SA-X FANTASY NBA LIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sesalmir

Post by sesalmir »

@ Neelix
Tracy McGrady (insalah da mu ledja izdrze )
Imao sam ga prosle sezone negdje do januara i svako malo malo bole ledja, propustio trening, napustio tekmu u zadnjoj četvrtini. T-mac je beton, još kad se ming bio povrijedio, a i to je već normalna pojava, T-mac je bio medju top 5-6 igraća lige, samo me ubijala ta neizvjesnost oko njegovih ledja tako da ga nikad više ne bih uzeo.
@alphonse kauders
Extra ti je ekipa ako uzmaš u obzir da si zadnji birao i da nisi mogao prisustvovati draftu.
Svidja mi se ovaj veto što smo fino udarili i odmah pokazali ovim strancima da nema sprdanja, ili ce fer igrati ili ne moraju ni igrati.
btw. 7 ljudi sam nasih skupio, koji bi trebali pratiti cijelu sezonu, a imamo 5 'stranaca' od kojih se nadam da će barem 2 da prate i dobro bi bilo.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

sesalmir wrote:@ Neelix
Tracy McGrady (insalah da mu ledja izdrze )
Imao sam ga prosle sezone negdje do januara i svako malo malo bole ledja, propustio trening, napustio tekmu u zadnjoj četvrtini. T-mac je beton, još kad se ming bio povrijedio, a i to je već normalna pojava, T-mac je bio medju top 5-6 igraća lige, samo me ubijala ta neizvjesnost oko njegovih ledja tako da ga nikad više ne bih uzeo.
@alphonse kauders
Extra ti je ekipa ako uzmaš u obzir da si zadnji birao i da nisi mogao prisustvovati draftu.
Svidja mi se ovaj veto što smo fino udarili i odmah pokazali ovim strancima da nema sprdanja, ili ce fer igrati ili ne moraju ni igrati.
btw. 7 ljudi sam nasih skupio, koji bi trebali pratiti cijelu sezonu, a imamo 5 'stranaca' od kojih se nadam da će barem 2 da prate i dobro bi bilo.
Haj, super, a mogu ti reći da je i meni drago da je odmah veto prošao, onaj trade je fakat niđe veze:)
Sad se ide na ispitivanje nudi li ko kakav trade i tako..:)
Neelix

Post by Neelix »

i atkins (startni PG denvera ce bit) ce mi trica dat...i Okur ih pogodi dosta... :)

sto se tice ove moje lige, evo raso prodje nam trejd :) sa srecom :)
evo sam pokupio tyrusa thomasa...trebao bi stl i blk fin imat ove sezone :)
alphonse kauders

Je li iko od vas da osnujemo još jednu ligu (rotiserie) pošto jedna e-mail adresa može igrati 4 istovremeno, da stavim live draft sad nekad za vikend po danu, jer mi je draže igrati sa aktivnim igračima (pogotovo iz BiH) ili ću morati ući u neku custom ligu?:)
Neelix

Post by Neelix »

ja sam vazda za :D bujrum sto se mene tice.
rashomon

Post by rashomon »

Haj, nek' bude i treća

i live draft...
alphonse kauders

Evo je:

http://basketball.fantasysports.yahoo.com/

League ID: 136691
Password: sarajevox

Draft namješten za subotu u 15.15h (taman kad se vratite sa kafice):)

Hajmo, zasad smo samo neelix i ja. Fali još 10 ljudi.
Btw. šta se dešava ako se ne popuni broj do početka drafta? Je li automatski neko treći pristupa ligi? Ili?:)
alphonse kauders

hajte ba, kako ste brzo popunili jednu ligu, možete i ovu:)
Da nas barem bude 6-7 iz BiH, a ostatak ćemo nekako popuniti:)
Neelix

Post by Neelix »

nije...mislim da mora bit makar 4, a onda se draft odradi... :)
Neelix

Post by Neelix »

¸btw prosle sezone sam bio u jednoj ligi sa malo igraca, i onda je commish stavio jako chudan setting...objasnicu ti poslije kakav, nemam vremena sad :D uglavnom, ucinio ju je najzanimljivijom od svih 16 u kojima sam bio :-) a na pocetku mi se nije svidjelo nimalo :)
Neelix

Post by Neelix »

eh evo me :)

dakle, u pomenutoj ligi nas je bilo 6...igralo se na poene...point based scoring...svaka ekipa je imala po 7 igraca...od cega ih je 5 bilo UTIL, a dvojica Bench...stavis da se mogu drop svi igraci...i nije bilo limita na broj utakmica :)

znas kako je to lood sistem :D i zahtjeva punu paznju, jer uglavnom imas dobre igrace, cim se povrijedi jedan odmah ga bacas jer mozes pokupit drugog solidnog koji ce ti davati poene dok ovaj ne ozdravi...ali moras bit i oprezan da ti ko drugi tog povrijedjenog ne pokupi...onda :D pred kraj kad se zakuhalo, ja i ovaj drugi sto je bio, svaki dan kupili igrace koji taj dan igraju, a bacali one koji ne igraju, bez obzira kako dobri bili...dobio ja za neki minimalni broj poena...na kraju mi je ta najzanimljivija od 16 bila :-)
Dead Man Walking

Post by Dead Man Walking »

Mozel neko od ovih iskusnih pojasniti kakva je razlika izmedju igraca koji se vode kao UTIL i ovih koji su BN (bench?). Za koje se igrace ucinak (ne) boduje?
Neelix

Post by Neelix »

util se boduje, i mozes tu stavit igraca koji igra bilo koju poziciju. bench se ne boduje :-)
sulesavic

Post by sulesavic »

I dalje sam tu, volio bih i tu drugu ligu da se ukjuèim, ali me taj live draft malo yebe, a i nemam ne¹to snage da dvije strane da sam...
alphonse kauders

Evo nas 5 u ovoj ligi, sutra live draft u 15.15, biće valjda ljudi do sutra:)
Faust

Post by Faust »

alphonse kauders wrote:Evo nas 5 u ovoj ligi, sutra live draft u 15.15, biće valjda ljudi do sutra:)
bit cu ja... :D
sulesavic

Post by sulesavic »

Ako budem pri kompu i ako bude mjesta u ligi, eto i mene.
rashomon

Post by rashomon »

Ja san tu...nema sumnje...
Dead Man Walking

Post by Dead Man Walking »

Neelix wrote:util se boduje, i mozes tu stavit igraca koji igra bilo koju poziciju. bench se ne boduje :-)
Zahvaljujem, al da budem jos malo dosadan usput :D Jel bodovanje na dnevnom, sedmicnom, ili nekom drugom principu? Ne igraju svi svaki dan, a ni sedmicno ne igraju svi isti broj utakmica, pa mi nije najjasnije kako ovo frecera :?
alphonse kauders

sulesavic wrote:Ako budem pri kompu i ako bude mjesta u ligi, eto i mene.
De, sule uleti, evo nas sad petorica, s tobom 6.

Mene interesuje hoće li se liga popuniti sa drugim timovima do sutra ili ćemo morati između sebe igrati.

Inače, i ja sutra na live draftu, pod obavezno:)
alphonse kauders

Dead Man Walking wrote:
Neelix wrote:util se boduje, i mozes tu stavit igraca koji igra bilo koju poziciju. bench se ne boduje :-)
Zahvaljujem, al da budem jos malo dosadan usput :D Jel bodovanje na dnevnom, sedmicnom, ili nekom drugom principu? Ne igraju svi svaki dan, a ni sedmicno ne igraju svi isti broj utakmica, pa mi nije najjasnije kako ovo frecera :?
Pazi, ovako - za svaku poziciju imaš max. 82 utakmice da ih postaviš (biće ispod tvog roostera link nešto kao "games played" gdje možeš provjeriti koliko si odigrao). Bodovanje je dnevno, tj. ko je taj dan igrao pišu se njegove statistike i tako svaki dan dok se ne odigraju sve utakmice.
Savjetujem ti da ako ti igra jedan PG danas, ne ubacuješ odmah sljedeći dan drugog PG (ispucaćeš brzo sve utakmice), tj. drži jednog igrača na jednoj poziciji dok god se ne povrijedi ili ga ne izbaciš iz roostera zbog slabih učinaka.

Dakle, bodovanje je dnevno jer na koncu svi timovi odigraju isti broj utakmica:)
Neelix

Post by Neelix »

alphonse...haj poslusaj me i napravi ligu po onom settingu sto sam ti opisao... obecajem ti da se neces pokajat :-)
sulesavic

Post by sulesavic »

alphonse kauders wrote:Evo nas 5 u ovoj ligi, sutra live draft u 15.15, biæe valjda ljudi do sutra:)
U 15:15 po vremenu u Bosni i Hercegovini ili nekoj prekookeanskoj zemljici?

Edit: Aha, vidim, evo, odbrojava...
alphonse kauders

Neelix wrote:alphonse...haj poslusaj me i napravi ligu po onom settingu sto sam ti opisao... obecajem ti da se neces pokajat :-)
Neelix, haj je ti ba napravi pa da uletimo. Hoće li biti dovoljno raje za takvu ligu?
sulesavic

Post by sulesavic »

Mnogo vi besposlen svet?
Post Reply