tata ti je šupak seljačino nekulturna.Dezidijat wrote:Da , potpuno se slažem sa ovim -. Rvati kompenziraju s ovim nedostatak hrvatske republike herceg bosne. - šupci.osa wrote:ovo je elegantan put ka formiranju trećeg entiteta, okladio bih se da bi nakon ovog i livanjska županija tražila priključenje, a možda nakon nekog vremena i srednje-bosanska.
HSP predlaže: Od 4 županije napraviti dvije
- osa
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
trzni ga lijevom zakaci ga desnom
-
bosank_a
Ovakvi kantoni su nefunlcionalni. Moj je prvi takav. Kantonalno uredjenje samo daje za pravo ovima sto sjede u kantonalnoj i opstinskoj vlasti da se ponasaju kao da je kanton njihovo licno vlasnistvo i hapaju kako hoce, a na federalnom nivou nemaju pojma sta se desava u kantonu !!!!
Takav kanton meni i mojoj raji netreba !!!
- osa
kao oni na federalnom i državnom nivou se ponašaju drugčije od ovih na kantonalnom.bosank_a wrote:Ovakvi kantoni su nefunlcionalni. Moj je prvi takav. Kantonalno uredjenje samo daje za pravo ovima sto sjede u kantonalnoj i opstinskoj vlasti da se ponasaju kao da je kanton njihovo licno vlasnistvo i hapaju kako hoce, a na federalnom nivou nemaju pojma sta se desava u kantonu !!!!
-
bosank_a
osa wrote:kao oni na federalnom i državnom nivou se ponašaju drugčije od ovih na kantonalnom.bosank_a wrote:Ovakvi kantoni su nefunlcionalni. Moj je prvi takav. Kantonalno uredjenje samo daje za pravo ovima sto sjede u kantonalnoj i opstinskoj vlasti da se ponasaju kao da je kanton njihovo licno vlasnistvo i hapaju kako hoce, a na federalnom nivou nemaju pojma sta se desava u kantonu !!!!
u pravu si, ali samo sam ocrtala situaciju u kantonu
- osa
ako je isto na svim razinama, a isto je šta je onda optimalno rješenje.bosank_a wrote:osa wrote:kao oni na federalnom i državnom nivou se ponašaju drugčije od ovih na kantonalnom.bosank_a wrote:Ovakvi kantoni su nefunlcionalni. Moj je prvi takav. Kantonalno uredjenje samo daje za pravo ovima sto sjede u kantonalnoj i opstinskoj vlasti da se ponasaju kao da je kanton njihovo licno vlasnistvo i hapaju kako hoce, a na federalnom nivou nemaju pojma sta se desava u kantonu !!!!
-
bosank_a
osa wrote:ako je isto na svim razinama, a isto je šta je onda optimalno rješenje.bosank_a wrote:osa wrote: kao oni na federalnom i državnom nivou se ponašaju drugčije od ovih na kantonalnom.
Revolucija
- osa
ništa od toga čini mi se da će ovdje prije proći letargija, i ona krležina " nigdar ni bilo da nekak ni bilo i nigdar ne bu da nekak ne bu". to je filozofija našeg prosječnog čovjeka. revolucija bi mogla proći ako bi nas napao i ugrozio neko iz vana, ali nema ko.bosank_a wrote:osa wrote:ako je isto na svim razinama, a isto je šta je onda optimalno rješenje.bosank_a wrote:
Revolucija