Za Thompsona muftija Smajkic fundamentalista

Post Reply
rashid

#176 Re: Za Thompsona muftija Smajkic fundamentalista

Post by rashid »

Hattab72 wrote:Thompson o izjavi mostarskog muftije: To je primjer klasičnog fundamentalizma i isključivosti

NAKON što je mostarski muftija Seid Smajkić, u bosanskohercegovačkom Dnevnom avazu gostovanje Marka Perkovića Thompsona u Mostaru nazvao "čistom provokacijom za Bošnjake", Thompson je muftijinu izjavu jednako ocijenio.

"Izjava Mostarskog muftije Seida Smajkića predstavlja čistu provokaciju za Hrvate koji su Bosni i Hercegovini konstitutivni narod zajedno s Bošnjacima i Srbima. Isto tako njegova izjava izraz je klasičnog fundamentalizma i isključivosti kako vjerske tako i nacionalne te pokušaj stvaranja vjerske i nacionalne netrpeljivosti između dva konstitutivna naroda koji žive u Mostaru, Hrvata i Bošnjaka." - stoji u priopćenju objavljenom sinoć na Thompsonovoj službenoj web stranici.

U priopćenju Thompsonove producentske kuće MP-Ton izražava se žalost činjenicom da se "pozvanim za takve monstruozne optužbe koje bi uvrijedile svakog časnog čovjeka, našao upravo jedan od vjerskih vođa koji bi prvenstveno u tekstovima Marka Perkovića Thompsona morao naći izvorište vjere."

"Da je efendija Smajkić kojim slučajem pročitao te tekstove ili ih čuo opjevane, tada nikako ne bi uputio uvredljive riječi onome koji u svojim pjesmama veliča najveće vrjednote čovjeka, a to su ljubav prema Bogu, ljubav prema obitelji i ljubav prema domovini.

To što je Thompson Hrvat i što kroz svoje pjesme priča hrvatsku priču ne smije i ne može biti razlog da ga ljudi druge narodnosti i vjere, a osobito Bošnjaci, optužuju za fašizam.

Izjave i optužbe mostarskog muftije ne samo da su neutemeljene nego su i opasne jer on ne samo da obmanjuje javnost vlastitim interpretacijama nego pokušava zastrašivati nekakvim "udarnim hordama" koje postoje samo u Smajkićevim mislima." - navodi se u izjavi MP-Tona.

Thompsono poziva muftiju Smajkića da konkretnim primjerom pokaže kakve veze njegov koncert ima s "uništavanjem partizanskih spomenika, ispisivanjem fašističkog znakovlja i imenovanjima ulica", za što je muftija optužio Thompsona u spomenutom intervjuu Avazu.

-------------------------------------------------------------------------------

Hmmm, izgleda pobunis li se protiv cetnistva ili ustastva, a pri tome si musliman, ne gine ti etiketa fundamentaliste, ekstremiste,vehabije,teroriste i sta sve ne, a sve u skladu sa borbom za ljubav i pomirenje medju narodima :)

Eto muftija sad siri mrznju i nacionalizam, Thompson haman pa od Boga poslan, euzubillah:

"upravo jedan od vjerskih vođa koji bi prvenstveno u tekstovima Marka Perkovića Thompsona morao naći izvorište vjere."

Koja drskost i bezobrazluk...
Ne mogu razumjeti, sta ima jedan muftija komentarisati to ... to je kao da su pitali ovcu, sta si ona misli o tome ... e prokleti bili da bog da!

A sta se Thompsona tiće, on je jedna velika (milovano receno zenski polni organ).
crnkica

Post by crnkica »

basta sljezove boje wrote:
crnkica wrote: Za ovu djevojku koja tvrdi da je Hvatska nastala na "etnickom ciscenju"he,he:

Ah kako mi je zao ugrozenih srba iz hrvatskog kraljevskog grada Knina,
pa nisu stigli sve frizidere pokrasti i ves masine,jer su zurili da izvuku zive glave od genocidnih Hrvata koji su ih poterali bre u Srbiju gde nece imat sta da jedu,a u Hrvatskoj se imalo sta da krade,mogao se i komsija zaklat i to je bilo mnogo zabavno godinama se mogla pljuvati ta Hrvatska u kojoj se zivelo bre.Ti Hrvati bas nemaju razumevanja za srpsku potrebu da zive u zemlji koju mrze!Slucaj za psihijatrije.he,he. :-)

Zaboravljas da Srbija pocetkom rata nije htjela ni cuti za mirnu reintegraciju,Srbi su htjeli samo RAT,jer mnogo vole da ratuju,da kolju i kradu.Harali su i palili po Hrvatskoj,pljackali i ubijali,i sve to u ime "velike Srbije"!Da u mojoj kuci gost hoce biti gospodar,ne ide to gospodjo :-) U Hrvatskoj medjunarodno priznatoj drzavi stvarali su veliku Srbiju.Hrvatska je imala pravo vratiti SVOJ oteti teritorij!iI o kakvom etnickom ti ciscenju pricas?ne pali to izjednacavanje agresora i zrtve!Cetri godine je Hrvatska cekala,a kad su im Hrvati pripucali akcijom Oluja,oslobodili grad hrvatskih kraljeva i rasprsili snove o velikoj Srbiji na Hrvatskim prostorima,pritegli su opancine nejac nevina :-) ,onako ugrozeni pobacali rakijetine pa juris za Srbiju,doduse malu :-) tipicno za njih,dok haraju,mnogo su jaki,kad gube jadni su i ugrozeni,smrc,smrc!ali definitivno srpski ratnici ipak su najjaci u bezaniji;trak,trak,traktorce,vozi mile motorce..osini po prasini :oops: 8-)
crnkica nam je evocirala uspomene na traktorijadu :D

sve je to, crnkice, zavrsilo u RS-u, dobri Bosanci im dadose kuce i stanove po Banjoj Luci, prebivaliste, boraviste, drzavljanstvo ... tako zavrsi i posljednja srpska kolonizacija od Carnojevica i ostase u RS-u na zemlji srpskoj :D
ma za njih je srpska zemlja gdje god jedan srbin opankom stane :-)
eh,njima da je se uvaliti i siriti genocidom pa kome i kako bilo.pitanje je samo koliko su neki naivni i koliko se ne uce kroz proslost :-)
bome,meni su kao sunce jasni,i mogu im trpiti zelju :D pozdrav basto 8-)
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

Image

Turbo-Basta uzvraca pozdrav @crnkici.

:oops:
crnkica

Post by crnkica »

nezeljeni nadimak wrote:Image
Turbo-Basta iz mladjih dana u turbo-transu?

vidi cure sto pokazuje koliko je narasto kukuruz :lol:
jel to treba iz roda Handzar divizije? 8-)
nezeljeni nadimak

crnkica wrote:
nezeljeni nadimak wrote:Image
Turbo-Basta iz mladjih dana u turbo-transu?

vidi cure sto pokazuje koliko je narasto kukuruz :lol:
jel to treba iz roda Handzar divizije? 8-)
Basto, jesi li se to klonirala :shock:

:lol:
crnkica

Post by crnkica »

nezeljeni nadimak wrote:
Basto, jesi li se to klonirala :shock:

:lol:
nisam ja basta :P odavno sam regana na ovom forumu,samo u zadnje vrijeme nisam bila prisutna.ma ja dosla na politiku samo zbog tebe- da pobijam cinjenice koje niko ne moze da pobije :D
mostarac

Post by mostarac »

Hattab72 wrote:
basta sljezove boje wrote: ne pricamo o Hercegovini. Pricamo o jednom privatnom koncertu u dijelu grada u kojem zive Hrvati. Provokacija bi bila da Thompson ide svirati bosnjacki dio grada. Ovo su zaista preseravanja, hocemo li i za vjencanja morat pitat efendiju za dozvolu ko smije a ko ne smije pjevat?
Kad vec pricamo o etnickom ciscenju da te napomenem da je taj dio grada postao hrvatski bas etnickim ciscenjem, ubistvima i maltretiranjima kroz razne logore...pogodi koga...Bosnjaka...

I sad dodje jedan nazovi pjevac (drekavac) i pocne da velica ustastvo, to isto ustastvo koje je ocistilo taj dio grada od bosnjaka...
ja ne znam da je ikada ijedna bosnjacka obitelj zivjela na Cimu ili u Ilicima, postoji arhiva, mozemo provjerit
:lol: :lol: :lol:

Pazi da se dobro ne iznenadis i shvatis da su ti ucitelji lagali

Ilici sa Barama su draga moja ustaska bojovnice bili mjesto gdje su vecinom bile vikendice i basce mostarskih muslimana i bas bi bilo dobro da pogledas arhivu pa da vidis. Ucini to svakako. Ilici su dio grada gdje je zemlja u najvecem broju slucajeva do 1945. godine bila u vlasnistvu mostarskih muslimana i ti si se nasla da govoris sta je cije i govoris ko je gdje zivio. U Ilicima su i u ovom ratu ubijani muslimani, a bracni par alajbegovic je ziv spaljen u kuci.
Stadion pod BB je mjesto na kojem je poceo krvavi mostarski pir 9. maja 1993. godine uz poklic ZA DOM SPREMNI i da nista drugo onda onda iz postovanja prema mostarskim zrtvama genocida ne bi trebalo da se odrzi koncert jednog takvog lika koji svoje pjesme pocinje sa ZA DOM SPREMNI.
Ustasice iduci put zaista otidji u arthiv pa pogledaj ono o cemu bi htjela da govoris.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

nezeljeni nadimak wrote:
Hattab72 wrote:
Pa sigurno se vadio na tebe... Jer sigurno dobro kotiras u tim krugovima... :)
nije se on trebao vadit, on voli Hrvate :D
Ako voli Turbo-Bastine Hrvate, onda sigurno voli i Thompsona, Krivoustog, Bobana i Praljaka.
ti si beskrajno glup. Ocit primjer aparatcika iz vremena socijalizma koji ne razmislja, ne pita se kako i zasto vec samo lincuje. Ako je Robespierre branio slobodu kulta ne znaci da je bio vjernik.

"ako voli Thompsona voli i Bobana" = najbolji primjer (ne)logicnog zakljucivanja ove gluperde. Svoj problem nedostatka kulture diskutiranja ce nastaviti postanjem videa i slicica, sto odgovara deranju i psovanju u stvarnom zivotu

a za Enesa: hipoteticki - urednik Radija Cibone odluci da ne pusta vise Thompsona, slusaoci se presaltavaju na Narodni radio ciji je Thompson vlasnik. Predsjednik opcine Posusje odluci da zabrani Thompsonov koncert, svi idu u Imotski. Nova TV odluci da ne pusta Thompsona, gledaoci idu na RTL ...
basta sljezove boje

mostarac wrote: Pazi da se dobro ne iznenadis i shvatis da su ti ucitelji lagali

Ilici sa Barama su draga moja ustaska bojovnice bili mjesto gdje su vecinom bile vikendice i basce mostarskih muslimana i bas bi bilo dobro da pogledas arhivu pa da vidis. Ucini to svakako. Ilici su dio grada gdje je zemlja u najvecem broju slucajeva do 1945. godine bila u vlasnistvu mostarskih muslimana i ti si se nasla da govoris sta je cije i govoris ko je gdje zivio. U Ilicima su i u ovom ratu ubijani muslimani, a bracni par alajbegovic je ziv spaljen u kuci.
Stadion pod BB je mjesto na kojem je poceo krvavi mostarski pir 9. maja 1993. godine uz poklic ZA DOM SPREMNI i da nista drugo onda onda iz postovanja prema mostarskim zrtvama genocida ne bi trebalo da se odrzi koncert jednog takvog lika koji svoje pjesme pocinje sa ZA DOM SPREMNI.
Ustasice iduci put zaista otidji u arthiv pa pogledaj ono o cemu bi htjela da govoris.
znaci zivjeli su u vikendicama? To nesto poput onih muslimana koji su bili prijavljeni da zive u vikendicama na moru da ne bi placali porez pa su na osnovu toga ostvarili pravo na hrvatsko drzavljanstvo

sto se tice ovog drugog, raspitaj se kakvih je sve "koncerata" bilo u blizini Grabovice. Ocito do hrvatskih zrtava puno ne drzite

jedino pravo da kazu koju u ovom slucaju imaju mostarski zidovi
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Ne nego poput ovih muslimana koji su živi spaljeni. Shvataš li razliku?
Da te stid i sram bude.
mostarac

Post by mostarac »

basta sljezove boje wrote: ja ne znam da je ikada ijedna bosnjacka obitelj zivjela na Cimu ili u Ilicima, postoji arhiva, mozemo provjerit

znaci zivjeli su u vikendicama? To nesto poput onih muslimana koji su bili prijavljeni da zive u vikendicama na moru da ne bi placali porez pa su na osnovu toga ostvarili pravo na hrvatsko drzavljanstvo

sto se tice ovog drugog, raspitaj se kakvih je sve "koncerata" bilo u blizini Grabovice. Ocito do hrvatskih zrtava puno ne drzite

Prvo ja mislim da si ti zrela za ban vec odavno i to permanentni. Drugo nisam primjetio da je bilo ko medju muslimanima pokusao da opravda grabovicu i dodji u istocni mostar i slobodno pricaj o Grabovici i iznenadices se da se ljudi stide tog zlocina i osudjuju ga i nemaju apsolutno nista protiv da odgovorni dobiju zasluzenu kaznu. Trece ti si tvrdila da u Ilicima nikad nisu zivjeli muslimani, a ja sam ti rekao da ne samo da su zivjeli i imali zemlju nego su bili vecina. Dalje ovde govorimo o Mostaru, a ne govorimo o Grabovici, Zatim itekako imaju pravo da se oglase i mostarski srbi i mostarski bosnjaci i mostarski zidovi (zidovi su se vec oglasili da su protiv koncerta). Zalosno je sto se ne oglasavaju mostarski hrvati i to je najveca tragedija cijele price, jer govori o slobodi govora u zap. mostaru kao i svijesti koja nije daleko odmakla od 1993. godine.
Tvoj problem je u tome sto neces da priznas da razlika izmedju Thompsona i Bore Djordjevica postoji samo u oznakama i da i jedan i drugi velicaju krvolocne ideje i zlocinacke pokrete. Razlika izmedju njih je u boji dresa i jedan ne moze opravdati drugog. Oba jednako glorifikuju dvije najzlocinackije ideje i dva najzlocinackija pokreta ikad nastala na balkanu - ustase i cetnike.
medjutim kako si ti jedan kvalitetan ustasa tebi ni najmanje ne smeta ni jasenovac, ni dretelj (dretelj je blaz kraljevic prvobitno osnovao za Srbe 1992. godine, a logor je kasnije samo promjenio vrstu "stanara"), jer zaboga to su radile ustase, a ustase i njihova ideologija su nesto sa cim se ti identifikujes i Hrvatska nije zemlja nastala na zlocinu i o tome nema diskusije, ali je zemlja koja je napravila najvece etnicko ciscenje u posljednjem ratu, a to etnicko ciscenje ti uz osmjeh nazivas traktorijada, a ako to nije za ban, ja ne znam sta je.
MUNAFIK

#187 Re: Za Thompsona muftija Smajkic fundamentalista

Post by MUNAFIK »

rashid wrote:
Hattab72 wrote:Thompson o izjavi mostarskog muftije: To je primjer klasičnog fundamentalizma i isključivosti

NAKON što je mostarski muftija Seid Smajkić, u bosanskohercegovačkom Dnevnom avazu gostovanje Marka Perkovića Thompsona u Mostaru nazvao "čistom provokacijom za Bošnjake", Thompson je muftijinu izjavu jednako ocijenio.

"Izjava Mostarskog muftije Seida Smajkića predstavlja čistu provokaciju za Hrvate koji su Bosni i Hercegovini konstitutivni narod zajedno s Bošnjacima i Srbima. Isto tako njegova izjava izraz je klasičnog fundamentalizma i isključivosti kako vjerske tako i nacionalne te pokušaj stvaranja vjerske i nacionalne netrpeljivosti između dva konstitutivna naroda koji žive u Mostaru, Hrvata i Bošnjaka." - stoji u priopćenju objavljenom sinoć na Thompsonovoj službenoj web stranici.

U priopćenju Thompsonove producentske kuće MP-Ton izražava se žalost činjenicom da se "pozvanim za takve monstruozne optužbe koje bi uvrijedile svakog časnog čovjeka, našao upravo jedan od vjerskih vođa koji bi prvenstveno u tekstovima Marka Perkovića Thompsona morao naći izvorište vjere."

"Da je efendija Smajkić kojim slučajem pročitao te tekstove ili ih čuo opjevane, tada nikako ne bi uputio uvredljive riječi onome koji u svojim pjesmama veliča najveće vrjednote čovjeka, a to su ljubav prema Bogu, ljubav prema obitelji i ljubav prema domovini.

To što je Thompson Hrvat i što kroz svoje pjesme priča hrvatsku priču ne smije i ne može biti razlog da ga ljudi druge narodnosti i vjere, a osobito Bošnjaci, optužuju za fašizam.

Izjave i optužbe mostarskog muftije ne samo da su neutemeljene nego su i opasne jer on ne samo da obmanjuje javnost vlastitim interpretacijama nego pokušava zastrašivati nekakvim "udarnim hordama" koje postoje samo u Smajkićevim mislima." - navodi se u izjavi MP-Tona.

Thompsono poziva muftiju Smajkića da konkretnim primjerom pokaže kakve veze njegov koncert ima s "uništavanjem partizanskih spomenika, ispisivanjem fašističkog znakovlja i imenovanjima ulica", za što je muftija optužio Thompsona u spomenutom intervjuu Avazu.

-------------------------------------------------------------------------------

Hmmm, izgleda pobunis li se protiv cetnistva ili ustastva, a pri tome si musliman, ne gine ti etiketa fundamentaliste, ekstremiste,vehabije,teroriste i sta sve ne, a sve u skladu sa borbom za ljubav i pomirenje medju narodima :)

Eto muftija sad siri mrznju i nacionalizam, Thompson haman pa od Boga poslan, euzubillah:

"upravo jedan od vjerskih vođa koji bi prvenstveno u tekstovima Marka Perkovića Thompsona morao naći izvorište vjere."

Koja drskost i bezobrazluk...
Ne mogu razumjeti, sta ima jedan muftija komentarisati to ... to je kao da su pitali ovcu, sta si ona misli o tome ... e prokleti bili da bog da!

A sta se Thompsona tiće, on je jedna velika (milovano receno zenski polni organ).
A sto da ne pitaju muftiju sta misli o tome? Jel to muftija nije u stanju da komentarise dogadjaje i desavanja koja se desavaju oko njega i onih ljudi koji mu vjeruju i koji ga postuju???
mostarac

#188 Re: Za Thompsona muftija Smajkic fundamentalista

Post by mostarac »

MUNAFIK wrote:
A sto da ne pitaju muftiju sta misli o tome? Jel to muftija nije u stanju da komentarise dogadjaje i desavanja koja se desavaju oko njega i onih ljudi koji mu vjeruju i koji ga postuju???
Mostarski muftija je tema za sebe o kojoj mozemo na dugo i na siroko i mislim da je "najpogresnija" licnost koja se mogla oglasiti po ovom pitanju. Ima mostarski muftija svojih ispada za izvoza. Zalosno je sto se nisu oglasili oni koji su trebali, a prije svega mislim na mostarski SDP koji je vec odavno trebao pokrenuti i akcije i kampanje po pitanju ovog koncerta.
venera888

#189 Re: Za Thompsona muftija Smajkic fundamentalista

Post by venera888 »

mostarac wrote:
MUNAFIK wrote:
Mostarski muftija je tema za sebe o kojoj mozemo na dugo i na siroko i mislim da je "najpogresnija" licnost koja se mogla oglasiti po ovom pitanju. Ima mostarski muftija svojih ispada za izvoza. Zalosno je sto se nisu oglasili oni koji su trebali, a prije svega mislim na mostarski SDP koji je vec odavno trebao pokrenuti i akcije i kampanje po pitanju ovog koncerta.

haha sdp,,,ko to njih sisha tamo? :lol:
mostarac

#190 Re: Za Thompsona muftija Smajkic fundamentalista

Post by mostarac »

venera888 wrote:
mostarac wrote:
MUNAFIK wrote:

haha sdp,,,ko to njih sisha tamo? :lol:
nije bitno ko ih sisa. SDP sa 4 vjecnika od 35 u gradskom vijecu mostara je minorna partija, ali imala je obavezu da se oglasi. Naravno i drugi su imali, ali SDP posebno. Nije bitna snaga same partije, bitno je sta je morala da uradi.
MUNAFIK

#191 Re: Za Thompsona muftija Smajkic fundamentalista

Post by MUNAFIK »

mostarac wrote:
MUNAFIK wrote:
Moze se reci i to da je njegovo oglasavanje iznjeto u javnost, a da od nekih drugih nije...

A oni koji bi se najvise trebali i morali oglasiti po ovom pitanju su HRVATI, oni bi se trebali ograditi od ovakvih i slicnih stvari ali nazalost toga nema!!! To samo pokazuje koliko je bolest fasizma i ustAŠstva zahvatila taj tamo narod, nema generaliziranja, ali hrvati sami moraju da se otarase tomsona i slicnih...
basta sljezove boje

mostarac wrote:

Prvo ja mislim da si ti zrela za ban vec odavno i to permanentni. Drugo nisam primjetio da je bilo ko medju muslimanima pokusao da opravda grabovicu i dodji u istocni mostar i slobodno pricaj o Grabovici i iznenadices se da se ljudi stide tog zlocina i osudjuju ga i nemaju apsolutno nista protiv da odgovorni dobiju zasluzenu kaznu. Trece ti si tvrdila da u Ilicima nikad nisu zivjeli muslimani, a ja sam ti rekao da ne samo da su zivjeli i imali zemlju nego su bili vecina. Dalje ovde govorimo o Mostaru, a ne govorimo o Grabovici, Zatim itekako imaju pravo da se oglase i mostarski srbi i mostarski bosnjaci i mostarski zidovi (zidovi su se vec oglasili da su protiv koncerta). Zalosno je sto se ne oglasavaju mostarski hrvati i to je najveca tragedija cijele price, jer govori o slobodi govora u zap. mostaru kao i svijesti koja nije daleko odmakla od 1993. godine.
Tvoj problem je u tome sto neces da priznas da razlika izmedju Thompsona i Bore Djordjevica postoji samo u oznakama i da i jedan i drugi velicaju krvolocne ideje i zlocinacke pokrete. Razlika izmedju njih je u boji dresa i jedan ne moze opravdati drugog. Oba jednako glorifikuju dvije najzlocinackije ideje i dva najzlocinackija pokreta ikad nastala na balkanu - ustase i cetnike.
medjutim kako si ti jedan kvalitetan ustasa tebi ni najmanje ne smeta ni jasenovac, ni dretelj (dretelj je blaz kraljevic prvobitno osnovao za Srbe 1992. godine, a logor je kasnije samo promjenio vrstu "stanara"), jer zaboga to su radile ustase, a ustase i njihova ideologija su nesto sa cim se ti identifikujes i Hrvatska nije zemlja nastala na zlocinu i o tome nema diskusije, ali je zemlja koja je napravila najvece etnicko ciscenje u posljednjem ratu, a to etnicko ciscenje ti uz osmjeh nazivas traktorijada, a ako to nije za ban, ja ne znam sta je.
gdje se ja to identifikujem sa ustasama? A za tvoju informaciju, slusam Riblju Corbu, a ne Thompsona

p.s. eno ti na temi hrvatsko pitanje pljuvanja po zrtvama bugojanskog stadiona. Nijedan Bosnjak ne zeli priznat da je Mlaco ratni zlocinac sto je vrlo cudno jer postoje Bosnjaci koji ce cak za Nasera Orica tvrditi za jeste ... zapitajmo se zasto i u cemu je razlika ... kada Srbi odlaze traktorima iz Knina je za mostarca "etnicko ciscenje" a kada odlaze bez icega iz Sarajeva nije ... opet se zapitajmo zasto ... mene treba banirati jer nemam nista protiv Thompsonovog koncerta a njega treba drzati na forumima da naziva Albance Siptarima a Rome Ciganima ... sav primitivizam osobe sa nickom mostarac se moze vidjeti na temi o Kosovu ... covjek tvrdi da je Kosovo srpsko - fuj!!!
Last edited by basta sljezove boje on 22/09/2007 14:04, edited 2 times in total.
in33sa

Post by in33sa »

Hattab72 wrote:
in33sa wrote:
Hattab72 wrote:
O cemu ti ba...Kako tebe nije stid pricati tako, a znas dobro da je Hrvatska nastala na etnickom ciscenju...Zrtve Vukovara ne mijesaj ovdje...Ali zaboravljas cijele regije koje su na noge skocile i pobjegle iz Hrvatske...Ne kazem sada sa druge strane i ti koji su vladali na tim regijama su proveli etnicko ciscenje, ali jedno etnicko ciscenje, ne opravdava drugo...
A jel, Srbi koji odu iz Sarajeva su samo cetnici koji idu "medju svoje", a Srbi iz Knina su genocidisani i protjerani.

Zanimljiva "logika".

Dvolicnosti nikad dosta.

Vidim da ili si nisi bila rodjena za vrijeme rata ili toliko mlada da nisi jos mogla rasudjivati stvari...

Cinjenica # 1

Srbe u Sarajevu niko nije tjerao nikakvom vojnom akcijom...

Cinjenica # 2

Srbi su zaista otisli sami, svojom voljom iz Sarajeva...

Cinjenica # 3

Neki od srba su otisli zbog teskog stanja u gradu, a izlazak im je nudio mogucnosti da ih niko ne ubije dok idu po vodu ili cekaju za hljeb...Sto mu ga kao zakljucak dodje da su srbi u Sarajevu bili ugrozeni, ali od srba sa brda koji su ih gadjali...

Cinjenica # 4

Neki od srba su otisli zbog svoje cetnicke ideologije, a nisu to na vrijeme uradili, posto su ih ratna zbivanja preduhitrila, pa cim se ukazala prilika pridruzili su se svojoj sumskoj braci...

Cinjenica # 5

Srba u Sarajevu jos uvjek ima, za razliku od Hrvatske, gdje su ti dovoljni prsti jedne ruke da ih nabrojis...

Cinjenica # 6

Srbi su bukvalno protjerani u Hrvatskoj vojnom akcijom, a kuce su im unistene i popaljene, dok oni srbi koji odose iz Sarajeva SVOJOM VOLJOM sada svoje kuce i stanove prodaju za dobre pare...

Toliko o cinjenicama...
Koja si ti gljiva, nevjerovatno.

Zaboravio si Cacu navesti, humanitarca i muzicara.
privat

Post by privat »

basta sljezove boje wrote:Hattab72, ako Jukino hapsenje Srba po stanovima nije vojna akcija, ja ne znam sto jeste, a sarajevski Srbi demantiraju sve sto si napisao. Veljko Kojovic koji je u ratu bio predsjednik dobrotvornog drustva Dobrotvor pise u svojoj knjizi "Krvava kosulja sarajevska" kako je izgledao suzivot u Sarajevu za vrijeme rata. Srbi su odvodjeni u kasarnu Viktor Bubanj, premlacivani i ubijani. Ocito ti sve Cacine nevine zrtve nisu vrijedne spomena

sto se tice poredjenja, u Hrvatskoj zivi po podacima iz 2001 201.631 (4,54%) Srba. Srbi imaju osigurana mjesta u hrvatskom Saboru za manjine, sto u sarajevskom kantonu nemaju. Ombudsmeni tvrde da je samo 1% zaposlenih u sarajevskom kantonu srpske nacionalnosti. Prilikom zadnje serije otkaza u Bosnalijeku i Unioninvestu nogirani su prvo Srbi pa onda Hrvati. U Hrvatskoj postoji nekoliko srpskih politickih stranaka (Pupovac, Djukic, Stamirovic), koliko ih je u Sarajevu?
Pricao mi tip koji je isao zajedno sa Cacom,da se desavalo da on udje u bolnicu,gdje leze ranjenici i bolesni,naravno, i da gleda u ljecnicke kartone ,a kad vidi da je u pitanju covjek srpske nacionalnosti,pokida mu sva crijeva za transfuziju,kaze takodze,da je jedne prilike, jedan ,takav,pred njima umro u teskim mukama.I niko ga nije smio zastititi ili se toj spodobi od covjeka suprostaviti.Znao je samo da vice ,da je.e mater srpsku i da ponavlja da se uzalud trose lijekovi na njih jer lijekovi trbaju za hrabre borce armije.
nezeljeni nadimak

basta sljezove boje wrote: A za tvoju informaciju, slusam Riblju Corbu, a ne Thompsona

I bliza i dalja historija nas uci da ljubav izmedju ustasha i cetnika nije tako rijetka :oops: , a kada je rijec o Turbo-Basti, po njenom javnom licnom priznanju, ovo je po njenom ukusu, pa sami zakljucite o kakvoj osobi se radi :oops:

http://youtube.com/watch?v=OXo9IeN9sWI

http://youtube.com/watch?v=g9Ydq2lw5Qw

http://youtube.com/watch?v=rBSASVTxDdQ
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

to za Cacu niko koga ja poznajem u Sarajevu nikad nije čuo..nigdje nije ni zapisano. Ne sumnjam, da ćeš takvu priču pričati i sinovima i unucima iako nije provjerena.

Možda bi trebao razmisliti šta je zvanična vlast u Sarajevu i BiH učinila s krivičnim djelima Cace (onim istinitim, dokazanim, a ne srpskim mitovima i legendama) a šta je zvanična srpska vlast učinila sa npr. Batkom..

Vjerovatno naj~uveniji crnogorski zatvorenik Veselin Vlahovi} zvani Batko (Batica), pobjegao je u ponedjeljak 18. juna iz zatvora u Spuzu, mjestu nadomak Podgorice....

Vlahovic je u spuskom zatvoru izdrzavao kaznu od tri i po godine zatvora na koju je osu|en u aprilu 1999. godine, zbog razbojnistva i nasilnickog ponasanja. Ali, to nije ono zbog cega su za njegovo ime culi brojni stanovnici Crne Gore, Srbije i posebno Bosne i Hercegovine. Svoju "slavu" Vlahovic je sticao 1992. - 1993. godine, u sarajevskom naselju Grbavica. Od tada ga, prema pisanju sarajevskih "Vecernji novina", nesrpsko stanovnistvo iz ovog dijela glavnog grada BiH pamti i pod nadimkom "monstrum sa Grbavice".

U nekoliko nastavaka "Vecernje novine" su, na osnovu iskaza prezivjelih zrtvi i ocevidaca, napravile size Vlahovicevih nedjela:

"Batkova grupa se formalno vodila kao dio jedinice "Bijeli andeli"... Prema izjavama prezivjelih, Veselin Vlahovic je izvrsio ili je saucestvovao u ubistvima preko stotinu gradana nesrpske nacionalnosti. Ucestvovao je i u protjerivanju vise hiljada gradana Grbavice i Vraca. Ubijao je iz vatrenog oruzja, klao nozem, a o sudbini onih koje je Batko protjerao iz Lenjinove i Splitske ulice, ni do danas se nista ne zna.

Pored ubistava, Vlahovic je silovao zene i djevojke nesrpske nacionalnosti. Na Vracama je formirao javnu kucu gdje je dovodio i silovao starice, ali i trinaestogodisnje djevojcice... Licno je ucestvovao i u formiranju privatnih zatvora...".

Veselin Vlahovic je, u virjeme kada su se ovi napisi pojavili i u crnogorskoj stampi, vec bio u istraznom zatvoru u Spuzu. Tamo je, tvrde ocevidci, komentarisao: "Ljudi, ova glava sada vrijedi milion dolara"!

U meduvremenu, oktobra 1999. godine, nedjeljnik "Monitor" je objavio pismene izjave svjedoka koji Vlahovica terete i za ubistvo sestogodisnje djevojcice Azre Pecar. Njena majka Sena objasnjava da su njena kcerka i svekrva ubijene u "zivom stitu" na sarajevskom Jevrejskom groblju, 14. juna 1992. "Cetnici su potjerali nas 15, od toga sedmoro djece, ka polozajima Armije BiH. Potom su otvorili vatru. Imena ubica 'Batko' - Veselin Vlahovic (nekadasnji radnik u kafeu "Hamam bar" na Grbavici) i Iro Zdrale (kom{ija iz Trebevi}ke)", tvrdi Sena Pecar koja je prilikom ubistva svoje cerke i ranjena u kicmu, zbog cega je ostala invalid.

I u knjizi "Balija" ciji je autor Bozo Debelonogic ratovao na Grbavici u jedinicama srpske vojske, cijelo poglavlje posveceno je Batku i njegovim "podvizima".

Uz ostalo, Debelonogic pise: "Batko Crnogorac je najvise volio voziti auta i ubijati Muslimane. Volio je on, doduse, i da ih bije ali samo pred drugima... Batko je Muslimane mucio i ubijao uvijek na drugi nacin, vrseci fizicke i psihicke eksperimente. Dileme je rjesavao brzo i efikasno - recimo - koliko ljudi postrojenih jedan iza drugoga moze ubiti jednim metkom iz papovke, rijesio je tako sto je pokupio u stanovima deset nesretnih Muslimana... stao korak ispred njih, repetirao naciljavsi u prelomu stomaka i opalio. Zadnju dvojicu koja pokusace pobjeci, pobi pucajuci im u leda. Gledajuci radoznalo u ljude koji su se grcili na zemlji stade prebrojavati. "Samo osam". Sjede u auto i ode niz vrace prema Grbavici."
basta sljezove boje

privat, sve je vec napisano. Kada Caco ubija Hrvate i Srbe onda to nije genocid vec kriminal, kad to radi Stela to nije kriminal vec genocid. Kad Srbi sa kompletnim pokretninama pred Hrvatima odlaze u RS to je etnicko ciscenje, kad Srbi pred Muslimanima koji im se uvaljuju u stanove bez icega odlaze iz Sarajeva to je onda napustanje. Kad se Hrvat izbjeglica iz Bosne uvali u srpsku kucu u Kninu onda je to uzurpacija, kad se pisac Nedzad Ibrisimovic uvali u stan Emira Kusturice i neda njegovoj rodici da uzme nijednu privatnu stvar onda je to eksproprijacija eksproprijatora. Kad oni Albance nazivaju Siptarima, Sipcima, onda je to kompliment, a kad se njih bilo kako naziva da se njima ne svidja onda je to uvreda
basta sljezove boje

Batko je silovao i Srpkinje. Zastitnik mu je Momcilo Mandic, kojem se Esref Gracic, advokat iz Sarajeva, nedavno zahvali kako mu je pomogao da izadje iz Sarajeva i Momu oslobodise od svega. Za Batka jos postoji dovoljno svjedoka da se osudi na dozivotnu robiju
Legolas

Post by Legolas »

Postovani forumasi, zna li se ko je organizator tog koncerta.

Hvala na informaciji.

L.
in33sa

Post by in33sa »

basta sljezove boje wrote:privat, sve je vec napisano. Kada Caco ubija Hrvate i Srbe onda to nije genocid vec kriminal, kad to radi Stela to nije kriminal vec genocid. Kad Srbi sa kompletnim pokretninama pred Hrvatima odlaze u RS to je etnicko ciscenje, kad Srbi pred Muslimanima koji im se uvaljuju u stanove bez icega odlaze iz Sarajeva to je onda napustanje. Kad se Hrvat izbjeglica iz Bosne uvali u srpsku kucu u Kninu onda je to uzurpacija, kad se pisac Nedzad Ibrisimovic uvali u stan Emira Kusturice i neda njegovoj rodici da uzme nijednu privatnu stvar onda je to eksproprijacija eksproprijatora. Kad oni Albance nazivaju Siptarima, Sipcima, onda je to kompliment, a kad se njih bilo kako naziva da se njima ne svidja onda je to uvreda
Da, pojedini primjerci su izvanredno dvolicni i licemjerni.

Spominjati idiotsku tezu kako je Hrvatska nastala na genocidu nad Srbima, a u isto vrijeme imati za idole ljude koji su srpske vojnike u Vozuci i na Ozrenu ubijali motornim testerama, rezanjem spolovila, odrubljivanjem glava, ne da je dvolicnost vec vrhunski bezobrazluk.
Last edited by in33sa on 22/09/2007 14:56, edited 1 time in total.
Post Reply