pa jadan ne bio ti prozvani turbofolkasi ga i slusajuDK-27 wrote:Gospodo seljaci!
Dino je za vas izmislio muzicku umjetnost!
Mars na njive i kopajte uz ritmove turbofolka!
sta mislis da su mu mozda rokeri napunili kosevo
Moderator: _BataZiv_0809
Ne upliæi bo¹njakluk u ovo. Ne napada njega niko zbog toga ¹to je Bo¹njak, neko ¹to je k'o èovjeka tanak. Nema u posljednje vrijeme onog Vukojeviæa, a ni one Mije Martine (ne mogu se sjetit' one druge, crne ko¹èate) - i njih bismo izvrgivali ¹prdnji.VMG wrote:Sve bi vi oprostili ali Bosnjaku uspjeh NIKAD.I vi zajapureni,kune te se u Dinu SARANA a on saradjuje sa imenjakom.![]()
Upravo to se i desava covjek je lijepo reko,ko ovdje pljuje po DINI,samo nebosnjaci i niko vise,a ti si spomeno Miju Martinu i Igora Vukojevica,pa covjece granicis li se ti uopste, porediti ove pjevace koje takoreci niko nezna i covjeka koji je ostavio traga od bivse SFRJ pa sve do sad. MERLIN JE LEGENDA a svi ostali mogu samo biti ljubomorni,a ako kao sto neko rece (za mene glupost) da ga samo slusaju turbofolkasi,onda mogu reci da je cjelo Sarajevo turbofolk,ako je tako,A NIJE! mislim da je dovoljno samo reci (BOSNOM BEHAR PROBEHARAO& JEDNA SI JEDINA) netrebam vise pisati dovoljno su ove dvije HIMNE svih nas koji volimo Bosnu i Hercegovinu i sad si ti naso porediti neke kvazi pjevace sa LEGENDOM.sulesavic wrote:Ne uplići bošnjakluk u ovo. Ne napada njega niko zbog toga što je Bošnjak, neko što je k'o čovjeka tanak. Nema u posljednje vrijeme onog Vukojevića, a ni one Mije Martine (ne mogu se sjetit' one druge, crne koščate) - i njih bismo izvrgivali šprdnji.VMG wrote:Sve bi vi oprostili ali Bosnjaku uspjeh NIKAD.I vi zajapureni,kune te se u Dinu SARANA a on saradjuje sa imenjakom.![]()
I hajd' ti sad reci da Merlin nije "politicki podoban"...PasoDzigera007 wrote:Upravo to se i desava covjek je lijepo reko,ko ovdje pljuje po DINI,samo nebosnjaci i niko vise,a ti si spomeno Miju Martinu i Igora Vukojevica,pa covjece granicis li se ti uopste, porediti ove pjevace koje takoreci niko nezna i covjeka koji je ostavio traga od bivse SFRJ pa sve do sad. MERLIN JE LEGENDA a svi ostali mogu samo biti ljubomorni,a ako kao sto neko rece (za mene glupost) da ga samo slusaju turbofolkasi,onda mogu reci da je cjelo Sarajevo turbofolk,ako je tako,A NIJE! mislim da je dovoljno samo reci (BOSNOM BEHAR PROBEHARAO& JEDNA SI JEDINA) netrebam vise pisati dovoljno su ove dvije HIMNE svih nas koji volimo Bosnu i Hercegovinu i sad si ti naso porediti neke kvazi pjevace sa LEGENDOM.sulesavic wrote:Ne uplići bošnjakluk u ovo. Ne napada njega niko zbog toga što je Bošnjak, neko što je k'o čovjeka tanak. Nema u posljednje vrijeme onog Vukojevića, a ni one Mije Martine (ne mogu se sjetit' one druge, crne koščate) - i njih bismo izvrgivali šprdnji.VMG wrote:Sve bi vi oprostili ali Bosnjaku uspjeh NIKAD.I vi zajapureni,kune te se u Dinu SARANA a on saradjuje sa imenjakom.![]()
Sta bi?Neelix wrote:oops
nije moj stil, ali moram ti reci - @PasoDzigera007 ne lupetaj matere tiPasoDzigera007 wrote:Upravo to se i desava covjek je lijepo reko,ko ovdje pljuje po DINI,samo nebosnjaci i niko vise,a ti si spomeno Miju Martinu i Igora Vukojevica,pa covjece granicis li se ti uopste, porediti ove pjevace koje takoreci niko nezna i covjeka koji je ostavio traga od bivse SFRJ pa sve do sad. MERLIN JE LEGENDA a svi ostali mogu samo biti ljubomorni,a ako kao sto neko rece (za mene glupost) da ga samo slusaju turbofolkasi,onda mogu reci da je cjelo Sarajevo turbofolk,ako je tako,A NIJE! mislim da je dovoljno samo reci (BOSNOM BEHAR PROBEHARAO& JEDNA SI JEDINA) netrebam vise pisati dovoljno su ove dvije HIMNE svih nas koji volimo Bosnu i Hercegovinu i sad si ti naso porediti neke kvazi pjevace sa LEGENDOM.sulesavic wrote:VMG wrote:Sve bi vi oprostili ali Bosnjaku uspjeh NIKAD.I vi zajapureni,kune te se u Dinu SARANA a on saradjuje sa imenjakom.![]()
Ne uplići bošnjakluk u ovo. Ne napada njega niko zbog toga što je Bošnjak, neko što je k'o čovjeka tanak. Nema u posljednje vrijeme onog Vukojevića, a ni one Mije Martine (ne mogu se sjetit' one druge, crne koščate) - i njih bismo izvrgivali šprdnji.
Ko je jo¹ dostojan reprezent bo¹njakluka?PasoDzigera007 wrote: Upravo to se i desava covjek je lijepo reko,ko ovdje pljuje po DINI,samo nebosnjaci i niko vise
Vukojeviæi su stara muzièka porodica, Mija je bila na Eurosongu, a onoj treæoj je babo nekakav drmoguz na jugu na¹e jedne & jedine.PasoDzigera007 wrote:,a ti si spomeno Miju Martinu i Igora Vukojevica,pa covjece granicis li se ti uopste, porediti ove pjevace koje takoreci niko nezna i covjeka koji je ostavio traga od bivse SFRJ pa sve do sad.
Ne sla¾u se èistokrvni Sarajevci s ovom tezomPasoDzigera007 wrote: MERLIN JE LEGENDA a svi ostali mogu samo biti ljubomorni,a ako kao sto neko rece (za mene glupost) da ga samo slusaju turbofolkasi,onda mogu reci da je cjelo Sarajevo turbofolk,
Dodaj tu i Zaboravi i Ostat æe istine dvije. Google.com + Ceca, pa vidi rezultate. A ima i ona treæa pjesmica...PasoDzigera007 wrote: mislim da je dovoljno samo reci (BOSNOM BEHAR PROBEHARAO& JEDNA SI JEDINA) netrebam vise pisati dovoljno su ove dvije HIMNE svih nas koji volimo Bosnu i Hercegovinu i sad si ti naso porediti neke kvazi pjevace sa LEGENDOM.
de ba, ako su to radili mnogi ne znači da je to ispravno i da treba to raditi, ne obrći teze... niko to nije rekao.KarabajaX wrote:Oooo, zar se jos raspravljate o Dini?:-D
Pa, hajde onda jos malo da vidimo... Ko je sve maznuo pjesme, a pravio se autorom istih?
Pusenje? Naravno!!! Samo po dvije-tri pjesme po albumu (al' ih jos uvjek volim, pa makar se sluzili tudjim pjesmama za "inspiraciju).
Bregovic? da ne pricamo (a svi se kunete u Dugme, jebalo vas ono!)
Crvena jabuka? Ma, dajte...! Gdje ce to Jabuka...?
P.orkestar? Jok, ne bi Losa!
Sta se se natakarili na covjeka?
Idite na zapad pa vidite mozete li se pribliziti i jednoj zvijezdi, papani provincijski!
Je li ti to prepoznas sebe u ovim uvrijedjenim?dawn_upon_dawn wrote:de ba, ako su to radili mnogi ne znači da je to ispravno i da treba to raditi, ne obrći teze... niko to nije rekao.KarabajaX wrote:Oooo, zar se jos raspravljate o Dini?:-D
Pa, hajde onda jos malo da vidimo... Ko je sve maznuo pjesme, a pravio se autorom istih?
Pusenje? Naravno!!! Samo po dvije-tri pjesme po albumu (al' ih jos uvjek volim, pa makar se sluzili tudjim pjesmama za "inspiraciju).
Idite na zapad pa vidite mozete li se pribliziti i jednoj zvijezdi, papani provincijski!
i ko je tebi rekao da mi podržavamo sve plagijatore osim dine?
i ja ne vidjeh da iko ovdje vrijedja ljude izrazima tipa: idot, papan, kreten i sl. osim fanova dine merlina..
halo, moderacija, prelistaj malo temu
tako dubok i pametan odgovor!KarabajaX wrote:Je li ti to prepoznas sebe u ovim uvrijedjenim?dawn_upon_dawn wrote:de ba, ako su to radili mnogi ne znači da je to ispravno i da treba to raditi, ne obrći teze... niko to nije rekao.KarabajaX wrote:Oooo, zar se jos raspravljate o Dini?:-D
i ja ne vidjeh da iko ovdje vrijedja ljude izrazima tipa: idot, papan, kreten i sl. osim fanova dine merlina..
hm, vidis, meni smeta kad pistojne forumase vrijedjaju zato sto ne znaju sta bi im drugo rekli - zato reagiram. neke su reakcije, vidis, cisto moralna obavezaKarabajaX wrote:Je li ti to prepoznas sebe u ovim uvrijedjenim?dawn_upon_dawn wrote:de ba, ako su to radili mnogi ne znači da je to ispravno i da treba to raditi, ne obrći teze... niko to nije rekao.KarabajaX wrote:Oooo, zar se jos raspravljate o Dini?:-D
A zasto se ti hvatas toga "ne znas me". Je li bi trebalo da te znam? Ko si ti da me zanimas? Na koncu koliko kuzis stvari trebao-la bi da si do sad skontao-la da je i samo ova nasa jadna Bosna postala provincija - kad vec govorim o tome - na to sam i mislio. Sta si sec odmah uvrijedio-la zbog tako neceg? Ako te bas toliko vrijedja - sorry, ali jos uvjek ostajem pri svom stajalistu da ste manje-vise svi subjektivni i da bi trebalo prizemljiti temu, jer, naprosto ovakve diskusije nece promjeniti nista. Ko je volio Dinu i dalje ce ga voljeti i tako to ide. Mislis da sam ja lud za Dinom. Ma, zaboli me covjece za njim, ali mi onako k'o covjeku smeta ovolika mrznja prema nekome ko je, fakat, uspjesan. Pa, dokle cemo biti takvi da nam smetaju ljudi koji nesto uspiju u zivotu?dawn_upon_dawn wrote:hm, vidis, meni smeta kad pistojne forumase vrijedjaju zato sto ne znaju sta bi im drugo rekli - zato reagiram. neke su reakcije, vidis, cisto moralna obavezaKarabajaX wrote:Je li ti to prepoznas sebe u ovim uvrijedjenim?dawn_upon_dawn wrote: de ba, ako su to radili mnogi ne znači da je to ispravno i da treba to raditi, ne obrći teze... niko to nije rekao.
halo, moderacija, prelistaj malo temunije sramota biti iz provincije, nego biti papak. a onaj ko vrijedja umjesto da razgovara je papak pa makar provristo na najsivljem asfaltu velegrada. a i pozivanje na merlina kao na neku gradsku ikonu isto tako mi govori o tome ko je papak a ko nije
prema tome, mozes mi reci sta god zelis, to i dalje nece biti ni rasprava ni razgovor, nego cisto vrijedjanje jer o meni ne znas nista. a vec si mi se predstavio.
a cinjenica da odgovaras samo na zadnji a ne na ostali dio moga posta govori mi da si tu samo da uvrijedis.
da je ova rasprava religijska i politicka, vec bi davno pali banovi.