Političke nauke

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
guy fawkes

#176 Re: Političke nauke

Post by guy fawkes »

Vitezanin wrote:
guy fawkes wrote:
Gox wrote:za sve ove koji kazu da se ispiti spremaju iz skripte od 30-tak stranica,nek upisu pa s tim istim skrpitama o kojima pisu pokusaju poloziti predmete kod Hanke Vajzovic,Hidajeta Repovca,Lavica,Šimica,Ivana Cvitkovica,Nermine Mujagic...

kod svih sam polozio na skriptu osim kod cvitkovica jer nisam imao pravo da polazem, pravo izgubis cim izostanes dvaput s predavanja

a daj, hanka, pa ono sto ona trazi si trebao znati u osnovnoj skoli, realno

hidajet repovac, ma smijesno, liku dodjes u kabinet, postavi ti jedno pitanje prodjes

lavicu malo o srbima pricaj i dobar si, sestica je tvoja

simic je lik kod kojeg samo trebas biti pametan, a to il jesi il nisi, ako nisi mozes procitat njegovu knjizurinu 5 puta i imaces sesticu
ja sam kod tog lika prosao samo sto sam procitao krlezinu ledu, i sa njim pricao o tome i pusio cigare 40 minuta
dobio 9

nermina se postavi ostro na pocetku ali i kod nje mozes proci bez problema

tako da ovo sto si ti napisao je jedna velika neistina
Lavic je kreten koji s.... o Srbima na predavanjima i pritom zaboravlja da mu se predmet zove Metodologija, a na ispitu nemas pitanja o Srbima nego o metodologiji.

Mozda je tvoje iskustvo s ovim gore nabrojanim bilo ovakvo, ali generalno to sto si napisao je jedna velika neistina.

lavic jeste kreten, na njegova predavanja dolazis da se smijes debilu, koji predaje svoj predmet prvih desetak minuta, onda pocne obavezna tirada i srbima, velikosrpskoj ideologiji, itd.

pa ljudi su trazili vlastito iskustvo, napisao sam ga, pa pitaj 10 studenata da kazu misljenje o nekom profesoru, sva ce biti razlicita, nekome je dobar, nekome los, nekome strog, nekome pravedan...

ovo je moje misljenje nakon sto sam zavrsio taj fakultet
semso_bonaparte

#177 Re: Političke nauke

Post by semso_bonaparte »

guy fawkes

kod svih sam polozio na skriptu osim kod cvitkovica jer nisam imao pravo da polazem, pravo izgubis cim izostanes dvaput s predavanja

a daj, hanka, pa ono sto ona trazi si trebao znati u osnovnoj skoli, realno

hidajet repovac, ma smijesno, liku dodjes u kabinet, postavi ti jedno pitanje prodjes

lavicu malo o srbima pricaj i dobar si, sestica je tvoja

simic je lik kod kojeg samo trebas biti pametan, a to il jesi il nisi, ako nisi mozes procitat njegovu knjizurinu 5 puta i imaces sesticu
ja sam kod tog lika prosao samo sto sam procitao krlezinu ledu, i sa njim pricao o tome i pusio cigare 40 minuta
dobio 9

nermina se postavi ostro na pocetku ali i kod nje mozes proci bez problema

tako da ovo sto si ti napisao je jedna velika neistina
Lavic je kreten koji s.... o Srbima na predavanjima i pritom zaboravlja da mu se predmet zove Metodologija, a na ispitu nemas pitanja o Srbima nego o metodologiji.

Mozda je tvoje iskustvo s ovim gore nabrojanim bilo ovakvo, ali generalno to sto si napisao je jedna velika neistina.[/quote]

lavic jeste kreten, na njegova predavanja dolazis da se smijes debilu, koji predaje svoj predmet prvih desetak minuta, onda pocne obavezna tirada i srbima, velikosrpskoj ideologiji, itd.

pa ljudi su trazili vlastito iskustvo, napisao sam ga, pa pitaj 10 studenata da kazu misljenje o nekom profesoru, sva ce biti razlicita, nekome je dobar, nekome los, nekome strog, nekome pravedan...

ovo je moje misljenje nakon sto sam zavrsio taj fakultet[/quote]

Vidi se, ali ipak nisi svemoguceg za damu (da izvines) ufatio. Jao jos iz skripti polagao, pa gdje bi ti kraj bio da si iz knjiga polagao, pa u najmanju ruku mogao bi Lavicu predavanje odrzati, je li tako.
Izivni, ali eto ja bi ipak malo odvadio.
I btw otkud takav kapacitet na tako bezveznom faksu.
guy fawkes

#178 Re: Političke nauke

Post by guy fawkes »

Vidi se, ali ipak nisi svemoguceg za damu (da izvines) ufatio. Jao jos iz skripti polagao, pa gdje bi ti kraj bio da si iz knjiga polagao, pa u najmanju ruku mogao bi Lavicu predavanje odrzati, je li tako.
Izivni, ali eto ja bi ipak malo odvadio.
I btw otkud takav kapacitet na tako bezveznom faksu.

pa nisam, da smatram da jesam, rekao bih da je fakultet stvarno tezak i da se treba namuciti, a nije tako, iskreno nije

sto se tice lavica, mislim procitaj par njegovih tekstova, otidji na predavanja pa ces vidjeti o kakvom se "intelektualcu" radi, a sto se tice njegovog predmeta da nije bilo asistenta mi ne bi nista ni naucili na predavanjima

i ne vidim razlog za ironiju, imao sam prosjek oko 8 tako da nisam nikakav kapacitet, i ne znam sta si se uhvatio za mene toliko?

ako mislis da lazem ok, ako mislis da pretjerujem isto ok, samo ne vidim kakav razlog bi imao da lazem na forumu, i kakve koristi imam od toga, nije mi stalo do forumskog ega niti malo

a upisao sam fakultet jer me zanimalo to, cuo sam price prije da je ocajan, ali nisam vjerovao da je bas takvo dno dna, ali zaista jeste
semso_bonaparte

#179 Re: Političke nauke

Pa zato i kazem koliki si kapacitet mozes komotno jos jedan pravi fakultet da upises, onaj koji nije dno.
Da ucis malo iz knjiga a ne iz skripti, steta tolikog kapaciteta.
guy fawkes

#180 Re: Političke nauke

Post by guy fawkes »

semso_bonaparte wrote:Pa zato i kazem koliki si kapacitet mozes komotno jos jedan pravi fakultet da upises, onaj koji nije dno.

bas si zajeban
:skoljka:

vama je izgleda krivo i sramite se da kazete da studirate FPN i da je fakultet dno dna, da bi ste ispali pametniji i kapaciteti kako kazes :D
semso_bonaparte

#181 Re: Političke nauke

guy fawkes wrote:
semso_bonaparte wrote:Pa zato i kazem koliki si kapacitet mozes komotno jos jedan pravi fakultet da upises, onaj koji nije dno.

bas si zajeban
:skoljka:

vama je izgleda krivo i sramite se da kazete da studirate FPN i da je fakultet dno dna, da bi ste ispali pametniji i kapaciteti kako kazes :D
Ja sam po struci ovlazivac drveta, ja nisam zavrsio ni jedan fakultet, nije to za svakog, nismo svi kapaciteti, neko mora biti i ovlazivac drveta.
guy fawkes

#182 Re: Političke nauke

Post by guy fawkes »

sta fali tome, posten posao kao i svaki drugi
Gox

#183 Re: Političke nauke

Post by Gox »

Lejla Turiclo i Enita Kapo su rijetke,mozda cak i jedine osobe na ovoj ustanovi,koje maximalno izlaze u susret studentima,uvijek su otvorene za saradnju,idu u korist studenta.Mogu slobodno reci jedne od rijetkih svijetlih tacaka ovog fakulteta
Retro_Eskobar

#184 Re: Političke nauke

Post by Retro_Eskobar »

Svi koji su kod Hanke danas, sretno!
sannaa

#185 Re: Političke nauke

Post by sannaa »

da li neko zna postoji li mozda neki forum za studente fakulteta politickih nauka u sarajevu (kao sto ima efsa) na kojem se razmjenjuju iskustva, savjeti i slicno? s obzirom da sam brucos i vanredan student dobro bi mi doslo... molim za sto vise informacija za odsjek zurnalistike
Vitezanin

#186 Re: Političke nauke

Post by Vitezanin »

sannaa wrote:da li neko zna postoji li mozda neki forum za studente fakulteta politickih nauka u sarajevu (kao sto ima efsa) na kojem se razmjenjuju iskustva, savjeti i slicno? s obzirom da sam brucos i vanredan student dobro bi mi doslo... molim za sto vise informacija za odsjek zurnalistike

Bio je forum na stranici fakulteta, za svaki odsjek pojedinacno, sad ne znam ima li ista, prije sam ga koristio.
KiSSgirl

#187 Re: Političke nauke

Post by KiSSgirl »

jao ljudi morate se vi posvađati.. :-) a ovi koji pametuju da je FPN sranje, nek jednostavno upišu nešto drugo, i nek im je sretno, a da malo manje pametuju :D moram reći da je mana ovog fakulteta nekoliko profesora koji iskreno nemaju pojma o životu, i također, nema stranih jezika i informatike a to je veooma bitno.. velika mana, ne mogu to shvatiti al ajd :-)
a za Hanku se slažem, kod nje moraš biti pismen, inače nema ništa od tvog prolaza :-D a nije ni FPN kriv što ga upišu svakakvi debili koji se nadaju da će završiti fakultet a ne znaju se ni potpisat :D
a za Cvitkovića, ne znam kako je bilo, ali nama uopće nije gledao to prisustvo na predavanjima.. nego radiš dvije parcijale, seminarski i bez obzira šta dobiješ na njima dobiješ 6.. ako hoćeš veću ideš na završni :-) :lol: ja prvu uradila sve od a do ž, ispisala se ja kad ono dao mi 9 :skoljka: i na kraju na završni otišla dobila 10, upisao mi 9, al je težak to nije normalno :run:
Mistik_

#188 Re: Političke nauke

Post by Mistik_ »

Citam malo kroz ovu temu i vidim raznih komentara, taktika i shema kako treba s kojim profesorom.
Je'l ovdje iko probo naucit pa polagati?

Nije ni cudo sto se taj fax tako nipodastava, tamo ce studenti napravaiti sve samo da ne uzmu knjigu i nauce sta im treba.
Paunovac

#189 Re: Političke nauke

Post by Paunovac »

Mistik_ wrote:Citam malo kroz ovu temu i vidim raznih komentara, taktika i shema kako treba s kojim profesorom.
Je'l ovdje iko probo naucit pa polagati?

Nije ni cudo sto se taj fax tako nipodastava, tamo ce studenti napravaiti sve samo da ne uzmu knjigu i nauce sta im treba.
Slažem se :thumbup: Zašto se ne raspravlja o tome kako naučiti :?
zvrzgana

#190 Re: Političke nauke

Post by zvrzgana »

Kratko pitanje: da li neko od studenata FPN zna da li postoji otkljucan Wi-Fi za studente/korisnike citaone?
Hvala unaprijed :)
KiSSgirl

#191 Re: Političke nauke

Post by KiSSgirl »

zvrzgana wrote:Kratko pitanje: da li neko od studenata FPN zna da li postoji otkljucan Wi-Fi za studente/korisnike citaone?
Hvala unaprijed :)
Nekad bude otključan, ali češće ne :-D
kvins3

#192 Re: Političke nauke

Post by kvins3 »

Pozdrav

Tema je malo zastarila,pa da je aktiviram.I ja sam sledeće godine planirao možda da upišem političke nauke,i čitao sam malo forum,i vidim iskustva su različita.No ono što mene zanima su master i doktroske studije.To nisam uspio pronaći.Pošto,jelte dugoročno planiram,zanima me koliko se eventualno plaćaju,i koliki je spektar tema na kojim možeš magistrirati i doktorirati u odnosu na smjer koji si završio?Da li se te teme mogu odnositi npr.striktno na istoriju,pa da kasnije možeš predavati i kao profesor istorije,ili žunralistiku pa da predaješ na žunralsitici.Zavisi li to striktno samo od smjera ili i od spektra tema u datom momentu koje su date?
Post Reply