FK VELEŽ Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#176 Re: FK VELEŽ

Post by -LIBERO- »

sehic wrote:SADA MI NEŠTO ŽAO SARAJEVA JER AKO NE BUDE ŠTELE ILI ODGODE UTAKMICE VELEŽ ĆE PROTUTNJATI KOŠEVOM.
Decko ,nemoj da budes smijesan.
Ako uzimas parometar ovu utakmicu u Modrici ,i po tome cijnis snagu Sarajeva,samo te moram malo razocarati.

Sarajevo ce sada imati sasvim dovoljno vremena da se konsoliduje i da se fizicki oporavi.

Tako da parometar igre Sarajeva treba da ti budu evrospke utakmice i utakmice sa Slobodom,a u tom omjeru nemate nikakve sanse,koliko god se vi sada nafurali zbog dvije DOMACE pobjede i to protiv preslabog Travnika i totalno rastimanog i ne uigranog Olimpika.

Hladno i opusteno 2-0 :dance: :thumbup:
palermo

#177 Re: FK VELEŽ

Post by palermo »

-LIBERO- wrote: Decko ,nemoj da budes smijesan.
Ako uzimas parometar ovu utakmicu u Modrici ,i po tome cijnis snagu Sarajeva,samo te moram malo razocarati.

Sarajevo ce sada imati sasvim dovoljno vremena da se konsoliduje i da se fizicki oporavi.

Tako da parometar igre Sarajeva treba da ti budu evrospke utakmice i utakmice sa Slobodom,a u tom omjeru nemate nikakve sanse,koliko god se vi sada nafurali zbog dvije DOMACE pobjede i to protiv preslabog Travnika i totalno rastimanog i ne uigranog Olimpika.

Hladno i opusteno 2-0 :dance: :thumbup:
Moglo bi biti zanimljivo.Gledao sam obadvije utakmice Veleža i koliko god, možda protivnici nisu relevantni (mada Olimpik, mislim ipak neće biti loš) ostaje činjenica da Velež odavno nije bio bolji. Postoji prost razlog zašto je ove godine bolji u odnosu na ostale sezone, jednostavno nikad nije imao bolje igrače.To naravno, nije garancija da ćemo ostati neporaženi na Koševu, ali ako ovi stari igrači (kao što su Zaimović, Jugo, velagič) uspiju potisnuti gubitnički mentalitet i ako ove mlade nosioce igre (Osmanagić, Džafić, pa i Čolić) neiskustvo i trema ne savladaju, onda će sarajevu biti zajebano. Ne vjerujem da ima trenutno tim u BiH sa bržom i organizovanijom kontrom.A možda i sreća odluči.
Uglavnom Libero otiđi na utakmiocu, ne možeš izgubiti, ili će sarajevo pobijediti pa si onda svakako veseo, ili ćeš vidjeti jedan sasvim novi Velež......
elSaik

#178 Re: FK VELEŽ

Post by elSaik »

S jedne strane tu je Velež, koji igra ofanzivno, napadački, postiže puno golova i ima brze igrače. S druge strane je Sarajevo čiji su igrači umorni, a i kad nisu spori su, pogotovo odbrambeni. Ukoliko Velež napadne može bez problema do bod(ova). Međutim, ukoliko se zatvore kao što je to učinila Sloboda (doduše, "tek" nakon postizanja gola [pri kojem se vidjela sporost igrača odbrane Sarajeva]), onda ne vjerujem da će biti Slobodine sreće i da će izgubiti. Uglavnom, očekujem dobru utakmicu. Šteta što je neće bit na tvu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#179 Re: FK VELEŽ

Post by -LIBERO- »

palermo wrote:Uglavnom Libero otiđi na utakmiocu, ne možeš izgubiti, ili će sarajevo pobijediti pa si onda svakako veseo, ili ćeš vidjeti jedan sasvim novi Velež......

U to mozes biti siguran,jer svakako ne propustam ni pripremne utakmice svoga kluba,a kamoli ligaske :D :thumbup:

Ma ok,shvatam ja sta ti picas,Velez napokon ima solidnu ekipu,poslije niza godina,i realno "podletile" su vam dvije ekipe Travnik koji je lagani odron ove sezone i Olimpik koji ima nekog kvaliteta ali je sve to neuigrano.
Razumijem ja vasu euforiju,ali padate na Kosevu,uvjeren sam u to.

6 dana je sasvim dovoljno da se ekipa Sarajeva okrijepi i konsoliduje,a u takvom stanju ipak smo i uigraniji i duze zajedno i kvalitetniji.
Ocekujem dobru tekmu,i dobru atmosferu,i zaista je steta sto nece biti TV prenosa jer 100% nema sanse da bude losa tekma 8) :thumbup:
palermo

#180 Re: FK VELEŽ

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:
palermo wrote:Uglavnom Libero otiđi na utakmiocu, ne možeš izgubiti, ili će sarajevo pobijediti pa si onda svakako veseo, ili ćeš vidjeti jedan sasvim novi Velež......

U to mozes biti siguran,jer svakako ne propustam ni pripremne utakmice svoga kluba,a kamoli ligaske :D :thumbup:

Ma ok,shvatam ja sta ti picas,Velez napokon ima solidnu ekipu,poslije niza godina,i realno "podletile" su vam dvije ekipe Travnik koji je lagani odron ove sezone i Olimpik koji ima nekog kvaliteta ali je sve to neuigrano.
Razumijem ja vasu euforiju,ali padate na Kosevu,uvjeren sam u to.

6 dana je sasvim dovoljno da se ekipa Sarajeva okrijepi i konsoliduje,a u takvom stanju ipak smo i uigraniji i duze zajedno i kvalitetniji.
Ocekujem dobru tekmu,i dobru atmosferu,i zaista je steta sto nece biti TV prenosa jer 100% nema sanse da bude losa tekma 8) :thumbup:
Iskreno, al sasvim iskreno, ne mislim da ste kvalitetniji, jeste uigraniji, iskusniji i naravno domaći teren je domaći teren.
Uostalom, vidjećemo......
GandalfSivi

#181 Re: FK VELEŽ

Post by GandalfSivi »

rado_vidjen wrote:ocekujem da leprsavom igrom porazite grogiranog protivnika. zakucajte ih na dno.

odbrana im je prespora, nek me kontaktira abdulah ibrakovic za ostale detalje, otkricu mu tajnu lol

Kako se bolan vise ne umoris. Pa upotrijebi malo mozak, skontaces da te ne ide prognoziranje utakmica Sarajeva. Ali hajde, jedva cekam vikend pa cemo se onda opet barem dva dana odmoriti od tebe...
karanana

#182 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

GandalfSivi wrote:
rado_vidjen wrote:ocekujem da leprsavom igrom porazite grogiranog protivnika. zakucajte ih na dno.

odbrana im je prespora, nek me kontaktira abdulah ibrakovic za ostale detalje, otkricu mu tajnu lol

Kako se bolan vise ne umoris. Pa upotrijebi malo mozak, skontaces da te ne ide prognoziranje utakmica Sarajeva. Ali hajde, jedva cekam vikend pa cemo se onda opet barem dva dana odmoriti od tebe...
kako me bola ne ide prognoziranje?! otvori temu premijer liga 09/10 pa vidi koji sam tip prognoziro u modrici.
karanana

#183 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

etanol wrote:Dragi naši gosti, čuvajte kosti :D
hvala, na upozorenju saraj-beže,
a vi pripremite viška mreže,
mi ih deremo, mi ih probijamooooooo
GandalfSivi

#184 Re: FK VELEŽ

Post by GandalfSivi »

karanana wrote:
GandalfSivi wrote:

kako me bola ne ide prognoziranje?! otvori temu premijer liga 09/10 pa vidi koji sam tip prognoziro u modrici.
Ko je lud ovdje a ko zbunjen? Nisam tebi bolan nista rekao...
karanana

#185 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

hahahaha, sorry. ucinilo mi se moj tekst a nisam vidio da citirani nick nisam ja.
strong69

#186 Re: FK VELEŽ

Post by strong69 »

karanana wrote:
etanol wrote:Dragi naši gosti, čuvajte kosti :D
hvala, na upozorenju saraj-beže,
a vi pripremite viška mreže,
mi ih deremo, mi ih probijamooooooo
Navijacki je nadati se. Ova tekma je Velezu pravi test i pokazace mu koliko zaista moze. Prve dvije tekme po mom skromnom misljenju nisu mjerodavne za neka dublja predvidanja.
cikular

#187 Re: FK VELEŽ

Post by cikular »

Samo naprijed,moji dragi Hercegovci!

ryan

#188 Re: FK VELEŽ

Post by ryan »

Image
Bijeli_sa

#189 Re: FK VELEŽ

Post by Bijeli_sa »

5-0
jasco

#190 Re: FK VELEŽ

Post by jasco »

dobro je krenulo ove sezone za rodjene.
ako bog da sljedece godine "europa cup".

Image
Image
sniPod

#191 Re: FK VELEŽ

Post by sniPod »

dvije pobjede kod kuce i odmah euforija :lol: , a sta bi bilo da pobjede na kosevu, odmah bi cuo izjave "titula je nasa" :-D
mido_Hz

#192 Re: FK VELEŽ

Post by mido_Hz »

ljudi citam komentare i ne mogu da vjerujem kakvi ima NErealni tipova...komentari tipa "mozda ste uigraniji al kvalitetniji niste"..."pripremire mreze jer mi ih busimo" itd...pa ljudi dragi gledajte malo sa realne strane....velez na Kosevu APSOLUTNO nema ama bas nikakve sanse da dodje do boda a ne vise.utakmice kuci protiv buduceg drugoligasa travnika i solidlog olimpika nije nikakvo mjerilo vase "snage".vidjecete vas omjer kad krenu tekme u gostima,onda cete se spustiti na zemlju i zaliti se na sudije ko Husref :)...zelim vas sve najbolje prijatelji iz Mostara al na bodove ne racunajte...pozz
-LIBERO-
Čiča Gliša

#193 Re: FK VELEŽ

Post by -LIBERO- »

the stranger wrote:Dobrodošlica našim prijateljima i istinskim sportskim rivalima, čiji me zadnji rezultati itekako raduju.

Nadam se da ćete doći na naš najveći stadion u što većem broju, da zajedno bodrimo svak svoje ljubimce, da napravimo jedan veliki spektakl kako na tribinama tako i na terenu, i da na kraju sve ispratimo zajedničkim aplauzom.

Sve osim pobjede za nas bi bilo veliko razočarenje.
Mislim da pretjerujes u tim potenciranjima prijateljstava i nekih skoro pa bratskih odnosa.
Velez je samo jedan klub koji ucestvuje u takmicenju zajedno sa nasim Sarajevom

Sve drugo ,sto pojedinci pokusavaju progurati,je cisto licni dozivljaj odnosa prema njima.

I bespotrebno potencirano prijateljstvo,je apsolutno demantovano u vise navrata u Vrapcicima.

Prizeljkujem fer i korektnu igru (i nista vise od toga) uz pobjedu Sarajeva i ludilo na sjeveru :dance: :thumbup:
palermo

#194 Re: FK VELEŽ

Post by palermo »

mido_Hz wrote:ljudi citam komentare i ne mogu da vjerujem kakvi ima NErealni tipova...komentari tipa "mozda ste uigraniji al kvalitetniji niste"..."pripremire mreze jer mi ih busimo" itd...pa ljudi dragi gledajte malo sa realne strane....velez na Kosevu APSOLUTNO nema ama bas nikakve sanse da dodje do boda a ne vise.utakmice kuci protiv buduceg drugoligasa travnika i solidlog olimpika nije nikakvo mjerilo vase "snage".vidjecete vas omjer kad krenu, tekme u gostima,onda cete se spustiti na zemlju i zaliti se na sudije ko Husref :)...zelim vas sve najbolje prijatelji iz Mostara al na bodove ne racunajte...pozz
nek ste vi vidjeli vaš omjer u gostima :D a neće se nama biti teško naučiti žaliti na sudije..imamo od koga učiti...ta i u modriči je sudija bio kriv :D ....idi bolan ta i ne znaš ko igra u veležu, al znaš da nema apsolutno nikakve šanse :D srečom Sloboda je imala :D

i ja želim sve najbolje sportskim prijateljima iz FK Sarajevo....
Baltazar_khan

#195 Re: FK VELEŽ

Post by Baltazar_khan »

Veležovci, očekujem da ćete se kući vratiti tužni zbog poraza :oops:
palermo

#196 Re: FK VELEŽ

Post by palermo »

etanol wrote:Kada dolazite na Koševo onda smo vam sportski prijatelji, a kada mi dolazimo u Vrapčiće onda je to na nož, pa makar za vas bila i utakmica za prestiž. E zahebali ste se, sad ćete i vi biti dočekani kako zaslužujete i na terenu i van njega. Bod(ove) zaboravite.
p.s. eto vam Slavije pa sa njima budite prijatelji koliko hoćete
Kavade i saransak ???
karanana

#197 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

etanol, vidi se da ne ides previse na tekme svoga kluba, vjerovatno nikako na gostovanja.
karanana

#198 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

ma o prijateljstvu i ljubavi se nema sta pricati kad je utakmica i igra na terenu u pitanju. da su mi braca, treba igrati posteno, hrabro i pozrtvovano i dati 110% jer se igra protiv jakog i etabliranog protivnika koji igra u evropi i to nas treba jos vise naloziti i pogurati da vas dignemo ili barem uzmemo bod.
Dr.Belajsuz

#199 Re: FK VELEŽ

Post by Dr.Belajsuz »

Mogu li ja da pitam sve ove navijače Sarajeva, koji ovdje seru po Veležu, koliko su puta bili u Vrapčićima na utakmici?
Onda da vas pitam, KADA su to nbavijači Sarajeva dočekani na nož od strane navijača Veleža, kada?
Neću ulaziti u to kakva je Uprava Veleža bila, pa došla nova još gora, pa sad šta bude od ove, ali i Mostarci znaju da im tu ne cvjeta. Ako nas istjeraju sa stadiona, to nije stvar navijača Veleža, nego Uprave tog tima, a navijači Veleža su to popratili negodovanjem i na kraju aplauzom kada smo izašli.
Ako udare Marciana, to uradi jedan krmak, igrač Veleza, ali nema nista s navijacima.

Zato, samo navalite na Kosevo, da vas akoBogda bude i preko tisuće i da pošteno odmjerimo snage i na tribinama. Na terenu, lična prognoza 2-1. Velež ove sezone nije loš. Čolić, Osmanagić, Hadžićulbić, pa onda još par standardnih uigranih Mostaraca, sve je to jako kvalitetno.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#200 Re: FK VELEŽ

Post by -LIBERO- »

Ja licno u Vrapcicima bio na desetine puta,od situacija kada su nas stavljali na istu tribinu pored RA do situacija kada su nas na skelu stavljali .
I mjesas kruske i jabuke,ja nisam pozivao na ostru situaciju prema mostarcima,cak sta vise,najboji derneci i najdraze bivse su mi bile iz Mostara.
Ali pozivanje na bratstvo i jedinstvo,pozivanje na prijateljstva klubova..to mi ej vala degutantno.
Narocito poslije zadnjih 7-8 gostovanaj,gdje su nase igrace bukvalno "poubijali" i izmarisali na terenu.

Ja pogibeljnije i bezobraznije udaracke igre nisam vidio u zivotu ,sta su nasi igraci dole dozivljavali,fuj!!!

Pobjedi nas,pa taman i na Kosevu to bilo,ali sve u igri i nadmetanju,a ne u tuci i pljuvanju na terenu.

A o prijateljstvima izvan terena,u mnogome se to popravilo od recimo odnosa prije rata. Tada se bas i nismo previse volili,cak sta vise,daleko od toga :D :run:
Post Reply