TO HARE CARE - STOTI PUT!!!!!!

Post Reply
danas

Post by danas »

blah blah wrote:
danas wrote:jer bez revolucije i bez maranja po ledjima nema nista... a to je tesko sa ovakvim narodom (nece valjda 35 ljudi voditi neku revoluciju?) a bice potpuno nemoguce cim se zavrsi privatizacija... i to je to... a onda, sasvim je svejedno da li ce ovo biti ko biva jedna drzava sa 3 entiteta, ili 3 banana-drzave... isto sranje drugo pakovanje... jer one drzave za koju smo svi ovdje disali vise nema... i da se vratim na pocetak -- zna se ko ju je i zasto unistio... i zna se sta je pocetak svega...
ni od revolucije i maranja nema nista, jer su u svim dosadasnjim najmanje hajrovali oni u cije ime su, lafo, sprovodjenje. zato, jedino evolucija, pa kom opanci kom obojci.
onda bumo vidli -- za jedno 500 godina... kad se zavrsi probitna akumulacija i raspodjela kapitala, pa onda sve sto ide iza toga... :roll:
blah blah

Post by blah blah »

jbg, 500, pa 500. bolje i to nego svakih 40-50 ponovo u prvobitnu akumulaciju, a svaka preko krvi.
danas

Post by danas »

blah blah wrote:jbg, 500, pa 500. bolje i to nego svakih 40-50 ponovo u prvobitnu akumulaciju, a svaka preko krvi.
ne kazem...
treca generacija ovih bandita ce biti uceni ljudi sa oksforda, ko i svuda u svijetu... i mozda onda i stvore drzavu...
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

a sta ce zorica i sabaheta :oops: :oops: :D

kafana je super da nije morning after :oops: :D

evo ti jedan cosmo savjet _BosanaC: you can write about anything you want, like... for example... shoes? :D

ja se ni u nezvanicnim malim bosnjakistanima nisam osjecala nimalo bosnjacki :oops: valjda nisam na dugme :D znam ja nad kim je vrsen genocid u ratu dobro, a znam i kako je bilo zivjeti ako nisi medju onim sto su namah postali vjernici i nisu odlazili iz dzamiija, gledati njihove trpeze i naglo shvatiti cime hrane svoj silni patriotizam... sve ja vidjela :D

ali ne *ebite me u zdrav mozak da je jedan narod i to bosnjacki jedini odgovoran i jedini unistio drzavu... takes... three... to tango :D
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Grešiš. Ovo će biti mala revolucija. Jedna mini revolucija.
E vidiš, neće tu da se ruši sistem, da se danima protestvuje, štrajkuje, moli, kumi, traže neki uslovi, pa oni neće da ispune, pa onda ovi mogu, ovi ne mogu. Jok more. To će ovako da bidne. Uletimo nas sto ( 100 ) sa govnjivim motkama i udri. Koga zakačiš, zakačiš.
E a onda ćemo da idemo da im se seremo po limuzinama.
blah blah

Post by blah blah »

pravo ces ih zajebat, eto izgovora da ih zamjene "staro za novo" :D
danas

Post by danas »

dawn_upon_dawn wrote:a sta ce zorica i sabaheta :oops: :oops: :D

kafana je super da nije morning after :oops: :D

evo ti jedan cosmo savjet _BosanaC: you can write about anything you want, like... for example... shoes? :D

ja se ni u nezvanicnim malim bosnjakistanima nisam osjecala nimalo bosnjacki :oops: valjda nisam na dugme :D znam ja nad kim je vrsen genocid u ratu dobro, a znam i kako je bilo zivjeti ako nisi medju onim sto su namah postali vjernici i nisu odlazili iz dzamiija, gledati njihove trpeze i naglo shvatiti cime hrane svoj silni patriotizam... sve ja vidjela :D

ali ne *ebite me u zdrav mozak da je jedan narod i to bosnjacki jedini odgovoran i jedini unistio drzavu... takes... three... to tango :D
naravno....

i ne jebite me u zdrav mozak da je tekbiranje na utakmici isto (ako ne i gore) kao i 'noz, zica, srebrenica'; da je pokrivena zena na ferhadiji isto (ako ne i gore) kao i skup cetnika u brckom; da je umno poremeceni mladic sto je ubio rodjenu majku ista (ako ne i veca) opasnost za drzavu kao i treci entitet; da mom jaranu pedji koji se iz BG vratio u sarajevo isto (ako ne i goer) nego mom rodjaku mirsadu koji se vratio u banjaluku; da je selamkanje isto (ako ne i gore) kao i himna RS-a koja samo srbe spominje; i da bi sve bilo u redu samo da bosnjaci nisu toliki fasisti...
Petrovic77

Post by Petrovic77 »

karabaja-x wrote:
Petrovic77 wrote:
karabaja-x wrote:sta bi falilo jednoj jakoj, demokratskoj, bosnjackoj drzavi?
Odrzivost. Na stranu to sto Hrvati, Srbi i Bosanci koji vole BiH ne zele da budu manjina u tom tvom rezervatu kojeg bi da zoves drzavom, jos k tomu jakom. [/list]
pa mislio sam da je napravimo jakom, normalno...maknut lopove, bagru, ekstremiste, stvoriti jaku ekonomiju...
Korupcija, radikalizam i siromastvo su posljedica politicke nestabilnosti. Ne mozes politicku nestabilnost rjesavati baveci se simptomima.

Da bi drzava postojala, mora imati jedno od dvoje, silu kojom bi se branila ili mocnog zastitnika. Zastitnika ti Bosnjaci nemaju (osim eventualno u uzvisenom stvorenju), kao ni silu. Srbija i Hrvatska ne zatvaraju granice sa Bosnom i Hercegovinom zbog Srba i Hrvata u BiH. Koliko bi dana taj tvoj rezervat mogao opstati u totalnoj blokadi, u slucaju da se Beograd i Zagreb ponovo okuraze ?

Recimo smisle neki izgovor da zatvore tu od tebe prihvacenu granice kod Gornjeg Vakufa i Bentbase. Nema transporta robe, nema transporta ljudi. Posalju ti nekog svog budalu koji izvede neki teroristicki napad, oni kao fol iz preventive zatvore granice a ti u izolaciji radis sta ? Jedes krec ?

Jedini razlog zbog kojeg su granice otvorene, jesu Srbi i Hrvati koji zive u BiH. Oni Bosnjaci koji svoj interes vide u raspadu BiH, zaboravljaju izgladnjivanja, zavrtanja plina i slicno.
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Znaš šta? Kad golub izvrši veliku nuždu na automobil, limarija krene da propada. Imaju neku kiselinu u stolici. To je prava stvar.
Kad se to iskombinuje sa nas sto gladnih, ima da jebu čvorka. I oni i njihove limuzine. Će da vidiš.
blah blah

Post by blah blah »

Ce vidimo kako se poslije vozaju u potpuno novim "osmicama", umjesto onim starim citave 2-3 godine.

Slusaj bre ovamo :D
enes-s

Post by enes-s »

Jedino što će oni smeti posle nas i GM-a po ledjima da voze su jugo, fića, eventalno peglica. I to ima da ga prerade da ide na drvo.
Area_51

Post by Area_51 »

enes-s wrote:Jedino što će oni smeti posle nas i GM-a po ledjima da voze su jugo, fića, eventalno peglica. I to ima da ga prerade da ide na drvo.
Ili se radi o omladincu koji trenira dijalekte ili je covjek sanzdaklija, jel da Enese :-) .

Nego ovo drugo vaznije od male sale, sad ce se onaj moj drug blah blah nalozit.

Ide ovaj forumski post neko vrijeme, pod temom To Hare stoti put ili tako vec nekako. Sta je rezultat ove diskusije, koja je svasta nesto dotakla, posebno kad su se dvije dame ukljucile :) . Sugestivno je raja ukazala kroz diskusiju da to naslovljeno »To Hare« vodi ka podjeli Bosne i Hercegovine, da ce biti dio koji je bosnjacki, prospertitetan bez lopova.

Zakljucak, koji dodje sam, kao proizvod percepcije raje, ove neke obicne kao sto sam i ja, nakon otvaranja srca da Haretova politika vodi u podjelu zemlje i stvaranja bosnjacke drzave, jer kao dosta vise samo njihove srpske i hrvatske price i okupljanja, idemo sad i mi bosnjaci. Mogu samo kazat jedno, TO HARE MAJSTORE, postigao si KONACNI CILJ.

Aferim.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Bingo! :D
lady midnight

Post by lady midnight »

Area_51 wrote:
enes-s wrote:Jedino što će oni smeti posle nas i GM-a po ledjima da voze su jugo, fića, eventalno peglica. I to ima da ga prerade da ide na drvo.
Ili se radi o omladincu koji trenira dijalekte ili je covjek sanzdaklija, jel da Enese :-) .

Nego ovo drugo vaznije od male sale, sad ce se onaj moj drug blah blah nalozit.

Ide ovaj forumski post neko vrijeme, pod temom To Hare stoti put ili tako vec nekako. Sta je rezultat ove diskusije, koja je svasta nesto dotakla, posebno kad su se dvije dame ukljucile :) . Sugestivno je raja ukazala kroz diskusiju da to naslovljeno »To Hare« vodi ka podjeli Bosne i Hercegovine, da ce biti dio koji je bosnjacki, prospertitetan bez lopova.

Zakljucak, koji dodje sam, kao proizvod percepcije raje, ove neke obicne kao sto sam i ja, nakon otvaranja srca da Haretova politika vodi u podjelu zemlje i stvaranja bosnjacke drzave, jer kao dosta vise samo njihove srpske i hrvatske price i okupljanja, idemo sad i mi bosnjaci. Mogu samo kazat jedno, TO HARE MAJSTORE, postigao si KONACNI CILJ.

Aferim.
eh, ovo se zove sinteza par excellence :D:D:)
enes-s

Post by enes-s »

Ili se radi o omladincu koji trenira dijalekte ili je covjek sanzdaklija, jel da Enese Roll .
Znaš kako, ja sam ti jedan seljak iz jednog sela kod Leskovca.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59
REIS EFENDIJA CERIĆ NAREDIO BRANKOVIĆU I HEĆI DA KRESO OSTANE NA ČELU EP BIH
Monday, 10.09.2007.

Izvori kažu da je reis Cerić jasno poru­čio Brankoviću i Kresi da neće ni da čuje za smjenu Envera Krese i da to ne dolazi u obzir.Enver Kreso ostat će na funkciji generalnog direktora Elektroprivrede BiH do isteka mandata. Do naglog obrta došlo je nakon tajnog sastanka održa­nog krajem prošle sedmice. Podršku Kre­si dao je reisu-l-ulema Mustafa Cerić i on je na tom sastanku i insistirao da Kre­so ne bude smijenjen. Tu njegovu inicija­tivu prihavtili su i federalni ...

... premijer Nedžad Branković i federalni ministar rudarstva, industrije i energetike Vahid Hećo, piše San.

Hećo je posljednjih mjeseci insistirao na smjeni Krese i Nad­zornog odbora Elektroprivrede.

Kada je Nadzorni odbor na čelu s Rasimom Gaćanovićem odbio smijeniti Kresu i podnijeti ostavku, Hećo je zaprijetio i krivičnim prijavama, a u tome je imao i podršku federalnog premijera i Vlade FBiH.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dripac

Post by dripac »

Harise pomozi ovom narodu, crkni više.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 13:09, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Koja demagogija...

Da probamo ovako: jebem ti Dodik mater sto proda Zeljezaru za marku!

Lagumdzija, da Bog da crko sto postoji PDV na osnovne zivotne namirnice!

Covicu, pogino da Bog da sto je hljeb poskupio!

Definitivno nema potrebe vise napadati nase... Nasi nisu krivi ni za sta, krivi su oni... Ruzni, prljavi, zli...

Jebi nas Hare, boljeg ni ne zasluzujemo!
mostarac

Post by mostarac »

polako nasaje novi slogan Sa-x foruma:

JEBI NAS :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

_BosanaC wrote:http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59
REIS EFENDIJA CERIĆ NAREDIO BRANKOVIĆU I HEĆI DA KRESO OSTANE NA ČELU EP BIH
Monday, 10.09.2007.

Izvori kažu da je reis Cerić jasno poru­čio Brankoviću i Kresi da neće ni da čuje za smjenu Envera Krese i da to ne dolazi u obzir.Enver Kreso ostat će na funkciji generalnog direktora Elektroprivrede BiH do isteka mandata. Do naglog obrta došlo je nakon tajnog sastanka održa­nog krajem prošle sedmice. Podršku Kre­si dao je reisu-l-ulema Mustafa Cerić i on je na tom sastanku i insistirao da Kre­so ne bude smijenjen. Tu njegovu inicija­tivu prihavtili su i federalni ...

... premijer Nedžad Branković i federalni ministar rudarstva, industrije i energetike Vahid Hećo, piše San.

Hećo je posljednjih mjeseci insistirao na smjeni Krese i Nad­zornog odbora Elektroprivrede.

Kada je Nadzorni odbor na čelu s Rasimom Gaćanovićem odbio smijeniti Kresu i podnijeti ostavku, Hećo je zaprijetio i krivičnim prijavama, a u tome je imao i podršku federalnog premijera i Vlade FBiH.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
svasta...jeben igrac taj efendija
_BosanaC

Post by _BosanaC »

JahijaJilic wrote:
Izvini ali Haretov interes nije moj interes. Ja nemam interesa da zivim u bosnjackoj drzavici , da mi sef drzave bude , korumpirani podgrijani les Safet halilovic[/size][/b], da mi najuspjesniji biznismen bude lopov i istakuti seljacina Jata, da moram po drzavnim institucijama gledati polupismene ministre koje je taj tvoj Hare postavio.

uzas covjece, pa sta je taj tvoj Hare uradio za bosnjacki interes dosad.
Sa dozvolom popravljeno je ime u veliko slovo Safet Halilovic. Zasto je gospodin korumpirani podgrijani les? Zar nije izveo BiH iz mnogih kriza? A vodi i to Ministarstvo za izbjeglice (vjerojanto protjerane i izgubljene) a tako dugo je na vlasti. Zar to nije pozitiva korupcije tzv. anti-korupcija?

"pa sta je taj (tvoj- moj nije) Hare uradio za bosnjacki interes dosad

Nahranio je tisuce izgladnjelih i osiromasenih Bosnjaka, a i ostalih naroda BiH. Izgradio stanove i smjestio u izgradjene novogradnje sluzbenike i radnike Zeljezare. Podigao, obnovio i izgradio fabrike u kojima je zaposlenje naslo preko 50% nezaposlenih Bosnjaka i "drugih". Posebno onih mladolikih od 20 do 45 godina. Osigurao internacinalni nivo "feudalnog skolstva iz 18. veka". GOVORI 7 JEZIKA, pa i ISTOVREMENO.

A gospodin Halilovic, kao ministar BiH malo jednog malo drugog ministarstva, radom i boljitkom na vise nivoa i razina, osigurao jedinstveno skolstvo na nivou Federacije i uveo Bosanski jezik cak i u skole sa "H predznakom". O "zajednickim" skolama na nivou Federacije cak je i EU raspravljala. Podigao obrazovni i drugi nivo svih prognanih, istjeranih, raseljenih i drugih.

Na najnovije ´tuzbe protiv istih nitko se poslije toliko uspeha ne bi ni osvrtao. Na neumoljive zahtjeve o zajednickim strukturama, sigurno ce osigurati da tamo "nekakve" institucije iz RS ne mogu iznositi "proizvoljne" statistike o nezaposlenosti u Federaciji, o korumpiranosti u BiH, bez znanja zajednickih institucija BiH i kontrole iz Sarajeva. Bila bi i multietnicnost 100% osigurana, da policija i pravni eksperti iz RS dodju i na podrucje Federacije.

Zar je sve to tako pogresno? Neumoljivi borci za zajednicku BiH ...
Da podebljam, da se slucajno ne zaboravi :oops:
Area_51

Post by Area_51 »

Enese, sala, mora malo, da ti podstaknem rad sivih celija. I ja sam seljak, papak i stoka, zajedno sa svima sto pustimo da nas ovi iz ove stoprocentne stranke, hrvatska verzija, :-D preveslaju i prevode zedne preko vode. Da bar prevode sa engleskog :-) .

A ovaj Jahija, nije on to raja mislio, radio je neki rad po zadatku, onda ovaj Copy Paste i pobjeze tekst gdje ne treba. Ono je samo za intern upotrebe, Nije za nas.
lady midnight

Post by lady midnight »

....................................................
Last edited by lady midnight on 10/09/2007 15:06, edited 2 times in total.
lady midnight

Post by lady midnight »

slazhem se sa dosta dosada navedenog - posebno sa dosta toga shto napisashe nashe pametne dame :D nancy, danas i dawn ;):)

no, ja bih malo spustila loptu...shvatam ja frustracije (i samoj mi je tako) zbog poredjenja neuporedivog i izjednachavanja nejednakog (primjeri koje je danas navela), zbog trenutnog medijskog i politichkog manipulisanja patnjom ljudi, zbog toga shto se od boshnjaka nekako po defaultu ochekuje da budu bolji, razumniji, liberalniji, gradjanskiji i shta vec od "drugih", a da pri tome rijetko kome padne na pamet da imaju vishe nego dovoljno razloga da ne budu bash sve to...
kazhem shvatam, ali to je ipak samo jedan dio priche.

ali drugi dio priche - i tu bi trebali da budemo iskreni - jeste taj da ta slika o boshnjacima kao jedinima koji su josh zainteresovani za cjelovitu BiH ima toliko kvachica da slabo prolazi. znamo valjda svi da se "boshnjachko" politichko vodstvo (ovo stavljam pod navodnike, jer sam svjesna da su navedeni predstavljali, i vodili, samo jedan dio boshnjachke populacije, u koji se recimo ja lichno ne ubrajam) za vrijeme rata ponashalo u najmanju ruku fleksibilno po pitanju cjelovite BiH.
dalje, zar je zaista neka tajna da nacionalne, ukljuchujuci i boshnjachku, oligarhije i mrezhe - ne igraju ovdje toliku ulogu institucije, ma koliko mi navikli udarati po njima, nego raznorazni "networks" - vec dobrih 12ak godina, dakle nakon rata, preshutno dijele - i podijelishe - ovu zemlju? pa i magarcu sa grane (imamo mi josh i ljudi koji zhive po drvecu, shto ne bi magarci:D) je valjda jasno da je podjela na interesne sfere vec uslijedila, iako je nemamo zvanichno: imamo tri regionalno-nacionalna centra (sarajevo-boshnjachki, mostar-hrvatski, banja luka - srpski) ...ko hebe "manjine" koje tamo zhive... u mostaru se boshnjaci recimo osjecaju vishe nego zapostavljenim od strane sarajeva - a zna se i zashto: boshnjachke mocnike u sarajevu i okolini interesuje "njihova" sfera, shto bi se oni brinuli o tamo nekoj hercegoivni, ta bogati to nije njihovo...i tako dalje.

dalje, mislim da je pogreshno u istoj ravni uporedjivati udio pojedinih grupa u zlochinima za vrijeme rata i danashnju "radikalizaciju" bilo koje grupe, pa i boshnjacke. zashto?
zato shto valjda niko pametan i informiran nece poreci da su boshnjaci bili najvece zhrtve tokom agresije, zato shto niko ne poriche da su se ratni zlochini pochinjeni od strane srba, hrvata i bosshnjaka medjusobno razlikovali: po razmjerama, po sistematskom pristupu, pa i po stepenu uzhasa...

ali niko pametan valjda ne bi trebao ni da porekne da su kretanja u boshnjachkom drushtvu nakon rata izrodila radikalne elemente - elemente za koje su SDAovci mile mace...recimo, kod ovih "nashih" vehabija nije toliko problem u njihovom insistiranju na "pravovjernosti", jer to radi svako vjersko uchenje; problem je u tome shto su oni sinteza vjerskog fanatizma, radikalnog sekularnog nacionalizma i generichko-fashistoidnog habitusa; a imamo onda i sekularnog fashizma manje-vishe oslobodjenog od vjerskih konotacija, nije da ga nemamo - pa prochitajte malo izmedju redova u vecini tekstova na boshnjaci.com.

shto se tiche mudzhahedina i njihovog spominjanja: navikla valjda na svakodnevne ispade zapadnih medija, javnu paniku i optuzhivanje muslimana za sve zhivo, ne iznenadjuje me nimalo da su mudzhahedini medijski "atraktivni". i tachno je da se povlache i instrumentaliziraju prvenstveno od strane onih koji bi da negiraju zlochine pochinjene nad boshnjacima, ili da ih relativiraju ili da ih strpaju u pogreshan kontekst.
no ta konstatacija ne mijenja chinjenicu da ih je bilo. i da su chinili zlochine. i ja mislim da se kod nas trebaju spominjati. trebaju se spominjati zbog moje mlade (boshnjachke) rodbine, koja recimo zna sve o heliodromu i dretelju, a ne zna da su u shkoli u kojoj danas uche stihove i pjevaju pjesmice silovane hrvatske zhene i djevojke. ne znaju da im je komshija u haagu zato shto je na pravdi Boga ubio dvoje hrvatskih civila - cefnulo mu se. ne znaju da mojoj prijateljici B. nimalo nije lako dolaziti kod mene kuci, odmah pored dzhamije i ezana, a pola joj rodbine zaklano od strane mudzhahedina u srednjoj bosni uz tekbir...
a i kako ce znati ovi moji, mladji i stariji, kad se spominje samo ono shto je uchinjeno "nama", dok se "nashi" zlochini pravdaju time shto smo bili na strani zhrtve (kao shto i jesmo)... ne radi se ovdje uopshte o tome kojoj strani pripada ovo "moje", radi se o principu.

i treba se spominjati, i treba se prichati o tome, i treba se znati shta se desilo, bash zato da bi se izbjeglo izjednachavanje i relativizacija.

i na kraju da kazhem da ja u kritici harisa i njegove politike ne vidim nikakvo kolektivno optuzhivanje boshnjaka, i mislim da se to ne bi trebalo tako shvacati. chovjek je iznevjerio povjerenje svojih biracha, sad fura neki svoj fazon, sprovodi u praksi politiku koju je verbalno odbacivao... i zashto to ne izgovoriti a bez da se odmah uhvatimo za onaj pars pro toto princip koji nas je i doveo do ovoga gdje smo sada?
Post Reply