Papci sa SFF akreditacijama vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

hocu i ja jednu

hocu
23
21%
necu
53
47%
samo cetvrtkom
36
32%

Total votes: 112

Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

mIRCerka wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
mIRCerka wrote:fulili ste poentu obe teme...

isto kao BoLJE DA ON PUSI CIGARE NEGO DA PUSI ONE DROGE nidje veze...
8)
ne kontam mIRCi, nije mi cigara i akreditacija bas isto :roll: ja i dalje ne kontam poentu ove teme a jednom sam vec pitala da mi se objasni :D ali to se nikada nije dogodilo :D:D
poenta ove tem je u vol. 1 od prosle godine...poenta je da ljudi popizde kad vide recimo u Kolobari 9 navece nekoga sa SFF akreditacijom, mimo svih projekcija i sastanaka i konferencija...
znaci, ja sam machka koja ima akreditaciju i idem se kurcit s njom:D

pa smo diskusijom obradili i EUFOR uposlenike, i ostale sa akreditacijama.,...
a komparacija jeste nidje veze, ko komparacija iz koje izvuces KO IDE NA SFF NE DROGIRA SE...

:-)
aha dobro. pa nisam ni mislila da se ne drogiraju, al kontam ako su platili 60 KM za studentsku akreditaciju, onda valjda zele gledati filmove ili ih makar malo vole :D a tu ne vidim nista lose.

ne znam majke mi sto ih nose navecer i svud po gradu. nakon citave frke mogu samo da zakljucim:

garant nose zato sto se osjecaju vaznim jer je SFF postao aman ekskluzivan pa eto i oni imaju pristup tom dogadjaju.

djeca danas samo sto ne nose familiju i prijatelje oko vrata. mene nervira i mob. nositi, cak i kad bih zbog posla...

veci su mi papci ta ista djeca zato sto bacaju smece po gradu kad se vracaju sa tih istih projekcija, sto gacaju po travi i sto su parkovi groblje njihovih opusaka. ako vec SFF ima toliki utjecaj na djecu, ne bi mu bilo lose na te akreditacije naredne godine odstampati neku ekolosku parolu, ionako su im dosad parole bile nidje veze...

et :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

papanluk se primjeti i ovdje na forumu. Svaki dan se nakon premijere otvaraju teme na forumu razne diskusije ne bi li cijeli sarajevo-x vidio da su bili na SFF i gledali novi film. Na filmski forum rijetko ko od ovih novopecenih filmofila navraca. Danas imamo cak dvije teme o "Zivi i mrtvi" :-?
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

...
Last edited by Bea_Trix on 23/08/2007 17:54, edited 1 time in total.
basta sljezove boje

stochar wrote:
komi wrote:bude i onaj sajam knjiga
nekoliko dana pa i unutra ima kokica i gejeva :D:D:D na štandovima

pa ih ne vidim da hodaju po gradu :D:D:D sa zvoncima oko vrata

VIDI MEEEEEEEEEEEEEEEE VIDI MEEEEEEEEEEEEEE :lol: :x :oops: :razz: :zzzz: :P 8-) :shock: :( :D
u sridu
ma cini vam se, kada je Jannis Kounellis napunio Vijecnicu starim knjigama svi su hodali po gradu sa onim njegovim debelim prospektom da se zna da se kulturno uzdizu :-D
HiBreeD

Post by HiBreeD »

bosmen wrote:
basta sljezove boje wrote:
stochar wrote: u sridu
ma cini vam se, kada je Jannis Kounellis napunio Vijecnicu starim knjigama svi su hodali po gradu sa onim njegovim debelim prospektom da se zna da se kulturno uzdizu :-D
Znas gdje je vjecnica a ne znas gdje Ferhadija :D :D
Uglavnom, ona zna gdje je Turska i gdje bi "mi" trebalo da idemo jer "tamo nam je mjesto" :-) :-)
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

hihi... sad i ja znam, o cemu se radi kad je rijec o akreditacijama. :D funny shit. svaki drugi po gradu hoda sa svojim crvenim key-chainom oko vrata. :D ali moram stvarno reci, da su cure i decki koji rade kao festival support, u kinima ili box officeu stvarno ljubazni, imho.
a ovi ostali vazni ljudi. :D ko ih sisa. :D

ali nesto sto me na tom festivalu strasno zivcira je fakt, da ocigledno jos uvijek ima ljudi koji ne znaju za silent mode na mobitelu. :D nekidan sjedi lik pored mene, mobitel mu zazvoni, a on, onako bas fino usred filma: "jarane, u kinu sam. blablabla, blablabla, blablabla."
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

hihi... sad i ja znam, o cemu se radi kad je rijec o akreditacijama. :D funny shit. svaki drugi po gradu hoda sa svojim crvenim key-chainom oko vrata. :D ali moram stvarno reci, da su cure i decki koji rade kao festival support, u kinima ili box officeu stvarno ljubazni, imho.
a ovi ostali vazni ljudi. :D ko ih sisa. :D

ali nesto sto me na tom festivalu strasno zivcira je fakt, da ocigledno jos uvijek ima ljudi koji ne znaju za silent mode na mobitelu. :D nekidan sjedi lik pored mene, mobitel mu zazvoni, a on, onako bas fino usred filma: "jarane, u kinu sam. blablabla, blablabla, blablabla."
nisam mu nista htjela reci, ali sam ga u sebi svakih trideset sekundi poslala u mp3. :roll: :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:D

dobar je onaj štand kod ekonomije s knjigama :D valjda traje za vrijeme festivala... samo premalo knjiga o filmu a i skupe su :D

kupiš knjigu moraš je skrivati jer bože moj vidi budale dao 20 maraka za knjigu :D čak i od fakultetlija najbližih prijatelja doživljavam takve iskaze...

ljudi su davno skontali da nema od knjiga ljeba :D:D:D ;)

(doduše krio sam knjigu jer je o horroru :D:D:D )
Amsterdammer

Post by Amsterdammer »

Sinoć je u kinu Meeting Point izbio incident. Naime, direktor kina, Almir Palata, zvani Prle, udario je momka koji je negodovao jer sa uredno kupljenim kartama nije mogao ući na projekciju. Unutra je bilo 250 ljudi, a 190 mjesta. Poslije toga, još guzonja s akreditacijama je ušlo u kino, a ljudi s kartama ostajali vani.
Pored toga što ljudi više nemaju zagarantovano mjesto ako kupe kartu, trebaju još da trpe udarce i ponižavanja na ulazu.
Last edited by Amsterdammer on 23/08/2007 11:23, edited 4 times in total.
sekretar

Post by sekretar »

jel mogu i tuzlavawe akreditacije u ovu temu?
Vertigo

Post by Vertigo »

dawn_upon_dawn wrote:
pustite djecu sa akreditacijama............ osjecaju bitni jednom u godini, u ovoj dosadnoj, ucmaloj drzavi koja im ne nudi buducnost... ne nudi im je ni Purivatra, ali ostavimo im tu iluziju... nesto ce i nauciti usput...
Bravo
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

stochar wrote: zashto kad neko iznese razmishljanje o nechemu to odmah mora biti PROBLEM?!?! boli me qratz shto ih nose i ne namjeravam im zabranjivati ali su mi smijeshni i mislim da je papanski i shupachki nosati akreditaciju koja ti ne treba po gradu da je svi vide isto k'o shto mi je papanski nositi bijele charape sa sandalama! zajebancija?!"]

Nije problem. Problem je što se neki građani Sarajeva poput tebe osjećaju ugroženim tokom festivala jer neki ljudi koje ne poznaju lično, nose akreditacije.. pa se ovi onda osjećaju kompetentnim da ih vrijeđaju i sl. Problem su, pokretaču teme, motivi vrijeđanja nekih sugrađana.
Položaj ili status pojedinca je kombinacija apsolutnog stanja u grupi i njegovog relativnog statusa u toj grupi. U većini slučajeva, što je grupi bolje bolje je i pojedincima u njoj. Pa raja voli sve u ovom gradu u ovoj super, sega mega sedmici SFFa. Ali ne u svim slučajevima - ako boljitak grupe iz nekog razloga podobro smanjuje status nekog pojedinca onda je tom pojedincu bolje kada je grupi gore.

stochar wrote:a sta je problem? problem je shto nam hljeb poskupljuje, shto sve zhivo poskupljuje a narod boli qratz za to! problem je shto smo ljudima danima govorili da im drzhava ne valja, da su im politichari lopovi, lazhovi i kriminalci koji ce ih opeljeshiti do zadnjeg novchicha, i opet niko ni habera. ovaj narod nije normalan! ?!"]
Aaaa to.. e hvala što nam reče.. Kontam ja da prija uloga velikog i pametnog prosvjetitelja koji želi otvoriti oči primitivnom narodu Bosne moje. Ipak trebaš prihvatiti da ta uloga nije nešto potrebna, obzirom da takve stvari baš svi znaju.

stochar wrote:molim te Miro podijeli jos 100.000 okovratnika da se mozhemo povjeshati nakon poskupljenja hljeba i sveg ostalog, ali da se povjeshamo sa stilom!
Allah selamet. Postoje ljudi koji su prosto stekli nekakvu vrstu identiteta i intelektualnog očitovanja kritikovanjem nacionalističke politike poslije rata tj agresije. U sveopštem jadu to je vjerovatno zvučalo prihvatljivo. Sada su se stvari malo promijenile i iskomplikovale, te ovi "urbani intelektualci opšte prakse" više nemaju šta da ponude pa je jedino što im preostaje da promjene negiraju, cijelu sliku uproste i opet se vrate u slavna vremena kad su bili dio elitne manjine.

Ovaj "narod" koji eto osim Dnevnika voli i poneki film, ovaj 'zaostali polusvijet' koji je bajdvej moj narod i za mene najbolji na svijetu, na žalost svih intelektualaca opšte prakse, zna šta jeste a šta nije, i zbog toga ga poštujem. To su uglavnom neobrazovani ljudi i super su.

E onda.. postoje neobrazovani ljudi koji pretenduju da nešto znaju i da vode glavnu riječ. Nemam ja problem sa neobrazovanošću i budalesanjem samim po sebi, nego sa ljudima koji, paradoksalno tj. uprkos potpunom odsustvu bilo kakvog kvaliteta, sebe smatraju elitom .
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

ovo gore je moglo i mnogo kraće :oops: , ali evo da se ispravim:

I pičim ja Vilsom kad ispred mene pokretač teme Papci sa SFF akreditacijama vol2. Nailazi neka djevojka i nosi akreditaciju. Komentariše pokretač teme:
"Vidi papanke, užas. Eto gledala u Pozorištu film pa do Novog Grada nije mogla skinuti. Kakva seljančura, samo joj bijele čarape fale"
Idemo dalje i nailaze Danis Tanović, Steve Buscemi i Miro Purivatra. Brzo pogledam da li imaju okačene akreditacije, i po nesreći...sva trojica!
Uplaših se da ćemo se obrukati jer će ovaj što ide ispred mene (pokretač teme) opet prokomentarisati, a mogli bi ga čuti ljudi da im govori da su papci. I tako ja u strahu gledam šta će se desiti...
Klimnuše mu oni glavom, a on kez nabaci i otpozdravi baš kao da su neki skroz urbani likovi ktomu još i popularni i uspješni, a ne obični papci s akreditacijama. Prođoše, a on i dalje ništa. Oni zbog nečega nisu bili papci s akreditacijama...
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

ok, now we're talkin' :D let the party begin :D

a ja znam da ni za mnom stochko ne bi viknuo tako, haman da odem na bazen sa akreditacijom :D:D:D

Image

:D:D:D
pitt

Post by pitt »

dawn_upon_dawn wrote:ok, now we're talkin' :D let the party begin :D

a ja znam da ni za mnom stochko ne bi viknuo tako, haman da odem na bazen sa akreditacijom :D:D:D

Image

:D:D:D
a ako odes do Bazena? :D:D:D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

tamo rijetko uvratim, ali ne bi ako sam sa Buscemijem :D:D:D:D
basta sljezove boje

stochar wrote:
neocekivana_sila wrote: Položaj ili status pojedinca je kombinacija apsolutnog stanja u grupi i njegovog relativnog statusa u toj grupi. U većini slučajeva, što je grupi bolje bolje je i pojedincima u njoj. Pa raja voli sve u ovom gradu u ovoj super, sega mega sedmici SFFa. Ali ne u svim slučajevima - ako boljitak grupe iz nekog razloga podobro smanjuje status nekog pojedinca onda je tom pojedincu bolje kada je grupi gore.
de nek mi neko ovo protumachi pa da odgovorim chovjeku... :-) :-) :-)
Social Identity Theory - Henry Tajfel :lol:
danas

Post by danas »

stochar wrote:
basta sljezove boje wrote:
stochar wrote: de nek mi neko ovo protumachi pa da odgovorim chovjeku... :-) :-) :-)
Social Identity Theory - Henry Tajfel :lol:
pa shto odma' ne kazhesh da je Tajfel... nisam ga odma popozno...
pa jebiga sad, kako ces prepoznat rahmetli tajfela ovako nasuho, bez akreditacije...
Last edited by danas on 23/08/2007 22:51, edited 1 time in total.
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

e stochko :D u svojim je dvadesetim i danis tanovic mogao biti papak sa akreditacijom :D jadni student rezije :D tada nije imao staza da bude cool :oops: :oops: :D zamisli sretnes ga s tim u vilsonovom :D:D:D a kosa mu leprsa :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Hocu i ja onu kesu ...dobro bi mi dosla za heklanje...vako...kad podzem na kafu...
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

hehehehe sodomica je papak sa akreditacijom :D:D:D:D
Melika

Post by Melika »

Amsterdammer wrote:Sinoć je u kinu Meeting Point izbio incident. Naime, direktor kina, Almir Palata, zvani Prle, udario je momka koji je negodovao jer sa uredno kupljenim kartama nije mogao ući na projekciju. Unutra je bilo 250 ljudi, a 190 mjesta. Poslije toga, još guzonja s akreditacijama je ušlo u kino, a ljudi s kartama ostajali vani.
Pored toga što ljudi više nemaju zagarantovano mjesto ako kupe kartu, trebaju još da trpe udarce i ponižavanja na ulazu.
Koja stoka, majko mila. Ne mogu da vjerujem da ovo dosad niko nije prokomentarisao? I meni se slične stvari dešavale, nekoliko puta sam bila izvrijeđana od pomenutog, a i drugih.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

tipična bosnastovština velim vam

ne dođe režiser - peder :D valjda ga strah
promijene film
ne obavijeste te
20 minuta razarajućeg tona ... odoh otorinoraligologuzu :D:D:D
2 minute crnog ekrana
niti da se ispričaju

:oops:
danas

Post by danas »

komi wrote:tipična bosnastovština velim vam

ne dođe režiser - peder :D valjda ga strah
promijene film
ne obavijeste te
20 minuta razarajućeg tona ... odoh otorinoraligologuzu :D:D:D
2 minute crnog ekrana
niti da se ispričaju

:oops:
mescini da je to sve nista u poredjenju sa vidljivim akreditacijama :D :D D:
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

Eno citam na onoj temi "Samo pljesci" tekst iz Dana :D

to je o nekim jadnim klincima koji su htjeli malo prakse (koji luzeri, neki ce cak i na prijemni za reziju poslije srednje, mislim :roll: :D) koji imaju akreditacije i niko ih nece platiti.

da su samo znali da ne samo da ce robovati, nego ce jos biti i zesci PAPCI :D:D
i ono bi sendvic, pa jos i vodu, a i reziju bi studiralo

:oops: :oops: :D ja papanluka ...
Post Reply