Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#176 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by pape »

aidaa_princess90 wrote:
njegica wrote:aidaa_princess90, a zasmeta li ti ikad kad neko 60 miliona KM napiše ovako stručno kao ti (60 000 KM)?
:-)
moja greska...iskreno ne namjerna :) .
:D A ova greska, ... jel` ova namjerna? :zzzz:
jagode

#177 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by jagode »

aida princezo salji audio vidis da su se natakeli na tebe
pape

#178 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by pape »

Smartex wrote:Ma svima je jasno da nije dijaspore BiH bi bila kao neka nerazvijena Africka drzava, zbog toga domaci bi se trebali potruditi da dijasporce sto bolje docekaju, a ne da budu ljubomorni :bih:
:D Jer, .... ako i dalje budu neljubazni prema nama, ....
Image
... :oops: ..... morat cemo malo zavrnuti, .... :dance:
aidaa_princess90

#179 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by aidaa_princess90 »

pape wrote:
aidaa_princess90 wrote:
njegica wrote:aidaa_princess90, a zasmeta li ti ikad kad neko 60 miliona KM napiše ovako stručno kao ti (60 000 KM)?
:-)
moja greska...iskreno ne namjerna :) .
:D A ova greska, ... jel` ova namjerna? :zzzz:
Pape hajd malo vise analiziraj svoje greske,ne moje,jer su vecina napravljanje tipkanja.Ovaj forum mi se poceo gaditi i btw da kazem da mi koji zivimo u BiH niti smo retardirani da zivimo od dijaspore.Ljudi moji vecina mladaih danas zavrsava fakultete,imamo svoje poslove koje ama bas nemaju nikakve veze sa dijasporom. I to da nema dijaspore da bismo bili siromasni kao africke zemlje,smijesno i to da organizujemo docek kao da dolaze neke vazene licnosti znate da nije istina.
SVAKA CAST DIJASPORCIMA KOJI SU SVOJE PARE DONIRALI ZA OBNOVU BiH.SVAKA CAST!!!
aidaa_princess90

#180 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by aidaa_princess90 »

nisam hvala Bogu ljubomorna ni na koga ,pogotovo ne na dijasporu, jer imam dostojanstvo
WaXXy

#181 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by WaXXy »

Iritiraju me po pitanju zauzimanja kafana, moram cijeli grad protabanat uzduz i poprijeko vise puta da nadem kakvo mjesto, to me bas ono i*pizdi:)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#182 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by ladyblue18 »

Iritira :roll:
Evo kod mene u mahali dosta ima dijasporaca i to 95% amerikanaca.
Nego, bi mi sad rodica od mame, zivi odmah 2 kuce iznad nas, a bjezi kad te vidi...uzas :roll:
I eto dosla sad na kafu, ojjjj price.
Meni se cini da dijasporci ili vecina njih dodje da nama trlja sol na ranu ili ste vec.
Prica ona kako ima kucu sa 4 spavace, sa ovim, onim, da ne zaboravim napomenuti da je svo vrijeme koristila engleske termine, bas moja mati zna sta ova njoj prica, ja kad nisam oplakala :lol: :lol: :lol:
Pa kako je prosle godiine bila na ljetovanju u Puerto Ricu, pa kako je slavila novu godinu u Majamiju (kaze ona samo milijarderi zive u Majamiju), pa kako je bila na Nijagarinim vodopadima, pa vamo, pa tamo.
A ne izostavi da pita npr kada spomene Kanadu, "eto znatel vi gdje je to" :shock:
Ali svo vrijeme kuka jadna kako je Amerika postala uzas, nema se za hljeba, al ima se za ovih gore pobrojanih stvari :lol:

Ako me ista iritira, to je prica pojedinih dijasporaca ... njima je uvijek lose, al zive ko bubreg u loju.
Moram ih pitati kako im to polazi za rukom. :zoka: :skoljka:
pape

#183 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by pape »

aidaa_princess90 wrote: I to da nema dijaspore da bismo bili siromasni kao africke zemlje,smijesno i to da organizujemo docek kao da dolaze neke vazene licnosti znate da nije istina.
Eh, ... sad si me naljutila, ... :oops:
Image
shana_majka

#184 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by shana_majka »

Ne znam shto vas toliko iritira dijaspora, dodju par sedmica ili mjesec dana i :run:
Mene iritira dijaspora u dijaspori.... :-)
TO trebate da dozivite :P
P.S. Cast izuzetnim, jes' da su manjina ,al' .. (pro)nadju se.:dance:
GandalfSivi

#185 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by GandalfSivi »

Izgleda da sam ja jedini dijasporac koji naleti u Sarajevo kao kokuz zadnji, pa mi onda domaci moraju placati cijelo vrijeme. Vadim se uvijek na pricu student, ovo ono. A i prefrisak sam ja da bi se uopste mogao nazvati dijasporcem. Hm, kada bolje razmislim, ne znam ni sta sam. Kriza identiteta, uzas. Kud se uopste nakacih na forum, vidi sada problema, ovo ce me cijeli dan deverati. Odoh pobjeci, hajde zdravo...
tech10

#186 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by tech10 »

Nema vishe, presushilo. :D

Image
MPC

#187 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by MPC »

Ma vala mi ta rijec "Dijaspora" ide na klinac nesto mi zvuci odvratno ali sta je tu je nema popravke.
Ali ima nas koji smo bili u Bosni kad je trebalo pa nesto hocu da dodam da ne bi trebalo sve ljude koji su vani stavljati u isti kos. Ali i meni idu na zivce neki koji dodzu tamo u Bosnu pa misle da su pobrali svu pamet svijeta, a da nije bilo rata nikad asfalta ne bi vidjeli ( bez uvrede finim ljudima). A to da je Prijedorcana puno vani jest istina ima ih vala basko da je Prijedor =Kina. A ja mislim da mi svi volimo Bosnu ha zivjeli u njoj ha izvah nje :bih: :bih:
Ali eto ko ima nekakvih finih para neka ih okrene necemu dobrom a ne nekakvim glupostima i ponizavanju drugih. Pozzz.....
jagode

#188 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by jagode »

a joj dobre krave i pletenica :-D
callmethebreeeze

#189 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by callmethebreeeze »

jagode wrote:a joj dobre krave i pletenica :-D
slazem se, a i izgleda da ima i puno mlijeka. mora da je iz dijaspore.
:D
mofo33

#191 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by mofo33 »

shana_majka wrote:Ne znam shto vas toliko iritira dijaspora, dodju par sedmica ili mjesec dana i :run:
Mene iritira dijaspora u dijaspori.... :-)
TO trebate da dozivite :P
P.S. Cast izuzetnim, jes' da su manjina ,al' .. (pro)nadju se.:dance:
u pravu si :lol:
kakvih papaka ima u dijaspori, pa to je strasno!!!
ja se ponekad pitam kako je moguce da smo iz istog kraja? :-)
kako takve face nikad nisam vidjela ranije?
ljubav_aha

#192 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by ljubav_aha »

stranac2 wrote:
ljubav_aha wrote:
Smartex wrote:Ma svima je jasno da nije dijaspore BiH bi bila kao neka nerazvijena Africka drzava, zbog toga domci bi se trebali potruditi da dijasporce sto bolje docekaju, a ne da budu ljubomorni :bih:
koje iste pare ulaze u BiH prije svega radi satisfakcije licnih ciljeva
hmmm ma daj ...da i kupuje domaće (mada i skuplje) većinom samo radi ličnih ciljeva ... rezon ti je smiješan a prije svega vidi se da si neupućen ..
rezon nije smijesan,jer nije nelogican,ako je mozda pogresan,mozda jer nemam dovljno tacnih informacija,molim te, lijepo napisi,u sto sam tacno neupucena :!: :?:
tech10

#193 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by tech10 »

callmethebreeeze wrote:
jagode wrote:a joj dobre krave i pletenica :-D
slazem se, a i izgleda da ima i puno mlijeka. mora da je iz dijaspore.
:D
Zove se Dijasporka. :D
stranac2

#194 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by stranac2 »

ljubav_aha wrote:
stranac2 wrote:
ljubav_aha wrote: koje iste pare ulaze u BiH prije svega radi satisfakcije licnih ciljeva
hmmm ma daj ...da i kupuje domaće (mada i skuplje) većinom samo radi ličnih ciljeva ... rezon ti je smiješan a prije svega vidi se da si neupućen ..
rezon nije smijesan,jer nije nelogican,ako je mozda pogresan,mozda jer nemam dovljno tacnih informacija,molim te, lijepo napisi,u sto sam tacno neupucena :!: :?:
nebitno ...mozda uvidis kada dijaspora iz ličih ciljeva i satisfakcije zavrne slavine
ja_cura_

#195 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by ja_cura_ »

stranac":

onako usput, da upitam ako smijem: sta ce se to desiti ako dijaspora i zavrne slavinu?

mnogi to nece ni osjetiti, osjetit ce samo oni vasi najblizi, ukoliko im saljete mjesecno nesto novaca.
pa i ako ne budete dolazili na ljeto u bih, doci ce neki drugi turisti...

problem zavrtanja uopste nije pitanje ove ankete vec ponasanje dijasporaca: iritira li ili ne???

iz mog kruga vidjenja:
ne, cak naprotiv, uvijek se lijepo ispricam sa njima, sjetim starih dana, ljepota prava...

p.s. meni su gori domaci, kad odu vani negdje na neku ekskurziju, pa se ponasaju bahato, prosto, kao pusteno sa lanca... uzas! a sve u smislu: sta me briga, nece me vise vidjeti!!!
stranac2

#196 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by stranac2 »

ja_cura_ wrote:stranac":

onako usput, da upitam ako smijem: sta ce se to desiti ako dijaspora i zavrne slavinu?

mnogi to nece ni osjetiti, osjetit ce samo oni vasi najblizi, ukoliko im saljete mjesecno nesto novaca.
pa i ako ne budete dolazili na ljeto u bih, doci ce neki drugi turisti...

problem zavrtanja uopste nije pitanje ove ankete vec ponasanje dijasporaca: iritira li ili ne???

iz mog kruga vidjenja:
ne, cak naprotiv, uvijek se lijepo ispricam sa njima, sjetim starih dana, ljepota prava...

p.s. meni su gori domaci, kad odu vani negdje na neku ekskurziju, pa se ponasaju bahato, prosto, kao pusteno sa lanca... uzas! a sve u smislu: sta me briga, nece me vise vidjeti!!!
Haaha jeste da nije tema al kad te vec interesuje ...raspitaj se malo privatni biznis cvjeta u Bosni ..ne mozes doci do majstora ljeti da ti treba za lijeka ...izracunaj koliko para izadje i Bosne godisnje preko raznih trznih centara a devizna rezerva zemlje samo raste .. i da pojasnim ono sto ljudi salju familiama to je najmanje sto se salje ..ljudi ulažu dole i troše desetine hiljada maraka tokom ljeta ... čak i oni strani turisti što dole dolaze dolaze po nagovoru prijatelja Bosanaca (poslije mukotrpnog vrbovanja i dokazivanja da je rat stao da nema mina i da je sve ok) ... a ako misliš da bi ti neki turisa dosao iz cista mira da gleda naše prljave ulice , jede masnu hranu i miriše smrdljivu Miljatcku varaš se ...

A kod dijasporaca me najvise iritira kada neki krkan kupi neko strašno auto u Njeamačkoj /Švedskoj i ostalim zemljama i ode dole da se puše ... KOliko košta auto osiguranje i sve to pa to ne može da podnese ni jedan doktor ili inžinjer na zapadu .. al krkan iz Rogatice il tako neke kasabe može ... dalje upravo radi takvih izbjegavam sva PROVIKANA mjesta u BH ... Brajlovici, Bicakcici ..Željeee i tako dalje jer je izgleda najveći odraz muškosti parkirati svoju metalik mečku izaći iz nje onako napuhan u svojoj Lacosta maici i našepuren ući u jedno od spomenitih mjesta il slično ...
Šeha

#197 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by Šeha »

stranac2 wrote:
A kod dijasporaca me najvise iritira kada neki krkan kupi neko strašno auto u Njeamačkoj /Švedskoj i ostalim zemljama i ode dole da se puše ... KOliko košta auto osiguranje i sve to pa to ne može da podnese ni jedan doktor ili inžinjer na zapadu .. al krkan iz Rogatice il tako neke kasabe može ... dalje upravo radi takvih izbjegavam sva PROVIKANA mjesta u BH ... Brajlovici, Bicakcici ..Željeee i tako dalje jer je izgleda najveći odraz muškosti parkirati svoju metalik mečku izaći iz nje onako napuhan u svojoj Lacosta maici i našepuren ući u jedno od spomenitih mjesta il slično ...
:skoljka:
dacina_curica

#198 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by dacina_curica »

Šeha wrote:
stranac2 wrote:
:skoljka:
Sto si se bolan "pokrio" Seha? :shock: :oops: ....pa ti ne nosas LacostA majice :oops: :D :D :D ;-)
tech10

#199 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by tech10 »

Ja i iz trajvana izadjem napuhan. :D
Šeha

#200 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by Šeha »

dacina_curica wrote:
Sto si se bolan "pokrio" Seha? :shock: :oops: ....pa ti ne nosas LacostA majice :oops: :D :D :D ;-)
Jest vala i to sto kazes... Nije Armani supak k'o Lakosta :D

A ni mecka mi nije metalik :D :) ;)
Post Reply