kaže: ”Teolozi su jedinstveni u tome da ni Novi zavjet ne sadržava jasnu nauku o Trojstvu.”

Jezuit Fortman piše: ”Pisci Novog zavjeta... ne govore nam ništa o nekoj formalnoj ili formuliranoj nauci o Trojstvu, o jasnoj nauci da su u jednom Bogu tri jednake božanske osobe... Nigdje ne nalazimo neku trinitarijansku nauku o tri raspoznatljive osobe božanskog života i djelovanja u jednom Božanstvu.”

The New Encyclopædia Britannica primjećuje: ”Ni riječ Trojstvo ni nauka kao takva ne može se naći u Novom zavjetu.”

Bernhard Lohse u svojoj knjizi A Short History of Christian Doctrine (Kratka povijest kršćanske doktrine) kaže: ”Što se tiče Novog zavjeta, ne može se u njemu naići na nauku o Trojstvu.”

The New International Dictionary of New Testament Theology (Teološki leksikon pojmova Novog zavjeta) kaže slično: ”N[ovi] Z[avjet] ne sadržava razvijenu nauku o Trojstvu. A protestantski teolog Karl Barth piše: ’U Bibliji nedostaje izričita izjava da su Otac, Sin i Sveti Duh iste prirode.’”

E. Washburn, profesor na sveučilištu Yale, potvrđuje to riječima: ”Isusu i Pavlu nauka o trojstvu bila je očigledno nepoznata... nikada je nisu spominjali” (Origin and Evolution of Religion [Porijeklo i razvoj religije]).

Povjesničar Arthur Weigall piše: ”Isus Krist nije nikada spomenuo takav fenomen, a riječ ’Trojstvo’ u Novom zavjetu se nigdje ne pojavljuje. Crkva je usvojila tu predodžbu tek tristo godina nakon smrti našega Gospodina” (The Paganism in Our Christianity).

Prema tome, ni 39 knjiga Hebrejskih spisa, ni kanon od 27 nadahnutih knjiga Kršćanskih grčkih spisa ne sadrži nikakvu jasnu nauku o Trojstvu.
vorkiking

#199 Re: Jehovini svjedoci

Post by vorkiking »

Nauka prvih kršćana i prednicejskih otaca
-------------------------------------------------

JESU li prvi kršćani naučavali Trojstvo? Zapazimo slijedeće komentare povjesničara i teologa:

”Sve ovo pokazuje da prakršćanstvo nije još imalo izrazitu nauku o Trojstvu kakva je kasnije razrađena u vjerovanjima” (The New International Dictionary of New Testament Theology).

”Prvi kršćani, međutim, nisu prvobitno mislili u svoju vjeru preuzeti ovo shvaćanje [Trojstvo]. Oni su iskazivali poštovanje Bogu, Ocu, i Isusu Kristu, Sinu Božjem i priznavali su postojanje... Svetog Duha; ali, pomisao da ovo troje ustvari tvore Trojstvo, da su jednako veliki i da tvore jedinstvo, bila im je nepoznata” (The Paganism in Our Christianity).

”Kršćanska vjera isprva nije bila trinitarijanska... Nije to bila ni u apostolsko doba a ni u doba nakon apostola, kao što to proizlazi iz N[ovog] Z[avjeta] i iz drugih spisa prvih kršćana” (Encyclopædia of Religion and Ethics).

Formulacija ’jedan Bog u tri Osobe’ tek se krajem 4. stoljeća čvrsto utemeljila, a do tada nije bila potpuno prihvaćena u kršćanski život i kršćansku vjeroispovijest... Apostolskim je ocima takvo shvaćanje ili predodžba bila posve strana” (New Catholic Encyclopedia).

PREDNICEJSKE oce priznaje se kao vodeće crkvene učitelje prvog stoljeća nakon Kristova rođenja. Treba zapaziti što su oni naučavali.

Justin Mučenik, koji je umro oko 165. g. n. e., nazvao je predljudskog Isusa stvorenim anđelom, rekavši da je on ”različit... od onog Boga koji je sve stvorio”. Nadalje, rekao je da je Isus podređen Bogu i da ”nikada nije učinio nešto što od njega Stvoritelj nije... tražio da učini ili kaže”.

Irenej, koji je umro oko 200. g. n. e., rekao je da je predljudski Isus egzistirao odvojeno od Boga i bio podređen. On je pokazao da Isus nije ravan ”istinitom/pravom i jedinom Bogu”, koji je ”iznad svega, osim kojeg nema drugog”.

Klement Aleksandrijski, koji je umro oko 215. g. n. e., označio je Isusa u njegovom predljudskom postojanju ”stvorenjem”, a Boga ”nestvorenim, neprolaznim i jedinim pravim Bogom”. On je rekao da je Sin ”najbliži jedinom svemogućem Ocu”, ali da mu nije ravan.

Tertulijan, koji je umro oko 230. g. n. e., naučavao je da je Bog najviši. On je zapazio: ”Budući da je Otac veći, razlikuje se od Sina; kao što je i onaj koji rađa različit od onog koji je rođen; onaj koji šalje različit je od onoga koji je poslan.” Također je rekao: ”Bilo je vrijeme kad Sin još nije postojao... Prije nego je sve stvoreno, Bog je bio sam.”

Hipolit, koji je umro oko 235. g. n. e., pisao je da je Bog ”jedan Bog, prvi i Jedini, Stvoritelj i Gospodar svega/sviju”, i ”ništa mu nije [po starosti] ravno... Nego je bio jedan, sam po sebi; koji je, jer je to želio, dozvao u postojanje ono što prije nije postojalo”, kao što je to bilo sa stvorenim predljudskim Isusom.

Origen, koji je umro oko 250. g. n. e., rekao je: ”Otac i Sin su... u pogledu svog bitka... dvije [s]tvari”; ”u usporedbi s Ocem, [Sin] je sasvim malo svjetlo”.

Obuhvativši povijesne dokaze, Alvan Lamson kaže u svom djelu The Church of the First Three Centuries (Ckrva u prva tri stoljeća): ”Današnja popularna nauka o Trojstvu... ne dobiva podršku iz riječi Justina [Mučenika]: a ova primjedba može se proširiti na sve prednicejske oce; to jest, na sve kršćanske pisce prvih tristo godina nakon Kristova rođenja. Istina, oni govore o Ocu, Sinu i... svetom Duhu, ali ne kao o međusobno ravnima, kao o nekoj numeričkoj biti, ne kao o Tri u Jednom, u onom smislu kao što to sada naučavaju trinitarijanci. Zapravo, upravo je suprotno.”

Prema tome, Biblija i povijest potvrđuju da je Trojstvo bilo nepoznato u biblijska vremena i nekoliko stoljeća nakon toga.
vorkiking

#200 Re: Jehovini svjedoci

Post by vorkiking »

NAROD ZA BOŽJE IME Ivan 12:28 - Oče, proslavi IME svoje !...
================================================== =====

Kao što smo vidjeli u prethodnim raspravama, Svemogući Bog ima SVOJE OSOBNO IME koje se označava kao Tentagram četiri slova JHVH. Izvođenice iz toga su više manje iste, a razlikuju se samo po izgovoru određenih naroda koji žive na različitim mjestima naše planete. Međutim, biblijska proročanstva navode još jednu važnu karakteristiku, po kojoj će se PREPOZNATI PRAVI BOŽJI NAROD. Biblija, koja je nadahnuta riječ Božja govori o narodu koji će, između ostalog, biti prepoznatljiv po višestrukom korištenju Božjeg imena. Trenutno na planeti zemlji postoji SAMO JEDAN narod koji se zove po Božjem imenu, i koji ga koristi u različitim situacijama i na različite načine. Jehovini Svjedoci obožavaju samo Jehovu Boga kao JEDINOG ISTINITOG i otvoreno govore drugima o njemu, njegovom imenu i njegovim naumima. Svatko tko javno svjedoči o Jehovi obično se prepoznaje kao pripadnik skupine, koja jedina nosi Božje ime. Abel je bio PRVI SVJEDOK JEHOVE te prethodnik duge linije besprijekornih svjedoka koja se protezala kroz cijelu povijest. Pavao navodi cijeli niz vjernih muževa i žena, kao što su Noa, Abraham, Sara i Mojsije, koji su zbog svog besprijekornog načina života oformili veliki oblak svjedoka, služeći kao uzor i ohrabrenje onima koji žele upoznati pravod Boga i služiti mu, Hebrejima 11:1-12:1. Najvjerniji od čitave linije Božjih svjedoka je bio njegov prvorođeni Sin, Isus Krist. Upravo ta dva specifična pojma i riječi, biti Božji svjedok, i zvati se po Božjem imenu, određuju jedinu i jedinstvenu zajednicu današnjice, pod nazivom Jehovini Svjedoci.

Izaija 43:10-12 - Vi ste moji svjedoci, kaže Jehova, i sluga moj kojeg sam izabrao, da biste znali i vjerovali mi i razumjeli da sam ja onaj isti. Prije mene nijedan bog nije bio načinjen i poslije mene neće biti nijednoga. Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja. Ja sam prorekao, spasio i objavio, kad među vama nije bilo nijednog teđeg boga. Stoga ste vi moji svjedoci, kaže Jehova, a ja sam Bog.

Djela apostolska 15:14,17 - Šimun je potanko iznio kako je Bog prvi put pogledao na neznabošce da iz njih uzme NAROD ZA SVOJE IME...da preostali ljudi usrdno potraže Jehovu, zajedno s ljudima iz svih naroda, s onima KOJI NOSE IME MOJE, kaže Jehova, koji čini sve to,..

Izaija 43:5-7 - Ne boj se, jer ja sam s tobom ! S istoka ću dovesti potomstvo tvoje i sa zapada ću te sabrati. Reći ću sjeveru: Daj ! a jugu: Ne zadržavaj ih ! Dovedi sinove moje izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje, svakoga tko se ZOVE IMENOM MOJIM i koga sam stvorio na slavu svoju, koga sam sazdao i koga sam načinio !
================================================== ================================================== ==================

Ivan 17:6, 26 - Objavio sam tvoje IME ljudima...I obznanio sam im tvoje IME i obznanjivat ću ga...

Psalmi 145: 21 - Hvalu Jehovinu govorit će usta moja. Neka svako stvorenje blagoslivlja SVETO IME njegovo dovjeka, u svu vječnost !

Psalmi 148: 5 - Neka hvale IME Jehovino, jer je on zapovjedio, i stvoreni su !

Sefanija 3:9 - Jer tada ću promjeniti jezik narodima u čist jezik, da bi svi prizivali IME Jehovino i složno mu služili.

Malahija 3:16 - U to su vrijeme oni koji se boje Jehove razgovarali jedan s drugim, svaki s bližnjim svojim, i Jehova je pazio i slušao.I pred njim se počela pisati knjiga sjećanja o onima koji se boje Jehove i koji razmišljaju o IMENU njegovu.

Psalmi 91:14 - Zato što mi je privržen, izbavit ću ga, zaštitit ću ga jer poznaje IME moje.

Psalmi 92:1 - Dobro je zahvaliti tebi Jehova, pjesmom hvaliti IME tvoje, Svevišnji,...

Pitanja za razmišljanje: Ako sam pravi kršćanin, koji trebam oponašati Isusa Krista, dali OBJAVLJUJEM ljudima Božje ime isto kao i on što je činio ???
Da li BLAGOSLIVLJAM Božje sveto ime ???
Da li HVALIM Božje ime ???
Da li PRIZIVAM Božje ime ???
Da li RAZMIŠLJAM o Božjem imenu ???
Da li POZNAJEM Božje ime ???
Da li PJEVAM o Božjem imenu ???

Danas na planeti zemlji postoji samo jedan narod koji čini sve te navedene stvari !!!
Post Reply