Dermatolog u Sarajevu!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Karen

#176 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Karen »

nera18 wrote:
Karen wrote:Jesam, našla sam u apoteci dina na č.vili. Pancilin, teta je u nekoj knjizi lijekova provjerila, isti je sastav kao i jugocilin. Košta nešto sitno. Mislim manje od 2 km.
odlicno
i znaci kako se tacno zove
i hhocel mi teta najnormalnije dati bez recepta i sl
Pancilin, tako se zove, nije greška :)

meni sasvim uredno dala, još ja uzela hidrociklin i nalgesin, a za sve treba recept :D
ptica selica

#177 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by ptica selica »

Savez napolje wrote:Malo je oftopic ali i nije jer je vezno za kozu.Ovako imam probleme sa suhim zrakom tacnije grijanje me ubija seboreicni dermatitis podivlja u ovom zimskom periodu ,a suh zrak napolju suh ukuci,svuda suhoca.Imam osjetljiviju kozu kojoj suh zrak nikako negodi.Kreme mi nikakve negode jer moja koze ih nepodnosi pa sam se odlucio za varijantu broj dva ali neznam je provesti to jest neznam kako da malo povecam vlaznost u kuci.Moze neki savjet

Provjereno za suhu kozu za bilo koje god. doba, SEBAMED. Moglo je se naci u apoteci na Bascarsiji, kod sebilja. Nadam se da ce pomoci.
LP
_Fantom

#178 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by _Fantom »

A zna li iko kako doci do dr. Azema Tirica ....
Na ovaj broj se niko ne javlja .... red je da se najavim prvo ?!
Ili samo da svratim do njega na pregled ....

usput , ako moze nek neko objasni gdje se on tacno nalazi ...

unaprijed THNX ! :)
teAMICA

#179 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by teAMICA »

_Fantom wrote:A zna li iko kako doci do dr. Azema Tirica ....
Na ovaj broj se niko ne javlja .... red je da se najavim prvo ?!
Ili samo da svratim do njega na pregled ....

usput , ako moze nek neko objasni gdje se on tacno nalazi ...

unaprijed THNX ! :)
Znaš li gdje je Sokolović Kolonija? Ako ne - Ideš na Ilidžu na onaj kružni tok - izađeš preko pruge (prema bazenu Terme Čatež ili Mercator). Voziš onom novom ulicom sve do kraja, na raskrsnici skreneš lijevo, na prvom semaforu opet lijevo. Vidjet ćeš sa desne strane pekaru i slastičarnu na ćošku. Pored slast. skreneš desno. Nakon 50-tak metara vidjet ćeš ono ogledalo (da ne udariš u nekog :D ), tu skreneš lijevo (mislim da ima znak zabrane ali ne obaziri se). Na kraju te ulice desno - vidjet ćeš džamiju. Njegova kuća je preko puta džamije, parkiraš pored žive ograde. Na kući piše 129A, ulaz je iza.
Eto
dzana

#180 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by dzana »

teAMICA wrote: Znaš li gdje je Sokolović Kolonija? Ako ne - Ideš na Ilidžu na onaj kružni tok - izađeš preko pruge (prema bazenu Terme Čatež ili Mercator). Voziš onom novom ulicom sve do kraja, na raskrsnici skreneš lijevo, na prvom semaforu opet lijevo. Vidjet ćeš sa desne strane pekaru i slastičarnu na ćošku. Pored slast. skreneš desno. Nakon 50-tak metara vidjet ćeš ono ogledalo (da ne udariš u nekog :D ), tu skreneš lijevo (mislim da ima znak zabrane ali ne obaziri se). Na kraju te ulice desno - vidjet ćeš džamiju. Njegova kuća je preko puta džamije, parkiraš pored žive ograde. Na kući piše 129A, ulaz je iza.
Eto
hallo - moze samo produziti tim putem (bez skretanja u zabranu) i skrenuli lijevo na kraju ulice - mislim da se moze doci taman do dzamije.
teAMICA

#181 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by teAMICA »

dzana wrote:
teAMICA wrote: Znaš li gdje je Sokolović Kolonija? Ako ne - Ideš na Ilidžu na onaj kružni tok - izađeš preko pruge (prema bazenu Terme Čatež ili Mercator). Voziš onom novom ulicom sve do kraja, na raskrsnici skreneš lijevo, na prvom semaforu opet lijevo. Vidjet ćeš sa desne strane pekaru i slastičarnu na ćošku. Pored slast. skreneš desno. Nakon 50-tak metara vidjet ćeš ono ogledalo (da ne udariš u nekog :D ), tu skreneš lijevo (mislim da ima znak zabrane ali ne obaziri se). Na kraju te ulice desno - vidjet ćeš džamiju. Njegova kuća je preko puta džamije, parkiraš pored žive ograde. Na kući piše 129A, ulaz je iza.
Eto
hallo - moze samo produziti tim putem (bez skretanja u zabranu) i skrenuli lijevo na kraju ulice - mislim da se moze doci taman do dzamije.
hallo - Fantom priupita, ja odgovorih najbolje što sam mogla. Nisam htjela čovjeka još više maltretirat, napisah najjednostavnije što sam mogla.
Što li se ja tebi uopšte pravdam...
_Fantom

#182 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by _Fantom »

Hvala fkt na uputama ... skontao sam :D
Neg zovem ga na onaj broj tel. sto je neko ostavio ovdje ... al ne javlja se ev vec 2 dana ...
Nista ne gubim da odem da ga pokusam naci ...
thnx jos jednom !
teAMICA

#183 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by teAMICA »

_Fantom wrote:Hvala fkt na uputama ... skontao sam :D
Neg zovem ga na onaj broj tel. sto je neko ostavio ovdje ... al ne javlja se ev vec 2 dana ...
Nista ne gubim da odem da ga pokusam naci ...
thnx jos jednom !
evo ti mob. 061809628
_Fantom

#184 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by _Fantom »

Jest me krenulo :) ... tek 20.tog se vraca u Sa ...

Neg ne znam koliko je pametno ako bih npr otisao na ciscenje lica ili mikrodermoabraziju ( kod vedrane ),
pa onda otici kod njega ... ili ga sacekati, pa da ga pitam da li se njegovim savjetima i preparatima koje preporuci mogu otkloniti mitiseri/akne ( sta vec ) ... ili ocistiti lice ( a znamo kako ociste ) pa poceti njegove preparate koristiti ?!

Ne znam ni ja sam sta bih :) . . . btw: jel iko radio mikrodermoabraziju kod Vedrane ?! Ona kaze da ocisti lice fkt skroz i ne ostaje veliko crvenilo nakon tretmana ... pa ...?
teAMICA

#185 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by teAMICA »

_Fantom wrote:Jest me krenulo :) ... tek 20.tog se vraca u Sa ...

Neg ne znam koliko je pametno ako bih npr otisao na ciscenje lica ili mikrodermoabraziju ( kod vedrane ),
pa onda otici kod njega ... ili ga sacekati, pa da ga pitam da li se njegovim savjetima i preparatima koje preporuci mogu otkloniti mitiseri/akne ( sta vec ) ... ili ocistiti lice ( a znamo kako ociste ) pa poceti njegove preparate koristiti ?!

Ne znam ni ja sam sta bih :) . . . btw: jel iko radio mikrodermoabraziju kod Vedrane ?! Ona kaze da ocisti lice fkt skroz i ne ostaje veliko crvenilo nakon tretmana ... pa ...?
ne idi šmirglat lice ako Boga znaš... vidjela sam par "neuspjelih" tretmana, ne bih to nikom poželila...
_Fantom

#186 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by _Fantom »

ma i ja nisam optimista sto se toga tice .. al rekoh da pitam
nish sacekati dr. :)
dzana

#187 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by dzana »

teAMICA wrote:
hallo - Fantom priupita, ja odgovorih najbolje što sam mogla. Nisam htjela čovjeka još više maltretirat, napisah najjednostavnije što sam mogla.
Što li se ja tebi uopšte pravdam...
zaboravila sam pohvaliti tvoj trud - potrudila si se da mu pojasnis - meni bi bilo mrsko kucati :))
_Fantom

#188 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by _Fantom »

a ja da se zahvalim na objasnjenju :)
nera18

#189 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by nera18 »

ciscenje lica ok, ja ga kombinujem sa nejgovim tabletama i kremicama
to smirglanje zaobidji, prvo sto je vec suncano, drugo sto je ono namjenjeno za skidanje povrsinskog sloja koze, neces rijesiti uzrok izbijanja akni, rijesit ces u najboljem slucaju dio oziljaka i nista vsie
ukras

#190 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by ukras »

Ako ne pomahnitam od problema s kozom necu ni od cega. POMOZITE, PREPORUCITE NESTO jer ja ne znam sta da koristim vise. Naime, uvijek sam imala tako malo poblematicno lice, koza mjesovita ali nikada kao prethodnih 6 mjeseci. Nikada nisam imala bubuljice po obrazima, ali sada je to katastrofa, ne mogu da ih kontrolisem. I sto je najgore poslije toga ostaju one crvene flekice koje nikako ne blijede. Imam previse bijelo lice, sve se vidi. Puder vise ne mogu da podnesem, ali se ne mogu pojaviti nigdje bez njega, mada ni s njim nije savrseno. Posjecivala sam nekoliko dermatologa, sve isto pricaju, nista posebno, neke kreme pravljene u apoteci, da ne diram lice, ali nikakvog pomaka.

Da li ste koristili neku kremu, piling, bilo sta sto bi mi moglo pomoci. Cula sma da ima neki doktor koji ima malu prodavnicu kod kafica tito, kao sve pravi na biljnoj bazi. Da li je neko bio kod njega. Ili ako ne sta da radim da se stanje popravi.
nera18

#191 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by nera18 »

to je homeopata kod tita

jesil nekad dermatologu isla, ginekologu isla
jesil radila nalaz hormona....
nece ti pomoci samo krema koja ce povrsinski uciniti bilo sta
uzrok ti treba
od najobicnijih akni, ja sam dosla do poprilicno velikog otkrica, problema s jajnicima i hormonima, za koje nisma znala naravno, a nakupovala se skupih krema i kremica brdo
ukras

#192 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by ukras »

nera18 wrote:to je homeopata kod tita

jesil nekad dermatologu isla, ginekologu isla
jesil radila nalaz hormona....
nece ti pomoci samo krema koja ce povrsinski uciniti bilo sta
uzrok ti treba
od najobicnijih akni, ja sam dosla do poprilicno velikog otkrica, problema s jajnicima i hormonima, za koje nisma znala naravno, a nakupovala se skupih krema i kremica brdo
ma dermatologu jesam ali mi samo cistila lice, radila neki piling
nalaze hormona nisma radila
jednino to se nezdravo hranim mada ne mislim da moze biti ovoliki efekat zbog toga.
nera18

#193 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by nera18 »

to je kozmeticar brate dragi ako si cistila lice i radila pilig :)
idi doktoru, opsta praksa-dermatolog- pa nek ljudi vide sta ti fali :D
Tallulah

#194 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Tallulah »

Citam hvale doktorici Knor,,,, njoj sam otisla prije par mjeseci sa svojim problemom na straznjem dijelu vrata, letimican pregled pogledom reda radi je trajao nekih 3-4 sekunde. (da ne kazem da propise mikro-analizu tkiva),nakon blagog poboljsanja od TRAVOCORT kreme propisala mi je neki rastvor joda i salicilne kiseline da koristim dvije sedmice kao zavrsetak terapije. To sam uspjela staviti svega dva puta jer je neizdrzivo peklo i boljelo. Ta dva puta su bila dovoljna da mi "spali" kozu vrata i ostanu odvratne tamnosmedje fleke i ljuske.Odmah sam joj otisla, ona se pocela izvinjavati ,kao nije joj bila namjera da mi sprzi kozu?! Onda sam dobila kremu za zacjeljivanje blazih opekotina,a nakon nje da primjenjujem Plimycol.Taj Plimycol mi je vec propisivan dva puta i nikad nije pomagao.Uzalud sam joj to govorila; dala mi je opet Plimycol govoreci da mi nema dati nista vise drugo.I na regenerisanoj kozi su mi ostale te smedje fleke, ko zna hoce li ikad nestati. Jednostavno nikog nije briga; ti ljekari su tu da sa sto manje truda dignu svoju platu. Bilo je jasno i njoj da nije dala pravu dijagnozu, nije ni mogla kad me nije ni pogledala kako treba.S njom je nemoguce i razgovarati, nece ni da saslusa simptome do kraja,a o tome da uspostavi ona sa mnom komunikaciju kakvu bi trebao jedan ljekar s pacijentom da ne pricam, nije par rijeci progovorila sa mnom na prvom pregledu i jako je hladna i neljubazna. Ni nakon sto mi je sprzila kozu nije se potrudila da rijesi moj problem,dala mi je opet sta bilo samo da me sto prije skine s dnevnog reda. Kad bolje razmislim trebala sam je tuziti.
Michun

#195 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Michun »

ukras wrote:Ako ne pomahnitam od problema s kozom necu ni od cega. POMOZITE, PREPORUCITE NESTO jer ja ne znam sta da koristim vise. Naime, uvijek sam imala tako malo poblematicno lice, koza mjesovita ali nikada kao prethodnih 6 mjeseci. Nikada nisam imala bubuljice po obrazima, ali sada je to katastrofa, ne mogu da ih kontrolisem. I sto je najgore poslije toga ostaju one crvene flekice koje nikako ne blijede. Imam previse bijelo lice, sve se vidi. Puder vise ne mogu da podnesem, ali se ne mogu pojaviti nigdje bez njega, mada ni s njim nije savrseno. Posjecivala sam nekoliko dermatologa, sve isto pricaju, nista posebno, neke kreme pravljene u apoteci, da ne diram lice, ali nikakvog pomaka.

Da li ste koristili neku kremu, piling, bilo sta sto bi mi moglo pomoci. Cula sma da ima neki doktor koji ima malu prodavnicu kod kafica tito, kao sve pravi na biljnoj bazi. Da li je neko bio kod njega. Ili ako ne sta da radim da se stanje popravi.
Jeste dosadno, ali ipak bi trebala nalaze uraditi. Hormone mislim.
Moze i dermatolog da radi piling...privatnici to rade koliko ja znam.
Helem, taj kod tita, to je semikem. Oni proizvode kreme i tonike i sl. Kupovala, nista spec.
Hrana - pa mozda i moze da tako reaguje koza. Ko bi ga znao.
Za pocetak mozda da uzmes Avene, od tih krema ti ne moze biti gore. Ja ne znam nikoga da se osuo.
damiri

#196 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by damiri »

pozdrav iz Tuzle,
procitah ja ovo sve i koliko sam vidio jedino dr. Arlanagic nije dobila nikakve negativne kritike. Isto tako je preporucena od strane par dermatologa sa kantona kao nekog koga oni pitaju kada nemaju pojma sta se desava. Elem, moja mama ima neko oboljenje i vozi zadnjih pet godina ali jos niko nije postavio ispravnu dijagnozu. Sada su napokon odustali i rekli su mi da jedino dr. Arslanagic to moze pravilno dijagnosticirati o cemu se radi. Jedni su bili posteni pa su rekli da ne znaju dok su drugi se bili naklatili da muzu na razne kremice i kreme. Propise ti nesto sto ima samo u jednoj apoteci ali ti nece to reci, nego te pusti da hodas ko degen po gradu od apoteke do apoteke, da bi ti kasnije saznao kako je to njihova privatna investicija sa strane, kupis za 10, prodas za 200km :-). Ali nije ni to problem, ako rijese problem.

Koliko sam sam uspio saznati sada radi negdje na koševskom brdu i ima privatnu kliniku. Kako sam ja sa drugog kantona (citaj planete) to svakako moram platiti :-). Da li neko zna gdje se ta ordinacija nalazi ako nije problem?

Damir
blue bear

#197 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by blue bear »

Dr Asja Prohic..... http://asjaprohic.ba/ Imate na linku sve podatke....
damiri

#198 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by damiri »

meni treba dr. Arslanagic. Za ovu dr. Prohic mi se ne da ici kroz post ponovo da vidim kakav joj je rejting :-).
alena76

#199 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by alena76 »

vodila sam dijete Arslanagićki neki dan, neka dermatomikoza...stvarno sve najbolje. žena fino primi, čisto, ne zavlači sa pretragama (kao neki što te sto puta vraćaju da lovu uzmu)...da sam bogdo odmah njoj otišla. Alendar mi rekao neka vrsta psorijaze, kad nisam umrla. za sada se povlači, pa vidimo na šta će :-D . javim.
a i ja sam se naručila. ožiljak od carskog da ukonim, kaže žena beskrvno,bezbolno. daj bože :D
telefon ne znam ali ima na internetu www.dermaclinica.ba
Fiki29

#200 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Fiki29 »

Raja imam jedan maliproblemcic....

Naime prije nekih godinu dana mi se pojavila sitna bradivaca na vrhu kaziprsta. :shock: ..koja je se vremenom povecala....ne boli me...ali mi je u zadnjih mjesec dana pocela uzasno da smeta :x :x jer je ispupcina na prstu i dok sam na poslu i za kompjuterom i inace dodirivajuci sto postaje prljava od prasine i uocljiva.... :x :x

Zanima me jeli neko imao nesto slicno...ustvari jeli neko imao bradavice po rukama i kako ih je otklonio...mislim dali je isao nekome Dermatologu, te koliko proces otklanjanja vremenski traje i koga bi mi preporucili kao najboljeg i najpovoljnijeg....

Hvala unaprijed i POMAGAJTE... :) :) :lol:
Post Reply