SA-X FANTASY NBA LIGA
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- sesalmir
@ Neelix
Tracy McGrady (insalah da mu ledja izdrze )
Imao sam ga prosle sezone negdje do januara i svako malo malo bole ledja, propustio trening, napustio tekmu u zadnjoj četvrtini. T-mac je beton, još kad se ming bio povrijedio, a i to je već normalna pojava, T-mac je bio medju top 5-6 igraća lige, samo me ubijala ta neizvjesnost oko njegovih ledja tako da ga nikad više ne bih uzeo.
@alphonse kauders
Extra ti je ekipa ako uzmaš u obzir da si zadnji birao i da nisi mogao prisustvovati draftu.
Svidja mi se ovaj veto što smo fino udarili i odmah pokazali ovim strancima da nema sprdanja, ili ce fer igrati ili ne moraju ni igrati.
btw. 7 ljudi sam nasih skupio, koji bi trebali pratiti cijelu sezonu, a imamo 5 'stranaca' od kojih se nadam da će barem 2 da prate i dobro bi bilo.
Imao sam ga prosle sezone negdje do januara i svako malo malo bole ledja, propustio trening, napustio tekmu u zadnjoj četvrtini. T-mac je beton, još kad se ming bio povrijedio, a i to je već normalna pojava, T-mac je bio medju top 5-6 igraća lige, samo me ubijala ta neizvjesnost oko njegovih ledja tako da ga nikad više ne bih uzeo.
@alphonse kauders
Extra ti je ekipa ako uzmaš u obzir da si zadnji birao i da nisi mogao prisustvovati draftu.
Svidja mi se ovaj veto što smo fino udarili i odmah pokazali ovim strancima da nema sprdanja, ili ce fer igrati ili ne moraju ni igrati.
btw. 7 ljudi sam nasih skupio, koji bi trebali pratiti cijelu sezonu, a imamo 5 'stranaca' od kojih se nadam da će barem 2 da prate i dobro bi bilo.
- alphonse kauders
Haj, super, a mogu ti reći da je i meni drago da je odmah veto prošao, onaj trade je fakat niđe veze:)sesalmir wrote:@ Neelix
@alphonse kauders
Sad se ide na ispitivanje nudi li ko kakav trade i tako..
- Neelix
i atkins (startni PG denvera ce bit) ce mi trica dat...i Okur ih pogodi dosta... 
sto se tice ove moje lige, evo raso prodje nam trejd
sa srecom 
evo sam pokupio tyrusa thomasa...trebao bi stl i blk fin imat ove sezone
sto se tice ove moje lige, evo raso prodje nam trejd
evo sam pokupio tyrusa thomasa...trebao bi stl i blk fin imat ove sezone
- alphonse kauders
Je li iko od vas da osnujemo još jednu ligu (rotiserie) pošto jedna e-mail adresa može igrati 4 istovremeno, da stavim live draft sad nekad za vikend po danu, jer mi je draže igrati sa aktivnim igračima (pogotovo iz BiH) ili ću morati ući u neku custom ligu?:)
- alphonse kauders
Evo je:
http://basketball.fantasysports.yahoo.com/
League ID: 136691
Password: sarajevox
Draft namješten za subotu u 15.15h (taman kad se vratite sa kafice):)
Hajmo, zasad smo samo neelix i ja. Fali još 10 ljudi.
Btw. šta se dešava ako se ne popuni broj do početka drafta? Je li automatski neko treći pristupa ligi? Ili?:)
http://basketball.fantasysports.yahoo.com/
League ID: 136691
Password: sarajevox
Draft namješten za subotu u 15.15h (taman kad se vratite sa kafice):)
Hajmo, zasad smo samo neelix i ja. Fali još 10 ljudi.
Btw. šta se dešava ako se ne popuni broj do početka drafta? Je li automatski neko treći pristupa ligi? Ili?:)
- alphonse kauders
hajte ba, kako ste brzo popunili jednu ligu, možete i ovu:)
Da nas barem bude 6-7 iz BiH, a ostatak ćemo nekako popuniti:)
Da nas barem bude 6-7 iz BiH, a ostatak ćemo nekako popuniti:)
- Neelix
¸btw prosle sezone sam bio u jednoj ligi sa malo igraca, i onda je commish stavio jako chudan setting...objasnicu ti poslije kakav, nemam vremena sad
uglavnom, ucinio ju je najzanimljivijom od svih 16 u kojima sam bio
a na pocetku mi se nije svidjelo nimalo 
- Neelix
eh evo me
dakle, u pomenutoj ligi nas je bilo 6...igralo se na poene...point based scoring...svaka ekipa je imala po 7 igraca...od cega ih je 5 bilo UTIL, a dvojica Bench...stavis da se mogu drop svi igraci...i nije bilo limita na broj utakmica
znas kako je to lood sistem
i zahtjeva punu paznju, jer uglavnom imas dobre igrace, cim se povrijedi jedan odmah ga bacas jer mozes pokupit drugog solidnog koji ce ti davati poene dok ovaj ne ozdravi...ali moras bit i oprezan da ti ko drugi tog povrijedjenog ne pokupi...onda
pred kraj kad se zakuhalo, ja i ovaj drugi sto je bio, svaki dan kupili igrace koji taj dan igraju, a bacali one koji ne igraju, bez obzira kako dobri bili...dobio ja za neki minimalni broj poena...na kraju mi je ta najzanimljivija od 16 bila 
dakle, u pomenutoj ligi nas je bilo 6...igralo se na poene...point based scoring...svaka ekipa je imala po 7 igraca...od cega ih je 5 bilo UTIL, a dvojica Bench...stavis da se mogu drop svi igraci...i nije bilo limita na broj utakmica
znas kako je to lood sistem
-
Dead Man Walking
Mozel neko od ovih iskusnih pojasniti kakva je razlika izmedju igraca koji se vode kao UTIL i ovih koji su BN (bench?). Za koje se igrace ucinak (ne) boduje?
- alphonse kauders
Evo nas 5 u ovoj ligi, sutra live draft u 15.15, biće valjda ljudi do sutra:)
-
Dead Man Walking
Zahvaljujem, al da budem jos malo dosadan usputNeelix wrote:util se boduje, i mozes tu stavit igraca koji igra bilo koju poziciju. bench se ne boduje
- alphonse kauders
De, sule uleti, evo nas sad petorica, s tobom 6.sulesavic wrote:Ako budem pri kompu i ako bude mjesta u ligi, eto i mene.
Mene interesuje hoće li se liga popuniti sa drugim timovima do sutra ili ćemo morati između sebe igrati.
Inače, i ja sutra na live draftu, pod obavezno:)
- alphonse kauders
Pazi, ovako - za svaku poziciju imaš max. 82 utakmice da ih postaviš (biće ispod tvog roostera link nešto kao "games played" gdje možeš provjeriti koliko si odigrao). Bodovanje je dnevno, tj. ko je taj dan igrao pišu se njegove statistike i tako svaki dan dok se ne odigraju sve utakmice.Dead Man Walking wrote:Zahvaljujem, al da budem jos malo dosadan usputNeelix wrote:util se boduje, i mozes tu stavit igraca koji igra bilo koju poziciju. bench se ne bodujeJel bodovanje na dnevnom, sedmicnom, ili nekom drugom principu? Ne igraju svi svaki dan, a ni sedmicno ne igraju svi isti broj utakmica, pa mi nije najjasnije kako ovo frecera
Savjetujem ti da ako ti igra jedan PG danas, ne ubacuješ odmah sljedeći dan drugog PG (ispucaćeš brzo sve utakmice), tj. drži jednog igrača na jednoj poziciji dok god se ne povrijedi ili ga ne izbaciš iz roostera zbog slabih učinaka.
Dakle, bodovanje je dnevno jer na koncu svi timovi odigraju isti broj utakmica:)
- alphonse kauders
Neelix, haj je ti ba napravi pa da uletimo. Hoće li biti dovoljno raje za takvu ligu?Neelix wrote:alphonse...haj poslusaj me i napravi ligu po onom settingu sto sam ti opisao... obecajem ti da se neces pokajat