Samo hocu NOVU
Bojkot Nove TV
-
maajaa
http://www.elob.baAKOP O "TV NOVA"
Poštovane članice AKOP-a,
Obavještavamo Vas da je Upravni odbor AKOP-a BIH poduzeo sve aktivnosti prema Novoj TV i prema AGICOA, i nastojaće u što kraćem roku da otkloni nastalu situaciju sa Novom TV koja je jednostrano kodirala emisije strane proizvodnje.
Čim dobijemo nove informacije obavijestićemo Vas, stoga Vas molimo za strpljenje.
Potvrđujemo da AKOP BIH ima riješena sva autorska prava za reemitiranje Nove TV.
S poštovanjem,
Danilo Vujat
Predsjednik Upravnog odbora AKOP-a
27.06.2007
-
dinash
#180 Re: Bojkot Nove TV
znnnaci ... nije problem sto smo mi stoka, nego sto drugi govore o tome?Semiramida wrote:Pa dokle braco Hrvati?!
Gledam vecerasnji Dnevnik Nove TV, kao sto to cesto cinim, i Mirjana Hrga tugaljivo procita kako su trojica Sarajlija izvrijedjali u Splitu vlasnicu apartmana kod koje su gostovali valjda, bacili raspelo na pod i rekli kako im je dosta ustasa i kako je vlasnica ustaska kucka, udarili je casom u glavu itd. Da li trebam reci da je to, ako se zbilo, a vjerujem da jest jer se navodi policijski izvjestaj, grozno i zasluzuje primjerenu kaznu. Stavise, trebali su im i imena procitati, pa da se zna KO je to uradio.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Ako je tako odmah kupujemPooll wrote:Pa prodajem... hosh' kupit?ladyblue18 wrote:@pooll-![]()
ja bih prodala 2 majkemi
![]()
Nista nema nove...evo sad prikazuju onaj bumerang![]()
Ugravirat cu ti ja: "Dabogda uvijek imala Novu"
-
Last_one
E imam neke informacije. Bila sam licno u kancelariji HS kabl. Uglavnom, i oni su dobili dopis ( koji sam licno vidjela ) od neke firme koja je preuzela da predaje signal Nove TV na podrucju BIH! Ime firme pocinje nesto sa A...
Tamo pise da se strpimo
i da ce signal biti ponovo normalan...al nije preciziran datum
Dakle nije do nasih kablovskih operatera vec do te firme.
Tamo pise da se strpimo
- Pooll
AKOP?Last_one wrote:E imam neke informacije. Bila sam licno u kancelariji HS kabl. Uglavnom, i oni su dobili dopis ( koji sam licno vidjela ) od neke firme koja je preuzela da predaje signal Nove TV na podrucju BIH! Ime firme pocinje nesto sa A...
- striker
A taman se pjevušilo:"oči su se navikle na mrak..."Last_one wrote:E imam neke informacije. Bila sam licno u kancelariji HS kabl. Uglavnom, i oni su dobili dopis ( koji sam licno vidjela ) od neke firme koja je preuzela da predaje signal Nove TV na podrucju BIH! Ime firme pocinje nesto sa A...
Tamo pise da se strpimoi da ce signal biti ponovo normalan...al nije preciziran datum
![]()
- Metafizicz
zar je nova tolki gigant da se o njoj rasprave vuku na 90% foruma 
- Doda37
Citam odavno ovaj forum, ali sam se odlucio reg. bas zbog ove teme, problem je Digi TV na 1W u kojem se paketu pocela prikazivati Nova TV, inace je kodiran au sistemu nagravision, dok na Amos 4W emitiranje Nova Tv sluzi iskljucivo za napajanje zemaljskih odasiljaca odakle se i Vas kabelski operator napajao sa signalom, do neki dan je islo free ali sada su ponovo kao i prije 4-5 godina kodirani kada je strana produkcija( Power Vu kodiranje), mada su tada bili kodirani u cjelosti,ima tu dosta zavrzlama u zakonima, npr. moze ici u kablovsku od stranih programa bez placanja vlasniku ako se moze hvatati zemaljskom antenom itd...
- cyprus
Morebitno da mi nedostaje inteligencije ili se jednostavno u ove satelite i antene ne razumim, ali ja nisam shvatio otprilike ništa iz ovog texta.Doda37 wrote:Citam odavno ovaj forum, ali sam se odlucio reg. bas zbog ove teme, problem je Digi TV na 1W u kojem se paketu pocela prikazivati Nova TV, inace je kodiran au sistemu nagravision, dok na Amos 4W emitiranje Nova Tv sluzi iskljucivo za napajanje zemaljskih odasiljaca odakle se i Vas kabelski operator napajao sa signalom, do neki dan je islo free ali sada su ponovo kao i prije 4-5 godina kodirani kada je strana produkcija( Power Vu kodiranje), mada su tada bili kodirani u cjelosti,ima tu dosta zavrzlama u zakonima, npr. moze ici u kablovsku od stranih programa bez placanja vlasniku ako se moze hvatati zemaljskom antenom itd...
- Doda37
Pokusat cu ponovo.....
Na satelitu Amos 4W isla je Nova tv slobodno, znaci nije bila kodirana, takvu sliku su preuzimali kabelski operateri, e sada oni su je kodirali profesionalnim nacinom kodiranja, da ti pojasnim nema kartica kupiti za takav nacin kodiranja, moras dobiti poseban receiver i posebna autorizacija da bi ti radila Nova Tv na tom satelitu, znaci kabelski operater mora od Nove Tv kupiti taj receiver i dobiti autorizaciju, e sada za prava prikazivanja nemoj me pitati jer ne znam....
Za Novu tv na 1W u sklopu paketa koji se zove Digi Tv, mozes naruciti karticu i dobijes njihov receiver,problem je u ovome, oni znaci kodiraju Novu Tv i naplacuju a istovremeno se Nova Tv emitirala slobodno na drugom satelitu, znaci morali su kodirati stranu produkciju radi Digi Tv-a
Na satelitu Amos 4W isla je Nova tv slobodno, znaci nije bila kodirana, takvu sliku su preuzimali kabelski operateri, e sada oni su je kodirali profesionalnim nacinom kodiranja, da ti pojasnim nema kartica kupiti za takav nacin kodiranja, moras dobiti poseban receiver i posebna autorizacija da bi ti radila Nova Tv na tom satelitu, znaci kabelski operater mora od Nove Tv kupiti taj receiver i dobiti autorizaciju, e sada za prava prikazivanja nemoj me pitati jer ne znam....
Za Novu tv na 1W u sklopu paketa koji se zove Digi Tv, mozes naruciti karticu i dobijes njihov receiver,problem je u ovome, oni znaci kodiraju Novu Tv i naplacuju a istovremeno se Nova Tv emitirala slobodno na drugom satelitu, znaci morali su kodirati stranu produkciju radi Digi Tv-a
- cyprus
Malo jasnije. U svakom slučaju hvala na trudu.Doda37 wrote:Pokusat cu ponovo.....
Last edited by cyprus on 05/07/2007 12:33, edited 1 time in total.
- Metafizicz
nek je ukinu skroz, kad je 80 % programa kodirano