Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Bellica

#176 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Bellica »

Posto sam akuserka evo da preporucim doktore koji su po mom misljenju dosta strucni, ljubazni i s kojima mozete popricati, a da nemate osjecaj da jedva ceka da odete iz ordinacije:

Dr. Rada Rakic-Kovacevic Zavod za zastitu majke i materinstva (bivsa Skerliceva)
Dr. Naser Redzepi Zavod za zastitu majke i materinstva (bivsa Skerliceva), a ima i privatnu ordinaciju
Dr. Sanjin Dekovic Klinika za ginekologiju i akuserstvo
Dr. Zulfo Godinjak je strucnjak za bracni sterilitet

Za ostale necu nista da govorim, a znam manje vise sve ginekologe jer sam obisla u toku skolovanja i pripravnickog staza dosta ginekoloskih ustanova.
Visoki napon

#177 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Visoki napon »

Neila wrote:Pozdrav ljudi,

Iscitala sam sve postove i svaka vam cast. Vrlo informativno. Vidim da dosta hvalite dr. Spahovica i vjerovatno cu se njemu javiti. Trebam da uradim papa test i kolposkopiju, no u zadnje vrijeme imam problema sa jajnicima (bole me i imam pojacan sekret) i mislim da bih trebala uraditi i UZ. Zna li neko koliko bi me otprilike to kostalo kod dr.Spahovica?

Prosle godine sam isla dr.Amiri Frljak i nije mi se dopala. Pregled je bio bolan i ona je bila izuzetno drska! Njoj nikad vise u zivotu!I samo da napomenem neki dan sam isla kod dr. Taiba Delica u polikliniku Sunce i cinio mi se ok. Nekako se trudio da bude opusten i da samim tim i mene opusti. Samo me nekako brzo pregledao... Ima li neko iskustva s njim, primjedbe, bilo sta? Svaki savjet je dobro dosao :)
I ja sam 2 x isla kod Taiba.Prvi put mi je zivot 'spasio' kad mi je otkrio uzasnu mutantnu dermoidnu cistu :).Dr.Masic me je operisao-covjek je carobnjak,njemu treba ici samo je tesko do njega doci :S
A drugi put kad sam otisla kod Dr.Taiba nekako je bio povrsan :(.Cak taj jajnik koji sam operisala nije ni pregledao i kad sam ga pitala u kakvom je stanju zacudjeno me je pogledao i pitao-'pa zar ti ga nisu odstranili' :? .Zamisli soka,strava.I onda ponovo vrati uz sa komentarom kako je malo tkiva ostalo pa nije odmah primjetio :shock: .Zene ga hvale ali je meni sada nakon toga malkice... :(
Inace u Suncu su strasno ljubazni,papa test bude za max 7 dana,odmah obavijeste telefonom,kazu sta i kako,recepti su spremni...a uz i papa test nije skup-75 KM
wewa

#178 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by wewa »

meni je taib delic u rangu redzepija i hadziomerovica. dzaba strucnost, nikakvi su u komunikaciji s pacijenticom.
Visoki napon

#179 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Visoki napon »

wewa wrote:meni je taib delic u rangu redzepija i hadziomerovica. dzaba strucnost, nikakvi su u komunikaciji s pacijenticom.
Ma vidi ne mora biti divan i krasan i da se smjeska ali ako sam dosla na pregled,platila koliko traze daj onda uradi to kako treba a ne polovicno,fuseraj.Pogotovo nakon operacije,kad je trauma jos uvijek prisutna i strah da opet nesto nece biti kako treba.
Slabo ko posao radi 'od srca' :(
wewa

#180 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by wewa »

ne trazim ni ja osmijeh, ali ocekujem da me se saslusa i tretira s postovanjem koje zasluzujem kao ljudsko bice. da se imam gdje presvuci a da moje presvlacenje ne posmatra bilo ko sa strane (kao kod hadziomerovica), da me se persira jer nismo zajedno ovce cuvali (za razliku od taiba). da me se shvati ozbiljno dok iznosim anamnezu, umjesto da se ponasa kao da ugrozavam njegovo strucno znanje (kao kod redzepija).

da barem nemam to visegodisnje iskustvo hodanja po ginekolozima i da barem ne znam kako to izgleda u uredjenim zemljama, rekla bih samoj sebi da pretjerujem. ovako, iznimno sam zahvalna za svako pozitivno iskustvo, a tu prvenstveno isticem dr divanovica i gotovo cijelu ekipu ginekologa iz Opce bolnice, a ponajvise dr nakasa i dr masica.
Visoki napon

#181 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Visoki napon »

wewa wrote:ne trazim ni ja osmijeh, ali ocekujem da me se saslusa i tretira s postovanjem koje zasluzujem kao ljudsko bice. da se imam gdje presvuci a da moje presvlacenje ne posmatra bilo ko sa strane (kao kod hadziomerovica), da me se persira jer nismo zajedno ovce cuvali (za razliku od taiba). da me se shvati ozbiljno dok iznosim anamnezu, umjesto da se ponasa kao da ugrozavam njegovo strucno znanje (kao kod redzepija).

da barem nemam to visegodisnje iskustvo hodanja po ginekolozima i da barem ne znam kako to izgleda u uredjenim zemljama, rekla bih samoj sebi da pretjerujem. ovako, iznimno sam zahvalna za svako pozitivno iskustvo, a tu prvenstveno isticem dr divanovica i gotovo cijelu ekipu ginekologa iz Opce bolnice, a ponajvise dr nakasa i dr masica.
Masic je zakon.I kao doktor i kao covjek.I prije i poslije operacije me je stalno obilazio,pitao kako sam,sta ima,ohrabrivao..itd.A nikada ni markice nije htio da uzme.Niti bilo kakav drugi poklon.A bez stele sam njemu u ruke pala :),imala sam ludu srecu.Da je bio bilo koji drugi doktor pri operaciji bi mi sve izvadio ali zahvaljujuci njemu 90% je spaseno :). Svaka mu cast :thumbup:.Masic rules :) :thumbup:
Zvoncica123

#182 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Zvoncica123 »

Ja otisla Taibu u BSO, nisam ni usla uvalio mi YAZ, pregled trajao cijele dvije minute. Nikad vise.
otherside

#183 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by otherside »

divanović, mašić, nakaš...isto k'o wewa :D
Critty Bo

#184 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Critty Bo »

Ja sam presla kod Divanovica. Tek sam mu jednom isla, ali sam time zadovoljna. Nije bas "doktor za razgovorusu", malo je ters, ali je stvarno temeljit i objasni problem od A do Z.
fancy girl

#185 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by fancy girl »

Vasa iskustva sa Dr. Hadziomerovicem preporucuju mi da odem kod njega pa... ???
Visoki napon

#186 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Visoki napon »

fancy girl wrote:Vasa iskustva sa Dr. Hadziomerovicem preporucuju mi da odem kod njega pa... ???
Ako je to onaj sto ima ordinaciju na M.dvoru-mojoj rodici je davno vodio trudnocu i kao sve ok a njoj beba bila mrtva u stomaku :(,malo je falilo da dobije sepsu.E sad....
wewa

#187 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by wewa »

hadziomerovic ima oko za prepoznati eventualna odstupanja na uzv (ali eto, po prethodnom postu ne bas uvijek) a i solidan je endokrinolog. sve to na stranu, ali meni ne pase k'o insan.
Visoki napon

#188 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Visoki napon »

wewa wrote:hadziomerovic ima oko za prepoznati eventualna odstupanja na uzv (ali eto, po prethodnom postu ne bas uvijek) a i solidan je endokrinolog. sve to na stranu, ali meni ne pase k'o insan.
Ma da,greske su uvijek desavaju.Nazalost :(
Jenny1982

#189 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Jenny1982 »

Da li je neko od vas cuo za doktora Seada Gušića? Trenutno radi u Skerlićevoj, rekli su mi da dodjem kod njega sljedece sedmice na pregled, ali nemam pojma ko je covjek, pa me zanima da li neko zna, i sta misli o njemu?
hvala unaprijed!
irmaaa1

#190 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by irmaaa1 »

Šta je sa doktorima u Domovima zdravlja? Dom zdravlja Ilidža? Ima li neko iskustva?
wewa

#191 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by wewa »

irmaaa1 wrote:Šta je sa doktorima u Domovima zdravlja? Dom zdravlja Ilidža? Ima li neko iskustva?
ima finih ginekologa na Otoci, recimo dr Basic je divan :thumbup:
Frida.

#192 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Frida. »

Pozdrav :-D
Evo ja npr. idem kod dr. Djuderije (on radi u Domu zdravlja Hadzici) i stvarno covjek zna sta radi. Jedini problem kod njega je sto cekas sto godina u cekaonici jer pacijentica ima mali milion :-) Ali nikad ga ne bih mijenjala. Ljetos sam imala neki problem i morala sam na Jezeru da lezim par dana, kad su vidjeli njegove nalaze uopste mi nisu provjeravali dijagnozu (a to nije samo u mom slucaju). Zaista, za njega sve rijeci hvale ;-)
amilicaaa

#193 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by amilicaaa »

Pozdav djevojke/zene...nedavno mi je jedna prijateljica preporucila dr.Spahovica iz Sarajeva,kaze da je njenoj sestri bas pomogao,a ja trenutno imam nekih problema pa mi treba neki doobar doktor. Obzirom da nisam iz Sa,voljela bih ako bi mi neko mogao napisati gdje se on tacno nalazi (broj tel imam,ali mi treba adresa i ako moze da mi neko objasni gdje se to tacno nalazi u Sa),radno vrijeme(da li radi i Nedjeljom),koliko se dugo ceka na pregled i ostale informacije koje bi mi mogle pomoci.Unaprijed hvala!
shambho

#194 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by shambho »

amilicaaa wrote:Pozdav djevojke/zene...nedavno mi je jedna prijateljica preporucila dr.Spahovica iz Sarajeva,kaze da je njenoj sestri bas pomogao,a ja trenutno imam nekih problema pa mi treba neki doobar doktor. Obzirom da nisam iz Sa,voljela bih ako bi mi neko mogao napisati gdje se on tacno nalazi (broj tel imam,ali mi treba adresa i ako moze da mi neko objasni gdje se to tacno nalazi u Sa),radno vrijeme(da li radi i Nedjeljom),koliko se dugo ceka na pregled i ostale informacije koje bi mi mogle pomoci.Unaprijed hvala!

Pa prvo nazoves na telefon i narucis se, uglavnom mozes u toku te sedmice ili zavisi od rasporeda i hitnosti je l'..

Kad dodjes u Sa, sjednes na tramvaj, sad ne znam iz kojeg ces pravca, al' izaci na Pofalićima kako god (pitaj vozaca). Kad izadjes iz tramvaja, trazi u vidiku crkvu (pitaj nekoga na stanici, najsigurnije) i kreci se prema njoj. Kad prodjes crkvu i igraliste do nje, prva zgradica sa lijeve strane, druga vrata ja mislim, pozvonis pise Dr. Spahovic..

Ako dodjes kada si narucena, bit ces primljena odmah..
Za radno vrijeme, ne vjerujem da radi nedjeljom ali kad nazoves mozes pitati..

Nadam se da ces se snaci, sretno u svakom slucaju.. :)
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#195 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by anjusha »

Spahovic ne radi nedjeljom, a zbog 1.martskih praznika sad nece raditi ni cetvrtak ni petak. Jako ga je lako naci- samo trazi hotel Bristol. Ako nadjes taj hotel, naci ces i njega :) I sve preporuke za tog doktora! Kako ga sam ga otkrila- vjerna sam mu ko pas :)
Sretno, pa sta god da je u pitanju :)
lavinija

#196 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by lavinija »

moze li mi neko napisati neko iskustvo sa dr. Vanesom u Skerlićevoj,,,,prvi puta idem na pregled pa me strah :(...ako imate neko iskustvo piste molim vas,,,,veliki pozz
Jenny1982

#197 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Jenny1982 »

lavinija wrote:moze li mi neko napisati neko iskustvo sa dr. Vanesom u Skerlićevoj,,,,prvi puta idem na pregled pa me strah :(...ako imate neko iskustvo piste molim vas,,,,veliki pozz
Doktorica Vanesa je divna, zaista nema cega da te bude strah. Vrlo ljubazna, strucna, odlicna. Samo hrabro, drzim ti fige!
lavinija

#198 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by lavinija »

Hvala vam najjjjjljepsaaa
velik pozz :)
malaslatka

#199 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by malaslatka »

pozdrav djevojke citajuci ovaj forum sam odlucila da odem kod doktora Divanovica na pregled,jer kod zadnjeg doktora sam imala neugodno iskustvo,zanimame koliko kosta cjelokupan pregled kod doktora Divanovica,znaci i radjenje papa testa,i da gdje se tacno nalazi dal gdje je prodavnica Uniprometa ili zgrada sa stanovima.hvala vam unaprjed
amilicaaa

#200 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by amilicaaa »

shambho i anjusha hvala vam puno za odgovore....
Post Reply