Bojkot Nove TV

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pooll

Post by Pooll »

Ja se ni u jednom trenutku nisam zalio :D

:D

Samo hocu NOVU :D
Saraswati

Post by Saraswati »

Imash li ti pametnija posla, mladicu? :P :D
Pooll

Post by Pooll »

Saraswati wrote:Imash li ti pametnija posla, mladicu? :P :D
:( :roll: :zzzz:

:lol:

IMAM... :D
maajaa

Post by maajaa »

AKOP O "TV NOVA"

Poštovane članice AKOP-a,
Obavještavamo Vas da je Upravni odbor AKOP-a BIH poduzeo sve aktivnosti prema Novoj TV i prema AGICOA, i nastojaće u što kraćem roku da otkloni nastalu situaciju sa Novom TV koja je jednostrano kodirala emisije strane proizvodnje.
Čim dobijemo nove informacije obavijestićemo Vas, stoga Vas molimo za strpljenje.
Potvrđujemo da AKOP BIH ima riješena sva autorska prava za reemitiranje Nove TV.

S poštovanjem,
Danilo Vujat
Predsjednik Upravnog odbora AKOP-a

27.06.2007
http://www.elob.ba
dinash

#180 Re: Bojkot Nove TV

Post by dinash »

Semiramida wrote:Pa dokle braco Hrvati?!

Gledam vecerasnji Dnevnik Nove TV, kao sto to cesto cinim, i Mirjana Hrga tugaljivo procita kako su trojica Sarajlija izvrijedjali u Splitu vlasnicu apartmana kod koje su gostovali valjda, bacili raspelo na pod i rekli kako im je dosta ustasa i kako je vlasnica ustaska kucka, udarili je casom u glavu itd. Da li trebam reci da je to, ako se zbilo, a vjerujem da jest jer se navodi policijski izvjestaj, grozno i zasluzuje primjerenu kaznu. Stavise, trebali su im i imena procitati, pa da se zna KO je to uradio.
znnnaci ... nije problem sto smo mi stoka, nego sto drugi govore o tome?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Pooll wrote:
ladyblue18 wrote:@pooll- :lol: :lol: ja bih prodala 2 majkemi :D
Nista nema nove...evo sad prikazuju onaj bumerang :x :x
Pa prodajem... hosh' kupit? :D

Ugravirat cu ti ja: "Dabogda uvijek imala Novu" :D
Ako je tako odmah kupujem :D
Pooll

Post by Pooll »

nojnundnojncih KM :D

99,99km

:P

Image
Last_one

Post by Last_one »

E imam neke informacije. Bila sam licno u kancelariji HS kabl. Uglavnom, i oni su dobili dopis ( koji sam licno vidjela ) od neke firme koja je preuzela da predaje signal Nove TV na podrucju BIH! Ime firme pocinje nesto sa A...
Tamo pise da se strpimo :-) i da ce signal biti ponovo normalan...al nije preciziran datum :sad:
Dakle nije do nasih kablovskih operatera vec do te firme.
Pooll

Post by Pooll »

Last_one wrote:E imam neke informacije. Bila sam licno u kancelariji HS kabl. Uglavnom, i oni su dobili dopis ( koji sam licno vidjela ) od neke firme koja je preuzela da predaje signal Nove TV na podrucju BIH! Ime firme pocinje nesto sa A...
AKOP? :? :? :?
striker

Post by striker »

Last_one wrote:E imam neke informacije. Bila sam licno u kancelariji HS kabl. Uglavnom, i oni su dobili dopis ( koji sam licno vidjela ) od neke firme koja je preuzela da predaje signal Nove TV na podrucju BIH! Ime firme pocinje nesto sa A...
Tamo pise da se strpimo :-) i da ce signal biti ponovo normalan...al nije preciziran datum :sad:
Dakle nije do nasih kablovskih operatera vec do te firme.
A taman se pjevušilo:"oči su se navikle na mrak..." :music2:
karanana

Post by karanana »

evo veceras nije zatamnjena a ide neki strani film ili serija
Pooll

Post by Pooll »

Sve sto je dobro kratko traje... :( :D :x
Metafizicz

Post by Metafizicz »

zar je nova tolki gigant da se o njoj rasprave vuku na 90% foruma :shock:
Pooll

Post by Pooll »

Metafizicz wrote:zar je nova tolki gigant da se o njoj rasprave vuku na 90% foruma :shock:
jes :D
Dedda

Post by Dedda »

Pooll wrote:nojnundnojncih KM :D

99,99km

Image
nojnundnojncih koma nojnundnojncih KM :lol:
Pooll

Post by Pooll »

Dedda wrote:
Pooll wrote:nojnundnojncih KM :D

99,99km

Image
nojnundnojncih koma nojnundnojncih KM :lol:
Ja da govorim njemacki ne bi bio sad fizikaner ;)

:roll: :-)

Post by Doda37 »

Citam odavno ovaj forum, ali sam se odlucio reg. bas zbog ove teme, problem je Digi TV na 1W u kojem se paketu pocela prikazivati Nova TV, inace je kodiran au sistemu nagravision, dok na Amos 4W emitiranje Nova Tv sluzi iskljucivo za napajanje zemaljskih odasiljaca odakle se i Vas kabelski operator napajao sa signalom, do neki dan je islo free ali sada su ponovo kao i prije 4-5 godina kodirani kada je strana produkcija( Power Vu kodiranje), mada su tada bili kodirani u cjelosti,ima tu dosta zavrzlama u zakonima, npr. moze ici u kablovsku od stranih programa bez placanja vlasniku ako se moze hvatati zemaljskom antenom itd...
cyprus

Post by cyprus »

Doda37 wrote:Citam odavno ovaj forum, ali sam se odlucio reg. bas zbog ove teme, problem je Digi TV na 1W u kojem se paketu pocela prikazivati Nova TV, inace je kodiran au sistemu nagravision, dok na Amos 4W emitiranje Nova Tv sluzi iskljucivo za napajanje zemaljskih odasiljaca odakle se i Vas kabelski operator napajao sa signalom, do neki dan je islo free ali sada su ponovo kao i prije 4-5 godina kodirani kada je strana produkcija( Power Vu kodiranje), mada su tada bili kodirani u cjelosti,ima tu dosta zavrzlama u zakonima, npr. moze ici u kablovsku od stranih programa bez placanja vlasniku ako se moze hvatati zemaljskom antenom itd...
Morebitno da mi nedostaje inteligencije ili se jednostavno u ove satelite i antene ne razumim, ali ja nisam shvatio otprilike ništa iz ovog texta. :roll:
Doda37

Post by Doda37 »

Pokusat cu ponovo.....

Na satelitu Amos 4W isla je Nova tv slobodno, znaci nije bila kodirana, takvu sliku su preuzimali kabelski operateri, e sada oni su je kodirali profesionalnim nacinom kodiranja, da ti pojasnim nema kartica kupiti za takav nacin kodiranja, moras dobiti poseban receiver i posebna autorizacija da bi ti radila Nova Tv na tom satelitu, znaci kabelski operater mora od Nove Tv kupiti taj receiver i dobiti autorizaciju, e sada za prava prikazivanja nemoj me pitati jer ne znam....

Za Novu tv na 1W u sklopu paketa koji se zove Digi Tv, mozes naruciti karticu i dobijes njihov receiver,problem je u ovome, oni znaci kodiraju Novu Tv i naplacuju a istovremeno se Nova Tv emitirala slobodno na drugom satelitu, znaci morali su kodirati stranu produkciju radi Digi Tv-a
cyprus

Post by cyprus »

Doda37 wrote:Pokusat cu ponovo.....

Na satelitu Amos 4W isla je Nova tv slobodno, znaci nije bila kodirana, takvu sliku su preuzimali kabelski operateri, e sada oni su je kodirali profesionalnim nacinom kodiranja, da ti pojasnim nema kartica kupiti za takav nacin kodiranja, moras dobiti poseban receiver i posebna autorizacija da bi ti radila Nova Tv na tom satelitu, znaci kabelski operater mora od Nove Tv kupiti taj receiver i dobiti autorizaciju, e sada za prava prikazivanja nemoj me pitati jer ne znam....

Za Novu tv na 1W u sklopu paketa koji se zove Digi Tv, mozes naruciti karticu i dobijes njihov receiver,problem je u ovome, oni znaci kodiraju Novu Tv i naplacuju a istovremeno se Nova Tv emitirala slobodno na drugom satelitu, znaci morali su kodirati stranu produkciju radi Digi Tv-a
Malo jasnije. U svakom slučaju hvala na trudu. :)
Last edited by cyprus on 05/07/2007 12:33, edited 1 time in total.
Metafizicz

Post by Metafizicz »

nek je ukinu skroz, kad je 80 % programa kodirano
Doda37

Post by Doda37 »

Nije problem kabelskom operateru kupiti taj receiver, koliko se sjecam sa autorizacijom je bio oko 1000€, e sada jeli problem zbog prava na prikazivanje ili nesto drugo(i na ovo drugo ima odgovor)
Post Reply