tuča

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pinkzelena

Post by pinkzelena »

frkimrki wrote:
damirm wrote:Ma jasno je meni da se zelimo prodati kao nesto tolerantni zbog love od administracije...Budimo posteni pa jos jednom posaljimo poruku u svijet!!! Allahuekber
Tebe sine treba poslati tamo odakle ti je babo, onako ljudski po Aneksu 7, svi na svoje.

Livadic pravi :D
Ovaj je bio jučer na Jugu garant..
luciferino

Post by luciferino »

Kažem ja da je testosteron prokletstvo...
Naivni dječaci...vala baš. :roll:
damirm

Post by damirm »

Na istoku. Sta se ibretite? Cijeli Asim Ferhatović mahsuz tekbira za Misimovica.
Last edited by damirm on 23/08/2007 12:24, edited 1 time in total.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

luciferino wrote:Kažem ja da je testosteron prokletstvo...
Naivni dječaci...vala baš. :roll:
A vi žene kontate kako je nama lako...

A valja se nama svaki dan boriti sa tom zvijeri koja čuči u nama...

:lol: :lol: :lol:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Žalim ljude kojima je jedini kontakt sa ljudima koji nisu iz njihove mahale tuca, i gadjanje raznim predmetima.

Djeco moja kako ste vi samo nesretni.

Zamislite samo kako ste mogli profitirati i jedni i drugi da ste sjeli sa ljudima, upoznali se, svako svakome rundu zovnuo, koliko to tek mogucnosti za saradnju otvara.

Ovako ostadoste zatvoreni u svoje mahale i mahalice, kao bijesni psi cekajuci da se neko ukaze ovdje kako bi mu glavu razbili.
damirm

Post by damirm »

Na istoku. Sta se ibretite? Cijeli Asim Ferhatović mahsuz tekbira za Misimovica. :roll:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

DaysleepeR wrote:Žalim ljude kojima je jedini kontakt sa ljudima koji nisu iz njihove mahale tuca, i gadjanje raznim predmetima.

Zamislite samo kako ste mogli profitirati i jedni i drugi da ste sjeli sa ljudima, upoznali se, svako svakome rundu zovnuo, koliko to tek mogucnosti za saradnju otvara.

Ovako ostadoste zatvoreni u svoje mahale i mahalice, kao bijesni psi cekajuci da se neko ukaze ovdje kako bi mu glavu razbili.
u pitanju su navijaci,a navijaci ne zovu ture cuge i ne igraju saha,ni't domina skupa,s'drugim navijacim.
pa nisu folklorna drustva
aman jarabi :D :-) :-) :D :D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

damirm wrote:Na istoku. Sta se ibretite? Cijeli Asim Ferhatović mahsuz tekbira za Misimovica. :roll:
to je vec drugi par cipela :) to je bilo bljak,ni't je vrijeme ni't mjesto za takve stvari :x :x
obuca

Post by obuca »

majke ti damire m sta si se ti natakario koji kurac. bas me vuces za jezik. ima ovde onih koji su islamske vjeroispovjesti pa ne tekbiraju. AJ MOLIM TE SKINI NAM SE, NE TEKBIRAJ i NE URLICI I VOZ
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

PITARKA_SA wrote:
DaysleepeR wrote:Žalim ljude kojima je jedini kontakt sa ljudima koji nisu iz njihove mahale tuca, i gadjanje raznim predmetima.

u pitanju su navijaci,a navijaci ne zovu ture cuge i ne igraju saha,ni't domina skupa,s'drugim navijacim.
navijaci il prebijaci?

uozbiljimo se konacno...
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Predlažem da, što prije, gradske vlasti i Opština Stari Grad, na čijem se području desio incident, upute pismo izvinjenja građanima Rijeke, posebno porodicama pretučenih mladića.
Trebamo pokazati da je Sarajevo, ipak, urbana sredina, da, pored ološa i divljaka, u gradu žive i normalni ljudi.
Nije bitno sada ko je izazvao tuču, bitno je da se je ona dogodila u našem gradu, i to još u centru, da je nismo ničim spriječili, iako je bilo predvidiva.
U svakom slučaju, na sebe trebamo preuzeti odgovornost, inicijatore i počinioce dobro kazniti, a potruditi se da u budućnosti ovakvih primitivnih i divljačkih ispada ne bude.
damirm

Post by damirm »

To je par cipela u kojem zivis...
frkimrki

Post by frkimrki »

Zavatoni wrote:
frkimrki wrote:
Zavatoni wrote:Ma svu zajebanciju na stranu, ovo jučer što se desilo je sranje, koje nam nije trebalo. Ali... Napuhivanje priče o jadnim hrvatskim dječacima koji su dobili batine u centru malog teherana, je kretenska nacionalistička priča. 40 jako finih momaka sjedi u centru grada na dan utakmice i uživa u ljepotama grada. Halo ba? Njih 40 u grupi piju limunadu i ubijaju vrijeme do tekme. Ma daj.
Da si ikada isao negdje na navijacko gostovanje znao bi osnovno pravilo; nema razdvajanja. Zajedno dosli, zajedno se vracamo. I zar ti je cudno to sto je bas njih 40, koliko i moze stati u autobus, kojim su i dosli iz Rijeke sjede zajedno i piju u nekoj od gradskih kafana?

Izvini, bojim se da nemas neka iskustva...

Danas je malo mangupa izvan svoje mahale, tako da cisto sumnjam da su se ova rijecka djeca kurcila u sred Sarajeva. Mislim da je vjerovatnije lokalni mahalac pozelio malo mahalskog publiciteta.
Imaš donekle pravo. Tog iskustva nemam. Naime. kad sam kao klinac išao na tekme Sarajeva, Horde Zla još nisu ni postojale, tako da me taj način izražavanja pubertetskih frustracija mašile.

Ja sam na utakmice išao samo da gledam utakmice.

I naravno osvajanja titula :D .

Jebi ga, šta ću kad nisam imao sreće. Poslije prerast'o. :D
1966/67 zlatna godina za pitare... Vidim sprcalo se godina u guzicu, ali sta te briga, sudeci po igrama sarajeva svakako dozivljavas novu pitarsku mladost :D ...

Salu na stranu, malo objektivnost ne bi ti skodilo... Sjeti se sebe sa 21 godinu, i zamisli se kako na Kalimegdanu provociras Delije? Ma hajde.....
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

mIRCerka wrote:
PITARKA_SA wrote:

navijaci il prebijaci?

uozbiljimo se konacno...
takve stvari se desavaju i u mnogo civilizovanijim zemljama,to je jednostavno tako,kako je..opravdavali mi to il'ne
pinkzelena

Post by pinkzelena »

bosmen wrote:Sta naivna djecica rade :D :D

Pet državljana Republike Hrvatske jučer oko 16 sati uhićeno, nakon što su u mjestu Liješnica, općina Maglaj, zatečeni u izvršenju krivičnog djela oštećenja imovine. Osobe H.B., L.Č., M.S., J.S. i M. A., svi iz Zagreba, koji su automobilom registarskih oznaka ZG 3985 BK, putovali na nogometnu utakmicu reprezentacija BiH i Hrvatske, uhićeni su dok su na benzinskoj crpki ''Euro-agent'' u Liješnici, po vanjskom zidu crpke sprejevima ispisivali nacionalističke i rasne natpise - kukaste križeve i slovo ''U''.
Petorica Zagrepčana nakon što su saslušana od suca za prekršaje, puštena su oko 18 sati

Ovdje

Bosmen ko Expres:

"od nas ne mozete pobjeci"...

Raspolaze informacijama u svako doba :D
:kiss:
Last edited by pinkzelena on 23/08/2007 12:38, edited 1 time in total.
frkimrki

Post by frkimrki »

pinkzelena wrote:
frkimrki wrote:
damirm wrote:Ma jasno je meni da se zelimo prodati kao nesto tolerantni zbog love od administracije...Budimo posteni pa jos jednom posaljimo poruku u svijet!!! Allahuekber
Tebe sine treba poslati tamo odakle ti je babo, onako ljudski po Aneksu 7, svi na svoje.

Livadic pravi :D
Ovaj je bio jučer na Jugu garant..
Samo kad Zeljo igra :-D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

PITARKA_SA wrote:

e pa djevojko draga, u civilizovanim sredinama navijacke grupe saradjuju, ako nista zadi zajednickih interesa, nabavke rekvizita i sl.

Samim tim ti se otvaraju vrata kod eventualnih gostovanja da imas gdje prespavati i sl.

Nemogu da vjerujem koliko je plitko samo tvoje razmisljanje.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

damirm wrote:To je par cipela u kojem zivis...
ja nisam rekla ni u bunilu,da oparvdavam tekbiranje i slicne stvari,to je glupo i vrlo lose od strane navijaca. ,takvim stvarima nema mjesta na stadionima.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

DaysleepeR wrote:
PITARKA_SA wrote:

e pa djevojko draga, u civilizovanim sredinama navijacke grupe saradjuju, ako nista zadi zajednickih interesa, nabavke rekvizita i sl.

Samim tim ti se otvaraju vrata kod eventualnih gostovanja da imas gdje prespavati i sl.

ma hajde,nemam ja energije polemisat
frkimrki

Post by frkimrki »

homo_sapiens wrote:Predlažem da, što prije, gradske vlasti i Opština Stari Grad, na čijem se području desio incident, upute pismo izvinjenja građanima Rijeke, posebno porodicama pretučenih mladića.
Trebamo pokazati da je Sarajevo, ipak, urbana sredina, da, pored ološa i divljaka, u gradu žive i normalni ljudi.
Nije bitno sada ko je izazvao tuču, bitno je da se je ona dogodila u našem gradu, i to još u centru, da je nismo ničim spriječili, iako je bilo predvidiva.
U svakom slučaju, na sebe trebamo preuzeti odgovornost, inicijatore i počinioce dobro kazniti, a potruditi se da u budućnosti ovakvih primitivnih i divljačkih ispada ne bude.
Od deset strana, NAJBOLJI KOMNETAR DO SADA.

Potpis, uz BRAVO MAJSTORE :thumbup: :bih:
damirm

Post by damirm »

Mislim da je homo sapiens dao izvanredan prijedlog!!! Alaim je u općinskom vijeću općine Stari Grad, pa eto...Obuca ne vidjam te na dzumi...
Zavatoni

Post by Zavatoni »

frkimrki wrote:
Zavatoni wrote:
frkimrki wrote: Da si ikada isao negdje na navijacko gostovanje znao bi osnovno pravilo; nema razdvajanja. Zajedno dosli, zajedno se vracamo. I zar ti je cudno to sto je bas njih 40, koliko i moze stati u autobus, kojim su i dosli iz Rijeke sjede zajedno i piju u nekoj od gradskih kafana?

Izvini, bojim se da nemas neka iskustva...

Danas je malo mangupa izvan svoje mahale, tako da cisto sumnjam da su se ova rijecka djeca kurcila u sred Sarajeva. Mislim da je vjerovatnije lokalni mahalac pozelio malo mahalskog publiciteta.
Imaš donekle pravo. Tog iskustva nemam. Naime. kad sam kao klinac išao na tekme Sarajeva, Horde Zla još nisu ni postojale, tako da me taj način izražavanja pubertetskih frustracija mašile.

Ja sam na utakmice išao samo da gledam utakmice.

I naravno osvajanja titula :D .

Jebi ga, šta ću kad nisam imao sreće. Poslije prerast'o. :D
1966/67 zlatna godina za pitare... Vidim sprcalo se godina u guzicu, ali sta te briga, sudeci po igrama sarajeva svakako dozivljavas novu pitarsku mladost :D ...

Salu na stranu, malo objektivnost ne bi ti skodilo... Sjeti se sebe sa 21 godinu, i zamisli se kako na Kalimegdanu provociras Delije? Ma hajde.....
E jebiga sad. Po tebi ispade da meni nije puno do penzije ostalo... :D

A nije tako...

Bilo je još tih zlatnih pitarskih godina. Sjeti se malo... :D

A što se tiče provociranja, zajebavanja, podjebavanja, to je sastavni dio ovog sporta i njegove refleksije na svakodnevne priče. Bilo bi dosadno kada bi pričali samo o Zekinim driblinzima, Pajinim prodorima, itd...

Al' ipak druga su to vremena bila. Nekako su se ljudi manje mrzili. Al jebaji ga, nije to tema...

Huliganizam. Donekle razumijem odakle. Ne podržavam. Drago mi je kad bilo koja vatreno-navijačka skupina dobije degenek. A pošto ga i oni sami traže, znači da ni njima nije mrsko. Mazohizam je to. Al to većina ne konta.
Edin H.

Post by Edin H. »

Sa tvojim stavom se apsolutno ne slazem.

To i jeste draz navijanja kada odes na gostovanje, upoznas nove ljude...i tako je uglavnom u svim zemljama Zapadne Evrope (nemoj samo gledati Engleze ili Balkance)
Npr bio sam na Evropskom prvenstvu gdje navijaci tri, cetir razne reprezentacije cugaju i zabavljaju se zajedno.

U cemu je fol napadati hrvatske turiste (nisu ljudi ni hrvatske majice nosili) a nemas snage, volje, zelje da se razracunas sa vlastitim Savezom.

Zapjevali ljudi Bana Jelacica?
Pa i mi pjevamo svasta kada idemo na gostovanja...
Last edited by Edin H. on 23/08/2007 12:57, edited 1 time in total.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Edin H. wrote:
PITARKA_SA wrote:
damirm wrote:Na istoku. Sta se ibretite? Cijeli Asim Ferhatović mahsuz tekbira za Misimovica. :roll:
to je vec drugi par cipela :) to je bilo bljak,ni't je vrijeme ni't mjesto za takve stvari :x :x
E sa ovim se apsolutno ne slazemo.

To i jeste draz navijanja kada odes na gostovanje, upoznas nove ljude...i tako je uglavnom u svim zemljama Zapadne Evrope (nemoj samo gledati Engleze ili Balkance)
Npr bio sam na Evropskom prvenstvu gdje navijaci tri, cetir razne reprezentacije cugaju i zabavljaju se zajedno.

U cemu je fol napadati hrvatske turiste (nisu ljudi ni hrvatske majice nosili) a nemas snage, volje, zelje da se razracunas sa vlastitim Savezom.

Zapjevali ljudi Bana Jelacica?
Pa i mi pjevamo svasta kada idemo na gostovanja...
jedno su navijaci reprezentacije(u vecini slucajeva) a nesto sasvim drugo su navijaci nekog kluba..
ti ljudi NISU bili turisti,vec NAVIJACI i ko god prati te stvari apsolutno mu je jasno da oni i ako nisu imali dresove ili salove,da su ocigledna navijacka grupacija..
ako vec furas takav nacin zivota i slicno,onda moras ocekivati svakakve stvari kada ides na gostovanja.
druga stvar su "civili" koji hodaju u dresovima ili zastavama oko vrata zavezanim :-) takve niko nije dirao.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

DaysleepeR wrote:e pa djevojko draga, u civilizovanim sredinama (prijateljske) navijacke grupe saradjuju, ako nista zadi zajednickih interesa, nabavke rekvizita i sl.

Navijački rekvizit:...(između ostalog)...bokser, palica,,,,baklja, topovski udar...

Jebi ga hordaši, možda ste fakat zajebali neku sarajevsku, a prijateljski nastrojenu navijačku grupaciju da se malo druži sa riječanima...

Nemojte se puno paliti... :D

Može malkice... :D
Locked