Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
rikardoreis

Post by rikardoreis »

ma nek je on fulio...kako je gusto bilo ni u bazen ne bi ubacio :D
ali, znam tipa koji ne bi poslusao nenu - drazen petrovic :wink:
red_djavo

Post by red_djavo »

Znaci, toliko povjerenje ima u svoju ekipu i igrace da im ne dozvoljava da pokusaju pobjediti? Jebo te trener...
rikardoreis

Post by rikardoreis »

red_djavo wrote:Znaci, toliko povjerenje ima u svoju ekipu i igrace da im ne dozvoljava da pokusaju pobjediti? Jebo te trener...
nije bolan, nego oni nemaju s njim vjeru ni u sta :D :D
red_djavo

Post by red_djavo »

Hehehe, sto jes jes :D
van Basten

Post by van Basten »

kilam wrote:je li samo meni smeta namjerno fulanje dva slobodnjaka dvije sekunde do kraja uz poen zaostatka? gdje je tu vjera u igraca (koji btw igra vec par sezona po eurokupovima), pa i da promasi jedno gdje je vjera u tim da mozemo dobiti bugare u produzetku? siguran sam da energicni i nadsve zabavan trener bugarske ne bi izabrao poraz kao taktiku. toliko mi to smeta da cak prizeljkujem kiks protiv madjara, svakako nikad losiju igru nismo imali
Smeta i meni to... umjeszto da zabijemo oba bavcanja i odmah završimo posao mi se silimo da fulimo oba bacanja i plasman dalje odgađamo do tekme sa Mađarima koje ćemo kao, jel', oderati rutinski. Jer ipak smo mi sila koja sebi može dopustiti luksuz da namjerno gubi utakmice.
Košarka kao sport je kod nas prošla zenit prije par godina i trenutno ne vidim načina kako da se vrati na stare puteve. Možda nekada u budućnosti...
BSn

Post by BSn »

van Basten wrote:
kilam wrote:je li samo meni smeta namjerno fulanje dva slobodnjaka dvije sekunde do kraja uz poen zaostatka? gdje je tu vjera u igraca (koji btw igra vec par sezona po eurokupovima), pa i da promasi jedno gdje je vjera u tim da mozemo dobiti bugare u produzetku? siguran sam da energicni i nadsve zabavan trener bugarske ne bi izabrao poraz kao taktiku. toliko mi to smeta da cak prizeljkujem kiks protiv madjara, svakako nikad losiju igru nismo imali
Smeta i meni to... umjeszto da zabijemo oba bavcanja i odmah završimo posao mi se silimo da fulimo oba bacanja i plasman dalje odgađamo do tekme sa Mađarima koje ćemo kao, jel', oderati rutinski. Jer ipak smo mi sila koja sebi može dopustiti luksuz da namjerno gubi utakmice.
Košarka kao sport je kod nas prošla zenit prije par godina i trenutno ne vidim načina kako da se vrati na stare puteve. Možda nekada u budućnosti...

Mozda kad prestanemo dovoditi za selektore ljude koji prije toga nisu nikada nikoga trenirali i koji su se dokazali da kao trener nista ne vrijede (normalno da ne vrijede, kad nemaju iskustva)!
Comrad

Post by Comrad »

A sta da je bilo nerijeseno, pa nas Bugari u produzecima uzmu 5-6 razlike, sto bi se najvjerovatnije i desilo jer je sve islo na ruku Bugarima, koja bi onda prica bila, sto Neno nije rekao da promase bacanja i da izgubimo, dajte nemojte srati bezveze. Uostalom, tekma sa Madjarskom bi se morala odigrati kako god da je bilo, a ako ne mozemo dobiti Madjare kuci onda nam nije ni mjesto na EP. A sto se tice Nene, jedva cekam da napusti repku jer jednostavno nije trenutno za ovoga, nek se vrati za nekih 15 godina dok nauci neke stvari o trenerskom poslu.
red_djavo

Post by red_djavo »

Comrad wrote:A sta da je bilo nerijeseno, pa nas Bugari u produzecima uzmu 5-6 razlike, sto bi se najvjerovatnije i desilo jer je sve islo na ruku Bugarima, koja bi onda prica bila, sto Neno nije rekao da promase bacanja i da izgubimo, dajte nemojte srati bezveze. Uostalom, tekma sa Madjarskom bi se morala odigrati kako god da je bilo, a ako ne mozemo dobiti Madjare kuci onda nam nije ni mjesto na EP. A sto se tice Nene, jedva cekam da napusti repku jer jednostavno nije trenutno za ovoga, nek se vrati za nekih 15 godina dok nauci neke stvari o trenerskom poslu.
Brate, imas 35-godisnjeg evroligaskog igraca, koji je u zivotu ispalio jedno 100.000 bacanja i nemas muda da mu kazes, pogodi bola...Ne znam, za mene je ovo samo jos jedan poraz.
cyprus

Post by cyprus »

red_djavo wrote:Brate, imas 35-godisnjeg evroligaskog igraca, koji je u zivotu ispalio jedno 100.000 bacanja i nemas muda da mu kazes, pogodi bola...Ne znam, za mene je ovo samo jos jedan poraz.
E, vala da imamo Macijauskasa i da je on puco slobodnjake ja mu nebi smjeo reć da ide oba pogađat, a kamoli Castleu.
El_comadante

Post by El_comadante »

Važno je da smo mi prvi u grupi ostalo nije bitno.
red_djavo

Post by red_djavo »

cyprus wrote:
red_djavo wrote:Brate, imas 35-godisnjeg evroligaskog igraca, koji je u zivotu ispalio jedno 100.000 bacanja i nemas muda da mu kazes, pogodi bola...Ne znam, za mene je ovo samo jos jedan poraz.
E, vala da imamo Macijauskasa i da je on puco slobodnjake ja mu nebi smjeo reć da ide oba pogađat, a kamoli Castleu.
Ja brate, ali zato ti nisi selektor reprezentacije u kosarci. Mislim, u ovakvom stanju stvari kakvo vlada u nasoj reprezentaciji, vjerovatno bi svi isli na ovu soluciju s promasivanjem. Ali da se stvorila normalna atmosfera, da je izgradjeno povjerenje i dobri odnosi na relaciji igraci-trener, i ako bi slucajno dosli u ovakvu situaciju, onda bi jedino logicno rjesenje bilo da se ubace dva bacanja i da slavis pobjedu a ne poraz.
Indie88

Post by Indie88 »

Meni samo nije jasno kako moze ona sirovina od igraca Bajramovic da igra u prvoj postavi pored Teletovica. Jest da je fizicki veoma dominantan, ali nista vise, uvijek napravi neki glupi faul i ukopa reprezentaciju i onda nesto gleda kao jesam li to stvarno ja uradio i napravi neku glupu grimasu. Ma nema on dvije normalne u glavi, bas se vidi cak i na utakmici, nazalost, koji je ono papak.

Ali sta ces trener sirovina, tako i igrac :lol:
El_comadante

Post by El_comadante »

e jest vala ispala mu je lopta iz ruku najmanje 20 puta.
Comrad

Post by Comrad »

red_djavo wrote:
cyprus wrote:
Ja brate, ali zato ti nisi selektor reprezentacije u kosarci. Mislim, u ovakvom stanju stvari kakvo vlada u nasoj reprezentaciji, vjerovatno bi svi isli na ovu soluciju s promasivanjem. Ali da se stvorila normalna atmosfera, da je izgradjeno povjerenje i dobri odnosi na relaciji igraci-trener, i ako bi slucajno dosli u ovakvu situaciju, onda bi jedino logicno rjesenje bilo da se ubace dva bacanja i da slavis pobjedu a ne poraz.
Ali ovaj poraz je kao i pobjeda, i ja sam se nadao da ce mu Neno reci da promasi, jer zasto rizikovati da izgubimo vise od 4 razlike i da nemamo nikakvih sansi za odlazak na EP, a ovako idemo 100%. Tekma se igrala u gostima, mi smo imali barem desetak razlike i oni nas stigli u minut, dva - tako da su sanse da ih mi dobijemo u produzecima bile minimalne.
red_djavo

Post by red_djavo »

Ne kontas me, ne kazem ja da je u ovom trenutku to bio pogresan potez. Bio je to potez koji potvrdjuje koliko je slaba ova ekipa, koliko je nepovjerenje, koliko Neni fali muda. Govorim generalno o reprezentaciji, a zadnji tri minute su samo preslika toga. Bajramovic se forsira vec godinama, a tip je blago receno hajvan, koji uspjeva izgubiti dvije lopte i dovesti Bugare u vodstvo. Castle se nije pozivao dugo, letve swe lome preko Mirzinih ledja, i sve to utice da imamo najlosiju reprezentaciju od nezavisnosti na ovamo, a ova bacanja su samo potvrda toga.
Comrad

Post by Comrad »

red_djavo wrote:Ne kontas me, ne kazem ja da je u ovom trenutku to bio pogresan potez. Bio je to potez koji potvrdjuje koliko je slaba ova ekipa, koliko je nepovjerenje, koliko Neni fali muda. Govorim generalno o reprezentaciji, a zadnji tri minute su samo preslika toga. Bajramovic se forsira vec godinama, a tip je blago receno hajvan, koji uspjeva izgubiti dvije lopte i dovesti Bugare u vodstvo. Castle se nije pozivao dugo, letve swe lome preko Mirzinih ledja, i sve to utice da imamo najlosiju reprezentaciju od nezavisnosti na ovamo, a ova bacanja su samo potvrda toga.
I ne kontam sto je uvodio onog Nesovica, lik ne moze da prevede loptu, imao je 3-4 izgubljene lopte dok se lomila tekma.
cyprus

Post by cyprus »

red_djavo wrote:
cyprus wrote:
Ja ti garantujem da bi svaka reprezentacija na svijetu uradila isto. USA da je ušla u gustu situaciju sa Bugarskom promašila bi bacanja. Uradit suprotno bi bilo od gotovog pravit veresiju. Znači, to je slična situacija kao kad bi se neki igrač u fudbalu neki slučajem našao sam sa loptom ispred protivničkog praznog gola, a onda skonto da je šupački da ga tako zabije, pa odluči sačekat golmana da se vrati na gol.
El_comadante

Post by El_comadante »

kako vidim mogla bi nam grupa biti Estonija i Izrael/Belgija. Znat čemo u srijedu definitivno
galaxtics

Post by galaxtics »

iako ni slicno nema veze sto si napiso al etoo....al niso ovo konto kao sto nisu ni bugari jer su imali nekih 2 sekunde al eto.
znaci 2 razlike za nas,castle fula oba bacanje,lopta dolazi bugarima u ruke i daju sami sebi kos...imaju produzetke!!!!i........
galaxtics

Post by galaxtics »

najbolje bi bilo da igramo protiv makedonije i izraela objektivno jacih od navedenih...to govorim jer ako mislimo da cemo na ep igrati protiv estonie i belgije varamo see...iako je belgija mozda rame uz rame sa makedonijom...
Edin H.

Post by Edin H. »

Nenu za dozivotnog selektora :oops:
cyprus

Post by cyprus »

galaxtics wrote:iako ni slicno nema veze sto si napiso al etoo....al niso ovo konto kao sto nisu ni bugari jer su imali nekih 2 sekunde al eto.
znaci 2 razlike za nas,castle fula oba bacanje,lopta dolazi bugarima u ruke i daju sami sebi kos...imaju produzetke!!!!i........
Castle je prvo pogodio jedno bacanje i smanjio na 1 razlike. Onda je namjerno fulio, međutim Bajramović najbolje skače i dobacuje loptu opet Castleu gdje bugari prave opet faul nad njim. Tad čovjek dvaput promašuje i sve je gotovo.
Hakala

Post by Hakala »

Edin H. wrote:Nenu za dozivotnog selektora :oops:

8)
Comrad

Post by Comrad »

Hakala wrote:
Edin H. wrote:Nenu za dozivotnog selektora :oops:

8)
Ali ne nase repke :)
palermo

Post by palermo »

Comrad wrote:[
I ne kontam sto je uvodio onog Nesovica, lik ne moze da prevede loptu, imao je 3-4 izgubljene lopte dok se lomila tekma.
Men se čini upravo obrnuto, i ja sam prvi put gledao nešovića i stvarno smotano izgleda, al ako si pratio utakmicu mogao si vidjeti da smo mi bugare stigli baš kada je on bio u igri. I razlog je , barem po meni, vrlo jednostavan, čovjek igra playa, za razliku od Saše Vasiljevića koji to uopšte ne radi nego pokušava nešto sam uraditi i to uglavnom na silu. Uostalom, ako imaš negdje snimku utakmice pogledaj, svaki put kad je saša vasiljević u igri kao playmaker mi nismo napravili nijednu izgrađenu akciju, i išli smo u rezultatski minus.Ne može play biti glavni strijelac ekipe, to je protiprirodno logici košarke.
Post Reply