Great Wall Motor

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
testdriver

Post by testdriver »

otišao sam malo po blatu:
Image
baš sam iznenađen kako ovo čudo ide po terenu, plus je to jer je dosta visok pa bez problema prolazi npr kroz vodeno blato itd
Image
blata je bilo jako puno a uopće se auto nije isprljao jako,bar po limu, doljnji dio šasije jebio pun blata, pola sata sam se zajebavao s minivašom da to sve operem

a na jedan hover sam ugradio i bočne pragove:
Image
malo šminke za auto, praktičan kad se izlazi iz vozila
Qler

Post by Qler »

evo citam u auto magazinu ovaj test GONOW VICTORY i ne mogu da vjerujem kakve nebuloze pisu ovi ljudi... evo samo par recenica

1. (slika unutrasnjosti i popratni text) - Multimedija za vrhunski ugodjaj (naravno tu je LCD display sa 5 tipki ispod njega i tri koluta)

mislim halo ba pa ako je ovo vrhunski ugodjaj sta je onda u pravom landcruiseru!

2. (slika automobila) - Robusan a istovremeno privlačan dizajn.

stvarno je dizajn dobar, sto jes' jes' kad je cista kopija toyote landscrusiera 125.. pa i dizajn felgi su kopirali...

3. (isjecak iz texta) - Duzina GONOWA iznosi 4970mm, sto djeluje kao pozamasan broj s kojim se tesko manevrise u gradskim guzvama, ali prisustvo adekvatnog servo upravljaca rjesava probleme prevelikih gabarita i mase.

ma nemoj, ima i servo upravljac... stvarno je zaista... :x

4. (opet isjecak) - Voznja Gonowa je prava avantura. Pogonski agregat je dosta bucan i ima karakteristican zvuk pumpe visokog pritiska.

bas je sjajan za voziti... ovo sad mjerilo zivahosti i avanturistickog duha koliko ti je bucan motor.. odoh da uzmem traktora pa da se "kruzam" po gradu :) mozda sta i pokupim

i citav text je smijesan. majke mi lik da prodaje ova auta ne bi ih ovako nafalio :)
testdriver

Post by testdriver »

joj gonow...e ja sam dugo vremena kontaktirao s njima, nemože se pobjeci od činjenice da je to kineski auto, također koji se radi od 2001-2, s time da nije bilo značajnih preinaka, jesi li možda obratio pažnju da je uvoznik čak napisao na auto zemlja porjekla-italy :-D :-D :-D , pa ako ga je sramota da je to kineski auto bolje neka ih ne prodaje, to je to kad se šasije voze iz kine bez motora, onda se motori montiraju u italiji, dodaje se dodatni katalizator i tako se homologira..procedura...bezveze

također oko dizajna, dakle tu licence nema, nego gonow radi što i razne ostale kompanije, ima nekoliko proizvođača koji rade isti takav model ( land crusiera), također auto ima lisnate opruge i dosta je neugodan za vožnju jer stalno poskakuje, fijatov motor od 90 ks je baš bučan ko tipo, nisam ga vozio duže da bi mogao reći koliko troši ali sumnjam da je ispod 10 litara

ovaj suv je više ovako tko želi terenca, auto dobro ide po terenu a za manju cijenu, ja bi ga možda preinačio, malo bolje gume, povisio itd
pick up verzija je za rad i posao ok,mislim šteta bi bilo npr nissan navaru ili isuzu d max, hilux-a ili nešto vucarat po gradilištima
radio, razni ekrani itd itd, to je za kineze normalno, ne zna dali ima i na retrovizoru gdje mu piše temperatura itd itd, mi smo za naše hovere tražili da nam stave DVD ekran, a ne ovaj info display

ali uglavnom meni je drago, nek bude što više kineza na tržištu,baš ću videti ako će bit moguče da se napravi usporedni test nekih vozila, npr gonow, gwm i mahindra, meni to zvuči interesantno
testdriver

Post by testdriver »

Na veliki bijes Japanaca i Nijemaca, Europska Unija je odobrila uvoz kineskih automobila Zhejiang Jonway UFO i Shanghuan Automobile CEO. To su modeli za koje posprdno kažu da su kineski klonovi, odnosno verzije starijih modela Toyote RAV4 i BMW-a X5. I, dok Japanci ne žele podizati sudsku tužbu, BMW će sudom pokušati zaustaviti prodaju modela CEO. 'Prava je sramota da Kinezi prave kopiju našega X5 i prodaju ga u Europi, a EU im to dozvoljava', tvrde Nijemci...

:-D :-D :-D nemogu im ništa, auto je tipski homologiran u europi, a i ova priča da se BMW žali je isto apsurd, jer je neki glasnogovornik bmw-a na sajmu u frankfurtu rekao da će kupci samo prosuditi o vozilu kad sjednu u njega :roll: malo im se priče ne slažu...i gore u početku teksta piše bijes japanaca a dolje piše ne žele podizati tužbu... :-D
dr.iver

Post by dr.iver »

muda pod bubrege
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

testdriver wrote:The Chinese government group, the National Association of Passenger Manufacturers, released a report yesterday saying that 375,000 SUVs were sold in China, of which the Great Wall Hover, and Chery Tiggo were the best selling models.

Top sellers:

1. Great Wall Hover - 55,752 cars sold
2. Chery Tiggo - 50,098
3. Honda CRV - 45,686
4. Hyundai Tuscon - 44,729
5. Zotye 2008 - 31,577

8) 8) 8) 8) 8)
Honda CR-V je duplo skuplja od prva dva tako da dobijemo da su Kinezi potroslili novca samo za Honde CR-V kao za Chery-ija i GWM-a skupa :-)
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

iduće godine neki kinez ima da ponese laskavu titulu automobila godine u našoj dragoj BiH
sve ide u tom pravcu

ove godine korejski kanister Fundaji i30 iduće neko kinesko smeće

endžoj baznia :lol: :lol: :lol: :lol:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

Beg_Babic wrote:
Faruk wrote:
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote: a ja kupujem Mahindru. Hem je jeftinija, hem je dokazana marka.
what the fuck is mahindra
ma jedna auto - kompanija koja se takmici sa jos tri firme za kupovinu poznate britanske lordovske tvornice automobila Jaguar 8) 8)
što je čini odličnim proizvođačem automobila
testdriver

Post by testdriver »

drug_clan77 wrote:
testdriver wrote:The Chinese government group, the National Association of Passenger Manufacturers, released a report yesterday saying that 375,000 SUVs were sold in China, of which the Great Wall Hover, and Chery Tiggo were the best selling models.

Top sellers:

1. Great Wall Hover - 55,752 cars sold
2. Chery Tiggo - 50,098
3. Honda CRV - 45,686
4. Hyundai Tuscon - 44,729
5. Zotye 2008 - 31,577

8) 8) 8) 8) 8)
Honda CR-V je duplo skuplja od prva dva tako da dobijemo da su Kinezi potroslili novca samo za Honde CR-V kao za Chery-ija i GWM-a skupa :-)
ja mislim da je to honda crv koja se radila prije, jer u kini ima kompanija koja radi taj model,ne ova nova verija a cjenovno je tu negdje kao hover
testdriver

Post by testdriver »

evo malo tuning and stylinga:
Image
baš jučer montirali..a poslje malo vožnje po šumama i gorama te raznim ostalim putevima:
Image
AdnanSA

Post by AdnanSA »

Koliko košta lamela za Hovera?
za_sada_bez_dobrog_nicka

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Dobro pitanje.

Koliko košta set kvačila za Hovera?
suljke

Post by suljke »

set kvačila 500 KM
- lamela 210 KM
- potisna ploča 240 KM
- druk ležaj 50 KM
za_sada_bez_dobrog_nicka

prihvatljivo
testdriver

Post by testdriver »

suljke wrote:set kvačila 500 KM
- lamela 210 KM
- potisna ploča 240 KM
- druk ležaj 50 KM

lijepi pozdrav od vašeg kolege iz varaždina ;-)
johntra

Post by johntra »

dobar tekst u Jutarnjem dodatku Auto...svaka čast, samo naprijed.... 8-)
testdriver

Post by testdriver »

johntra wrote:dobar tekst u Jutarnjem dodatku Auto...svaka čast, samo naprijed.... 8-)
hvala,evo i internet verzije:
http://www.jutarnji.hr/auto_moto/auto_v ... ,108396.jl
Zlaja82

Post by Zlaja82 »

Izvini testdriver, ali ja ti nikad ne bih sjeo u te kopije (kante). Osjecao bih se isto kao da nosim lazni Rolex iz kinderjajeta. :roll:
testdriver

Post by testdriver »

Zlaja82 wrote:Izvini testdriver, ali ja ti nikad ne bih sjeo u te kopije (kante). Osjecao bih se isto kao da nosim lazni Rolex iz kinderjajeta. :roll:
joj e dobar ti komentar...ali ajde idemo sad na drugačiji način:

prvo po čemu je taj auto kopija? za kopije su zaduženi shanghuan, gonow, jonoway itd itd,hover ima sve uredno licencirano,motor mitsubishi, abs bosch, airbagove siemens itd? ako nisi znao danas je to normalno da neki automobil ima komponente od drugih proizvođača..npr mercedesov motor u rextonu, ili vw dizel u mitsubishi outlanderu

drugo...a koji auto ti vozaš molim te? ja sam do sada imao 100 automobila,svih marki
Zlaja82

Post by Zlaja82 »

testdriver wrote:
Zlaja82 wrote:Izvini testdriver, ali ja ti nikad ne bih sjeo u te kopije (kante). Osjecao bih se isto kao da nosim lazni Rolex iz kinderjajeta. :roll:
joj e dobar ti komentar...ali ajde idemo sad na drugačiji način:

prvo po čemu je taj auto kopija? za kopije su zaduženi shanghuan, gonow, jonoway itd itd,hover ima sve uredno licencirano,motor mitsubishi, abs bosch, airbagove siemens itd? ako nisi znao danas je to normalno da neki automobil ima komponente od drugih proizvođača..npr mercedesov motor u rextonu, ili vw dizel u mitsubishi outlanderu

drugo...a koji auto ti vozaš molim te? ja sam do sada imao 100 automobila,svih marki
Ne mozes me ubijediti da taj Hover vrijedi 50000km, ja ga ne bih kupio ni za 25000. Kineski automobili ce sigurno jedan dan biti kao japanski sto se tice kvaliteta, ali taj dan nece doci za jos najmanje 20 godina.

Sve je to fino krasno, Siemens, Bosch itd, ali uvjeren sam da se negdje stedi, da li je to u sigurnosti, kvaliteti lima, stiti protiv korozije ili nesto drugo niko ne zna osim kineza... :(

Jag vozim sad za sada BMW M Roadster i Mercedes E-klasse, prije sam vozio Saaba i Lexusa.
Qler

Post by Qler »

evo par testova i dokaza vrhunske kineske kvalitete!

http://www.youtube.com/watch?v=Dimg2n2A ... re=related
za_sada_bez_dobrog_nicka

Upravo takvi su i GreatWall i Maple i ostala čajniz sranja
Prolaznik

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 23:22, edited 1 time in total.
johntra

Post by johntra »

ma lako je srat iz Švecke o tome šta prosječni bošnjo ili balkanac sebi može priuštiti...
te priče o 20 godina dostizanja kvaliteta okačite mačku o rep...tako se isto pričalo o koreancima sredinom devedesetih godina...ljudi napreduju, polako, ali sigurno...meni se samo kod njih ne sviđa ofirno kopiranje dizajna...
Zlaja82

Post by Zlaja82 »

johntra wrote:ma lako je srat iz Švecke o tome šta prosječni bošnjo ili balkanac sebi može priuštiti...
te priče o 20 godina dostizanja kvaliteta okačite mačku o rep...tako se isto pričalo o koreancima sredinom devedesetih godina...ljudi napreduju, polako, ali sigurno...meni se samo kod njih ne sviđa ofirno kopiranje dizajna...
Radim i ja za svoje pare isto kao i ti. Ni u Svedskoj pare ne rastu na drvu... :roll:

Sto se tice Koreanaca, jeste da su bolji od kineza ali ni koreanca jos uvijek nikad ne bih kupio. Japanac OK. Radije bi se kotrljao u dobro ocuvanoj Golf dvojci nego u "Hoveru".
Post Reply