MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
theTarik
#176 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Ima li ovog arman1 da nam kaze da li vozi jos uvijek kinesko high tech cudo?

-
nesquik
#177 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
BMW i 300 ks meni ne fali- jer mi rođo nije mali

- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#178 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Moram te rastužiti.theTarik wrote:Ima li ovog arman1 da nam kaze da li vozi jos uvijek kinesko high tech cudo?![]()
![]()
Auto radi besprijekorno. U zadnjih godinu dana imao dvije sobračajke (oba puta dobio udarac otpozadi. "kinesko čudo od plastike i kartona" je položilo test. Da ne povjeruješ kako tvda plastika i žilav karton ugrađuje žuta bagra.
Pozdrav i čujemo se za jedno godinu dana.
- Karabaja
#179 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
tebi da se auto raspalo, ti to ovdje ne bi priznao, tako da te ne smatramo objektivnim 
- Altsa
#180 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
na svu srecuarman1 wrote:Moram te rastužiti.theTarik wrote:Ima li ovog arman1 da nam kaze da li vozi jos uvijek kinesko high tech cudo?![]()
![]()
Auto radi besprijekorno. U zadnjih godinu dana imao dvije sobračajke (oba puta dobio udarac otpozadi. "kinesko čudo od plastike i kartona" je položilo test. Da ne povjeruješ kako tvda plastika i žilav karton ugrađuje žuta bagra.
- HAVANA
#181 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Ovo ko rizzo ruža tema 
- chuchumbamayumbe
#182 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Majka mu stara, imaju li kosooki ista svoje originalno da proizvode, ili sve same kopije?!AdnanSA wrote:Moj prijatelj je posjetio Kinu prije 10 dana. Oduševljen je sa onim što je vidio tamo. Donjeo mi mobitel na poklon neka kopija Nokie koji funkcioniše vrlo dobro. Plaćen u prodavnici 47 eura. Auta ima kakvih hoćeš u Kini a iz razgovora sa Kinezima je saznao da planiraju da uđu na evropsko tržište automobila vrlo brzo. Nudiće extra niske cijene i solidnu izvedbu. Mnogi evropski proizvođaći će se uhvatiti za glavu kada stignu kinezi.
Cuo sam za kineski horoskop, Mao Ce Tunga, pekinsku patku i kineski zid.
A ostalo sve kopija Nokie, kopija BMW-a, kopija ovog, kopija onog...
-
drot
#183 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
http://sln.fi.edu/tfi/info/current/inventions.htmlchuchumbamayumbe wrote:Cuo sam za kineski horoskop, Mao Ce Tunga, pekinsku patku i kineski zid.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Chinese_inventions
- chuchumbamayumbe
#184 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
drote, bas si me izofiro, ali neka.drot wrote:http://sln.fi.edu/tfi/info/current/inventions.htmlchuchumbamayumbe wrote:Cuo sam za kineski horoskop, Mao Ce Tunga, pekinsku patku i kineski zid.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Chinese_inventions
Bolan, mislio sam vise figurativno, zajebi kompase i barut, ko je vidio hajra od toga, danas ti je GPS i C4 zakon, svi znamo to...
Ima li sta danas da je Made in China a da nije kopija necega?!
Otrovne igracke, kojekakvi kucanski aparati za jednokratnu upotrebu? Je li to sve?!
- sodom
#185 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
šta ti imas protiv rizzeHAVANA wrote:Ovo ko rizzo ruža tema
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#186 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
JahKarabaja wrote:tebi da se auto raspalo, ti to ovdje ne bi priznao, tako da te ne smatramo objektivnim
Pišat pa spavat.
-
paldumđija
#187 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Ma pusti ti "plastiku i kartonariju" vidjeti ćemo te kad budu trebali dijelovi i servis. Biti će "Piši kumu Gliši" da pomogne jer:arman1 wrote:Moram te rastužiti.theTarik wrote:Ima li ovog arman1 da nam kaze da li vozi jos uvijek kinesko high tech cudo?![]()
![]()
- Ukinut "ovlašteni servis" (nikad nije ni bio)
- Nema prodavnice koja drži dijelove za MAPLE
- Nema servisera koji bi na duži rok mogao da servisira ovakve "kante"
- Nedavno je jedna sarajevska firma za svoje službeno vozilo marke "kanta" tražila pojedine dijelove po auto pijaci na stupu,
pa skontajte šta je "originalno" našla.
Elem>>>>>>>> zamotaj ključeve, saobraćajnu i 50 KM, pa ostavi da neko uzme. Potom se može pišat i mirno spavat
-
maxell_sarajevo
#188 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
paldumđija wrote:Ma pusti ti "plastiku i kartonariju" vidjeti ćemo te kad budu trebali dijelovi i servis. Biti će "Piši kumu Gliši" da pomogne jer:arman1 wrote:Moram te rastužiti.theTarik wrote:Ima li ovog arman1 da nam kaze da li vozi jos uvijek kinesko high tech cudo?![]()
![]()
- Ukinut "ovlašteni servis" (nikad nije ni bio)
- Nema prodavnice koja drži dijelove za MAPLE
- Nema servisera koji bi na duži rok mogao da servisira ovakve "kante"
- Nedavno je jedna sarajevska firma za svoje službeno vozilo marke "kanta" tražila pojedine dijelove po auto pijaci na stupu,
pa skontajte šta je "originalno" našla.
Elem>>>>>>>> zamotaj ključeve, saobraćajnu i 50 KM, pa ostavi da neko uzme. Potom se može pišat i mirno spavat![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja bih uzeo 50KM, a ovog kineza nogom nabio
- Azamo
#189 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Pa bolje kupiti novog fiću(u Srbiji) za 3000€ bar imaš rezervne dijelove.A ovaj Mapple ti je isti ko i ono Iransko čudo Samanth vako nekako se zove 
- madner
#190 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Napravis investiciju:
1. Prvo uplatis kasko.
2. Stavi nesto sto vrijedi vise od kaska u gepek.
3. Obavezno to nesto osiguraj
4. Kupi atrapu za to nesto
5. Kupi benzina za 15 KM.
6. Odguraj cudo tehnike do mjesta gdje neces ugroziti druge.
7. Izvadi to nesto
8. Poli smece
9. Ulozi jednu sibicu
10. Naplati osiguranje za to nesto a za mapple daj za kafu tom sto te osigurao.
11. Kupi biciklo i smiji se drugim vozacima mapla.
1. Prvo uplatis kasko.
2. Stavi nesto sto vrijedi vise od kaska u gepek.
3. Obavezno to nesto osiguraj
4. Kupi atrapu za to nesto
5. Kupi benzina za 15 KM.
6. Odguraj cudo tehnike do mjesta gdje neces ugroziti druge.
7. Izvadi to nesto
8. Poli smece
9. Ulozi jednu sibicu
10. Naplati osiguranje za to nesto a za mapple daj za kafu tom sto te osigurao.
11. Kupi biciklo i smiji se drugim vozacima mapla.
- Haris.ba
#191 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Nije ti usporedba baš dobra. Samand je mnogo ozbiljnije auto. Pežo tehnologija. Jest stara, al eto. A vidim i da su riješili ovlašteni servis za Sarajevo(na Ilidži). Ali ipak mislim da to nije auto za naše tržište. Ne vidim razloga da neko kupi samanda pored logana. Al' eto.Azamo wrote:A ovaj Mapple ti je isti ko i ono Iransko čudo Samanth vako nekako se zove
http://en.wikipedia.org/wiki/Samand
http://en.wikipedia.org/wiki/Iran_Khodro
Ali firma kao firma - Kinezi dolaze. Haj ko ne bi proglasio ludakom prije nekoliko godina onoga ko bi rekao da će geely kupiti volvo, imati tehnologiju drive by wire---?
http://en.wikipedia.org/wiki/Geely_Automobile
Meni sada izgleda besmisleno kupovati kineska auta pored fabia, dacia, sparka. I male su šanse da kinesko auto postane novo narodno auto u BiH. Koliko nam god standard bio slab. Ali sačekajmo desetak godina. Pa ćemo da vidimo. Sjećam se šprdnji sa škoda felicijom. Pa pogledajte sad škodin status.
- Jimmy_The_Saint
#192 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Samand je ljepši od logana. Nego, jel' to fakat Maple puk'o u BiH ili su samo premjestili salon?
-
paldumđija
#193 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Maple je puk'o odmah na početku. To je bio projekat sa jednokratnu upotrebu kreiran da nam Slovenci talnu zalihe koje su oniJimmy_The_Saint wrote:Samand je ljepši od logana. Nego, jel' to fakat Maple puk'o u BiH ili su samo premjestili salon?
jeftino nabavili, a potom da kod nas duplo zarade. Salon možeš naći na više mjesta po Sarajevu pod nazivom: "šupa", "mala baraka", "podrumčić" ili "kanalče na široka meraja" koje drže pojedinci (čitaj:mehaničari) koje se uče na ono malo prodatih primjeraka Maplea registrovanih 2008. godine i koji su prije toga odležali "konzervirani staž" u Sloveniji ili kod nestalog zastupnika u Sarajevu, a sve u trajanju od 2-3 godine.
- Jimmy_The_Saint
#194 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Kako god, meni je Maple valj'o. Da nisam otiš'o u njihov salon, da pogledam kako tačno izgleda "novo za 9.000", ne bi ni preš'o cestu da vidim šta KIA ima, pa rek'o "E, ovo je dobro!" 
- mayab
#195 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Ne znam kakav bi kvalitet trebalo ocekivati od auta za cca 9000 KM?!
Odbijmo ,prvo, nas PDV, zatim i troškove carine, pa onda troskove prevoza iz Kine, zaradu prodavca- mozda ima jos nesto, ali nije ni bitno, uglavnom ona suma sto preostane je , dakle , cijena -vrijednost auta!
E, sta mislite dobiti za taj mali iznos para, neki ekstra kvalitet ili ljepotu!
Budimo realni...
Odbijmo ,prvo, nas PDV, zatim i troškove carine, pa onda troskove prevoza iz Kine, zaradu prodavca- mozda ima jos nesto, ali nije ni bitno, uglavnom ona suma sto preostane je , dakle , cijena -vrijednost auta!
Budimo realni...
-
paldumđija
#196 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Tačno, ali zato pojedinci ne trebaju "istrajavati" u ubjeđivanju ostalih forumaša da "ako su oni na svom praktičnom primjerumayab wrote:Ne znam kakav bi kvalitet trebalo ocekivati od auta za cca 9000 KM?!
Budimo realni...
spoznali takav kvalitet ili ljepotu" to ne mora biti i njihov doživljaj.
- Jimmy_The_Saint
#197 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Ama, FELICIA je za 10.000 bila rokenrol od auta, a češki rad nije nikad bio jeftin k'o kineski. Maple je pristojan autić, fali mu par detalja koje su MOGLI riješiti (9.000 je akcijska cijena kojom su čistili zalihe, isprva su tražili 16.000. Za te pare sad ima DACIA sasvim pristojna).
- mayab
#198 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Slovensko-kineska prevara bh. građana:
Prodali desetine vozila "maple" i nestali iz BiH
Nedjelja, 09 Svibanj 2010
Velika marketinška akcija slovenske tvrtke "Avtocom BH", generalnog uvoznika i distributera automobila kineskog proizvođača "Maple", koja je tijekom skoro dvogodišnjeg trajanja privukla veliki broj kupaca ovih vozila, na kraju je završila kao još jedna u nizu prevara bh. građana.
Kako piše Dnevni avaz, nakon što je prodao desetine automobila "maple", uz velike pogodnosti, kao što je garancija na četiri godine i kompletno servisiranje, "Avtocom BH" je iznenada nestao iz Sarajeva. Trag mu se gubi od lipnja 2008. godine, kada je ugašena internet-stranica, a u sarajevskom naselju Stup, gdje je bio autosalon, osvanula je potpuno druga tvrtka.
Kupce automobila niko nije obavijestio o zatvaranju tvrtke.
Mehmed Arnautović iz Sarajeva kupio je automobil "maple C51" u svibnju 2008. za 17.499 maraka. Danas, kako kaže, ovaj automobil ne vrijedi ni deseti dio tog novca.
- Iz ugovora se vidi da imam četiri godine garancije za kompletan servis, znači do 2012. Međutim, ako se bilo koji dio pokvari, ja sam mrtav čovjek. Gdje da nabavim novi dio? Da idem u Šangaj po šaraf - požalio se Arnautović novinarima Dnevnog avaza.
On već dvije godine bezuspješno pokušava stupiti u kontakt s bilo kim iz kompanije "Avtocom BH", ali i sa sjedištem tvrtke u Trebnju u Sloveniji. Jednom je, kaže, uspio razgovarati s Antom Šutalom, bivšim direktorom maloprodaje "Avtocoma BH", koji mu nije mogao dati nikakve informacije, jer se i on za pomoć obraćao Privrednoj komori.
Prema nekim informacijama, matična kuća "Avtocoma" otišla je u stečaj.
Arnautović kaže da je iz pouzdanih izvora saznao da je "Avtocom BH" u BiH radio nacrno. Za dvije godine prodao je više od 100 automobila i prevario isto toliko građana, koji sada ne znaju kome da se obrate za pomoć.
Prodali desetine vozila "maple" i nestali iz BiH
Nedjelja, 09 Svibanj 2010
Velika marketinška akcija slovenske tvrtke "Avtocom BH", generalnog uvoznika i distributera automobila kineskog proizvođača "Maple", koja je tijekom skoro dvogodišnjeg trajanja privukla veliki broj kupaca ovih vozila, na kraju je završila kao još jedna u nizu prevara bh. građana.
Kako piše Dnevni avaz, nakon što je prodao desetine automobila "maple", uz velike pogodnosti, kao što je garancija na četiri godine i kompletno servisiranje, "Avtocom BH" je iznenada nestao iz Sarajeva. Trag mu se gubi od lipnja 2008. godine, kada je ugašena internet-stranica, a u sarajevskom naselju Stup, gdje je bio autosalon, osvanula je potpuno druga tvrtka.
Kupce automobila niko nije obavijestio o zatvaranju tvrtke.
Mehmed Arnautović iz Sarajeva kupio je automobil "maple C51" u svibnju 2008. za 17.499 maraka. Danas, kako kaže, ovaj automobil ne vrijedi ni deseti dio tog novca.
- Iz ugovora se vidi da imam četiri godine garancije za kompletan servis, znači do 2012. Međutim, ako se bilo koji dio pokvari, ja sam mrtav čovjek. Gdje da nabavim novi dio? Da idem u Šangaj po šaraf - požalio se Arnautović novinarima Dnevnog avaza.
On već dvije godine bezuspješno pokušava stupiti u kontakt s bilo kim iz kompanije "Avtocom BH", ali i sa sjedištem tvrtke u Trebnju u Sloveniji. Jednom je, kaže, uspio razgovarati s Antom Šutalom, bivšim direktorom maloprodaje "Avtocoma BH", koji mu nije mogao dati nikakve informacije, jer se i on za pomoć obraćao Privrednoj komori.
Prema nekim informacijama, matična kuća "Avtocoma" otišla je u stečaj.
Arnautović kaže da je iz pouzdanih izvora saznao da je "Avtocom BH" u BiH radio nacrno. Za dvije godine prodao je više od 100 automobila i prevario isto toliko građana, koji sada ne znaju kome da se obrate za pomoć.
- Jimmy_The_Saint
#199 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Ja u trenutnoj situaciji vidim samo odličnu priliku za poduzetnog automehaničara da zaradi - jebo ga dan, k'o da je neka velika pamet i drama naručiti kontejner potrošnih djelova iz Kine (iz Kine vam dolaze i dijelovi za dvičara, majku mu, i time neko trguje) i pokriti potrebe ovih prvih stotinjak kurban-mušterija.
Jebo te, "prevario ga" što mu je prod'o novo auto, a nije ga prevario ovaj što mu uzme 5.000 za golfa dvicu ili Fiat Punto.
Jebo te, "prevario ga" što mu je prod'o novo auto, a nije ga prevario ovaj što mu uzme 5.000 za golfa dvicu ili Fiat Punto.
- NEOPLAN
#200 Re: MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Maple ugradjuje Toyotine motore, tako da bi trebalo da se motor i popratni elementi (kompjuter, filteri, svjecice....) mogu odrzavati u Toyoti....naglasak na TREBALO BI, posto je ovo Bosna...