Dino Merlin - Comeback of 2007

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
krkan

Post by krkan »

DK-27 wrote:Gospodo seljaci!

Dino je za vas izmislio muzicku umjetnost!

Mars na njive i kopajte uz ritmove turbofolka!
pa jadan ne bio ti prozvani turbofolkasi ga i slusaju

sta mislis da su mu mozda rokeri napunili kosevo :lol: :lol:
sulesavic

Post by sulesavic »

InfraRedRidinghood wrote:
sulesavic wrote:
InfraRedRidinghood wrote:Ajmeeee, jel' ovo UBL prestao slu¹ati Rizzu Ru¾u i pre¹ao na hard core? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ðe njega uprati?
Koga? Rizzu?
UBLehu
VMG

Post by VMG »

Sve bi vi oprostili ali Bosnjaku uspjeh NIKAD.I vi zajapureni,kune te se u Dinu SARANA a on saradjuje sa imenjakom. :roll: :roll:
sulesavic

Post by sulesavic »

VMG wrote:Sve bi vi oprostili ali Bosnjaku uspjeh NIKAD.I vi zajapureni,kune te se u Dinu SARANA a on saradjuje sa imenjakom. :roll: :roll:
Ne upliæi bo¹njakluk u ovo. Ne napada njega niko zbog toga ¹to je Bo¹njak, neko ¹to je k'o èovjeka tanak. Nema u posljednje vrijeme onog Vukojeviæa, a ni one Mije Martine (ne mogu se sjetit' one druge, crne ko¹èate) - i njih bismo izvrgivali ¹prdnji.
Tesssa

Post by Tesssa »

Hajd sve na stranu...i sto je Merlin su.ak, i sto je cisti levatluk dati besplatne karte za stadion, pa se hvaliti kako je isti napunjen (iako je 80% te publike cinilo djeca sa svojim nanama), i sto je pricao sta je pricao, pa malo sam sebi u usta upadao...

Ali ljudi, njegova muzika je cisto njesra! Pa kad je vec svaka druga pokradena, onda ukradi nesto kvalitetno, ili barem zamaskiraj sve to dobrim stihovima, a stihovi kao "ili dodji ili zovi hitnu upomoc", ili " neko eko voli subaru, a neko eko sarenu kukulju", nisu dobri stihovi, ni blizu.

Ali ne, Dino je car! Dino napunio Kosevo, Dino ima kucu na moru i jahtu, Dino se voza oldtimerom po gradu, on je meni bas cool!
VMG

Post by VMG »

A, Saran............???
Tesssa

Post by Tesssa »

VMG wrote:A, Saran............???
A Madonna............?

Ja spomenula Sarana nigdje nisam.

:roll:
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

sulesavic wrote:
VMG wrote:Sve bi vi oprostili ali Bosnjaku uspjeh NIKAD.I vi zajapureni,kune te se u Dinu SARANA a on saradjuje sa imenjakom. :roll: :roll:
Ne uplići bošnjakluk u ovo. Ne napada njega niko zbog toga što je Bošnjak, neko što je k'o čovjeka tanak. Nema u posljednje vrijeme onog Vukojevića, a ni one Mije Martine (ne mogu se sjetit' one druge, crne koščate) - i njih bismo izvrgivali šprdnji.
Upravo to se i desava covjek je lijepo reko,ko ovdje pljuje po DINI,samo nebosnjaci i niko vise,a ti si spomeno Miju Martinu i Igora Vukojevica,pa covjece granicis li se ti uopste, porediti ove pjevace koje takoreci niko nezna i covjeka koji je ostavio traga od bivse SFRJ pa sve do sad. MERLIN JE LEGENDA a svi ostali mogu samo biti ljubomorni,a ako kao sto neko rece (za mene glupost) da ga samo slusaju turbofolkasi,onda mogu reci da je cjelo Sarajevo turbofolk,ako je tako,A NIJE! mislim da je dovoljno samo reci (BOSNOM BEHAR PROBEHARAO& JEDNA SI JEDINA) netrebam vise pisati dovoljno su ove dvije HIMNE svih nas koji volimo Bosnu i Hercegovinu i sad si ti naso porediti neke kvazi pjevace sa LEGENDOM.
darius_maximus

Post by darius_maximus »

PasoDzigera007 wrote:
sulesavic wrote:
Ne uplići bošnjakluk u ovo. Ne napada njega niko zbog toga što je Bošnjak, neko što je k'o čovjeka tanak. Nema u posljednje vrijeme onog Vukojevića, a ni one Mije Martine (ne mogu se sjetit' one druge, crne koščate) - i njih bismo izvrgivali šprdnji.
Upravo to se i desava covjek je lijepo reko,ko ovdje pljuje po DINI,samo nebosnjaci i niko vise,a ti si spomeno Miju Martinu i Igora Vukojevica,pa covjece granicis li se ti uopste, porediti ove pjevace koje takoreci niko nezna i covjeka koji je ostavio traga od bivse SFRJ pa sve do sad. MERLIN JE LEGENDA a svi ostali mogu samo biti ljubomorni,a ako kao sto neko rece (za mene glupost) da ga samo slusaju turbofolkasi,onda mogu reci da je cjelo Sarajevo turbofolk,ako je tako,A NIJE! mislim da je dovoljno samo reci (BOSNOM BEHAR PROBEHARAO& JEDNA SI JEDINA) netrebam vise pisati dovoljno su ove dvije HIMNE svih nas koji volimo Bosnu i Hercegovinu i sad si ti naso porediti neke kvazi pjevace sa LEGENDOM.
I hajd' ti sad reci da Merlin nije "politicki podoban"... :D
A ja mislio pricamo o njemu kao muzicaru i covjeku...
Neelix

Post by Neelix »

oops
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Neelix wrote:oops
Sta bi? :D
Neelix

Post by Neelix »

prde dino :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

PasoDzigera007 wrote:
sulesavic wrote:

nije moj stil, ali moram ti reci - @PasoDzigera007 ne lupetaj matere ti :x

sta ti znas ko sam ja? ili si programiran samo da to registriras? hajd reci u facu to nekom, izvan virtuelnog svijeta?

da mi je BABO/OTAC rodjeni, muzika mu je ocajni plagijatorski sund i ok je da se ne slazes, ali ne mozes meni niti ikome drugom podmetati neke stvari zbog toga sto imamo drugo misljenje.

uostalom, takvi komentari samo dokazuju da su dinini slusatelji uglavnom nacionalisti :P koji ce sad da se okome na mene.

sto me nanervira. umjesto da se postidis koji su ti kriteriji za muziku :roll:
Last edited by Bea_Trix on 17/08/2007 19:22, edited 1 time in total.
sulesavic

Post by sulesavic »

PasoDzigera007 wrote: Upravo to se i desava covjek je lijepo reko,ko ovdje pljuje po DINI,samo nebosnjaci i niko vise
Ko je jo¹ dostojan reprezent bo¹njakluka?

PasoDzigera007 wrote:,a ti si spomeno Miju Martinu i Igora Vukojevica,pa covjece granicis li se ti uopste, porediti ove pjevace koje takoreci niko nezna i covjeka koji je ostavio traga od bivse SFRJ pa sve do sad.
Vukojeviæi su stara muzièka porodica, Mija je bila na Eurosongu, a onoj treæoj je babo nekakav drmoguz na jugu na¹e jedne & jedine.

PasoDzigera007 wrote: MERLIN JE LEGENDA a svi ostali mogu samo biti ljubomorni,a ako kao sto neko rece (za mene glupost) da ga samo slusaju turbofolkasi,onda mogu reci da je cjelo Sarajevo turbofolk,
Ne sla¾u se èistokrvni Sarajevci s ovom tezom

PasoDzigera007 wrote: mislim da je dovoljno samo reci (BOSNOM BEHAR PROBEHARAO& JEDNA SI JEDINA) netrebam vise pisati dovoljno su ove dvije HIMNE svih nas koji volimo Bosnu i Hercegovinu i sad si ti naso porediti neke kvazi pjevace sa LEGENDOM.
Dodaj tu i Zaboravi i Ostat æe istine dvije. Google.com + Ceca, pa vidi rezultate. A ima i ona treæa pjesmica...
Neelix

Post by Neelix »

ima

mjesecina
burek
kad si rekla da me volis
nesto lijepo treba da se desi

nisam znao da je i "zaboravi" ukradena :roll:
VMG

Post by VMG »

Sarajevci, sta je sa Saranom desnom mu rukom???
KarabajaX

Post by KarabajaX »

Oooo, zar se jos raspravljate o Dini?:-D
Pa, hajde onda jos malo da vidimo... Ko je sve maznuo pjesme, a pravio se autorom istih?
Pusenje? Naravno!!! Samo po dvije-tri pjesme po albumu (al' ih jos uvjek volim, pa makar se sluzili tudjim pjesmama za "inspiraciju).
Bregovic? da ne pricamo (a svi se kunete u Dugme, jebalo vas ono!)
Crvena jabuka? Ma, dajte...! Gdje ce to Jabuka...?
P.orkestar? Jok, ne bi Losa!
Sta se se natakarili na covjeka?
Idite na zapad pa vidite mozete li se pribliziti i jednoj zvijezdi, papani provincijski! Dino je zvijezda, svidjalo se vama ili ne.Nije on ufuran. Trebate shvatiti da i on ima svoj zivot. E, sad mu samo fali da ide sa vama zgubidaniti i raspredati carsijske price. A ima i ona druga - je li to Bosnjo mora se po njemu pljuvati. Pa, jebes nas takav nam je mentalitet! Da je u pitanju kojekakva ubleha iz Bgd-a ili Zgb-a kovali bi ih u zvijezde. Nama je svako bolji od nas samih. Zato nam i jest ovako kako nam je. Budimo sretni ako nas ne strefi jos jedan rat zbog ovakvog nacina razmisljanja. E, jesmo naopaka nacija da nas Bog sve sacuva!
P.S.
Ljudi moji idite traziti posla, mante se suplje price, nista necete promjeniti.
P.P.S.
Eto, vidi kakvi ste - sad vam ni Dino Saran ne godi zato sto saradjuje sa Dinom Merlinom. Uuuu, jest vam vidik uzak! :-x
Last edited by KarabajaX on 17/08/2007 19:22, edited 1 time in total.
Tesssa

Post by Tesssa »

VMG wrote:Sarajevci, sta je sa Saranom desnom mu rukom???
sto si ti zapeo za Sarana toliko?

:roll:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

KarabajaX wrote:Oooo, zar se jos raspravljate o Dini?:-D
Pa, hajde onda jos malo da vidimo... Ko je sve maznuo pjesme, a pravio se autorom istih?
Pusenje? Naravno!!! Samo po dvije-tri pjesme po albumu (al' ih jos uvjek volim, pa makar se sluzili tudjim pjesmama za "inspiraciju).
Idite na zapad pa vidite mozete li se pribliziti i jednoj zvijezdi, papani provincijski!
de ba, ako su to radili mnogi ne znači da je to ispravno i da treba to raditi, ne obrći teze... niko to nije rekao.

i ko je tebi rekao da mi podržavamo sve plagijatore osim dine?

i ja ne vidjeh da iko ovdje vrijedja ljude izrazima tipa: idot, papan, kreten i sl. osim fanova dine merlina..

halo, moderacija, prelistaj malo temu :roll:
KarabajaX

Post by KarabajaX »

dawn_upon_dawn wrote:
Idite na zapad pa vidite mozete li se pribliziti i jednoj zvijezdi, papani provincijski!
de ba, ako su to radili mnogi ne znači da je to ispravno i da treba to raditi, ne obrći teze... niko to nije rekao.

i ja ne vidjeh da iko ovdje vrijedja ljude izrazima tipa: idot, papan, kreten i sl. osim fanova dine merlina..

Je li ti to prepoznas sebe u ovim uvrijedjenim?
Tesssa

Post by Tesssa »

KarabajaX wrote:
dawn_upon_dawn wrote:

tako dubok i pametan odgovor! :( :|
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

KarabajaX wrote:
dawn_upon_dawn wrote:

hm, vidis, meni smeta kad pistojne forumase vrijedjaju zato sto ne znaju sta bi im drugo rekli - zato reagiram. neke su reakcije, vidis, cisto moralna obaveza :D nije sramota biti iz provincije, nego biti papak. a onaj ko vrijedja umjesto da razgovara je papak pa makar provristo na najsivljem asfaltu velegrada. a i pozivanje na merlina kao na neku gradsku ikonu isto tako mi govori o tome ko je papak a ko nije :wink:

prema tome, mozes mi reci sta god zelis, to i dalje nece biti ni rasprava ni razgovor, nego cisto vrijedjanje jer o meni ne znas nista. a vec si mi se predstavio.
a cinjenica da odgovaras samo na zadnji a ne na ostali dio moga posta govori mi da si tu samo da uvrijedis.

to o zapadu necu ni da komentiram.

da je ova rasprava religijska i politicka, vec bi davno pali banovi.
sulesavic

Post by sulesavic »

Neelix wrote:ima

mjesecina
burek
kad si rekla da me volis
nesto lijepo treba da se desi

nisam znao da je i "zaboravi" ukradena :roll:
Nisam ja govorio o lopovlucima, nego o jednoj legalnoj kupoprodajnoj radnji...
KarabajaX

Post by KarabajaX »

dawn_upon_dawn wrote:
KarabajaX wrote:
dawn_upon_dawn wrote: de ba, ako su to radili mnogi ne znači da je to ispravno i da treba to raditi, ne obrći teze... niko to nije rekao.

hm, vidis, meni smeta kad pistojne forumase vrijedjaju zato sto ne znaju sta bi im drugo rekli - zato reagiram. neke su reakcije, vidis, cisto moralna obaveza :D nije sramota biti iz provincije, nego biti papak. a onaj ko vrijedja umjesto da razgovara je papak pa makar provristo na najsivljem asfaltu velegrada. a i pozivanje na merlina kao na neku gradsku ikonu isto tako mi govori o tome ko je papak a ko nije :wink:

prema tome, mozes mi reci sta god zelis, to i dalje nece biti ni rasprava ni razgovor, nego cisto vrijedjanje jer o meni ne znas nista. a vec si mi se predstavio.
a cinjenica da odgovaras samo na zadnji a ne na ostali dio moga posta govori mi da si tu samo da uvrijedis.

da je ova rasprava religijska i politicka, vec bi davno pali banovi.
A zasto se ti hvatas toga "ne znas me". Je li bi trebalo da te znam? Ko si ti da me zanimas? Na koncu koliko kuzis stvari trebao-la bi da si do sad skontao-la da je i samo ova nasa jadna Bosna postala provincija - kad vec govorim o tome - na to sam i mislio. Sta si sec odmah uvrijedio-la zbog tako neceg? Ako te bas toliko vrijedja - sorry, ali jos uvjek ostajem pri svom stajalistu da ste manje-vise svi subjektivni i da bi trebalo prizemljiti temu, jer, naprosto ovakve diskusije nece promjeniti nista. Ko je volio Dinu i dalje ce ga voljeti i tako to ide. Mislis da sam ja lud za Dinom. Ma, zaboli me covjece za njim, ali mi onako k'o covjeku smeta ovolika mrznja prema nekome ko je, fakat, uspjesan. Pa, dokle cemo biti takvi da nam smetaju ljudi koji nesto uspiju u zivotu?
Tesssa

Post by Tesssa »

bosmen wrote:Nesto nisam pratio temu pa ne znam jeli dosad neko postirao a ako nije volio bih one koji tvrde da je plagiro koju pjesmu da nam postira link na pjesmu ili na info
uprati temu, ima sve to sto si trazio :)
Post Reply